Ronault. 06.01.20 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Iudex: tvůj přístup hodnotím velmi kladně, vidím, že jsi se inspiroval u mne, když mi odešla baterka na Meganu, naznačil jsem, že je čas na výměnu a do pár týdnů objednal Polo GTI :-! A byl to dobrý nápad, teď jsem ještě pichnul gumu, tak to začíná >:D
Tak mě napadá jak sleduji dohazovače Thomasina, věděl bych taky o jednom pěkném kousku, barva exklusivní Cedre, první majitel, který byl extrémně pečlivý, je to Mégane GrandTour 1.6 dCi >:-[] :-! >:D
Jinak mě na Supu ta šedá taky nějak nesedí, tady na liftbacku je to lepší než na Combi, ale i tak.
Každopádně auta opravdu drahnou a výběr se redukuje, jsem rád, že jsem to tak stihnul -
Thomasino 06.01.20 19:39
Jenže tobě tam zapomněli dát barvu !! >:-[] >:-[]
Mít před nehodou a být to třídvířko, jako RaceCar na okruh bych to zvážil ;-) Ale na to stačí z Německa 2 roky jetá normální Cupra 290/300 za 550-650 tisíc :-! Třídveřová! -
Thomasino 06.01.20 18:28
Stejný motor a převodovka co mám v Atece, skvělý sedačky. Hrozná barva :-(
Mimochodem cestou z práce jsem potkal kamion u dealera Ford a asi přivezli kombik ST v oranžové. Bylo to křiklavé i za tmy ;-) >:D -
Thomasino 06.01.20 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
A co říkáš na tu Cupru? ;-) Ta je podle mě libová a pokud by IUDEX neřešil odpočet DPH, tak za mě skvělá koupě. Dneska najít takové auto bez filtru je super. Navíc po někom známém. Teda pokud nehledá velkou škatulu, když psal u Superbu. -
Thomasino 06.01.20 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iudex - osobně mi přijde oranžová na kombíku u Fo ST už moc šílená, nemluvě o tom, že na tu barvu půjde za jízdy více hmyzu a kdo to má stále umývat! 8-s Bral bych ale tu vínovou RUBY, ta se mi na živo na Focusech líbí, na slunku vypadá výborně! Zvláště jestli za tu modrou chtějí takový nesmysl. Navíc mě se tento odstím modré moc nelíbí, nějak to není ono. A to mám modrý celkem rád. Kdyby to byla ta pěkná tmavší modrá co byla na druhé generaci Fo ST, a co jsem málem objednal místo Golfu GTI, to by byla jiná káva !! [odkaz] / [odkaz]
Ale po různých peripetiích co si zažilo pár majitelů Focusů RS v posledních letech, bych osobně neměl tu důvěru koupit Forda, natož ST s podobným motorem. Hlavně způsoby komunikace a řešení reklamací ze strany zastoupení Fordu ČR byly katastrofální. U mě tato značka skončila :-(
P.S.: Známej prodává Leona Cupru v kombíku se skvělým motorem 2,0 TSI 300 koní, ještě bez filtru! Ale je to v edici KARBON, která to trochu navyšuje. Prodává ani ne po roce, starají se o auta dobře, je nadšenec do aut. Ale není tam odpočet dph. S cenou by asi ještě něco uměl. A má to ty skvělý příplatkový sedačky co jsem měl taky v Cupře. Pokud to na tebe není malé. Žena by ale byla ráda :-) Ale bacha, na okruhu bys byl rychlejší než s 340i !! [odkaz] -
speedfred 05.01.20 13:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Zdarec chlapci, všetko dobré aj Vám v dalšom už rozbehnutom roku.
Pozerám že tu sa už znova preberajú konfigurátory, ja na to kašlem najbližších pár rokov a dojazdím čo mám (sorry svetová ekonomika).
