Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.11.20  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AMG A45S

To je len dočasná frustrácia, málo slnka, nervy v robote. V reáli fred nakoniec skončí v Porschä. :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 30.11.20  17:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: AMG A45S

fred - to ti kvitujem, ja som tiež z rýchleho auta (aj keď trochu iná liga oproti Júlii) prešiel do upu a som maximálne spokojný. ;-\ >:D Ale lúčiť sa nemusíš, síce ťa nebudú brať vážne, ale chodiť sem stále môžeš :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 30.11.20  17:02

« Re: Re: Re: Re: Re: AMG A45S

Ja už asi prdím na rýchle vozenie (že by už strach?). Predám QV a pôjdem do full size *-upu. To sa mi páči,super pohodlie a využijem ho aj na prácu.
    Dovi, dopo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.11.20  16:04

« Re: Re: Re: Re: AMG A45S

Leg: v tom trojuholníku nesedí len cena, ostatné je fajn. :-) Ono v kontexte hatchbacku je čokoľvek nad 50t nezmysel. Žiaľ doba je zlá a k 50t sa blíži aj mainstream, viď Golf R v Nemecku za 48t eur.
    Mne (z pohľadu vlastnej garáže) by najviac dávala zmysel takáto kombinácia: hotheč, prémia, cca. 300k, FWD so samosvorom, manuál, cena 35-40t. Taký Focus ST alebo Golf GTI Clubsport s manuálom a prémiovým znakom. Práve preto mi je sympatický bavorák 128ti, tomu do môjho ideálu chýba (okrem pár koní) hlavne ten manuál, no a nad rámec toho trošku vzhľadnejší exteriér. Ak by pri facelifte dali jednotke predok z faceliftovanej 5er (M5), tak je to super: [odkaz] To je ešte vcelku reálne, na rozdiel od toho manuálu.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 30.11.20  15:46

« Re: Re: Re: AMG A45S

label: dobrý review, má to 5 dverí, strešné okno a sedí sa vyššie ako v 911. >:-[]

Ale vážne, staré A45 sa mi vyložene nepáčilo, teraz to dajú do čudnej vínovej metly, nahodia Panamericana masku ako z AMG GT R (ale keď ju môže mať V-čko, prečo nie A-čko) a ono to z nejakého zvláštneho dôvodu vyzerá parádne. That said, trojuholník hothatch, 310 kW a 70000€ mi moc zmysel nedáva. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.11.20  10:32

« Re: Re: Re: AMG A45S

Ano, to je problém se všemi malými auty s 4/5 dveřmi. Někde se zkrátka musí s délkou šetřit. Ale mě nevadí ani tak výška sezení, ta se dá upravit, ale výsledný rozdíl mezi sedákem a povrchem vedle auta. Tam je ten problém, protože se musím při vystupování z auta zvedat. Čili, čím nižší posed v autě, tím pak namáhavější vystupování. No a tam mají SUV a crossovery pro seniory tu podstatnou výhodu. Momentálně to ještě zvládám, protože s 1er moc nejezdím, ale až bude (konečně... ;-) ) ten univerzál, tak bych to nechtěl denně absolvovat.... ;-) Leda, že bych si v garáži udělal nízkou rampu..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.20  21:57

« Re: Re: AMG A45S

Mně přišla výška sezení v normálu (i když by to mohlo jít nastavit níž), proti 911 jak v crossoveru, ale dveře vpředu hrozně krátké. Ta kastle byla samé dveře (5) a k těm dveřím ještě velká panorama.To nebyla kastle, to byl "rám" na 5 dveří a panoramu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.20  16:38

« Re: AMG A45S

Video... :yes: Měl jsem ji jednu chvíli na seznamu, ale potom, co jsem v ní seděl a pak z ní horko těžko vylézal, jsem ji stejně jako M135i musel z toho důvodu zavrhnout. Posed byl podobně nízko jako M140i, takže bych svým starým kostem moc nepomohl. Plus pro HH bych raději manuál. Compact SUV AMG GLA by v tomto směru mělo být fajn. I když Áčko vypadá líp...to je jasné..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.20  15:42

« AMG A45S

[odkaz]
    Tenhle kousek tu měl Ondra na víkend dva týdny zpátky.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.20  12:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Doplňkové info....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.20  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Naděje....že by?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.20  13:43

