speedfred 16.05.20  18:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: CTR manual

asfalt si dúfam pomaľoval ty!

white label 16.05.20  16:57

« Vymyslená...

iudex
    A příště třeba: "...na výlet do Modry. Najprv sa sa poškriepiť, potom sa udobriť..." >:-[]

iudex 16.05.20  16:30

« Re: Re: Re: Re: Re: CTR manual

Ja pridám jeden cvak z dnešného výletu, miesto asi identifikujete: [odkaz]
    Hlavným cieľom bola túra z Pezinskej baby, ale keď som tam už išiel, tak som samozrejme trochu vyhnal pavúkov z výfuku. :-)

Market 16.05.20  16:19

« Re: Re: Re: Re: CTR manual

Vykon je mozno aj rovnaky, ale GTI TCR ma vo vyfuku navyse GPF. Inak Cupram na brzde meraju viac, ako 310 koni.
    Ale aj tak si mylim, ze 15 sek 0 na 200 je na GTI TCR moznych iba ak dole kopcom...

pradeda777 16.05.20  15:04

« Re: Re: Re: CTR manual

Tož, ten okruh který používali byl spíš pro motokáry. Samozřejmě se tím setřely rozdíly mezi silnějšími a slabšími motory a znevýhodnily vozy s "převodovkami pro chlapy"... >:-[]
    Asi účel. Zajímavá byla ta chvála N převodovky, která je vybavena "state of art" synchro rings. Tu bych si opravdu rád vyzkoušel.
    Jinak to zpackané (uspěchané) přeřazení do 2 u CTR se sem tam podařilo i mě u ITR. Snad i u MPS, ale s tou sem nikdy nestál "na startě".... ;-) Možná právě proto má 1er mezi 1 - 2 ten "schodek", který zabraňuje uspěchanému přeřazení.... ;-)

white label 16.05.20  14:08

« Re: Re: Re: CTR manual

Ale ty máš manuál...
    A vsadím se, že mezi TCR a CR je reálně podstatně menší rozdíl, než těch papírových 20PS.

Market 16.05.20  13:02

« Re: Re: CTR manual

inak, to TCR sa mi nezda celkom seriove.
    Z 0 na 200 je to od 9:54 do 10:09, co predstavuje 15 sekund a to som este v ziadnom inom teste GTI TCR nevidel. Pamatam si skor casy okolo 19 sekund co je realne rozdiel triedy.
    Moja CUPRA R to urobi za cca 18 sek.

white label 16.05.20  12:25

« Re: CTR manual

Market
    Jo, to je to video, kde GTI TCR (při DR) vytřelo podlahu s konkurencí. A ty dvě desetinky co mu dala (jako jediná) CTR na tom okruhu, ty by smázly pořádné pneu místo těch nepochopitelných conti premium contact.
    A už i Honda se může jít učit do Nošovic, jak se dělá pořádný manuál.

Market 16.05.20  10:55

« CTR manual

vraj vela CTR ma problem s 2kou.
    vid video, od casu 8:44

white label 16.05.20  00:37

« Re: Re: dotace

Leg, all
    Fotka z minulého víkendu u hotelu Tatra ve Velkých Karlovicích. Na to, že auto už bylo zaprášené (hlavně kola) a je to rychlovka mobilem (navíc zmenšená pro mms) to není až tak zlé.
    Chtěl jsem si projet oblíbenou trasu Bumbálka-Makov a zpět, ale celníci mě pustili jen na tu zkratku z Bumbálky do Velkých Karlovic.
    Ale Slováci teď mají volnou krásnou trasu z Kolárovic na vrchol hranice okresů Bytča a Čadca. :yes:

Leg 15.05.20  23:07

« Re: dotace

No , žijeme v dobe, kedy je každá anomália spájaná ak nie s korupciou tak aspoň rodinkárstvom. Skutočnosť je však oveľa jednoduchšia.

V zhruba jeden čas u nás nastali tri udalosti na poli EV. VW sa rozhodol zdvojnásobiť kapacitu baterky do svojich miniáut, Škodovka nasadila na Citigo uvádzaciu cenu 17 500€ v prakticky plnej výbave (VW bol trochu drahší) a zároveň na ministerstve hospodárstva zistili, že majú prebytočných 5 mil €, ktoré sa rozhodli využiť na podporu elektromobility a na ev budú prispievať plošne 8000€ bez ohľadu na cenu (okrem horného stropu 50 000€). Výsledkom týchto udalostí bolo, že zrazu sa použitelný elektromobil s dojazdom cez 200 km dal reálne kúpiť do 10 tisíc namiesto doteraz obvyklých cca 30. Samozrejme to znamenalo, že po 300 Citigách pridelených pre SR na rok 2020 sa len zaprášilo. Kto si zrátal dve a dve, musel tušiť, že z dotácií bude súťaž rýchlych prstov a náležite sa pripravil. Ja som to spravil, môj čas bol 2:11 a na druhý deň som nakráčal do showroomu VW a poručil si jeden modrý UP. Otázka teraz je, kedy ho dodajú a či vôbec, fabrika vraj ide momentálne na 20 percent a baterkáreň tiež vyrába, ale prednosť vraj majú Taycany. Burzoázia! :-)

