speedfred 29.06.19 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Celodenná práca? Kurwa to čo tam robili,dlabali sa v nose? Diferák vymením za 1hodinu keď budem piť z ešte kafe 30min.Mne to menili v zime a rozdiel to bol celkom citeľný.
Inak pekne mi ju šperkuješ,len škoda toho páru dverí naviac. -
pradeda777 29.06.19 11:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Včera jsem se vracel z Brna a vzadu mě "vrněl" samosvor. Otestovaní se zatím nekonalo, protože jsem měl (a ještě mám) v kufru krabici s originálním difošem. (Je to těžký jak sviňa a budu potřebovat další pár rukou, abych to někde přesunul).
Stačil jsem ale zaznamenat, že nájezd šikmo za silnice a nahoru ke garáži byl ve zlomu úplně v pohodě a samosvor fungoval na 1.... :-! (V minulosti tam byla vždy určitá prodleva a "kopanec").
Byla to první 1er, na které instalovali M performance samosvor. "Řešili" ale už několik 2er kupátek. Byla to celodenní operace, kde spoustu času také vzalo překódování řídicí jednotky (ECU).
Tož tak....můžeme vyrazit na okruh......... ;-) -
woody-alien 28.06.19 20:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Nj, neodpověděl. ;-) Ne, zatím ho doma nemáme, ale zítra touhle dobou už bude v garáži. Stran barvy souhlas, pro mě byly přijatelné jen dvě. Červená jako zřejmě nejlepší a ta Speedy Blue. Modrou jsem viděl naživo, v showroomu i na slunci a prostě s ní nemám problém. Sám bych vzal nejspíš červenou, ale k volbě modré vedly dvě skutečnosti. Jednak si ji přála manželka a taky to byla jediná zajímavější nabídka. Nové auto za cenu půlroční předváděčky. Jinak moc s prodejci Suzuki nebyla řeč, a to ani při osobním jednání. -
white label 28.06.19 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
w-a
Psal jsem, v "některých případech" a zrovna na tebe jsem tím rozhodně nenarážel. Těch filmů ve slovenštině je u nás v TV velmi málo a málokdo si nastaví u filmu z disku zrovna slovenštinu.
My to tady máme jednodušší, na Slovensku (máme to kousek) jsme poměrně často a dcera má i kamarádku z Bratislavy, takže u nás s tím problém přirozeně není.
Nic lámat přes koleno samozřejmě nechci, ale to rozdělení za dobrou věc nepovažuji.
I z ekonomického hlediska je rozdělení menšího trhu na dva ještě podstatně menší trhy nešťastné.
Neodpověděl jsi mi na to auto, jestli už ho máte doma.
Zrovna dnes jsem zase naživo viděl SSS v té jeho povedené červené, a ta barva mu maximálně sedí, proti jeho všem ostatním barvám (naživo) vypadá právě v této až neuvěřitelně výrazně lépe, aspoň se synem jsme se na tom na 100% shodli. -
woody-alien 28.06.19 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
wl: Já sice jsem spíš na severozápadě, ale se slovenštinou v rodině problém nemáme, i když zrovna za rohem pro nás taky Slovensko není. Jak jsem reagoval na jeden idiotskej příspěvek v diskuzi pod novou Pumou (tedy myslím tu Fordí opuchlinu), moje děti narozené 16 a 19 let po rozpadu federace rozumí slovensky bez potíží a naučily se to zcela přirozeně z hudby, filmů a hovorem. Vždyť narazit na slováka na našem území není žádná vzácnost, spíše naopak, jen v naší malé obci je hned několik smíšených manželství. A jak píše Dany, sledovat v našich hodně blízkých jazycích věci společné a věci rozdílné je zábava. Btw: Moje dcera ještě nedávno "jela" v Potterománii a porovnávala překlad těch knížek do češtiny a do slovenštiny. A jak má slovenštinu ráda, byla dost naštvaná, že slovenský překlad hodně rezignoval na abych tak řekl lokalizaci příjmení a místopisných názvů.
Pokud se týká užšího propojení, tohle je lepší nelámat přes koleno. Líbí se mi třeba návrhy na federální ligu v některých sportech (zejména když dobrých klubů není ani v ČR ani v SK dost), reprezentace už je ale zase něco jiného. Povšimni si, že je třeba Velká Británie v některých sportech (fotbal, ragby) stále rozdělena na Anglii, Skotsko, Wales a Severní Irsko. Spíš než ve spojené reprezentaci bych viděl potenciál třeba ve společném pořádání větších sportovních nebo kulturních akcí nebo stavebních projektech. Zkrátka všude tam, kde tyhle sobě blízké země mohou spolupracovat a pro obě je to výhodné. -
white label 28.06.19 14:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
I starší generace už mohou mít (v některých případech) se slovenštinou trochu problém, pokud bydlí třeba někde v západních Čechách, tak jsou už od slovenštiny docela dlouho izolováni a ne každý má dobrou paměť.
Hokeje by bylo škoda? Možná jsme místo 9. a 4. místa mohli hrát společně o zlato, a to by škoda nebyla... ;-) -
Dany 28.06.19 14:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Pre teba jasne. Mladšie generácie myslím. Je pre mňa nepochopiteľné, ako nedokážu rozumieť. Zákon neviem. U nás doma som zákon ja ;-) >:D
Rozprávky sa u nás bežne pozerajú na viac krát a zvukovú stopu meníme a bavíme sa na oblastnom používaní ftípkov a slovných spojení. Tiež prijímame české programy a prechod nijak nejde poznať.
Osobne si neviem predstaviť predabovanú českú klasiku.
Zas hokeja by bolo škoda -
white label 28.06.19 14:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Pro mě osobně určitě ne..., ale u vás to už přece máte nějak hlídané/omezené zákonem, co už musí být ve slovenském jazyce apod., ne?
Já bych to zase spojil, klidně jen formálně (ne ekonomicky), taková ČSFR, ... a třeba v některých sportech bychom zase mohli reprezentovat společně. ;-) -
white label 28.06.19 13:39
« Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Tak tos je osobně poznal ve stejný den, kdy se u nás začal vysílat váš veleúspěšný seriál Milenky. Holky (kromě jedné) si to hezky samy nadabovaly do češtiny, já bych to nechal v původním znění, ale asi už je tady dost lidí, kteří mají problém všemu (slovensky) rozumět.

Next step....[odkaz] ;-)