Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Market

Market 10.08.19  13:34

« Re: Podruhé narozen

Skore uzdravenie prajem. Zdravie je zaklad, plechy sa daju kupit...

Na postoj poistovne a ci sa budu cukat s plnenim som zvedavy.
    Ako sa riesilo poskodenie zvodidiel, odtah, vrtulnik, hopitalizacia?
    Chceli po tebe nieco zaplatit?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.08.19  13:08

« Re: Podruhé narozen

Th
    Díky moc za podrobný report, samozřejmě ti přejeme brzké úplné uzdravení, ať se zase brzy sejdeme na nějakém tom minisrazu.
    Už jsem začal přijímat sázky, jestli tvoje další auto bude CTR. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.08.19  12:00

« Podruhé narozen

Nazdar bando, jak se tady pořád máte? Dneska jsem po dlouhé době kouknul sem, v rychlosti prolétl pár stránek zpátky, vidím že nějaké malé info co se mi stalo máte, také že proběhl nějaký malý sraz a že se stále vybírají nějaká auta >:-[] (taky budu muset vybrat nástupce). V půlce července asi budu slavit druhé narozeniny, ve finále to dopadlo po zdravotní stránce ještě asi celkem dobře, v první chvíli to vypadalo hůře. No a co se stalo? Jel jsem v tu chvíli v autě sám, kousek za mnou jel známej s BRZ (vyjížděli jsme spolu, ale přece jen je BRZ pomalejší). Kousek před Malým Karuselem, jak je tam horizont a za ním levá a dolů, pak pravá, tak v nájezdu do té pravé mi to najednou uklouzlo (jak se pak ukázalo, tak na oleji z jiného auta), nejdříve lehce předek, pak hned více zadek. Takže korekce smyku, volant do protipohybu, držel jsem předek ve směru, ale dostal jsem se doleva na trávu a jel po trávě vedle silnice a svodidel. Nic vážného by se nestalo, maximálně lehce odřený levý bok. Jenže po chvilce za zatáčkou stála napříč starší MX-5, kolmo ke svodidlům a čumák u svodidel. Zřejmě jak mu prdnul motor a vytékal olej, tak mu zadek na jeho oleji taky uklouzl. Nebo to ko-kot odstavil doleva na vnějšek zatáčky, nevím. Stopa od oleje co jsem pak viděl na fotce byla fakt dlouhá, vedla v zatáčce napravo, ale najednou se přesunula doleva a k těm svodidlům. No takže jsem asi tak 2-3 vteřiny viděl že do něj musím napálit, samozřejmě jsem se snažil celou dobu brzdit, ale na trávě a s koly od oleje to fááákt skoro nebrzdí 8-s Maximálně jsem si mohl vybrat, jestli se budu o něco snažit, dát hodně plynu a zkusit se vyhnout, ale vzhledem k tomu jak auto špatně reagovalo na předchozí korekce, jsem si vybral čelní náraz, protože se ví že auta jsou konstruovaná na čelní náraz. A pecka to byla teda velká, asi tak ve stovce :-O Airbagy ven, smrad a bílý kouř z nich, stáhnul jsem okénka, aby se dalo trochu dýchat. Dva pánové z té MX5 byli naštěstí venku, jinak min. ten nalevo by to nemohl přežít, moje auto bylo z části uvnitř. Cítil jsem, že hlava a ruce dobrý, ale že mě trochu bolí nohy a hlavně že mě bolí záda dole. Pak dojeli záchranáři, napíchli mi infuzi proti bolesti, čekalo se na hasiče aby hydraulickýma nůžkama odtsřihli střechu. Říkal jsem ať lehce odtáhnou auto dozadu a doprava, protože vlevo jsem měl hned svodidla, ale prý musí kvůli těm zádům opatrně a že auto je stejně kaput i tak. Už když otevírali pravé dveře, tak museli zabrat, bylo poznat že auto je trochu hnuté, čumák byl hodně zničený. Přišlo mi že to celé trvá dlouho, ale kluci z BRZ klubu se kterými jsme tam byli a kteří tam přijeli (volal jsem jim po nehodě kde jsem a co se stalo) říkali, že to tak dlouhé nebylo, tak nevím. Nasunuli mi pak nějakou desku pod záda, 3 chlapy mě vytáhli ven (hrozná bolest !!), dali na lehátko, pak 300m sanitkou, pak vrtulník a 50km do nemocnice. Tam zdlouhavá vyšetření vč. magnetické rezonance. Výsledek je horizontálně zlomený obratel v bederní části L1, naražená žebra a něco lehce pohmožděné pod nima. Druhý den ráno operace, dali mi tam titanové účko které drží na obratli nad ním a pod ním. Prvních pár dní bylo těžké, nemohl jsem se pořádně přetočit z boku na bok, za chvilku vždy přeležená strana, na zádech to prvních pár dní nešlo. Problém si sednout a najíst se. Záda bolela, svaly hned po 2 dnech atrofovaly. Po pár dnech chůze s vozíkem nebo berlemi, po týdnu odvoz sanitkou zpět domů. Nyní po 4 týdnech už chodím bez berlí, ale záda stále bolí, nevydržím dlouho sedět, spíše polehávám, občas malá procházka a k tomu cvičení a posilování. Od pondělí začnu s pořádnou rehabilitací každý den... Jo a ten známej s BRZ co jel za mnou, tak dostal také smyk na oleji, ale tím že jel jinou stopu tak se mu to povedlo vybrat (taky jsem mu tu MX5 odtlačil o kus dále), ale minul nás prý na trávě asi o 2 metry. Kdyby to do mě nabořil ještě zezadu, tak to by nebylo dobré. Jinak šlo o běžné Touristenfahren, tedy jízdy pro veřejnost, nebyl to TrackDays s uzavřenou tratí, pojistka tam normálně platí, ale možná se bude pojišťovna chvilku cukat, ale moje pojišťovna to nemá vyjmuto z podmínek, jako některé jiné (což jsem si tehdy i ověřoval před uzavřením pojistky, když už tam jednou za rok na turistické jízdy zajedu - ale žádné riskování a jízda na hraně, neměřím si ani čas, spíše si užít pěkné okresky - ale jak se ukázalo, ani moje opatrnost a respekt k místu nemusí stačit, když máš smůlu).
    Ten úsek je tady na tomto videu s Alpinou od 7:14 : [odkaz]
    Uklouznutí přišlo asi v 7:20, někde kolem 7:23 nalevo jsme pak stáli
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 10.08.19  07:31

