Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.19  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

WL: Dal, ale já taky někdy chodím do práce, protože nejsem rentiér, dědic, restituent ani syn ;-) A když jsem v práci, musím makat ať se mi neplní čekárna a nějaký vzteklý nemocný to pak nevystrílí 8-s

A š/ž? Nabídl mi to mobil jako jedinou verzi slova, do rozboru se nepouštím, jsem rád, že mám prostor psát, když po mě lezou děti, zrovna teď třeba >:D S tím mobilem je to ale zvláštní, protože když napíšu jméno mého již skoro bývalého (měním zaměstnavatele) primare, nabídne mi to hned slovo Č...K :-O >:D 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

Th
    Tam je v nabídce i nějaká červená metla?
    Takže, když dáme stranou černou a bílou, tak ses nakonec rozhodoval mezi všemi barvami co zbývají v nabídce...
    Z toho je za mě nejhorší ta Estoril...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.12.19  19:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

PD777 - věř tomu, že ta cena na tu bílou M240i v Brně není zdaleka konečná a jde udělat znatelně lepší >:-[] Já tam budu mít navíc lepší muziku Harman Kardon, vyhřívaný volant, pásy s pruhem M, plnou záruku 5 let/200 Tkm a ne jen Service Inclusive, co je k ničemu. Naopak nebudu mít nakonec po dlouhé úvaze adapt.podvozek, protože výhledově bych tam asi dal okreskově laděný KW V2 nebo V3 (naladění je stejné, ale V2 umí nastavit jen jednu věc, V3 umí nastavit jak zdvih, tak tlumení, plus oba umí samozřejmě výškově). Především kvalita tlumičů u KW je o dost jinde a je z toho pak o level lepší auto. Ale to až tak po roce.
    K tvému polštářku, který mě celkem pobavil, vzpomněl jsem si na cestu s Meganem na Nordschleife v červnu 2016 s podvozkem KW Clubsport, kdy jsem si na přejezd po D1 taky takový sebou vzal >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  19:29

« Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs POLO GTI

Ron
    Ale ten odkaz si tady dal až na druhý den, tedy po mé reakci o rozdílu 15 s!
    Snazší samozřejmě ano, ovšem (tvé původní) "snažší" nikoli. >:-[] ;-)

P.S. "...M4C vs 911 na 1000 metrů, které to daly o 5 vteřin rychleji než Polo GTI, což odpovídá a nespletl jsem se..."
    O dobrých pět sekund rychleji, než POLO GTI, to dalo jen jedno z těch dvou aut. ;-)
    A dragrace GTS nebyl s M4C, ale s M4CS! (viz i RZ ve videu), což máš mimochodem špatně i v tom odkazu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.19  19:22

« Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs POLO GTI

WL: píšu na mobilu a nesleduju macz každou čtvrthodinu abych hned reagoval, jsem zaměstnaný člověk ;-) beru zpět, ve videu to není, ale v odkazu ano, tam těch 5 vteřin na kilometr sedí a vysvětlují, co jsem psal. Snazší je také spisovně ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.12.19  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

iudex - vyrábí se nejspíše tento nebo příští týden a buď se stihne předat těsně před vánocemi, nebo 30.12. >:-[] Chtěl bych to daňově do konce roku ;-)
    Zimní gumy na ni čekají už od září doma, pošlu je dopředu k prodejci aby to přezuli a odjížděl jsem na zimních. Rozhodování zda RWD nebo xDrive bylo složité, nakonec jsem si řekl, že zkusím xDrive, protože tady ještě preferuje 70% zadek (v režimu Sport, což máš asi stejné předpokládám) a na driftování na sněhu by to mohlo být stále zábavné (ale jiné).
    Barvu si nechám ještě pro sebe, ale vybíralo se mezi červenou metalízou, oranžovo-hnědou Sunset co máš ty, šedou metalízou, pak modrou LongBech Blue co jsem měl na M2 (v nabídce pro M240i od léta) a klasické Estoril "eMková" modrá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  19:04

