Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 13.03.24 16:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelift A3
Čím víc kruhů.......tím víc Audi....[odkaz]
Ano, na kapotě to vypadá líp....ale jaksi levně...skoro jako 2D samolepka... :-! Taky si myslím, že v případě TT už neměli na masce nad RZ pro větší kruhy dostatečný prostor ...proto skončily s malými kruhy na kapotě. Podobný problém jako o F/L A3, kde větší kruhy skončily částečně na kapotě. Může za to nový středový bar na masce, který zmenšil prostor pro kruhy. Tuším (ze zkušeností v Toyotě)), že o této "věci" probíhala v design studiu Audi napínavá debata...... :-! >:-[]
Byl jsem se schválně podívat na moji RS3...a řešení jak zachovat černé kruhy a přitom je zviditelnit by bylo, ale výrobně a logisticky dost nákladné a ve zbývajícím "životě" modelu tudíž neprůchodné... -
pradeda777 13.03.24 13:07
« Re: Re: Re: Re: Facelift A3
iu...zanikání a vynikaní kruhů je "mucha". Dá se řešit elegantnějším způsobem než tímto novým nepraktickým. Hlavním důvodem proč to udělali na F/L tak hloupě bylo, co nejvíc zviditelnit změnu....a to za každou cenu.... :-! Ano, na kapotě by to vypadalo líp, ale stále nepraktické řešení. Na RS3 jsou kruhy v základu v chromu a jsou viditelné no problem. Černý emblem se dá lehce vyměnit za ten v chromu z ND, když by na tom někdo trval, což jsem už řešil s prodejcem při originální objednávce. -
white label 13.03.24 11:58
« Re: Re: Facelift A3
pd7
S názorem na kruhy nesouhlasím, vypadá to, že teď budou v černém provedení standardně a díky tomu posunutí nebudou aspoň úplně zanikat, navíc jsou podložené, takže vyčnívají více do prostoru.
U RS3 bych je dal klidně až na spodní okraj kapoty, jako u TTRS/R8.
Když teď poměrně často míjím Audiny s černými kruhy na černé masce, tak to na první pohled vypadá, jako kdyby je někde ztratily... -
pradeda777 13.03.24 11:46
« Re: Facelift A3
Posunutí Audi kruhů na masce nahoru bylo nešťastné řešení. Souhlasí s tím i lidé v diskusi pod Autofughel videem. No, nějakou víc viditelnou změnu udělat museli. Škoda, že výběr padl zrovna na ty kruhy... ;-\ Iu,....já bych bral tu žlutou RS3, co na Tebe čeká v Top Centrum.... ;-) Teď po uvedení F/L určitě bude na ni ještě větší sleva.... ;-)
Nová červená vínová je na mě až moc fialová a progressive red zase moc světlá, ale na iu 3er, která je podobná, nevypadá špatně.... :-! -
-
pradeda777 12.03.24 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
iu....ok. Červená.....na fotce se mě zdá tmavší než Tango a na videu zase světlejší......ale pořád je to takový tuctový odstín červené, který je vidět i na starších oktávkách...zkrátka nic pro mě. Já preferuji tmavší odstín červené....Karmín a dál.... ok...i když na té fotce je Progressive Red tmavá dost....
-
iudex 12.03.24 12:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
Na manuál s dvojlitrom zabudni, bude len v základe: The 35 TFSI with a 1.5-litre mild-hybrid petrol engine has an output of 148bhp and is offered with a seven-speed S tronic at launch. At a later date, it will also be available with a six-speed manual transmission.
Inak facelift taký nijaký, not great, not terrible. Takže najzaujímavejšou zmenou budú asi len tie dve nové farby: Two new colours – District Green and Progressive Red. Neviem, či tá na promo fotke je práve tá nová Progressive červená, takto na fotke nevidím moc rozdiel od Tango red: [odkaz]
Edit: tu na videu už je vidieť trochu rozdiel, zdá sa živšia ako Tango red: [odkaz] Na RS3 by som ju bral. -
pradeda777 12.03.24 12:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
Tady dobrý příklad jak si Audi "cení výbavu na přání"....