Takže žiadne známosti, len ako to v živote často býva, šťastie praje pripraveným

white label 15.05.20  21:31

« Sraz 07/19

Leg
    Vzpomínková fotka z loňského letního minisrazu, kdes nám taky chyběl: [odkaz]

white label 15.05.20  21:30

« dotace

To určitě dostali jen známí známých. >:-[] ;-)

pradeda777 15.05.20  18:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iu....zdá se, že Leg má dobré kontakty.....nejen na jeho budoucí EV...... ;-)

iudex 15.05.20  17:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Dedo: tak nehovoril som pravdu, neminuli sa za 2 minúty, ale za 3:41 min. ;-)
    Práve preto ma zaujíma Legova skúsenosť.
    Tiež by ma zaujímalo, na aké elektromobily si ľudia pýtali dotácie. Každopádne najväčšie racio má práve Legova voľba, 8000 eur pri kúpnej cene 19000 je brutálna zľava (42%), kdežto pri nejakej Tesle za 50t to až taký stimul nie je (16%).
    Ak by som chcel skĺbiť dotáciu s pre mňa použiteľným autom, bral by som Superb iV, začína na 33300, mínus dotácia je 28300, za čo je priestranné a slušne výkonné (218k) rodinné auto, ktoré môže poskakovať po meste na elektrinu, ale zároveň zobrať rodinu do Tatier bez obmedzenia dojazdom.
    Prípadne by som počkal, ako budú nacenené avizované koncernové kompaktné PHEV (Octavia/Leon/Golf) s tým 150 kW hybridom (na minutie tej dotácie je tuším 12 mesiacov).

pradeda777 15.05.20  16:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iu....k té "minutové dotaci" na EV.....nějak se mě to nezdá....smrdí to korupcí a zavání podvodem.... >:-[] Vůbec bych se nedivil..... ;-\

pradeda777 15.05.20  16:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iu....tak to s tou peceni a husou beru. My jsme si také velkou část husy vezli domů..... ;-)

Market 15.05.20  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

pd: Na tej husi Slovenskom Grobe som uz bol aj ja.
    Chyba bola dat si tu pecen ako predjedlo. Bolo jej tak vela, ze tu hus som uz potom nevladal zjest.
    Potom som do 4tej do rana nemohol zaspat, lebo som bol prezraty ako svina :-)

iudex 15.05.20  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg: ešte by ma zaujímalo, ako to bolo s tou dotáciou. Pamätám si, že sa to robilo na dvakrát, keď prvýkrát padol systém a druhýkrát sa to rozobralo asi za 2 minúty.

pradeda777 15.05.20  16:22

Že jsem si vzpomněl na tu husu v Grobě.....tak nejrychlejší cesta by pro mě byla po D2 do Malacek a pak přes Babu do Pezinoku. Chtělo by to ale SK dálniční známku.... ;-) No ale ta husa by za to stála.... ;-) Jo, a ta pečeň co dávají jako předkrm s čerstvým chlebem byla přímo božská... :yes:
    Rozdíl v ceně FiST : FoST je v Česku cca 200k CZK a když kupuješ auto pod 1 mil, tak to už je poznat.... :-! Ano, samosvor je u FiST za příplatek cca 30k CZK.... ;-\ Ano, Focus je rychlejší atd, ale na "bláznění" by byla Fiesta (alespoň pro mě) zajímavější.... :-!

iudex 15.05.20  16:01

Tak rozdiel medzi Fiestou ST a Focusom ST je 6t eur (25t vs 31t), to mi príde ako veľmi prijateľná cena za väčšie, výkonnejšie a rýchlejšie auto (plus lepšie vybavené, napr. samosvor v sérii, vo FieSTe za príplatok).

pradeda777 15.05.20  15:35

iu....tož rozumné rodinné nové auto už máš, tak teď by to chtělo ještě vyměnit 3er za nějakou menší hračku.
    Fiesta ST zní dobře (recenze :yes:) i když je to teď jen tříhrnek. Ale se samosvorem na bláznění na SR nebo na Babě i na okreskách myslím že ideál..... ;-) Focus ST má přece jen blíž k tomu rodinnému autu....plus, je také o dost dražší.... :-!

