Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.03.20  12:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C

Tms/wl......tož ta tmavo šedá je pro mě na sporťáku (obzvlášť v tuto dobu) až moc smutná. Ale ta nová modrá není vůbec marná. Kdybych ale doopravdy kupoval, tak bych přece jen šel do té světlejší šedé Sonic Grey.
    Popiska se stránek Hondy. (Zní pro zanícené kmety docela lákavě.... ;-) )
    SPORT LINE
    Pro rok 2020 se řada Civic Type R rozšiřuje
    o novou úroveň výbavy Sport Line.
    S novými 19” koly z lehkých slitin v barvě Shark Gray a
    s decentním spoilerem je provedení Sport Line
    právoplatným členem rodiny Type R, avšak
    v rafinovanější formě.
    Uvnitř jsou sedadla opatřena unikátním černým
    čalouněním, přičemž hluk a vibrace byly eliminovány
    za účelem příjemné atmosféry při klidném stylu jízdy
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.03.20  01:00

Th
    Tahle šedá není vůbec špatná, ale jak bylo napsáno v diskusi pod "umírněnou" verzí SL CTR, nenápadný cirkus je pořád cirkus, a možná ještě o něco podivnější...
    Já bych si modrou na CTR nevybral, ale ta nová výraznější Boost Blues, mi k ní celkově sedí víc, než ta původní tmavší.V duchu, když cirkus, tak cirkus... ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.03.20  22:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C

No jooo, ale bílá, stříbrná, šedá a černá u nás nebereme jako barvy >:-[] >:-[]
    Já sice brblu na odstíny šedi, ale je fakt, že některá auta prostě v jiných barvách vypadají divně, nebo nedělají moc barev. Zrovna kdybych náhodou chtěl vyměnit Atecu za Civica Type R v té umírněnější verzi Sport Line, tak bych ho asi musel vzít v šedé. V červené je to moc agresivní, bílé se mi nelíbí, černá auta mi nesmí domů, pastelové šedé vůbec nemusím, modrou metalízu už nenabízí a nahradili ji pastelovou světlejší modrou, takže bych šel do té šedé metalízy, ve které byla představena:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.03.20  17:45

pd7
    V reálu vypadá líp, spíš jako tady: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.03.20  17:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C

Tak tady je Audi Šedá Nardo....poctivá šedá....myslím, že už jsem ji sem jednou dal...na RSQ3 je dokonce v základu...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.03.20  17:26

« Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C

pd7
    Audi Nardo Grau/Grey znám dobře i naživo a na ní fialová vidět není (může to být kamerou). Proti té BMW na odkazu je světlejší a není vůbec do modra, na nízkém slunci jde spíš lehounce do šedobéžové, podobná křídové na Porsche, ale ta je zase ještě světlejší a taková "hlubší".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.03.20  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C

Th
    To, že je to stále jen šedá je v principu stejný "argument", jako když ti někdo napíše ke tvé volbě, že stále je to jen modrá (apod.)...
    Glacier Silver jsem viděl i naživo, dobře trefený odstín, ale stále je to jen stříbrná, což je v podstatě šedá metalická. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.03.20  15:25

« Re: Re: Re: Re: i30N Project C

wl/tms....odstín na Audi.....o hodně světlejší.....vidím tam trochu fialové....což není špatně, ale hlavně je video točené na denním světle a při sluníčku. Video s M340i je naproti tomu točené v garáži i když dobře osvětlené. Ano, tu fialovou tam vidím taky, ale ten fialový odstín je úplně jinde. Bavorácká se mě líbí víc...je taková tmavší....taková víc macho..... ;-) V BMW konfigurátoru se Nardo Grey ale nevyskytuje. Kdybych si měl vybrat z toho co v nabídce je, pak snad tu Oxide Grey. Myslím, že na limo je fajn. Další volba by byla Mineral White anebo moje tradiční AW..... ;-) Snad by se ta Nardo Grey dala objednat, ale jak borec na videu říká, bylo by to na moc dlouhé čekání.... ;-\ Jsem rád, že se mě tato volba netýká..... ;-)
    Příplatková Glacier Silver? Ano, ale pro M340i ji nenabízí.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.03.20  13:29