Jedine že by......[odkaz] >:D -
pradeda777 05.01.20 12:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iu....oranžová Fusion na Proceed GT je hezká. Ale 2 oranžová auta v garáži??? Já bych bral i červenou Track. Motory u Kie ale nic moc. Na českém konf. se za ty motory asi stydí, tak raději výkon ani neuvádějí.
pradeda777 05.01.20 12:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
wl...4778 mm je délka Mondea LB. (Delší než Macan.... :-O ). Takže Focusu Kombi pořád nějaký ten "cenťák" do Mondea schází. No, a pak tu máme rozměry v interiéru. Ty jsem nestudoval, ale pro iu a jeho početnou rodinu to může být dost podstatné. -
iudex 05.01.20 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Tak Mondeo lift má 4,78m, to je stále rozdiel, plus šírka 1,89 m, takže celkovo je stále o dosť väčšie, ako Focus kombi (4,67 x 1,82m).
Inak tie farby ma nepotešili, okrem jednej (nezaujímavá šedá magnetic za 500 eur) sú všetky ostatné metalízy "špeciálne", rozumej drahšie: červená ruby (pekná, ale príliš tmavá) je za 800 a spomínané oražová fury a modrá performance za 1500 eur. Teda moja konfigurácia Focusu (kombi, modrá, LED, winter a performance paket) by bola cca 35100 eur a to je sakra veľa.
Viem, že Proceed GT nie je rovnaká liga, ale ten v obdobnej výbave je za 25600, to je skoro 10t rozdiel. A oranžová fusion (za 500 €) je krajšia ako fordovská orange fury. -
pradeda777 04.01.20 21:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iu.....jestli tomu dobře rozumím, tak teď se momentálně jedná o náhradu za Mondeo......???
Potom ten Focus Kombi ST vidím jako lepší variantu. A barva? Ta oranžová Fury se mě na konfigurátoru zdá moc do žluta.....já bych šel raději do červené Race....nebo do té modré Performance.....ale ta oranžová nemusí naživo vypadat marně....chtělo by to vidět.... -
white label 04.01.20 20:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Ale u vás je ta barva suverénně nejdražší, takže doufám, že se to týká jen té barvy.
Dnešní Focus v kombajnu už taky nemá zrovna kompaktní rozměry, což by se mohlo do pohodlí částečně promítnout, ale zase u verze ST to bude asi trochu jinak.
Podle mě ta oranžová už bude na kombi trochu moc, hb (nebo sedan) by ji snesl spíš. V reálu jsem ji ještě neviděl, ale podle většiny fotek bych si ji nevybral, tím spíš za 1.500,- éček. Podle fotek vypadá perform. blue líp. Naživo si nový FoST viděl v jakých barvách? -
iudex 04.01.20 19:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
No práve, donedávna bola tá performance blue jasná voľba, cena ako za bežnú metlu, kdežto oranžová bola aj doteraz 1495, takže nebolo o čom rozmýšľať. Ale keď to teraz vyrovnali, asi by som zvažoval tu oranžovú, na kombi je to možno odvážne, ale ostatné to hovoril pradeda aj na 3er a ako dobre vyzerá.
Mrzí ma tá Insignia, predsalen pohodlie strednej triedy kompakt neposkytne a veľké auto potrebovalo viac ako 1.5ku, tam bola tá 1.6ka ideál. Obdobne 140 kw benzín v Superbe.
Proceed musím vyskúšať, tam neviem, čo čakať. -
white label 04.01.20 18:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iu
Jak tě znám, tak bys stejně ve finále vybíral jen mezi PCGT a FoSTem.
Příplatek za barvu PB je u nás 30 tis., stejně jako za oranžovou, což jsou dvě nejdražší barvy v ceníku, ale třeba v Německu chtějí za oranžovou 1000 éček a za PB jen 600 euro.
Nakonfiguroval bych si to na všech třech konfigurátorech a podle finálního rozdílu bych zvážil případný dovoz.
Slovenské stránky Fordu nejhorší, nikde odkaz na "konfigurátor", a když jsem dal to slovo přímo do vyhledávání, tak takový výraz nenalezen.