Audi RS4 Avant: Souhrn cen
Základní cena vozidla 1.118.900 Kč (Avant 35 TFSI 2.0/110 kW)
Cena s testovaným motorem a výbavou 2.243.900 Kč (RS 4 Avant 2.9/331 kW)
Cena testovaného vozidla 3.352.800 Kč (RS 4 Avant 2.9/331 kW)
>:-[] >:-[] >:-[]
[odkaz] -
pradeda777 12.03.24 09:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
Tož tady z jiného úhlu a víc světla není plukovnická nejhorší.....ale ano, já bych ji taky nechtěl mít v garáži.... [odkaz]
V článku není žádná zmínka o RS3, ale je tam zmíněna budoucí manuální převodovka. A manual gearbox will be offered in due course, while further engine options (including a TFSI e plug-in hybrid) will join the range later in the year.
Tož jestli ji nabídnou (o čemž pochybuju) i pro 2.0 l verzí, tak to by byl zajímavý stroj....
Jinak F/L ok..."za málo peněz málo muziky" :-!
Zajímavý je ten xover... -
iudex 12.03.24 07:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
Tak práve dnes bol predstavený facelift A3: [odkaz]
Tak sa ukazuje,. že môj predajca mal veľmi presné informácie, keď hovoril o facelifte na 11. kal. týždeň. Takže jeho slová o facelifte RS3 v júni/júli beriem ako relevantné.
Inak tento variant plukovníckej zelenej na A3 je mimoriadne škaredý: [odkaz] -
iudex 11.03.24 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
Pradeda: nie, bude to tento rok: [odkaz] [odkaz]
Facelift A3 by mal byť predstavený už tento mesiac a facelift RS3 údajne v júni alebo júli. Už som tu písal, že napriek objednávke vo februári už mi súčasnú verziu RS3 nevyrobia, lebo už stopli nové objednávky a dorábajú len tie staré, ktoré sa vyrobia v priebehu jari a vzápätí sa prejde na výrobu f/l modelov. -
iudex 11.03.24 13:48
« Re: Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
pradeda: ak mal môj predajca správne informácie, tak práve tento mesiac by sa mal predstaviť facelift A3. Takže logicky tesne pred predstavením f/l modelu sa staré objednávať nedajú, nielen RS3, ale už ani bežné A3.
Leg: na všetko sa dá zvyknúť, je to len otázka času. Trošku problém je, že na letisku máš väčšinou značnú premávku, resp. je to pri veľkom meste, takže si hodený rovno do vody. A tie desaťročia budované návyky sú už vryté pod kožu, musíš si to vedome pripomínať. Ale po tejto skúsenosti by som si už dovolil vydať sa napr. do toho Škótska na North Coast 500, ako si spomínal (celkom ma to tam láka). -
pradeda777 11.03.24 12:07
« Re: Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
RS3 SD modrá....(Nelze v Česku objednat) [odkaz]
....zelená...[odkaz]
Audi RS3 Sportback v současné době nelze konfigurovat a není k dispozici pro objednání. ???
Audi RS3 Limuzína v současné době nelze konfigurovat a není k dispozici pro objednání. ???
iu...momentálně mají v Kyjově tyto 2 RS3 SD. Žlutý...v top výbavě, ale asi ležák a zelený, ten bude asi nový (2024) a v chudší výbavě a dražší, dost možná proto, že RS3 už opět nelze objednat. F/L? [odkaz]
-
Leg 10.03.24 19:30
« Re: RS3 SD....Plukovnická zelená
pradeda: Plukovnícka vyzerá super, hneď mám chuť na tom svojom dať streknúť kolesá do zlatej/hnedej/bronzovej. Akurát tie moje vysokoprofilové 18ky by potom vyzerali dosť smiešne.
iudex: na Cypre som bol ešte s našimi v 90-tych rokoch a aj ako pasažier/junior petrolhead som mal z jazdy vľavo celkom zážitok. Inak manuál je podobne len otázka zvyku, dôležité je nejako prežiť prvých 200 km a potom je to pohoda. >:D Ale je pravda že nedávno som mal v UK požičanú Zafiru s manuálom a keďže už manuál pár rokov v garáži nemám, bol som pred jazdou trochu nervózny. Ale nakoniec si človek zvykne pomerne rýchlo. -
pradeda777 10.03.24 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
wl....všichni správní chlapi byli sem tam manuální porodníci..... ;-) >:D >:-[] -
white label 09.03.24 22:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
iu
"...fakt si neviem predstaviť rodiť manuálne ľavou rukou."