128ti....moc sympatické autíčko. V sesterské M135i xDrive sem seděl, ale sedělo se moc nízko a tak k testovací jízdě ani nedošlo. S tímto strojem to bude asi podobné. Takže pro dědky nic moc. Škoda. Snad až v příštím životě. No a to už takové stroje zase nebudou.... ;-\ Ale moc mě to nemrzí, protože to stejně nemá manuál...... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.11.20  12:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

dedo: jj, už som videl, zatiaľ jediné video o 128ti. Ale len statické predstavenie, čakám na dojmy z jázd. Aj keď Joe Achilles je nadšenec BMW, takže on skôr chváli, resp. vyzdvihuje pozitíva a na kritický pohľad to chce ešte pohľad niekoho iného. Inak ale bývať v Británii, nad 128ti asi neváham, je tam o 2t libier lacnejšia ako Golf GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.11.20  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Joe Achilles BMW 128ti....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.11.20  10:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg: nespravíme nejaký minizraz? Až Ti dorazí plukovník. Ale inak aj bzuči-Up by ma zaujímal. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.20  10:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Iudex: máš pravdu, tiež by som preferoval mokré vlastnosti, vo finále to bol ale celkom dobrý deal a myslím, že nespokojný nebudem.

Inak v mojom pneuservise mi tiež nevedeli zohnať ani Bridge ani Michelin. Conti za 170€.

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.20  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

tms.....souhlas s iu....máš krásné oranžové auto, tak nemůžeš mít i krásné kola.... ;-)
    Ále to nic....co nemůže být nyní....může být příště. A nebo můžeš M2C zafoliovat na HS....[odkaz] ;-)
    Výfuk....šel bych do Remus, pouze zadní tlumič a koncovky, abys zůstal legal...... :-! Vše za polovinu oproti Atrapě..... ;-) Pár kilo tady na výfuku nehraje roli. Na kolech by to bylo poznat.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.11.20  08:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Tom: ja som trochu skeptickejší. Samé osebe tie disky vyzerajú dobre, ale obávam sa, či sa nebudú biť s farbou auta, predsalen zlato-bronzová a oranžová, to moc neladí. Ak by si ich dal na predchodcu M240i, na modrej super. Dal som si konfigurátor BBS a tam síce nie je oranžová, iba červená, ale s tou sa to dosť bije: [odkaz]
    wl: Leg tu už spomínal, že gumy na Upe menil, aj to,aké sú v tom rozmere kolesá ľahké, takže som dal približne rozmer pre Lexus.
    Leg: Nokiany majú dobrú povesť pre vlastnosti v snehu, nenadarmo ich robia Fíni a tí niečo o snehu vedia. :-) Otázka je, koľko snehu u nás na juhu bude. Preto ja viac sledujem hodnotenie zimnej gumy na mokre.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.20  01:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Th
    Ta kola vypadají dobře, připomínají ty zlaté (příplatkové) odlehčené pro CS. Budou více vidět ty tvoje pěkné příplatkové brzdy, ale opticky budou ty disky menší, než současné a nevím jak moc půjdou k té Sunset Orange. K Hocknenheim Silver by šly parádně určitě, viz ta prezentační fotka od BBS, k SO snad nakonec taky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.20  01:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg
    Ty už máš zimní pneu na zkrato UP!u? Jaké?
    Zadní nárazník je perfektní, zatím zdaleka nejlepší zadní nárazník na 992 vůbec. To výrazné hluboké vybrání eliminuje optickou tíhu/tloušťku zadní partie 992 dokonale. Doufám, že v podobném stylu bude i zadní nárazník u GTS. Přední nárazník má bohužel hodně té černé plastové plochy, ale to řešení "kapoty" se mi líbí víc, než mezera před ní v minulé g. Navíc teď má konec "kapoty" vpředu jiné (rovné) ukončení, takže to asi ani stejně udělat nešlo... Ten odstín modré, uvidíme jak bude vypadat naživo, třeba ta Miami mě nejvíc zklamala nejvíc právě až naživo a nejvíc z blízka. Vypadala podobně jak nové ostravské tramvaje.
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ale nezvozím, páči sa ti, tak nech sa páči... ;-)
    Taky se mi tam líbí ta sivá (Graphite Blue Metallic) GT3 991.2 s oranžovými polepy včetně jednoho Véčka (z pěti) na každém disku. V reálu ta barva vypadá ještě lépe, než na videu. Ta její "metaličnost" je nenápadná, je vidět i naživo jen zaurčitého světla a hodně zblízka.
    [odkaz]
    Z těch starších kousků je nejzajímavější ta RS 4.0, tu bych chtěl projet jako první ze všech.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.11.20  22:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Thom: tak do tých diskov choď, bude to špica. Ale tlmič za stovku bez dane sa mi zdá trošku drahý, nestačí do originálu navŕtať dieru? :-)

Ale vážne, čo je lepšie, Akrap či Remus?

