white label 02.12.19 23:54
« Re: Re: Špindl KSA
Tady píší, že by Porsche mělo údajně v r. 2020 přijít nejen s Macanem GTS (po face), ale i s Macanem GT3 RS, který by měl mít V6 4.0 twin turbo. Takový motor bych čekal pro Macan Turbo S, ale verze GT3 RS by byla u Macanu velkým překvapením...
white label 02.12.19 19:15
« Re: Re: Špindl KSA
Vše se dalo kompletně prolézt a co bylo na zimákách (myslím, že vše kromě Tributo, Huracanu a A45S), s tím se dalo i projet (některá auta se dala projet i bez prodejce), včetně F 812 SF, které je i poměrně prostorné. Omezením byli částečné zimní podmínky (hlavně v sobotu podvečer začalo více sněžit) a zejména místní dopravní policisté, kteří měli díky této akci pohotovost, taky proto, že se tam stal před třemi týdny nějaký smrťák. -
white label 02.12.19 15:42
« Špindl KSA
O víkendu jsem byl ve Špindlu na akci KSA, kde byly autorizovanými zastoupeními naživo prezentovány tyto vozy:
Ferrari 812 SF
Porsche Panamera 4S
Porsche Cayenne Coupe
Porsche Macan
MB-AMG A45S (premiéra)
P.S. Hvězdami dne bylo F8 Tributo a k dokonalosti faceliftovaný Huracan EVO.
A45(S) má proti A35 otočený motor (o 180 st., vhodnější pro umístění přeplňování a sání, byť mírně na úkor těžiště více vepředu) a celkově je zásadně vylepšená (včetně interiéru), A35 je údajně v reálu (proti nové A45) jen modernizovaná předchozí A45.
Cena vystavené konfigurace 1,8 mil. Kč!
iudex 01.12.19 20:34
« Re: XF10
wl: zobral som tú hnedú verziu, ani nie preto, že by sa mi viac páčila, ale bola o 50 eur lacnejšia ako čierna, takže jasná voľba. ;-) [odkaz]
Chcel som to ako medzistupeň medzi mobilom a "veľkým" foťákom, teda niečo, čo bude dosť malé na to, aby som to mohol mať v pohode vo vrecku ako mobil, ale čo bude robiť fotky kvalitatívne na úrovni môjho "dospelého" foťáku. Pôvodne som zvažoval maličký 18mm objektív Fuji, ale aj s tým je to kombo príliš veľké na vrecko [odkaz] A tento XF10 stál ešte menej, ako ten samotný 18mm objektív, teda mám 18mm objektív a k tomu fakticky fotoaparát zadarmo. A keď ho postavím vedľa mojej (už tak pomerne malej) bezzrkadlovky, tak nechápem, ako do tak malého tela dokázali narvať rovnako veľký senzor (ešte o chlp väčší ako v Danyho Canone): [odkaz] Za mobilom či (bez)zrkadlovkami to zaostáva ostrením a celkovo je to také pomalé, pobehujúceho psa mi to nezaostrí v 9 z 10 prípadov, teda je to hlavne na statické scény. Proste taký dinosaurus ako M140i, veľký senzor v malom tele, čo má svoje výhody aj nevýhody. -
pradeda777 30.11.19 11:35
« Re: Re: Re: BEZ_VĚDOMÍ
Tož na Herueka je IV také levnější, ale jen o pár korun. Pak tam mají v nabídce RX100 VI, ale ta už je za bratru 22000 plus....a také tebou jmenovanou VII za nemalých 32 990 peněz....
Škoda, že display na RX100 IV je pouze výklopný a ne otočný. Na některých předešlých kamerách jsem tuto věc měl a shledal ji jako velmi užitečnou. Ale rozumím tomu, že do takového prcka už to "napakovat" asi nešlo. I když RX100 VI není o moc větší, ale tam už mají i otočnou funkci.
white label 29.11.19 17:56
« XF10
iu
A jakou si vybral barvu, klasiku, nebo pseudoretro?
