Dany 05.06.19 08:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Emel, ten Ring sa podľa mňa tomu odpárať nedá. Snáď len, že nie je výlučne na Ring. Kvôli najlepšiemu času na Ringu, ale určite vznikol. Je to pre automobilky prestíž a kto vyhral na Ringu je predsa najlepší. Budujú na tom image celej značky. Bude v nejakej párstokusovej sérii. Ošklbaný na kosť. Bez sedačiek, s rámom, plastové okná... Týmto sa tlačia do teritória, keď hot hatch ako taký stráca zmysel. Neviem, či sa nájde masochista, ktorý by taký hatch používal denne.
Ale viem na čo si narážal s tým chýbajúcim natáčaním. Sám som tu už písal, že by som radšej dobre fungujúci multilink, ako natáčanie s lešenárskou trubkou.
Nemôžme mať všetko ;-) -
Dany 05.06.19 07:55
« Re: Re: v jednej stope
Woody, díky. Prizdi.sráč je moc pekný výraz a rád si ho vypožičiavam. U nás by pristene.sráč tak neznel. Na motorkách jazdím s prestávkami od deväťdesiatdruhého a naučilo ma to vo výrazne vyššej miere rozmýšľať za všetkých ostatných. Už som tu raz písal, že ak idem bezcieľne, čo väčšinou áno, tak vyberám cesty s minimom prevádzky a chodím sám. Ak na výlet, tak sa ide opatrne s väčšími rozostupmi pre minimalizovanie rizika. Nejaké riziko predstavuje zver, ale to by sme nemohli vychádzať z domu. Na predvádzačke mi nedalo nevyskúšať, ale na prázdnej ceste a modlil som sa k zverine.
Dobré oblečenie je základ a zachráni veľa. To je vidieť aj v závodoch. Len netreba do ničoho naraziť. Čo robil neterin chlapec?
Zatiaľ som lepší spôsob na odreagovanie nenašiel a to už som nejaký ten piatok hľadal.
PS: Mama ide dnes na pohreb kamarátovi, ktorý sa zabil v aute. Iudex možno vie, medzi Trnavou a Bučanmi dostala dodávka čo zváža pracujúcich zo zahraničia šmyk a čelne doňho narazili. -
woody-alien 04.06.19 22:51
« Re: v jednej stope
Dany: Pěknej report. Moc hezky se to čte, musí to být úplně jiný vnímání rychlosti a "spojení se strojem" než v přece jen odizolovaném autě. To jsem poznal i já ze svých velmi sporadických a "přizdis.ráčských" projížděk na motorce. Bohužel se nedokážu oprostit od myšlenek na následky ztráty rozumu. ;-)
Btw: zrovna včera se vysekal kluk mojí neteře (bratrovy dcery). Pořádná výbava mu hodně pomohla, takže mu vcelku nic není, motorka je nicméně na maděru. Naštěstí finální crash absolvovala už bez jezdce. ;-\ -
pradeda777 04.06.19 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: NS
iu...tož já kdybych si kupoval nějaký Volkswagen, tak bych se díval na Golf GTI Performance 5 dvířko a kdybych se rozhodl pro 2 dvířko, tak 718 Cayman GTS. Průser s Golfem je, že už nelze v manuálu....... ;-\ Blame WLTP a to i v automatě....i Rasto na to přišel, když testoval GTCR a ECU mu "kecalo" do ručního řazení.... -
iudex 04.06.19 09:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: NS
Dany: jj. Inak ako klasicky aj ja tam mám Dodge Grand Caravan "or similar". Oni to neberú nijak rigorózne, že za RWD kompakt musíš dostať RWD auto, similar môže byť aj Citroen C4. >:D Akurát Ti nemôžu dať nižšiu triedu (ale vyššiu môžu, ja som raz namiesto Citroenu C1 dostal Volvo V40). Ale nerob si chute ani keď dostaneš 1er, v bezemisnom Holandsku to bude R3 benzín alebo 1,5 nafta. ;-) -
iudex 04.06.19 09:19
« Re: Re: Re: Re: NS
Dany: pekný report. Ja o motorkách nič (praktické) neviem, popravde sa dnešných silných motoriek bojím, takže ak by som aj mal vodičák na veľkú motorku, aj tak by som na nejaké 150-200k monštrum nesadol.
Inak keď už sa tu všetci chválite, tak sa pridám aj ja. Snívate tu o 911ke, OK, môže byť. Ale furt to je len motor 3,0, to tu má hocikto. Ja budem mať budúci týždeň na dlhšie požičaný tento superšport s motorom 3,8 V6. Chybičkou z môjho pohľadu síce je automat, ale pri tom motore OK. A hlavne na rozdiel od 911ky odvezie 7 ľudí >:D >:-[] [odkaz] -
Dany 04.06.19 08:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
NS je pomerne blízko okreske, ale na ktorej okreske by si šiel tak rýchlo?
Ja celkom nerozumiem tomu porovnávaniu pipíkov a stavaniu oškubaných špeciálov pre čo najlepší čas na jednej trati. Aj také asi niekto potrebuje.
