Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

nakoniec zrejme aj tak nebudem mať na výber, ak nebudem riešiť dovoz.
    Ale ja vám neviem. Hatch je klasický hatch, ktorých sú mraky.
    Fast vnímam podobne ako sedan pri RS3. Na faste sa dokonca skôr zvažuje strecha, siluetou je to bližšie BMW4 gran kupé. Tiež zadok nemá pomerovo kratší. Akurát je to celé v menšom. Mne sa práve ten fast páčil od začiatku.
    Z hatchov sa mi páči, pre niekoho disproporčné, staršie BMW1 a Mazda 3.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.02.24  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

iu......můj prodejce bude mít službu až příští sobotu 09.03.24
    Takže, jestli sem do Kyjova vyrazíš, zvaž toto datum. Bude snad možná i projížďka.
    Máš na sedan neoficiální rezervaci......... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Dany
    Viz iudex, on je to spíš takový zdrclý liftback, než skutečný fastback.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.24  13:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Ja nemám k fastbacku nejaké veľké výhrady, bral by som v pohode HB aj FB. Všeobecne mám liftbacky rád, považujem ich za praktickejšie alternatívy k sedanu pri zachovaní podobnosti sedanu. Ale zrovna tu sa tá praktickosť úplne nepodarila, ako píšete, ten kufor nie je o moc väčší a aj zvonku tvarovo vidieť, že sa vychádzalo z HB a až dodatočne bol FB, ktorý nechceli moc natiahnuť oproti HB a spraviť z toho klasický liftback. Ale opakujem, nie sú to nejak závažné výhrady, ak by bol len FB, v pohode beriem. Ak je ale HB, z danej dvojice mi príde vyváženejší (plus ako bonus o chlp lacnejší).
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  13:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

čo sa vám na tom fastbacku nepáči? Mohli by ste to rozobrať
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  13:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Ty môžeš kupovať elektro, keď máš plnú garáž.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  13:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Dany
    Šedá perleť je dobrá volba, lepší, než "pomněnkový hh". >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  13:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

sf
    Ale ten design zadku hb taky není u i30 žádná sláva.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  13:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Vykašli sa na Hundaja a kúp elektro >:D

wl mne sa fb nepáčil nikdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

s tým najvyšším časom ma pekne nasrali. A vôbec, Vy ma tu tiež pekne serete >:-[] všetci do jedného. Musím vystúpiť z klubu šatičiek a vyšívania.

Tak bude šedá, no

ak vôbec bude
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.24  13:02

Dany: čo si pamätám tak keď prišiel fastback (nejaké dva roky po HB), tak mal inak naladený podvozok, údajne trošku komfortnejší. Ale pri facelifte toto naladenie dostal aj HB a teda sa to vyrovnalo. Preto už sa o rozdieloch nepíše, lebo žiadne nie sú.
    Ak je voľba parformance modrá vs. šedá shadow, je to asi jedno, obe sú pre mňa na rovnakej úrovni, nie je to top, ale obe v pohode. Modrá je typická a identifikuje Nko, na druhej strane ju má 90% eNiek. Šedá je menej zaujímavá a taká všedná, ale zase ich toľko nie je.
    Každopádne je to jeden z posledných dostupných hothečov, stará dobrá škola, parádny zvuk, mechanický samosvor, stovka za 5,4s, proste výborná voľba.
    Ono v podstate po konci i30N už toho nič moc nezostane v rámci normálnych dostupných HH: Focus ST, Golf GTI a Leon, hotovo. Prémiová D3 je cenovo inde. Fakt najvyšší čas kúpiť, kým nejaké i30N ešte je v salónoch.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  12:59

sf
    Ten FB se mi časem už trochu ohleděl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  12:57

Dany
    Černá metalíza i30 sekne, jen je nepraktická.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  12:56

FB není krajši, není a není !!
    Keď sa tu bavíme takto o HH tak som mrkol na nejaké staršie 3dv Golf R a občas sa nájdu pekné kúsky. Hmmm
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  12:41