white label 15.05.20  15:32

« Re: Re: Mokka na kafe a rohlíky

pd7
    YC by byl ideální rohlíkový expres... ;-)

pradeda777 15.05.20  14:34

« Re: Mokka na kafe a rohlíky

wl....tož Mokka X nevypadá marně. Rozměry do města akorát. Ale C-HR hybrid by byl lepší. A když jen do města, pak Yaris Crossover hybrid.... [odkaz]

iudex 15.05.20  14:13

dedo: jasné, F ST je na mojom pomyselnom rebríčku, čo BY som aktuálne kúpil, na prvom mieste. Na novú M340i ani iný aktuálny hotsedan nemám (a ak by som mal, aj tak by som to za súčasné ceny nekúpil); M135i sa ukazuje ako sklamanie naprieč všetkými testami, G8 ma interiérom i exteriérom vôbec neoslovil, skôr odradil (GTI v základe nič moc, TCR ani R ešte nie sú), Megane RS prudko zdražel, čím prestal byť zaujímavý, CtR ma vizuálne stále odrádza... proste ak aj nie je dokonalý, Focus ST má k mojim požiadavkám na rozumné rýchle zvezenie najbližšie. Dokonca som sa pristihol (pod vplyvom woodyho a jeho SSS), že pozerám aj na triedu B, konkrétne FieSTu, ale ten rozdiel po dovybavení oproti Focusu je taký, že Focus je lepšia kúpa.
    Ad Pezinská Baba: zrovna zajtra sa tam chystám.

pradeda777 15.05.20  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iu.....jen sem si tak vzpomněl....jak píšeš cez Pezinok a Sv. Jur....samá dedina....svatá pravda...byli jsme před pár léty v Slovenském Grobě si dát pověstnou husu. Tam jsme jeli přes Babu a zpět jsme chtěli zkusit jinou cestu. Chyba! Zrovna probíhaly nějaké vinařské slavnosti a my se doslova museli "probíjet" provozem až do Trstína.
    A jinak....vzpomeneš si ještě na FST? Pamatuji, že v jednu chvíli si vážně zvažoval.... ;-)

Leg 15.05.20  11:47

iudex: no práve na tej trase toho moc nenapredbiehaš. Akože môžeš, ale nemá to moc zmysel, lebo hneď dobehneš auto, čo je 100 metrov pred tebou. Alebo vletíš do obce 100-kou. Ak teda nepredbiehaš v obci, čo ja zásadne nerobím, ak sa nejedná o nejakú vláčuhu. Pomerne často sa zveziem aj autami do povedzme 100 koní a že by som nejak trpel nemôžem povedať. Našťastie nie som odsúdený jazdiť dlhé trasy mimo diaľníc pod časovým tlakom, vtedy je podobný výkon reálne potrebný. Nie že by inokedy nebol fajn a 61 kW e-UP určite nie je porcia na rozdávanie, ako ale hovorím, na svoje určenie je to dostatočné.

Neboj sa, autá ma stále bavia. Keby som chcel presunovadlo z a do b kúpim si v akcii nejakú Fabiu alebo Rio. Treba si však uvedomiť, že nadšenie do áut nie je iba cez výkon a ostrú jazdu, na autách ťa môžu baviť aj iné veci, technológie, inovácie alebo naopak nostalgia a história. Človeka, čo doma oprašuje a renovuje dedovu 120-ku určite neobviníš, že sú mu autá ukradnuté. A napriek tomu, že ťažko nájdeš auto s horšími jazdnými vlastnosťami na dnešných cestách.

Anglicky hovoriaci majú na nadšencov do áut dva výrazy: car enthusiast a driving enthusiast. Ja som ten prvý, ty ten druhý.

Label: áno, moje auto by malo vyzerať rovnako, len strecha a zrkadlá budú čierne. Aj v interiéri, vrátane fancy sedačiek s diamantovým prešívaním. >:D Ešte dilema bola multifunkčný kožený volant, keďže obyč nemá ten hnusný klavírny lak, ale nakoniec som ho zobral, nechce sa mi mačkať gumený. Inak si všimnite kopec retro prvkov: klasický kľúč do "zapaľovania", volič "prevodovky" z DSG, ručnú parkovacu brzdu, halogénové svetlá, to auto je na pomery elektrických áut nečakane oldschool.
    GTI by som tiež zobral v striebornej, s tými pruhmi na dverách mi to pripomína staré GTI-čka. e-UP! ale nemá toľko dekorácií a obávam sa, že by vyzeral fádne - v dobe, keď som sa rozhodoval som na ulici videl strieborné Citigo a bolo rozhodnuté.