Ty si dobrý manuální porodník... >:D ;-) -
pradeda777 09.03.24 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
iu....tož já si tu válku a okupaci dobře pamatuju. To už jsem byl nějaké ty roky v Austrálii. V Austrálii žila spousta Řeků a to i těch z Kypru, tak australská média této události věnovala tenkrát dost velkou pozornost.
Po levé straně se v Československu jezdilo ještě v roce 1939 než přišli Němci. Pamatuju, že můj otec měl tatrovku s pravostranným řízením a v 50-60 letech tu takových aut ještě jezdilo dost. Ano, směrovky a stěrače byly problémem i pro mě, když jsme ještě pendlovali mezi Austrálií a Evropou a pak ještě dlouho potom, co jsme se sem vrátili.
Jinak Toyotě se v Turecku ale daří....
TMMT dnes vykazuje nejvyšší objem výroby ze všech evropských závodů Toyota. Společnost je dále druhým největším exportérem v Turecku a jedním z největších výrobců v zemi. TMMT v roce 2022 vyrobila 220 tisíc vozidel, z toho 185 tisíc na vývoz.
I moje C-HR je z Turecka.... :-! -
iudex 09.03.24 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Tento týždeň som mal zaujímavý motoristický zážitok. Prvýkrát som šoféroval v krajine s ľavostrannou premávkou, teda po nesprávnej strane cesty >:D Viem, že pre svetobežníkov ako je Leg je to bežná vec, pre mňa to ale bol celkom nový zážitok. A teda zvykal som si relatívne dlho, resp. som si musel stále pripomínať, že sa jazdí vľavo, do auta nastupujem sprava. Najdlhšie trvali detaily ako používanie spätného zrkadla (stále som sa pozeral doprava, t.j. von z auta) či púšťanie smeroviek (furt som zapol stierače). A to som mal automat, fakt si neviem predstaviť rodiť manuálne ľavou rukou. Spravil som za 5 dní vyše 500 km. A keď som si akotak zvykol, tak potom domov a rovno po vystúpení z lietadla zase zmena.
[odkaz]
Bonus pre pradeda: spustnuté dílerstvo Toyota, opustené náhle pred 50 rokmi kvôli vojenskej okupácii (celá mestská štvrť, aktuálne mesto duchov). Vraj ešte pár rokov dozadu tam boli vo výklade autá: [odkaz] -
speedfred 08.03.24 08:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Mám úplne nové brzdy a idem ich tam hneď odrovnať? Zadokolka to je pokial necúvam. >:D -
-
speedfred 07.03.24 06:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Tom: vypadá že tento vílend by mohol byť trošku volnejší tak uvidim. Až by som prišiel tak asi s QV bo zelenáč je schovaný na ďaleko na SK. Prepočítavam. -
Thomasino 06.03.24 23:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
SpyderFred - v sobotu odpoledne budu na Polygonu v Hradci, kdybys jel kolem na projižďku a chtěl se stavit na kafe ;-) :-) -
pradeda777 06.03.24 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
wl....hodně záleží na tom, jak je objekt nasvětlený.....ale ano, jednovaječná dvojčata to nejsou....ale blízcí příbuzní to dozajista jsou....možná různí tatínkové, ale matka ta samá.... ;-) >:D :-! -
white label 06.03.24 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
-
pradeda777 06.03.24 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
wl.....zkus brýle, jeden záběr je venku na sluníčku a druhý je uvnitř pod umělým osvětlením.... ;-) >:D >:-[] I tak je jasné, že jde o barvu "z jedné rodiny".... :-! -
white label 04.03.24 18:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
pd7
Zafoliovat celý spojler právě ne, musí to navazovat na tu střechu, jako u toho žlutého RS3 SB.
Mimochodem na tom odkazu vypadá ten žlutý odstín dobře, ale v reálu jde víc do zelena, teda pokud to není nějaký individual odstín. -
Dany 04.03.24 10:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Thom, budem rád, keď sa popýtaš.
V piatok som bol skúsiť Stelvio 280k, lebo Giuliu nemali vytiahnutú. Nový kus 14 km natočených, tak som ho netrápil. Samozrejme ako vždy, musí pršať keď ja niečo skúšam. Neviem či to bolo surovosťou, ale z toho mála čo som navnímal ma to nijak neupútalo. Podľa rôznych informácií od majiteľov som čakal mierne prerastený hatch, jazdiaci ako Macan... Skôr mi to celkovým charakterom pripomínalo XC60 T5. Dúfam, že Macan a QV sú na tom inak. V Giulii som mal už staticky úplne iný pocit. Materiály v interiéri a spracovanie je výborné.
