speedfred 08.09.19 17:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
No díky, ale asi tak o 50 rokov pôjdem do toho. Momentálne to je pre mna téma úplne mimo - jedine že by som niečo vyhral. Aj tak ale :yes: -
pradeda777 08.09.19 15:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
speedfred 08.09.19 11:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
Koniec prázdnin tak sa začalo makať,nie? Bol autom na tripe?
PS: ja od RB ringu rozmýšľam ako sa dopracovať ku GT3 kľudne aj bez RS a môže byť aj automat..... to auto vo mne stále vibruje. 8-s -
white label 06.09.19 19:39
« DG
"Jako by situace okolo dieselů v Německu nebyla dostatečně bizarní, stala se nyní ještě bizarnější. Motory donedávna odsuzované jako zdroj znečištění jsou nyní označovány za čističky vzduchu."
Tak to abychom se ještě nakonec nedočkali návratu dieseloveho Cayenneu apod. ;-) -
pradeda777 06.09.19 13:33
Freddie...právě jsem se vrátil z hradu....errrr.....z garáže. Nahnal jsi mě tolik strachu, že jsem běžel zjistit, jestli ten přepínač funguje. Poslušně hlásím, že zatím funguje, ale "naostro" ho vyzkouším až na ty narozky......... ;-) >:D -
Dany 06.09.19 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
Fred, možno ako si vo svete, tak ti uniklo, že tento rok tam bola armáda, minulý -42. Jasné 20 km od Lesnej je o 2m snehu menej, ale tam sa to stále drží. K domu majú taký krpál, že zo šenku sa chodí štvornožky a esíčko k tomu. Ten ma vytrápi každú zimu. Žena sníva o chate (ak by tu bol smajl čo sa drží za hlavu, tak dám tri) a ako som bol pozerať tie pozemky, tak nič nízke ani dvojkolkové sa tam nedostane. Ale už im aj jabloň volačo zarodila, to je pravda >:D -
speedfred 06.09.19 12:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
Podľa mňa ten prepínač už ani nepojde prepnúť ako je zatuhlý a elektronika aj zabudla že existuje nejaký softvér sport+. :-( Radšej už nejdem písať ništ bo som vytočený! -
speedfred 06.09.19 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
dedo ty si snáď robíš pr.deľ, po 3 rokoch si ešte nemal sport+ ? Tebe je škoda kupovať aj R3 motor, stačí ti úplne 2 válec od Fiata. ;-\ Mňa asi picne.
Dany: na Oravu 4x4 a na čo? Však sa tam budú za chvíľu pestovať pomaranče! -
pradeda777 06.09.19 11:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
iu....SQ2 je ok, ale přece bych raději do něčeho trochu vyššího. V tuto chvíli nikam nepospíchám. Počkám ještě na to kombo S/RSQ3 a AMG GLA 34/45. Mezi tím se pokusím projet tu X2 M35i, protože i když se všude píše o tom jak je tvrdé, tak není nad objektivní osobní otestování. Ona totiž moje M140i také není zrovna "měkoučká"... ;-) Ve sport setting umí být pěkně "drncavá". Sport+ jsem ještě nezkoušel. Proto drtivou většinu času trávím v comfort modu.
Co se týče délky vozu, tak 4.5m je na univerzál ještě ok. MPS měla na délku cca 4.5 m a nikde jsem se s ní netrápil.
woody.....výfuk...souhlas s iu...:-! I já zvažuju, jestli se (po samosvoru) nemám zbavit ještě nějakých peněz.... ;-) a nepořídit si trochu větší Rámus..... ;-) -
Dany 06.09.19 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Chamilla vs. Koubek, aneb Když dva dělají totéž
Woody, pekne napísané, veľmi pekne. Zmrzlina v 911 je víťazstvo za šecky prachy, len na to treba mať karty.
Sám som zvedavý, ktorým smerom sa budem uberať a ako veľmi mi do toho bude kecať pragmatizmus. Možno žena dostane väčšie rodinné auto a ja sa uspokojím s niečim menším. Je v tom zatiaľ kopec premenných. Zatiaľ sa spolieham na to, že aj Vitara bude na tom jazdne nadpriemerne a nebude to žiadne utrpenie. Ešte som sa k nej nedostal.
Výfuk je paráda :yes: -
iudex 06.09.19 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
dedo: tak ako všade čítam, X2 M35i nebude pre Teba, pretože všade viac či menej kritizujú tvrdý podvozok: The X2 is exceedingly stiff on anything other than a perfect road. The ride on broken pavement or roads with concrete slabs borders on annoying and makes us wonder if the optional adaptive suspension is any better... the stiff suspension causes the most discomfort. You'll bounce around on all but the most pristine surfaces.
