Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 20.06.19 19:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
pd7
Srazy bývají na jaře, nebo na podzim, v létě to je problém. Sám vidíš, iudex v Kalifornii, spedfred v Albánii... a do konce prázdnin to lepší nebude. ;-)
Do příštího srazu si pořiď tu GT4ku... >:-[] -
woody-alien 20.06.19 18:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
wl: jj, Lendl....ale taky třeba Robert Holík, draftovanej do NHL roku 1989 a už v roce 1996 se mu noví spoluhráči Eliáš se Sýkorou pošklebovali, že ho musej znovu učit česky. Ale pro pradedu mám pochopení.... ;-) -
white label 20.06.19 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
w-a
Jj a není to poprvé, to jsou ti (dlouhodobější) emigranti, někteří zapomenou česky psát, jiní i mluvit... >:-[]
Pamatuji si například, když svého času emigroval Lendl, jak už po pár letech mluvil s velmi výrazným "emerrickym dialektem"... ;-) -
white label 20.06.19 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
V novém magazínu KSA (pro rok 2019) vyšel skvělý velký rozhovor s Waltrem R., zhltl jsem ho jak malinu dvakrát po sobě. Co věta, to perla. Zmínil se tam i o nové g. 911/992, kde píše, že s touto g. 911 už může být velmi rychlý "každý", u předchozích g. jim prý stačilo jet tak na 60%, aby se novináři museli snažit udržet za nimi, kdežto u 992 prý mohou jet i na 100% a novináři stíhají podobně, jako když jezdívali na těch 60%. Tak velký rozdíl mě překvapil. Hlavní důvody vidí ve zvětšeném (+ 50 mm) rozchodu přední nápravy, zvětšení obvodu zadních kol (+ 1') a přesnějším řízení. -
white label 19.06.19 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
sf
Budu držet pěsti...
Včera jsem na salonu Porsche strávil cca půl hodiny mezi bílou 991.2 GTS a černou 992 4S, stály přesně proti sobě, tak jsem této vzácné situace využil a udělal si osobní statickou srovnávačku, včetně interiéru.
Kromě SUVéček, tam byla i křídová klasická Panamera s černými doplňky včetně panoramy.
992ka je vnějškem o poznání větší, opticky ještě víc, než fakticky, bylo to poměrně dobře vidět i přesto, že GTS bylo bílé a S černé. I přes některé retroprvky, jako např. tvar předního okraje "kapoty" (víka kufru vpředu) je celkový dojem z 992 zřetelně méně "retro", než u 991, a to jak zvenku, tak zevnitř.
U 992 jsem měl místy pocit, že má blíž k jakési menší Panameře kupé, než k původní 911. Přední nárazník, více zapuštěné přední reflektory, výrazněji spojená zadní světla a celá zadní partie, zapuštěné kliky dveří, obvodově větší kola vzadu a pak ten "panamerácký" interiér. A zpracování některých detailů už není tak dotažené, působí víc "velkovýrobně", než "kusově".
Zkrátka 992 zGéTéčkovatěla (opticky víc, než jízdně) a své kořeny více maskuje.

[odkaz]
[odkaz]