Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 05.10.19 13:03
« Re: Re: PGTI vs FieSTa
iudex: chápu, volba zatím nehoří, uvidím jak v průběhu října bude čas a možná prodejnu modrého oválu navštívím, i když tedy vzhledově se mi Fiesta nelíbí vůbec, to už bych možná raději čekal na nové Clio RS, jestli bude nebo zvážil SSS... nicméně proč nezkusit. Já se s mou konfigurací Pola - 18, Limestone, sklopná zrcátka, parkovací asistenty, ale bez kamery, vyhřívaná sedadla (ty možná vyškrtnu, v Picassu jsem to nikdy nezapnul, jen manželka), rezerva, aut. stěrače dostal po slevě na 555t Kč. Přes 600t Kč nechc určitě jít, to jsem si dal limit, ať mám nějakou brzdu. Ale uvidíme, času dost.
WL: Podle mě ta volba režimů s nastavením tuhosti podvozku nic nedělá, tam DCC není i v nějkém videu to jasně říkali, to by mělo jestli něco měnit, tak nastavení posilovače řízení. Je tedy otázkou, jestli tu změnu režimů připlácet za tuším 6400.
No nic, jdu nabít baterku a zítra aspon na chvíli vytáhnu z garáže svůj současný "hot" hatch >:D -
pradeda777 05.10.19 12:26
« Re: PGTI vs FieSTa
iu....ořezal jsem výbavu "na kost" (podle mě... ;-) ) a dostal jsem se na 673841.- S chudobnější výbavou by to pro mě nedávalo smysl.
Fiesta ST má jen 1.5 l "našponovaný" motor. Speciálně na popojíždění ve městě by byl 2.0 l v Polu výhodnější. Na druhé straně FST je s manuálem, který u PGTI nelze.
-
white label 05.10.19 11:42
« Re: PGTI vs FieSTa
FieSTu bez Performance sady? To je právě to, co by mě na ní lákalo nejvíc...jak psal i woody, to bych si pak celou dobu vyčítal, že jsem za to nepřiplatil.
U PGTI ta možnost není, tak to člověka nemůže mrzet, ale u Pola GTI dostaneš k volbě profilu jízdy aspoň adaptivní sportovní podvozek s možnostmi normal/sport. -
iudex 05.10.19 10:48
« PGTI vs FieSTa
Porovnal som ceny Pola GTI a Fiesty ST u nás a v ČR a zistil som zaujímavú vec:
na Slovensku stojí PGTI s mojou konkfiguráciou (LEDky, autoklíma, 18", parkovačky, metalíza) 24480 eur aj s povinným automatom. Porovnateľne nakonfigurovaná FieSTa (ale s manuálom) stojí až 27070 eur, teda je drahšia o 2590 eur (cca. 67t Kč).
V ČR vyjde rovnaké Polo 610900 Kč a FieSTa 614100, teda rozdiel je len zanedbateľných 3200 Kč (120 eur).
Celkom nečakané rozdiely. Preto kým u nás nemá FieSTa zmysel (cenovo sa blíži Focusu ST, ktorý začína na 29900 už so solídnou výbavou vrátane samosvoru), v Čechách je zaujímavou alternatívou (odstup od Focusu je stále veľký). A ak by som sa s tou FieSTou uskromnil a dal pastelovú červenú namiesto drahej modrej metalízy, nedal Performance sadu (ani Polo nemá samosvor) a nemusel mať päťdverák (Ron to che hlavne ako auto pre seba), tak som na 560300 Kč a to už je parádna cena, s nejakou zľavou, povedzme 10% (to by sa malo dať) som na 504t. A to stojí za zváženie. -
white label 05.10.19 02:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
Třeba v allroadu mám DAB už 13 let a u nás pořád k ničemu, ale kdo by tenkrát tušil, jak dlouho jim to bude trvat, digitální TV měla úplně jiný spád, u TV tuneru tam je analog i DVBT, ale i ten digital už bude za chvíli (po nástupu DVBT2) starý/k ničemu.
DAB jsme dávali do každého auta, kde to šlo, tak už by konečně mohli začít vysílat digitálně i u nás. Zvuková kvalita by měla být zřetelně lepší. -
Ronault. 05.10.19 00:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
Praděda tam měl i extra příplatkové sedačky s masáží zbytnělé prostaty, jinak se to nedá vysvětlit...
Pánové, má někdo v autě DAB? čili digitální rádio? Poslední dobou je to v příplatcích často. Pravda, že zatím není určeno jestli a kdy bude konec analogového vysílání, ani stanic není mnoho v DAB, ale zvuk minimálně Radiožurnálu bude lepší... -
white label 05.10.19 00:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
Jj, zkoušel jsem maximum a dostal jsem se "jen" na 760.600,- včetně max. prodl. záruky.
Musel tam dát i něco z příslušenství, nebo servisních balíčků. ;-)
V konfigurátoru by ještě mohla být aktuální hmotnost dané konfigurace.
-
Ronault. 04.10.19 19:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
Iudex: dneska jsem byl na prodejně a měli tam polo GTI na 17 kolech a v kombinaci s černou barvou vypadaly až malé. Navíc jak už napsal wl jsou sedmnáctky v nabídce s dost nudným designem. Broušená kola obecně vypadají vždy menší než klasická. Ve všech testech si komfort podvozku velmi pochvalují a přitom jsou na 18 kolech. Samozřejmě nejraději bych vyzkoušel obojí, ale je v ČR opravdu málo předváděček, našel jsem pouze jednu.