iudex 15.05.20  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg: tak ak si tú dotáciu dostal (z Tvojho vyjadrenia skôr vyplývalo, že si to kupoval bez dotácie za 19t), tak to situáciu mení, presne ako som písal, mínus 8000 eur razom robí z predraženej krabičky dobrú kúpu. Ak to bolo tých cca. 11t eur, to je super cena.
    Stále ale neviem pochopiť e-Up ako náhradu za 130i. Ako chápem, že keď nejdeš do BA po diaľnici, ale cez Pezinok a Sv. Jur, niet tam kde ísť rýchlo, samá dedina za dedinou, ale aj tak budeš odsúdený ísť stále v kolóne bez jediného predbehnutia. Človek, ktorý presedlá z Fabie HTP to asi nebude vnímať, ale človek presadajúci zo šesťvalca, čo robí stovku za +/-6s?
    To fakt zaváňa tým, že Ti autá začali byť ukradnuté a vnímaš ich iba ako presunovadlo z bodu A do B za čo najnižšie náklady. Síce chápem, ale môj pohľad na auto je iný.
    wl: výborný Ondrov test Focusu ST, ak on tak chváli, tak to len potvrdzuje kvality auta. Jediné, čo mi na ňom vadí, sú jeho prezentačné schopnosti, nevie moc vystupovať a hovoriť, ale obsah je dôležitejší a hlavne vie jazdiť a chytiť auto pod krk (viď jeho drifty).

white label 14.05.20  22:31

« FocuST

Ondra protáhl větší STéčko: [odkaz]

white label 14.05.20  20:25

« e-up!

Leg
    Tak za 11 tis. éček je to paráda!
    modrá costa azul? kola o.k.
    Ségra má teď stříbrný Up! GTI a před tím měla bílý Cross Up!.

Když tak mi napiš do SZ cenu a km a zeptám se někoho na 130i.

white label 14.05.20  20:22

costa azul? Kola O.K.

Leg 14.05.20  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iudex: Mám dotáciu, to bolo na ilustráciu, že tých 22 je "nereálnych" aj bez dotácie.

40 km nie je žiadna diaľkovka, navyše mám zmerané, že z tých 40 km sa dá legálne ísť rýchlejšie ako 80 km/h kilometrov ... osem. A to len keď nejdeš v špičke. V praxi je na toto hociaký hothatch úplný overkill. Keďže je toto väčšina mojich jázd a nie som ten typ, čo by sa šiel vo voľnom čase len tak povoziť, v poslednej dobe bolo chvíľ, kedy by som si skutočne užil jazdu hodnú môjho auta absolútne minimum. Takže padlo ťažké rozhodnutie, BMW ide po deviatich rokoch vernej služby, zopár krásnych roadtripoch a mnohých skutočne nezabudnuteľných kilometroch za volantom z domu. Ale lacno ho nedám a tak je možné, že ešte u nás nejaký čas pobudne. >:D

Ja som na rozdiel od vás nebol nikdy vyložene na rýchle autá, skôr som vždy v nich hľadal nejaký charakter. Aby to nebola len kopa plechu na kolesách určená na prepravu z miesta A do B. 130i som takisto nekupoval za cielom vymetania okresiek či okruhov, vždy ma na ňom fascinoval ten nekonvenčný prístup ku najkonvenčnejšiemu autu - päťdverovému hatchbacku. Po jazde s E46 330i som sa utvrdil v tom, že koncepcia R6->M6->RWD má fakt niečo do seba, zistil som, že na nové fakt nemám a preveril, že tieto autá majú potenciál byť dobrými držiakmi. No a nakoniec z toho bolo 9 rokov radostného spolužitia, ktorý ma utvrdilo v tom, že aj keď sa niečo robí úplne inak (5DV HB), prijatím miernych ústupkov na jednom fronte (priestor, vzhľad, trakcia na ľade) môžeme získať veľké benefity na inom (riadenie, vyváženie, ovládateľnosť, skrátka radosť z jazdy)

V poslednej dobe mám taký pocit, že tento pohár som naplnil a je na čase obrátiť list, nájsť si trochu inú radosť z áut. Keďže som fanúšikom moderných technológií a dívania sa vpred, už dlho sledujem intenzívne dianie na poly alter. pohonov, hybridy a hlavne elektro. Takže, keď vW na UPe zdvojnásobil dojazd, daľ na neho uvádzaciu zľavu a ešte ministerstvo prihodilo toľko, že to auto sa reálne dalo dostať za cenu benziňáku, nebolo nad čím váhať. Če to má predný náhon, 60 kW a nedostanem sa do Košíc pod 4 hodiny mi skutočne žily netrhá.

label: tmavomodrá metalíza. Finalisti boli ešte žltá (tú by som bral keby som mal o 10 rokov menej, teraz je na mňa moc "funky" + modré doplnky k tomu moc nepasujú) a strieborná (predsalen, UP je dosť škatula a asi by bol v striebornej moc fádny)
    kolesá som po veľkej dileme zobral 16" upsylon. Síce sa obávam tvrdosti (v el. verzii sa nedalo zviezť a benzínová je o pár sto kíl ľahšia, tak to nie je relevantné - čo som ale čítal, tak by to malo byť v pohode) a asi sa podpíšu na dojazde (mne reálne stačí nejakých 150 km a to by malo byť v letnom období reálne vždy). Na druhej strane vyzerajú fakt dobre a 165-ky gumy mi predsalen pripadajú príliš úzke, tieto sú 185-ky.

praděda: Na I.D.4 som fakt zvedavý, keď by som náhodou chcel elektrifikovať celú garáž, bol by to asi horúci kandidát.

