Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 02.11.19 17:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Ok. Tak to ale nebyl facelift. Byla to jen tzv. Shadow Edition 2018, kde proběhly nějaké menší změny v interiéru a pár věcí na exteriéru, aby RWD model "podpořili" před letošním představením FWD 1er. Facelift u F20/21 proběhl už v roce 2015.
Edit. Změny 2017/2018 však byly dostupné pouze jako součást paketu, který si bylo třeba objednat. Proto se nejednalo o facelift.
Facelift je změna, která se týká všech verzí, tedy i té základní. -
white label 02.11.19 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Facelift byl dřív a případné další změny, které by přišly současně s motorem B58, by měla 140i mít, protože 140i s jiným, než B58 motorem nebyla.
P.S. Ty digi budíky mohla mít 140i až později, ale to s faceliftem nemělo nic společného, viz i děda 17:24. -
white label 02.11.19 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
pd777
Neřeší, mají na to normu...
A vzhledem k tomu, že řidič sedí zhruba někde uprostřed auta, jeho rozdílná hmotnost zas až tak výrazně vyvážení nezmění. -
pradeda777 02.11.19 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Dostal jsem echo z Renocaru, že nová M135i již dorazila, tak jsem se tam cestou do Olympie stavil a hodil čučku i vyzkoušel N/V.
No, je to tak jak už tu psal iu.....opravdu není rozdíl mezi M 135i a M 140i. AMG A35 je na tom ještě kapánek hůř.
Zato X2 a X1 jsou na tom ještě o něco lepší než Yaris....;-) (Zapojil jsem do evaluation i soudružku, která se o mě stará a má sem tam "řidičský záchvat"..... ;-) )
Takže next step bude "back to back" jízda v X2 v M paketu, kde se bude hodnotit podvozek a M135i, kde se bude hodnotit performance, protože X2 M35i má stejný motor i převodovku. Ideální by bylo vyzkoušet X2 M35i, ale ta bude v Brně až někdy na jaře. On totiž podvozek na X2 M35i je specifický a v recenzích ne zrovna lichotivě hodnocen, jak už bylo několikrát řečeno...
Samozřejmě se nezapomíná na Q3 SB. Tady u nás v Top Centrum mají 2 "on the floor", tak uspořádám výpravu. Navíc tam mají i Q3 HB v hezké červené. Zároveň zjistím, jak to mají s harmonogramem ohledně RSQ3 SB......
-
pradeda777 01.11.19 17:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
iu....krasavec ....dokonce i v tvojí barvě....no nekup to.... ;-)
[odkaz]
Edit. Kua, teď sem článek dočetl do konce a vidím, že aj kdybys prodal ženu, děcka, barák a 3er, tak pořád by to bylo málo....no nic budeš muset ještě nějaký ten týden šetřit....;-) -
pradeda777 31.10.19 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Když BMW říká, že sériový vůz je vyvážen 50/50, tak se přece nemůže počítat s řidičem. Protože každý řidič je jiný.
Samozřejmě, když se staví závoďák pro určitého řidiče, tak se s jeho hmotností počítá..... ;-)
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Tak vem si, že normální vzrostlý chlap má kolem 90 kg (já třeba 95kg), když k tomu dáš kombinézu, helmu, 50 litrů benzínu (závodní auta na VLN mají větší nádrže podle mě), hned jsi na těch 145 až 150 kg váhy za středem auta. Já sedím v M2 blíže zadním kolům. Takový Milan Kodídek, který VLN pravidelně jezdí jako skoro jediný Čech (v 911), ten je o poznání větší chlap, málem jako WL, takže ten má min. 115 kg :-)
[odkaz]
Milan Kodídek: [odkaz]
[odkaz] -
Thomasino 31.10.19 16:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
No když mu vybrakuješ zadní sedačky a interiér, tak jde váha více dopředu. Taky záleží kolik máš litrů paliva v nádrži, nebo jak je umístěná sedačka jezdce. Řeší se posunutím sedačky a pedálové skupiny dozadu, aby se těžiště dostalo zase více dozadu. Když jsem testoval X-Bow, tak tam byla taky sedačka na pevno a posouvají se pedály >:-[] >:-[] -
white label 31.10.19 16:08
« 911/992 se 7st. manuálem
Pro Carerru 992 na US trhu už je 7st. manuál v nabídce. A je to skoro bez příplatku, je to "jen" podmíněno příplatkovým sportchrono paketem.
Akorát nevím, jestli mají fňukat ti, co chtějí manuál a neušetří 100 tis. jako u předchozí Carrery, nebo naopak jásat ti, co chtějí PDK a nemusí už za něj připlácet 100 litrů. ;-) -
pradeda777 31.10.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8
Zdá se, že borec "nemohl najít brzdový pedál", apex levotočky vzal moc brzy, to vůz rozhodilo a "na scénu" se pak přiřítil s pravou přední zalockovanou (levé kolo v luftě) už praktický odepsaný......armco v následné pravotočce pak posloužilo už jen jako "launching ramp" pro "take off". Lucky, že borec měl závodní klec, jinak by se mu "velice zle vedlo"... :'-(
Jinak mě zaujalo jak vůz nakládali, že i když měli popruh až u A sloupku, vůz byl zřetelně hodně těžký na předek. Kde je potom to 50:50 rozložení váhy?

Výkon a hlavně krouťák je docela brutální, takže to hrabe/driftuje na požádání i na suchu a taky v módu awd, který má jasnou preferenci rwd. Pouze jako rwd (s motorem vpředu) by to asi už moc smyslu nedávalo.
Problém je, že tohle auto už prakticky nemá žádný pořádný zvuk" údajně mají podobně dopadnout auta obecně od MY 2020 a výš. Auto má sice klapku na výfuku, ale ta se otevře jen v módu S+, kdy vám k tomu systém automaticky pustí do repráků podivný umělý/nepřirozený "hluk" s občasným boucháním, jako byste někoho vezl v kufru na popravu..., takže z toho stejně nic nemáte a možnost vypnout umělý zvuk a nechat otevřený výfuk tam prostě není. A zavřený výfuk je tichý jak (tlumící) pěna. Nepochopitelné a frustrující u takto zaměřeného auta s takovou cenovkou a nálepkou.
Už jen za to bych mu plných 5* nedal.
Předposlední věta zdejšího testu M5C zní:
"Je jen na vás, jestli zvolíte klidnou a pohodovou jízdu, nebo si budete vlastnosti skvělého osmiválce užívat plnými doušky za doprovodu hromobití od výfuku."
Hromobití, dejme tomu, byť zní poměrně nepřirozené, ale to se do kabiny nedostává od výfuku, nýbrž z repráků.