« Re: Re: Re: Re: i30N Project C

Jasně, každý odstín může být jiný, ale stále je to jen šedá! :-( Ale u M340i mám taky problém jakou bych vybral barvu, jako že jsem o M340i dost uvažoval jako jediném univerzálním autě. Ale asi tu modrou Portimao co je jen pro M paket a M340i, s nádechem do fialova. Ale líbí se mi dražší příplatková stříbrná Glacier Silver s nádechem do hnědé (zlaté).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.03.20  12:42

« Re: Re: Re: i30N Project C

Audi má odstín Nardo Grey už dlouho, ale pokud tohle video s M340i hodně nezkresluje, tak odstín Audi je trefený minimálně o level lépe.
    [odkaz]
    U Audi bych si ho vybral, u BMW nikoli, tam bych dal přednost hvězdné champagne quartz metallic.
    [odkaz]
    [odkaz]
    Tady je vidět síla odstínu, dva podobné případy se stejným názvem, v jednom případě paráda ve druhém o ničem. Prostě padesát odstínu šedé, ale ve finále každá úplně jiná.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.03.20  10:36

« Re: Re: i30N Project C

Worth watching.....M340i in Nardo Grey...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.03.20  23:08

« Re: Re: i30N Project C

CTR..... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.03.20  21:04

« Re: i30N Project C

Ale furt je to jen HnůjDay co má problémy s udávaným výkonem motoru, trochou nadváhy a méně kvalitní interiér. Zrovna před týdnem jsem rozebíral s bývalým majitelem i30N, který to po necelém roce prodal a pořídil Civic Type R. Prý úplně jinde a ten cenový rozdíl rozhodně stojí za to !! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.03.20  20:28

« Re: Slunečná

wl....hledej souvislosti...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.03.20  18:40

Iudex: už jsem viděl to video ;-) mě se to celkem líbí, teda klidně bych oželel tu kapotu, ta mohla být v barvě a dal pryč některé doplňky, konkrétně ty červené zbytečnosti na prazích
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.20  15:13

iu
    Auto bude super, akorát ten obal, samotná barva na to nestačí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.20  12:09

« Slunečná

pd7
    ???
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.20  08:38

« i30N Project C

Ronault: tu je ten i30N project C čo si minule očumoval, na Pezinskej babe: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.03.20  08:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

[odkaz]

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.03.20  23:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Mě se ta verze Sport Line celkem líbí, ale i ta normální GT s velkým křídlem. V té šedé je to ještě "rozumně" agresivní. U verze Sport Line chybí také červené linky dole na těch spoilerech, takže v šedé a s menším křídlem vzadu je to o kousek méně nápadnější. Hlavně je tam rozumná velikost kol 19" 245/35 :-) A také interiér už není tak moc agresivně červený, ale spíše šedý s červenými linkami. Za mě jako dailycar dobrý !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.03.20  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

To už je jenom rukávník... ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.03.20  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

...ale "žehlící prkno" tam stále je....jen je menší....pro takovou menší domácnost..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.03.20  14:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Podle mě naopak nedostatečně...
    To víc udělá samotný výběr barvy, než ta absence žehlícího prkna...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.03.20  11:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Nikde nepíšu, že to malé křídlo udělalo z CTR úplně jiné auto. Podle mě to však dostatečně umírnilo chuligánský vzhled a třeba v šedé barvě zapadne lépe do davu. A to byl klíčový záměr. Jasný, výfuky a výdechy neřešili. Ty tam zůstaly, protože jejich odstranění nebo jiná změna by stála kopu peněz a na to neměla Honda pro FL rozpočet.
    Mě se s tím menším křídlem líbí a kdybych měl pro ni využití, tak bych koupi určitě zvažoval. Ale na parkování v garáži by ji byla škoda... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.03.20  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