Ty brďo, to je tuším môj najdlhší príspevok. >:D

white label 14.05.20  17:15

« Mokka na kafe a rohlíky

pd7
    Tady už pro tebe odlehčují malé SUV na kafe a rohlíky:

pradeda777 14.05.20  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg.....Cayenne a Touareg jsou moc velké na univerzál. Ale jinak je to tak. Koncern na hybridy moc není. Ti spíš Éčka. Chystané ID.4 vypadá slibně, ale to je taky čistá elektrika. Já, když už, tak přece raději ten hybrid nebo PHEV.

white label 14.05.20  16:14

« Up! GTI

iu
    Tak to tam máte nějaké levné, protože v D začíná na 18.535,-
    P.S. I když, naše cena, "díky" současnému hroznému kurzu Kč/euro, má blízko k té vaší.

iudex 14.05.20  16:04

wl: nie, Up GTI je za rovných 15t. [odkaz]

white label 14.05.20  15:31

Leg
    Takže si to koupil zhruba za cenu verze GTI.
    Přesně, up! má jako jediný z "trojčat" to zkosení bočního/zadního prosklení u 3dv. verze, což jej opticky (mimo jiné) činí stylovějším. Že to prodejce nepobral se už dnes ani nedivím.
    A co kola (15"/16"?) a barva?
    130i prodáváš?
    P.S. Cayenne Turbo S E-Hybrid, takže to máš vlastně dobře.

iudex 14.05.20  15:11

Leg: takže ani nemáš dotáciu? No tak to máš môj (začudovaný) obdiv, kupovať to za plnú cenu bez tých -8000 to pre mňa nemá moc zmysel. A ešte prekvapivejšie pre mňa je, že to je pre Teba, namiesto BMW. Namiesto prémiového RWD hotheču s R6 elektrické miniauto? A nie na cesty okolo komína, ale na dochádzanie do Blavy? :-O Zaujímavé.
    Ale zase nemusím všetkému na svete rozumieť a sú to Tvoje peniaze.

Leg 14.05.20  14:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

woody: tebe ide karta. :-) Áno, je to e-UP! Nabudúce, keď budete hádať, dostaneš nejaký handicap. Presne ako píšeš, nič iné ako trojčatá sa na baterky v cene do 20000 nedá kúpiť, Mii sa u nás nepredáva a Škodovka sa mi nepáči.

iudex: samozrejme, prvá reakcia je o predraženosti. >:D V dobe objednávania bol k dispozícii eco bonus od VW 4200€, niečo prihodil predajca a výsledná cena je niečo cez 19000 v takmer plnej výbave. Ak si človek spočíta, koľko peňazí ušetrí za benzín vs elektriku, prakticky žiadny servis a vykompenzuje to vyššou poistkou, začína to dávať zmysel aj za túto cenu. Samozrejme, finančne bude vždi benzínový UP! vychádzať lepšie, ale kto z nás kupuje autá na základe toho, čo sa oplatí. :-) BTW Citigo sa predávalo (a stále vidím jednu skladovku) za 17500 + metalíza.

Inak UP nebude manželkin, nahradí BMW. Myslím, že deklarovaný dojazd 258 km bude stačiť ďalej, ako do susednej dediny a 130 na diaľnici je tiež v pohode. V skutočnosti bude jazdiť hlavne 40 km tam a 40 km späť do našej najväčšej dediny. A zrovna na to sú tebou navrhované PHEV krátke, to by som minimálne jednu cestu musel dať na benzín a už to nedáva zmysel. A univerzálne je to auto dostatočne, v podstate mu nič nechýba. Myslím vzhľadom na svoje určenie, ak pôjdeme štyria na lyže do Álp, máme v garáži ešte jedno auto.

label: myslieť mimo krabice sa stratilo v preklade ako "out of the box thinking", chcel som tým naznačiť, že nástupcom 130i nemusí byť hneď viacvalcový športiak. Ale to si asi už pochopil :-) Trojdverák by sa mi tiež páčil viac, hlavne ako má dvihnutú spodnú hranu zadného okna (aj vďaka tomu ho považujem za výrazne dizajnovo podarenejší ako jeho súrodencov). Samozrejme musel som sa opýtať, či nie je šanca ho vyrobiť ako 3D a chudák predajca to vôbec nepobral, že prečo by som vôbec mohol niečo také chcieť.

