pradeda777 01.10.19 17:26
« Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+
iu....právě fakt, že je Macan o půl třídy větší, se v mém případě = nevýhoda (okoukal jsem od Hamuny).... ;-) .
Já se chcu vejít do 4.5 metru na délku. Pro budoucí "Rohlíkový Univerzál" je délka kastle při manévrování moc důležitá. Anyway,....that´s me.... :-!
Odřít ráfek se mě také už v Česku podařilo. Jednou na Yarise a jednou na 1er. Oprava vždy perfektní, ale zdlouhavá. 3-4 dny. Z BMW jsem tenkrát dostal coby náhradní vozidlo X1 v naftě. Motoricky dobrý, ale šasi nic moc. Chováním mě to připomínalo předešlý Tiguan. Jednu chvíli jsem měl X1 na mém "Schindler´s List", ale už je off... ;-)
V tuto chvíli zůstaly "in the run" M135i, X2 M35i, AMG GLA, RS Q3 sb, FFST a pak s odstupem (kdybych se zbláznil) AMG GLC 43 SUV, X3 M40i a Macan S......... :-!
iudex 01.10.19 15:52
« Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+
wl: pozeral som a u vás stojí S10+ od 18400 Kč, nie 26t: [odkaz] teda aj u vás je Note 10 drahší (od 21230). A za podobnú cenu už som kúpil pred pár dňami slušný notebook, to mi príde za mobil priveľa.
Ad dedove auto: hlavne by ma zaujímalo, aké sú reálne ceny, teda aké zľavy vie dať Porsche a Audi. Audi pri tých nadsadených cenách snáď výrazne spustí (ale nemám žiadne skúsenosti), u Porsche si nie som istý. Ak sa ale bude reálna cena Q3 RS blížiť Macanu, tak by som fakt zvažoval. Porsche je Porsche, naviac o pol triedy väčšie. Audi je zase výkonnejšie a rýchlejšie a je to ostrá RS verzia (kdežto Macan S je bežná verzia a treba tam dosť výbavy prikúpiť, aby to vyzeralo). No proste sám som zvedavý, čo dedo vyberie, napätý som skoro ako pri kriminálke, ktorú práve čítam. :-)
P.S. Dnes som pri parkovaní oškrel disk o obrubník a na diaľnici ma namerali pomáhači, proste darilo sa. ;-\ -
white label 01.10.19 14:15
« Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+
pd777
Každý 2-3 dny je podle tebe (u smartphonu) časté dobíjení, jo? >:D >:-[]
RS Q3 SB je hlavně užší, než Macan.
P.S. Když jsem viděl tu cenu za TTRS, tak jsem si znovu uvědomil, že ta 911 GTS byla ještě za skvělou cenu. -
white label 01.10.19 14:08
iudex
Ale o té "zázračné" ceně (685 eur) za S10+ jsi se nějak zapomněl zmínit.
Jak jsem psal, u nás stojí S10+/128GB ještě o litr víc (26 vs 25 tis.), než Note10/256GB, no a v takovém případě je Note 10 lepší volbou.
V neděli jsem viděl M2C naživo v té světlé stříbrnošedé a ta barva jí neskutečně sedí, konečně barva, kterou bych si na M2 nemusel brát jen jako nejpřijatelnější volbu z toho mála v nabídce. Kola bych si sice uměl představit i hezčí (aspoň, ne ty s černým podkladem) a na sedačkách bych viděl raději alcantaru, ale i tak je to teď jediné (relativně dostupné) BMW, u kterého si dokážu představit po něm toužit, a to je dnes v rámci celé D3 velmi vzácná/výjimečná "vlastnost".