V sobotu sme sa potom boli zviezť Iudexovou trojkou a to je iné kafé. Sadnúca ako dobre ušitý oblek. Toto je mix vlastností, ktorý mi sedí. Výborne postavené, výborne jazdiace. Veľmi pohodlné a suverénne na každodenné jazdenie a zároveň dosť pevné a svižné pre zábavu. Samozrejme poprchalo, tak sme išli tak piánko. Ani prevodovka mi nepríde najhoršia, ale netočil som jednotku na krv, aby som ten neduh za dva zaznamenal. Naozaj výborné a naďalej sa mi sťažuje výber 8-s -
pradeda777 04.03.24 07:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
-
white label 04.03.24 00:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
pd7
Ad první odkaz na žlutý SB, přesně tak potřebuješ protáhnou tu carbon look folii ze střechy vzadu až na ty páté dveře pod ten karbonový spojler. -
Thomasino 01.03.24 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
No před fejsem to prý na daily moc nebylo ani v režimu Comfort, říkalo pár majitelů. Ale po faceliftu je podvozek nastavený jinak, výrazně lépe, vyváženěji, hodně si s tím podle všeho pohráli. Zeptám se známého, co má doma i30N Fastback a jeho brácha Hachback, oba po fejsu (a k tomu mají 2x TT-RS :-) ) -
pradeda777 01.03.24 09:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
FSTX krásný....hodil by se do rodiny....[odkaz]
Nevím, jak to má FSTX s podvozkem. Nejel jsem ho, ale v konfigurátoru adaptivní podvozek nenabízí. To by mohl být problém.... -
iudex 01.03.24 08:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Tom: čo si pamätám tak i30N bola tvrdá iba v športovom režime, v normálnom bol úplne v pohode. A ten rozsah nastavenia podvozku (a všetkého iného v Nku, vrátane intenzity svornosti samosvoru) je dosť veľký. Vôbec by som sa nečudoval, keby Nko bolo pohodlnejšie, ako moja RS3 bez adaptívnych tlmičov.
wl: jo, tiež mi napadol GGTI, ale už pred face bol o dosť drahší ako i30, po facelifte očakávam ešte ďalšie navýšenie ceny (zo súčasných 39990) , takže to z finančného hľadiska nie je konkurent.
P.S. Ako pozerám, faceliftovaný Focus ST zlacnel, z minuloročných 38490 na súčasných 37190 eur; prekvapivé. -
Dany 01.03.24 08:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Thom, pri predstavení prvej generácie som sa krátko zviezol. Nemal som pocit, že by sa to nedalo, ale nebola to rozbitá, zaplátovaná cesta a bolo to už dávno. Musím to skúsiť
wl, nemám teraz čas ho pozrieť, ale jednak bude pre mňa už dosť drahý a to group ovládanie matlacie nemám rád. Komfortom by bol super, tomu verím -
Thomasino 29.02.24 23:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
A vyzkoušel sis tu i30N pořádně a ne jen někde na hodinu? Hodně je jich nyní na prodej po 1-2 roce, kámoš to má taky, není to prý úplně komfortní na daily, spíše jako víkendovka (pokud se teda HotHatch dá brát jako víkendovka když jeho určení má být spíše na daily), ale pokud je člověk mladý, tak mírné nepohodlí ještě zkousne >:-[] -
pradeda777 29.02.24 13:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
iu.....presně...Proste ide o tú radosť už pri obyčajnom prudšom stlačení plynu, otáčky idú nahor, motor sa ozve, výfuk sa ozve...