Praděda: PHEV od VW group, SUV... napadá mi Cayenne Turbo S e-hybrid (asi som ten názov skomolil, ale nevadí) alebo ešte Toareg R. Možno ešte niečo, neviem...

white label 14.05.20  14:07

« PHEV

pd7
    Pokud ti to zatím jenom vrtá v hlavě, je to dobré, horší bude, až si kvůli tomu budeš chtít vrtat koleno... >:-[] ;-)

pradeda777 14.05.20  13:22

Jak to tady čtu, tak mě začíná vrtat v hlavě, jestli by nebylo nakonec lepší zapomenout na ty malé hot SUV a nekoupit raději jako univerzála nějaký Toyota hybrid nebo PHEV od koncernu.
    A nový Ford Kuga (PHEV)
    se mě také docela líbí.......ale raději něco od koncernu, protože mám v místě značkový servis.... :-!

white label 14.05.20  12:28

iu
    Tak za 14 tis., to už je jiná písnička, to je o čtyři a půl tisíce éček méně, než za verzi GTI.
    Mě by akorát vadilo, že zrovna e-up! nejde objednat i jako 3dv., ale jestli je to pro ženu, tak O.K.

white label 14.05.20  09:50

« e-něco

w-a
    e-up! jsem napsal včera večer, bylo to první co mě napadlo (prostě koncern), ale pak jsem ještě projel net a nakonec to přepsal na P208. Cenu jsem bral jako poníženou o tu jejich dotaci, ale asi jsem to neměl přepisovat, jen dopsat další tip. Vsadil jsem nakonec vše na jednu kartu, a to byla zřejmě chyba.
    Ale hlavní trefou byl ten tvůj včerejší tip na elektromobil (obecně).
    Mimochodem k up!u mi moc neseděla ta Legova indicie: "Čo by som vám ešte poradil je myslieť viac “mimo krabice”", protože zrovna up! je (menší) krabice na kolech jak vyšitá!

iudex 14.05.20  08:34

Tak je to jasné, bratislavský prcek na baterky (z trojice Citigo/Up/Mii to tiež tipujem na e-Up), to je... no, fajn. Jediný dôvod pre kúpu tejto predraženej krabičky (22t eur za mini je šialenosť) vidím v tom, že Leg získal dotáciu 8000 eur na EV (ktoré sa prideľovali práve pred Vianocami, čo korešponduje s legovým časom objednania). Potom cena 14t je už prijateľná a dáva zmysel. A práve čím lacnejšie EV, tým väčší zmysel má tá dotácia (8000 eur pri Upe je iné percento ceny ako pri Tesle model S). Osobne by som síce radšej bral iba 5000€ dotáciu na PHEV, ktorý je ale univerzálnejšie použiteľný, but that´s just me.
    A zrejme ide o vozítko pre ekologicky zmýšľajúcu manželku a nie o náhradu za 1er (pokiaľ si pamätám polovička dochádza do práce do susednej dediny, teda maximálka iba 130 kmh a dojazd 258 km potom nebude problém).

woody-alien 14.05.20  06:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

wl: P e-208 těžko bude za polovinu Hondy E. Takže já vynáším svůj definitivní tip:

Leg podpoří bratislavský průmysl a vítězem jeho výběru je VW e-Up. ;-)

Zdůvodnění:

a) cena - co jiného než koncernové mini máš za cca polovičku ceny Hondy ?

b) výroba na Slovensku

c) elektrické Citigo eiV má dost skladovek, nemusel by čekat takovou dobu.

white label 14.05.20  01:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Jasně, ta cena Hondy e je úlet a koncept vypadal mnohem líp, prostě sexy třídvířko.
    Jsi fanoušek Tesly? Tak to jsem nevěděl.
    Takže trnavský P E-208. Barva: červená, žlutá, modrá?
    To auto vypadá dobře a jsem na něj zvědavý!
    Za mě tohle chce barvu, ta červená metla, ale i ta zlato-žlutá vypadá dobře (záleží jak naživo). Nebo si zůstal u modré?

Thomasino 14.05.20  00:35

X-CEED HYBRID ?? Do města a kolem komína dobrý :-)
    Mě by se místo Atecy na daily asi X-CEED libil, samozřejmě s 1,6T :-) Nejel jste s tím někdo??

Leg 13.05.20  23:52

Label: prečo? Ja som fanúšik Tesly.

Leg 13.05.20  23:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

wl: Honda e sa mi páči, len tá cena za mestkého prcka je dosť vysoká. A neviem im odpustiť, že sa nedržali tvarov Urban EV konceptu: [odkaz] To by som ho asi objednal. Nakoniec som šiel do konkurencie za polovicu a ešte tým podporím slovenský priemysel.

