woody-alien 06.08.19 20:45
« Re: M135i a Kq (V)RS
wl: S Kodiaqem RS zkušenost nemám. Ale můj známej si nedávno pořídil LaK, 2.0 TDI 4x4 DSG. Čekal na něj tuším 8 měsíců. Mně se pořád Kodiaq zvenku nelíbí, uvnitř to v té výbavě vypadalo hodně slušně. Co mě hodně udivilo bylo šílené vrzání dveřních madel, to bylo naprosto ostudné. Prej to dělá jenom když stojí nějakou dobu na slunci, no ale i tak. A za ty peníze... -
woody-alien 06.08.19 20:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
iudex: To se mi snad zdá. FWD SUV, diesel, automat....? Veškeré mé jistoty v tomto světě se hroutí jak domeček z karet. >:D
A já, který se nikdy nijak zvlášť nevyhraňoval v tradičních nelítostných přích SUV vs hatch/kombi/sedan, diesel vs gasoline, turbo vs atmo, manuál vs automat, ruční vs. el. ručka...tak nakonec já budu proti tobě téměř purista. >:-[] A pak se divme tristním prodejům klasické střední třídy v ČR a SK.
Je zjevné, že tvoje požadavky na náhradníka Mondea bude ještě potřeba trochu proceed optikou člověka, co taky rád řídí. ;-) -
white label 06.08.19 20:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
iu
3er při srovnání s předešlými generacemi, nelíbí se mu řízení a naladění podvozku...
1137 eur? To je nějak moc, leda, že by koruna přes noc posílila těsně pod hranicí 21 Kč/euro!
U nás je u Kodiaqa max cena za červenou Velvet 23.800,- Kč, a to ještě jenom u nižších řad + Scout. U VRS je to 13.200,- a u LK a SL jen 6.300,-, protože ty mají běžné metalické laky bez příplatku. -
pradeda777 06.08.19 18:31
iu....upozaďování motorů jsem si všiml již vloni a také to tehdy náležitě okomentoval. Jen mě mrzí, že tento nešvar nastartovali motorističtí novináři. Fuj!
Vidím v tom marketingový trik, kde automobilky zápasící s emisními regulemi nemají, co se týče motorů co nabídnout a naopak infotainment a různí asistenti jsou vyzdvihováni jako "must have", jinak kupče nebudeš in.
Nedivil bych se, že se tady jedná o "komplot" mezi automobilkami a novináři, kteří jsou bytostně závislí na automobilkách, co se týká informací a zapůjčování testovacích vozů.
A bohužel, doba se mění a mnohé z nás to seerre...... ;-\ -
iudex 06.08.19 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
A čo má proti 3er? Pretože tam naopak sú testy pozitívne a opäť hovoria o najlepšie jazdiacom aute strednej triedy. :-O
Jo, červená velvet je vydarená farba, škoda len, že Škoda za ňu pýta mastných 1137 eur. -
white label 06.08.19 17:03
iudex
No a není..., se zeptej třeba svojí ženy. >:D >:-[] ;-)
Ondrovi se řidičsky nelíbí ani nová 3er, takže můžeš být rád, žes to ještě stihl.
Mně na tom K(V)RS (kromě těch vnitřních klik) neseděla ta výrazně modrá (na ten odstín je to moc velké auto), v červené Velvet (nebo v šedé) vypadá líp a přitom neřve tolik do světa: Já jsem (V)RS! -
iudex 06.08.19 16:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
wl: no Ondrov názor rešpektujem a keď hovorí až o sklamaní, tak M135i asi nebude to, čo som očakával. Smutné (hlavne v kontexte BMW).
Kodiaq sa mi začína páčiť čím ďalej tým viac a keby nebolo odporu mojej polovičky k SUV a mojim výhradám k frekvencii Škody na cestách, tak by som o ňom aj uvažoval ako o budúcom rodinnom povoze. V rodinnom aute ide najmä o priestor a pohodlie, už by som neriešil nejakú extra agilitu a Kodiaq z praktického hľadiska boduje, pritom cena je stále znesiteľná. Pozeral som ho, vedel by som si predstaviť 2,0TSI alebo 2,0TDI (áno, dokonca by som bol ochotný zvažovať aj TDI, do veľkého SUV už sa nafta hodí), v červenej Velvet, s automatom (sic! >:D ) . Cena mnou nakonfigurovaného Kodiaqu (2,0TDI, DSG, FWD s pár príplatkami je 33200 eur, skoro na chlp zhodne s Focusom ST; benzín s AWD by bol drahší). Ale alternatívou by bol aj Tarraco, technicky zhodný, ale menej opozeraný, akurát tam nie je taký výber a konfigurovateľnosť, Seat to tlačí do vyšších motorizácií a výbav.
