Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 09.12.19 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
Schválně jsem už hledal více GéTéčko, než co byla poněkud tvrdá M2 (funguje skvěle ve vysokých rychlostech). A už jsem ji měl 2 roky, najel 27 tisíc, slušně jsem si ji užil, a s těmi zády je to teď o něco horší, takže jsem chtěl měkčí M240i, co může být občas na daily. Kdyby byla M240i v manuálu, tak bych asi stejně šel do automatu. Ten osmikvalt ZF je skvěle naladěný s tím motorem 40i, zrychlení na 200 to má mimochodem stejný jako M2 >:-[] A ke všemu jsem "zbaběle" zvolil xDrive, tady ještě preference zadku 70/30. Protože driftování na sněhu bylo super a s tímhle to bude snad taky dobrý. A je to více bezpečnější. -
white label 09.12.19 20:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
Okruh je extrémní příklad. Pokud chceš jezdit s Porsche na okruhu, vyplatí se platit si paušál na časově neomezenou záruku, potom ti třeba karbon keramiky vymění zdarma.
Taky na tom okruhu toho Porsche vydrží nesrovnatelně víc, než BMW, včetně brzd.
A za kvalitu se platí všude, synovec teď předělával komplet! brzdy (u 3er) na M-performance (se zlatými třmen) a taky stály hodně... a lepší, než "železo" pod Porsche to nebude. -
Thomasino 09.12.19 19:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
Já jsem nakonec objednal automat, asi jsem už taky línej ;-) >:-[] >:D
Ale hlavně jsem šel nakonec "jen" do M240i a už tam nejde objednat manuál. On popravdě nebyl ten manuál žádná pecka, to v Hondě Civic Type R nebo BRZ je lepší. -
Thomasino 09.12.19 19:13
« Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
Nazdar bando! Nějaké nové auta tady??
No já to nedávno řešil, jestli M2C nebo M4 (oboje kolem 1,5-1,7 mega po slevě). Osobně bych šel spíše do M4 (bez Comp.paketu s výhledem na KW V3), jednak kvůli tomu, že je větší a lehčí, jen o 100 tisíc dražší s podobnou výbavou a aktuálně dostupnou slevou - na konci léta), místa vzadu za mnou je o kousek více. Pro mě důležitý prvek, že v M4 mohou být látková sedadla a v M2 ne (kůži už jsem fakt nechtěl). Taky pro někoho důvod, že tam jde dát adapt. podvozek. Ale zase do M2C jdou dát lepší příplatkové brzdy se 6-ti pístky.
Proč si někdo vybere M4 proti 911 chápu, ono servisovat Porsche je výrazně dražší, musíš na to už prostě mít >:-[] Ale je fakt, že být za vodou, taky si vyberu 911 C4 nebo GTS, než M4 CS ;-) A nebo ještě lépe Cayman GTS se šestiválcem. Raději než 911 Carrera 4 či Carrera S. Ale už na to taky trochu prdím a nehodlám do toho sypat tolik co dříve.
P.S.: z jednoho drag rejsu se nedá moc usuzovat, viz. nedávné pěkné slovenské srovnání HotHatchů. A hodně záleží na pneu a jak kdo umí rozjezd s LC. Důležitější je vždy osobní srovnání, každému sedí taky jiné auto :-) -
white label 09.12.19 14:44
« Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
iu
"trojvderové kupé"? Od kdy je M4 třídveřová? ;-)
Jinak souhlas, že samotný sebevětší výkon neudělá z (relativně) běžného auta ryzí sporťák. A celkový dojem z dynamiky nedělá jen výkon motoru.
Než se koupila 911 GTS, tak jsem měl možnost řídit párkrát jedničkovou Panameru Turbo S (V8 4.8, 550PS/750Nm) a to auto bylo fakt brutálně rychlé, dalo se v tom ujet prakticky každému autu (hned na první volnější rovince), které člověk na cestě potkal a pocitově to bylo ještě o poznání dynamičtější, než třeba M5C, které je papírově o něco silnější.
A 911 GTS rwd je i přes deficit (proti awd PanameřeTurbo S) 100PS/200Nm celkově dynamičtější, a ta dynamika je výraznější, než by člověk čekal od kupé 2+2 s "usranými" 450 koňmi. Takže, jak už jsem psal, jen o koních to není a přidat časem GTS nějakých dalších 50-100 koní by určitě šlo (relativně bez problémů), ale podle mě by to bylo na neokruhové ježdění zbytečné. -
pradeda777 09.12.19 12:16
« Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
Souhlas s upřednostněním M2C před M4CS pokud jde o dynamiku. Ale kdo preferuje větší a pohodlnější kupé by asi sáhl na M4CS (adaptivní podvozek). Avšak M2CS má teď adaptivní podvozek také. Zatím jsem nikde nenašel žádný test, který by nám o efektivnosti toho adaptivního podvozku něco řekl. Mám obavy, aby to nebyl zase jeden z těch, který je v comfort tvrdý jak sviňa, ve sport jak kameň a ve sport+ jak tvrdý kameň..... ;-) -
iudex 09.12.19 08:50
« Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS
zaujímavý ten dragrace (GTS vs M4), je fascinujúce, ako 911ka vyrazí, zjavne majú ten launch control úplne vymakaný, plus trakcia zadnej nápravy zaťaženej motorom; potom M4 pôsobí ako o 100k slabšie auto. A keďže M4 CS je drahé ako sviňa, blíži sa tej 911ke, tak naozaj nevidím dôvod na jeho kúpu. Inak tu sa len potvrdzuje moje tvrdenie, že trojvderové kupé á la M4 nie sú zrovna rozumný kauf: nemôžu sa rovnať klasickým športiakom ako je 911ka, zároveň neprinášajú žiadnu pridanú hodnotu. To M3 je z môjho pohľadu lepšia kúpa: dynamika zhodná s M4, ale praktickosť štvorvderového päťmiestneho auta. Takže pri porovnaní s 911kou človek môže aspoň argumentovať, že ten deficit v dynamike vyvažuje výrazne vyššia praktickosť.
A keď niekto vyslovene trvá na kupé, tak by som ušetril niekoľko desiatok tisíc a namiesto M4CS kúpil M2C, ktoré má takmer zhodnú dynamiku ako M4CS: [odkaz]