Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Dany, je to jen otázka priorit. Na vše se dnes dají půjčit peníze a pokud máš stálou práci a neflákáš se, tak není co řešit. Žijeme jen jednou a krátce. Proto ti radím, jestli se ti líbí nějaké auto a zvládneš splátky, jdi do toho. Lidé dělají často chybu v tom, že se snaží na auto našetřit a mezi tím zestárnou, mění se priority a vysněné auto zůstane jen pouhým snem. Já si na své první vysněné auto (Ford Capri GT) také půjčil a nikdy jsem toho nelitoval...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.09.19  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Ja by som potreboval radu, kde zohnať prachy na niečo nádherne zbytočné, aby s tým nebojovalo moje svinské pragmatické Ja.
    "Zase Yaris". Beztak uňho skončíš, až kúpiš niečo silné a prémiové a história sa bude opakovať.
    PS: už si pretiahol nový samosvor?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iu....no vidíš, v tom fofru jsem zapomněl na SQ2. Ano, SQ2 byla původně také v užším výběru, ale nebyla v tu dobu v nabídce. Teď už je, ale předváděčka zatím není. Určitě ji otestuji, jak se objeví. Superseeded Q3 jsem kdysi (cca 2014) testoval, ale moc na mě nezapůsobila. Stejně bych (když už Audi) radějí tu SQ/RS Q3. Je to přece "víc SUV" než SQ2. Q2 je pěkná a řada jich u nás jezdí, ale jak píšu, chtělo by to kapku "výš od silnice".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.09.19  11:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

dedo: všetci najradšej radíme druhým :-) (vrátane mňa).
    Ja to proste vidím tak, že sa Ti ťažko pripúšťa, že už silný šesťvalec (notabene zadokolku) nevyužiješ, reálne jazdíš veľmi málo, pre potešenie si ostro zajazdiť na okresky či okruh už dávno nejdeš. Zároveň nechceš priveľmi imidžovo klesnúť (čo tiež chápem, ísť zo šesťvalcovej prémie na mainstream s "ussrraným štvorhrncom" je ťažké) a hlavne tú prémiovku si môžeš dovoliť. Preto ako ostatní to vidím tak, že pre Teba je optimum menší crossover či SUV (aby sa s tým dalo pohodlne behať po meste a parkovať), so silnejším motorom a prípadne v športovej verzii, ale kľudne R4 (aj tak tam ten silný motor bude najmä kvôli dobrému pocitu), s automatom a štvorkolkou (kvôli pohodliu a bezpečnosti), no a kvôli imidžu prémiovka. Takže to vidím naozaj na nejakú X2 M35i, GLA 35AMG či SQ2.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  10:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Hahaha....díky za rady...... ;-) Nepotřebujete také poradit?... ;-) Starý jsem na to dost.. ;-)
    S Corollou HSD jsme již jeli. Solidní svezení. Několik Coroll jsme v Austrálii již měli. Ale soudružka manželka, když už, tak zase Yarise..... ;-) A ano, jako jedno auto do rodiny by byla Corolla výhodnější než Yaris. To je fakt.
    Tož uvidíme jak se to všechno vymrví........... ;-) Jdu postříhat trávník...... >:D
    Edit. Když Toyota jako jedno do rodiny, pak asi
    C-HR. Je přece jen trošku vyšší a nástup/výstup bude pro "kmety" pohodlnější... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.09.19  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

