Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.07.24  20:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

Podľa prvých reakcií by hybridná 911 nemusela byť taký fail ako mnohí predpovedali. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.07.24  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

Jasné, v garáži trojka s motorkou. Ostatné musia moknúť

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.07.24  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

Dany: tak dúfam, že v garáži je 3er a ostatné moknú vonku. >:D Šak sa rozpíš.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.07.24  15:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

Dany....dobrý... :yes: Ale kde to všechno garážuješ? To máš tak ohromnou garáž? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.07.24  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

Mne už sa žena smeje, že môžem hrať ráno flašku, aby som si vybral čím pôjdem.
    Momentálne 4 autá, 1 motorka a ešte 2 bicyglá
    Kosačky nepočítam ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.07.24  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

wl....tož motorek by se mě vlezlo do garáže aj 5, ale na motorky už dlouho (asi tak 55 roků) nejsu.... ;-) Dokonce i na moto GP jsem se přestal před 5 lety dívat....myslím, že to bylo tehdy, když to Jakub Kornfeil v Moto3 zabalil.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.24  17:30

« Re: Re: Re: Re: Ukaž garáž....

pd7
    Já už nic, mám všechno, poslední přírůstek je moto... :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.07.24  14:56

« Re: Re: Re: Ukaž garáž....

wl....nepotřeboval, ale udělalo by mě to radost....a manuál bych do sbírky přivítal.... ;-)
    A co Ty, jak je to s Tvojí sbírkou... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.24  12:40

« Re: Re: Ukaž garáž....

pd7
    Ty bys vážně potřeboval další auto? >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.07.24  10:25

« Re: Ukaž garáž....

Ron....tiše závidím, že máš garáž na 3 auta. Já bych také potřeboval místo ještě na jedno auto. Jasný, bylo by to jen na kochání, jako mám to druhé....ale sběratelská vášeň je silná, ale momentálně nevím které by to bylo. Určitě FWD s manuálem a čtyřválcem a bez GPF... ;-) Starší CTR nebo ITR nejspíš.....no kdybych přearanžoval trochu garáž, tak by se 2 vozy do 4.5 m vlezly i za sebe a jeden vedle nich. Ale tuším, že tato věc zůstane jen v říši snů.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.07.24  20:58

« Ukaž garáž....

Stojím v garáži a konstatuji, že nebudu být nařčen z toho, že stráním nějaké značce nebo státu, dokonce i pohonu.

Za Franci a naftové motory zde máme Renault Megane 1.9 dCi (čerstvý přírůstek) a Citroen Picasso 1.6 HDI.
    Za ČR Škoda Favorit.
    Za Japonsko Toyota s motorem Subaru.

Severské národy zde reprezentuje Švédská sekačka Stiga s japonským motorem Honda.

I alternativní pohony mám zastoupené a to elektrickou bateriovou strunovou sekačkou Rivall české výroby.

A aby měl Barik radost, mám i ameriku v plynu... Plynový grill Char Broil >:D
    No a z Německa vozidlo bez uhlíkové stopy, dětské kolo Puky :-! >:D

Korejci ostrouhali a Itálie taky :-( je nějaké vozidlo kromě Daewoo Matiz, které by bylo italsko korejské, ať to sfouknu jedním vrzem?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.24  15:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

iu....Focus ST...ano, jednu chvíli jsem ho zvažoval...ale neměl šanci si otestovat. Avšak i dnes bych se s ním rád projel...opravdu by mě zajímala ta převodovka, jestli je alespoň tak dobrá jaká byla v MPS. Ale jedna věc mě nesedí. A to je celková délka 4675 mm. Ta se totiž přiblížila délce Octávky 4698 mm a tím se stal Focus pro mě moc dlouhý. Gen III byla ještě v cajku cca 4.5 m. 4,362mm pro Gen II byl podle mě ideál.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.24  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Tož tak....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.07.24  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Robil som si cenový prehľad hothečov a jedna dobrá správa pre pradeda: jediný hotheč s manuálom na trhu - Focus ST zlacnel, konkrétne na 37190 eur (súčasne je to jediný hotheč v triede dostupný pod 40t eur). Po dlhých rokoch zdražovania zlacneli aj niektoré iné HH, napr. S3 a Golf R. Druhou stranou mince je fakt, že mnohé HH nadobro skončili (i30N, 128ti, Megane RS).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.24  01:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

pd7
    Maroš Chvála a Rasťo Čabák...? >:-[] ;-)
    Ukazoval ti, jak máš zajíždět RS3... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.07.24  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Maroš Chvala v RS3 8Y SD ....náhodou jsem objevil....stojí za to to omrknout...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.07.24  13:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

RS3 SD CCB under heavy braking [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.07.24  12:09

For you boys....enjoy....