Z uvedeného vyplýva, že rozširujem záber pre rodinný povoz, po americkej skúsenosti som tam zahrnul dokonca aj MPV, ale tie pomerne vymierajú a tam by ma zaujal iba výbehový S-Max či drahý 2er Grand Tourer. A možno nakoniec zostanem pri strednotriednom liftbacku typu Insignia a bude.
deda: ja viem: (okrem pohonu 4x4 a automatu) hlavne v tom znaku na kapote. ;-)
P.S: Všimli ste si, ako sa nenápadne odsúvajú motory do úzadia, ako čoraz menej dôležité prvky pri výbere auta? Audi to robí priblblým označovaním motorizácií, ktorému nik nerozumie (a to je cieľ), Škoda odsunutím výberu motorizácie na posledné kroky v konfigurátore. V konfigurátore Škody je motor až na predposlednom mieste, za stupňom výbavy, farbou, kolesami a interiérom. Proste podprahovo sa podsúva, že výbava či farba je dôležitejšia ako motor. 8-s -
white label 06.08.19 16:00
« M135i a Kq (V)RS
iudex
Tak Ondra už řídil novou M135i a tvá důvěra v mnichovské schopnosti naladit techniku s napříč uloženým motorem se rozhodně nenaplnila, naopak, byl velmi zklamaný a prohlásil, že to nemá ani na končící G7R (hlavně motor/převodovka/podvozek).
O víkendu tu měl modrý Kodiaq VRS a pokud se nálepka VRS bere pouze jako symbol nejvyšší výbavy (hlavně designově sportovně orientované), tak je to auto vlastně výborné a v rámci nábídky Kodiaqu to nejlepší, a to i za ty nemalé prachy, které za to chtějí.
Jediná výtka byla k vnitřním klikám dveří. -
pradeda777 06.08.19 15:55
Tak odzadu....Yarisem do Prahy........Yaris má zimní kola...kapiš?
Brno, Zlín taky dělám s Yarisem..........
Rohlíky taky s Yarisem......
Kaufland zase s Yarisem....
Já vlastně druhé auto ani nepotřebuju........... >:D
Kua, ale ten Macan Turbo Exclusive Edition mě zamotal hlavu....už jsem jim poslal mailíka.... ;-) A teď ta cena? No, nekup to....asi jim zbylo něco starých panelů (Tailgates..?) a dalších komponentů včetně motorů, tak vykouzlili Exclusive Edition.
Znám z Toyoty. Material Control podala Model End of Life zprávu a hned byla na světě nějaká limitka. Ale se zavedením JIT systému jich podstatně ubylo. To je logické.
Ale ta spojená zadní světla na novém Macanu se mě líbí..... ;-)
Cenový rozdíl mezi tou Exclusive Edition a novým Macan S a to i s příplatky, vidím tak na 200k ve prospěch S, což v této cenové kategorii je ale mucha.... ;-) -
iudex 06.08.19 15:52
« Re: JC
wl: niežeby šoumen Clarksom mal pre mňa nejakú váhu, ale v tomto prípade mu nemám dôvod neveriť, všetky testy oboch áut vyznievajú v zásade pozitívne. Len tie automaty a cena... ;-\
Inak keď sme pri HH, Machi písal, že v súvislosti so zlým výsledkom RS Trophy (viď porovnávačka s TCR na okruhu v Moste) to riešili a podľa meraní na brzde (nejaký iný majiteľ) skutočne ten RS T nedosahuje 300 koní; vraj je problém v malom/nedostatočnom medzichladiči stlačeného vzduchu, ktorý nestíha ochladiť stlačovaný vzduch a potom motor nemá tie parametre, ako by mal mať a logicky najvypuklejšie je to v lete. No ak by to tak bolo, tak by sa z pozície top kúpy v triede odsunul a o to viac by som bol zvedavý na Focus ST (ktorého prvé poriadne testy ešte len čakajú). -
white label 06.08.19 15:35
« JC
"Kromě toho se také Clarkson zmínil o nedávném testování dvou ostrých hatchbacků pro The Sunday Times, během kterého si vyzkoušel Volkswagen Golf TCR a Mercedes-AMG A35. A oba vozy prý byly tak skvělé, že by si mezi nimi nakonec nedokázal vybrat. Prý je od sebe pomalu nedokázal odlišit, a pokud by se ho někdo zeptal, jaký je lepší, nedokázal by odpovědět." -
white label 06.08.19 12:19
« Macan S
Tak nejsi malé děcko. Prostě Yarisem pro rohlíky a jinak 140i.
Třeba já GTI používám maximálně v okruhu Ostrava, Olomouc, Zlín. A pokud se jede někam dál (Bratislava, Brno, Praha, Vídeň, Polsko...), tak se bere automaticky allroad.
Ne jak ty, Yarisem až do Prahy. :-O >:-[] -
pradeda777 05.08.19 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?
B58....420 koní...............[odkaz]
wl....no, právě....já jsem zvažoval přechod na jedno auto v garáži.....a jinak buď rád, že tam koncern ještě neprotlačil nějaký superussrraanný tříválec hybrid..... -
white label 05.08.19 12:54
I kdyby byl Macan ještě o něco menší (vysoký ani dlouhý moc není), tak "ussraný štvorválec" v něm nemá co dělat.
A nějakou stylovou nákupní tašku můžeš mít klidně i k Macanu.