Podle Ondry je TTRS v přímce rychlejší, než M2C, ale také bych dal v tomto případě přednost spíš M2C. -
pradeda777 01.10.19 13:59
« Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+
Jen krátce k těm mobilům. Můj S9 "žere" baterii jako blázen. i když ho moc nepoužívám a v pozadí mě jede pouze počasí (doufám ;-) ), tak dobíjím každý 2-3 dny. Ne, není úplně vybitý, asi tak na 30%. Zlatá stará slide Nokia, tam baterka vydržela i 2 týdny. Ano, mělo to prťavou obrazovečku a o internetu si mohlo jen zdát... ;-)
RS Q3 sb zvažuji i za tu cenu. Hlavní výhodu oproti Macanu vidím v tom, že je celkově menší a také to, že mám prodejce i servis v místě.
iudex 01.10.19 08:59
« Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+
wl: tak dík za radu, ja píšem, že asi nie som ochotný kúpiť S10+ za 685 eur a Ty mi poradíš Note 10 za vyše 800. ;-)
Ja som zvažoval, či minulogeneračný S9 Plus za 527 eur, alebo aktuálny S10 za 635. S9+ má väčší displej a rovnaký základný foťák i teleobjektív, S10 má menší displej, ale širokouhlý objektív naviac. Ale nemusím to riešiť hneď, moja S7 ešte šlape.
Ad Audi: tak nenápadne zdražujú nielen Audiny, ktorých ceny častokrát prevyšujú BMW i Mercedes, ale aj Volkswageny.
TT RS môže byť raketa, ale dať za ňu 71t eur, keď M2Competition je za 64t, to by som nedal. Obdobne S3 (47t) vs M135i (45t), S4 (63t) vs M340i (61t), proste Audi si cenovo dosť verí. Aj VW dlhodobo pomaly zdražuje. Kamarát pokukuje po Golfe, ale napriek tomu, že ide o 7 rokov starý končiaci model, ceny išli hore (v porovnaní s minulým rokom). Passat tiež po facelifte nasadil ceny vyššie. Asi proste koncern potrebuje zarábať na pokuty za Dieselgate.
Btw. debatoval som s "mojím" predajcom BMW o cenách a hoci sám povedal, že moja cena sa už nebude opakovať, aj na novú 3er by sa dalo baviť o 20% a možno viac. -
white label 01.10.19 01:16
« Samsung Galaxy Note10 vs S10+
iudex
Proč ne místo S 10+ raději Note 10, který je celkově dotaženější (a novější), než eSko. Navíc Note 10 má (kromě skvělého S penu) za nižší cenu (o litr) 2x větší pamět (256 vs 128), než S10+. A tu jednu desetinku (6,3" vs 6,4") úhlopříčky ti bohatě vynahradí menším místem v displeji pro přední kameru (navíc ve vhodnějším místě) a menším zakulacením/ořezáním displeje v rozích. -
pradeda777 30.09.19 20:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS Q3 a iné
Souhlas...i když v bodu 1. 3er měla i verzi GT, ale už ne GC, 4er bylo kupátko a od něj odvozené 4GC, 5er GT ani GC nemá, ale má v nabídce kombi a 6er je v nabídce jen jako GT. Ale jako marketingový trik to 2GC beru.... ;-) -
iudex 30.09.19 17:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS Q3 a iné
Napadajú mi 3 zdôvodnenia:
1. ako som už písal v blogu, Gran Coupé odvodené od základných karosárskych verzií majú vždy o jednu triedu vyššie označenie, teda od 3er odvodené Gran Coupé je 4GC, od 5er je 6GC, 7er a 8GC, takže rovnakou logikou označili od 1er odvodené Gran Coupé ako 2GC. To je také marketingové zdôvodnenie.
2. Potom je tu možnosť, že chceli predať "nafarbenú biedu" drahšie, odpútať od 1er a keď sa veľkostne sedan podobá skôr 3er než hatchbacku 1er, tak ho "povýšili".
3. Alebo BMW si je vedomé handicapu FWD a preto chceli vniesť trochu chaosu do toho, kto má aký pohon, aby to ľudia proste neriešili. Málokto okrem nás fanatikov si bude pamätať, že 2er GC je predokolka, ale už 2 coupé je zadokolka, takisto 2 cabrio, ale zase 2AT a 2GT je opäť predokolka. A ako Dany ukazuje, pomýlia i nás. ;-)

Pokud by měl Macan 2098 mm se zrcátkama, tak to by byl rozdíl 76 mm, a ne 67 mm jak si psal. Ani ten rozdíl délky ti přesně neseděl (o 17 mm), asi si vzal rozměry normální RS Q3 (no SB), která je o něco širší a kratší, než SB. Q3 RS SB má délku přesně 4.500 mm.