Label: nie je to na UP!, tam už zimáky mám. Je to na Lexus a nakoniec to vyriešil sám predajca, keď ponúkom sadu pneu+disky za solídnu cenu. Takže budem mať Nokian WR SUV 4.

Ja by som si tiež šmolkovo modré Porsche nekúpil. Predok sa mi nepáči, zadok ok, len ku krídlu sa vyjadrím, až keď uvidím auto ako celok, teraz ho neviem nijak uchopiť. Z ponuky sa mi dizajnovo najviac páčila asi tmavomodrá 997.1 GT3, sivá 991.2 GT3 s oranžovým pruhom na boku a samozrejme bielo-zelená 911R. Na vozenie Touring alebo R-ko, vyskúšať GT3 RS 4.0, 991 GT2, 996 GT3 RS ... a R. (Teraz ma label zvozí čo všetko tam mám zle. :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.11.20  21:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Nic se prodávat nebude, baví mě moc! Dneska jsem si jel poslechnout k Šenkýř Motorsport jinou M2 s Akrapovičem, také jen zadní tlumič bez středních trubek, což je homologovaná varianta a zní to taky moc pěkně! Uplně jinak než na videu, kde jsem měl pocit že moc uječený a vysoký. A je krásně lehký, jak je z toho titanu, taky je ale o čtvrtinu dražší 8-s 8-s
    Normální běžná cena je těsně pod 100 tisíc bez dph :-(
    Také jsem tam konečně viděl na živo kola BBS CI-R v bronzové barvě, které jsem chtěl už na M240i, ale v těch rozměrech je nedělali, kdežto na M2/M4 je dělají. Je to výroční edice k 50-ti letům BBS. Asi nutně potřebuji. A nechám zimní pneu na origo discích.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.20  20:00

iu
    Ty odkazy na testy jsou na pneu na Mazdu 6 apod., ale ne na Up!
    Na Up! to chce test s Continental TS 860 a spol., ne s TS 850 P, které se v tak malém rozměru nenabízí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.20  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Th
    Pořádně to co nejdřív vytuň, ať to stihneš do doby, než to budeš příští rok prodávat... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.20  17:47

Leg
    Tady se můžeš podívat (od 28:03) pod tu sukni pořádně:
    [odkaz]
    Já bych si modrou nevybral, ale tahle na GT3 není špatná, za mě vypadá líp, než Miami Blue.
    Celkově vypadá tahle GT3 na poměry designu 992 skvěle. Jak relativně málo stačilo na to, aby se zbavila opticky těžkého/velkého zadku. Pevné křídlo a "kapota" moc pěkně řešené. Vypadá to opticky jako by to udělané spíš ze základu 991.2, než z 992, což je za mě ta největší pochvala.

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.11.20  15:35

Ja už nie som žiadny študent, dúfal som, že to vyriešiš za mňa. >:D

thomas: na Vianoce poriadny Rámus, tak to má byť. Nie je otázkou či kúpiť zadný tlmič, ale či ostať iba u zadného tlmiča alebo to potiahnuť trochu dopredu. :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.11.20  14:04

Leg: záleží na čom pri gumách bazíruješ, študuj sám: [odkaz]
    [odkaz]
    Ja som objednal na 6ku Bridgestony (víťaz toho prvého testu), ale zavolali mi s tým, že sú vypredané, že zjavne všetci čítali ten test a chceli ich. Tak som napokon z toho, čo bolo k dispozícii zvolil osvedčené Conti TS850 (čo som mal už na Mondeu).
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.11.20  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

[odkaz] Andreas o novej gt3.

Mnohí sa tu vyžívate v študovaní testov pneu. Čo teraz frčí na zimu?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.11.20  12:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Tom: pozeral som to a cena (len za koncový diel s tlmičom) nie je zlá (cat-back už je drahší), takže to vyzerá lákavo. Ale zrovna zvuk výfuku u 40i nepovažujem za oblasť, ktorá by potrebovala nutne vylepšiť. To už skôr potrebujú upgrade brzdy, takže ak budem tuniť, tak najskôr tam.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.11.20  09:16

MB 250e
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.20  21:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

iudex - zrovna řeším, jestli nevyužiji slevu 11% co má Remus do vánoc a nevylepším zvuk u M2c již nyní >:-[] >:D Byl jsem si jednu poslechnout na živo, jen jiný zadní tlumič a najednou úplná paráda !! Hlavně tam nevisí ten hnusný velký tlumič.. Jo a taky jsem si udělal radost a využil slevu na karbon splitter a difuzor ;-) >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.11.20  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

iudex: mne sa tiež výrazne viac páči tento ostrejší zvuk, aj keď k V8 sa predsalen trochu viac hodí bublavá klasika. Z tej všeobecne ale nie som nejako extra odvarený, neviem čo v tom všetci amerikanofili vidia, veď tam to má každý druhý ako pracovný pickup.