dedo: fakt si myslíš, že malé krídlo namiesto veľkého z toho spravilo úplne iné auto? ;-) Z môjho pohľadu sa nič nezmenilo, stále sú tam tie tri "trumpety", veľké fejkové výduchy či "ostne" nad zadným sklom; popravde to vnímam tak, že ak by sa mi štýl CtR páčil, tak tam práve to mega krídlo chcem a ak sa mi nepáči, tak odstránenie jedinej veci to nezmení.
    P.S. nebyť toho dizajnu je CtR z môjho pohľadu super auto, nadupaný turbobenzín (v rámci turbo R4 vraj aj s nejakým charakterom), manuál, samosvor, parádny podvozok a hlavne všetko vyladené k maximálnej funkčnosti, pritom nezabúda byť univerzálnym hothečom, teda použiteľným a dostatočne priestranným a praktickým päťdverovým autom.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.03.20  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Nová CTR Sport line.........tak z tohoto by se už nikdo nemusel stydět vystoupit..... ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.03.20  20:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Kdo by chtěl trénovat, tak tady je i SK atd.: [odkaz] :yes:

Tak lehkou úroveň SK jsem dal bez chyby, ale to je fakt easy
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.03.20  20:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

iudex:kloobuk dolů, stejně jak to vidí WL, dopadl bych se SK špatně 8-s Já mám pro změnu doma mapu ČR a SK kde si fixem vpisuji silnice po kterých jsem už jel.

nejvíc by mi pomohly, kdyby tam byly cesty, to bych to naklikal velmi přesně :-!

Tak jde vidět, že chlapy zeměpis baví a i práce s mapou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.03.20  19:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

w-a
    Řeky by hodně pomohly, ale kdyby tam nebylo vůbec nic, tak to by byl jiný level.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.03.20  18:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

iudex: 68% je hodně slušná znalost "cizího" státu. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.03.20  18:01

praděda: Přesně to mě napadlo taky. Ani bych nepotřeboval hranice krajů, kdyby byly v mapě vyznačeny řeky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.03.20  15:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Tak ja som si najprv nevšimol, že dôležité je aj čo najpresnejšie trafenie mesta, myslel som, že stačí kraj, na opakované pokusy som dal 66 a 68%. Morava a Sliezko skoro všetko dobre, horšie je to so severom a západom Čiech, tam som triafal dosť mimo. Tipujem, že podobne by to mali Česi so Slovenskom, Trenčín či Žilina by neboli problém, ale Šahy či Revúca určite.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.03.20  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Na poprvé 79%......bez dlouhého přemýšlení. Kdybych déle přemýšlel, asi bych byl někde lepší, ale jinde jsem zase měl štěstí..... ;-)
    Pomohlo by, kdyby byly na mapě vyznačeny velké řeky... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.03.20  13:40

Sranda musí být............karanténa den 8

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.03.20  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

iu
    Pro Slováky by mělo bohatě stačit dát většinu měst do příslušných krajů, už to by měl být slušný úspěch.
    Slovenská města znám hlavně na trase Žilina-Bratislava a Žilina-Vysoké Tatry (Poprad), přes Martin, ale i vrchem přes Terchovou a Dolný Kubín.
    Jinde už by to bylo horší.
    Ale těch krajů/měst máte méně, takže naučit se to půjde asi o něco snadněji.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.03.20  07:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Tak ja som na tom oveľa biednejšie, len 44% a 53%, ale tak predsalen je to pre mňa cudzí štát a utešujem sa aj tým, že mnohé mestá som umiestnil zhruba správne z hľadiska svetových strán, len do vedľajšieho kraja. Ale ešte to skúsim.
    A tiež inak mám rád skúmanie na mape, nedávno som kúpil obrovskú mapu Slovenska (110 x 70 cm), akože pre dcéru, ale v skutočnosti pre seba. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.03.20  23:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