« Re: Re: Re: Re: Re: farbičky

Vidím to ako label, hb praktickejší, fb krajší. Keďže Megan zostane doma, tak praktickejšie auto nepotrebujem. Skusnem aj ten hatch keď bude treba.
    Skôr platilo, že fastback je pohodlnejšie nastavený + sa lepšie pracuje s váhou, kvôli mierne dlhšiemu zadku. Teraz tie nové však neviem, nikde nespomínajú rozdiely medzi verziami. Mali by mať tuhšie pružiny a mäkšie naladené tlmenie... Niekde majiteľ prvej verzie vyhlásil, že je po face použiteľnejšie, príjemnejšie.
    Jazdil som kedysi dávno prvú verziu s manuálom. Megane RS automat, základ. Type R predchádzajúcej generácie. Všetky mi prišli použiteľné na každý deň až na tie R20 u TypeR. Tie u nás trpeli.

Farbu by som preferoval Dark knight
    U nás sunset není. Objednáno by malo byť 20ks performance blue a šedá základná.
    České skladovky, červená pastelová, performance blue, šedá základná, čierna metla a jedna serenita v Prahe
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.02.24  12:15

« Re: Re: Re: Re: farbičky

Ta barva (bazénová modrá) byla Nkám přidělena asi záměrně, aby byly okamžitě identifikovatelné jako Nka.... ;-)
    Myslím, že s Kyalami Green pro RS3 mělo Audi podobný záměr. :-!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  12:04

iu
    Mám radši hb, ale teď když už jsou jen 5dv., už tolik ne.
    U i30 bych to řekl spíš opačně, hb bude o něco praktičtější, fb o něco hezčí.
    Ve finále bych asi dal stejně přednost hb.
    Ještě k té modré, bazénová vs lila:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.02.24  11:59

Lowered RS3 SD....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.24  11:59

pradeda: tak ak by RS3 nedostalo žiadne zmeny, o to lepšie, nebudú mať dôvod dať vyššiu cenu. A vyšší výkon netreba, ak niečo RS3ke nechýba, je to výkon motora; včera som videl video ako RS3 na Autobahne išla 298 kmh. :-O Horšie sú tie zvesti o výrobe až budúci rok, snáď sa to týka iba vzdialených Aussies a nie nás.
    Ale späť k Danymu a jeho výberu. Hoci ja by som bral manuál (preto že v i30N stále je), nijako automat neodsudzujem, ak to má byť daily car, prečo nie; naviac tú 8° dvojspojku testy len chvália. Ale neskúšal som (a myslím, že ani nikto tu). Farba je menej podstatná a hlavne pri posledných skladovkách na trhu si nemožno vyberať. Modrá bude dobrá, aspoň jasne ukazuje, o aký model ide. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.24  11:58

« Re: Re: Re: farbičky

Dany
    Ale Performance blue není typická bazénově modrá, tu měl třeba Focus RS,
    tahle HyuNdaiovská má zřetelný nádech do lila, proto je za mě horší, než ta bazénová, ale ženám se to pochopitelně může líbit právě proto...
    A má ji 90% eNek.
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 28.02.24  11:50

i30N barvy: První 2 místa souhlas s Iudexem:
    1. červená sunset metalíza
    2. šedá dark knight metalíza
    Hlavně ne tu ohavnou modro-fialkovou!! :'-( :-O Hnus velebnosti. To už raději pastelovou šedou. Za mě spíše Fastback, Hatchback je zezadu divnej :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.02.24  11:33