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.24  22:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

sf
    Radši už jen ty modelky... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.07.24  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Jediné že by tam boli RS3 s modelkami >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.07.24  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

pd7
    Já už na žádné odkazy neklikám, mám fobii, že na mě zase vyskočí nějaká RS3! 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.07.24  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Tato je taky hezká a je to SB.... [odkaz] ;-)
    Je tady dobře vidět, že mezi vozovkou a ráfkem je gumy poskrovnu....není potom divu, že nepozorný řidič na špatné silnici si lehce poškodí ráfek i gumu.... ;-\
    A ano, brzdové třmeny jsou vpředu hodně blízko ráfku. V některých místech pouze 5mm mezera. Takže 18" ráfky jsou definitivně "out of question". Ale...ty zadní gumy, které jsou 245/35 by se snad daly použít i vpředu. Gumy je na zadku mezi vozovkou a ráfkem viditelně o dost víc, což by logicky mělo ráfek lépe ochránit.
    RS3 8Y SB v hezké červené...[odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 02.07.24  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Protože je to sedan ?? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.07.24  22:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Hezká fotka....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 01.07.24  20:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Tady fotky z minulé neděle a končícího srazu sportovních aut a supersportů ve Veldenu u jezera Worthersee, kde jsme se stavili cestou z 12-ti denní dovolené v Itálii (a 2 noci v Jižních Čechách a cestou tam i zpět jedna noc vždy v Rakousku aby ta cesta do(z) Bolzana nebyla tak dlouhá:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.24  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

pd7
    A navíc ty máš vpředu karbon-keramiky, které bývají ještě o něco větší (380x38mm), takže tam by se 18" disk nevešel.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 01.07.24  10:53

« Re: Re: Podvozok

Leg: Používajú materiály od Dinitrol. Je tam zvlášť materiál na podvozok, motor/prevodovku, dutiny a výfuk. Dutiny a zakrytované časti budú naveky. Výfuk, že je tak na pol roka. Ramená a veci vystavené na obdiv asi bude záležať od použitia.

Civic mal kované 20". Jedno stálo tak 2000e cca, čo si pamätám. Boli tvrdé, ale praskali.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 01.07.24  10:28

« Re: Podvozok

Dany, super, tá ochrana podvozka je "nastálo", alebo to treba po pár rokov znova aplikovať? Čo je to za sajrajt? :-)

Kamarátov Civic má myslím dvatsiatky, ktoré už boli slušný hardcore, nasledovník dostal o palec menšie, ak si dobre pamätám.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.07.24  09:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Aha....tak na brzdy jsem zapomněl a bude to tak....vpředu je pěkně velká "pizza"..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.07.24  09:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Ako píše Dany, zrejme to bude brzdami, disky by mali mať priemer 375 mm (vpredu) a aj 6-piestikové strmene sú hodne robustné: [odkaz]
    Ako si pamätám GTI malo 340 mm brzdy a dali sa dať ešte 17ky, Rko ale už malo 357 mm a museli byť 18" (to platí aj pre S3), takže je pravdepodobné, že 375 mm už vyžaduje 19".
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 01.07.24  07:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

že by kvôli brzdám?
    Kamarát mal tiež stále problém s diskami na Type R. Tam bol profil ešte radikálnejší.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.06.24  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

iu....hmm....to je velmi zajímavé. Proč asi trvají na těch 19" ? Celkový průměr kola s pneu se přece kvůli správnosti údaje rychloměru dá řešit rozměrem pneumatiky.... 8-
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.06.24  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Podvozok

Pradeda: pozerám techničák a parafrázujúc Henryho Forda: you can have any rim size as long as it´s 19 inch. ;-) Teda mimo sériového rozmeru 265/30 R19 vpredu a 245/35 R19 vzadu sú prípustné iba 235/35 R19 (aj to len M+S, t.j. zimné).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.06.24  16:27

« Re: Re: Re: Re: Podvozok

Concaver CVR5 Platinum [odkaz]
    Jak to tak sleduju na stránkách RS3 8Y, tak borci mají dost často problémy s poškozenými ráfky/pneu na horším povrchu. Zdá se, že 265/30-19 nebyl pro FWD car zrovna ten nejlepší nápad. Já bych (kdybych) kupoval nová kola, raději šel do 265/35-18 vpředu a 245/40-18 dozadu. Nevím ale, jestli by to šlo zapsat do techničáku...myslím, že velký techničák jsem už ani nedostal.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.06.24  22:03

