Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 05.07.19 20:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl...tož je to relativně "nové". 7 roků na takovou stavbu je přece mucha. Dalo by se říct, že cokoliv postavené po plyšáku je moderní.... ;-) Jen si myslím, jestli to investoři trochu nepřepískli. Nevím, jestli lokalita je schopná takový projekt "utáhnout".......
Jo, kuchaři? Kapitola sama pro sebe. Každý dobrý kuchař si založí svoji restauraci a pak na ty podnikatele v pohostinství zbudou jen béčka a céčka....a i těch je nedostatek, protože po plyšáku rodiče tlačili děcka na studie a řemeslo jim nebylo dost dobré. A stát to nepřímo podporoval, protože na gympl se dostal kde kdo, přímačky nebyly a nebo "lehce patkou". Školy dostávaly od státu peníze podle počtu studentů, takže emphasis byla na kvantitu a ne na kvalitu. No a teď aby kuchaře pohledal........ :-(
-
white label 05.07.19 17:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Jo taaak..., nové to bylo v r. 2012, od té doby už nějaká voda (kolem protékající) Bečvou protekla a místy už je to tam docela znát. Nejvýraznější devizou areálu je stylový vnitřní bazén, který je na poměry hotelových bazénů mimořádně velký a taky relativně hluboký.
Poslední dobou to tam jde ekonomicky poněkud z kopce, jsou problémy s personálem (hlavně kuchaři), takže aktuálně se vaří jen pro ubytované. A voda v bazénu (projektovaném jako relaxační) už se neohřívá na cca 30 st., ale spíš jen kolem 28 st. -
white label 04.07.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
>:D Ještě, že už je teď hladina zase hodně nízká, ale co kdyby zrovna upouštěli přehradu na Horní Bečvě...
Jj, Mělník je podobný případ, podobně např. Vsetín, pravopisně je možné psát obojí, ale místní to vidí jednoznačněji.
Když nevím, volím raději univerzální formulaci typu: "V obci Prostřední Bečva..."
Než vyrazíte, všem oznam (aby bylo jasno), nejedeme do Prostřední Bečvy, ale na Prostřední Bečvu! >:-[] -
woody-alien 04.07.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl: OK, dobré vědět. ;-) Tohle je problém pro ty, co nejsou místní. Názvy obcí na -ice, např. Vilsnice, Vrutice, Plísnice - taky nikdy nevíš jestli jsi ve Vrutici nebo ve Vruticích. A s Bečvama je to tedy stejné jako s Mělníkem, rodina mojí ženy mě taky musela poučit, že nejsem v Mělníce ale na Mělníku. Budu si to pamatovat, nechtěl bych celý týden strávit v řece. >:D >:D -
white label 04.07.19 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
Tady se "odjakživa" říká: "Na (Dolní, Prostřední, Horní) Bečvě", když řekneš: "V ... Bečvě" (a nebudeš tím myslet řeku, ale obec), bude to místním "rvát uši"... v Bečvě se můžeš vykoupat, ale bydlet/ubytovat se tu můžeš "jedině" na Bečvách (Dolní, Prostřední, Horní). :-)
pd777
Tak vidíš, za chvíli (v tomto případě) znamená za deset dní, přesněji týden od 14. 7. ;-)

To je pravda, proto ho mám taky. Ale teď má vůbec poprvé allroad (A6) možnost shodné motorizace s S6 a S6 se dá objednat i na vzduchu, takže ta auta mohou být celkově podobná mnohem víc, než kdy předtím.