P.S. Ten odstín perform. blue je na poměry modré barvy (kterou dvakrát nemusím) velmi dobře trefený, aspoň podle fotek určitě. -
iudex 04.01.20 16:49
« Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Čaute autokamaráti,
všetkým prajem štastný Nový rok a veľa zábavy za volantom, isté ruky, dobré brzdy, lepivé gumy a lacný benzín.
Dnes moje Mondeo trochu štrajkovalo s elektrinou (centrál), čo bol vynikajúci dôvod pozrieť sa na ceny nových áut. >:D No a podľa očakávaní všetko zdražilo. Z mnou sledovaných potenciálnych áut je to takto:
Proceed GT 1,6T: zdraženie o 500 eur (čo je najmenej zo sledovaných áut).
Insignia GS 1,6T: vypadla z ponuky, je už len v rámci skladoviek.
Superb 2,0TSI 140 kW: detto vypadla z ponuky. Hybrid je vraj vypredaný na dlho dopredu vďaka dotáciám.
Focus kombi ST: zdražel o 1000 eur, plus ako bonus mnou vybraná farba perfomance blue zdražela o 1000 eur (zo 495 na 1495 eur, nechápem prečo); teda celkové zdraženie mojej konfigurácie je 2000 eur.
Holt svetlé zajtrajšky, ekológia a čistejšia planéta. A to som dnes zbieral smeti za dedinou. -
Ronault. 01.01.20 23:31
« Re: Re: Re: PF 2020
WL: hmm, já měl na silvestra službu a dneska jsem po ní odpočíval 8-s a chystal se na zítřejší a nedělní další 8-s alespoň že jsem letos byl ušetřen Vánoc a měl jen na Štěpána 26. >:-[]
Nějaké další otázky? 8-s >:-[] >:D
Ale připomněl jsi mi takovou hezkou písničku [odkaz] -
white label 01.01.20 23:11
« Re: Re: PF 2020
Tak jak jste trávili Silvestra a Nový rok?
Já byl na Silvestra s rodinou v Blavě a na Nový rok ve Vídní.
A po cestě do Blavy jsem se stavil na samoobslužnou myčku v Trnavě u TMT.
Chlapi z Trnavy tam mají takový komfort mytí aut NONSTOP!, a přesto ještě někteří z nich brblají, když jim náhodou zmokne umyté auto. ;-) -
pradeda777 31.12.19 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
...wl....blízko ke zdroji.... :-) To mě připomnělo Goodrich pneu aféru z AU. Kámoš koupil od nějakého borce sadu nových Goodrich na jeho Escort a moc si pochvaloval jak je dostal prakticky za hubičku.
Pár týdnů nato propukla aféra s kradenými pneu ze záložního velkoskladu továrny Goodrich, kde si borci rafinovaným způsobem k pneumatikám pomáhali a levně rozprodávali. Kámoš pak s nimi velice rychle upaloval k oceánu a tam je hodil do vody.
V AU byly za krádeže velké "palety" a ty se vztahovaly i na všechny, co si takové "podezřele levné věci" koupili. No pak mu ještě dlouho "cvakala prdélka", aby nakonec nedošli i na něj...........tož tak.... ;-) -
woody-alien 31.12.19 11:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
wl: Na rozhledně jsme ještě nebyli. Letos určitě napravíme. Asi je nejvyšší čas sehnat si nějaký bydlení na sezónu ve vašem kraji. Btw: podnikli jsme ve vánočním čase pár turistických výletů (Říp, Boží dar, Tolštejn apod.) a nezbývá mi než konstatovat legendární Pinďovu hlášku z letitého vydání Čtyřlístku - Nepropadl jsem mezi lidma do vody. 8-s >:D
Je to až strašidelný kolik je všude lidí.
Ronault. 31.12.19 06:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
Thomasino: mno zajet přímo asi ne, ale když mě vyzvedneš a budu mít zrovna čas (toho ale mám fakt málo), tak tě můžu doprovodit. A nebo jestli tam je možnost zaslat v rámci Polska, tak ti můžu zajistit zaslání k sestřence tady do polského Cieszyna, bydlí u hranice. Tak jsem si taky už něco objednal, když to bylo hodně daleko v Polsku.