« Re: Re: Re: Podvozok

Dany
    Ešte že bol z Nemecka, nedaj bože, že by bol z východu, napr. zo Slovenska! :-O 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.24  20:22

« Re: Re: Podvozok

ešteže bol iba doktor z Nemecka >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.06.24  15:02

Dany: šak si mal málo jazdené auto z Nemecka po doktorovi, proste jazdenkový ideál. >:D
    Každopádne teraz to vyzerá tip-top, ako úplne nové. Nahodíš tie nové Goodyeary Supersport a je to ako z predajne. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.06.24  14:29

Dany....kdyby nebylo digitální fotografie, tak bys za ty fotky mohl mít ošetřený další podvozek.... :-! ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.24  12:50

« Podvozok

Čaute leštiči.

Dal som upraviť (antikorózne) podvozok na trojke tak pozrite nejaké fotky.
    Po šiestich rokoch to nevyzeralo vôbec zle. Aj natierač hovoril, že omnoho lepšie ako dovezenky z Nemecka.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.06.24  09:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

RS3 bude zaběhnutá....ale až tak v září....letos.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.06.24  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Keď pôjdem okolo tak Vám ešte nejaké doveziem.
    …..keď bude RS3 zabehnutá tak mám pocit že tu už nebudeme.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.06.24  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Freddie....no problem....hned jak bude zajetá.můžeš se stavit.....jo a jestli vám zbyly v komoře nějaké gorbáčiky, tak "něco málo" můžeš pak vzít s sebou...byly vynikající... yes:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.06.24  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Další "zelenáč"...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 27.06.24  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Už mám nalítáno 10.500 km :-!
    Asi je čas pomalu přemýšlet nad novým, už je z toho ojetina >:-[] >:D
    Nějaký polygon v Brně bude v červenci od Czech M Clubu, mrkni na termín. A Iudex by měl zkusit drift mód v RS3 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.06.24  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Dedo: dlžíš mi za radu ostrých 200km na RS3 >:D

Tom : koľko už máš km na GTS? Není v Brne voľný polygon že by sme išli zablbnút? Rebrá furt bolia ale už mám absťák.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.06.24  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Sláva! Freddie díky! Funguje to. Jen jsem měl strach, že se mě nepodaří znovu přihlásit, protože jsem před tím přestavoval hesla v marných pokusech se sem dostat. Tož snad už to bude šlapat.... :yes:
    tms....ano, RS3 je FWD bias a to se nedá ani super širokýma pneumatikama ošulit....ale ve finále je to pro průměrného řidiče a hlavně na okruhu bezpečnější.
    ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 27.06.24  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Odpočinek! Automat.opravy s novým SW v Samsungu jsou moc aktivní :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.06.24  13:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

TH
    "...cítím v hlavě odpočet::."
    Myslíš ten odpočet (DPH) na CGTS? >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 27.06.24  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

SpyderFred - samozřejmě že bude RS3 na limitu nedotáčvé, když má motor nad přední nápravou a výraznou většinu váhy vpředu. Ikdyž se to snaží obléknout širšímu pneu vpředu o 2cm :-) Ale čas je to hooodně super, o tom žádná! Spíše jsem ale zvědavý na casna Hockenhaimu, kdy byla RS3 nastejno s M240i a Cayman T s 2.0T.
    Vrátil jsem se v pondělí po 12-ti denní dovolené v Itálii (Dolomity, Bolzano, výlet k Lago di Garda) a cestou tam i zpět na noc v Rakousku (sraz sportovních aut ve Veldenu). Pomalu se z toho dostávám zase do normálu :-) Jinak nechodit 3 týdny do práce je super, konečně se jednou cítím v hlavě odpočet a vyklidněný! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.06.24  08:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Skús sa odhlásiť a nanovo prihlásiť. Mne to tak funguje keď sa tu nemôžem dostať.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.06.24  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Pořád se sem nemůžu dostat. Pouze přes mo. Navolit stav paliva? Tož to je dobře. Zkusím to.....
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.06.24  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Pradeda: namiesto spotreby sa dá do stredu navoliť aj ukazovateľ stavu paliva (alebo iné údaje).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.06.24  21:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

pd7
    Ten kruhový tachometr má uprostřed i aktuální digitální hodnotu zobrazenou většími čísly.
    Na co ty při tom nájezdu potřebuješ furt vidět stav paliva? >:D
    Navíc mezi těma budíkama (vlevo nahoře) máš aktuální dojezd (720km).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.06.24  16:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

iu...tož ano, ale na té klasice chybí stav paliva a teplota oleje..." a rychlomer je složité bez HUD sledovat..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.06.24  13:55

