Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  19:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

28k hotovo.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

1 to go....
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

2 to go....
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

3 to go...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  19:26

4 to go....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.09.19  19:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

pd777
    Ale za tu krátkou dobu chce človek obvykle stihnout i rodinu, no a s tim souvisí bydlení atd.
    Takže to pak člověk nemůže myslet jen na sebe, a chtít vše a hned, takže je to pak otázkou priorit, jak si také psal. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.09.19  18:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

pd777
    No, těžko by mohl používat sportovní auto typu Cayman stejně, jako třeba hh kombi typu FoST. To co píšeš, můžeš psát někomu, kdo nemá rodinu, ale to není případ Danyho.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iu....my tady neřešíme co je hloupost a nebo co je investment.
    My tady řešíme jak si udělat radost a užít si co nejvíc z krátké doby, co tady na této planetě budeme. A to je podstatné.

PS. 7 to go..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  16:20

8 to go........ :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.09.19  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Môj názor je, že zadlžovať sa kvôli autu je hlúposť. Teda aby som to upresnil, nie v situácii, keď auto potrebuješ a nemáš keš ani na Fabiu, ale v situácii, keď si môžeš dovoliť kúpiť trebárs Focus ST, ale chceš Cayman, na ktorý už ale nemáš a preto si naň zoberieš úver. Auto (až na výnimky) nie je investícia, ale čistá spotreba, ktorá len stráca na hodnote každým dňom.
    Takže (nedostupné) auto snov nech zostane snom a auto, na ktoré jedného dňa máš šancu dosiahnuť, nech je motiváciou v práci.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  15:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Dany, peníze tu budou věčně a my ne..... :-( Proč myslíš, že by sis vysněného auta neužil? Proč by si jej nemohl používat tak, jak používáš to současné? Pokud by jsi zůstal při výběru nohama na zemi, tak by to určitě šlo..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.09.19  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Ale ano. Lenže vysnené auto by som neužil, tak radšej nechávam peniaze makať niekde inde. Ak by som našiel igelitku vo vlaku, alebo na povale >:-[] , to by bola iná pesnička.
    Takže ja momentálne len kompromisne. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Dany, je to jen otázka priorit. Na vše se dnes dají půjčit peníze a pokud máš stálou práci a neflákáš se, tak není co řešit. Žijeme jen jednou a krátce. Proto ti radím, jestli se ti líbí nějaké auto a zvládneš splátky, jdi do toho. Lidé dělají často chybu v tom, že se snaží na auto našetřit a mezi tím zestárnou, mění se priority a vysněné auto zůstane jen pouhým snem. Já si na své první vysněné auto (Ford Capri GT) také půjčil a nikdy jsem toho nelitoval...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.09.19  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Ja by som potreboval radu, kde zohnať prachy na niečo nádherne zbytočné, aby s tým nebojovalo moje svinské pragmatické Ja.
    "Zase Yaris". Beztak uňho skončíš, až kúpiš niečo silné a prémiové a história sa bude opakovať.
    PS: už si pretiahol nový samosvor?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

iu....no vidíš, v tom fofru jsem zapomněl na SQ2. Ano, SQ2 byla původně také v užším výběru, ale nebyla v tu dobu v nabídce. Teď už je, ale předváděčka zatím není. Určitě ji otestuji, jak se objeví. Superseeded Q3 jsem kdysi (cca 2014) testoval, ale moc na mě nezapůsobila. Stejně bych (když už Audi) radějí tu SQ/RS Q3. Je to přece "víc SUV" než SQ2. Q2 je pěkná a řada jich u nás jezdí, ale jak píšu, chtělo by to kapku "výš od silnice".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.09.19  11:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

dedo: všetci najradšej radíme druhým :-) (vrátane mňa).
    Ja to proste vidím tak, že sa Ti ťažko pripúšťa, že už silný šesťvalec (notabene zadokolku) nevyužiješ, reálne jazdíš veľmi málo, pre potešenie si ostro zajazdiť na okresky či okruh už dávno nejdeš. Zároveň nechceš priveľmi imidžovo klesnúť (čo tiež chápem, ísť zo šesťvalcovej prémie na mainstream s "ussrraným štvorhrncom" je ťažké) a hlavne tú prémiovku si môžeš dovoliť. Preto ako ostatní to vidím tak, že pre Teba je optimum menší crossover či SUV (aby sa s tým dalo pohodlne behať po meste a parkovať), so silnejším motorom a prípadne v športovej verzii, ale kľudne R4 (aj tak tam ten silný motor bude najmä kvôli dobrému pocitu), s automatom a štvorkolkou (kvôli pohodliu a bezpečnosti), no a kvôli imidžu prémiovka. Takže to vidím naozaj na nejakú X2 M35i, GLA 35AMG či SQ2.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.09.19  10:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Hahaha....díky za rady...... ;-) Nepotřebujete také poradit?... ;-) Starý jsem na to dost.. ;-)
    S Corollou HSD jsme již jeli. Solidní svezení. Několik Coroll jsme v Austrálii již měli. Ale soudružka manželka, když už, tak zase Yarise..... ;-) A ano, jako jedno auto do rodiny by byla Corolla výhodnější než Yaris. To je fakt.
    Tož uvidíme jak se to všechno vymrví........... ;-) Jdu postříhat trávník...... >:D
    Edit. Když Toyota jako jedno do rodiny, pak asi
    C-HR. Je přece jen trošku vyšší a nástup/výstup bude pro "kmety" pohodlnější... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.09.19  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

