Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.10.19 14:48
« SSS vs PGTI
w-a
>:D >:-[]
Ono je těch 975 kg u SSS (na dnešní poměry) vlastně něco nevídaného. V sedmdesátých letech jsme měli doma bílý Fiat 128 rally, což byl takový předchůdce kompaktních hh (i když šlo o dvoudveřový sedan) a ten tenkrát vážil 780/820(s náplněmi) kg, což mi přijde ještě pořád relativně blízko k těm dnešním 975 kg u SSS. Objem motoru (atmo) byl jen o něco menší (1290) a výkon jen 67PS/6000, ale i přes to s tím byl člověk na tehdejších okreskách doslova král. A nádrž měl na 38 l, takže tady skoro plichta s dnešním SSS. To auto jsem miloval (jako spolujezdec) ze všech nejvíc, které jsme měli a dodnes na něj hrozně rád vzpomínám, pětkové GTI má také některé jeho charakterové rysy, i když už je podstatně těžší, výkonnější, rychlejší, modernější...
[odkaz]
P.S. Ta 1,8 TSI v minulém PGTI mě taky nějak extra nepřesvědčila. -
pradeda777 02.10.19 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB
wl....nemáš pravdu. V zimě, když auto stojí na mrazu nebo i v nevytápěné garáži, je vyhřívání i textilních sedaček moc příjemné. Ano, nutné to není, jako mnoho dalších serepatiček co se dnes do aut dávají.
Ale máš opravdu dobrou paměť. Netušil sem, že jsi tu zmínku o automatech a teplouších vzal osobně. Ale asi to tak bude. Říkal mě to totiž můj bankéř a on je teplouš. Žije s dalším borcem a nijak se tím netají. Já si ho naopak vážím, protože mě vždy zavolá, když je výhodný kurz australského dollaru abych směnil...... -
woody-alien 02.10.19 13:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB
wl: Pokud se týká skutečných předváděcích jízd, taky bych se nebál. Snad až na toho "smolíčka" z Prahy. ;-) [odkaz]
Horší je podle mě, když to daj do užívání nějakýmu prodejci jako služebák.
Každopádně pořádně vyzkoušet je nutné. Nejen kvůli funkčnosti ale hlavně kvůli pocitu. Když P-GTI kdysi upgradovalo na 1.8 TSI a dostalo možnost manuálu, zvdvihla se taky vlna nadšení a novináři se mohli uchválit. Mě to ovšem tenkrát jízdně moc nezaujalo. A to už jsem vlastnil GTI-P, takže to nebylo nějakými předsudky vůči "nudnému" koncernu. -
woody-alien 02.10.19 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB
wl: Oficiálně má SSS pohotovostní hmotnost 975 kg, P-GTI s DSG 1280 kg. Teď nevím přesně o kolik je DSG těžší než manuál ale narazil jsem na test P-GTI s manuálem, kde uváděli pohotovostní hmotnost 1325 kg. Pokud třeba ten údaj zaměnili za provozní hmotnost, dostali bychom se na 1250 kg pohotovostní, což by mohlo odpovídat, a potom by tedy bylo Polo manuál o 275 kg těžší než Swift.
No a to máme jen oficiální údaje, realita může být jinde. SSS už v reálu zvážili a měl 990 kg. Tak či tak, doufejme, že má Ron v oblibě návštěvy čerpacích stanic. ;-) Co do objemu nádrže si mohou P-GTI s SSS podat ruce, 40 vs. 37 je opravdu "nálož". Mně se hladový oko rozsvěcí nejpozději lehce nad 500 km. -
pradeda777 02.10.19 13:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MS vs RS Q3 SB
Ron, jestli pojedeš to Polo pořádně projet, tak s tím sfrkni do Kyjova. Taky bych se v tom chtěl svést...... ;-)
wl... stav tachometru....je bych tam napsal...funguje...nepřetočen..... ;-) -