Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 13.08.19 17:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
M240i má sice stejný tvar sedadel, ale aspoň jsou alcantara/látka a tvar je na houby na okruhu, kam asi chodit stejně už moc nebudu. To by nebyl problém ty sedadla. Zase nekloužou. IUDEX má asi stejný, pokud má M paket. A zůstal bych u RWD a hlavně kupé, ikdyž třeba xDrive s výraznou preferencí zadku. Mustang je na okresky hodně široký, ještě širší o 6cm než M2 :-O
U M2 nebo M4 dát leda nějaký nastavitelný podvozek aby to nebylo tak tvrdé. CTR má adaptivní podvozek, když se tam dají místo 20" kol 19" kola, tak by to.nemusel být problém, já ho jel na 18" zimních. No uvidíme... -
pradeda777 13.08.19 15:05
« Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
To "supercheap" M4 nemá adaptivní podvozek. Takže na "pochrúmaná záda"....nevím....nevím.... :-|
M2C také nemá adaptivní podvozek a M240i má ty samá sedadla jako M140i čili nepohodlná.
Novou CTR jsem nejel nemohu komentovat. Ale předešlý model byl podle všech informací také dost "natvrdlý"...neměl adaptivní podvozek....nový má...
-
iudex 13.08.19 14:08
« Re: Re: Re: Podruhé narozen
Tom: vidím, že si opäť v starej forme a vyberáš nové. To je fajn. A tiež sa mi páči, že pozeráš po niečom pohodlnejšom, viac GT a dáš do výberu type R či M2 Competition. >:D
Ale rád sa do tejto hry zapojím: S5 to asi nebude, jazdenku v skutočnosti nechceš (mal si vždy nové autá) a u nás asi bude výber auta podľa Tvojich predstáv limitovaný. Type R dávam šancu, to Ťa láka už dlhšie, ale zase zostup k R4... M240i vylučujem, tú už si mal vo výbere pred M2 a preskočil si ju, takže teraz by to bol príliš citeľný downgrade. M2C síce ide priamo proti téze o pohodlnejšom GT, ale ak sa budeš cítiť zdravotne OK, vidím to najskôr na to. M340i sa Ti ako píšeš nepáči, aj keď požiadavky na pohodlnejšie a stále veľmi rýchle auto by spĺňala najlepšie. Mustang... to je naozaj GT, V8 je silný argument a moja manželka by Ti to odkývala všetkými desiatimi, ale pred favoritov CtR či M2C sa asi nedostane. :-)
Fred: tá M4 z dedovho odkazu je fajn, 1,7M je na eMko výborná cena. Ale keď sme pri veľkých silných kupé, Mustang je nový za 1,27M: [odkaz] A 460-koňový osemvalec 5,0 má argumentačnú váhu, notabene keď je o 430t Kč lacnejší ako šesťvalcová M4. -
pradeda777 12.08.19 16:32
tms......slušně se dá nastupovat tak akorát do vlaku v Kyjově na nádraží..........ale pobavení = 0 a je to škaredé jak sviňa............. ;-)
Vážně ale, nic neuspěchej....poctivě cvič, jak píše iudex. Moja měla v roce 1995 disc prolapse in 2 levels a cvičením, včetně hydro therapy, se bez operace dostala na cca 95% ok. Cvičí ale dodnes.
Good luck and all the best! -
Thomasino 12.08.19 15:31
« Re: Re: Podruhé narozen
Je možné, že to bude se zády teď o něco horší, takže i proto se koukám po něčem více GT, než bylo emko, tedy aby to bylo sice zábavné, ale dalo se do toho slušně nastupovat, umělo to pobavit, a nejlépe to i trochu vypadalo >:-[]
WL - jaký je kurz že pořídím Civica Type R ? A kolik se sází? Mohu si také vsadit?
