Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.11.20  19:59

« Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Podobně zklamaný jsem byl z projížďy s 330i E46 kabrio. Holt starý auta nejsou podvozkově zdaleka tak dobrá jako nová >:-[] >:-[]
    Ale vyzkoušej si někde mírně jetou M2 s 370 koní, to je jiná káva. Ideálně po faceliftu v roce 2018 :-)
    Bingo - příspěvek 32.000 !!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 12.11.20  18:43

« Re: Re: CupRa vs M3 e36

iudex to v zasade vystihol.
    moje dojmy tej M3 E36:
    Z vonku pekny lak na 24 rocne auto, (bol to sedan).
    Hlinikove disky tam neboli tie, co tam podla VIN mali byt. Iba rezerva bol ten spravny disk.
    Interier zastaraly, ale znova na 24 rocne auto celkom fajn stav, mal iba polamanu tu plastovu mriezku v strednom vyduchu klimatizacie do interieru.
    Vonku bolo este teplo a majitel nechcel nechat pustenu klimu, lebo je potom vraj chory, ale ukazal mi, ze klima funguje (dost tym posral moj dojem, museli sme mat pootvorene okna).
    Kozene sedacky uplne na prd, kym som mal suchy zadok, tak som sa v nich smykal hore dole a ked sa mi zadok spotil, tak som sa na ne lepil.
    Zvuk vyfuku a reakcie atmo R6 motora pekne, akurat to zacalo ako tak tahat asi az od cca 5000 otacok (myslim, ze tam zacina VANOS).
    Manual uplne na prd, dlhe drahy a zdal sa mi nepresny.
    Riadenie okolo stredovej polohy uplne mrtve. Rovnako som mal pocit, ze tym volantom treba vela tocit, aby som vybral zatacku. Som z CUPRy aj Passata zvyknuty na rychle riadenie kde stacia 2 otazky z jednej krajnej polohy do druhej.
    Od prednej napravy a podvozka som mal nejaky divny pocit, predpokladam, ze by trebalo vymenit minimalne tlmice a kto vie este co ine...
    Po vystupeni z auta som sa nezmohol na slovo, rozmyslal som iba nad tym, naco som sa koli tomuto zazitku drbal cca 700 km a hodinu som stravil v zapche okolo Brna... :-(
    EDIT: Moje podvedomie nejak nechcelo verit tomu, ze takto sa podvozkovo sprava auto, co ma najazdene 103000 km. Jazdil som auta, co mali najazdene aj 300000km a pocit z nich nebol takto negativny.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  17:40

« Toy Toy

Leg
    >:D
    Ideální dvojka do garáže penzisty pracujícího převážnou část života pro Toyotu.
    Pan Kiichiro Toyoda by z toho měl (tam nahoře) určitě radost. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  17:35

« 140i red label

pd7
    Ta barva mu sekne, ještě ubrat jeden pár dveří a dalo by se na to koukat. >:-[] ;-)
    P.S. S těmi km za to asi moc víc chtít nemohl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  17:31

« Re: CupRa vs M3 e36

iu
    Ta výtka k bezrámovým oknům není o starší g., ale o karoserii kupé vs sedan, takže to je v tomto případě irelevantní. Kdybys zkoušel M3 e90, nebo kdyby tys měl 440i coupé, tak tento rozdíl padá.
    Ale jinak to je přesně to, na co jsem narážel, nelze přímo srovnávat současna auta s těmi čtvrt století starými, dokonce ani u žen by to normálního chlapa nenapadlo. >:D >:-[]

P.S. Omluva nejen feministkám za nemístný pokus o (primitivní) humor.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.11.20  16:59

« Re: Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

K tomu PS: No vidíš, to je dôkaz že nemusíš špekulovať a môžeš byť spokojný s tým čo máš. Ale to neznamená, že nemôžeš špekulovať. >:D napr. ideálna dvojka do garáže: Yaris cross cez týždeň a vedľa neho Yaris GR na víkend, samozrejme, matching colours.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.11.20  16:18

« Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Hoši, tady je na prodej krásná červená M140i, manuál s rozumným km nájezdem za rozumnou cenu.....[odkaz]