w-a, Ron
    Na poprvé 79, na podruhé 89... a na pátý pokus 100%! Těch 100% už chce i trochu štěstí.
    Ale nebýt tam ty hranice krajů, tak jsem na tom mnohem! hůř...
    Dcera fakt dobrá! Holky na zeměpis obecně moc nejsou, moje dcera měla ještě teď na pololetí (6. tř.) samé 1, ale právě ze zeměpisu s hodně odřenýma ušima. jako předmět jí to nebaví, přitom já to měl přesně naopak, asi jako většina kluků.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.03.20  22:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Woody: Zábřeh jsem taky zmastil, věděl jsem, že je na trati Praha-Bohumín, ale až za Olomoucí, jsem si ho spletl se Suchdolem :-) Ale Vanrsdorf úplně mimo. 8-s
    Dcera teda šikovná. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.03.20  22:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Ron: Já 82%, moje dcera 68% (překvapivě dobrý). Varnsdorf je podle mě brnkačka stejně jako Aš. Já jsem zmastil Zábřeh. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.03.20  21:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

[odkaz]
    tak pánové, já dal 77%, Rožnov na 100% :-! Jen ten Varnsdorf, ten mi to zkazil hodně, ten jsem zmastil a to jsem tam před pár lety byl. 8-s
    A nepodváděť. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.03.20  21:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

iudex
    Takhle sis teď měl koupit Ma6!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.03.20  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

sf
    Jj, souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.03.20  18:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

V tej dobe bol motoršport fakt o život. Motory a výkon mali ale brzdy,pneu a bezpečnostné opatrenia boli úúúplne niekde inde ako sú teraz. LM 66 fajn film hlavne v kine.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.03.20  21:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

wl: k tomu Le Mans 66: na Baleovi mi vadí, že v poslednej dobe hrá akosi všetko na jedno kopyto: podivínsky, grimasy hádžuci týpek, proste mi nie je sympatický a neverím jeho hraniu (Stávka na neistotu, Špinavý trik). A to som ho mal dakedy ako herca rád (Dokonalý trik, Batman, Vlak do Yumy).
    Každopádne film fajn a samozrejme jazdné scény som si užil, boli parádne, najmä zvukovo. :yes: A tiež je fascinujúce, že už pred 54 rokmi autá dokázali jazdiť 24 hodín v kuse priemernou rýchlosťou vyše 200 km/h, s maximálkou cez 350 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Ne, měla tam být Polished Metal Metallic.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.03.20  15:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Na odkaze vidím Championship White..............je to správně?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  14:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Já raději tuhle:
    [odkaz]
    Tady vypadá jako Carbon Steel Grey na G6/7 GTI, ale obě jsou na reálných fotkách a videu podstatně světlejší.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.03.20  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Mě se naopak ta "šedomodrá" líbí, protože to tu celkově smutnou šedou trochu oživí.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  12:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Viz můj odkaz na konci příspěvku.
    Já právě ty šedé s nádechem do modra moc nemusím.
    Obě ty šedé jsou na fotkách a videu mnohem světlejší, než to vypadá podle konfigurátoru, viz i můj odkaz na video s CTR v PMM.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.03.20  12:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Ano, určitě tam Honda namíchala trochu modrého tintu a to právě dělá tu šedou zajímavou.
    Mají i další šedou, Polished Metal Metallic, která je tmavší (Antracit?)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Je to průměr za 10 tis. km, ne za celý nájezd skoro 30 tis.
    Pokud se bavíš a nebereš ohledy na spotřebu, ani na rychlostní limity, není problém se na podobnou spotřebu dostat. MGTS po faceliftu (s novým motorem sdíleným s Audi) na tom bude možná bude něco líp (i když taky o něm píší, že mu dobrý benzín chutná), ale na dieselovou SQ5 (apod.) v tomto ohledu mít nebude. Je to prostě těžší zvýšená čtyřkolka na širokých kolech (vzadu 295 mm) s dvakrát přeplňovaným benzínovým V6. A jak tam dáš sport plus, tak spotřeba bude to poslední, co tě bude zrovna zajímat. Od té doby co Porsche nenabízí diesely se tahle značka s ohledem na spotřebu nekupuje.