WL: 29001...a co jako >:-[] -
Thomasino 30.12.19 23:46
« Re: Re: Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
Sakryš, ty prostřední z Cupry za 33T vypadají dobře. Ale šířka 245mm místo 225mm znamená taky vyšší spotřebu. Už tak se sotva po městě vejdu pod deset >:-[] >:-[]
Ronaulte, nechceš mi tam zajet? Já neumím polsky :-)
Edit: ale teď si uvědomuji, že mám ve VTP rozměr 225/45 R19. Kdybych objednal kola 19" z výroby za 20T navíc, měl bych 245/40 R19. Taková specialitka u Seatu >:D -
Ronault. 30.12.19 23:41
« Re: Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
Thomasino: gumy podáš zvlášť nebo na protiúčet a když může mít Polo 18" úplně v pohodě, Ateca na 19" bude taky a je pravda, že vypadají nejlépe.
Jo, Polák tam má zajímavé 18" z Arony [odkaz] >:-[]
Nebo jiný má tady z Cupry Atecy: [odkaz] je to kousek za Krakovem, takže nedaleko, navíc za nějakých 33t Kč i s novými gumami...
A tady jsou přímo ony: [odkaz] Poznaň je trochu dál, ale zase je to moc pěkné město, byl jsem tam a stojí za návštěvu >:-[] ;-) I s gumama 30t Kč.... není co řešit :-! -
Thomasino 30.12.19 22:37
« Re: Re: Vyběr kol 18" pro Atecu
Určitě nechci do 19" kol, jednak z hlediska komfortu a taky mám letní pneu 18" :-!
Ale použiji kola 8x18 ET37 místo původních 7x18 ET45, takže budou o kousek ven, podobně jako ty origo 19". Asi to začínám vidět na ty stříbrné XR, nebo stříbrno-černé SR (ET35) - ty mají i Typový list pro Atecu. -
Thomasino 30.12.19 20:54
« Vyběr kol 18" pro Atecu
Bando, rád bych znal váš názor. Na jaro vybírám 18" kola na Atecu a zalíbila se mi kola BBS XR a případně SR co jsem měl na Golfu Sportsvan. Akorát řeším, jestli se k té červené se stříbrnými akcenty budou hodit stříbrné (hodí se asi nejvíce, ale kdo to má stále umývat), nebo lesklé černé (opticky možná zmenšují), nebo snad bronzové (ale k tomu bych musel ty stříbrné akcenty přelakovat na černou a to se mi nechce). Navíc bronzová kola budu mít asi na báwu. A nebo starší model SR v kombinaci stříbrno-černé, na fotkách s modrým Audi ke konci galerie, ty naopak opticky zvětší, protože mám jen 18" kola s profilem 225/50 R18. V galerii pro porovnání také 19" stříbrno-černé originál s širšími pneu 245/40 R19:
[odkaz] / [odkaz] -
pradeda777 30.12.19 20:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Tms......tak ta bílá Q3 SB stojí v showroomu Top Centrum v Kyjově. Byli jsme se na ni před časem podívat a hodili řeč se salesmanem.....
Na druhé straně, když bych nakonec šel do Q3 SB, tak by to byl pro nás univerzál a RS....
Barva? Asi ta základní šedá Nardo.....