Tak a je to tam, už to viete. Shitstorm môže začať. >:D

Thom: áno, Tesla by sa mi páčila. Ale skôr Model Y ako rodinný kočár. Uvidíme, či tým baterkám prepadnem.

white label 13.05.20  23:50

Th
    Leg a Tesla, to mi moc nejde dohromady.

Thomasino 13.05.20  23:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Takže TESLA 3. Na to se čeká dlouho, jede to jako splašený >:-[] Ale zase je to spíše běžné rodinné auto :-O :-!

white label 13.05.20  22:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    I to "bez střechy" mohlo být "na baterky"...
    A co tohle?: [odkaz]

white label 13.05.20  22:35

w-a
    Spíš trolejbus, každopádně si to s těma baterkama trefil.

woody-alien 13.05.20  22:24

Leg: Já jsem to jenom prolítl, když jsem přijel z práce a přehlídl jsem tvůj příspěvek v 11:58. Ale měl jsem tušení, že nás trochu s těmi válci vodíš za nos a že jich bude spíš míň než tři než víc než čtyři. ;-)

No, to jsem sám zvědav, co jsi objednal za "tramvaj". :-)

Leg 13.05.20  21:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Nie, to čo písal woody je správne. ;-)

white label 13.05.20  21:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Dá se to užívat i bez střechy nad hlavou?

Leg 13.05.20  21:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Woody: :yes: >:D tak nejak som tušil, že ty indície správne uchopíš.

BTW písal som že to je auto, takže žiadna motorka, tých sa bojím.

woody-alien 13.05.20  21:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg: Tvl, já to dám.

a) motorka
    b) Fiat Panda 0,9 Twin Air - dvouválec
    c) nějaký elektro - nula válců

>:D ;-)

Thomasino 13.05.20  20:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Takže placatý Lambo Hurakán ?? >:-[] >:-[] Nebo LOTUS Exige se šestiválcem :-)

Leg 13.05.20  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Toto je celkom zábava pozerať sa ako ste všetci mimo. >:D Čo by som vám ešte poradil je myslieť viac “mimo krabice” a takisto to, že tretia indícia hovorí viac o aute ako o mne.

Áno, štvorlitrový Cayman by sa mi veru ľúbil, ale nie. A športové BMW to tiež nie je. :-)

Thomasino 13.05.20  20:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

GTS s PDK ještě nejde objednávat? Tuším že říkali od léta. Možná až za měsíc nebo dva... Půjčíš mi na něj mega? Prodám Atecu, prodám M240i a pořídím na daily klidně Fabia II 1,2 >:-[]

white label 13.05.20  20:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Ne, GTS 4.0 zatím stále pouze s manuálem.
    Zkus chvíli nestřídat auta a budeš mít i na CGTS 4.0. ;-)

white label 13.05.20  20:27

Th
    Ne, GTS 4.0 zatím stále pouze s manuálem.

Thomasino 13.05.20  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Jo sorry, opačně. Nejdříve šel manuál a teď jde PDK. Ale doprčic, chybí mi stále 2,4 až 2,5 míče na slušnou konfiguraci :-( :-(

white label 13.05.20  20:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Th
    V té době Cyaman GTS 4.0 PDK určitě ne, možná tak s manuálem! ;-)

Thomasino 13.05.20  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Taky bych tipoval M2C (a rád bych ji u něj viděl, fakt skvělá kára za rozumnou cenu) :yes: :-) Ale Cayman GTS 4.0 PDK možná už v té době objednal šel. U M2C mi nesedí ta dlouhá dodací doba, ale mohl mít smůlu a díky korona odstávce se to nestihl. Jeden známej takto čeká na M4, objednával už koncem září, ale měl předem domluvený březen, do teď to ještě nemá 8-s
    Jinak taky jsem u M2 plánoval malý roční nájezd, jako víkendovka pro zábavu, něco kolem 8000 km, max. 10 tisíc. Po 2 letech tam bylo 27 tisíc !! >:D >:D Občas nějaký ten výlet do Alp, každý pěkný víkend projížďky a výlety, každý rok jednou na Nordschleife. No vlastně podruhé byla jen cesta tam, zpátky už jela v úpravě kabrio a na odtahu 8-s >:-[]

pradeda777 13.05.20  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Jestli Leg zůstává u BMW sporťáku, tak toho moc na výběr ve víceválcích není. M2C "seems like a good bet".... ;-)

foto Dany

Dany 13.05.20  17:06

Neviem, neviem, či sa v decembri dal objednať šesťvalcový Cayman.
    V indíciách nie je vylúčený dvojvalec a tiež by to spĺňalo aj poslednú indíciu.

speedfred 13.05.20  16:38

stačí kúpna zmluva či podpísaná objednávka >:D

white label 13.05.20  15:37

Ještě by nám Leg mohl potvrdit to rwd, případně awd?
    Nebo rovnou značku, typ, motorizaci, barvu...