Tu SGP jsem na CTR naživo neviděl, ale na jiných fotkách vypadá mnohem světlejší a častěji více do modra...dal bych spíš přednost té druhé šedé "POLISHED METAL METALLIC", je o něco tmavší a taková kovovější. Bílá na CTR je ta tvoje slonová kost a je taky za příplatek, jediná bezpříplatková je červená Rallye Red.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  11:51

w-a
    Ona ta Praha je taky svým způsobem "izolovaná" už hodně dlouho. ;-)
    Předchozí zkratka většího "SM" kraje (jehož jsme byli součástí i my) byla zajímavější. Mohl mít v erbu kožené důdky a latexové spodní prádlo. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.03.20  11:48

Sorry to barge in on you....co se týče šedé barvy, tak tady tato se Hondě podle mě hodně povedla. Sonic Grey Pearl
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.20  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

iudex
    Ta oranžová cooper jde hodně do červena (což je dobře), trochu mi připomíná tu červeno-oranžovou z minulé FieSTy, která byla naživo povedená.
    Hodně dobře trefená je třeba i ta Viper Green, která byla velmi oblíbená na trojkovém Šíru (včetně eRka, viz Mojito), ale bohužel u nás zmizela z nabídky, stejně jako to Šíro.
    LM 66 je skvělý a v kině s DA byl ještě lepší. Bale mi tam naopak seděl, co ti na něm tak vadí?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.03.20  08:55

Woody: není pochyb, že při řešení "pražské otázky" by se našli zastánci radikálnějších řešení, jen samozřejmě nechci v této těžké době jiskřit emoce >:-[]

Ta carbon steel grey je určitě působivější, ale je to odstín již hodně blízký černé a to je vždy méně praktické, právě ta barva špíny je pro mě důležitá, protože jsem si vědom toho, že v reálném světě nelze mít auto stále dokonale čisté, ale alespoň ať nevypadá špinavě.

A jak jsem psal níže, když mě bude odstín nudit, nebál bych se wrapingu
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.03.20  08:50

« Re: Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

wl....na sauto mají v nabídce již nějakou dobu tohoto lehce jetého Macana GTS. Budíky ukazují průměrnou spotřebu 14.4 l/100km. Jak to zvládáš ty s tvým Macanem?

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.03.20  07:59

wl: Speciálně ten Moravsko-Slezský kraj raději rozepisuj. MOR.Sl. v době epidemie nezní zrovna optimisticky. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.03.20  07:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Ron: Jinak červené markanty GTI jsou při výběru barvy trochu ořech. Pamatuju na výběr GTI-P 7 a kromě (pro mne, iudexe a myslím že i wl) jasné Carbon Steel Grey to ještě fungovalo na bílé a třeba té LSG (i když pro mě to až tak hezký odstín není), ale samozřejmě už ne na červené. A i ten kontrast nefunguje vždy, třeba jinak docela hezká tmavší modrá metalíza působila s těmi červenými prvky zase až moc křiklavě. Jasně, být fanda extrovertního designu Hondy, nevadilo by mi to. >:-[]

Každopádně ti přeju, ať ti P-GTI brzo dorazí a můžeš jezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.03.20  07:41

Ron: Na izolaci celé Prahy to bylo už dávno před koronou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.03.20  00:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Iudex: právě GTI je díky těm červeným doplňkům trochu omezená. Z jiných než odstínů šedé se hodí možná ještě nějaký odstín modré, ale zelená vůbec, teplé odstíny přebíjí ty doplňky... To R a R-line dává vícero možností a vše se dá lépe skousnout. Proto asi i ta oranžová metalíza je na Polu k mání na R-line, ale na GTI ne...ani bych jí asi na GTI nechtěl, na R-linu ano.