Když už, tak vypiš kurzy na těchto 5 finalistů a uděláme tipovačku ;-)
Abecedně: 1.) Audi S5 (musela by být 1-2 roky jetá), 2.) Civic Type R, 3.) M240i (možná spíše jako xDrive, nyní za slušné ceny), 4.) M2 Competition, 5.) nová M340i xDrive (ikdyž je to ošklivé), možná za šesté Mustang GT s osmiválcem :-) -
pradeda777 12.08.19 15:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
iu.....když ono to začlo docela nevinně. Měl jsem tenkrát ještě MPS a moja projevila zájem začít zase jezdit. Chtěla Yarise, protože s ním jezdila v AU. Tak jsme koupili Yarise a dokonce i na její jméno. Jednu dobu něco najezdila, ale pak toho nechala.
No a tak se z Yarise stala "holka pro všechno"........ ;-) -
iudex 12.08.19 14:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
dedo: no a to je to, čo podľa môjho osobného názoru nemá zmysel, kupovať si dobré auto, ktoré nebude slúžiť tomu, čomu má, teda jazdeniu. Beriem to u labelovej 911ky, je to víkendovka, športiak pre radosť, kde sa ani nedá čakať denné jazdenie, tam to užívanie po víkendoch a za dobrého počasia chápem, notabene ak je tam potenciál youngtimera, ktorý časom nestratí na cene. Ale SUV nie je žiadny future classic, ten pod plachtou len bude strácať na hodnote. Lebo pri Tvojom systéme dvoch áut nech máš pod tou plachtou čokoľvek, stále budeš používať Yarisa (resp. čím lepšie a drahšie auto pod plachtou, tým menej uvidí svetlo sveta). Takže z môjho pohľadu je asi lepšia cesta jedného univerzála, ktorý sa bude používať, než dve autá, z ktorých sa bude používať... zase len jedno.
But your money, your choice.
Btw. aby som nebol moc rozmaznaný, teraz si budem na dovolenke užívať true daily car: Fiat Punto. >:D -
pradeda777 12.08.19 11:39
« Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
iu...tož ano, často letím pro něco do Lídlu, ale tam je parkování "natěsno", jezdci "různí", vjezd/výjezd komplikovaný a Macana by mě tam opravdu bylo líto. X5 jsem používal jen na delší cesty. Ale vidím teď borce s X5, co s nimi popojíždí i ve městě. Ale nejsou to funglovky, spíš "dotahovky" z Německa.
Stále víc to vidím tak, že zůstanu u dvou aut. To by pak Macan mohl být tím dalším "prachokolektorem"..... ;-) -
speedfred 12.08.19 11:36
dedo: Yarisa si nehaj na dialkové cesty (tak ako doteraz), a na rohlíky si kúp elektrobicykel. >:D
Macana možeš kúpiť a ja ti na ňom namotám nejaké km aby ho nebola až taká škoda v garáži.
tom: tak keď už chodíš je aspoň pozitívna správa a snáď bude iba lepšie. Po tomto si na na okruhy nezanevrel? -
iudex 12.08.19 11:12
Veď práve to píšem, ak ho máš mať pod plachtou a nejazdiť na ňom, tak to je zbytočné kupovať. Potom je lepšie niečo menšie, čo budeš aj reálne používať, trebárs tú X2.
Mimochodom prečo sa nedá Macan používať ako daily car? Nie je to nijak veľké SUV, aby Ťa obmedzoval v meste, proti Tvojej starej X5 je to úplný kompakt. Aj ja používam 340i ako daily car na dochádzanie do práce, školy, obchodu a v pohode. -
pradeda777 12.08.19 10:14
« Re: Re: Podruhé narozen
iu...moje dilema spočívá v tom, že zatím nevím jestli přejít jen na jedno auto a nebo mít stále auta dvě. Pokud zůstanu u dvou, tak se situace bude zákonitě opakovat. A Macan jako denní "lítačku" si představit neumím. To spíš jedno ze skupiny AMG A35/45 nebo X2 M35i/ M135i....moje dilema pokračuje.... :-! -
iudex 12.08.19 08:49
« Re: Podruhé narozen
Tom: neveselé čítanie, auto rozbité, Ty zranený. 8-s Ale hlavné je, že si živý a bez trvalých následkov. Chrbtica je sviňa, bude to chvíľu trvať (vitaj v klube), ale ak budeš poctivo cvičiť, dá sa to spraviť.