white label 30.12.19 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
w-a
No, s tím širokým plechovým C sloupkem to přehnali, asi to má evokovat určitou příbuznost s Golfem. V barevně odlišné konfiguraci je to o poznání přijatelnější:
Tvoje verze (s kovově lesklou linkou kolem C sl.) se ani nedá u T-RR nakonfigurovat:
Zajímavé je, že T-RR má designově stejná kola (Spielberg) v 18" (v základu), a GR (taky Spielberg) v 19" (za příplatek). -
woody-alien 30.12.19 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
wl: Ta modrá ozdoba uvnitř je teda "chuťovka" ale budiž, být to tam nemusí a ještě ušetříš. Zato tenhle pohled mi opravdu silně připomíná dobu nucených N1 s plechy místo skel. Už jenom mříž v kufru a je to komplet. :-)
Thomasino 30.12.19 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Jako na šedou barvu už moc nejsem, ale zrovna ta Q3 SB se mi v této připlatkové dost líbí a hodí se to k ní. Ale teď se dozvídám, že u Audi nejsou žádné podpory na soukromníky, jen na firmy :-( Prostě u obyčejných občanů nepočítají, že by si kupovali Audinky >:-[] Ani ti co si našetřili za vodou / a jsou za vodou 8-s / [odkaz] -
pradeda777 30.12.19 16:49
Tož ano....uvidíme na živo, ale již dříve jsem psal, že interiér u mě nehraje podstatnou roli. Ano, ale abych měl od tvrdého obložení otlačený loket....to asi ne..... ;-) Ani vlastně nevím, jestli si při jízdě vůbec loket na dveře dávám..... ;-)
Macan ...?...Jasný, jestli zůstaneme u 2 aut tak ano......ale ještě nepadlo poslední slovo..... ;-) -
Thomasino 30.12.19 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Když jsem přesedal kdysi po novém roce mezi Polem, Golfem, T-Rocem, Passatem a Tiguanem, tak musím říct, že kvalita interiéru je zdaleka nejslabší u T-Rocu. Nové Polo má interiér mnohem prémiovější než T-Roc. Přemýšleli jsme o něm, mojí ženské se celkem líbil a mě ty rozměry taky přijdou OK, ale ten interiér jsem teda nepřekousnul. To už Seat Ateca ho má teda hezčí a kvalitnější. V Atece mám tvrdé plasty na dveřích vzadu, ale vpředu mám v horní části měkké plasty a látku (ještě že vzadu nesedím). T-ROC je má vpředu tvrdé plasty na celých dveřích a když si o ty dveře opřeš loket, tak to sakra cítíš. Jako každý to má jinak, taky nepotřebuji v dailycaru kvalitu interiéru jako v Audi nebo Porsche, ale zase nehodlám jezdit v něčem špatným >:-[] Fakt se Pradědo někde koukni na saloně na vnitřek T-Rocu a ono tě to nadšení z nižší ceny proti Golfu R přejde. To si raději vyzkoušej třeba Ateca Cupra s 300 hp a stejným motorem!! Délka 438cm, spousta Alcantary.. Ale i ta moje Ateca se 190 hp jezdí velmi svižně (když se člověk naučí podřadit pádlem před tím než chce předjíždět a když má převodovku neustále v režimu Sport), z části díky nové 7DSG. [odkaz] / [odkaz]
Nebo bych zůstal u původní myšlenky BMW X2 M35i 300hp na menších kolech. Ale chce to samozřejmě vyzkoušet. Ony všechny SUV jsou prostě tvrdší, protože to vyšší těžiště musí nějak eliminovat a u "rádo-by-sportovní" verze tím spíše :-O
P.S.: SORRY JAKO, ale jestli máš na Macana, jak jsem pochopil, tak přece nebudeš jezdit v takovým hrozným interiéru jako má T-ROC !! >:D Za mě Q3 Sportback s 2,0 TSI 230hp + S-LINE interiér (hlavně ty sedadla), ani nemusí být nutně RS verze, jen nějakou pěknou barvu. [odkaz] Koukám, že jedno takové právě ve verzi 45 TFSI 230hp stojí v Hodoníně, ikdyž v bílé bych ho nemusel. Ale má ty správné sedačky !! [odkaz] Zajeď se kouknout a ukecej slevu aspoň 10% :-) Jinak bych ti uměl domluvit audienci u šikovného prodejce v Brně, kdybys chtěl do výroby hezčí barvu se zajímavou slevou ;-) -
white label 30.12.19 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
iu
Včera jsem jak jsem konfiguroval T-RR, tak mi to nabídlo stránku s R modely VW a u GR tam měli 310 PS, tak jsem si myslel, že zpátky odskočili od TR-R, ale asi to byl naopak starší, už neplatný údaj. -
iudex 30.12.19 14:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Aký "každý koník nad 300 PS"? Asi si prehliadol, že Golf R už chvíľu 310 koní nemá, ale zase len 300. ;-)
Ale inak beriem, že T-roc nedosahuje kvalitatívnu (materiálovú) úroveň Golfu, tá palubka je tak na polceste medzi Polom a Golfom, teda zjavne sa šetrilo. Ale technika je základ, MQB, 4motion, DSG, 2,0TSI 300k... No a v kontexte toho je cena za TRR prijateľná. -
pradeda777 30.12.19 13:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Myslím, že s tím má hodně co do činění ta výroba v Mexiku, jestli tomu tak je. Náklady na prac. sílu v Mexiku a prac. sílu v DE?