[odkaz]
A proto do toho asi půjdu. Prodejce v Audi říkal, že dělají jak Akra tak i Remus (rámus... >:D ) Akra je dnes i s montáží 180 000 Kč. To je "a bit of overkill" a zbytečně moc rámusu..... ;-) Z té modré RS3 SB s Akra je teď předváděčka. Tak jestli přijedeš, tak si můžeš poslechnout a snad i svést.... ;-) -
Dany 29.02.24 13:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Tiež to tak beriem. Vždy som bol zameraný primárne na techniku a pocit ktorý dokáže sprostredkovať, ako na pekné ksichtíky a farbičky. Práve som mal rozhovor s mechanikom servisu, ktorý rieši aj závodné kusy. Že vraj je to fakt poctivo postavené a znesie aj dlhodobé okruhové nasadenie. V civile potom majú kusy aj so 160t km a bez problémov. Na tvrdšie jazdenie by odporúčal držať sa manuálu, ale chápe tú potrebu... Ešte to zvážim. Vlastne uvidím, aká bude ponuka. Nové sa vraj do výroby už objednať nedá 8-s. Takže len ďalšie potvrdenie.
FoST určite skúsim ak bude možnosť. Neviem ako to s ním vlastne je. Dlhšie nebol dostupný vôbec a cenník ešte nič neznamená a dostupnú predvádzačku už vôbec.
Leg: V kontexte správ o subaráckom boxeri Mazda vyzerá ako správne riešenie. -
iudex 29.02.24 12:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Ad haraburda: včera som videl a počul Z4 M40i (ktorú si tu niekto v TT kúpil novú v peknej fialovej) a spomenul som si, ako som bol z toho auta jazdne nadšený. Je to síce podobný motor ako mám ja, ale v menšom, ľahšom a hlavne otvorenom aute je ten zážitok posunutý oveľa ďalej. Tiež na to nemám peniaze ani miesto ani využitie, ale chápem, prečo to ľudia chcú.
Tak som si pripomenul, prečo chcem auto, ktoré mi objektívne nie je vôbec treba. Proste ide o tú radosť už pri obyčajnom prudšom stlačení plynu, otáčky idú nahor, motor sa ozve, výfuk sa ozve... To pri bežnom aute proste nie je. A toto práve hotheč/hotsedan má, (na rozdiel od kabria s pridanou hodnotou praktickosti). A i30N toho charakteru má dostatok a je úplne jedno, či je to hatch alebo fastback. -
Leg 29.02.24 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Dany: ako bolo povedané, táto éra hothatchov ako je i3ON (plnený štvorvalec cca 250 koní, predohrab, použiteľné na každý deň a za rozumnú cenu) pomaly vymiera. Boli to super autá, sám mám pre ne slabosť aj keď typického som nakoniec nevlastnil. Teraz je posledná šanca ešte kúpiť. Či bude čierne, biele alebo šmolkové a aká karoséria je vo finále jedno, hlavne si sprav radosť. A ak sa ti páči fastback, určite si kúp ten, mne sa moc nepáči a dôvody som napísal dosť kostrbato, ale to je nepodstatné.
Nakoniec, vzhľad je vo finále nepodstatný. Keď sa nad tým tak zamýšlam, ja som nikdy nevlastnil auto, ktoré by som označil za vyslovene atraktívne a BMW 1er aj Lexus NX by som diplomaticky označil za kontroverzné. Napriek tomu ma to nikdy netrápilo, lebo viem prečo som si ich kúpil a aké kvality mi priniesli. Ak by som mal jazdiť na aute, ktoré je priemerné a ešte sa mi nepáči, tak by bol vzhľad pre mňa problém.
Čo sa týka FOMO, sám som obeť. Aj keď nemám peniaze ani čas ani miesto a vlastne ani chuť na nové auto, chodím očumovať Mazdu MX-5. Takže si viem predstaviť, že keby som aspoň niečo z toho mal, tiež už mám doma nejakú haraburdu. >:D -
Dany 29.02.24 09:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Nechám ho v zálohe. Páči sa mi zelená farba, track pack by som nechcel (manuálne nastaviteľný podvozok, 4,5 t€), St bude mať možno lepšie svetlá (Matrix). V Nku ani po face svetlá nestoja za moc.
Dotykové ovládenie je zlo. Takto od klávesnice to vyzerá pre N -
iudex 29.02.24 08:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Malo by to tak byť, podľa testov je 8° dvojspojka v Nku veľmi vydarená, pri ST som naopak nejaké výhrady zaznamenal. Plus drobný detail: Nko s automatom zrýchľuje lepšie, ako s manuálom, kdežto u ST je to rovnaké. Takže ak chceš automat, ďalší bod pre i30.