« Re: Re: Re: Re: BMW M140

Neboj, aj ja viem citat, na inom webe napisali:
    Server Automobile informoval o tom, že M140e bude plug-in hybrid, který zkombinuje dvoulitrový čtyřválec o výkonu 223 kW (300 koní) s elektromotorem, s nímž bude výsledný výkon dělat rovných 400 koní a 500 N.m točivého momentu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.19  20:57

« Re: Re: Re: BMW M140

mkt...já jsem "HH or hot small SUV man" a moje rodina se scvrkla na dva starší lidi. Takže nic velkého ani nepotřebujeme. A bohužel 3r je dnes už opravdu velké auto a navíc sedan.

wl....za 14 dní vyrážíme na dovolenou do Čech a mám v plánu se stavit v Porsche Centrum Praha. Tam zjistím jak se věci mají ohledně té limitky Macan Turbo a svezl bych se v tom červeném Sku, které mají "on the floor" a kdybych byl "unešen", tak bych ho i koupil. Má "střechu" a to je to nejdůležitější. Výfuk by se dal dokoupit, kdyby mě kravál chyběl.... ;-) M140i zatím prodávat nebudu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.19  18:33

« Re: Re: Re: Re: Re - M135i

BMW X2 M35i (R4/306PS), jehož cena začíná na 1.443.000,-, což je o 293.000,- méně, než cena za Porsche Macan S (V6/354PS).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.19  17:43

« Re: Re: Re: BMW M140

Kolko kg navyše? Určitě dost až hodně. ;-)
    A k výkonu píší, že: "...by mohla nabídnout až 400 koní"
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.08.19  16:24

« Re: Re: BMW M140

Mna by zaujimalo, kolko kg to bude mat navyse, oproti M135i.
    Inak, ani ja by som asi R6 RWD nemenil za R4 haldex.
    A to AMG A45 bude podla mna nezmyselne drahe.
    Myslim si, ze M340i by bol ako jedno auto v rodine ideal...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.19  16:13

« Re: BMW M140

mkt....také jsem to četl. Je to určitě zajímavá cesta, kterou chce Mnichov konkurovat A45 a RS3. Jo, ale kastla bude stejná jako R1.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.19  16:09

« Re: Re: Re: Re - M135i

Uvidíme, jak mě zaujme M135i naživo a také na silnici. Who knows....může z něj být nová nákupní taška a Yaris "půjde do zálohy".... ;-)
    X2 M35i mě zajímá víc....asi tak jako AMG A35/45....jsou to totiž auta, která se už vzhledem odlišují od běžné populace.
    Golf jako nákupní taška by byl také ok.
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.08.19  15:56

« BMW M140

Teraz citam, ze sa chysta nove M140, ale nie i. Bude to M140e a bude to mat hybridnych 400 koni...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.19  13:54

« Re: Re: Re - M135i

Taky si myslím, že i GTI TCR/G7R budou lepší volbou.
    A vyměnit 140i R6 rwd za 135i R4 awd, to je jako vyměnit krávu za jehlu v kupce sena. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.08.19  12:04