3 roky a 9 tis. km je tak akorát na výměnu? Ne, to je akorát tak zbytecně vyhozená spousta prachů, že to jsou tvoje prachy respektuji, ale to na faktu nic nemění. Stav a nájezd dělají auto mnohem vice mladším/starším, než samotné roky. Já jsem teď druhý týden na dovolené 13! let starym allroadem (aktuálně je těsně pod hranicí najezdu 90 tis. km) a od minulé neděle jsme najeli něco přes 2 tis. km a v sobotu nás čeká ještě cca 800 km, takže celkem cca 3 tis. km. Auto funguje stále naprosto skvěle, na dálnicích je ve svém živlu (velmi pohodlné a rychlé s výbornou spotřebou), v dlouhém tnáhlém mu stále nestíhá drtivá většina aut na cestách a pořád vypadá velmi dobře, laika ani nenapadne, že by to mohlo být 13 let staré auto, a to včetně designu. Navíc se rozjíždí a reaguje mnohem svižněji, než dnešní "wltp" 3.0 TDI, pričemž také absolutně vůbec (viditelně) nekouří (díky, tehdy u nás příplatkovému) dpf.
    Mohl jsem ho, teď už podruhé, vyměnit za novější gen, a být IN (podobně i G5 GTI), ale po svezení s novější g. jsem celkově nenacházel motivaci k tak velké další investici, přišla by mi spíš zbytečná, než obhajitelná.
    A i díky tomu si teď občas můžu vyjet nádherně zbytečným, nepraktickým, ale nestárnoucím, sportovním vozem, který byl v "minulé" gen. prakticky již v době jeho pořízení. A zaplať pánbů za to!
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.09.19  07:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Dedo, ja to vidím rovnako ako Woody. Ak chceš redukovať vozový park na jedno auto, tak bude treba robiť kompromisy a vybrať niečo, čo budeš ochotný otĺkať pred obchoďákmi a pri rannom nákupe pečiva.
    Nakoniec, kúp niečo súdružke manželke. Trebars Toyotu Corollu 2,0 HSD. Manželka s tým bude ok, na nákupy to bude ideálne a nejakú tú cestu do kúpeľov alebo Prahy to tiež zvládne lepšie ako Yaris.
    Ty môžeš zostať bez auta. Aspoň nebudeš mať pocit, že máš usraný štvorvalec, alebo nebodaj automatickú prevodovku. Alebo pod plachtou naďalej oprašuj šesťvalcovú zadokolku v manuále.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.09.19  19:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

1er se zbavuju, protože už ho mám 3 roky a to je tak akorát....... ;-).
    Zajímavé, že Yarise už máme 7 roků a je pořád in....... ;-) Asi to bude tím, že je to spíš vůz soudružky manželky, i když už nebo zase momentálně neřídí. ;-)
    Ano, nějaké střední SUV nebo "rychlejší" crossover je přesně to co doktor naordinoval.
    Škoda, že nová X3 zase povyrostla, i když s 4.7m vozem by se snad dalo jakžtakž žít. (Macan je mimochodem také 4.7 dlouhý). Je to totiž jediná možnost, jak zůstat u šestiválce.
    Vše ostatní je již jen v čtyřválcích.
    X2 M35i je podle všech dostupných recenzí poněkud tvrdé. Bylo by třeba otestovat. Bohužel na Moravě není žádné k dispozici. Do HK se mě jezdit nechce.
    X1 zatím nemá B48 300k motor a zlý jazykové tvrdí, že s aktuálním modelem ani nebude.
    SQ3/RSQ3.....zatím jen rumours and speculations. Tady by byla možnost pětiválce...
    AMG GLA35/45 to samé...zatím nic jistého....možná příští rok...
    A pak už jen HH.........i když v užším výběru nějaké jsou, tak to by byl jen takový "mezikrok"...třeba jen na rok........... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.09.19  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iudex: Popravdě si trochu myslím (dědo, bez urážky), že zbavovat se 1-er a očekávat od Focusu ST výrazně větší univerzálnost je kravina. To akorát směřuje k tomu, že se pro něj taky nenajde využití, protože "jen tak na okresku" děda nemá náladu. Děda už se jednou pokusil tohle vyřešit X5, ale OK, ta je do města už přece jen docela přerostlá. Na jeho místě, pokud nechce mít dvě auta, bych hledal nějaké střední SUV nebo crossover se silnějším motorem, automatem a pohodlným (nikoliv pseudo sportovně tvrdým) podvozkem.