Ale aj pri manuáli by som volil Nko, nemal som voči nemu žiadne výhrady (v 3er je horší manuál). Takže ak nechceš kombi (hlavná komparatívna výhoda Focusu), tak by som o ňom asi neuvažoval. [odkaz]
Cupra žije len z Formentoru, Leon sa nepredáva. Napriek tomu nevedia dať dobrú zľavu, kamarát dostal tuším 13%, to je nič pri tých základných cenách. Naviac na mňa pôsobí strašne bezpohlavne, ak nemá tie smiešne medené lakovania, nevidím tam vizuálny rozdiel oproti Seatu Leon s 1,0TSI. -
Dany 29.02.24 08:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
ST som neskúšal, ale trúfnem si odhadnúť, že sa bude správať kultivovanejšie v každom ohľade. Podvozok, zvuk... Neviem čo tam dávajú za automat. Dieselový Getrag Powershift bola 6 st. prevodovka a píšu 7. Počul som, že sa nevie správať v meste a podobných situáciách, kde má význam automat. Tam by som asi pre kľud v duši volil manuál.
Do Nka by mali dávať 8 st. dvojspojku, ktorá je zrejme aj vo Féčku použitá. Možno modifikovaná pre N.
Cupra asi tiež nebude uskákanejšia ako Nko. Ale neviem, neznám mapu. Za tie prachy nech si to malujú na medeno. -
iudex 29.02.24 07:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Focus ST som mal tiež na mysli, ale nechcel som Ti sťažovať rozhodnutie. Na druhej strane Focus ST nijak nevyniká nad i30N, sú to asi najpodobnejšie autá zo všetkých HH, motoricky, výkonom, jazdne, kvalitou a za mňa i vizuálne. Focus u mňa trochu stratil pri facelifte tou zmenou za dotykové ovládanie. A keď k tomu pridám vyššiu cenu, z tej dvojice sa lepšie javí i30N.
Cupru ani neuvažuj, ak by boli ceny ako v Nemecku, tak OK: [odkaz] ale u nás nevedia čo pýtať. A aby som zacitoval kamoša, čo mi práve včera k jeho služobnej Cupre Leon napísal: "Cupra je p.čovina, keď ju zažiješ z Michaloviec do Stropkova pochopíš". Okrem uskákaného podvozka strašne nadáva na dotykové ovládanie, vraj už kvôli tomu párkrát takmer havaroval.
Leg: ad Austrália: tak ja som nebol a asi v živote nebudem, ale z rozprávania známych čo tam žili rok mám podobnú predstavu, hlavne o ľuďoch a ich prístupe k životu. Ale ako píšeš majú aj svoje problémy, aktuálne čítam knihu, kde sa riešia aj ekologické, hospodárske a potravinové problémy Austrálie a vyzerá to s nimi perspektívne horšie než s Európou. Aj keď bývať tak niekde pri pobreží v Sydney... asi krajšie než pri Trnave. ;-) -
speedfred 29.02.24 07:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
V ST je ešte stále 2.3eb (?) , až ano tak to je asi veľké plus. Je pravda že som nesedel/nezaujímal sa ani o jedno (N a ST) tak neviem ako jazdia, vybavy, ceny.
Za mňa by mal hatchback vypadať ako hatchback keď už je 5dv, takže strecha môže byť aj rovná a nenusí sa hrať na kupé.
Môj výber čierne i30N ale vyberáš/kupuješ ty tak ti odobrím všetko okrem fb >:-[]
Čo Cupra ? -
Dany 29.02.24 07:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
ale ste mi to...
zamyslím sa nad sebou, prečo sa mi viac páči kočkopes. :-!
Jasné, v absolútnom ponímaní by som akúkoľvek I30 neoznačil ako niečo čo sa mi páči. Musím však pracovať s tým čo mám a je to viac ako som dúfal začiatkom roka.
Farby: Šmolková to nebude, už mám predsa svoj vek. A viac mi sedí vzhľad sleeperu.
Čierna fajn, body zbiera aj za to, že je to metalíza. Viem ale ako používam auto a väčšinu roka bude proste nepekné. Na čiernej to vynikne najviac. Ak by bol výber, moja voľba by bola sunset alebo dark knight.
Leg: Batoh nabúchaný na hatchback? Videl si líniu strechy?
S Thaliou si to prehnal, tá nemala byť nikdy viac ako lacný sedan pre "tretie krajiny".