« Re: Re: Le Mans 66

w-a
    To já taky, ale ta v tom filmu (myslím) neučinkovala... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  18:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

pd777
    Než se rozhoupeš, tak už tu bude i MGTS po face.
    A na 20" kolech je Macan komfortní i na adaptivním nevzduchovém podvozku. který mělo GTS už v základu. A proti vzduchu má i své výhody, jel jsem oba podvozky a na GTS bych vybral ten bez vzduchu.
    Největší výhodou vzduchu podle mě není samotný komfort podvozku (viz příčné nerovnosti), ale možnost měnit světlou výšku, samozřejmě pokud to využiješ.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.12.19  18:46

« Re: Le Mans 66

wl: Moc hezká 356-ka. Kdybych si ale měl vybrat něco z té doby, tak by to byl 550 Spyder. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  18:41

« Re: Re: 911 GTS (991.2) vs POLO GTI

Ron
    Kdybys reagoval přímo na to video s M4 CS, a ne až dál na mou reakci na Th ohledně servisu Porsche, tak by mě to snad napadlo spíš, ale když si tu dal video s budíky PGTI, které jasně končí časem 0-200 km/h, pak se té reakci nemůžeš zas až tak divit.
    Mimochodem, i mladý to tvoje video pochopil stejně jako já, navíc u toho videa je jasně napsáno 0-100km/h, 0-200km/h a 0-400m, ale o 1000m nic!, zkus mi teď teda aspoň napsat, ve které sekundě toho videa je někde vidět čas na 1000m? Já ho tam bohužel nevidím ani teď, kdy už ho tam hledám cíleně.
    Takže ti odpovím podobnými slovy jako ty, kdybys hledal chybu i u sebe, nebylo by to "snažší", ale snadnější určitě...
    Stačilo najít dragrace Polem GTI a časem na 1000 m (podobné tomu s GTS vs CS) a nebylo co řešit.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.12.19  18:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

Tms....welcome back.... ;-) Další B58 do klubu.... ;-) Myslím, žes udělal dobře, že jsi šel do xDrive. Když už manuál nejde objednat (a to už hezky dlouho) a musíš tedy mít "převodovku pro slečínky".... ;-) , tak pak xDrive je správná volba. Když jsem objednával moji M140i, tak mě Martin z Renocaru půjčil na víkend svoji služební M135i xDrive automat (už M135i xDrive, měla automat povinně) a až na to, že mě to "vozilo samo" bylo to prima svezení. Tuším, že s M240i xDrive bude velmi podobné svezení. Věřím, že cenu jsi na ni dostal dobrou. Tady mají jednu v bílé.....za rozumnou cenu.
    [odkaz]
    Má to ale podobná sedadla jako moje M140i a ty mají při delším cestování k pohodlí bohužel daleko. Pořídil jsem si na delší cestování na přední sedadla měkké polštářky, ale ani s nimi to není ideál. [odkaz]
    Proto bych příště bral jen takové auto, které nabízí komfortní sedadla...asi jako X5... ;-)
    No, momentálně čekám na novou AMG GLA, abych ji mohl porovnat s X2M35i a s RSQ3. Ale obávám se, že s tím pohodlím to bude také loterie. Aby z toho nakonec nebyl ten Macan S, který bude určitě se vzduchovým odpružením pohodlný.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.19  17:38

« Re: 911 GTS (991.2) vs POLO GTI

WL: já o voze, ale kozu jsi tam zatáhl ty >:-[]
    To druhé video dvou P911 jsem nekomentoval a ani se neviděl, ale M4C vs 911 na 1000 metrů, které to daly o 5 vteřin rychleji než Polo GTI, což odpovídá a nespletl jsem se, jen jsem nenašel žádné video na 1000 metrů, jen 0-200 km/h, ale v něm byl čas na 1000 metrů.
    To spíše ty jsi hned hledal chybu v mém výpočtu, ale ten byl správný. Pak jsem se jen nechal v práci mezi pacosi uchlácholit, že jsem udělal chybu, což neudělal. Možná kdybys pokaždé nehledal chyby u ostatních, bylo by to snažší. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  14:01

iu
    Jak znám Thomasina, tak asi zůstane u předchozího odstínu modré, protože ta druhá modrá není nic moc.
    V základu je M340i xD (proti M240i xD) dražší o 210 tis. + pravděpodobnost menší slevy u novějšího modelu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  11:59

« 911 GTS (991.2) vs POLO GTI

Ty o koze, já o voze.
    Psal jsem o zrychlení 0-200km/h, viz odkaz na video s budíky GT3/GTS, a tys dal taky odkaz na budíky Pola GTI s hodnotou 0-200km/h... a tam je rozdíl přesně 15 s.

