Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 14.11.19 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
WL: Zatiaľ to robí sporadicky a vždy naskočí. Nad elektrom uvažujem, ale iba ako druhým autom. Práve tam by to dávalo perfektný zmysel. Krátke trasy do 15km a cukačky. Ak by som na e208 vedel vybaviť 30% zľavu +8t € dotáciu, tak by to mohlo byť zaujímavé.
Žena by Icocpit asi neriešila a ostatné by sa mu dalo odpustiť. -
-
pradeda777 14.11.19 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
Dany.....náš Yaris, když začíná mít potíže se startováním, tak nám tím chce říct, že potřebuje dobít baterku. Po dobití je vše v OKju....
Samozřejmě to má dost do činění s chladnějším počasím a krátkými jízdami po městě. -
Dany 14.11.19 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
Iudex, aspoň ti rezonujú v rytme osemvalca?
Ja som bol v servise s tým špatným štartovaním. Žiadne zásahy od kuny, alebo tučniaka neboli viditeľné, tak nech sa na to pozrú odborníci v servise. Dozvedel som sa, že to je "normálne", ale že sa na to pozrú, aby som nemal pocit, že ma odbili. Už som sa dlho tak nepobavil >:-[]
[odkaz] -
-
woody-alien 14.11.19 08:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
iudex: Pche, to já když si v SSS pustím nějakou pořádnou basovou linku, tak se rozdrnčí tak, že vypadávaj krytky z disků. >:D
FoST vypadá dobře...a vždycky když něco takovýho vidím, mám tendenci se pohrdavě vyjadřovat o krabicích typu nové Kugy, co máš v základu s tříválcem a předokolkou už za pouhých 750t. ;-) To mi pak každá koruna navíc, kterou bych dal za něco typu STéčka, dává smysl.
No a jelikož jsem Blíženec, což jak známo jsou dva lidi v jednom >:-[] , tak zcela v rozporu s výše napsaným smekám klobouk před jedním docela obyčejným SUVéčkem za pár šupů. ;-) To co dal ten Wrangler, dá (s lehkou pomocí) taky.
[odkaz] -
iudex 14.11.19 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
Tiež som pozrel a potešilo, ani nie tak čas lepší ako dosiahol type R, ale skôr chvála podvozku, motora a celkového naladenia.
P.S. Dnes mi začali v 3er rezonovať repráky, pri basových a nízkych tónoch sa rozrezonujú celé dvere, radšej som rádio vypol a počúval len vŕzganie tesnenia dverí. 8-s
Nemať to auto R6, tak téza o starej škodovke platí na 100%. Začínam byť mierne frustrovaný.
P.S.2 pre deda nové X3M: [odkaz] Otázka je, či aj to vŕzga. -
iudex 13.11.19 08:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
Ron: upozornil si na vec, čo si aj ja už nejakú dobu všímam, aj keď to presne nepočítam: že všetci nenápadne zdražujú, Volkswagen ale asi najvýraznejšie. Že zdražie Passat po facelifte, to by ešte malo trochu logiky, ale teraz som pozrel starý (!) Golf (ktorý už má nástupcu) a aj ten zdražel. Napr. najlacnejšie GTI stojí už takmer 34t eur (33920) a eRko je skoro 43t (42970) eur. A to je rozdiel oproti cenníku z jari (síce len o pár stoviek, ale predsa); cenníky z minulých rokov už nemám, ale od dôb, keď som ja kupoval GTI, to je zdraženie pri GTI a R o cca. 3000 eur (GTI manuál stál 28700 a automat bol tuším 2500 eur, obdobne Rko bolo 37700 s manuálom + 2500 automat). -
Ronault. 12.11.19 21:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
speedfred: To je můj cíl, přece jen velké a pomalé auto máme (Picasso), současný kombík v dieselu nepotřebuju a dokonce se ani jako rodinné auto vedle Picassa tolik neosvědčuje. Třeba včera jsem ho výjimečně vzal jak jsme jeli s malou dcerou plavat místo Picassa aby se mladý (nevlastní syn) potrénoval s novým řidičákem a prostě dcera celou cestu vykloněná ze sedačky a koukala dopředu, protože přes ta nízká boční okna nevidí ven jako v Picassu. Nemluvě o tom, že Isofixy daleko hůře dostupné a nakládání taky horší, prostě francouzské MPV je rodinný ideál.
Dany: Leštěné 17" jsou klasické Milton Keynes [odkaz] , mě by se na zimu líbily [odkaz] tady jsou dokonce na GTI: [odkaz]
Myslím si, že brzdy problém nebudou, když jsou schválení v technickém průkazu i R16 6J, tak se musí vlézt i 7J R17.
Ano, ,áš pravdu, guma se příčně více bude žvýkat na užším disku, ale zase v zimě to až tolik vadit nebude a i na suchém asfaltu to bude lépe sedět než na povolené šířce 185 ... -
Ronault. 12.11.19 21:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
WL: ad kola, zavoláme si.
Ad Cena, ano, už na to koukám, základní cena je o 11 000 Kč vyšší a všechny příplatk o 100 kč kus, maximálně o 200 Kč u dražších příplatků. Celkově by mě moje konfugurace teď vyšla o 12 700 Kč dráž, tedy o 1,8%...
Tímto díky paní na prodejně, která mi to prozradila předem. :-) -
Ronault. 12.11.19 18:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezutie
WL: ještě že jsem si už auto objednal :-!
Je to ale klasický marketingový tah koncernu. Ceník je tak blbě udělaný, že potřebuješ konfigurátor a za něj se musí připlatit 8-s >:D
Reálně se obávám, že to bude aktualizace cen nahoru, jak tvrdilo několik prodejců, že příjde v listopadu :-|

Takže. Když to nechtělo startovat, vyšroubovala se svíčka. Když byla suchá a házela jiskru, tak tam nešel benzin. Zaassrraanná tryska v karbecu. Když byla mokrá a neházela jiskru tak to byl obvykle můstek mezi kladívky přerušovače. Někdy se stávalo, že jiskra byla slabá a to byl zase kondenzátor nebo cívka nebo svíčka sama. Toto víceméně platilo i pro auta před elektronickým zapalováním a vstřikováním benzinu. Nic víc tam nebylo.
V dnešních autech plných elektroniky některé zásady sice stále platí, ale vše je pro domácího kutila komplikovanější. Na druhé straně mají servisy k dispozici různé analyzátory, které se napíchnou do ECU a ten vyhodí kód, který indikuje kde je problém a co je třeba vyměnit. Takže by to v tvém případě měla být pro servis pouhá "pinkačka".