Takže X2 do mesta je úplne nevhodná. GLA ešte nemá AMG variant tak naozaj zostáva len to Audi. Ja by som sa na Tvojom mieste previezol s SQ2, dynamicky/výkonovo na úrovni M35i, ale u Audi predpokladám väčší komfort. A myslím, že pri Tvojich priestorových nárokoch ;-) sa nemusíš báť nedostatku miesta a rozhodne kvôli priestoru by som nešiel do väčšieho Q3 (to opäť budeš bojovať s tým, že do mestských uličiek Ti 4,5 metra bude už priveľa). Naviac Q3 ani nemá športový variant, aktuálne má ako vrchol 40 TFSI, t.j. dvojliter 169 kW. Plus pri SQ2 je nezanedbateľný cenový odstup od X2, SQ2 začína na 43t eur, kdežto M35i na 54t.
woody: to je ono! Presne toto SSS potrebuje, čo som počul na videách, tak ten zvuk je taký bezpohlavný, nehodný hothheču. Pritom čo som videl namerali Swiftu oveľa lepšie zrýchlenie ako udáva výrobca (7,39s oproti udávaným 8,1s). Takýto výfuk pridá to správne korenie (a subjektívne aspoň 50 koní >:-[]
A tiež plne súhlasím s malými víťazstvami v rodine. ;-) -
woody-alien 06.09.19 08:58
« Re: Re: Re: Re: Chamilla vs. Koubek, aneb Když dva dělají totéž
Dany: Ženy už jsou takové. Ta moje mi to taky sem tam připomene, když kolem jede další nová Vitara. Ta by v téhle kategorii ostatně byla mým favoritem. Ta 1.4 je opravdu povedenej motor a celkově Vitara jezdí zajímavě (s AWD ještě víc) a zároveň dostatečně pohodlně. Daní za to jsou oblasti, na které Suzuki moc nedbá. Interiér a horší odhlučnění.
Nicméně, já si denodenně blahořečím, že jsem tohle nakonec ustál a koupil SSS. To auto mě baví čím dál víc. Děda má sice pravdu v tom, že žijem jenom jednou a za peníze na účtu si v kremaci nic nekoupíš >:D , ale pravidlo je jednoduché. Rodina je nejvíc. A v rámci tohoto pravidla existují velká vítězství (např. vozit zmrzku v kufru 911 ;-) ), ale i ta menší. A i malé vítězství je pořád vítězství a rozhodně potěší. Není důvod si ho neužívat.
PS: Začínám přemýšlet o tom zvuku, to mi to teda dlouho nevydrželo. >:-[]
Dany 06.09.19 07:27
« Re: Re: Re: Chamilla vs. Koubek, aneb Když dva dělají totéž
Woody, tak to rád počujem, že najväčší problém je tlačítko. Mne by sa to tiež páčilo a obávam sa, pokiaľ sa do Swiftu vojdú štyria dospeláci, že by sme skončili podobne. To by ma ale žena dochovala v rekordne krátkom čase. Z duše neznáša kombíky.
Jej by sa páčilo nejaké menšie SUV (Vitara, Duster...) a štvorkolku by sme využili na Orave. Ešte bude chvíľku na materskej, tak je zatiaľ čas. Už teraz ale vidím, aký bude výber náročný. -
woody-alien 05.09.19 21:30
« Re: Re: Chamilla vs. Koubek, aneb Když dva dělají totéž
Dany: Těžší řízení je až druhá věc (po užších sedačkách), kterou jsem myslel, že mi bude otloukat o hlavu. Ale zatím nic, to spíš že ji nutím po každým nastartování mačkat nějakej blbej čudlík....Start/Stop ;-) Na druhou stranu, já ji Swifta moc nepůjčuju, asi ji začnu zacvičovat na kombíka. >:D -
pradeda777 05.09.19 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan Turbo faceift
sf....no, předešlá Q3 byl vyložený "záporák", to je pravda. Nová Q3
je už v cajku a sportback
se mě docela líbí....proč? Já tady vidím SUV kupé jak by mělo podle mě vypadat.
I předešlá X4 se mě líbila a kdyby se X4 M40i [odkaz]
objevila o kapku dřív, tak jsem ji objednal místo M140i.
Edit. Hlavně by se do ní lépe nastupovalo/vystupovalo.... ;-) :-!

Za 50 roků..., to už bude asi trochu pozdě. ;-)
Ta oranžová je předfacelift (991.1)...
"Levnou" GT3 (991) nekoupíš, ani novou, ani jetou (ve slušném stavu).
Kdyby ti stačila GTS (nová 991.2 s možností odpočtu DPH), tak to by se asi ještě rychle něco vymyslet dalo.
edit:
Takže nejeté zadokolkové! 911 GTS coupé! (991.2) už je v ČR skladem jen jedno jediné, bílé v Ostravě (tam by zřejmě šla udělat hodně zajímavá cena, cca 2,6 mega bez dph, možná i méně) a v celém Německu taky už jen jedno (černé), jen během prázdnin jich tam rapidně ubylo.
Nové/nejeté GT3 skladem nula a jeté GT3 (991.2) od cca 4 mega s dph.
GT2RS (991.2) nejeté nula, jeté 5 ks s cenami okolo 10 mega.