PS. Kdyby mě jedna neseděla v garáži, tak okamžitě valím s kešem do Prahy....
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.11.20  15:11

« Re: Re: CupRa vs M3 e36

Ja nerozporujem to že Cupra mu viac vyhovuje, každému vyhovuje niečo iné. Len by som neočakával, že Cupra R raz bude podobne cenený artikel ako je teraz E46 M3.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.11.20  14:00

« Re: CupRa vs M3 e36

Ja asi rozumiem čo chcel Market vyjadriť. Mal som to podobné s M3 E92. Teda bol som nadšený z prejavu motora čo do charakteru, reakcie na plyn a točivosti a tiež zvuku, ale nemohol som sa ubrániť dojmu, že od 420k som čakal viac v porovnaní s mojou 340kou (ktorá má skoro o 100k menej), plus ostatné faktory mimo motora ako bola zastaranosť interiéru či biedne odhlučnenie (bezrámové okná). Aj keď je to teda auto hierarchicky o ligu vyššie, asi by som nemenil.
    A E36 je ešte o dve generácie staršie auto (cca. 25 rokov staré), so všetkými s tým spojenými negatívami, takže si viem predstaviť, že očakávania spôsobené nadšenými recenziami petrolheadov sa v praxi zmenili na sklamanie. A aj dynamicky/motoricky si viem predstaviť, že tých 321 atmokoní (naviac vekom unavených) v reále pôsobilo slabšie, ako Marketových 310 turbokoní.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  13:18

« CupRa vs M3 e36

Mrkt
    Pokud ses díky svezení s M3 e36! znovu zamiloval do své CupRy, tak ta dlouhá cesta nakonec nebyla zbytečná, máš to vyřešené a navíc ještě ušetříš, prostě si ke své plné spokojenosti necháš CupRu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Leg
    Jj, BMW "čín" dál "krásnější...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.11.20  11:25

« i30N

Autoexpress testoval vynovenú i30N a recenzia je dosť nadšená a vychvaľujú najmä novú 8° dvojspojku.
    Either way, performance of the i30 N has gone from good to borderline great thanks to a combination of its slightly stronger engine and, best of all, its brilliant new DCT gearbox.
    Hyundai has got everything right with this new gearbox.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.11.20  21:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Market: jasne, nájsť peknú Cupru R bude v budúcnosti problém. Vtip je v tom, že na rozdiel od M3 E46 ju ale nikto hľadať nebude. Prečo? Lebo jazdný prejav M3 je pomerne jedinečný a ťažko sa za neho hľadá náhrada, takže ak chcem práve to, nemám inú možnosť než hľadať ten správny kúsok. Cupra R? Takých áut sú a ešte pravdepodobne pár rokov budú na trhu mraky, nevidím skoro žiadny dôvod, prečo by som ako potenciálny kupec rýchleho predokolkového hothatchu mal svoj výber zúžiť len na práve Cupru R. ;-)

P.S. Ďalšie do zbierky sprznených BMW: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 11.11.20  17:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

To máš pravdu. Po vyskúšaní oboch, je môj víťaz jednoznačný...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.20  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Ale Cupra R není M3 a ani nikdy nebude...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 11.11.20  17:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Lebo ta E36 mala na tachometri iba 103000 km a ja som si myslel, že to bude čoskoro pekný veterán - youngtimer :-)
    Nájsť dnes peknú E46 za rozumné peniaze, je asi nemožné...
    A to očakávam do budúcnosti aj od CUPRY R :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.20  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

iu
    U GRMN se platilo něco navíc právě za tu limitku, ale souhlasím, že TYGR je proti tomu mnohem silnější příběh a svou cenu si obhájí mnohem snáz. Navíc jsem přesvědčený, že díky TYGRovi nebudou ani časem ceny GRMN na takové výši, v jakou mnozí jejich majitelé (při koupi) doufali.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.20  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Mrkt
    Srovnávat Cupru R s M3 e36 opravdu neleze.
    e36 je dnes jako film/příběh pro pamětníky.
    Když už si chtěl jít do hlubší minulosti M3, proč ne raději e46?
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 11.11.20  17:00

