Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 15.08.19 10:57
« Re: Re: Re: SSS vs. Up!GTI
w-a
Tak pokud tam (zboku) nebyla ta dynamicky zvednutá linie, která dobře vypadá a navíc dělí "zrno od plev" (Citigo/Mii), tak je to jasné.
Prostě třídvířko člověk vidí jen na prezentačních fotkách VW.
[odkaz]
Na Upu!GTI mi docela chybí výraznější boční držení předních sedaček a aspoň možnost připlatit si za lepší (nehalogenové) světlomety. Jinak ale vypadá dobře, viz i ta fotka. -
woody-alien 15.08.19 08:19
« Re: Re: SSS vs. Up!GTI
wl: Popravdě, nejsem si úplně jistej. Většinu času jsem ho kontroloval ve zpětným zrcátku. Vedle sebe jsem ho měl jenom tu chvilku, kdy mě už na ceduli obce předjížděl a pak byl dvě auta přede mnou. Ale když o tom přemýšlím, spodní linku oken to mělo rovnou až dozadu, takže nejspíš 5-dvířko. -
-
Thomasino 14.08.19 19:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
Viděl jsem na živo vsechny barvy, v té červené to působí už moc agresivně až vulgárně, za mě ta šedá metla. Ale na živo ta modrá taky ok, ty červené prvky více vystoupnou, ale k tomu autu to sedí, nenápadně rozhodně nevypadá. Uvidíme jestli jak v půlce září představí facelift a možná bude jedna limitka nebo ostřejší verze :-) -
pradeda777 14.08.19 18:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
tms....-tož čumím.....jseš první kdo veřejně přiznal, že se mu CTR (i když jen v některých barvách) líbí. Mě se nejvíc "přijatelně líbí" v černé.....
[odkaz]
Jo, v tmavých barvách nebije "výstřednost" designu tolik do očí.....to je pravda.... :-! Tmavě šedá je také OK.
[odkaz]
Dodnes nevím, co bylo záměrem marketingu, když tuto siluetu schvaloval. Kdyby byl vůz určen "for Japan only" a nebo pro Autralasii LHD countries, tak bych tomu rozuměl. Nevím jak se na to dívají Angličané, kde se CTR vlastně vyrábí.
PS. Jo, já (stará senilní osoba) jsem zapomněl, že jedno SUV už doma máš.....sorry jako.... -
white label 14.08.19 17:41
« Re: SSS vs. Up!GTI
w-a
A stihl si tomu Upu! GTI spočítat dveře? ;-)
Já jen, jestli to náhodou nebyla "vzácná" 3dv. verze...
I ten stříbrný, co má ségra, je 5dv.
Prostě i u mini hh skoro všichni nutně potřebují dva páry dveří, nehledě na to, že jsou za příplatek.
Myslím, že i ten T-Roc v kabriu to, i díky logické absenci zadního páru dveří, nebude mít na trhu jednoduché. -
woody-alien 14.08.19 17:24
« SSS vs. Up!GTI
Swišť je na silnicích už měsíc a půl, najetých nějakých 2.500 km a doba hájení skončila. Nebudu vás teď unavovat rozšířenými jízdními dojmy, ale docela mě překvapilo, jakým způsobem k němu přistupují ostatní řidiči. Samozřejmě těžko říct, jestli se z jejich strany jedná více o respekt, prostou slušnost, rezignaci nebo obavy z magora >:-[] , ale až doposud jsem neměl problém s žádným potupeným řidičem obvyklých povozů - firemních Octávek, manažerských Supů nebo soukromých polorozpadlých BMW či Audin. Jediným kdo se za tu dobu nechal vyprovokovat k "odvetě" byl řidič Transportera T5.
Dnes nicméně došlo na setkání s červeným Up!em GTI s pražskou RZ, který SSS bezpečně rozpoznal a přilepil se za mě. Nemůžu proti němu říct křivého slova, všechno probíhalo v rámci hry....jakkoliv by příslušníci dopravní policie zřejmě nesouhlasili. ;-)
Majitel (řekl bych tak kolem 30) se držel statečně, museli jsme se na cca 20 km úseku probíjet kolonou aut a i když jsem mu pak na chvíli zmizel (a lehce zvolnil), za chvíli se zvládl zase dostat za mě. Na kousku volné silnice se pak ukázalo, že stylem "co to dá" Swift přece jen má výkonově i rychlostně navrch. A pokud se týká zatáček, tam bohužel srovnat nemohu, protože vyloženě technická pasáž na této trase chyběla. Před vjezdem do města pak majitel prokázal menší obavy o řidičské oprávnění a "vzal" mě přes dvojitou plnou i s dalšími dvěma auty, které jsme dojeli. Nikoho neohrozil, ale počítám že ještě za cedulí měl na tachometru tak 120. Docela často se tam měří, takže jsem to od něj nečekal. Ujeli jsem kousek od sebe ještě asi kilometr, zablikali si a rozjeli se po svých. Já teda k pumpě. Akutně. >:D -
woody-alien 14.08.19 16:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
Thom: Jsem za tebe rád, že už máš zase náladu vybírat nové auto. Být milovník konspiračních teorií, možná bych měl podezření, že ses rozhodl pro obměnu auta radikálnějším způsobem než je obvyklé a ten olej na trati sis prostě vymyslel. >:D ;-)
Adepty komentovat nebudu. Speciálně v tvém případě člověk nikdy neví a rád si tedy počkám na výsledek. Každopádně přeju rychlý postup uzdravování. :yes: -
Thomasino 14.08.19 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
Praděda - mám doma už Polo-Hot SUV Atecu FR 2.0 TSI, která po přepnutí motoru a převodovky na Sport umí jezdit velmi svižně a zároveň je nyní pro záda super s nastupováním i naladěním podvozku. Ani měkké, ani tvrdé. Takže k nynější situaci jako daily ideální auto.
Druhé má být na zábavu, ale je pravda, že kdyby přišla nějaká krize, klidně skončí pak jako jediné auto :-) -
pradeda777 14.08.19 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podruhé narozen
Kola na všech verzích nové CTR jsou 20". Pneu 245/30. Nevím, proč to tak Honda má. (Good looks?) Myslím, že 18" by s přihlédnutím na velikost auta docela stačily. Samozřejmě by potom mohly/měly být v nabídce i větší kola.
18" kola obuté do 40-45 profilu gumy by pro pohodlí určitě udělaly hodně.
Jasný, ty se dají lehce dokoupit. Ale podmínku snadného nastupování to neřeší. Proto bych určitě "hodil čučku" i na nějaká ta menší hot SUV...třeba Macan S... ;-)

Tu Miami bych možná bral, kdybych bydlel na Floridě nebo v slunné Kalifornii..... ;-)
I v Queenslandu na Gold Coast by se šikla..... ;-)
[odkaz]
....ten plážový stan nalevo má podobný odstín..... ;-)