Swift určitě vyzkouším, přece jen je levnější a dle testu velmi povedený. Zatím ještě nic neobjednávám, jen jsem se začal rozkoukávat ale je pravda že výběr je velmi malý a tak nemusí trvat dlouho >:D
Praděda: to jsi musel nakonfigurovat nějakou hrozně vybavenou verzi. Mně to dnes spočítali podstatně levnější. Za 750 tisíc by se dalo víš pokukovat o třídu výše -
white label 04.10.19 14:33
iu
Opozice je kořením diskuze.
S tvým "...vizuálne dostatočne veľké..." naprosto souhlasím, lepší slovo, než "dostatečně" (viz školní hodnocení) mě nenapadá. Dostatečná by byla třeba i běžná verze Pola...
Podle mě je ten designový rozdíl (celkový dojem z PGTI, jako z hh) mnohem výraznější, než je přínos pro komfort, ale hlavně je nutné si uvědomit, že obvod kol šel u Pola mezigeneračně poměrně výrazně nahoru a je už prakticky na úrovni Golfu (215/40/18" vs 225/40/18"), takže dnes má PGTI při 18" (a stejné šířce pneu) stejný profil pneu, jako mělo předchozí PGTI při 17" (215/40/18" vs 215/40/17") a navíc má i o poznání méně prkenný podvozek, než předchozí g., což je obecnější trend. Reálná výška profilu je při 18" prakticky shodná s profilem pneu u aktuálního SSS, resp. rozdíl je menší, než 2mm (215/40/18" vs 195/45/17"). A jak jsme psali, v 17" je konkrétní design o ničem, na rozdíl od 18".
VW GTI verze nejsou příliš nápadné, natož okázalé, kromě červené linky na masce, která je vidět jen zepředu, zbývá největší podíl na odlišení (od běžných verzí) právě na kolech, což 17"ky u dnešního PGTI zvládají s poměrně velkými problémy.
Navíc to Ron neplánuje provozovat jako rodinný hb, ale hlavně jako hh pro sebe. -
pradeda777 04.10.19 13:28
PGTI se mě také líbí. Jen tak pro zajímavost jsem si jej nakonfiguroval. Vyšlo mě to na cc 775,000 peněz (i s Bresciami.... ;-) ..)... Pokud se kupuje jako převážně městský vůz, tak DSG by byla (pro mě) v tomto případě výhoda.
Ale bacha! Je tu také "v ulici nový kluk"...... ID.3 Městské auto pro 21 století.
[odkaz]
Pro městský provoz určitě silná konkurence. Cena? -
iudex 04.10.19 09:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
A ja budem trochu v opozícii a poviem, že na PGTI by som 18ky nedával. Je to predsalen o triedu menšie auto ako Golf a kým ten tie 18ky potrebuje a 17ky pôsobia už malé, na Pole sú 17ky úplne dostačujúce a vizuálne dostatočne veľké: [odkaz] A tiež Polo nemá multilink, len torzku a to by som zvažoval, do akej miery sa jednoduchý podvozok bez adaptívnych tlmičov vyporiada s tak veľkými diskami. Samozrejme vizuálne sú 18ky top, o tom nie je spor, len je tu otázka tej praktickosti, predsalen Polo nie je víkendovka, ale asi bude jazdiť aj bežne po meste, určite by som teda najprv vyskúšal, do akej miery to obmedzuje komfort.
Inak každopádne kúpu PGTI schvaľujem, samému sa mi páči a medzi malými HH by bolo vo finále výberu (v dobe, keď malo manuál bolo asi jednotkou na mojom BY zozname malých HH). S DSG už by som zvažoval, ale FieSTa (okrem toho, že sa Ti nepáči) je aj sakra drahá, asi najdrahšia v triede (ja som nakonfiguroval na nejakých 27t eur a to sme už na dostrel HH nižšej strednej). Woody vychvaľuje Swifta a keďže vieme, že nie je typ, čo len z princípu chváli vlastnú garáž, tak to asi naozaj bude stáť za zváženie. Clio RS končí (ak sa ešte vôbec predáva), 208GTi detto, takže ani moc na výber nie je. -
Ronault. 03.10.19 23:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
WL... koukám, že už mi z práce šplouchá na maják... místo WL jsem napsal jako na začátku každé zprávy NO - Nynější onemocnění 8-s >:D >:D
To jo, ty Brescie jsou docela šik, ale v těch 17, což by na zimu stačilo se mi výběr nelíbí. -
white label 03.10.19 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
To půjde dát i z běžného Pola, pokud to jsou 17".
Na CrossPolu byly origo letní 17" a zimní 16" jsme koupili z nabídky VW příslušenství pro Polo.
Ale ty letní 18" Brescia k tomu sedí bezvadně, nic lepšího (podle mě) nevymyslíš. -
Ronault. 03.10.19 21:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs PGTI
NO: ta cena byla jen nižší proti té, co je.na webu, klidně ti tu kalkulaci pošlu na mail, ale nebyla jako u předváděčky v červené. Ta šedá není ale předváděci.
Díval jsem se a třeba pro Highline mají větší výběr kol a třeba 17 pamplona by byly ideál na zimu, lakované a ne broušené, lehce šedé...by mě zajímalo, jestli se dají dát i na GTI, třeba z příslušenství.

U toho příplatku je (mimo jiné) uvedeno:
"aktivace sportovní charakteristiky tlumičů"!
. volitelný podvozek "Sport Select" s paketem "Sport Perfomance Kit"
. volba režimů eco, normal, sport a individual
. ovládání odezvy plynového pedálu a řízení
. aktivace sportovní charakteristiky tlumičů
. Soundaktor - nastavení sportovního zvuku