Uz som rozmyslal, ci ku CUPRE R neprikupim GR YARIS, alebo buducu GR86.
    Pred cca 2 mesiacmi som chcel BMW M3 E36, dokonca som pre neho bol 20 km pod Prahou aj s peniazmi vo vrecku. Ale ked som sa na tom 10 min povozil, tak moje nadsenie opadlo tak silno, ze som sa rozlucil a siel domov (teda iba do BA na hotel). Neviem co, alebo ci bolo nieco zle, ale oproti CUPRE to bol uplne iny vesmir. Vesmir, ktory mi vobec nesadol :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.20  15:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

pd7
    Je za tím "cena od" a možnost alespoň nějaké konfigurace, kromě barev, paket Sport a paket VIP, i když se navzájem vylučují.
    Vznikly tak tři varianty, Basic, VIP a Sport.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.20  14:10

iu....máš pravdu. Bez Sport paket nemá cenu YaGRa... ;-) kupovat. Na druhé straně proč asi Toyota YaGRa nabízí tak jak ho nabízí? Třeba počítala s tím, že se najde dost zákazníků, kteří ho bez Sport paketu koupí a budou s ním jezdit jen tak pro rohlíky.......? Nebo že ho koupí rally team jako rezervu pro případ "odepsání" závoďáka, ze kterého by pak "vnitřnosti" přehodily na ten rezervní Yaris? Ale 100k zase není pro takový rally team nějaká velká úspora. Tož, co za tím asi je?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.11.20  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Leg: pomenoval si to presne: kto nepotrebuje Sport paket, nepotrebuje ani Yarisa GR. Pretože kupovať si homologačnú civilnú verziu rallye auta má zmysel len pri používaní na daný účel a vtedy potrebuješ aj tie samosvory. V opačnom prípade stačí akýkoľvek lacnejší predokolkový HH.
    Inak ešte k tej cene: predchodca Yaris GRMN mal predný pohon, 156 kW a stál 850t Kč. V tomto kontexte 899t za štvorkolku so 195 kW sa nejaví veľa. Kto chce hardcore štvorkolku, nič lacnejšie nezoženie.
    Len musí rátať s tým, že si to auto musí nechať nadlho, resp. navždy, lebo pri jeho predaji sa bude potýkať s tým istým, ako kolega Market s jeho Cuprou R, teda ten Y GR bude (bez veľkej straty) nepredajný.
    Inak k tomu trendsettingu: Mat Watson by si síce výmenou 911ky za Yaris GR imidžovo pohoršil, výkonovo a dynamicky by na tom bol ale zhruba rovnako (265k a 360 Nm vs 300k 350 Nm, stovka zhruba za 5s). Kdežto zo 130i na Up... no už mlčím. >:-[]
    EDIT: zaujímavé porovnanie zvuku M340i model 2020 a 2021: [odkaz] novší model, ktorý už má 48v mildhybrid, si zvukovo dosť pohoršil, žiadne strieľanie do výfuku. Smutné.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.11.20  11:34

« Re: Re: Re: Re: TYGR

Yaris GR. Já to vidím následovně. Pro někoho, kdo tuto věc využije a snad si ještě zajede nějakou tu rallye, je to super auto. Cenově se ale přibližuje CTR (už se nedá objednat a nevíme jak to bude s novou) a CTR je rozhodně praktičtější jako daily. Ale jak píše iu, cena je přiměřená účelu, pro který byl vůz postaven. Je to homologační série (25 000 vozů) pro WRC. Takže taková "širší" limitka. Ale nedivil bych se, že pokud se to bude prodávat "jako housky na krámě", tak jich může být i víc......
    Pro mě, pokud zůstanu u 2 aut, by určitě byl výhodnější Yaris Cross (YC). Mohl by z toho být později i univerzál? ALE. Náš současný Yaris je čtyřválec, N/V je ok, najeto pouhých 32k km. Měnit za tříválec? Ale nový YC se nám líbí moc. Takže. Bude třeba si YC důkladně otestovat a pak se rozhodnout. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.11.20  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Aha, mal som pocit že udávali nejaké číslo, ale to môže byť naopak minimum kvôli rally homologizácii.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.11.20  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: TYGR

Leg
    Tohle právě naopak limitka není...
    Jinak souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.11.20  10:22

« Re: Re: Re: Re: TYGR

Ja to vidím tak, že ak nechceš sport paket, lebo ho nevyužiješ, nechceš ani GR, lebo ho nevyužiješ.