No v přidělí...konečně jsem se sem dostal. Aj sem zapomněl co jsem chtěl napsat. Musel jsem přes mobil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.06.24  10:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Tak opravujem svoje tvrdenie, že RS3 má len blbé dizajny prístrojov. Hlboko v menu som našiel možnosť aj klasických, okrúhlych budíkov. Takže mám na výber z troch dizajnov, pričom klasika je bezpochyby najlepšia: [odkaz]
    Fred: nie je problém, pri najbližšom stretnutí Ti dám vyskúšať. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.06.24  22:46

Tak a teraz si ma navnadil pretože turbo kopance a inak pokrivené a nevyhladené výkony mám rád plus tu je bonus ten atypický zvuk R5.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.06.24  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Pradeda: zreteľný ukazovateľ stavu paliva v RS3 samozrejme je, tu som Ti to cvakol: [odkaz]
    A otáčkomer je sakra dôležitý, aj pri automate. Jednak v zábehu je dôležité sledovať si otáčky hore a včas preradiť, jednak je dôležité sledovať si otáčky dole, lebo v comforte automat veľmi podtáča, čo v kombinácii so silnou turbodierou znamená potrebu manuálne si podradiť, ak chcem svižne vyraziť (dinar sa vyjadril, že RS3 má turbodieru ako Porsche 911 z 80. rokov). Ten základný otáčkomer je ešte OK, ale v RS módoch je to úplne nečitateľné. Takže návrat okrúhlej klasiky po facelifte je veľmi vítaný.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.06.24  10:44

Mě se v každém případě libí ta grafika, kterou má moje RS3 (dá se i měnit) a nějaký usraný otáčkoměr na FL je mě putna.
    Co mě ale sere, je chybějící zřetelný ukazatel stavu paliva. Nějaká ikona s km dojezdu, schovaná kdesi v lince nahoře, která bez brýlí není ani vidět, je mě k hownu.
    U C-HR je to ještě v pořádku. Tam stále vládne klasika... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.06.24  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Tak som si pozrel video RS3 vs NS a vypadá že ta krabička od OOOO letí neskutočne. Flughplatz, Schwedkreuz a líšča nora boli fakt rýchle.
    Chlapík tam mal aj nejaké krízovky a občas som mal pocit akoby to auto bolo nedotáčavé.
    Inak pekne sa na to pozeralo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.06.24  17:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Leg
    Tourbillon jsme viděli, přístrojovka ala švýcarské mechanické hodinky... :yes:
    Na čo to ("digitálky") musíme mať? My na howno, ale automobilky ušetří kopu peněz.
    Je to jako digitálky, které ve finále zobrazují obraz imitující klasický ciferník s ručičkama.
    Ale to grafické řešení co je teď v RS3 (před face), je rozhodně horší, než kulatý otáčkoměr, byť i (bohužel) na tom eLCéDéčku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.06.24  17:18

pd7
    Pokud neřídíš v rukavicích je alcantara na volantu nepraktická...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.06.24  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

wl: to ja by som výrok otočil, gulatá digitálneho grafika otáčkomeru nie je lepšia v ničom, ak to máme porovnať s predchodcom (to na čom jazdí iudex a na čom nejazdí pradeda). U analógu je to iná pesnička, tam je tvar vynútený mechanikou otáčkomeru.

OK, som ochotný uznať, že sa to môže niekom páčiť, lebo sa to podobá na starý dobrý analóg, ale potom je otázka, načo musíme mať niečo, čo sa na niečo iné iba hrá. Be true to yourself!

Videli ste nové Bugatti, interiér bez displejov, akurát jeden schovaný a objaví sa iba keď ho treba. Tak sa to robí do psej matere! [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.06.24  00:17

Já otáčkoměr moc nesledoval a řadil většinou podle sluchu...nebo podle shift light, to bylo na okruhu nejužitečnější..... ;-) >:D >:-[]
    Alcantara na volantu mě zajímala a dal se objednat i s tou levnější verzí RS interier paketu. Tu jsem měl nakonfigurovanou na originální objednávce. Tvar volantu jsem neřešil a otáčkoměr, speciálně s automatem také ne. Skladovka, kterou jsem koupil nemá žádný s těch paketů. Je to, abych tak řekl překvapivé, když šéf Top Centrum tu skladovku jinak bohatě nakonfiguroval. Volant z alcantary by mě určitě potěšil... ;-)
    Tak toto se nepovedlo....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.06.24  22:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