Dany....díky za vysvětlivku.... :-! Jinak, kdybych dnes kupoval něco levnější a v manuálu, tak bych to Nko zvažoval. Ono totiž už není moc na vybranou (FSTX?). I ta bazénová by přicházela v úvahu. Nevím proč se ji říká bazénová, protože na bazénech je většinou vidět tmavší odstín modré. Ale po vyblednutí, jako třeba ten můj, se to té modré v odkazu přibližuje..... ;-) >:D >:-[]
    Eventuri carbon sání na RS3....krása....[odkaz]
    Info on RS3 F/L from Australia...This is the information I’ve received from Audi Gold coast, that also have 3 other Audi dealerships around Australia, where I currently am waiting for my build. Arrival is somewhere early next year……
    From the information Audi have released to dealerships here in Australia there are NO reported updates scheduled for the RS3. The S3 is receiving an update to bring its performance up closer to the RS3, as there has also been word around that the RS3 could potentially be discontinued in the near future but Audi still want to be a player in the turbo compact car scene.
    Once again I will repeat before I get blasted, this is the information I have received from the dealership here in Australia.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  10:34

za to zas dostanem očapek

automat a športové sicne

u nás je to N Performance + N seat pack
    v cenníku iba HB, skladovka posledná v BB, čierna. Zisťujem na importe čo s tým. Podľa neoverených info by mali mať objednaných ešte 20ks do predaja, modré a základné šedé, či bude fast neviem.

v Čechách N Performance sport, ešte dosť skladoviek vrátane fastov

HB je z mojho pohľadu bez rice
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  10:26

No z Vášho výkladu by som si jednoznačne vybal bazén a s velkou * (HB).
    Automat alebo manuál ?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  10:19

ja nie som rasista, ale ak ide o zadky, tak malý zadoček mi je príťažlivejší (kupé, sedan, lift...) ako úplne bez zadku
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  10:16

Pozeral som aké metalické červené myslíte s Labelom...
    Nemyslím že fast je celkovo praktickejší, snáď len trochu väčšou plochou kufra, inak je horší priestor na zadných sedačkách. Výstuha je vyššie, čiže viac prekáža pri sklopení sedačiek...

Dedo: bazénová
    [odkaz]

plotová základná
    [odkaz]

a pre teba serenity
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  10:16

Skrátka mne sa rôzne fastbaky,sportbaky a suv kupé nepáčia. Dokonca nemám rád ani liftbaky, len sedany ,kupé a nepraktické 3dv HB.
    Na strane druhej sa mi celkom páči nepraktická čierna farba, som asi iný.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.24  10:05

Dany: tak odovzdávam štafetu výberu nového auta a farby do Tvojich rúk. :-)
    Ako sme sa bavili, za mňa sú na i30N prijateľné (v tomto poradí):
    1. červená sunset metalíza
    2. šedá dark knight metalíza
    3. performance blue
    Ale ako pozerám červená sunset sa už nerobí, takže buď šedá dark knight, alebo klasika modrá. Zrejme aj plotovú šedú shadow by som akceptoval a tiež bielu serenity.
    Určite nie čiernu ako píšeš, na tom je vidieť každá špinka aj škrabanec a ani pastelová červená nie je pekná.
    Čo sa týka karosérie, skôr sa mi pozdáva hatch, ale fastback je zase praktickejší.
    A každopádne i30N považujem za výborný hotheč a z hľadiska value for money za bezkonkurenčný. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.02.24  10:00

Omlouvám se za svou neznalost, ale "bazénová" je jaká barva? Nějaký odstín modré? 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  09:49

« Re: Re: farbičky

Tuším som s fastbackom v menšine. Prečo sa ti nepáči?
    Z mňa je to "športovejšia", menej praktická, s nižším koeficientom odporu... karoséria.
    Aj žene sa páči bazénová...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  09:40

« Re: farbičky

Tak dobre, budem v menšine ale bazénová je za mňa cajk. A dúfam v obyč HB a nie ten sportback či ako sa volá.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  09:36

« Re: Re: farbičky

Čiernu ee, zas taký leštič nie som.
    Obávam sa že plotová základná bude rovnako náchylná na špinu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  09:33

« Re: farbičky

…fčera som videl jednu zníženú čierno-čiernu i30N a vypadala moc dobre. :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  09:21