Inak povedané, ako daily driver s občasným spirited driving je to nezmysel a nejaké GTIčko (či Polo alebo Golf) bude lepšia kúpa. Ako víkendovka kvôli jazdným zážitkom to ale v hladine cca 40000€ nemá moc konkurenciu.

A myslím, že táto limitka má ozajstný potenciál byť zaujímavá aj v budúcnosti, na rozdiel od už preberanej "konkurencie" (Cupra R, Clubsport S), kde prifúkli motor, upravili podvozok, v lepšom prípade vyhodili sedačky a celé to oslávili peknou plaketkou a cenovkou. Well done, Toyota. :yes:

PS: "Z 911 do Yarisa" is the new "Z BMW do UP!u". Som skrátka trendsetter. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.11.20  08:22

« Re: Re: Re: TYGR

Tak prvé recenzie z Yarisu GR sú nadšené, hovorí sa o duchovnom nástupcovi Imprezy WRX a Lanceru Evo. A v tej červenej aj vyzerá dobre, žiadne roztomilé ženské autíčko, ale malý naštvaný prcek, s tými extra rozšírenými zadnými blatníkmi. A vraj aj jazdí ako pravé rallye auto, teda využije svoj výkon vždy a všade, bez ohľadu na povrch. A keď si človek zoberie, že je to komplet prerobené auto, s karbónovou strechou a hliníkovými dverami, zároveň najlacnejšia štvorkolka v triede HH, v tomto kontexte sa tá cena 33200 eur napokon nejaví až taká neprimeraná.
    Ale ako písal label, nutne by to chcelo ten paket sport (ak chcem využiť potenciál toho auta, tie samosvory treba, tiež špičkové gumy Micheliny 4S), k tomu červená farba a sme na 38380 eurách. A na konci dňa, pri všetkom rešpekte k technike a dynamike auta, toľko peňazí za pidiautíčko (s nulovým miestom vzadu a v kufri), mainstream s trojvalcom by som nedal a skončil u konvenčnejšej konkurencie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.11.20  23:47

« Re: Re: TYGR

pd7
    Z toho VIP paketu bych bral jen zadní park. senzory a případně JBL.
    Ale bez toho sport paketu mi to za 900 litrů přijde "technicky" nezajímavé...

P.S. Na rohlíky si kup radši Yaris Cross a budeš mít rohlíky "v ceně" ještě několik let.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.11.20  20:13

« Re: TYGR

Já bych taky bral karmína....díval sem se na ten sport paket, ale pro mě by ty věci neměly smysl.....raději ten VIP. Zajímavé, že nejdou objednat spolu.....cena je "hustá"..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.11.20  19:20

« TYGR

Tohle bude žhavý kandidát na hh roku! Z profilu vypadá jako seprané Scirocco III.
    Tady ta příplatková bílá perleť vypadá skoro jako matná.
    Bral bych nemetalickou karmínovou + sport paket, celkem ceníková cena 1.016.000,- Kč, za malé auto s R3.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.11.20  19:04

« Re: Cayman a kvwíz

Mat Watson from carwow asi prodá své Porsche 996 a koupí nový GR Yaris.... ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.11.20  00:04

« Cayman a kvwíz

sf
    To je sice pravda, ale myslím si, že v tomto konkrétním případě dost podceňuješ i tu laickou hezčí polovinu lidstva. :-)

P.S.
    Měl bych námět na kvízovou otázku pro tuto část populace:

1. Kdo stál za vznikem značky Volkswagen (VW)?

a) Voskovec a Werich
    b) Valentino a Weleda
    c) Vichy Waren
    d) Volks Wehrmacht

Tipujte kolik % z nich by znalo správnou odpověď

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.11.20  22:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