Jinak manželka si pořídila na doma kalhoty v nápadně podobné látce jako jsou klasické karované sedačky GTI Clark...asi aby mi zkrátila čekání a asi aby mě více přitahovala >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.03.20  23:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

wl, Ron: tak ja som len náhodne vybral pár výrazných farieb, netvrdím, že predstavujú môj vkus. Napr. ale tá prvá oranžová copper sa mi páči, na Golf R by som si ju vybral: [odkaz] Na GTI už nie, pretože v nej zaniknú červené akcenty (preto nechápem, že VW pre GTI 8 pridal ako výraznú farbu práve červenú). Práve GTI z uvedeného dôvodu je náročné na nájdenie výraznej farby a chápem VW, že volí bezpečnú, (a trochu priposratú) prevažne "bezfarebnú" paletu farieb. Ale rozhodne by som si skôr vybral z tejto palety [odkaz] ako z tej mizérie, čo pre GTI bola (najmä pri 7,5).
    P.S. Začal som pozerať Le Mans 66, Christian Bale ma tam dosť irituje, ale kompenzujú to tie jazdné zábery, tie sú parádne, vrátane zvuku.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.03.20  23:26

WL: když vezmeme výskyt na počet obyvatel, což je důležité, protože Zlínský kraj má jen 582 000 obyvatel a MSK 1 201 000 obyvatel, tak:
    MSK: 1 nemocný na 13 197 obyv.
    Zlínský: 1 nemocný na 8 818 obyv.
    ... tak to aby se horník za bačou bál jezdit >:-[] nebo hold jsme nejen ocelový, ale i "zocelený" kraj :-! ... a jde to vidět u v MSK, kde ve Frýdku je největší výskyt, tam už moc šachet není... i ten Paskov zavřeli...
    To v Praze to je 1 nemocný na 5 910 obyvatel... tam je to na izolaci celé Prahy...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.03.20  21:27

« Re: Re: Re: "Spaghetti Coronara"

pd7
    JM kraj má k dnešku 66 potvrzených případů (Zlínský 53, Mor.Sl. 91)
    Brno 34
    Brno venkov 12
    Břeclavsko 10
    Blanensko 5
    Znojemsko 3
    Hodonínsko 2
    Vyškovsko 0
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.03.20  18:04

« Re: Re: "Spaghetti Coronara"

Honda F-1 race car in Championship White....
    The History of Championship White
    History Lesson:

The Honda RA272 was driven by American F1 driver Richie Ginther during the 1965 World Championship.

The RA272 gave Ginther trouble at the beginning of the season (DNF at Monoco, France, and Great Britain) but at Mexico, the last GP of the season, Ginther gave Honda their first win in Formula One. The win was also Ginther's first and only victory - he ended the 1965 season in 7th place (behind Jimmy Clark, Graham Hill, Jackie Stewart, Dan Gurney, John Surtees, and Lorenzo Bandini)

Ginther's RA272 was painted a white color, which is very similar to the Championship White used on the Type R today. The Championship White color on the Type R is a tribute to this first F1 win.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.03.20  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Ron
    Souhlas, raději pěkný odstín šedé, než škaredý odstín výrazné barvy.
    Hot Chilli vypadá jak červené zelí a Magma Orange jak odstín na kuka vůz. :no:
    Navíc ty "pestré" barvy se dřív "ohledí", dokonce i ten profláklý odstín červené metly na Mazdě už mě na Mazdách pomalu začíná "otravovat", čeho je moc, toho je příliš (iudex to s tou šedou nakonec vyhrál). A bílá taky, přitom u neutrální barvy bych to nečekal, ale i tam to má zjevně své hranice. Co se šedých metalických odstínů VW týče, tak právě Carbon Steel Grey a Limestone Grey považuji za dva zvlášť dobře trefené odstíny, ve srovnání s jinými šedými metlami od VW. Na Golfu 7 skončily obě faceliftem, a to co je nahradilo už nebylo zdaleka tak povedené, naopak běžné tuctové odstíny šedé metly.
    Já jsem LSG viděl i na G7 GTI (předface) v Dubaji na salonu VW a i tam se mi líbila. K CSG se sice o poznání více hodí červené akcenty (větší kontrast), ale i tak se mi LSG na G7 GTI líbila.
    A na Polo se oranžová metla nabízí i u nás, akorát ne na GTI.
    Jsem samo pro větší výběr barev, ale pokud možno dobře trefených odstínů, včetně šedé.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.03.20  16:44

