Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.07.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
>:D Ještě, že už je teď hladina zase hodně nízká, ale co kdyby zrovna upouštěli přehradu na Horní Bečvě...
Jj, Mělník je podobný případ, podobně např. Vsetín, pravopisně je možné psát obojí, ale místní to vidí jednoznačněji.
Když nevím, volím raději univerzální formulaci typu: "V obci Prostřední Bečva..."
Než vyrazíte, všem oznam (aby bylo jasno), nejedeme do Prostřední Bečvy, ale na Prostřední Bečvu! >:-[] -
woody-alien 04.07.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl: OK, dobré vědět. ;-) Tohle je problém pro ty, co nejsou místní. Názvy obcí na -ice, např. Vilsnice, Vrutice, Plísnice - taky nikdy nevíš jestli jsi ve Vrutici nebo ve Vruticích. A s Bečvama je to tedy stejné jako s Mělníkem, rodina mojí ženy mě taky musela poučit, že nejsem v Mělníce ale na Mělníku. Budu si to pamatovat, nechtěl bych celý týden strávit v řece. >:D >:D -
white label 04.07.19 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
Tady se "odjakživa" říká: "Na (Dolní, Prostřední, Horní) Bečvě", když řekneš: "V ... Bečvě" (a nebudeš tím myslet řeku, ale obec), bude to místním "rvát uši"... v Bečvě se můžeš vykoupat, ale bydlet/ubytovat se tu můžeš "jedině" na Bečvách (Dolní, Prostřední, Horní). :-)
pd777
Tak vidíš, za chvíli (v tomto případě) znamená za deset dní, přesněji týden od 14. 7. ;-) -
pradeda777 04.07.19 12:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iu.....M340i is offering. In US-spec, like the car reviewed here, the M340i has 382 HP while EU versions only have 340 HP to rely on.
Zkkuurrvveenní euroekokomunisti......42 koní v prrddeelli...... >:-[]
wl...."za chvíli"....mě dá vědět kdo? Kdy?

[odkaz]