Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 31.10.19 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Když BMW říká, že sériový vůz je vyvážen 50/50, tak se přece nemůže počítat s řidičem. Protože každý řidič je jiný.
Samozřejmě, když se staví závoďák pro určitého řidiče, tak se s jeho hmotností počítá..... ;-)
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tak vem si, že normální vzrostlý chlap má kolem 90 kg (já třeba 95kg), když k tomu dáš kombinézu, helmu, 50 litrů benzínu (závodní auta na VLN mají větší nádrže podle mě), hned jsi na těch 145 až 150 kg váhy za středem auta. Já sedím v M2 blíže zadním kolům. Takový Milan Kodídek, který VLN pravidelně jezdí jako skoro jediný Čech (v 911), ten je o poznání větší chlap, málem jako WL, takže ten má min. 115 kg :-)
[odkaz]
Milan Kodídek: [odkaz]
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 16:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
No když mu vybrakuješ zadní sedačky a interiér, tak jde váha více dopředu. Taky záleží kolik máš litrů paliva v nádrži, nebo jak je umístěná sedačka jezdce. Řeší se posunutím sedačky a pedálové skupiny dozadu, aby se těžiště dostalo zase více dozadu. Když jsem testoval X-Bow, tak tam byla taky sedačka na pevno a posouvají se pedály >:-[] >:-[] -
white label 31.10.19 16:08
« 911/992 se 7st. manuálem
Pro Carerru 992 na US trhu už je 7st. manuál v nabídce. A je to skoro bez příplatku, je to "jen" podmíněno příplatkovým sportchrono paketem.
Akorát nevím, jestli mají fňukat ti, co chtějí manuál a neušetří 100 tis. jako u předchozí Carrery, nebo naopak jásat ti, co chtějí PDK a nemusí už za něj připlácet 100 litrů. ;-) -
pradeda777 31.10.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Zdá se, že borec "nemohl najít brzdový pedál", apex levotočky vzal moc brzy, to vůz rozhodilo a "na scénu" se pak přiřítil s pravou přední zalockovanou (levé kolo v luftě) už praktický odepsaný......armco v následné pravotočce pak posloužilo už jen jako "launching ramp" pro "take off". Lucky, že borec měl závodní klec, jinak by se mu "velice zle vedlo"... :'-(
Jinak mě zaujalo jak vůz nakládali, že i když měli popruh až u A sloupku, vůz byl zřetelně hodně těžký na předek. Kde je potom to 50:50 rozložení váhy? -
white label 29.10.19 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Kdyby jel o 50 km/h pomaleji, tak by u toho mohl svačit a číst si přitom noviny.
Z toho videa nepoznáš teplotu pneumatik.
Na tu rychlost, kterou vjel do zatáčky, to nakonec nebyla až taková hrůza, auto zůstalo celé, jen "pokrčená" pravá strana. Mohlo to dopadnou i nesrovnatelně hůř.
Naopak, po první rychlé půlminutě jsem se modlit přestal. ;-)
Pampers aktive senior premium care mi zachránily alcantaru na sedačce spolujezdce. >:D -
pradeda777 29.10.19 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...byla to "prda" jak sviňa...až mu to vyrazilo ruce z volantu. Vypadá to na "příliš brzy na studených gumách". Já bych do té točky jel tak o 50km/h pomaleji.... ;-) :-!
Spíš bych to viděl tak, že jsi po první rychlé půl minutě zavřel oči a začal se modlit.... >:D -
Ronault. 29.10.19 15:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
WL: on to asi není předváděcí vůz, spíše vlastní auto Lukáše. Zdálo se mi včera, že řazení má tužší dorazy a je méně gumové. Taky je pravda, že včera to bylo spíše vyhlídkové ježdění, zatímco s Lukášem to se dovolím říct, že šlo místy o značně ostré zacházení. Každopádně i tentokrát mě Swift mile překvapil a dokážu si jej představit až na úzkou sedačku, to prostě nedám.
V sobotu jsem taky jel Polo GTI v Brně, bohužel trasa nebyla úplně ideální, půlka D1, kousíček okresky a něco výpadovky s hustým provozem. Sedák je taky užší, ale spíše v oblasti blíže ke kolenům a ne v bocích, což se dá s DSG řešit lehkým pokrčením nohy, ale i tak to není pro mne bolestivá záležitost. Více se mi špatně hodnotí, možná jen motor, který má charakteru na rozdávání. Zítra mě ještě čeká GTI v manuálu, ale k objednání je jen dsg -
white label 29.10.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
WalteR je stará škola a já naštěstí nemám hybrid (viz video), ...na tu hrůzu, jak to ze začátku vypadalo, to zvládl parádně (nakonec to jen lehce lízl bokem), chtěl bych v té situaci vidět tebe. ;-)
Já jsem mu auto půjčil a dopadlo to skvěle, ze začátku jsem si sice připadal jak na horské dráze, ale po první rychlé půl minutě už to byla paráda. :yes: -
pradeda777 29.10.19 12:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
wl...to víš, všichni nemůžeme být takoví borci jako tvůj nový kámoš Walter....ale i ten nejzkušenější tesař se někdy utne...[odkaz] (...neřídil FWD a stejně to byla řízená havárie.... ;-))
...tak ne aby si mu tu svou "zmrzlinovou dodávku" půjčoval.......... ;-) :-! -
white label 28.10.19 22:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Není možné..., vy chlapáci s manuály přece nemůžete mít sebemenší problém s takovou samozřejmou banalitou jakou je rwd, naopak, fwd/awd je tu pro nás, (sudopedálové) metrouše a buzeranty. >:D >:-[] ;-)
„Když vidíte strom, do kterého máte vrazit, tak je to nedotáčivost. Když to všechno jen slyšíte a cítíte, tak je to přetáčivost.“ – Walter Röhrl
„Dobří rallyoví jezdci mají mrtvé mouchy na bočních okénkách." – Walter Röhrl
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017)
P.S. Každopádně palec nahoru za upřímnost/otevřenost!
"Jsou dvě věci, které žádný muž nepřizná, že by dělal špatně-řízení a milování se." – Stirling Moss

[odkaz]
Edit. Kua, teď sem článek dočetl do konce a vidím, že aj kdybys prodal ženu, děcka, barák a 3er, tak pořád by to bylo málo....no nic budeš muset ještě nějaký ten týden šetřit....;-)