« farbičky

Farbičkári: aká farba na I30N?
    Môže to byť akákoľvek farba, ak to bude bazénová, alebo šedá >:D

WL, teba už mám ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.02.24  09:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Mne ten bobor už ani nevadí. >:-[]
    T3 by mala mať komplet nový podvozok. V rámci akcie "Poznaj svojho nepriateľa" som pozrel Hrubisov test a podvozok len chválil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.24  08:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Leg: Melbourne až tam "down under"? Pracovne, alebo dovolenkovo? Takýto výlet ma zaujíma viac než nejaká Tesla 3 (pre mňa úplná antitéza auta, ktoré by som chcel). A pradeda Ti mohol dať nejaké tipy v jeho bývalom domove.
    Inak ak spomínaš i4, aj u mňa je to asi prvá voľba medzi električkami. Vyzerá to ako normálne auto, je to kvalitné ako normálne auto, interiér a ovládanie ako ostatné BMW, t.j. prémia a nie bakelitová kvalita Tesly. V mojej skromnej konfigurácii 340k verzia za 66t, ak by dali 20% ako na hybridy, tak za 53 je to dobrý kauf: [odkaz]
    Ad disk: samozrejme že je to moja chyba, ale tak pre pokoj duše to predsa musíš na niečo zvaliť. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.02.24  06:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Však od toho tu je diskusia aby sme si poradili, prípadne pohanili farbičky >:D
    130i. Nedávno som jednu fakt krásnu 3dv videl kdesi na parkovisku a hneď som mal chuť sa k nej vrátiť pretože chvíľku som aj ja vlastníl to auto. Pripomenulo mi to ako som si s tým chodil pojazdiť na “Úchyloku”, no parádne zážitky.

PS čože si bol na výlete v AUS ?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.24  23:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Áno, facelift by na tom mal byť lepšie, ja sám som sa divil, aké hrozné to bolo. Nebol to Thomov Megoš, ktorý mal na nejakej fotke pred preberaním na tlmičoch nasadené “pračkové” adaptéry, ktoré majú brániť prílišnému pohybu auta pri preprave? Alebo si to s niekým mýlim, každopádne svojim jazdným prejavom mi to tá Tesla pripomínala. :-) A to pípanie ani nespomínaj, stále tam niečo cvrlikalo, ak sa to nedá vypnúť, tak je to pre mňa oveľa väčší dealbreaker ako mnohými opovrhovaná absencia budíkov/hud.

i4-ani mne sa nepáči (vlastne okrem bobrozuba sa mi aj celkom páči, ale to okrem je dosť podstatné), ale jak som do toho sadol, hneď som si pripadal ako za volantom svojej bývalej 130i. Len táto je uspôsobená potrebám starého fotra (priestor, kufor), ktorému učarovala elektrika. A vraj je to prekvapujúco dobrý elektromobil v “elektromobilistických” disciplínach.

EV6 - skvelé auto na každý deň, vnútri priestranné, vonku nie príliš rozmerné (viem, pradeda bude oponovať), pekne jazdí, primeraný výkon, dobrý dojazd rýchle nabíjanie… a nie je to SUV.

Hovoriac o SUV - eso v rukáve je nový Macan, podľa mňa prvé vyslovene dobre vyzerajúce SUV/crossover od Porsche. Aj technicky na úrovni, ale cena rozumnej výbavy okolo stovečky - to je za konfekčný crossover dosť uletené. Predávať sa to ale bude, tak čo.

Ja tiež nič nekupujem, ale ako vidíš, presondované mám kvalitne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.02.24  20:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

T M3 sa mi dizajnovo hodne páči a údajne po FL je to iné auto (ešte som netestoval) ale Y za mňa podvozkovo ok. Intrier sa dá prežiť ale neustále pípanie pomocníkov je na vytrhnutie a vyhodenie tej TV. V Tesle sa ešte údajne nedá nastavovať rekuperácia, čo by ma hnevalo.
    T deklasuje konkurenciu hlavne cenou a asi pohon bude tiež top.