Btw: zrovna včera jsem pozoroval scénu jak z komedie. Na parkoviště OC Pivovar v Děčíně mezi všechen ten plebs (a tím myslím i BMW, Audi atd.) důstojně veplul Urus. Pomalu proplouval jednotlivými uličkami až konečně našel místo k zakotvení. A to pozor, na dnešní dobu jsou tam parkovací místa až neskutečně dimenzovaná. Tak či tak, pro Urus to vzhledem k délce 511 cm a třímetrovému rozvoru nebylo snadné a popojížděl a couval několikrát. Musel jsem si násilím přiklapnout bradu, bylo to jako pozorovat plejtváka mezi delfíny. >:D Z auta se speciální RZ nakonec vypadla útlá, hezká brunetka a odebrala se do obchoďáku. Cca za pět minut byla zpátky, nasedla a nastal proces vyparkovávání. Jako nic proti, ať si každej se svejma penězma dělá, co chce, ale tohle by mě otravovalo. Pro srovnání, moje H1 sice měla rozvor ještě o 20 cm delší, ale dlouhá byla stejně a dokonce o něco užší. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.09.19  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Tož nevím, jak to přesně funguje u P´še a v USA. U Toyoty si dealeři objednávali do výroby už zálohovaná auta. Existovala však také smlouva, kde značkový dealer musel ročně odebrat určité množství vozů, takže šance, že bude nějaký ten "ležák" tu byla.... ;-) Ale tady se mluví o větším množství.....to mě zarazilo..... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.09.19  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

dedo: tak to je normálna trhová ekonomika, ak mám plné sklady, musím ísť s cenou dole, to platí aj pre Porsche. Reálne je to pri Porsche ale výnimka, inak na sklad moc nevyrába, väčšinou naopak nestíha objednávky. A 7900 USD pri Macane nie je žiadna extra zľava, (pri priemernej cene povedzme 70t USD).
    Známy práve dnes kúpil (resp. vybral si služobné) auto, skladovka z r. 2018, cena z 38 na 28t eur, to už je zaujímavé (a pri Japoncovi extra nezvyčajné, Japonci zľavy dávajú len veľmi neradi a nízke). Takže je nadšený, chcel priestranné MPV či SUV, so silnou naftou, ideálne so 4x4 na ťahanie prívesu, ale mal limit do 30t eur, čo sa ukazovalo ako dosť veľký problém, všetky autá boli 35 a viac, ale naďabil na skladovku Nissan X-trail 2,0 dCi 130 kW 4x4 v top výbave za 28500.
    Ad Tvoje rozhodnutie: ja som to už minule písal, ak si máš kupovať Macana či iné auto, ktoré Ti bude starnúť v garáži pod plachtou, tak sa na to vykašli a kúp si radšej niečo menšie, slabšie, možno menej prestížne, na čom ale budeš skutočne jazdiť. Focus ST, na ktorom jazdíš, je lepší ako Macan turbo v garáži, pričom reálne jazdíš na Yarise.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.09.19  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Hmmmmm.....před 6 hodinami | Mirek Mazal Největší ležáky prodejců nových aut v USA ukazují, o jaká auta lidé ztrácí zájem.......... Třetí místo patří zmíněnému luxusnímu SUV, Porsche Macan. Před pár léty prodejní hit, na který jste museli dlouhé měsíce čekat, je nadále nejprodávanějším Porsche, dealeři ale zjevně neodhadli moment, kdy zájem polevil. Prodejci tak nyní lákají na pobídky dosahující až 7 900 $ (184 tisíc Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.09.19  10:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iu/sf...na teplou karlovarskou vodu seerru, ale na promenádě nabízí výborný australský dort Pavlova (245.- klínek..no, je to spíš klín...stačí bohatě i pro dva, když nejste nenažranci) a to je pošušňáníčko....ne nějaká ussrraanná teplá voda... ;-) Jo, a na Vřídelní je restaurace Grill, kam už roky chodíme na yummy vepřové steaky. Doporučuju........obě věci......... ;-)
    Na 1er jsem najel za 3 roky 9000km, protože na většinu jízd mě bohatě stačí Yaris. A na nějaké jen tak "vyjetí si" na okresku už nemám náladu. Proto zvažuju zredukování vozového parku a jak už jsem několikrát psal vybírám teď univerzál.
    FFST je také v užším výběru....... ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.09.19  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iudex, sf : Přitom já jsem si shodou okolností cca před dvěma týdny byl vyvětrat hlavu na Tour de Lázně. Projel jsem lázeňský trojúhelník a široké okolí, okoukl pár pamětihodností a prakticky vyjel nádrž do mrtě. A zrovna v tomhle koutě Čech se dá najít docela dost silnic a silniček, které je radost projíždět. Moc hezké úseky třeba v okolí Bečova nad Teplou nebo od Lázní Kynžvart směrem k dálnici.
    [odkaz]
    Provoz je tam slabší, většina lidí to brázdí po hlavních tazích a často se dá jet, kolik ti odvaha dovolí. O to větší překvapení pro mě bylo, když jsem na jednom místě v lese, kde bych spíš čekal vlčí smečku, narazil na policejní hlídku. Šlo sice o běžnou kontrolu dokladů a technického stavu, ale jen tak pro nic za nic by tam nestáli. Zřejmě je takových víc, co tyhle silničky vyhledávaj.