3 roky a 9 tis. km je tak akorát na výměnu? Ne, to je akorát tak zbytecně vyhozená spousta prachů, že to jsou tvoje prachy respektuji, ale to na faktu nic nemění. Stav a nájezd dělají auto mnohem vice mladším/starším, než samotné roky. Já jsem teď druhý týden na dovolené 13! let starym allroadem (aktuálně je těsně pod hranicí najezdu 90 tis. km) a od minulé neděle jsme najeli něco přes 2 tis. km a v sobotu nás čeká ještě cca 800 km, takže celkem cca 3 tis. km. Auto funguje stále naprosto skvěle, na dálnicích je ve svém živlu (velmi pohodlné a rychlé s výbornou spotřebou), v dlouhém tnáhlém mu stále nestíhá drtivá většina aut na cestách a pořád vypadá velmi dobře, laika ani nenapadne, že by to mohlo být 13 let staré auto, a to včetně designu. Navíc se rozjíždí a reaguje mnohem svižněji, než dnešní "wltp" 3.0 TDI, pričemž také absolutně vůbec (viditelně) nekouří (díky, tehdy u nás příplatkovému) dpf.
    Mohl jsem ho, teď už podruhé, vyměnit za novější gen, a být IN (podobně i G5 GTI), ale po svezení s novější g. jsem celkově nenacházel motivaci k tak velké další investici, přišla by mi spíš zbytečná, než obhajitelná.
    A i díky tomu si teď občas můžu vyjet nádherně zbytečným, nepraktickým, ale nestárnoucím, sportovním vozem, který byl v "minulé" gen. prakticky již v době jeho pořízení. A zaplať pánbů za to!
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.09.19  07:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

Dedo, ja to vidím rovnako ako Woody. Ak chceš redukovať vozový park na jedno auto, tak bude treba robiť kompromisy a vybrať niečo, čo budeš ochotný otĺkať pred obchoďákmi a pri rannom nákupe pečiva.
    Nakoniec, kúp niečo súdružke manželke. Trebars Toyotu Corollu 2,0 HSD. Manželka s tým bude ok, na nákupy to bude ideálne a nejakú tú cestu do kúpeľov alebo Prahy to tiež zvládne lepšie ako Yaris.
    Ty môžeš zostať bez auta. Aspoň nebudeš mať pocit, že máš usraný štvorvalec, alebo nebodaj automatickú prevodovku. Alebo pod plachtou naďalej oprašuj šesťvalcovú zadokolku v manuále.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.09.19  19:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift

1er se zbavuju, protože už ho mám 3 roky a to je tak akorát....... ;-).
    Zajímavé, že Yarise už máme 7 roků a je pořád in....... ;-) Asi to bude tím, že je to spíš vůz soudružky manželky, i když už nebo zase momentálně neřídí. ;-)
    Ano, nějaké střední SUV nebo "rychlejší" crossover je přesně to co doktor naordinoval.
    Škoda, že nová X3 zase povyrostla, i když s 4.7m vozem by se snad dalo jakžtakž žít. (Macan je mimochodem také 4.7 dlouhý). Je to totiž jediná možnost, jak zůstat u šestiválce.
    Vše ostatní je již jen v čtyřválcích.
    X2 M35i je podle všech dostupných recenzí poněkud tvrdé. Bylo by třeba otestovat. Bohužel na Moravě není žádné k dispozici. Do HK se mě jezdit nechce.
    X1 zatím nemá B48 300k motor a zlý jazykové tvrdí, že s aktuálním modelem ani nebude.
    SQ3/RSQ3.....zatím jen rumours and speculations. Tady by byla možnost pětiválce...
    AMG GLA35/45 to samé...zatím nic jistého....možná příští rok...
    A pak už jen HH.........i když v užším výběru nějaké jsou, tak to by byl jen takový "mezikrok"...třeba jen na rok........... :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…