Na EV 6 som ešte nešiel ale EV9 sa mi pozdáva v introši a jazda tiež ok.

BMW sa mi fakt dizajnovo nepáči.

Zatial nejdem nič kupovať ale sondujem trh.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.02.24  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Vegas Yellow....škoda že tu není v nabídce....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.24  18:46

iudex a čelné sklo: buď rád, mohlo sa ti to stať na novej RS3. Vlastne, nič som nepovedal…
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.24  18:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Fred: ja som sa nedávno zviezol uberom na zadnom sedadle modelu 3 a bol som v šoku, čo je to za kostitras. Bakelitový interér ber čert, ale to auto bolo nepríjemne nepoddajné, tvrdé a pri každom prejazde dilatačnej špáry na diaľnici nepríjemne nadskočilo. Skrátka, podvozku chýbala akákoľvek sofistikovanosť. Chalan ho mal necelý mesiac a obuté osemnástky. Nebolo to pre mňa prvýkrát v Modeli tri, ale doteraz to bolo tuším vždy na kvalitných francúzkych cestách. Tentoraz v Melbourne, ale ani tam nemajú nejaké tankodromy a neskôr v Passate som nič podobné neprežíval. A EV6 na 21” GT podvozku bola aj na našich šialených cestách oproti tomu rollsroyce.

Ak je ale pre teba ypsilonka na našich cestách OK, prečo nie. Ja by som osobne šiel do EV6 alebo i4, to sú moji aktuálni favoriti. Mám ale špecifické preferencie. Medzitým aj tak musím amortizovať Lexus, takže som sa zaradil do vyčkávacieho obrazca na budúcu elektrickú trojku.

Jasne, gumy sú na vine, disky sú na vine… ale ak oderieš disk, skutočný problém je niekde inde. >:D (robím si srandu, ja sám som odral disk na svojom BMW, ale tam bola konfigurácia pneu/disk taká, že obrubníka sa stačilo jemnučko dotknúť)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 27.02.24  13:11

Ty to tuším nechceš predať >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.24  13:09

Jo, niektoré gumy majú celkom vyčnievajúcu bočnicu. Tie moje ale nemajú a hlavne tvar diskov je dosť nešťastný, že smerom do stredu vystupujú von: [odkaz]
    A aby som zavŕšil úspešný deň, práve mi na diaľnici kameň ťukol okno. A kým na disk kašlem, okno riešiť musím. 8-s Holt keby som mal auto v garáži ako pradeda, nič by sa mu nestalo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.02.24  11:30

Dany: nieeeeeee, svet je ešte v poriadku aspoň u mňa.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.02.24  11:13

Dany....přesně. Bridgestone měl svého času gumy, tuším Potenza, které měly po vnějším obvodu lip uvnitř vyztužený ocelovým prutem, který přesahoval několik mm ráfek a ten spolehlivě ochránil disk před poškozením o obrubník. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 27.02.24  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Iudex, treba vyberať gumy, čo majú dostatočnú ochranu pre disk. Keď sa "jemne" oprieš o obrubník, tak neoškreš.

Svet sa v kravskú pu obracia, Fred vyberá Bežné Elektrické Vozidlo 8-s
    Rúcajú sa mi istoty.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.02.24  09:44

iu....sobota otevřeno 8-12.00.
    Nevím, jestli bude mít můj prodejce službu. Prodejci se totiž na soboty střídají. Když by jsi potvrdil, že určitě přijedeš, tak bych se s ním dohodl, aby byl přítomen.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.02.24  09:03

Tak disky sa dajú vcelku pekne opravit a auto hneď stúpne na cene. ;-)

