Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.10.19  19:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Pánové, pánové, ptáte se, ale logika Vám malinko uchází.

Iudex napsal, že se dá očekávat zvyšování cen s ohledem na pokuty, které automobilky budou platit. Pro mě jako zákazníka tedy není vůbec zajímavé, jestli je pro ty pokuty rozhodující datum výroby nebo datum registrace. Automobilka vám musí dodat auto, které nebude mít s registrací problém. Tohle mělo smysl v době, kdy si ještě například mohl do určitého data objednat auto bez filtru a potom už jen s filtrem.

Ale protože mi je vážně jedno, jestli za moje auto bude muset automobilka zaplatit pokutu, jediné co mě zajímá, je cena uvedená na smlouvě v době objednávky. Může být, že se pokuty na cenách projeví hned, ale taky to tak být nemusí.

Samozřejmě, ještě je tu možnost, že se si nedokážete srovnat se svým svědomím, když na konci prosince objednáte auto za starou cenu, ale díky výrobě už v roce 2020 za vás bude výrobce nucen zaplatit pokutu. No, to už je na vás. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.10.19  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Nové limity. Tak to timing by mě také zajímalo. Loni to bylo tak, že všechny vozy registrovány od 1 září musel splňovat nové limity. Nebo se mýlím? Bylo to datum výroby a stačilo, že byl vůz vyroben do 1 září a na datu registrace už tak nezáleželo?
    To by mohlo znamenat, že by se musela stihnout objednávka, výroba i delivery do 1 ledna 2020? A to by už byl potom nejvyšší čas na objednávání.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.10.19  17:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Iudex: to bohužel nebylo poprvé. Poprvé jsem egana odřel loni když jsem se otáčel a v trávě byl schovaný kámen, odnesl to škrábanec na předním nárazníku teď už jsou na autě za šest let dva, Tak jsem si říkal, že to nechám opravit.
    Právě ony nové limity mě přesvědčují o tom že bych to měl stihnout ještě do konce roku objednat. Jestli to objednám letos, nebude vadit že přijde až příští rok a bude se registrovat až příští rok, když budou jíme limity?

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.10.19  12:27

Jeden z "mých" univerzálů (M135i) šel do výroby minulý týden a příští týden by měl "přistát" v Renocaru. Su moc zvědavý jak se popasuje s N/V. Iudex to na předváděčce neviděl moc růžově......tož uvidíme... ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.10.19  08:15

« Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Ron: tak keď si oškrel auto až po toľkých rokoch jazdenia, to sa ani nemôžeš rozčuľovať, to je super výsledok. ;-) Ja som bavoráka oškrel (resp. niekto mi oškrel) po 3 dňoch, ešte predtým, ako som ho stihol poistiť. A kašlem na to, mám to tam doteraz. Zvykneš si, aspoň tie ďalšie šrámy tak nebolia. >:-[]
    Inak v súvislosti s emisnými pokutami, ktoré automobilky začnú platiť od 1.1.2020 som sa zamyslel, či náhodou dobre už nebolo a či čakať s kúpou nového auta na neskôr, alebo kúpiť ešte tento rok. Tie pokuty proste automobilka bude musieť niekde preniesť no a kam? Do kúpnej ceny. Takže sa dá očakávať, že ceny pôjdu len hore. Takže Ron, netreba váhať a choď do toho. :-)
    Ja idem s Mondeom do servisu pozajtra a rozmýšľam, či investovať a vymeniť už mierne vybité tlmiče, alebo sa na to vykašľať a "dojazdiť ho"
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.10.19  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

124 nie je až tak drahá a dajú sa nájsť kúsky za slušné ceny u predajcov, len to vozidlo nie je žiadny univerzál aj keď každý máme iné požiadavky na univerzála :-)
    Za tú kozmetiku >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.10.19  20:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Speedfred: tak tak, nechat se odřít jen tak a neupozornit mě na ta vrata, to už bylo hodne 8-s >:D

Reálně ho oplakávam hodně už teď. Přecejen to bylo moje první nové auto. Moje manželka říká, že moje auto má více a dražší kosmetiku než ona >:D