Dík za tip s tou Bukovou, každým dňom by mal doraziť "plukovník", tak aspoň viem, kam ho vezmem na maiden voyage. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.20  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg
    Některé nové RR už sice mají taky LCD přístrojovku, ale to neznamená, že místo ní mají ten "holý tablet" (bez "kapličky"/zakomponování do palubky) o kterém jsem psal.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.20  13:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

deda: tak aj mne sériový zvuk 340i vyhovuje, na cesťák je to optimum, hlučnejší výfuk už by išiel na úkor cestovateľskej príjemnosti a ani pri štartovaní Ťa susedia nekritizujú. Ale od športiaku možno požadovať viac a práve tá GT350ka znie pekne ostro, je v dnešnej turbodobe nezvyčajné počuť taký surový zvuk a tiež vidieť motor točiť do 8000 ako tu: [odkaz] Aj keď náš B58 sa dá dotočiť do 7000, kedy tiež chytí parádny zvuk, ako som si včera pripomenul: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.11.20  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

iu....musím Tě zklamat, ale mě se bublavý zvuk V8 výfuku líbí víc než tady ten na videu. Na druhé straně B58 v mém M140i i se standardním výfukem ve sport mode zní parádně...a na dálnici neotravuje.... :-! Soused přes 2 baráky, zubař, má 2 V8 ameriky Jeep a Charger oba s "kravál" výfuky a moc populární v okolí není..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.11.20  11:38

Best hot hatchbacks...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.20  11:24

Leg: no GT350 sa u nás nepredáva (ale u nás sa nepredáva ani Focus s 1,5EB), ale na videu má nemecké značky, tak tam asi áno. A ako píšeš, GT350 má odlišný motor ako klasické GT s plochou kľukovkou, tak nielen ten zvuk lepší, aj podľa mňa je to najlepší Mustang, oproti GT značne vylepšený a naopak GT500 so 760k je už overkill.
    Ad Bukovský priesmyk: išiel som s rezervou, mal som čerstvo prezuté zimáky a nedostatočne dofúkané (pri fúkaní mi zhorel kompresor a čakám, kým mi príde nový), každopádne ten asfalt je na slovenské pomery špička, asi sa dodávateľ málo obohatil. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.11.20  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

No ja neviem, nebol Shelby GT350 iba šedý dovoz do EU?

Ale áno, flat plane crank má zvuk jak Ferrari, podľa mňa toto je najlepší Mustang, škoda že už ho nebudú robiť. GT500 je overkill jaxviňa, aj výzorom aj výkonmi. Viem si predstaviť Mustangovú garáž - MachE cez týždeň a pre rodinu, GT350 na víkend :yes:

Bukovský priesmyk, tam to bude teraz pecka. Len dávaj pozor, aby si za nejakým horizontom nezahučal do kriakov, je tam pár zradných zatáčok.

label: no keď je ešte hrubší ako štandard, tak to už musí byť. Tabletové prístrojovky mi v princípe až tak nevadia, ale tie akože fancy ručičky nakreslené na obrazovke, to je fakt niečo. Ale majú to aj nové Rollsy, tak asi sa na to v Číne dívajú inak. Tipujem však, že behom pár rokov sa začnú objavovať v tejto triede opäť ručičky, ideálne v spolupráci s nejakým švajčiarskym hodinárom a samozrejme za riadne mastný príplatok.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.20  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Nielen pre pradeda: parádny zvuk Mustangu GT350: [odkaz] a dôkaz, že aj pri Euro 6d môže znieť motor a výfuk ako otvorený neregulovaný závoďák. Aj keď len do konca tohto roka. ;-\ A tiež dôkaz, že americký muscle car nemusí mať len bublavý nízkootáčkový V8, ale môže točiť 8000 rpm.
    Pre Danyho/Lega: cez Karpaty z Bukovej do Plaveckého Petra položili nový asfalt, dokonale rovný a hladký, síce krátky úsek, ale aj tých pár zákrut poteší a hlavne je to mimo kamiónových trás ako úsek Trstín - Jablonica.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.20  02:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg
    Taky nemusím ty "chlupaté" volanty. Konkrétně v M2 CS jsem volant držel a přišel mi tlustý dokonce i na poměry BMW. Podle mě dříve snad až tak tlusté nebývaly, viz i 130i.
    Nejen ten volant v MB vypadá jako ze sci-fi, na přístrojovku ala holý tablet si nezvyknu nikdy. Dokonce to tak má řešené i Maybach a tam už to úplně působí jako "digitálky" Patek Philippe. 8-s :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.11.20  01:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