PS: včera testovačka Tesla Y a není to vôbec zlé. Keby boli voľné peniaze, ešte jeden voľný zadok na jazdenie a chuť kupovať dalšie auto tak v EV nevidím problém.
    Aké EV by ste mali vo výbere v cene Tesly M3/Y ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.24  07:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

pradeda: uvidím, možno by som v sobotu dobehol na chvíľu.
    Inak práve sa mi (klasicky pri parkovaní pri obrubníku) podarilo kvalitne oškrieť disk. 8-s :'-( Tie nešťastné zimné disky sú strašne háklivé, budúce zimáky určite nevyberiem brúsené s ostrými hranami. Už celkovo vyzerajú na vyhodenie; ešteže auto budem predávať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.24  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

iu
    Zrovna tu tvou Sunset potkávám...., ne že ne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.24  20:18

iu....dnes odpoledne jsem byl v Top Centrum finalizovat servisní balíček a prodejce se ptal jak to s Tebou vypadá. Kontroloval ceny na Slovensku a říkal by se na ten žlutý RS3 SD určitě našla cesta....tož možná by nebylo na škodu si poslechnout co by pro Tebe mohli udělat a zároveň by jsi tu žlutou viděl naživo ..... :-! [odkaz]
    Podobná výbava jako moje. Dynamic 290km/hod paket,ceramic brzdy, HUD.....
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.24  14:45

Ne, to není moje "skladovka"....[odkaz]
    Ale kdo ví...měl jsem podobně upravené sání na mých Hondách....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.24  14:41

iu....v Top Centrum stále mají RS3 SB i SD ve žluté Python. Udělej si výlet a ujisti se, že ten odstín je přesně podle Tvého gusta. Já taky měnil barvy až na poslední chvíli po tom co jsem viděl barvy naživo.
    Počasí je teď super. Dáme řeč i kávičku.... ;-) Come on....do it.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.24  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

wl: nevidel som, u nás nie je. Ak to bude ale ako Dragon skin, je to fajn, tá sa mi páčila.
    [odkaz]
    A to, že sa nepredáva nič neznamená, ani moja oranžová na 3er v podstate na cestách nie je a je to za mňa najkrajšia farba na 3er F30 aj G20 dohromady. Ľudia proste nemajú väčšinou odvahu na výraznejšie farby a idú na istotu odtieňov šedej (79% nových áut tvoria "nefarby"): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.24  11:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

iu
    Hlavně, aby se ten odstín žluté líbil tobě naživo, už si ho viděl?
    Naživo jde ten odstín znatelně do zelené, je to něco mezi žlutou a škodováckou Dragon skin.
    Aby ve finále nebyla jedinečná proto, že se většině zákazníků naživo nelíbí ten odstín.
    Na druhou stranu za mě lepší, než ta modrá a zelená. A pro tebe, jako milovníka metalických barviček, je to stejně jediná volba z běžné nabídky na RS3.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.24  10:38

« Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

iu...tož červená...já už jednu červenou v garáži mám a měl červenou i před tím...Yaris a 2x MPS vše v červené a tak byl nejvyšší čas na změnu.... ;-) Navíc, jak píšu jinde, ten odstín "tuctové" červené není pro mě zrovna to pravé ořechové. A moje "Veselá Zelená" mě vždy, když vejdu do garáže navodí úsměv na tváři a zlepší náladu....a co teprve až s ní začnu jezdit....to teprve bude bomba.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.24  08:06

« Re: Re: Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Tango červená: je fajn, taká stávka na istotu, ak by bola v ponuke, silne ju zvažujem. Na druhej strane ako píše pradeda je taká tuctová, bežná, ono je to vidieť aj na tejto Tomovej fotke, že tá Fabia aj i30 v pozadí majú v podstate rovnakú červenú: [odkaz]
    Kdežto python yellow bude dosť jedinečná.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.24  00:00