991.2 GTS 11,7 s
    POLO GTI 26,7 s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.12.19  11:14

Tom: veľká gratulácia k novej káre! :yes: Kedy bude? Aká farba? A akú si zjednal cenu?
    Tak ďalšia 40i B58 do tunajšej virtuálnej garáže. Osobne myslím, že nebudeš nejaký veľký výkonový deficit pociťovať (ak vôbec).
    Popravde obdivujem, že po tej brutálnej havárii máš ešte odvahu na ďalší výkonný bavorák, ale xDrive by malo trošku pocitu bezpečia pridať.
    Ešte som zvedavý, aký je rozdiel M240i oproti M340i (jednak jazdne, jednal cenovo), osobne by som sa klonil k tomu 3er, predsalen nová generácia vs výbehový model, plus vyšší výkon 3er, ale asi by sa to prejavilo aj na cene.
    EDIT: tak som si nakonfiguroval M240i xD A/T a vyšlo ma na 53711 eur, rovnaká M340i na 62173; rozdiel 8462 eur. Otázka je, či je väčšia zľava na vyšší/drahší model, alebo na menší, ale výbehový.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.12.19  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

Tak to je výzva! Ron vs WL (Fanouš vs P911). Máte tam nejaký pekne dlhý pľac?
    Inak na seznamu pekné porovnanie M2C vs Supra.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.19  07:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

Wl: aha, to je na 1000 metrů čas... 8-s to je tak, když se dívám na video a odpověď vytvořím až o mnoho hodin později >:D no nic, nechtěl jsem to, ale budu ho muset až dojde nechat přečipovat >:D

Edit: ale tady je to na 1000 metrů zaky nějakých cca 5 vteřin, žádných 15 [odkaz]

Víš co by to bylo 15 vteřin rozdílu na jednom kilometru... matika možná na fakultě nebyla, ale na gymplu jo, při rychlosti 120 km/h uděláš za 15 vteřin 500 metrů milej zlatej, to by možná i Fanouš měl menší rozdíl na kilometr
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.19  00:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS (991.2) vs M4 CS

Tak to sis pěkně naběhl na vidle. Kdyby to opravdu bylo o těch 5 sekund jak píšeš, tak to by bylo Polo GTI (za ty háky) fantastické, ale reálně je těch sekund víc o 15! (jste tu matiku na fakultě asi pěkně flákali), a to už docela podstatný rozdíl je.
    Je to dvakrát tak delší čas + 3,3 sekundy k tomu.
    Ale i tak, od Polo auta za čtvrtinu ceny slušný výkon..., a jako bonus - jeden pár dveří navíc.

P.S. Denně jezdím s G5 GTI, a pořád mě hooodně baví, od doby co mám i (skvělou) 911, svým způsobem možná ještě víc.
    Za ty prachy! (co stál G5 GTI) jsem nikdy neměl lepší auto... a myslím, že už ani nikdy mít nebudu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.12.19  23:31

No, to srovnání je zajímavé, mě z toho vychází, že za třetinovou, ne-li čtvrtinovou cenu je tam jen 5 vteřin rozdíl, což potěší >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.19  20:23

Říkat mohou co chtějí, pokud ti něco konkrétního nedokážou, nemůžou dělat nic.
    Znám konkrétní případ, kdy v Ostravě měnili komplet keramiky zdarma na prodlouženou záruku. Bez problémů. A prodlouženou záruku si můžeš obnovit, i když už auto v záruce není. ale musíš projít testem, který zhodnotí aktuální stav vozu a pak ti řeknou, jestli je to možné, nebo co bys musel opravit, aby to možné bylo.
    Taky nemůžeš srovnávat cenu servisu auta za 4 mega a víc, s něčím za 1,5 mega.
    A ve srovnání s Ferrari, Lambem apod. je servis Porsche skoro sranda, přičemž Porsche toho vydrží víc.
    Třeba výměnu oleje můžu dělat (každý rok) v běžném servisu (a razítkem), dovezu si svůj olej, lepší (Taky Mobil 1, ale místo 0-40W, 5-50W), podstatně levnější a z prací za babku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…