Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.11.19  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie

dedo: ak prekúsneš fakt, že by si si kúpil už fakticky minulú generáciu auta, tak Golf R je dokonalý univerzál. Je sakramentsky rýchly, s 300 koníkmi Ti výkon chýbať nebude, so 4x4 ten výkon aj reálne prenesieš na cestu a využiješ, do mesta je geniálny, malý a obratný, je z neho dobrý výhľad a dobre parkuje a na 18kach a s adaptívnymi tlmičmi je aj krásne pohodlný, rozhodne bude citeľne pohodlnejší, ako M135i.
    Ako si spomínaš, ja som pred 3er pozeral aj Golfa R, neprešiel hlavne z dôvodu, že bol cenovo na úrovni M140i a vedľa prémie so šesťvalcom si svoju cenu nemohol obhájiť. Dať ale 43t za štvorvalcový mainstream? Ja nie. Ale Ty na cenu nehľadíš ;-) a nehľadiac na cenu ide o výborné auto.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.11.19  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie

Tak mě napadlo, že by mohl Golf R vlastně být také solidní univerzál. Nevím, proč jsem ho nezařadil alespoň do širšího výběru. Na konfigurátoru stále "visí", takže objednat se dá.
    Tož další želízko v ohni....že by? :-!
    Edit. Rozměrově pro 2 kmety paráda....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.19  13:11

sf
    Proč si ho nesmazal, ty kujóne? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.11.19  11:19

« Re: Re: Re: Re: Prezutie

:-) :-) :-) sorry priateľu, ten palec dolu som ti dal ja nechtiac v telefóne. Malý telefón a veľký palec.
    Ron: takže si objednal GTI?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.11.19  21:17

Ad přezouvání, už přezuto doma máme a mám několik poznatků.

U Meganu jsem hodně akusticky pocítil přechod mezi sjetými Continentalkami a Nokiany po pojedné zimě. Prostě sjetá letní guma hučí o poznání více. Taky rozdíl mezi 16" a 17" je přece jen znát, ale po dofoukání už to není tolik markantní.

U Picassa jsem narazil na problém už z jara. Na okrajsných čepičkách s bezpečnostním šroubkem došlo k jeho zkorodování a nešly dolů, takže nejen případný zloděj, ale ani majitel by si neporadil. Inu Aliexpress 8-s >:D Doporučuji tedy na zimu si na tohle dát pozor.

No a ačkoliv nový vůz by měl dorazit až na jaře a do příští zimy mám dost času vyřešit zimní sadu, tak samozřejmě to už řeším... bo jak jinak zabíjet čekání na nový vůz než o něm přemýšlet, mluvit atd... manželka mi dala již limit v počtu vyslovení jeho jména během dne >:D >:D >:D Ale k gumám. Ve velkém TP, který jsem vydidnal u prodejce, jsou uvedeny 3 rozměry, R18 7,5J ET 51 215/40 na kterých auto budu mít v létě, R17 7,5J ET 51 215/45, které bych chtěl na zimu a pak nějaké R16 se šířkou gumy tuším 185...
    Jenže v R17 jsou buď docela drahé originály, ale především jsou leštění, což na zimu mi nepříjde jako ideální, navíc za ty peníze je mít po pár zimách oťukané oprava leštěných je pálka skoro jak za nové... Pak jsem s daným ET našel ještě AEZ Steam, což by i šlo, ale netuším, jestli by se alespoň dalo dát středy s logem auta [odkaz]
    Nejvíce by mi ale vyhovovaly originál lakované R17 třeba Pamplona, které jsou na běžných verzích, ale místo 7,5J je to jen 7J. Pravda, chápu li to správně, tak při stejném ET mi užší disk bude dělat to, že bude méně vystupovat disk ven, ale zároveň užší disk a stejná guma povedou v to, že snížím riziko poškrábání o patník a kola budou méně vystupovat z auta, což je na zimu lepší. Přitom auto je to stejné. Je ale spíše otázkou, jestli je distributor pro ČR ochoten dodat typový list i na běžnou verzi? A když jim napíšu, co mám obout na zimu, když nechci R16...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.19  20:49

Auč....kurrwa.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.19  17:33

Video AMG A45 0-278.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.19  14:47

Kua, že mě to nepřekvapuje.... ;-) Těch 30% musí logicky fungovat i zde... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.19  14:43

« Re: Re: Re: Prezutie

p777
    Vidíš, a to už mi stihl dát nějaký volič koblih palec dolů... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.19  13:57

