Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.12.19  20:09

« Re: Re: Supra vs M2C

Tms.....tak mě napadlo. Mělo by KW (nebo jiná firma...třeba Koni) nějaké řešení, jak "změkčit" podvozek na M2C? Já vím, auto by už tak dobře "nesedělo", ale za to pohodlí by to snad stálo, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.19  19:45

« Re: Supra vs M2C

M2 CS je zase trochu jiný příběh, ale M2C je za ty prachy bezkonkurenční nabídka. Nehledě na to, že za pár let už taková auta na trhu (nových aut) nebudou.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.12.19  19:34

« Re: Supra vs M2C

M2 CS je speciální limitka co stojí majlant !! A normální M2C nemá adapt.podvozek a je tvrdší než M2. A už ta mi přišla tehdy občas tvrdá (zadní nápravy má uloženy natvrdo bez silentblků). Nyní s problémy se zádama jsem hledal měkčejí naladěné auto a taky jsem do toho nechtěl už dávat tolik peněz >:-[] Spíše bylo řešení M340i, ale pro mě zbytečně dlouhé auto.
    Ale rychlé rozhodně M2C je, na to že se dá koupit kolem 1,5 - 1,7 mega:
    [odkaz]
    - viz.pod videem časy na Hockenhaimu
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.12.19  18:10

« Supra vs M2C

Video super! Neudělal tms nakonec chybu? Až bude M2C na cestách potkávat, určitě mu to bude "vrtat" v hlavě.... ;-) Supra v (dobrém) manuálu by byla super Supra. Bohužel BMW ani Toyota žádná solidní manuál nemá, tak mám po starostech.... ;-) Ale M2CS s adaptivním podvozkem.....kua....snad i plotýnky by si to nějak přebraly.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.19  18:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

To právě vidím...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.12.19  17:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

wl...takový je život.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.19  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

pd777
    Já už tady taky mnohokrát samozřejmě předpokládal, že tyhle věci jsou obecně známé, ovšem až překvapivě často opak bývá pravdou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.19  16:40

« Supra vs M2C

all
    Skvělá srovnávačka, parádní nový polygon a výborný Ondra :yes: :
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.12.19  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

iu,wl...já předpokládal, že to co tady píšete je samozřejmost. Ale ok, díky za vzrůšo.... ;-)

Jo, a nová 155kW GLA 250 je v nabídce v manuálu. Nikdy sem MB moderní manuál nejel. Řídil jsem jednou v AU starší 220 ještě s řadičkou na sloupku řízení, ale na podlaze nic modernějšího. Zajímavé, že MB tu převodovku a právě na tomto voze stále nabízí. Třeba jich mají milion ve skladě a potřebují se jich zbavit.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.12.19  15:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Malý offtopic: kto by mal záujem upgradovať svoju fototechniku, aktuálne sú na eglobalcentral najnižšie ceny, čo som tento rok odsledoval, napr. Fuji X-E3 za 379 eur, fullframe Sony a7 II za 814 eur či Canon Rp za 930.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.19  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

pd777
    A je to tu znovu a zas...já se musím spíš usmívat tvému mylnému přesvědčení, že hodnota výšky profilu je vyjádřena měřitelnou hodnotou v mm, nebo palcích apod. a dá se tak přímo srovnávat.
    Není tomu tak, jsou to jen procenta z šířky a pokud neznáš základnu (hodnotu šířky), jsou ti samotná procenta prakticky k ničemu.
    Dám příklad, letní kola z CrossPola 215/40/17", z GGTI 225/40/18 a z 911 305/30/20" .
    Hádej které kolo má nejvyšší profil v mm? Právě ta třicítka, která tě tolik pobavila jako "ráfek obalený gumou", taky proto ses potom divil, že to ani tak na té fotce nevypadá. Nejnižší profil z těch třech má CrossPolo a GTI je mezi nimi.
    Začátkem 70tých let byla kola nepoměrně užší, měla výrazně menší obvod a odpružení nebylo ani zdaleka na dnešní úrovni.
    Např. tehdejších 155/70 mělo nižší profil v mm, než mých 245/45 na allroadu.
    Už samotný obvod kola má výrazný vliv na komfort, takže takové 20" kolo bude mít při stejné výšce profilu pneu (v mm!) lepší komfort, než třeba 15".
    A pokud by profilové číslo vyjadřovalo hodnotu výšky profilu v mm, tak tady jezdíme všichni doslova na olačkách.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.12.19  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Musím se usmívat, když tady čtu o těch vašich pneu.... ;-) Vzpomínám si, když sem kdesi v South Melbourne v roce 1971 kupoval na můj Ford Capri [odkaz]
    první AM (after market) pneu, protože originální se díky špatnému seřízení přední nápravy rychle sjely ( byl to typický problém s vozy, co měly tenkrát novinku Mc Pherson struts systém zavěšení přední nápravy) a nechal se zlákat na tenkrát "super low" 60 aspect ratio Pirelli Centurato tyres. Ono totiž už 70 byly považovány za low profile tyres... ;-)
    No a dnes tu píšete o 40 a 35 aspect ratio pneu jako by se nechumelilo..... ;-) Bridgestone má v nabídce i 30.... ;-) Někdo to někde posměšně nazval "ráfek obalený gumou".... ;-) Ale tady na obrázku to nevypadá tak dramaticky. [odkaz]
    Tady jsem ještě pneu nekupoval, protože ani na jednom autě jsem pneu nesjel. Nejblíže tomu mají zimni pneu na Yarise a to díky tomu, že jsem už 2x nepřezouval na letní.
    iu....jen perlička k té spotřebě benzinu. Měl jsem kdysi v Celica LT namontovaný s/h 2.0l 18R-G twin cam motor, dovoz z Japonska, upravil jsem podobně jako tady tento [odkaz]
    a s těmito 2x 45 Weber DCOE carbies jsem jezdil za cca 17l/100km. Benzin byl ale tenkrát za hubičku (když se plnila nádrž, tak se borcovi co obsluhoval jen řeklo "fill it up please" ) Jo, tenkrát se všude u pump ještě obsluhovalo..... ;-) Jo, a motor se občas zachlastával... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.12.19  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Aj ja si spomínam na prvú (a poslednú) STK s GTIčkom, kde mi chlapík veľmi dôkladne kontroloval zhodu rozmeru pneu s techničákom, takže ja by som s tým moc nelaboroval, možností v TP je dosť na to, aby sa dalo vybrať. A popravde nerozumiem, čo je zlé na rozmere 225/40 R18, ideál z hľadiska výzoru a primeraného komfortu, tento rozmer človek kúpi všade a za dobrý peniaz.
    Inak dnes som dal cestu po okreskách, mal som dosť času, tak som si povedal, že skúsim ísť na spotrebu, kam to stiahnem. Rovina, žiadne zákruty, žiadne semafory, len spomalenie cez dediny, skrátka optimum na rekord. Ale asi zima či čo, ale pod 7,3 som to nevedel stiahnuť. A hlavne to nakoniec začne byť celkom otrava, po niekoľkých kilometroch v kolóne stratím nervy a všetkých naraz predbehnem a priemerná spotreba (za jediné predbehnutie) vyskočí o pol litra. >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.12.19  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Oni jen šetří a na stejné disky dávají 215mm pro 1,5 TSI a 225mm pro 2,0 TSI >:-[] >:-[]
    Na letních to vypadalo divně, proto dám na léto jiný kola.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.12.19  23:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Tak tos dal zbytečně o 1cm užší (a zároveň o 5mm nižší profil, který se mohl na tachometru projevit stejně, jako při nové vs ojeté zimní pneu, tedy zcela minimálně) pneu. 7" palců je na zimu! pro 225mm optimálních, sám jezdím zimu právě na šířce 7" v kombinaci s šířkou 225mm.
    I samotné automobilky dávají z výroby na zimu (připlatíš si za další sadu kol na zimu při konfiguraci vozu) užší disky, využívají spíš spodní hranice šířky disku.
    Na užším disku se zimní vzorek s lamelami více otevře a pneumatika lépe chrání disk z boku. Navíc zbytečně velká šířka disku je vždy i nějaká ta hmotnost navíc x 4.