Takže ještě pořád je to spíš otázka chtění takové auto využít než že by se využít nedalo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.09.19  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

To vieš, priveľa teplej karlovarskej vody, z toho vymäknú aj mladší. >:D
    Argumentu nevyužitia rozumiem, ale neberiem ho. To by sme potom museli predať všetky naše autá výkonnejšie ako Emelov Swift 1,3, lebo ich na našich cestách nevyužijeme. Včera začal školský rok a ja som opäť zapadol do pravidelných ranných zápch, kde budem poskakovať na jednotke a dvojke až do júna budúceho roka. Na to by stačilo aj Citigo 1,0 R3 atmo. Ale radšej budem 90% času poskakovať so šesťvalcom pod kapotou, ak tých 10% môžem prevetrať 326 koníkov. :-)
    Btw. už sú vonku prvé testy Focusu ST a zatiaľ je to veľká chvála, niektorí píšu o najzábavnejšom HH triedy. A dobre obstál aj v porovnávačke s type R na autocar, síce o 40k výkonnejší Civic na okruhu zvíťazil, ale len minimálnym rozdielom.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.09.19  07:36

« Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

....si nejako vymekol v tých Varoch. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.09.19  19:40

« Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

[odkaz]
    [odkaz]

Tohleto mě láká víc..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.09.19  19:11

« Re: Re: Macan Turbo faceift

Dnes jsem se vrátil z Varů a tam jsem se definitivně rozhodl, že žádný Macan ani jiné P´še nebude a to z jednoho prostého důvodu. Opravdu bych pro něj neměl využití. Bylo by to jako s R1, jak už bylo řečeno jinde a jindy. V car parku u PUPPU by sice Macan byl jednou za rok mezi svými, ale to by tak bylo asi vše.
    Tento měsíc by měla v Renocaru přistát nová M135i. Dostal jsem dnes pozvání na výměnu brzdové kapaliny, tak si ten servis pokusím zkoordinovat s testovací jízdou.
    R1 s novým samosvorem šlape jako hodinky a po cestě tam i zpět jsem měl několikrát příležitost si ji užít. Ale "in all fairness", těch příležitostí je při dnešním provozu (a za dozoru kamer a soudruhů pomáhačů a chráničů) opravdu poskrovnu. Proto vás to "rychlé "juniory s rychlými koly" táhne na okruhy....., že? ;-)
    Edit. Macan v zelené? Porsche v zelené British Racing Green ok.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.09.19  11:26

« Re: Re: Macan Turbo faceift

Tu zelenou Mamba měli na Macanu v Ostravě hned po faceliftu. Na fotkách se mi ten odstín moc nelíbí, tím spíš v kombinaci s "chromovaným" lemováním bočního prosklení, ale v reálu s lemovánim v černém lesku to vypadalo rozhodně líp. Ale moje volba by to nebyla.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.09.19  08:28

« Re: Macan Turbo faceift

Tá zelená na Macane je parádna: [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…