« Re: Re: Prezutie

Já mám svépomocí přezuto jen na "důležitém" autě, které přiváží rohlíky a moravský chleba. (a také nás občas vozí do Prahy.... ;-)..)
    M140i bych vzal do sněhu jen v případě války.... ;-) Ale zato její baterce dávám pravidelně napapat...jo a taky trochu přifúknu gumy, sem tam s ní fyzicky pohnu, aby si chuděra neudělala proleženiny... ;-)
    wl...tak tak, řada lidí (voliči "kulaka") mají se svobodou problémy, protože se musí o sebe víc starat a oni na to nebyli zvyklí. A pak tu jsou ti , kteří by se za koblihu upsali ďáblu. To dělá těch 30% voličů. Za R-Ú se říkalo, že Češi (i Moraváci) jsou národem kočích a uklizeček. Asi se to s námi stále vleče...
    Když G. Washington napsal první ústavu USA, tak v ní zakotvil i volební právo. Bylo jen pro muže a pouze pro ty, co vlastnili nějaký majetek. Asi dobře věděl proč to tak dělá...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.19  13:15

« Re: Prezutie

sf
    "...v případech, kdy se na vozovce nachází souvislá vrstva sněhu, ledu či námraza nebo vzhledem k povětrnostním podmínkám lze takové jevy předpokládat."
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.11.19  12:40

« Prezutie

Tak ako to je teda v CZ? Musíš alebo nemusíš mat prezuté od 1.11.? Ja na to zatiaľ prdím a QV asi ani prezúvať nebudem a ani zimaky kupovať.
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.19  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

w-a
    Taky mám zatím přezuto jen na allroadu.
    Přesně na tohle téma jsem se včera večer bavil se známým, většinu lidí nezajímají skutečné hodnoty demokracie apod., oni se hlavně chtějí mít relativně (hlavně ne hůř, než soused) dobře, a aby proto nemuseli sami moc dělat, ideálně kdyby někdo proto něco udělal za ně. A lepší pro ně někdo, kdo aspoň tu "koblihu" (před volbami) slíbí, nebo ji vezme jejich sousedovi, než někdo, kdo by "jen" zajistil zachování demokracie, ze které se oni (jejich optikou) mít lépe nebudou. A právě takovíto "voliči" jsou bohužel doslova požehnáním pro totalitní režimy a diktátory, a že jich není málo (naopak) je zřejmé i u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.11.19  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Woody, ty to máš teraz ako? Presvedčil si ženu, že ten Leon nie je až taký dlhý a jazdíš si športovejšie?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.11.19  09:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Ja som dnes škrábal kreditkou, jak zvonku tak zvnútra. Tradične pondelky nestíham, tak som sa na mostíkoch a letných ponáhľal pomalšie. No proste nadšený motorista, vždy pripravený >:D
    Ženine mám už prezuté
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.11.19  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

iudex: Já jsem na 50%. Leona jsem přezul, Swifta nechávám zatím na letních. ;-) A když už jsme u těch rozčilujících faktorů, mě letos opět vytočila masivní mediální kampaň o POVINNOSTI přezout na zimní od 1.listopadu. Lživá a zcela nestydatě šířená. A udivuje mě, kolik lidí to bere jako fakt aniž by se obtěžovali si tu vyhlášku přečíst. V takové společnosti to maj všemožní soudruzi a soudružky snadné. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.11.19  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Dany: v pohode, len tak ako label nemusí komunistov, tak ja nemusím konšpirátorov, konšpiračné teórie a weby. Nejak sa to šíri spoločnosťou a niekedy mám pocit, že sa vraciame do stredoveku, keď sa spochybňujú jasné a dokázané fakty a niektorí sa vážne zamýšľajú nad tým, či Zem je plochá (a nejde o čitateľov Terryho Pratchetta).
    Ad auto: už ste niekto prezuli?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.11.19  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Sorry Iudex, nechcel som ťa tak nas... rozcítiť na víkend. Ja by som to nebral tak vážne ;-)
    V dnešnej dobe, keď už sa otepľuje aj v chladničke je osviežením aj takáto nekorektná antikampaň.
    To s tým vŕzganím je rozhodne nemilšie, zvlášť v tejto elitnej kategórii.

PS: Cez víkend som obzeral novú modrú M340i s preformance doplnkami a nakoniec by som prekusol aj ten prekomplikovaný predok >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.19  00:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 340ix

Kdyby jen duch...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.11.19  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 340ix

Aha...duch normalizace vystrkuje své rudé růžky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…