Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 05.02.24 13:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce
Jj, v Reichu sa dajú zaujímavejšie ceny: [odkaz]
Mám pocit, že v Čechách je to RS3 najdrahšie. To bude tou vašou silnou korunou, síce ste menovo nezávislí, ale zato platíte viac. >:D
Inak keď tak rozmýšľam, na našich cestách som RS3 ešte nevidel (ak nerátam tú zelenú predvádzačku). Kdežto M340i vídavam, nie často, ale pár som videl.
Fred: jo, aj ja mám obavy, či bude dopyt po mojom aute, predsalen ako píše pradeda je to trošku okrajový segment, resp. nadšencov by bolo veľa, ale tých, čo reálne dajú prachy za takúto jazdenku asi veľa nebude. A Ty teda zvažuješ predaj Júlie? Priveľa áut v garáži? Ale v zásade dvojica RAM a Spyder asi splní účel, jeden pracant na robotný deň, druhý na víkendovú zábavu. -
white label 05.02.24 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce
pd7
Odmontovat to není problém, ale co pak s těma dírama po nich.
Ten odstín modré (Turbo) vypadá na RS3 v reálu mnohem hůř, než na fotkách, tady vidím naživo často modrý sedan RS3 (navíc bez černé střechy) a za mě vůbec, to i ta červená Tango vypadá naživo mnohem líp. -
pradeda777 05.02.24 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce
Freddie.....drahá auta s manuálem už nikdo nechce, ani dealeři. Moje zkušenost. Kvedlačů je nejvíc na hřbitově a těch živých je už jen hrstka. Já měl kliku, že se mě ozval ten borec z Kladna, který nabídl dobrou cenu. Ale prodával jsem skoro 2 roky. Kvedlačům to zkurvila kdysi F-1, když přešli na poloautomaty, a tím jakoby všem nadšencům vyslala signál, že jezdit sportovně s automatem je ok. A to už je pěkně dávno. Ok. Já bych ale RS3 v manuálu bral, kdyby byl a stál za to.
Ano, RS3 se teď před FL, dá pořídit za rozumnou cenu. V Kyjově mají ještě 3 SB a 2 Limo. Ok, z Německa by byly levnější, ale z Německa.... ;-\ [odkaz]
[odkaz] -
speedfred 05.02.24 09:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce
Celkom pekne vypadá tá tvoja zelená :yes: na fotkách.
Na sauto som len tak z voľnej chvíle pozrel RS3 od 2023 a je tam celkon slušný výber aj za "normálne" ceny. Ako daily auto by bolo asi fajn.
Z ešte dlhšej volnej chvíle som pozeral na mobile.de QV s manuálom a nestačil som sa diviť v akých cenách (nie malých) sa predávajú. Ja premýšlam čo s tým autom robiť.
-
pradeda777 05.02.24 06:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce
wl....upřímně nevím, jak to má Audi s těmi střechami spočítané. Mám nějaký přehled o nákladech na výrobu karosářských forem a provozních těžkostech spojené s jejich skladováním, údržbou a manipulací. A proto mě tento přístup překvapuje.
Ale jinak těm lidem co mají na střechách ližiny rozumím. V dnešní době je přeprava na střeše velmi populární. Ale jak jsem už psal jinde, já bych si je neobjednával. Jsem však rád, že je mám a další majitel je pak ocení.... ;-) ......nebo odmontuje.... >:D
RS3 SB v modré barvě....[odkaz] -
pradeda777 04.02.24 17:55
« Re: Re: Re: Re: Inspekce
wl...ok....jak je vidět na druhých fotkách, vůz byl zaparkován předkem těsně u posuvné stěny, čímž byl přístup pro focení zepředu znemožněn. Byl jsem tam v sobotu a jednal se mnou jiný než můj prodejce a já ho tudíž nechtěl moc otravovat.... ;-) Fotka zepředu bude také, avšak později.... ;-)
Ližiny odmontovávat nebudu. Jak jsem už psal, na ližiny jsem si zvykl. Myslím, že k vozu patří. Proto také většina RS3 SB ty ližiny má. Audi vede 3 střešní panely pro RS3 SB. Takže origoš záslepky pro díry nejsou. Když by ty ližiny chtěl někdo později odstranit, tak se zaslepením děr by musel improvizovat. Ne že by to nešlo, ale výsledek by byl dopředu nejistý.
S folií na střechu jsem neměl na vybranou, protože střešní spoiler je v gloss carbonu. Ale i tak bych do 3D carbon imitace tentokrát už nešel.... ;-) -
white label 04.02.24 15:48
« Re: Re: Re: Inspekce
pd7
Podle samotných fotek (navíc chybí fotka zepředu, kde je folie především) si netroufám hodnotit míru přidaného lesku díky transparentním foliím, ale je super, žes konečně zvolil ten carbon look v lesku! a ne v matu, jako u M140i (matná 3D "rohožka"), kde to navíc bylo v kombinaci se šíbrem. Teď už to tam ruší jen ty ližiny, mimochodem neptal ses, jestli jsou tam nějaké origo záslepky, nebo by po nich zůstaly díry?
Ta černá (v lesku) plocha střechy celkovému designu opravdu mimořádně pomohla, zvlášť u tak výrazného odstínu (ve tvém případě zářivě zelené) je velmi žádoucí kombinace s tmavými neutrálními plochami a prvky. Čím méně tam té zelené zůstane, tím méně "vlezle" působí a vypadá zajímavěji a "vzácněji". U sedanu, kde je těch lakovaných ploch ještě víc, než u SB, se to dá eliminovat zaškrtnutím černé lesklé střechy v konfigurátoru, ale u SB to bohužel nelze, a proto je tohle (podle mě) u SB opticky fakt nutné řešení, samozřejmě to není potřeba u černého laku, nebo u tmavě šedé Daytony.
Navíc to auto opticky snížilo, hlavně při pohledu zepředu zmizela střešní "boule". -
pradeda777 04.02.24 11:22
« Re: Re: Inspekce
iu....díky.....fólie sice není na zadní části vozu, ale lesk je solidní. :yes: Jak jsem již dříve psal, čirá fólie je jen na předku, kapotě, blatnících, A sloupku a na dveřích FRT/RR. Carbon gloss je na střeše (good match with the carbon roof spoiler... ;-) ) a na zrcátkách. -
pradeda777 03.02.24 07:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
tms......jediné Porsche, které mě kdy zaujalo byl Macan, protože má nejblíž k hatchbacku. Ok, je to SUV, ale pořád 5dveřák. Bohužel po zkušenosti s X5 by byl pro nás moc velký. Kdyby byl velikostně cca C-HR, tak už mě dávno stojí v garáži.... ;-) >:D
Btw...během posledního roku se mě podařilo prodat jedno staré auto a koupit 2 nová. Myslím, že to je můj osobní rekord...... ;-)

Já jsem to u té JVQ pochopil spíš tak, že je speedfred naopak překvapený, že si to s tím (dnes už nemožně vzácným) manuálem dobře drží cenu.
S těmi cenami asi jak u čeho, třeba Porschce jsou u vás sice taky za eura jako v Německu, ale částky jsou znatelně vyšší, než tam.
Ovšem takové Mazdy jsou u vás za lepší ceny, než u nás...