Ono asi každý, kto ide na okruh, určite myslí na to, že sa môže niekde rozbiť, aj ja preto jazdím vždy s určitým blokom v hlave, max. na 90%. Ale zase si poviem, že rovnako sa človeku môže niečo stať na bežnej ceste (možno ešte skôr) a to by človek nikam nemohol jazdiť.
dedo: Ty máš fakt široký záber v tom výbere, od smiešnych crossoverov s ussrraným štvorvalcom až po Porsche s plnotučnou technikou. Môj pohľad je taký, že ak si môžeš dovoliť toho Macana, tak nie je o čom rozmýšľať, go for it. Ale ak má stáť v garáži ako 1er a máš chodiť na Yarise, to si radšej kúp niečo, v čom Ti nebude ľúto denne jazdiť. -
pradeda777 10.08.19 20:57
« Re: Macan S facelift
wl...když bych si měl nakonfiguroval MS podle sebe, tak asi zůstanu u bílé barvy. Té červené se mě zdá na tak velkém autě trochu moc.....nový kód PK5LJGB9
Jinak uvidím co s tím výfukem. Ale realisticky....a ani ten diff na mé ježdění už není kritický požadavek. Takže pokud by ten červený byl jinak ok, tak ho koupím. Snad si na tu "červeň" zvyknu.... :-! -
white label 10.08.19 17:38
« Macan S facelift
pd777
Macan S si jeď určitě projet a domluv si (kromě toho červeného) i toho v miami blue
[odkaz]
Ten má kompletní sport. výfuk a hned uslyšíš ten rozdíl.
Teď po gpf už to není s dokupováním sport. výfuků tak jednoduché. Original bude ve finále znít líp, má tlačítko na deaktivaci a je plně homologovaný.
Obě auta si projeď a nakonfiguruj si to přesně podle sebe, nemusíš nikam spěchat, navíc ani jedno nemá samosvor, který je skvělý. -
pradeda777 10.08.19 15:37
« Re: Podruhé narozen
tms...díky za podrobný popis tvého "dobrodružství". Přineslo me to zpět memories na dávné časy, kdy jsem bláznil na okruzích a občas měl nějaké to off. Měl jsem to štěstí, že jsem byl "na scéně" vždy sám a vybral si místa, kde bylo těžké se o něco zastavit. Jen jednou jsem potřeboval odtah, potom co jsem zůstal trčet v kačírku. Velká klika, že tam ten kačírek před nějakou dobou udělali, jinak by to bylo čelně do bariéry. Chtěl jsem tenkrát mimo racing line před rychlou zatáčkou předjet nějakého borce a dostal jsem se na "gum balls" a pak už mě byly brzdy na howno.......a na těch posledních 5-10 vteřin, když se ta bariéra kurevsky rychle ke mě přibližovala nikdy nezapomenu.
Když mi bylo 15, tak jsem na Pionýru měl srážku s nákladní Škodou 706, po které jsem byl v bezvědomí a tak "trochu na sračku". Strávil jsem 3 měsíce v nemocnici a mezi probráním se v nemocnici a nasedáním ten den na Pionýra mám "naštěstí" milosrdné "okno".
No, tož podstatné je, že jsi stále mezi námi a cítíš se lépe. Chce to jen nějaký ten čas a zase budeš jak rybička.
All the best and take it easy.....

Ja by som si tipol dvojicu M240/M340. Bol by to síce downgrade, ale presne to máš zadané vo výberových parametroch. Niečo pohodlnejšie. Rôzne presakujú informácie o horšom riadení trojky, to by sa muselo vyskúšať.
Neviem ako to máš s designom CTR. Ja som to bral, že by si ju mal na okruhové použitie a tam by sa tie "funkčné" prvky dali ospravedlniť. S komfortom naopak problém nieje. Aj na dvadsiatkach je prekvapivo komfortná. Skôr by som videl problém v naozaj nízkom profile a dennom využití. Kamarát už 2x na odťahovke kvôli prerazenej gume v malej rýchlosti (do 10). Stačí bokom trafiť jamu a guma je strihnutá.
[odkaz]