white label 20.06.19 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
V novém magazínu KSA (pro rok 2019) vyšel skvělý velký rozhovor s Waltrem R., zhltl jsem ho jak malinu dvakrát po sobě. Co věta, to perla. Zmínil se tam i o nové g. 911/992, kde píše, že s touto g. 911 už může být velmi rychlý "každý", u předchozích g. jim prý stačilo jet tak na 60%, aby se novináři museli snažit udržet za nimi, kdežto u 992 prý mohou jet i na 100% a novináři stíhají podobně, jako když jezdívali na těch 60%. Tak velký rozdíl mě překvapil. Hlavní důvody vidí ve zvětšeném (+ 50 mm) rozchodu přední nápravy, zvětšení obvodu zadních kol (+ 1') a přesnějším řízení. -
white label 19.06.19 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
sf
Budu držet pěsti...
Včera jsem na salonu Porsche strávil cca půl hodiny mezi bílou 991.2 GTS a černou 992 4S, stály přesně proti sobě, tak jsem této vzácné situace využil a udělal si osobní statickou srovnávačku, včetně interiéru.
Kromě SUVéček, tam byla i křídová klasická Panamera s černými doplňky včetně panoramy.
992ka je vnějškem o poznání větší, opticky ještě víc, než fakticky, bylo to poměrně dobře vidět i přesto, že GTS bylo bílé a S černé. I přes některé retroprvky, jako např. tvar předního okraje "kapoty" (víka kufru vpředu) je celkový dojem z 992 zřetelně méně "retro", než u 991, a to jak zvenku, tak zevnitř.
U 992 jsem měl místy pocit, že má blíž k jakési menší Panameře kupé, než k původní 911. Přední nárazník, více zapuštěné přední reflektory, výrazněji spojená zadní světla a celá zadní partie, zapuštěné kliky dveří, obvodově větší kola vzadu a pak ten "panamerácký" interiér. A zpracování některých detailů už není tak dotažené, působí víc "velkovýrobně", než "kusově".
Zkrátka 992 zGéTéčkovatěla (opticky víc, než jízdně) a své kořeny více maskuje. -
woody-alien 18.06.19 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
Emel: No takhle, kdyby ještě prodávali tuhle generaci SSS novou za původní peníze (389t tuším bylo 5-dvířko, metla v ceně), určitě bych si dal říct. Vizuálně se mi líbí víc a old school interiér mi nevadil. Stejně jako ta atmosféra, nebyla bez chyby ale já ji měl rád. Teď máš holt turbo, navigaci a spoustu čudlíků, který musíš zmáčknout, aby tě z nich nebolela hlava. Zase ale můžeš nasí.rat Passaty nejen na kruháči. ;-) -
woody-alien 17.06.19 21:30
« Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
Emel: Tenhle SSS je aktuálně v nových recenzích na MACZ, uživatel Salamio. Proč ne, ale ojetinu bych zvažoval u BRZ/GT-86, teď tíhnu k novému a tudíž musím být skromnější.
PS: Dnes se nic nedořešilo, spíš se to trochu pos.ralo, o víkendu mi někdo na parkovišti ve městě bouchnul do Swiště (nějakej lístek za stěračem ani omylem), takže řeším přednostně opravu. -
white label 16.06.19 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
sf
Tys byl dycky skromný kluk a nepíšu ti to poprvé... ;-)
Nová GT3 je docela problém, ale kdybys byl ještě skromnější a chtěl "jen" GTS (991.2), tak bych teď věděl o pořádné slevě (cca 25%) na nejetý kus, ale spěchalo by to.
Nebo běž do (nové) GT4. -
speedfred 16.06.19 21:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
ja v najbližších rokoch určite nebudem kupovať žiadne auto,jedine že by sa pošťastila nejaká 911 GT3 (ach tá moja skromnosť keď nemusí byť ani RS či GT2 RS).
V stredu sme boli v Moste so známim (GT3 RS) a to je fakt delo. :-)
Dedo : [odkaz]

Jj a není to poprvé, to jsou ti (dlouhodobější) emigranti, někteří zapomenou česky psát, jiní i mluvit... >:-[]
Pamatuji si například, když svého času emigroval Lendl, jak už po pár letech mluvil s velmi výrazným "emerrickym dialektem"... ;-)