P.S. Zajímavé, kolik lidí si myslí, že jsou v tomto ohledu znalejší, než samotné automobilky a jednoduše se nedrží rozměrů doporučených výrobcem, který k doporučeným rozměrům pneumatik obvykle poměrně složitě ladí zavěšení, odpružení atd.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.12.19  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Já spoléhám na můj antiradar Genevo One S co ukazuje rychlost dle GPS, takže přesně vím které auto na jakých gumách jak proměřuje. Na Atece mám letní 225/50 R18 a protože disk je hrozně úzký, jen 7", tak jsem dal na zimu o centimetr užší 215/50 R18. Jednak jsou levnější, druhak lépe sedí na disku a třeťak se na zimu dávají klidně užší. Rozdíl v rychlosti na tachometru se projevil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.12.19  22:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Současné tachometry už jsou podstatně přesnější a poradí si i s případnou změnou obvodu kol:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.12.19  22:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Tachometry stejně záměrně ukazují méně, takže se to aspoň srovná! ;-) :-! Adaptivní podvozek je nižší o 10-15mm, tady bude v blatnících vice místa. Vejde se to v pohodě, toho bych se nebál. Rozdíl není velký. Viděl jsem fotky snížených M240i/M235i, kde měli kola 255/35 R19 nebo 265/30 R19 :-) Na 19" kolech asi taky dám 235/35 a 255/30, ikdyž to je menší rozdíl než nyní na těch zimních. A pojišťovny sice občas zkouší díky tomu krátit plnění, ale už to prohraly i u soudu díky soudnímu znalci, rozdíly jsou tak malé, že když máš TOP UHP pneu a 10mm rozdíl, je to menší rozdíl v jízdních vlastnostech, jak když dodržíš rozměr a dáš levný čínský nebo jaký gumy. A u mých zimních zachovám šířku, jen změním komfort, což je stejně jako s adapt.podvozkem a změna režimu z Comfort na Sport. Jediný problém je STK, ale to je až za 4 roky, to je mezitím ty zimní ojedu. Nebo si půjčím od někoho pneu či kola :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.12.19  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

Tak místo Yarise, to zas jo... ;-)
    To vykrojení naštěstí není přehnané, ale kdyby bylo kulaté, bylo by ještě decentnější.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.12.19  17:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: MPS Red

iu
    Současné "tachometry" už by si s tím poradit měly, ale jinak souhlas.
    S pětkovým GTI se mi často na STK čumí do velkého techničáku na povolený rozměr kol, protože se jim origo letní kola zdají velká, a to je přitom na nich úplně stejný rozměr pneu, jako byl z výroby.
    Kdybych tam dal jen o cm širší (235/40/18"), tak už by zřejmě remcali. Přitom +1cm šířky pneu je proti změně obvodu kol spíš drobnost.
    Můžeš mít případně problém při nějaké vážnější nehodě a možné souvislosti (s pojišťovnou), nebo při reklamaci něčeho, co s tím může mít spojitost.
    Teoreticky je to technicky nezpůsobilé provozu, i když, kde není žalobce, není ani soudce.
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…