pd7
    Předface takový volant v nabídce neměl...
    Kulatá grafika otáčkoměru je lepší ve všem...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.06.24  20:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

iu....RS3 na videu...zploštělý volant dole i nahoře.... :-O Nevím, možná s tím dražším RS interier packetem ten volant zploštělý nahoře byl....ale už si to nepamatuju...že tam byl červený proužek a potah v alcantaře, to si ale pamatuju.... :-
    Kulatý otáčkoměr při ručním řazení na okruhu určitě výhoda....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.06.24  19:21

pd7
    Už to víš taky, jo... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.06.24  18:42

wl....super zpráva pro Rožnov.....:yes: .Onsemi dá 46 miliard korun do výroby čipů v Rožnově. Pomůže tím i automobilovému průmyslu......... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.06.24  13:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Tu je tá rekordná jazda. Brutálna rýchlosť, v priamke (zazrel som 297 kmh) aj zákrutách: [odkaz]
    EDIT: a konečne dostane RS3 normálny, guľatý otáčkomer.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.06.24  13:24

« RS3 facelift

RS3 facelift sa blíži, tu sú maskované fotky: [odkaz]
    Drobné zmeny tam sú, ale to sa bude dať zhodnotiť až po odhalení. Zaujímavejšie je, či dôjde k navýšeniu výkonu, väčšinou sa písalo, že nie, ale ten vylepšený čas na Nurburgringu indikuje, že to môže byť výkonnejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.06.24  18:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Bánovce nad Bebravou...Jankův vrch znám.....brácha i jeho syn (oba už po smrti) tam ještě za bolševika a snad i po 89 závodili....
    Zabíháš fest....a jde Ti to....to je fakt.... :yes: Budu muset zajet do Trnavy, abys mě ukázal jak se to dělá..... ;-)
    Na Mustangy a Octávky se vyser....ty nestojí za to... >:-[]
    RS in chrome....why not?....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.06.24  15:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Dnes som prekročil 2000 km a teda považujem auto za viacmenej zabehnuté. Nakoľko som mal cestu popri Jankovom vŕšku, mieste, kde sa jazdili preteky do vrchu, nemohol som si to nechať ujsť a vybehol som hore. Nie je to zrovna Stelvio pass, ale musíme byť skromní: [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Aj keď tá cesta má najlepšie časy za sebou, dosť rozbitá a hlavne strašne veľa štrku, takže sa nedalo do toho poriadne oprieť bez rizika šmyku na kamienkoch. Ale vynahradil som si to peknou kľukatou cestou do Trenčianskych Teplíc, kde práve kladú nový asfalt a dali sa tam trošku popustiť oťaže.
    >:D
    Inak zrejme aj farbou auto celkom provokuje iných šoférov (či už je to Mustang, alebo aj stará dízlová Octavia), mnohí majú tendenciu sa pretekať. Doteraz som odolával s argumentom, že nemám zabehnuté, ale bude to teraz ťažšie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.06.24  14:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

wl....myslím, že Primeros samolepku by iudex "neskousl"....kde si ji vzal? Ty si ji měl někde na autě nalepenou? To bych do Tebe neřekl. V každém případě je to unikát... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.24  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

pd7
    Co třeba takovou samolepku:
    [odkaz]
    To je tradiční značka švýcarských gum/pneumatik...

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.06.24  11:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.06.24  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

>:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.06.24  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

iu.... :yes: (Jen tomu chybí nějaká vhodná samolepka.... ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.06.24  08:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

Vidím, že všetci tu behajú po okruhoch, alpských priesmykoch v Taliansku či skúšajú zaujímavé autá, tak by mohli dať nejaké fotky (keď sme už fotosúťaž). Ja nikam nechodím, tak som si aspoň umyl auto (prvýkrát po keramike); žltá totiž priťahuje hmyz a vtáky, ktoré ho s chuťou os..rú. Našťastie s keramikou je to citeľne ľahšie umývanie: [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Inak pomaly už zvyšujem tempo aj otáčky, točím do 5000 a začína sa mi to čím ďalej tým viac páčiť, dynamicky aj zvukovo. Len tie rýchlostné limity sa podozrivo rýchlo míňajú, hlavne keď sa niekto chce pretekať a nechám sa vyhecovať. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.24  13:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

pd7
    Konečně?
    Audi mám v garáži už 18! let, takže už je teď dospělé...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.06.24  10:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW Tiguan R na prodej po 2 letech a snížení ceny

iu....že by si label chtěl konečně koupit pořádný auto..... ;-) >:D >:-[] I když myslím, že se u nich v rodině nějaké Audi už pohybuje nebo pohybovalo....
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…