Th
    Jo, za mě z "barevných" laků v běžné nabídce na RS3 byla taky ta červená Tango nejpřijatelnější...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.02.24  20:28

tms....červená ok....ale zase jen taková obyčejná, tuctová červená....(karmín bych bral, kdyby byl v nabídce)....v jednu chvíli jsem měl červenou také objednanou, ale pak se rozhodl, že než takovou tuctovou červenou, tak raději tuctovou bílou....no a nakonec to vyhrála wow zelená.... ;-) >:D >:-[] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.02.24  17:01

« Re: Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Tak jsme dali dneska ještě setkání s červenou RS3, která navíc byla krásně umytá, kdyžto známého zelená je celkem špinavá. Ale ikdyž srovnám se včerejší naleštěnou zelenou Pradědovou, tak mě osobně se více líbí v té červené. Na fotkách sice vypadají ty černá matná kola malá (obecný problém černých kol), ale na živo to vypadá takto moc pěkně (snad Iudexovi přidají s faceliftem nějaký nový vzor kol). Všechny ty černé plasty jsou v lesklé černé a vypadá to fajn :-) Tady 4x foto (zase další doprava): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.02.24  10:02

« Re: Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Zajímavá rz.....[odkaz]
    [odkaz]
    Njn....sraz v Kyjově....příště bude s koštem ve sklípku i grilovačkou v přístřešku.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.02.24  19:29

« Výlet do Kyjova - koncernový sraz

Dnešní výlet do Kyjova. Kamarád s druhým Caymanem GTS 4.0 dojel později, tak je na fotkách zvláště. Tady pár fotek (plus další doprava): [odkaz]
    Jinak ten šedý Cayman GTS má o 10mm vyšší podvozek (má v okolí bydliště pár retardérů), ale jak tam mám ty zimní kola co mají větší ET a jsou více zapadlé dovnitř, tak to zatím není poznat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.02.24  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Však jsem to tady dával a posílal odkaz na origo sadu. Kamarád ji má na své zelené RS3. Všechny čtyři pneu stejné šířky, ale kola mají jiná ET :-)
    IUDEX - zítra ve 14 hod sraz v Kyjově ;-) Jedeme tam s kámošem okouknout jedno karbon křídlo na RS3 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.02.24  17:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

iu....C-HR je pro mě na poskakování po městě (po Yariskovi) pořád dost velké. Bohužel nic menšího, ale zároveň vyššího (N/V) jsme v tu dobu nenašli. Nová C-HR je sice o kapku menší (4360), ale pořád do města bych raději chtěl něco tak + - 4 metry. :-!
    Zimní výbava? Po letošní zimě to tady u nás vypadá, že už nebude vůbec potřeba. :-! No a s RS3 stejně neplánuju v zimě jezdit.....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.24  16:39

iu
    Na německém konfigurátoru byla příplatková zimní sada na RS3, vše 235mm, design jako tvoje, jen stříbrné.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.02.24  08:17

pradeda: Ty to máš v garáži zle nastavené? Podľa mňa to je ideál: malý hybrid na poskakovanie po meste, (super)hothatch na všetko ostatné, dlhé štreky i zábavu. Kde je problém? Ja budem mať RS3 na všetko, od poskakovania po meste po zábavu. Ostatne to je pointa hotheču ako all-in-one auta.
    Inak som pozeral na tie gumy a budem musieť prelúskať nejaké Audi fóra, či sa na zimu dajú dať vpredu užšie, resp. rovnakého rozmeru ako vzadu. Kupovať 265mm dopredu a 245mm dozadu na zimu mi príde dosť overkill.
    EDIT: tak som to našiel, zimná sada môže byť rovnaká vpredu aj vzadu, rozmer 235/35 R19, disky 8.0Jx19, ale s rôznym zálisom, vpredu 25 mm, vzadu 46 mm. A ako som letmo pozrel, offset 25 bude sakra problém, také disky som zatiaľ nenašiel.
    P.S. Hyundai práve zarezal benzínové Nká; teda ďalší hotheč končí. Fakt je asi najvyšší čas objednať niečo zábavné čisto benzínové. Hybridná M5 má údajne vážiť vyše 2400 kg.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  22:24

wl....no právě..... ;-) >:D >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.02.24  21:12

pd7
    S C-HR ne, ale s RS3 jo, zelená - modrá, pro blázna dobrá... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  20:33

tms.....mě se to teď v garáži líbí....Tigouš by nešel barevně s C-HR.... >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.02.24  17:47