Tak asi bych se divil, kdyby F124 bylo větší, ale možné to je. Musím se podívat, jestli bych se vlezl do svého budgetu a taky přecejen kabriolet na zimu...tak odvahu mám, což o to... HH je na každý den a já mám málo místa na další auto, natož peníze 8-s
    Edit: aha, není tak drahý...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.10.19  19:48

konečne sa mi podarilo prihlásiť po niekoľkých dňoch aj do MACZ.
    Ron: správna voľba ísť do niečoho ostrejšieho a spraviť si radosť :yes:
    A to čo sa ti udialo v posledných dňoch je iba znak toho že to auto musí z domu
    :-)
    Inak ako si písal že MX5 ti je malá, tak ja som skúšal F 124 a tam som bol celkom príjemne prekvapený priestorom (mám niečo madzi 183-188cm >:-[] ).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.10.19  19:08

WL: [odkaz]
    Tady píšou, že tlumiče ztuhnou v režimu sport, tzn. že musí být nastavitelné
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.10.19  17:04

WL: No tak po šesti letech a 108t km. Je to start/stop, který sice vypínám, ale tak obecně to je asi normální. Pravda, na Peugeotu byla původní, jak šel loni jako desetiletý z domu. Nabíjel jsem jí, pokud se nepletu, snad jen jednou před touto zimou.

Praděda: To jsou vrata u souseda, kde mám druhou garáž a ty nejsou na D/O. Buď jsem jim dal moc velkou sílu a vrátily se nebo zafoukal vítr, nevím, není mi to jasné. Ono já vycouvávám z garáže doleva, ostře doleva, takže se lepím na levou stranu a kontroluju v zrcátku, napravo to sledovat nemusím, tam je místa dost. Dokonce se ozvaly i senzoty, ale Megane nemá display, který by ukazoval překážku a ani nepípá ta strana (reprák), kde je překážka, ani neztlumí rádio (IVg Meganu již to má, nebo i Picasso), takže jsem si myslel, že je to ten levý sloupek a pak rána a ona se zavřela pravá polovina vrat.

Něco jsem rozleštil, až tak to nejde vidět, ale na lak to asi je :'-( Ale tak co, vezmou i přední odřený nárazník při jednou a Megane bude jako nový..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.10.19  14:55

D/O vrata jsou dobrý přítel, ale můžou být i zlý pán, jak jsi se přesvědčil. Já si poctivě trénuju krční svalstvo a obratle při každém výjezdu a ještě se mě nestalo, že by se vrata otevřely jen napůl. Ale věřím, že až se jednou neotočím, tak bude malér.... ;-) V Austrálii jsem měl také taková D/O "temperamentní" vrata, která se mnou někdy hrála "Ruskou ruletu".
    Ale jinak jsou D/O vrata velká pomoc. Já při příjezdu z ulice otvírám s D/O posuvná vrata na pozemek a ještě další sklápěcí vrata do garáže.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.10.19  14:53

Ron
    To ti na tom Meganu odešla tak brzo? Na allroadu mám původní přes 13 let starou a letos, koncem srpna, jsem ji nechal otestovat a je pořád v bezvadné kondici. JAK často si ji dobíjel?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.10.19  14:23

« Re: Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Tak mám tento týden nějaký smolný. Minulou sobotu mi umřela baterka na Meganu, včera jsem neoživil po roce baterku na Favoritu, evidentně je KO a dneska jak jsem vyjížděl z garáže se mi z nejasným důvodů otevřela jedna polovina vrat a mám poškrábaného Megana... 8-s Mě snad jebne... do p...le práce... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.10.19  14:20

Praděda: chápu smysl té lišty, Megne má třeba komplet černý nárazník a přitom to nejde poznat, holt praktický design. Ale jak píšu níže, dá se to udělat elegantněji, třeba ten polep transparentní folii.
    Mno nevím, jak jsem se ptal na to o kolik mí slevní pojistka třeba se zámkem zpátečky, tak to bylo opravdu málo, to by se vrátilo tak za 10-15 let.
    Kolegové teď jeli na kurz a jak se vrátili, tak přišly dvě pokuty z jednoho radaru. Změřil o radar, pak nabyl dojmu, že špatně odbočil dle navigace, otočil se, jel zpátky, zase e otočil a změřil ho radar podruhé >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.10.19  12:29