No dobre, nie každý má tak rozlišovaciu schopnosť ako vy dvaja. Opýtaj sa nejakej ženskej čo to bolo za auto: biele,červené,modré....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  20:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

sf
    Ale ten zadní pár dveří nevypereš ani na těch 90C... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.11.20  19:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

Aby Julča vypadala jako Cayman, tak by si ju musel na NS pořádně rozšmelcovat a né ju enom tak trochu drcnút..... ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.11.20  18:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

Giulia vypratá na 90C a je z toho Cayman. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

sf
    Jasně, Kajman a Julie jsou od sebe prakticky k nerozeznání. >:-[]
    Zadarmo (nebo skoro zadarmo) by mohl být i růžový... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.11.20  15:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Cayman

ááá chlapci už vidia Caymana v mojej garáži (čo by sa páčilo aj mne).
    Konfiguratory moc nepozerám ale cez víkend som sa len tak zľahka bavil pri Caymanoch v rámci pauzy pri PC. A mohol by byť aj ten biely aspoň by okolie moc nepoznalo zmenu auta >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  15:12

« Re: Re: Re: Re: Cayman

Pokud ho chce ve vánoční barvě pod stromeček do garáže..., ale až s ním na jaře vyjede, bude už "rok starý".
    Kdyby na tom byla nějaká supersleva, tak prosím, ale není.
    Já měl bílou taky docela rád, než přišla ta mohutná a nekonečná bílá vlna.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.11.20  13:37

« Re: Re: Re: Cayman

Tož, když si chce někdo naložit k Ježíšku bílého Caymana GTS tak to, že ho může mít bez čekání, určitě výhoda bude. Ano, bílá barva na sporťáka nic moc, ale jinak je to stále jedna z nejpopulárnějších barev. Třeba tady M4 (předešlá verze) v bílé by mě vůbec nevadila. Já mám bílou rád......černá mě s.e.r.e... >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  12:38

« Re: Re: Cayman

Nemuset čekat v listopadu na Cayman GTS není moc velká výhoda..., bílá o ničem, achátově šedá o něco lepší (ovšem ne s těmi sériovými/základními celo černými koly), ale na CGTS taky žádná velká sláva.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.11.20  10:01

« Re: Cayman

Freddie.....na Porsche InterAuto mají 2 skladové GTS v manuálu. Údajně za "zvýhodněnou cenu"...... >:D Bílá za 2 541 800.- Normální cena v základu 2 320 000.-
    Ano, bude tam nějaká "extra" výbava, ale nic moc. Já jsem si ji nakonfiguroval podle svých potřeb za 2 460 000, takže "sleva" prakticky žádná. Jedinou výhodou je, že pokud by někdo zrovna takovou bílou chtěl, tak by na ni nemusel čekat..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  01:06

« Re: Cayman

sf
    Rozměry: GT4 je (proti GTS 4.0 +20 PS)) o 51 mm delší, o 7 mm nižší a má o 9 mm delší rozvor, přední pneu o 10 mm širší, zadní o 30 mm širší a její brzdové kotouče mají o 30 mm větší průměr (350 mm vs 380 mm), u obou aut jednodílné, vpředu 6P vzadu 4P.
    GT4 má o 15 kg větší pohotovostní hmotnost DIN (1405 kg vs 1420 kg).
    Tvrdší podvozek GT4 je logicky naladěn sportovněji/"okruhověji".

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.11.20  12:11

« Cayman

Len taká malá technická otázočka (asi skôr na WL).
    Aké sú nejaké dalšie technické rozdiely medzi Caymanom GTS vs GT4? Motor a interier je jasný, ale čo podvozok, brzdy a pod?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.20  01:27

« Re: Re: Re: Re: Re: G8R

Jsem tu v čase 1:27 a u všech včerejších příspěvků vidím napsáno "dnes" (i po obnovené stránky). 8-s
    edit - až jsem jsem přidal tento příspěvek, objevilo se datum 07.11.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.20  10:49

« Re: Re: kurz eura

Sf
    Dnes už je exchange vip 26,75.
    To je -0,10 proti včerejšku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.11.20  09:08