A ještě by jsi pak zjistil, že vlastně nepotřebuješ RS3, protože rychle a hlasitě můžeš jezdit s eRkovým Tigoušem a co s prázdným místem v garáži >:-[] >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.02.24  16:27

Tom: Tvoj Tiguan sa mi hodne páči len nemám využite/peniaze/miesto pre neho.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  15:40

tms....já to mám v garáži momentálně špatně nastavené. Na delší štreky by byla lepší C-HR, ale to by pak RS3 nenajela žádné km. Takže by se zase opakoval M140i příběh.... :-! Prodat C-HR a koupit Tigouše na ježdění pro rohlíky, to by už vůbec nedávalo smysl. Spíš prodám C-HR a koupím něco menšího...Polo nebo nový Golf e-Hybrid, abych měl servis v místě. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.02.24  13:48

O jednom moc pěkném lehce sportovním Tigoušovi bych věděl, Pradědo. Na ježdění do Varů ideální (na dálnici o dost tišší jako C-HR), stejně jako pro rohlíky okolo komína. A pěkně prdí do výfuku (když je převodovka v režimu Sport a tlumiče mohou být měkké), holky by se za tebou otáčely! >:-[] Necelý 2 roky starý, za 1,230 mega vám ho přenecháme. Za to koupíš dneska leda nějaké holátko! Moc pěkně vybavené, krásná modro-fialová barva, asi 32 tisíc najeto a ještě přes 3 roky pod zárukou :-) [odkaz]
    Původní ceníková cena 1,725 mega, koupeno za 1,520 mega. Více fotek kdyžtak zde z výletu do Alp: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  10:09

iu....nám se také líbí Tigouš. Už dlouho. A tento nový obzvlášť. Kdyby jsme už neměli C-HR, tak teď po RS3, by jsme ho určitě zvažovali i když je o kapku větší, než bychom chtěli. Servis pro oba vozy tady v Kyjově. Top Centrum Audi Kyjov prodává Škodu, VW, SEAT a Hyundai v Hodoníně, ale servisuje vše v Kyjově.
    Tož difuzor v carbonu na RS3 SB vypadá parádně.
    [odkaz]
    Splitter a side skirts netřeba.... :-!
    Zadní karbon spoiler na RS3 SD looks good!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.02.24  09:33

pradeda: to znamená, že sa vyberá rodinné auto pre polovičku. Už som tu spomínal finalistov (Tiguan, Kuga, CX-5, Sportage a X-trail), polovičke sa vizuálne asi najviac páči Tigi. Takže ak po vyskúšaní a ošahaní interiéru (a dotykáčov) to bude prijateľné, tak by mohol v (manželkinej) garáži skončiť Tiguan.
    Ad spoilery pre RS3: ja myslím, že RS3 toho moc nepotrebuje a ak si si priplatil za zadný spoiler, tak už vôbec nič. Ja som si nepriplatil a práve preto zvažujem krídlo na veko kufru, mohol by to byť spoiler od ct carbon (ako mám na 3er): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  08:15

Fialová RS3 SB je v plné karbonové parádě krom střešního spoileru. Ten je tovární.......jo a také střešní okno a taky nejhezčí kola.....[odkaz]
    Předním splitterem si ale nejsu jistý....a bit too much.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.24  08:03

iu....re-nový Tigouš............Akonáhle bude na salónoch, idem vyskúšať a keď ma nič vyslovene neodradí, skončí v garáži. A to znamená čo?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.02.24  00:42

Jj, nicht slecht... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.02.24  21:58

>:D >:D farba sa mi ale páči.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…