Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 23.07.19 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
sf: No tak zase nepřeháněj. Je potřeba to usadit trochu do reality. V době, kdy stále velké množství lidí je ohromně rádo za jakékoliv nové auto nebo i za "působivější" ojetinu (to jsou právě ty věčné zdejší debaty, co všechno ohromného, silného a emerického můžeš mít za cenu jedné nové Fábie >:-[] ), ty tady lkáš nad QV. ;-)
Kdysi hodně dávno (pamatujete, jaká auta platila za symbol úspěšnosti v 90.letech ?) šéfredaktor později zkrachovalého časopisu Prostor popisoval relativnost takových řečí.
Potkal se někde se známým a ten se ho ptal, jak se má. Nato dotyčný, u vědomí starostí v práci, odvětil že na hov.no. Tak mu ten známý poklepal na zánovní černé Pajero a povídá : Zas tak zlý to snad nebude. ;-) -
iudex 23.07.19 16:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Fred: no tak nejak si myslím, že sa tu tá Corvette skôr či neskôr objaví, možno práve v Tvojej garáži. ;-) Každopádne tá cena je neskutočná, za to máš M4ku, to je bežné konvenčné kupé, pričom dostaneš superšport v lige Ferrari či McLarenu, čo robí stovku za 3,7s. Ja už som si ju cvične nakonfiguroval. Žltá, rýchle pruhy, čierne doplnky, nádhera. Pohrajte sa: [odkaz] -
speedfred 23.07.19 16:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Vďaka za postrehy a je mi jasné že 911 je 911 a vedia za čo si pýtajú tie dengy.
Inak tá nová Vette ako som písal ma totálne dostala (hlavne cenovo) a to som ju v sériovej podobe ani nevidel. Kurňa lákadlo veľké len chýbajú nejako tie drobné. :-! -
pradeda777 23.07.19 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
iu....k těm cenám. Ano, 911 je předražená, ale nový Cayman GT4 za cca 2.6 mil Kč není zase takový "předraženec"...6 vál. NA, 420k, man. šestikvalt a je modernější a hezčí než 911. Jediná věc co nelze je manuál 7 kvalt, který na 911 nabízí.
To nová Corvette.."Vette"....bude úplně jiný kafé. 8 vál. NA, ale sorry no manuál..... ;-) -
iudex 23.07.19 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Dany: tak ja som sa nedostal ani do Tvojho, ani do woodyho auta, takže nič povedať neviem (okrem toho, čo som o Tvojom aute už povedal).
No a Porsche... čo dodať, ten mýtus okolo nie je neopodstatnený, čakal som dosť, ale jazdí to ešte lepšie, než som myslel. Hlavne ma dostal motor, predsalen je to stále "len" trojlitrový šesťvalec, ako mám aj ja, takže som nečakal až také dramatické rozdiely. Ale sú, tých 124 koní navyše oproti mojej 40i je tam cítiť do jedného. Najviac ma ale dostala tá okamžitá a spontánna reakcia na plyn, proste to zatlačenie do sedačky, ktoré v mojom aute trochu chýba (ten výkon tam je, ale turbo je relatívne nízkotlaké, takže nejaké kopance sa nekonajú a treba to potočiť). Pre freda: v GTS by si určite nemal pocit nejakej nedostatočnosti, predsalen tam je nielen výkon ako pri starších atmosférach, ale vďaka turbu aj poriadny krútiak; povedal by som, že subjektívne tých 450 koní sa cíti rovnako, ako Tvojich 510.
No a podvozok a stabilita na ceste je zase samostatná kategória, absolútna istota (aj keď label nešiel na hranu, lebo bolo napršané). Som si istý, že F-type by už išiel mierne bokom. Kým v mojej trojke občas cítim, že motor by zvládol i viac, ako podvozok, tak v GTS je to naopak (a tak to v športiaku má byť). A zvukový prejav je tiež famózny, zrejme aj vďaka príplatkovému klapkovému výfuku, od naštartovania a ostrého "hádania sa" valcov až po zintenzívnenie jačáku pri 6000.
P.S. pre Freda: nešoféroval som, len som sa viezol. Je to príliš nové a príliš nablýskané, aby som si vôbec opovážil požiadať. Možno o rok, keď už to nebude taká voňavka a label bude mať dobrý deň. :-)
Inak aj na mojom 3er som si trochu zajazdil a hoci po presadnutí z GTS bežný sedan nemá moc čo ponúknuť, ten motor je stále skvelý a je najlepšou časťou auta. Do cesťáku sa hodí viac hladký chod radovej šestky (boxer s jeho "rozladeným" zvukovým prejavom športiaku by sa tam ani nehodil). No a minimálne v jednej kategórii prekonávam nielen 911ku, ale aj 1,6TCe a 1,8TSI. Ako písal Dany, on išiel za 9,2 a domov prišiel za 8,9, ja som v rovnakom čase mal priemerku 8,8 a domov som prišiel za 8,6l. To je s ohľadom na nie pomalú jazdu po diaľnici (medzi 140 a 150) a blbnutie na horskom prechode fantastická spotreba. Proste trojliter, čo žerie menej ako 1,6ka. B58 rules! >:D
P.S. Ale ešte je tu jedno (jediné!) negatívum tej 911ky GTS, a to je tá cena. Auto je po všetkých smeroch dokonalé, od spracovania cez dizajn po jazdné vlastnosti, ale aj si za to v Porsche zapýtajú a nie som si istý, či by som to dal (i keby som na to mal). Keď si pozriem, čo bude stáť nová Corvette, tak za cenu vybaveného GTS by som mal dve Korvety. Webpajovi to nedalo a už sa bol na ňu v salóne pýtať a mala by vraj stáť cca. 2M Kč. A to je 500k športiak, koncepčne čistý superšport s motorom v strede. Pri nej sa potom človek pýta, či potrebuje tú dokonalosť Carrery, alebo bude mať menej premakaný, ale ešte výkonnejší superšport a jeden byt k tomu. -
speedfred 23.07.19 13:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
A čo poviete na Poršä ak ste sa zviezli? Ja som turbo 911 ešte nejazdil, iba na okruhu preháňal GT3 RS (2ks) a Carreru (400PS?) Tie autá ma dostávajú ako zatáčajú a brzdia. Na výkon som nejak tak zvyknutý a tá Carrera mi prišla celkom “zdochlá” >:-[] -
Dany 23.07.19 12:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Iudex, Woody, mohli by ste nejak zhodnotiť piatkové jazdy. Pri priamom presadaní je toho poznať najviac. Ja som sa zviezol len po prvé parkovisko na Leone a stihol som poznať, že je podobne tuhý ako Megan. Na nerovnostiach asi bude fungovať lepšie. Motor sa, proti skúšanej predvádzačke, celkom rozdýchal, ale mohli mu dopriať kratšiu prevodovku. Aspoň prvé tri, štyri kvalty. Bol by trochu živší.