« Re: Re: Re: PGTI vs FieSTa

Ron....ochranná lišta na zadním nárazníku je velmi užitečná věc. Přesvědčil mě o tom Bellboy v jednom karlovarském hotelu, který nám horlivě vyndával kufry z auta a udělal na nárazníku škaredý černý šrám. Ale abych byl k němu spravedlivý, nebyl asi na tak hodně vyčnívající nárazníky zvyklý.
    [odkaz]
    Mazda si tohoto nebezpečí byla vědoma a proto už ve výrobě přidávala na ohroženou část nárazníku čirou plastovou ochranou folii. V našem případě fungovala dokonale.
    Od té doby jsem tuto věc požadoval na všech dalších vozech. V nabídce jsou často obě varianty. Chromová i plastová. U Pola jsem plastovou neobjevil, tak jsem zvolil tu co byla v nabídce. Tož tak.....
    Na střešní okno jsem si zvykl v Austrálii a pořád se toho zvuku nemůžu zbavit..... ;-)
    Alarm mě obvykle zaplatí snížená havarijní pojistka.... ;-)
    Park Assist je pro nás kmety hodně užitečná věc....chráníme tím ty, kteří umí dobře řídit i parkovat...... ;-)
    Navigace (jakákoliv) je pro mě nepraktická věc. Kdysi mě borec navigoval mobilem v Přerově a přes jedno náměstí jsme projeli 7x.. >:D Asi to nebyl opravdový borec.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.10.19  00:45

Pokud tam uvádějí "aktivace sportovní charakteristiky tlumičů" a "volitelný podvozek "Sport Select" s paketem "Sport Perfomance Kit"" , tak to by to nemělo být jen o tuhosti řízeníˇ. Samotné řizení a podvozek není to samé.
    Taky je možné, že to prostě mají blbě napsané a je to jen snížený/tvrdší sport. podvozek.

edit na vw.de jsou stručnější a píší k tomu:
    Podvozek "Sport Select" včetně výběru jízdního profilu
    Sportovní odpružení, snížení o cca 15 mm
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.10.19  21:36

« Re: Re: PGTI vs FieSTa

praděda: No, podle mě to je trochu přeháňka. Ta cena je taky vysoká tím, že máš servis v ceně, třeba, prodlouženou záruku, která je ale reálně pak odečten. Určitě bych si nedal do Pola střešní okno, to je věc, co jde úplně mimo mě. )
    Automatické parkování taky mi příjde v autě typu GTI, které by si měl někdo, kdo umí řídit a tedy i parkovat, zbytečné...navíc Polo je docela malé, sám bych možná ani kameru připlácel.
    Navigace za 18 000 Kč je v dnešním světě app connectu vyhozené peníze. Samozřejmě, vypadá to hezky na activ displayi, ale po praktické stránce Waze přes app connect ukáže i policejní hlídky a to zadarmo ;-) Já třeba v Picassu mám taky navigace, taky se promítá do toho velkého displaye nahoře, ale jezdím dle mobilu s Waze, dokonce jsem si ani nenašel čas na její aktualizaci. A co mi vyhovuje na navgaci v mobilu, že si většinou to místo kam jedu, třeba nějaký obchod apod. najdu v mobilu a nemusím to znova zadávat do auta a ověřovat.
    Ta chromovaná lišta na zadním nárazníku v kombinaci s červenou bude jako pěst na oko. Na Picassu, když mi teď lakovali nárazník po ženině vjíždění do vrat, jsem to vyřešil transparentní folii, která jde sotva vidět a vyšla mě na 700 a nakládání kočárků nepředstavuje tak velké riziko.
    Soud system Beats mi moc neříká, já v autě moc muziku nahlas nebo ve vysoké kvalitě neposlouchám... ale to chápu.
    Pokud se pro Polo rozhodnu, tak toho moc připlácet nebudu, patrně oželím i ten winter paket.
    No a alarm, jestli mi to ochrání auto... >:D ...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.10.19  21:01

OK, tak DCC je přece založeno na tlumičích, které mají proměnlivou tuhost, pokud se nepletu je to dávno mikročásticemi kovů v náplni tlumiče. Jestli tam nejsou tlumiče s proměnlivou tuhostí, Na jakém principu to tedy funguje? Která součástka mění svou tuhost nebo vlastnosti? Za 6400 Kč bych očekával že se bude měnit pouze nastavení tuhosti řízení.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.19  14:32

Plnohodnotné DCC (včetně polohy komfort) tam není určitě, ale adaptivní (se dvěma polohami normal/sport) to je, obdobně to má i Porsche, které má PDCC, nebo jednodušší a levnější PASM (sportovní aktivní podvozek normal/sport).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.10.19  13:47

WL: vím, ale v testu tuším Maroš říkal, že tam DCC není a za ty peníze by to bylo poněkud málo...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…