Limuzínou bol až Fluence.
Tiež ti trochu nabúram predstavy druhokupcu. "Potom sa toho budú v nejazdenom stave zbavovať hlboko pod cenu" alebo im na okruhu niečo zachrumkalo a nie sú zrovna Rejlek, tak sa toho potrebujú za lacno zbaviť.
Čo hovoríte na FoST ako alternatívu?
-
Leg 28.02.24 19:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Verím tomu, že môj názor pre ňeho nie je až taký relevantný.
No veď práve GR86 - rozprávalo sa, ako si len privilegovaní infuenceri rozoberú pár kúskov a ostatní už navždy utrú hubu. A dnes nie je problém kúpiť skladovku so zľavou. Kaša sa nikdy neje taká horúca ako sa varí.
Takisto Porsche: Boxster za 200000€ (Spyder RS Weissach) a aj tak ti ho nepredajú. Nech je to hociaká limitka, horčíkové kolesá a karbón, toto je obyč šporťáčik a tento stav nie je to normálny
Austrália: neni sa s čím deliť, pracovný trip, len po mestách a tie sú vlastne taký trochu zvláštny mix Európy a Ameriky. Ale miestni sú vskutku cool, všetko je v pohode a bez problému, aj pracovne. Človek keď vidí tie nasr.té tváre u nás, aj by tam tiež emigroval, keby to nebolo tak strašne ďaleko. Vlastne si hovorím, ako musel praděda znášať návrat domov… ale chápem, že je to len turistický pohľad na zelenú trávu u suseda a majú svoje problémy. -
iudex 28.02.24 19:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Leg: nieeee, vôbec Danymu jeho voľbu neznechucuješ. >:-[]
FOMO bol veľký pri GR86, berte lebo nebude. Hotheče stále sú, ale faktom je, že ubúdajú, hlavne tie lacnejšie. Tie zostávajúce len zdražia. Ale asi aj v mojom prípade to hralo nemalú rolu.
A čo tá Austrália? Podeľ sa. -
Leg 28.02.24 18:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Hen, ďalší čo nakupuje,, super, Gratulujem. :yes: Mne neostáva len sa tešiť, až všetkým opadne FOMO ohľadne spaľovacích šporťákov a zistia že ich jednak nebavia a druhak len zaberajú miesto v garáži. Potom sa toho budú v nejazdenom stave zbavovať hlboko pod cenu. >:D Už teraz sa staviam do virtuálneho radu na Fredovho spydera. ;-) :-)
i30N je určite super voľba, ja osobne, ak by bolo na výber, by som bral čierny hatchback s manuálom.
čierny: čo si budeme nahovárať, i30 nie je vyslovene atraktívne auto, výrazná farba ho teda moc nepozdvihne. Navyše, bazénová modrá (ako hovorí label, bazénová je skôr na Focuse RS 3, ja by som ju nazval šmolkovou) je hoodne prefláknutá a okukaná. Plotová sivá si zažila svoju slávu, keď to bolo niečo nové, ale inak je to základovka. Sivá urobí zo sivej myši ešte väčšiu sivú myš a červená sa mi nepáči ani na ferrari. Je tam ešte niečo? Aj keby, čierna je pre mňa voľbou pre autá, ktoré nepotrebujú ukázať tvary (diplomaticky povedané, ale aj na mojom NX to bola voľba č.2), pekne na nej vyniknú kolesá, červené lišty a iné doplnky a keď je nablískaná, neni o čom. Len teda, keď nie je… ale to nie je aj tak.
Fastback sa mi nepáči, príde mi to ako také wannabe CLS. Podobne ako Renault thalia imituje luxusnú limuzínu, fastback sa snaží vyzerať ako nejaké štvordverové kupé alebo čo. A ten batoh nabúchaný na hatchback… mne to skrátka nepasuje. A ešte jeden poznatok, ktorý si ako macho chlapi nie sme ochotní pripustiť - lepšie sa s tým parkuje.
Manuál, jasne, berte, nebudú.
Ale zdá sa že nebude na výber, tak snáď som ti to neznechutil. >:D
Není to náhodou Tango?
[odkaz]
Ale kde se hrabe na Veselou Zelenou....[odkaz]
[odkaz] Mě se líbí tento agresivní předek daleko víc než ten F/L...ale ještě nevíme s čím se po F/L pochlubí RS3....