« Re: "Spaghetti Coronara"

pd7
    Ale to byla Championship White a ne Champignonship White. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.03.20  16:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Iudex: tak plány jsou velké, realita jiná, o tom žádná. Samozřejmě dva dny mám ambulanci v jiný městech, tak to nepůjde a mě zase bude motivovat můj vztah k leštěnce, že mi jí bude líto na krátké trasy vytahovat z garáže ;-) i před pár lety, kdy jsme měli Fabku HTP na popojíždění a bydleli v bytě na kopci asi 1,5km od obchodu, jsem chodil pěšky nebo na kole na nákup, zatímco manželka autem, protože mi bylo Fabky líto >:D
    Ad barva: já s přibývajícím časem jsem fanda těch odstínů šedé, navíc na nudné VW mi to sedí. Kdybych chtěl nějakou odvaz barvu, tak to udělám fólií, která stojí zlomek ceny těch příplatkových barev (viz příplatek za Sirius žlutou Renaultu), ochrání lak a výběr je ještě větší. ;-)

Noa některé odstíny jsou fakt hnus, třeba ta hot chilli...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.03.20  15:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Ešte k tým farbám. Najhoršie je, keď človek vie, že ten VW dokáže dať (a aj na niektorých trhoch dáva) aj výraznejšie, dokonca hodne odvážne farby na hotheče. Len naše trhy majú klasicky tých pár odtieňov šedej.
    Napríklad: copper orange: [odkaz]
    magma orange: [odkaz]
    TNT orange: [odkaz]
    ginster yellow: [odkaz]
    kurkuma yellow (tá sa ponúkala aj u nás, aj keď len krátko): [odkaz]
    hot chilli red: [odkaz]
    viper green: [odkaz]
    techno blue pearl: [odkaz]
    nogaro blue pearl: [odkaz]
    Tu je kompletný zoznam tých extra farieb (pre US trh): [odkaz] a tu sú pokope: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.03.20  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

iu..vím o čem mluvíš. Já taky před léty přikoupil ještě jedno kolo, že budeme se soudružkou "bicyklovat", ale byli jsme jen jednou a od té doby jen zabírají místo v garáži.... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.03.20  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Ron: ha ha, takých poznáme, čo mali cez 100 kíl a hovorili si, že do práce budú chodiť na bicykli. Hlavne ak im bude v garáži stáť nové auto. >:D >:-[]
    Ja som popravde z tej limestone neni odvarený, proste ďalšia z 50 odieňov koncernovej šedej. Toto Volkswagenu budem stále vytýkať, nedostatok výrazných farieb na hotheče. ;-\ Na rodinný daily car, čo sa dennodenne špiní, dobré, ale na leštenku (ako to bude v Ronaultovom prípade) je to škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.03.20  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

WL: tak oni to neříkali, že je to oficiální název barvy, ale že houbově vypadá, což je pravda, když ten žampión tepelně upravíš ;-) A to pak ano. Do hněda, jak tam zmiňují, opravdu není. Samozřejmě záleží na světelných podmínkách. Pokud je hodně pod mrakem či deštivo, tak ano, je dost tmavá a má i lehce k teplejším odstínům. Rozhodně je to odstín šedé, který se mi líbí a je takový jiný než je běžné. Výběr na Polo je ale malý, z druhé strany, je to takový sleeper v té šedé, pro mnoho suverénů ve starých TDI, co se lepí, když v obci jedu předpisově, nečekaná raketa :-! Ale zase je pravda, že i Megane neměl problém těmhle týpkům ujet, dokonce bez toho, že by je zahalil do oblaku dýmu. :-)
    Nicméně je dost možné, že Polo bude mít skoro osud tvého Golfu, protože jestli fakt dojde na hypotéku a stěhování, tak do práce to bude 5 km a pokud to půjde, tak budu jezdit na kole a tak za 10 let tam bude fakt málo najeto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.03.20  14:34

