Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 01.08.19 12:57
« Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
"There’s no doubt the car is astonishingly fast and totally composed, but is it any more engaging than the current hot hatch benchmark, the Honda Civic Type R? Perhaps not. And then there’s the small matter of the Ł50,000 price tag." -
iudex 01.08.19 07:56
« Re: Megane RS alebo M135i?
Market: asi máš pravdu, že pri novinke tie zľavy asi nebudú také vysoké a mojich 22% je moc optimistických. Ak by to pod 40t nebolo, tak to nemá zmysel, ako píšeš, furt je to len haldexová štvorkolka s preferenciou predku a so štvorvalcom, presne ako Golf R. Ja som len vychádzal zo stavu, že pred rokom som vedel tú M140ku dostať za fakticky identickú cenu, ako ten GR (rozdiel v cene bol len 400 eur) a to bola základná cena 140ky vyššia, ako je dnes základ pri 135i. A keď príde nový Golf R, opäť bude drahší a rovnako bude platiť to o nízkych zľavách na novinku. Takže ak by sa ceny GR a M135i približovali, volil by som BMW, pretože i pri platforme všetko vpredu verím, že bavorskí dokážu naladiť lepšie podvozok.
Inak si sa pekne rozšupol pri konfigurácii, ja som skromný chlapec z dediny a zmestil by som sa do cenníkových 47500. ;-)
MRS som skúšal a sám som písal, že to úplne nepôsobí ako 280 koní, ale Trophy má vyšší výkon a ostrejšie naladenie a testy hovoria, že to je cítiť.
A samozrejme máš pravdu s Focusom, ten vyzerá fakt dobre, akurát som nevedel cenu. Až včera som videl cenník a je to od 29900 v základe, čo je viac ako MRS, ale zase netreba priplácať za motor a pod., takže tá cena FST s príplatkami mi tiež vošla do 34t ako u MRS. Len Ford ako obvykle u novinky si cenovo verí a nedáva zľavy, takže tam by bolo treba počkať.
wl: nič neplánujem, ja len v oblasti áut rád odpovedám na otázky, ktoré nik nepoložil a virtuálne vyberám, čo by keby. Zatiaľ som spokojný s R6 a mám auto čoraz radšej (aj keď som si dnes ráno opäť vypočul prednášku na tému "5 things I hate about 3er") >:-[] -
Market 31.07.19 18:43
Pri M135i sa podla mna pod 40 000 eur nedostanes, je to novinka a zlavy asi este nebudu zaujimave.
A odkedy to je xDrive s automatom urobeny z predokolky kde na zadok moze ist maximalne 50%, tak si osobne myslim, ze lepsia kupa bude novy GOLF R.
Skusil som si nakonfigurovat tu M135i a pod 52 000e som sa nedostal a to som nechal zakladnu bielu a nedal som ani vyhrievania sedadiel, ktore ja vobec nepouzivam. Pouzivam skor odvetravanie, ale to v tomto aute nie je.
Co sa tyka Megana RS, urcite sa s nim chod poriadne a na dlhsie povozit, lebo znamy znameho mojho kamosa mal tu zakladnu 280k verziu a s tym, ako to zrychlovalo v rychlostiach nad 120km/h nebol vobec spojny a predal to po menej ako roku.
Ak clovek chce manual, cenovo a vykonovo zaujimavy podla mna moze byt FOCUS ST, ale ten treba tiez vyskusat.
Osobne som este zvedavy, ci vobec bude aj novy FOCUS RS a ci bude aj s manualom a ci to bude uz hybrid, alebo klasika. -
white label 31.07.19 17:57
Tu M2C bych klidně nechal v základu..., má to jen jeden pár dveří, ale je to sporťák s R6/rwd.
Design nového Méganu mi sice nevadí (na rozdíl od CTR), ale zase, že bych z něj byl nadšený, to taky ne, ale pokud se někomu vyloženě líbí, chce manuál a fwd, proč ne, navíc za ty prachy.
Design nové M135i, žádná sláva, raději bych ještě počkal jak to dopadne s novou S3/G8R.
P.S. Od tebe to (nenápadně) zní jako plán, že bys už chtěl pomalu vyměnit svou "rezavou" šestiválcovou "Škodovku" za něco, co má víc dveří, jak válců? >:D >:-[] ;-)
-
pradeda777 31.07.19 16:50
iu.....tady by pomohla decision analysis. Ale do toho se pouštět nechci.
Takže. Já bych bral MRST z jednoho prostého důvodu. Má manuál. Ale jak víme není manuál jako manuál, proto bych se definitivně rozhodl až po testovací jízdě. Kdyby mě sedla, tak bych M135i ani netestoval. (Cenu neřeším).
Ale manuál má i CTR. Takže pokud by se výběr rozrostl i o CTR, tak bych otestoval CTR jako první a pokud by mě sedla, tak bych u ní skončil.