« Re: Re - M135i

Ja ako milovník BMW a skôr hater VW, by som kúpil radšej GTI alebo R od Golfa v tomto výbere. Minimálne kvôli dizajnu a cene.
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.19  09:00

« Re - M135i

Dostal jsem zprávu z Renocaru. M135i se u nich objeví v září........tož zájemci poznačte si do diáře........bohužel X2 M35i zatím není na obzoru..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.19  16:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?

iu
    Zrovna v téhle (BULLITT) verzi/barvě a z tohoto úhlu vypadá Mustang nejlíp, pokud by ji nevadil povinný manuál. Škoda, že téhle zajímavé verzi umazal GPF (pro eu) celých 20 kW.
    To si u mě tvoje žena šplhla, že se jí líbí klasické 2dv. kupé, to je jasný důkaz toho, že má dobrý vkus a styl. :yes:
    Teď už jen zjistit, proč si vzala zrovna tebe... >:D ;-)

P.S. Pokud se jí líbí i retro Brouk (předpokládám, že new Beetle 2.g.), tak to by se jí mohlo líbit i P 911.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.08.19  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?

Tož mě se líbil již v roce 1970 v Austrálii a tam bych si ho dovedl i vlastnit. Silnice hezky široké i parkovací místa, ale tady? Jo, jen mě překvapilo, že se líbí ženské (doufám, že tvoje polovička je ženská? Dnes člověk nikdy neví...i sousedův syn žije s klukem). Obliba SUV je u ženských normální...ale Mustang?
    Ano, takový BOSS 302 byl v Austrálii toho času mnoha mladíků sen....
    [odkaz]
    Ale byly i jiné muscle cár-y...jako místní Holden Monaro GTS 350 [odkaz]
    nebo Ford Falcon GTHO PHASE 3
    [odkaz]
    nebo Chrysler Charger RT
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.08.19  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?

Tebe sa Mustang nepáči? Ja síce mám problém s tým, že pri tej dĺžke má len jeden pár dverí >:D ale inak tie tvary sú vydarené, čisté a dynamické: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.08.19  12:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?

iu...píšeš že to výchádza na MPV. Já měl před časem na víkend půjčenou 218i AT a byl jsem příjemně překvapen, že i se superussrraannýým tříhrnkem bylo s ním docela příjemné svezení. (Už jsem o tom kdysi psal.) Jako MPV nemělo chybu. A teď je zpět i 170kW xDrive verze. Kapku dražší, ale z 0-100 za 6.5 s to je paráda. Kufr to velký nemá, to je fakt. GT má větší kufr, ale zase nemá ty good looks a také chybí ten 170kW motor....
    Vůbec bych se nebál nějakého MPV umírání.Někde jsem četl, že v Německu pořád MPV frčí....myslím, že když se s tím oba projedete, budete také příjemně překvapení....
    Ale jinak tvojí polovičce rozumím.......až na toho Mustanga........ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.08.19  10:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS alebo M135i?

woody: stále dokážem prekvapiť, čo? >:D Ale nie, len som sa skúsil na vec pozrieť inými ako svojimi očami, teda z pohľadu rodiny, manželky a deti. A tie rodinné potreby sú diametrálne odlišné od športového sedanu s nízkym posedom, tvrdým podvozkom, radením a hlučným výfukom. Teda som skúšal hľadať pravý opak 340i, niečo praktické, priestranné, s veľkým kufrom, dobrým výhľadom, komfortným pružením a automatom. Najviac to výchádza na MPV, ale tá kategória umiera a prirodzený posun je k SUV. Preto zmienka o Kodiaqu.
    Ale všetko je inak, zrovna dnes sa polovička vyjadrila v tom zmysle, že prečo sa ona musí prispôsobovať a mať racionálne praktické auto, prečo nemôže mať auto, ktoré sa jej páči? No a jednoznačne by chcela Mustang, z toho je nadšená, páčia sa jej tvary elegantného, dlhého, dynamického dvojdverového kupé. Ako skromnejšiu alternatívu by akceptovala VW Beetle alebo Mini. Ale Mustang jasne vedie, dokonca sa pýtala na cenu (a to už je prejav seriózneho záujmu z jej strany).
    Ale pri takých našich preferenciách (ja hotheče, resp. hotsedany, ona dvojdverové kupé) akosi nie je miesto na to praktické rodinné auto, ktoré potrebujeme, ale nikto nechce. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.19  00:04

« Re: Re: M135i a Kq (V)RS

w-a
    Jasně, já to napsal blbě, těmi vnitřními klikami jsme myslel vnitřní madla dveří.
    Právě, na to, jak je ten interiér celkově zpracovaný/dotažený, jsou ta vrzající volná madla nepochopitelná.
    Když přišly první Kodiaqy, tak se mi to auto ale vyloženě nelíbilo.
    Verzi RS beru na milost, hlavně díky větším a neutopeným kolům a interiéru (kromě těch madel).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…