« Re: Re: Re: Re: G8R

tms....sleduji kurz AUD k CZK a EUR denně. Pro mě je směrodatný kurz ČNB. Nevím jaký kurz používají dealeři při prodeji aut, ale zrovna včera byl ČNB kurz těch cca 26.8 EUR. Proč zrovna sleduju kurz ČNB? Protože to odpovídá tomu co dostanu, když převádím (prodávám) AUD u UCB. Mám u nich AUD účet. Předpokládám, že dealeři mají svůj EUR účet a taky spekulují, aby nebyli ztrátoví. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.11.20  08:36

« Re: kurz eura

Ja mením na ONO a tam je kurz 26.80
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.20  23:57

« kurz eura

Th
    No, euro už se dá koupit za 27, Exchange aktuálně prodává za 26,95 Kč a jejich VIP kurz je 26,85 Kč, což už není od dědových 26,78 moc (+7 haléřů) daleko.
    Za poslední dny koruna posílila.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.20  21:02

« Re: Re: Re: G8R

"Praděda, euro za 26,8 ?? To koupím u tebe ?? Kdy se mám stavit ?? :-)
    Nakonfiguroval jsem si eRko, dal tam ten drift mód a 19" kola a modrou Lapiz, pak adpat.tempomat a pát kravin a byl jsem přes 53 tisíc !! Ikdyž bych náhodou počítal optimisticky euro za 27,0 /snad zase brzo bude), tak jsem na 1,440 mega :-)
    To mi moje o 200 tisíc dražší M2c (no dobře, po slevě) se správně poháněnou nápravou přijde jako dobrá koupě !! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.11.20  18:27

« Re: Re: G8R

Při dnešním kurzu cca 1280 000Kč. To není na dnešní dobu špatná cena. Kolik to bude finálově v CZ zatím nevíme. Ano, a pak s příplatky to bude zase někde jinde.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.20  08:20

« Re: G8R

GR je už na konfigurátore: [odkaz]
    Pár príplatkov a si cez 50000 eur. 8-s Za mainstreamový kompakt so štvorvalcom.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.20  18:12

« G8R

iu
    Ti si sakra vwěří...
    I když nová S3 ještě němá to vektorování na zadní nápravě a má o 10PS/20Nm méně.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.11.20  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

K tým cenám: nový Golf R má stáť v Nemecku 48018 eur. Neviem, či je to prejav sebavedomia, alebo straty rozumu, keď dajú cenu vyššiu, ako má prémiová konkurencia, napr. A35AMG tam stojí 47400 eur a sesterský model S3 46300 eur.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.11.20  10:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

U nás ještě není GTI Clubsport ani R na konfigurátoru, takže se zatím nedá o cenách špekulovat.... ;-) GTI man. začíná na 838.900Kč coz při dnešním ČNB kurzu 26.78 vychází na cca 31.326 E. GTI s DSG je za 898.900Kč což dělá 33.566 E. O slevách nemám informace a ani je zatím nehledám..... :-! Ale není vyloučeno, že je budu někdy "v brzku" hledat. (Značkový servis v místě..... ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.11.20  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