Tož, já ty asistenty měl už v X5 a mám je i v jedničce, a tak nějak jsem si na ně zvykl. Abych se přiznal, tak mě i několikrát připomněly, že roky sú tu a reakce nám zpomalují... ;-)
No a jak sám píšeš, cena je víc než v normě a tak nějaký ten asistent pro dědu se do ní vejde.... ;-)
Cena bude také ovlivněna "ekonomickou" vnitřní výbavou, jak už bylo zmíněno dříve.
V každém případě, jestli bude svezení (a tady mám zase obavy s dostupností předváděčky) "souhlasné", tak za ty peníze.....no nekup to..... ;-)
Rozměrově je do města perfekt...4234mm a oproti X2 M35i o cca 400k Kč levnější... -
iudex 30.12.19 13:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
deda: tak tá Tvoja konfigurácia je prehnaná a zbytočne predražená (ako tradične; načo Ti je napr. asistečný paket vodiča?). Ale zaujala ma jedna vec: že T-roc R je oveľa lacnejší ako Golf R. To ma popravde prekvapuje, ja vnímam T-roc ako SUV verziu Golfa 7 (obe na platforme MQB s identickou technikou), logicky som čakal, že módne SUV bude drahšie ako konvenčný hatch. A je to naopak, Golf R stojí 42970 eur, kdežto T-roc R stojí 38910 eur. Ani to nie je málo, ale k kontexte triedy a toho výkonu je to prekvapivo lacné (príbuzná Ateca Cupra stojí cez 44t). Aj s mojou výbavou (DCC, winter paket, žltá metla) sa zmestím do 40t (39830), kdežto porovnateľný GR je cez 45t (45160). Zaujímavé. -
pradeda777 30.12.19 12:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
wl.........T-RR kód BTDVCH
Edit. Vyobrazená kola nic moc. A černé 19" taky nic moc.
Černá střecha je ok, ale v tomto případě se mě nelíbí to pokračování dolů na C sloupku. Proto jsem to nebral. I střešní okno jsem vynechal, protože na Yarise S/O nemáme a nechybí nám. Zatmavená skla mě nic neříkají. Vzadu málokdy někoho vezeme. -
white label 30.12.19 01:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny
Ron
RT Torax není jen leasingovka, ale "špekulanti" to jsou dobří.
Ta kola cos koupil jsou (mimo jiné) opticky minimálně o 1/2" větší, než Pamplony. Na tom šedém R-linu vypadají subjektivně spíš jako 18", než 17". -
Ronault. 30.12.19 00:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny
WL: je to možné, taky možnost, RT Torax je jen leasingovka.
Trošku mi ty Bonneville připadají na GTI, tedy "drsnější" verzi, lehce takové, jak to říct, veselé? Ale zase v té šedé Pamplony zaniknou na Limestone grey, kdyby to bylo na červené nebo bílé, bylo by to lepší. No a ve stříbrné jsou ty Pamplony zase trochu nuda. Takže asi ano, volba to bude dobrá, takhle asi v R-line: [odkaz]
Megane je ročník 2013, tedy poslední rok, kdy monitorace tlaku nebyla povinná a já bral skladovku, která to neměla. A i kdybych jí nebral, asi bych si za to nepřiplatil.