Reálně hlavními "konkurenty" podobných malých kompaktů jsou aktuální vrcholné fotomobily:
"Fotoaparát Fujifilm XF10 pořizuje skvělé fotografie a vypadá skvěle na to, ale má příliš mnoho námitek, které bychom mohli upřímně doporučit. Celkový provoz je pomalý a automatické zaostřování prostě není spolehlivé, což je v tomto bodě neodpustitelné vzhledem k tomu, jak se chytré telefony staly. Ale objektiv je ostrý, senzor vynikající a barvy nádherné. Stručně řečeno, XF10 vám může poskytnout krásné výsledky, ale raději si sbalte trpělivost.
Dobré pro: Pouliční fotografové využívající „zaostřování“, fotografové na šířku hledající lehkého fotografického společníka a všeobecné fotografy, kteří mají dostatek zkušeností na to, aby překonali omezení fotoaparátu.
Není to dobré pro: Střelci, kteří vyžadují důsledně přesné automatické zaostřování, ti, kteří chtějí zachytit neočekávané rozhodné okamžiky, a ti, kteří již mají nejnovější chytré telefony, které - ve většině případů - budou dost dobré.
75%
DPReview skóre" -
iudex 29.11.19 17:36
« Re: Re: BEZ_VĚDOMÍ
deda: rada RX100 sú špičkové malé foťáky, punching high above their weight, výborný senzor v maličkom tele, dokonca tam narvali aj hľadáčik (vysúvateľný), rýchle ostrenie.
Aktuálne je v predaji už Mark VII, ale je strašne drahý, stačia aj tie staršie modely, tiež som pozeral po tomto Mk IV a vedel som ho kúpiť za 465 eur (podstatne menej ako tá tvoja ponuka). Ale uprednostnil som väčší senzor Fuji (síce bez hľadáčiku a pevný objektív bez zoomu) za 303 € (až prvá túra ukáže, či som spravil dobre. :-) -
pradeda777 28.11.19 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Manual v 911 CS
iu........koupě nového foťáku mě již přešla.....už tolik nefotím a na to málo co ještě sem tam fotím mě stačí malý Canon Ixus 115HS. Plus mám dost výkonný foťák v mobilu. Ale s tím nerad fotím, protože foceni s mobilem je pro mě (seniora) moc komplikované a neohrabané.
Ale jinak good luck s novou hračkou....
white label 28.11.19 17:38
« BEZ_VĚDOMÍ
iudex, woody...
Běžte do toho, je to skvělé, vadil mi tam asi jen jeden kratší přešlap a zejména poslední dva díly jsou parádní, finále jak se patří. Mazec! :yes:
Fikce je to jen příběhem, ale jinak (bohužel) ne, z čehož člověka docela zamrazí...
"Na seriálu se jako odborný poradce podílel spolupracovník CIA a světově uznávaný expert na špionážní techniku H. K. Melton nebo znalec operativních prostředků československé tajné služby Daniel Povolný."
iudex 28.11.19 14:05
« Re: Re: Re: Re: Manual v 911 CS
Deda: no koniec roka sa blíži, každý pracujúci asi má nestíhačky v práci, podnikatelia dvojnásobne. Ja som si pracovný stres predvčerom kompenzoval kúpou nového foťáku (kúpil som si malý kompakt na turistiku, vyzerá ako lacný oldschool spred 10 rokov, ale má v sebe APSC senzor): [odkaz] ale netuším, kedy ho vyskúšam, nie je na nič čas. 8-s
WL: ten seriál si chcem pozrieť, mal fantastické recenzie, všetci sú z neho nadšení, tak som zvedavý. Ja som si vďaka Tomanovi, čo išiel nedávno na ČT, znovu prečítal dejiny Slovenska od konca WW2 do nástupu komunistov (a znovu si povedal, že žijem v najlepšej možnej dobe).

Inak ak chceš niečo menšie, ale dobre fotiace, tak prejdi k "nám" do Fuji. Napr. X-E3, sesterský model môjho X-T20 vieš tu kúpiť za 399 eur, to je za vybavenú APSC bezzrkadlovku s el. hľadáčikom jak zadarmo: [odkaz] A hlavne je veľmi malá, váži menej než 50% toho, čo Tvoj Canon.
Tu je pár mojich mobiloviek z Karpát:
Práve na vyššie uvedené som si kúpil ten nový foťák. Nechce sa mi na túrach vláčiť veľkú zostavu (aj keď menšiu ako zrkadlovka, ale stále), ale často človek natrafí na peknú scenériu s chce mať možnosť pohrať sa s RAWom.