K tomu GTI: slovenský VW asi usúdil, že cena 36220 eur za GTI (s DSG) je prestrelená a teraz cenu znížil (akože akciový bonus -1500 eur), plus pribudol v cenníku manuál, takže aktuálne je GTI manuál za 33.010 eur a DSG za 34.860 eur (ale aj tak to spravili ako supermarkety, teda najprv zdvihli základnú cenu na 36360 eur a potom ju znížili o 1500).
    Len zo zaujímavosti som si pozrel cenník type R a tam sa mi zdalo, že dokonca zlacnel (od 35990 eur), ale potom som zistil, že je to dôsledok zavedenia novej, chudobnejšej výbavy S, z ktorej vyhádzali veci ako autoklímu, zadný stierač, kryt batožinového priestoru (!) či elektrické okná vzadu. Ten doterajší štandard je za 37390 a Sportline takmer 40t (39390).
    Pre úplnosť: Megane RS po F(L ešte nemá cenník a rovnako aj Ford stiahol cenník Focusu ST (zjavne preceňuje a teda sa dá čakať zdraženie).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.20  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms....k tomu svezení.........byl bych moc překvapený, kdy se tu nějaké předváděčky objevily před Vánocemi.....spíš to vidím až na Velikonoce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.20  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Manuál v EU nebude, protože emise........ :-( Nic jiného v tom není. Proto ho můžou dodávat do USA jelikož tam emise nejsou tak přísné. Zajímalo by mě, jestli budou do USA dodávat i Clubsport a s manuálem?
    Golf je vyšší než CTR....takže i posad bude vyšší a N/V bude snazší. Takže dobrý... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.11.20  10:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Bude to chtít svezení jak v GTI Clubsport, tak v Golfu R. Bylo by to řešení a s DSG by to i dávalo na daily větší smysl. Ale asi bude CTR zajímavější na řízení >:-[] >:-[] Ale uvidíme :-! U CTR mi vyhovuje, že je delší, má také delší přední dveře a lépe se mi dovnitř nastupuje, díky umístění sedačky, pedálů versus B sloupek. Golf je zase o kousek vyšší a nemusím tak sklánět hlavu ;-) A nevypadá tak sportovně jako CTR.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.11.20  08:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Tom: a čo hovoríš na práve predstavený Golf R, to je úplný univerzál a s novým drift režimom á la Focus RS by mal byť aj zábavnejší ako predchodca: [odkaz]
    A pre pradeda: vraj by mal byť dostupný aj s "prevodovkou pre chlapov".
    EDIT: tak s tým manuálom to bude platiť asi len v zámorí (píše to americký caranddriver), u nás ako tradične len DSG.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.20  07:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

......přikoupit do zásoby....... >:D >:D >:D Tož garáž na uskladnění mám....dáme ji do lihu nebo do sádla.?....... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.20  19:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Tak pro něj zajeď, budeme si ho půjčovat ;-) >:-[]
    Já mám auto na zábavu, ale chtěl jsem přikoupit do zásoby, pak nebudou :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  18:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms....tak záleží na tom, jak moc a jak brzy to CTR člověk chce. Ano, koruna je na tom díky rozhazovačné politice vlády teď špatně. Ale já, kdybych ji zrovna teď moc chtěl, tak bych i za tu cenu do toho šel. Ono je také dost velká šance, že nová CTR už ani nebude nebo nebude v Evropě. Mám špatnou zkušenost s Mazdou MPS, když v roce 2014 také Mazda slibovala novou, já svoji prodal a nakonec nic..... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.20  17:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Tak mám potvrzeno, žádné CTR se nyní nedají objednávat (ani GT, ani Sport Line), nejsou kvóty, podle všeho díky emisím, a neví kdy to půjde. Možná po novém roce. Nebo pak až v roce 2022 nový model co se bude vyrábět v Japonsku (většinou lepší kvalita než v Anglii) :-O :'-(
    Leda si dovézt z Německa, kde je dražší i díky kurzu, ale asi o 200 tisíc, což nedává smysl. Tak holt asi pomalu začneme přemýšlet o GTI Clubsport :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  14:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms...jo, ta šedá Sport Line looks great....kdy vyrážíme do Německa..?... ;-) Aha, já zapomněl na ten z.k.u.r.v.e.n.ý. Čínavirus, tak pojedeme asi do ř.i.t.i. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.20  13:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Facelift má vylepšené chlazení, mírně lepší infotaiment s přidanými (vrácenými) pár tlačítky, hlavně před tím nebyla ta verze Sport Line vůbec, jen verze GT s 20" koly. Taky má facelift lepší brzdy, upravený podvozek apod. Nebo aplikace LogR ohledně časů, přetížení, teploty oleje atd. Viz.: [odkaz]
    Ty kola na tvém odkazu jsou špatně, ty tam nepatří. Vypadají v té verzi SL takto:
    [odkaz] / [odkaz] / [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  11:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms....tato tmavošedá má nějaká divná kola... :-O
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  11:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Mě se ten předfaceliftový stejně líbí víc..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.11.20  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Presne tak, facelift sa označuje ako model 2021 a spoznáš ho najľahšie podľa pridaných "fúzov" v prednom nárazníku: [odkaz]
    Modelový rok 2020 je predfaceliftový, pôvodný model: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.20  10:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Je tam napsáno "model 2020", což bývá myšleno jako modelový rok, nikoli rok výroby.
    Facelift má jiný předek, hlavně nárazník.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Píšeš předfacelift. V inzerátě je ale napsáno rok výroby 2020? To byl nějaký facelift ještě letos?
    Já bych to však viděl spíš na ten Clubsport. Do té doby si můžeš užívat M2C.......
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.20  00:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