Thomasino: [odkaz]
Mrkni, přesměruje tě to na allegro.pl, ale vzhledem k tomu, jak velký sklad tam měl, tak na webu nemá určitě všechno. Domluva a ochota byla příkladná a typický polská, tedy "niema problem v niedzele podweiczor, nich pan dojedzie" :-) A podle všeho když si počkáš, dodá cokoliv. Koukal jsem a raději se neptal odkud, ale asi z nějakých předváděček nebo prvosériových aut to berou, jinak se to vysvětlit nedá.
No a u těch mých mi řekl, že cenu má nízkou, protože 17" na Polo moc lidí na zimu nechce, ani na GTI, což se sám diví... -
white label 29.12.19 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny
Ron
Cena za 1ks Pamplon (jako origo ND) může být i výrazně jiná, než přepočtená z celé sady včetně pneu.
A ta cena co ti řekli u těch Pamplon mi přijde moc vysoká, zeptal bych se na ni raději znovu, nebo jinde. Na originál kolech z GTI, VW žádné komplet sady s pneu nenabízí.
S tím ostravským prodejcem bych to viděl spíš na RT Torax, to jsou takoví střelci ke kterým by to sedělo mnohem spíš, jsou to vlastně neautorizovaní prodejci (autorizaci mají na prodej Škoda a Seat) s autorizovaným servisem Audi/VW/Škoda/Seat.
P.S. Žena má pravdu, tyhle vypadají rozhodně líp.
P.S.2 - Co to TPMS na Meganeu, na zimních ho nemáš? -
Ronault. 29.12.19 22:36
« Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny
A ten druhý... Byl jsem si pro kompletní kola na Polo, i když Polo ještě asi ani není vyrobené >:D
Nakonec jsem našel na polském "aukru" tyhle [odkaz] za cenu cca 21t Kč, ale ne za kus, ale za sadu včetně zimních gum Bridgestone :-O
Trochu jsem to mu nevěřil, ale inzeráty jsem našel asi tři v různých částech Polska.
No pán měl moc pěkný barák, u baráku velké dvě garáže a takový "hangár" plný originálních kol i s gumami, především BMW, VW, Audi, Škoda, M-B, před barákem GLE coupé. Ze všech stran jsem je zkoumal, jestli mají všechny znaky VW, jestli to nejsou nějaké repliky, nebyly.
Pán říkal, že je vozí z Německa, v podstatě cokoliv. Ty druhé Pamplony by měl taky, ale jen na letních gumách a na jiném skladu a moc se mu je do zimních nechtělo dávat a manželce se spíše líbí tyhle a já nejsem jistý, jestli se mí šedé na šedém líbí, že až moc zapadnou.
Co mě ale zaujalo je, že říkal, že k němu jezdí Ostravský prodejce VW, čili jedině Heller a bere od něj sady na Touarega, kdy je zákazníkům dávají jako formu slevy, že jím dají sadu zimních kol. Samozřejmě to mají za zlomek ceny u něj proti cenám VW ČR. Šikulové...
Nicméně to potvrzuje to, co jsem psal níže, že na německé e-shopu jsou ceny disků a sad kol za v podstatně zlomkové ceny proti českým :no: -
Ronault. 29.12.19 20:16
« Re: Re: G8 cenezlaciny
Dnes mám dva automobilové zážitky.
Dostal jsem defekt. Je to docela zvláštní. Jel jsem z Boskovic do Prostějova, cesta je zatackovita a po vkročení do Olomouckého kraje děravá. Znám jí jak své boty, takže tam jezdím dost ostře. Dneska ale bylo pod nulou, přitom navlhlo, tak jsem na to moc netlačil. Když tu na rovince rána od zadního kola, ale výmol jsem neviděl, navíc to neznělo jako výmol, za mnou nic neleželo. Po 2 km jsem raději zastavil a auto obešel, kouknul zespod, nikde nic. Dalších cca 10 km jsem po hodně rozbité cestě, kousek jsou i panely, jel docela rychle, místy 120, ale středem mimo díry, prostě to tam znám. Následně jsem natankoval, u zadního levého kola i klečel, když jsem nabíral aditivum, prázdné gumy bych si všimnul, ještě jsem se díval, protože uvíznout s defektem na D46, kde není krajnice a zatáčky je o hubu. Projel jsem Prostějovem, najel na dálnici a slyším hučení. Sklopil jsem zrcátka k zemi a vpravo prazdno.