« Re: "Spaghetti Coronara"

wl....možná mají v Anglii žampiony v různých odstínech Mushroom Off White..... ;-) Limestone je nakonec vápenec a ten se také nachází v různých odstínech.
    Jo, slonová kost je slonová kost a dokonce Championship White na CTR je barva slonové kosti.... ;-) Řekl mi to karosář v Austrálii, když mě kdysi opravovali moji ITR.
    [odkaz]
    Do Austrálie se dovážely i sušené houby z Číny pro potřeby místního čínského etnika. My je občas koupili do polívky. Chutnaly podobně jako naše hříbky. Ale Australani to nekupovali. Ti pouze čerstvé žampiony.
    Přes Boršice jezdíme když míříme do Zlína, nejčastěji do servisu s Yariskem nebo na shopping do OC v Malenovicích. Nikdy jsme tam ale nezastavili, tak o nich moc nevím. Konečně se o nich dozvědělo víc lidí..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.03.20  11:01

« "Spaghetti Coronara"

pd7
    21 km asi od vás kamenem nedohodíš, ale že by to bylo zrovna nějak daleko, to si nemyslím. Patří už to sice pod jiný kraj (Zlínský), ale to je detail. Neměla proslulá "Boršičanka" nějaké zimní turné po jižním Tyrolsku? Na lyžaře (jako u nás) bych to tam až tak neviděl.
    [odkaz]
    Zveřejnila to krajská hygiena Zlín i přes nesouhlas s aktuálním vedením státu. Jestli se další krajské HS přidají těžko říct, ale je to údajně v jejich kompetenci.
    P.S. A žampiony mají spíš barvu slonové kosti, k Limestone na PGTI to má hodně daleko.
    [odkaz]
    Myslím, že na rozdíl od nás, se ani v Austrálii moc jiné houby/hřiby (než žampiony) ani nejí, ne? Proto to zjednodušení.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.03.20  10:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

wl.....kde jsi slyšel o těch Boršicích? Tak ony ty Boršice nejsou zrovna "co by kamenem dohodil", ale zajímá mě to...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.03.20  07:55

Tož mushroom bylo v Austrálii pojmenování pro žampiony. Ty se používaly běžně na vaření a do salátů. Jiné houby tam nebyly. Žampiony jsou šedobílé, takže pokud to mají v Anglii také tak, tak to pojmenování "houbová" sedí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.20  23:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Jo, říká to tam, taky to mohl být nějaký jeho dvojsmysl apod.., nebo mu to jen připomínalo houby/hřiby. Limestone má lehký nádech do hněda. Oni si asi názvy odstínů laků testovaných aut nezjišťují. Všiml sis toho záběru na tu digi přístrojovku Pola jak to tam přeskočí z D1 na M2? Čekal bych tam spíš S1.
    Tam PGTI sprint vyhrálo, tady mu dali S1, vypnuli kontrolu trakce a už tak úspěšné(jako jinde) nebylo:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 20.03.20  23:26

WL: si to pusť, někde ke stažení to je...Mushroom klasicky. Dokonce ho přirovnávali až k hnědé... mimochodem ve sprintu vyhrál
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.20  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

A jak to konkrétně řekl (anglicky)? Nebyl to nějaký automatický překladač?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 20.03.20  22:51

« Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

WL, Th: TO s těma Limestone kolama je samozřejmě chyba, ale houbově šedá není překlep. V Grand Touru byla srovnávačka s Fiestou ST a Yarisem GRMN a James jí tam označil jako houbovou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.03.20  22:46

« Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane

Jo, jo, aspoň že tak. Jsem zvědavý až ho uvidím na živo. Teda jestli to bude ještě letos ;-) Taky jsem šel schválně do té stejné modré LongBeach Blue u mojí M240i, protože se nabízí jen od léta 2019 a v těchto týdnech má končit výroba M240i. Takže jich moc nebude. Teda kromě té další o které vím, co si objednal CarTec Ostrava na sklad, co jsme tady už dávali odkaz... Ale taky proto, že se mi ta barva stále líbí! Kdybych náhodou objednával M2c ke konci výroby, tak snad zase jdu do modré :-) Nebo té oranžovo-hnědé, ikdyž jak není světlo, je taková smutná a nevyrázná.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…