Avšak, pokud bych akceptoval i A/T, tak bych asi otestoval AMG A35 jako první a i tady pokud by mě sedla, tak bych u ní skončil. V opačném případě bych ještě otestoval M135i a rozhodl se mezi těmito dvěma. Tak to i plánuji. ;-)
Ale jak už jsem naznačil dříve, u mě je ve hře několik variant a budget mě dává spoustu možností... :-! -
iudex 31.07.19 15:27
« Re: Re: Megane RS alebo M135i?
Ja viem že nie sú priamymi konkurentmi (FWD vs AWD, M/T v A/T), ale z môjho pohľadu sú to alternatívy. Megane sa mi fakt páči (tak má podľa mňa vyzerať hotheč, dravý, dostatočne odlišný od základu, ale nie preplácaný), má plnotučných 300 koní a je za super cenu (300 koní pod 30t? To asi nikde inde nedostaneš).
1er je vyššia liga, napriek podobnému výkonu má lepšiu dynamiku (vyšší krútiak plus trakcia štvorkolky) a k tomu image prémiovky, štvorkolka nemusí byť, ale je to príjemný bonus (automat zase taký nechcený bonus). Za tie výhody báva sa pripláca nemalých 7000 eur (a to len za predpokladu, že na novinku by som dostal podobnú zľavu ako na minulú 1er) a otázka je, či tie peniaze stoja za to, notabene pri aute, ktoré sa mi až tak moc nepáči (stále tam vidím trochu toho vysokého SUV, najmä spredu). Ale zase je to univerzál, parádna dynamika, komfort automatu, trakcia štvorkolky. Áno, najbližší konkurent je A35 AMG, ale to v základe bez príplatkov začína na takmer 50t, teda oproti 1er o hodne drahšie (ostatne ako to bolo pri 340i vs C43 AMG).
M2 nie je vôbec v hre, dvojdverové kupé nespĺňa požiadavky rodinného auta pre štyroch. A cenovo je úplne inde, to sme o desaťtisíce vyššie, za jednu vybavenú M2C sú dva MRS.
-
white label 31.07.19 15:02
Z těchto dvou možností bych si dnes nevybral.
Největší konkurent MRST je aktuálně zřejmě CTR (pokud se někomu podaří překousnout design exteriéru), a proti M135i stojí A35 AMG a brzy přibude nová S3/G8R.
P.S. U BMW bych dal přednost 2er coupé, ideálně M2C, za to se vyplatí přihodit "pár éček". Za ty prachy teď není lepší sport. auto na trhu. -
iudex 31.07.19 13:46
« Megane RS alebo M135i?
Vyberajúc hotheč, ktoré z tejto dvojice by ste uprednostnili a prečo?
1. Megane RS Trophy: manuál, FWD, 221 kW,390 Nm, v mnou zvolenej konfigurácii (červená flamme, 19ky, alcantarové sedadlá, parkovacie senzory, vyhrievané sedadlá, RS monitor) cenníkovka 34.070 eur. Pri predpokladanej zľave 12% by výsledná cena mohla byť 29.981 eur.
2. M135i: automat, xDrive, 225 kW, 450 Nm, s mojimi príplatkami (modrá misano, autoklíma, vyhrievané sedadlá) cenníkových 47.471 eur. So zľavou odhadom 22% by konečná cena mohla byť 37.027 eur.
Moje argumenty v prospech Meganu: krajší dizajn (tvary exteriéru, farba, disky), v podstate rovnaký výkon ako 1er, manuál, super cena.
V prospech BMW hovorí image značky, štvorkolka, lepšia dynamika, hodnotnejší interiér.
Tak ktoré?
P.S. nič reálne nekupujem ani nevyberám, len sa mi nechce pracovať. >:-[] -
white label 30.07.19 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Nemaluj (křídou) čerta na silnici..., ono už to máš pak celkem jedno, jakou ta křída/pastelka má zrovna barvu. ;-)
P.S. Mně to spíš znělo (8:47) jak neslušný návrh na gaywebu pro bělochy.
"Poznal jsi pak v okamžení, jak se křída v hnědou mění..." >:D >:-[]
(inspirace textem: Katapult - Dvě růže krepový) -
white label 29.07.19 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
wp
Díky, jak píšeš, báwo i Leon rezne..., no a křída, ta je slušivá! >:D >:-[] ;-)
Na kafe (a zmrzku) můžeš někdy přijít i bez nich, závodníku... :-) -
webpaja 29.07.19 15:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky
Tak kluci, pěkný fotky! Koukám, že rezne bavorák i Leonek. Barva slušivá! Snad příště v době, kdy budu tady a rád si dám kafe s Vámi ;-)
P.S.: Dany, snad se už Dinar dokope do blogu, ať využijeme Tvé fotky.