Na NS je koľko zákrut, ktoré sa pri takýchto časoch idú pod 100 resp. 80 km/h? Ja to vidím ako Iudex. Spočítali si, že pre tento konkrétny prípad bude úspora hmotnosti väčší prínos, ako o niečo väčšia agilita v dvoch zákrutách. -
Dany 04.06.19 08:04
« v jednej stope
Keď už sa tu začalo chváliť, tak aj ja niečo pridám.
V piatok som strávil nádherný deň v sedle a v rámci Kawasaki day som si mohol skúsiť rôzne stroje. Pôvodne som mal zajednané Z1000 SX a nový Versys, ktoré ma zaujímali najviac. Dostal som sa však aj k ďalším kúskom. Ale po porádku
Prvého sedlám Versysa. Ten mi sadne ako uliaty. Široké rajdy, pohodlné sedlo. Posed je neskutočne uvoľnený a všetko je na svojom mieste. Stačí sa pohnúť krokom a váha sa úplne stráca. Motor jemný, pekne zaťahuje už od 2500 a postupne graduje. Necháva sa točiť až k 10 tisícom. Má to príjemný šmrnc, ale nie je to premotorované, proste 120 koní. Do zákrut to padá samé, stačí pomyslieť. Podvozok je všežehliaci a pritom pevný. Dá sa oňho oprieť do zákruty. Versys je taký príjemný cestovateľ na dlhé trasy a zároveň sa na ňom dá zajazdiť. Už na začiatku začínam tušiť, že to bude favorit.
Ako druhá prichádza Z1000 SXka. Tá je koncipovaná ako športovo turistická motorka. Posed je výrazne športovejší, ale nie až tak ako na čistých Ninjách. Kratšie zdvihy, pevnejšie sedlo, ostrejšia geometria. Prekvapilo ma, že sa musí viac prehovárať do zákruty, ako vyšší Versys. Na spodku trošku tupejšia, ale o to živšia tam hore. Motor má inú vačku a je to poznať. Po Versyse som sa na nej necítil až tak dobre. Po pol hoďke som cítil zápästia, brnelo mi v pravej ruke, zavadzali mi úchyty výfukov. A to bol papierový favorit. Asi už starnem. Jediné, čo by som bral z SX, tak by bol prejav motora v hornom spektre.
Chvíľku pokecáme s majiteľom a slušne odmietam pozvanie na kávu s otázkou, či môžem ísť radšej jazdiť. Kývol a tak sadám na retro Z900 RS Café. Je to prezlečený divoch. Sériový výfuk v stredných otáčkach kašle a prská pri ubratí. Motor sa vytáča s ľahkosťou a pôsobí dravejšie ako tisícky. Je mrštná, chce sa hrať. Každú chvíľku sa berie na zadné a pritom je aj pohodlná. Ak by som hľadal niečo okolo komína, tak toto by mohol byť ten správny recept. Fajn skúsenosť.
Krátko som sa zviezol ešte väčším retrom ako Café a to W800. Mne sa páči aj toto. Na dôchodku si to viem predstaviť na chodenie do obchodu. Kráľovská hriadeľ, cigárka, pekný zvuk. Jazdí to, brzdí to. Viac sa mi ale páčia v tomto smere angláni a to Bonneville a Thruxton.
A potom to prišlo. Celý čas som okolo nej chodil. Každý len s rešpektom pokyvkával hlavou. Celý čas tam stála. Načo komu preboha je 210 kompresorových koní na niečom, čo má styčnú plochu pár centrimetrov štvorcových? Tiež som si nebol úplne istý, ale majiteľ hovorí „choď jazdiť, ja idem umývať motorky, máš čas“. Tá jej samozacelivá zelená je hlboká ako studňa. Zamotala ma, tak si hovorím „čert to ber“, však mám rozum a písali, že v nižších otáčkach je to celkom civilné. H2 SX SE a misrt Akrapovič. Podvozok, brzdy a vlastne všetko je špičkové. Tu nie je čo vytknúť. Na nižších otáčkach je to celkom v pohode, trošku ucukané, ale v pohode. Ten pocit, keď prvý krát na plný začne tlačiť kompresor je neopísateľný. Žiadne starosti nemajú šancu sa vás udržať. Žiaľ ani rozum. Ten zostal niekde v prachu pri zrazenom zajkovi. Len hučím do prilby „pičéééé“ (pardon). Toto je liek pre prostatikov. Keď sa mi v 180 na plnej štvorke odlepilo kolo na miernom horizonte, tak som sa cítil ako jazdec Isle of man. Priposratý o sedačku. 8-s Aspoň myslím, že tak nejako sa cítia, keď pozerám tie zábery. Hodinku s ňou som si užil a prežil. Ešte teraz sa mi klepú prsty. A to je ešte hypersport H2 s 231 koňmi a H2R s 310. Nie nechcem si to ani predstaviť.
Ja si skromne prosím jedného Versysa SE GT v tej hlbokej zelenej. ďakujem
woody-alien 03.06.19 21:33
« Re: Re: NS
wl: Jako zamilovat se do 911, to umí každej, to není známka dobrého vkusu. ;-) Porsche 911 Turbo 930 Widowmaker jsem obslintával už, když jsem chodil do školky. Jedno stávalo před nejmenovaným valutovým hotelem a aniž bych autům byť jen trochu rozuměl, už bylo mým hrdinou.

Ako keď decká ťukajú na televízor a čakajú že preskočia reklamu.
Nová doba