white label 13.05.20  15:35

sf
    Na okamžik z toho měl GT3, ručička otáčkoměru se vydala až k číslovce 9.
    A pak si kup manuál (od BMW)... ;-)
    Škoda ho, motoR6u!
    P.S. Už taky mohli u těch manuálů udělat indikaci zařazeného rychlostního stupně a pokud při takových otáčkách někdo omylem zařadí směrem dolů, mohlo to okamžitě řvát/pískat, aby řidič nepouštěl spojku.

iudex 13.05.20  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Tiež to za daných podmienok vidím na M2ku: jednak spĺňa kritériá viacvalca a nepraktickej karosérie, jednak je to progres oproti 130i a súčasne zotrvanie u značky.
    Samozrejme teoreticky je hracie pole širšie, od Mercedesu C kupé cez Toyotu Supra či Jag F-type až po Mustang, ale nič z toho nevnímam ako favorita. Možno ešte Cayman, ale opäť prvé tri Caymany v cenníku sú B4 a prvý viacvalec je GTS za predsalen veľké bubáky (od 81t), to je M2C (za 64t) oproti tomu o level dostupnejšia (a ako končiaci model aj s potenciálne zaujímavou zľavou).
    Jo, takže tipujem M2C. :-)

speedfred 13.05.20  15:22

Tu je frajer s M2C

white label 13.05.20  14:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Tak to se vrací do hry můj tip s M2C!, akorát ta čekačka je delší, ale zase ten coronavir... ;-)

white label 13.05.20  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Nemáš tam přímo alcantaru, ale „Race-Tex“ (materiál z mikrovláken, který se částečně skládá z recyklovaných polyesterových vláken). Racingový interiér dělá alcantara (apod.) hlavně pokud je na volantu a šaltrpáce. Na stropě se to používá i jako luxusní prvek. Na GTS mám alcantaru na stropě, na středu sedaček a a na spodní části palubky (GTS paket) a vypadá to dobře... Sedačky se Sport-Tex jsem naživo viděl, měl je na srazu v Lipsku i Berdych na eRku. Je to takové zajímavé až zvláštní (eko)retro, za mě určitě lepší, než celokůže, i když nijak hodnotně to v reálu nevypadá, ale v tom tmavém provedení to vypadá líp, než ve světlejším. Na konfigurátoru je ten přední nárazník ve stínu, takže ten rozdíl (mezi nimi) tam vynikne minimálně, ale v reálu je to nebe a dudy. I na tom videu od iudexe (červené S s manuálem) je to vidět mnohem lépe, než na konfigurátoru.
    Ad Turbo S. Jako GT3 RS/GT2 RS to nebude, protože to jsou zadokolky, navíc je GT3 RS atmosferická. A ve městě logicky spíš jako C4S, než CS.
    Ale chápu jak to bylo myšleno. Podle mě už je dnes CS/C4S celkově! na takové úrovni, že si Turbo/TurboS dost těžko obhájí ten masivní rozdíl v ceně. Navíc u verze S (a GTS) si můžeš vybrat jak mezi zadokolkou a 4x4, tak mezi PDK a manuálem.
    Pro mě tedy bude zřejmě opět králem poměru ceny, výbavy, výkonu a vzhledu verze GTS.

Leg 13.05.20  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Chlapci, dám vám predsalen tri indície:
    Nie, nie je to štvorvalec (ani trojvalec).
    Nie, nie je to rodinné auto.
    Nie, skutočne som sa sem nevrátil vás ohúriť.

>:D

iudex 13.05.20  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Ja by som to tipoval na M340i, predsalen má rodinu a kupé asi nie. A keď toľko cavykov že neprezradí, verím, že to bude niečo poriadne, viacvalcové a nad 300k. Predsalen po 130i by ostatné bol downgrade, ktorým by nás tu takto cielene nenaťahoval (v tejto súvislosti už mi je jasný ten jeho návrat po 2 rokoch ;-) )

white label 13.05.20  13:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iudex
    Pokud to nebude nějaký rodinný kočár, tak bych to tipoval na M2C, ale na tu by asi zase tak dlouho nečekal.
    Když už to prokecl, měl by nám dát nějaké indície (třeba R6/rwd) a my bychom mohli hádat co to bude. ;-)

iudex 13.05.20  13:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg: jáj Ty si tajomný jak hrad v Karpatoch, ale keď nechceš, nechaj si tajomstvo. Len to bude musieť byť fakt bomba, aby to stálo za to utajovanie, lebo keď prídeš s nejakým štvorvalcom, tak bude shitstorm. >:-[]

Leg 13.05.20  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Praděda: minule som na STK stretol maníka s červenou 110R, nie úplne tip-top ale pekne zachovalá, výrazne lepšia ako tá na odkaze.Vraj to kúpil v 2011 za 600€ a ešte sa predávajúci divil, že sa nesnaží zjednávať.