Inak som jazdil iba na Porche a čo k tomu. Akurát, že doteraz zatláčam slzu, že nemôžem tie krivky hladiť vo vlastnej garáži.
Povedzte mi niečo k Meganu a pravdu, lebo ja už mám možno selektívnu slepotu. Poznali ste tam ten klepot od predku? Aj keď najviac je to počuť pri pomalej jazde po mierne zlej ceste.
Iudex, je fajn že Mondeo je stále fajn. Vyjde to tak lacnejšie. Hlavne, že je žena spokojná ;-)
PS: do albumu som pridal aj videá štartu a kus cesty. To video neskutočne skresľuje a zo sedačky to vyzeralo úplne inak
[odkaz]
Po ceste späť sme sa ešte s Iudexom bavili o spotrebe. Mne ukazoval palubák niekde pri Trenčíne 9,2 a po TT klesla na 8,9. Iudex hlásil 8,8. Tož downsizing. Na obhajobu musím povedať, že som na začiatku dosť behal po meste, je v tom cez hodinu vrčania na mieste pri umyvárkach a tiež cestou hore som trochu doháňal a pojazdil, čiže za celú cestu neklesla pod 8. Podľa dotankovania 9,5. -
woody-alien 23.07.19 12:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
iudex: Umět jezdit a pobízet k tomu řidiče jsou dvě rozdílné věci. Jezdit dneska umí kde co, vyloženě špatných aut už je minimum. Rozdíl je v tom, že některá auta z toho "mají radost" a jiná ne. To tvoje Mondeo (nota bene s lehkým benzínem na předku) je na poměry středního mainstreamu agilní auto, aktuální Mondeo už ne. Ne že by to nezvládlo, ale cítíš, že to nechce. Ozzy samozřejmě bude oponovat, ale je to tak. Focusem IV se Ford naopak vrátil mezi "řidičská" auta, a to i ve verzích s litrovým tříválcem a torzkou. Tady může třeba Ceed i s multilinkem jenom závidět. -
woody-alien 23.07.19 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
wl: To ti těžko může někdo upřít. GTS je neskutečná mašina, zážitek a už (ale samozřejmě ne jen) proto se těším na další návštěvu vašeho krásného kraje. Ačkoliv mě v této souvislosti napadá proslavená věta Josefa Sudka. "Cognac nepiju, bojím se že bych si na něj zvyknul." >:-[] -
iudex 23.07.19 10:41
V nedeľu ráno som vybehol na túru do Karpát a pre zmenu som zobral Mondeo. Chcel som ho trochu prevetrať a vypáliť sadze (doslova, pri priamovstrekových motoroch sa odporúča občas vysokou teplotou odstrániť nespálené usadeniny), takže som si dal po prázdnych okreskách ráno trochu "spirited driving". No a stále to Mondeo jazdí solídne, v riadení je niečo cítiť, motor výkonovo stíha, v kontexte rozmerov je to pomerne agilné a vie aj zatáčať. Samozrejme v porovnaní s 3er je podvozok (na ostrú jazdu) až moc komfortný, takže pri rýchlejšie prechádzaných vlnách niekedy prepruží a pohojdáva sa, aj gumy s vysokým profilom úplne nespolupracujú, motoru chýba oduševnenie vo vysokých otáčkach. Ale opakujem, v kontexte toho, že ide v podstate o základnú verziu rodinného dostavníka, tam to DNA Fordu, ktorý vie jazdiť, rozhodne je. :-) -
Dany 22.07.19 16:57
Počkaj, ty vidíš len jednu fotku? Skus ty šípky do stran . Včul mi nejde internet v praci a pozerám, že to tam prehadzuje ako sa mu zľúbi. Zajtra to zrovnám a prípadne pridám aj video.
Tvoja mobilovka je parádna už kvôli obsahu, myslím pozadie ;-) Ja som také pozadie nemal...

Pokud si sa preháňal na okruhu z GT3 RS, pak tě nemá GTS moc čím překvapit.
GT3 RS (991.2) je jednou z absolutně nejlepších 911tek vůbec (od první 911 až doteď).
Výkonově sice (logicky) nestačí na přeplňovanou GT2 RS, ale jako celek bude vyváženější/harmoničtější.
Lepší sériového auto! si na okruh nedokážu představit, potom už jedině formule apod.
GTS je proti tomu civilní (2+2) 911ka na "okresky".
P.S. Ale co by většina lidí dalo za tvou JQV s 510 PS