Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.10.19  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

WL především, ale otázka i pro ostatní:
    Díval jsem se na Sauto a mají v nabídce Polo GTI s manuálem, ale v konfigurátoru jen DSG...? ...nechce se mi to zdlouhavě hledat.

Ne že bych zrovna hned kupoval, ani nejsem dlouholetý vybírac jak praděda, spíše tak pokukuju, kdybych se konečně odhodlal, že si můžu dovolit utratit peníze a Meganu nebude líto... >:D Teď mu po šesti letech odešla baterka a bylo to poprvé, co mě někde nechal a poprvé, co mě něco stál servis, což je nezvyk a tak koukám trochu více. :-)

Výběr v malých HH je značně redukovaný, Fiesta se mi moc nelíbí, Clio V RS vypadá slibně, ale kdo ví kdy bude, Swift trochu slabý, Polo GTI poněkud málo "hot", ale zase pro mé každodenní dojíždění asi lepší než kostitras... nižší střední typu Megane a Golf asi přes můj limit, co bych utratil a příjde mi to krapet velké, když pro rodinu je Picasso, do MX-5 se prostě komfortně nevlezu... no bídný výběr na trhu...

Ale třeba se něco objeví, zatím jsem začal filosofovat >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

Tak já bych bral červenou metalízu. Ale i ta základní šedá je ok.
    Ano, s tou extra výbavou to vypadá tak na ty 2 míče. Možná, že i o nějakou tu kačku víc..... :-!
    Že nemají auto klímu v základu to je opravdu bída...... :-| Nakonec i ta navi je v této cenové kategorii často v základu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  22:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

Tak zkus češtinu.
    V základu nejsou ani el. páté dveře, to má i Octavie RS v základu.
    Myslel jsem si, že tobě se budou ty 20" líbit. A co barva, tu už máš vybranou? Za mě jsou dobré tři, základní šedá, zelená a červená. Akorát ta zelená by u mé ženy zřejmě neprošla.
    V základu nejsou ani adaptivní tlumiče, ani sport. výfuk, ani navi apod. Když jsem to dovybavil na úroveň našeho Macanu GTS (který toho měl v základu mnohem víc), dostal jsem se na nějakých 76.000,- euro. Otázkou je, o kolik víc bude taková konfigurace stát u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  22:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

Právě do angličtiny to mám nastavené na furt. A zrovna když jsem chtěl přidat to auto aircon, tak mě začal naskakovat ten error. Ale to je mucha. Za chvíli bude konf. s Q3 RS sb fungovat i zde.
    No nekeke....mě se zrovna ty 20" kola líbí. Myslím, že na velikost kastle jsou velké až až. Já měl na X5 s M paketem 19" (v základu byly 18") a i ty byly velikostně v cajku. A to je X5 o dost větší kráva než Q3.... ;-)
    Ale jinak máš pravdu...že na výběr pouze jedny 20" a zbytek všechno 21" to je trochu divné.
    Kdybych šel cestou Audi, tak v tuto chvíli je na pořadu dne jen RS Q3 sb. Nějakých 2500 eu tu nemůže hrát roli.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  21:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

U nás to bude velmi pravděpodobně víc, i když možná s lepší výbavou v základu, třeba zrovna u té klimy bych si tipnul, že tady dají spíš dvouzónovou v základu a připlácet se bude (něco málo) za třízónovou. "Sporák" v základu tu už tradičně většina kupců neakceptuje ani u nových VW, natož u prémie. ;-)
    Pokud to přepočítám cenovým koeficientem D/CZ z TT RS (x 28,27/euro), pak by ta cena mohla být u nás 1.837.550,-
    Možná se zase začne vyplácet individuální dovoz z D, naposledy jsem to absolvoval u G5 GTI.
    RS Q3 stojí o 2.500,- eu méně, než SB
    Kola v základu 20" s designem nic moc a všechny ostatní už jen 21".

P.S. Zkus dát přeložit do angličtiny.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  21:15

« Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

1.7 mil by bylo o nějakých 100k míň než si typoval někde dole. Ale to zase neznamená, že to nemůže být těch 1.8 tady u nás, že? No a pár věcí z výbavy na přání a už se na jednoho usmívají 2 míče..... ;-)
    Ten audi.de configurátor v překladači moc dobře nešlape. Vyhazuje mě to nějaký error....ale i tak odhaduji, že na ty 2 míče se dostanu lehce.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  20:34

« Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

Na audi.de už je konfigurátor na RS Q3 SB, základní cena 65.000 eur., což je při současném kurzu nějakých 1,7 mil. Kč.
    Výbava žádná velká sláva, např. klima v sérii jen manuální, připlácí se buď za dvouzónovou (590,-), nebo třízónvou (885,-).

Rád bych ji vyzkoušel, u minulé g. jsem měl největší problém s pocitem zvednutého a přitom úzkého auta.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  19:01

« Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB

Q3 RS sb....4500...no není to paráda....přesně, co "doktor naordinoval".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  18:30

« Re: Re: MS vs RS Q3 SB

pd777
    Pokud by měl Macan 2098 mm se zrcátkama, tak to by byl rozdíl 76 mm, a ne 67 mm jak si psal. Ani ten rozdíl délky ti přesně neseděl (o 17 mm), asi si vzal rozměry normální RS Q3 (no SB), která je o něco širší a kratší, než SB. Q3 RS SB má délku přesně 4.500 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  17:34

« Re: MS vs RS Q3 SB

wl...určitě to bude bez zrcátek, protože s ním jeli v tom zúženém pruhu na D1......někde tam od roku 2016 leží i sešrotované zrcátko od Yarise.... ;-)
    Se zrcátky je Macan 2098 mm
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  17:26

« Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+

iu....právě fakt, že je Macan o půl třídy větší, se v mém případě = nevýhoda (okoukal jsem od Hamuny).... ;-) .
    Já se chcu vejít do 4.5 metru na délku. Pro budoucí "Rohlíkový Univerzál" je délka kastle při manévrování moc důležitá. Anyway,....that´s me.... :-!
    Odřít ráfek se mě také už v Česku podařilo. Jednou na Yarise a jednou na 1er. Oprava vždy perfektní, ale zdlouhavá. 3-4 dny. Z BMW jsem tenkrát dostal coby náhradní vozidlo X1 v naftě. Motoricky dobrý, ale šasi nic moc. Chováním mě to připomínalo předešlý Tiguan. Jednu chvíli jsem měl X1 na mém "Schindler´s List", ale už je off... ;-)
    V tuto chvíli zůstaly "in the run" M135i, X2 M35i, AMG GLA, RS Q3 sb, FFST a pak s odstupem (kdybych se zbláznil) AMG GLC 43 SUV, X3 M40i a Macan S......... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  16:55

« MS vs RS Q3 SB

Díval jsem se narychlo na porovnání těch šířek a Audi uvádí 2022 mm, Porsche 1923 mm? Jediné vysvětlení by bylo, že u Macanu je to bez zrcátek.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  16:50

iu
    Vycházel jsem z ofiko aktuálních konečných cen, je pravděpodobné, že na "starší" S10 už budou někde i výraznější slevy, kdežto na Note 10 (jako na novinku) ještě ne.
    Jasně, já bych si počkal na MGTS.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+

Poslední verze Beetlu nevypadá vůbec marně.........vidím tam i kus Macanu....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.10.19  15:52

« Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+

wl: pozeral som a u vás stojí S10+ od 18400 Kč, nie 26t: [odkaz] teda aj u vás je Note 10 drahší (od 21230). A za podobnú cenu už som kúpil pred pár dňami slušný notebook, to mi príde za mobil priveľa.
    Ad dedove auto: hlavne by ma zaujímalo, aké sú reálne ceny, teda aké zľavy vie dať Porsche a Audi. Audi pri tých nadsadených cenách snáď výrazne spustí (ale nemám žiadne skúsenosti), u Porsche si nie som istý. Ak sa ale bude reálna cena Q3 RS blížiť Macanu, tak by som fakt zvažoval. Porsche je Porsche, naviac o pol triedy väčšie. Audi je zase výkonnejšie a rýchlejšie a je to ostrá RS verzia (kdežto Macan S je bežná verzia a treba tam dosť výbavy prikúpiť, aby to vyzeralo). No proste sám som zvedavý, čo dedo vyberie, napätý som skoro ako pri kriminálke, ktorú práve čítam. :-)
    P.S. Dnes som pri parkovaní oškrel disk o obrubník a na diaľnici ma namerali pomáhači, proste darilo sa. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  15:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+

pd777
    Jo, ale ta délka Macanu je v pohodě, při jízdě, ani parkování, nijak neomezuje. + 7 cm na šířku je mnohem víc znát, než těch + 20 cm (196 mm) na délku.

V tom případě je TT RS jen upravený NewBeetle.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  15:11

« Re: Re: Re: Re: Samsung Galaxy Note10 vs S10+

RS Q3 sb je o 67mm užší a také o 213mm kratší než Macan........... ;-)

PS. Cena za TTRS je v cajku, protože je to pořádný auto a ne nějaký upravený VW Beetle...>:D ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  14:15

pd777
    Každý 2-3 dny je podle tebe (u smartphonu) časté dobíjení, jo? >:D >:-[]
    RS Q3 SB je hlavně užší, než Macan.

P.S. Když jsem viděl tu cenu za TTRS, tak jsem si znovu uvědomil, že ta 911 GTS byla ještě za skvělou cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.10.19  14:08

iudex
    Ale o té "zázračné" ceně (685 eur) za S10+ jsi se nějak zapomněl zmínit.
    Jak jsem psal, u nás stojí S10+/128GB ještě o litr víc (26 vs 25 tis.), než Note10/256GB, no a v takovém případě je Note 10 lepší volbou.
    V neděli jsem viděl M2C naživo v té světlé stříbrnošedé a ta barva jí neskutečně sedí, konečně barva, kterou bych si na M2 nemusel brát jen jako nejpřijatelnější volbu z toho mála v nabídce. Kola bych si sice uměl představit i hezčí (aspoň, ne ty s černým podkladem) a na sedačkách bych viděl raději alcantaru, ale i tak je to teď jediné (relativně dostupné) BMW, u kterého si dokážu představit po něm toužit, a to je dnes v rámci celé D3 velmi vzácná/výjimečná "vlastnost".
    Podle Ondry je TTRS v přímce rychlejší, než M2C, ale také bych dal v tomto případě přednost spíš M2C.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.10.19  13:59

Jen krátce k těm mobilům. Můj S9 "žere" baterii jako blázen. i když ho moc nepoužívám a v pozadí mě jede pouze počasí (doufám ;-) ), tak dobíjím každý 2-3 dny. Ne, není úplně vybitý, asi tak na 30%. Zlatá stará slide Nokia, tam baterka vydržela i 2 týdny. Ano, mělo to prťavou obrazovečku a o internetu si mohlo jen zdát... ;-)
    RS Q3 sb zvažuji i za tu cenu. Hlavní výhodu oproti Macanu vidím v tom, že je celkově menší a také to, že mám prodejce i servis v místě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…