Zastavil jsem, vylezl, zhodnotil stav, že disk OK, ale bočnice gumy na pokraji sil, kouknul dopředu a krokem ujel cca 400 na místo, kde nejsou svodidla a zastavil tak, ať nejsem v cestě.
Do Wazu jsem vložil odstavené vozidlo, ať mě někteří vidí >:D
Pro jistotu zavolal 158, ale nepřijeli, protože do jízdního pruhu jsem nezasahoval a kolo bylo vpravo.
Za 10 minut jsem měl kolo přehozené, moc příjemné to u dálnice není.
Musím pochválit Renault za plnohodnotné rezervní kolo a hlavně za hever tvaru X, co i na štěrkovém podkladě, co se propadal, držel. Představa, že mám jen ten tvaru Y jak mají Škodovky, to by mi to spadlo.
Jak jsem vyjel, hlásili v Radiožurnálu odstavené auto na 28.km a pak za 15 minut, že nepojízdné auto se podařilo odtáhnout >:D
Asi jel kolem Áda, viděl stát Renaulta a čekal jedině odtah >:D
Nicméně k otázce na zkušené petrolheady...
Doma jsme ohlédli kolo, díru jsme nenašli, bočnice je KO a je na ní asi boule, ale do výmolu jsem nevjel, navíc profil 55 na takové cestě nemůže být problém.
Myslíte, že mohla prdnout jen tak některá z výztuh gumy? Přitom je to rok starý Nokian, žádný protektor :-O -
Ronault. 29.12.19 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Takže postupně...
WL: ona, té modré je tam na takové auto hodně, ale v Polu ta červená nevypadá až tak zle v reálu a dost dlouho jsem nad ní uvažoval...a furt si nejsem jistý >:D
Každopádně kdyby jí tam bylo o kousek méně...
Thomasino: pozdě, právě jsem dovezl z"ojczyzny“ celou sadu napíšu zvlášť v samotném příspěvku :-) -
pradeda777 29.12.19 11:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Ano, v recenzích na tvrdé lehce poškrabatelné plasty poukazovali a celkem "nízká" cena by tomu a výrobě v Mexiku (to sem nevěděl) odpovídala. Naživo sem zatím neviděl. V Anglii se T-Roc prodává moc dobře.
Ale....jak už sem v minulosti několikrát zmínil, interiér, pokud jsou sedadla a posaz za volantem ok, mě zas tak moc nezajímá. Na druhé straně přístrojová deska nevypadá vůbec marně.
Vidím to jako vhodnou alternativu k X2 M35i a AMG GLA. RSQ3 SB je už trochu jinde. Teď už bude jen záležet na tom, jak to bude s pohodlím...jo, a s tím Akrapovičem (z výroby?) zní docela zajímavě....
Jazdenky nie sú moja šálka kávy, niet nad to sedačky si oprdieť sám. >:-[] A mám rád tú vôňu nového auta.
Ad Leon, je to fajn auto a stále sa mi páči, ale výber je aktuálne malý, Cupra ako rodinné auto je asi trochu hardcore a drahá a "warmcombi" 140 kW verzia rovnako vypadla z ponuky, takže medzi udusenou 1,5TSI a Cuprou nie je nič. Naviac v dobe, keď sa už preháňajú po cestách maskované kúsky novej generácie, ktorá má byť predstavená o mesiac, by som už tento model nebral: [odkaz]
wl: ten Superb vyzerá dobre, v Sportline ešte viac. Tá šedá neviem, na jednej strane to celkom ladí a vyzerá neopozerane, na druhej strane je to trochu ako základná farba. Sup mám "vybraný" v tej peknej červenej velvet: [odkaz]
Inak ani tá červená ruby na Focuse nie je zlá, je síce trošku tmavšia ako by sa mi páčilo, ale má hĺbku a na rodinnom kombíku to nemusí byť zlé: [odkaz]