O té vím, ale je to předfacelift. Taky to není ta verze Sport Line s menším křídlem a 19" koly... Jestli, tak určitě doladěnější facelift. Nebo si počkám na GTI Clubsport, ale než se bude moci objednávat, plus známé dodací doby VW, tak ho mám možná za rok na podzim >:-[] >:-[] A tam si mi neleze dovnitř tak dobře jako do lehce většího CTR... Ale třeba mě ty nápady přejdou ;-) Nebo dovézt tu 3-dveřovou Cupru 290 bez filtru :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.20  00:00

« Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms....tak toto mě nepřekvapuje. Proto ty nové CTR tak rychle zmizely z sauto..... :-! Tato je poslední...zbytek jsou ojetiny...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.20  21:32

« Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Pánové, začíná jít do tuhého!! Ptal jsem se na možnost objednání CTR, ale nejsou kvóty kvůli emisím. A vzhledem k chystanému uzavření továrny v Anglii a Brexitu je to vůbec komplikované. No dá mi vědět za pár dní, prověří možnosti.. Nový model CTR bude v roce 2022 a bude se již vyrábět jinde. A je otázka, zda zůstane čistě benzínový. Prý se ale vyjadřovali, že CTR jen na benzin chtějí zachovat, že naštěstí prodávají dost hybridů které ty jejich celkové emise snižují.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.11.20  13:45

« Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

James Bond Agent 007 Sean Connery....R.I.P.
    8. Toyota 2000 GT, Žiješ jenom dvakrát
    Během japonské akce Bonda svezla s tímto elegantním kabrioletem japonská agentka Aki. Automobil sice neměl bojovou výbavu jako některé služební vozy, líbivé tvary ale Bond musel ocenit. Výhodou byla otevřená karoserie, do kupé by se kvůli své výšce nevešel. Původně si totiž ve filmu mělo zahrát kupé, představitel Jamese Bonda, Sean Connery, se ale do něj nevešel. Toyota tak kvůli tomu pro účely natáčení speciálně postavila dva exempláře otevřené 2000 GT.[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.20  12:32

« Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Th
    Už není malá a velká navigace, obě mají 10" displej.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.20  17:53

tms...tož esi Clubsport má enom ty lepší externals, tak čipnutí GGTI na nějakých 280-290 koní, by neměl být problém. No a bylo by to i s manuálem. Tady v akční ceně prakticky "za hubičku".....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.20  16:36

« Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Včera jsem koukal na mobile-de a v Německu se jich najde stále dost, dokonce i pár CTR Sport Line s menším křídlem, 19" koly a šedým interiérem. Jak šedý, tak modrý a bílý :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.20  16:29

« Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms...kua neprovokuj....nebo tu budeme muset založit " rice burner club" . Tak se přívržencům Jap cars (převážně Honda owners) říkalo v AU...(mám kámoše v Ostravě, který do takového klubu patří).Tady je jedna z posledních na sauto. Ještě nedávno jich tam byla spousta, ale teď už jsou všechny pryč....co bude dál se neví. V Anglii Honda končí a CTR se dělaly právě tam .....Zatim se ale dají objednávat...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.20  15:15

Clubsport má jiný turbo a vylepšené chlazení. Navíc vylepšený podvozek s více možnostmi nastavení. DSG by se mi do daily naopak líbilo. Ikdyž ten skvělej manuál v CTR mě taka láká >:-[] Plus jiný předek a zadní křídlo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…