label, tlsté volanty: ja to chápem, skoro každý, kto sadol do môjho BMW bol unesený. Je to podobné ako sploštené volanty: nie je to ideál, ale ľuďom sa to páči. Mne osobne hrubší volant vyslovene nevadil, čo by mi vadilo, je asi chlpatý volant, hlavne ak by som si ho chcel nechať dlhšie ako nejaké dva roky, prípadne kúpiť ojazdené.

Čo mi nedávno udroelo do očí je racingový dizajn volantu v novej S-class. [odkaz] Neviem, asi by som do tohoto interiéru privítal niečo pokojnejšie (som si istý, že taká možnosť je). Ale to nie je jediný problém, ktorý vidím na tejto fotke. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.11.20  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Tož, BMW k těmto motorům (2.0 l i 3.0 l) manuál má, ale nepoužívá je. Takže Toyota nemá na výběr. Ale jsou i jiné důvody.
    [odkaz]
    V US jsou firmy, které ti do Supry manuál adoptují.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.11.20  15:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

O Supre s manualom sa nikde nepise?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.11.20  15:02

GR Supra....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.11.20  07:06

NS quickest cars and lap records........
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Četl jsem to až do konce hlavně proto, že v úvodu píše, že řídil manuál i DCT..., a on k tomu dál nenapíše ani slovo... 8-s :no:

P.S. Ty nepochopitelně tlusté věnce volantů BMW taky nechápu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  18:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

M2 CS manual 2nd drive.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  15:34

iu....asi máš problém s imunitou proti sluníčkářské propagandě...nevím jestli se to dá léčit, ale jestli ano, tak to bude fuška......a odpadky nerozhazuj....nebudeš je potom muset chodit sbírat.... >:D Ok....just kidding.....záslužná činnost.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.11.20  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

pradeda: tak Tvoj šok dokoná, keď Ti poviem, že som do Európskeho parlamentu volil ekologických aktivistov. >:D A i keby mi nebola ich dovtedajšia činnosť na Slovensku sympatická, tak spomedzi vtedajších kandidátov (fašistov či rôznych skrachovalých hercov a iných exotov) boli jednookí medzi slepými. A i keď agenda obmedzujúca až zabíjajúca spaľovacie motory mi nevyhovuje, asi sa nedá oddeliť od ostatnej ekologickej agendy (ktorú v princípe schvaľujem).
    P.S. A ešte aj chodím dobrovoľne zbierať odpadky za dedinou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  11:35

Tož k té nehodě...(.jestli to nebyl záměr...i to je možné.... 8-s viz pilot německého dopravního letadla, který před pár léty spáchal sebevraždu s plným letadlem v Alpách). Ano, řidič dodávky se asi moc nevěnoval řízení, ale na druhé straně se takové věci dějí neskutečně rychle. Osobně jsem se s takovou situací nesetkal, ale mohl se do ní lehce dostat v roce 1994 v Paříži, když jsem si po příletu z Austrálie vyzvedl auto a při nájezdu na okružní dálnici zapomněl, že už nejsu v Austrálii a chystal se najíždět na nájezd na dálnici do protisměru. A to po otočce dokonce dvakrát, protože jsem myslel, že jsem správný nájezd minul. No, nebylo to moc příjemné, ale daleko horší by bylo, kdyby v tu chvíli po tom sjezdu (pro mě nájezdu.... ;-) ) z dálnice nesjížděly žádná auta. Hned tenkrát mě napadlo, jak užitečné by bylo vodorovné značení na vozovce v podobě velkých šipek ve směru jízdu. Díval jsem se na mapy.cz na situaci u té benzinky, z které ta ženská vyjela do protisměru a i tady by na nájezdu k benzince určitě pomohlo vodorovné značení v podobě velkých šipek ve směru jízdy. I když i tam je to docela kumšt se od benzínky vymotat tak, aby se člověk dostal do protisměru. No, pokud ale ta ženská toho už tady měla DOST, tak i ty šipky by byly na h.o.v.n.o.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.11.20  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

wl: ľudská mysel je zvláštna vec a človek často za určitých okolností spraví niečo, o čom by predtým tvrdil, že by nikdy nespravil. Viem o jednom chlapíkovi, ktorému sa pred 10+ rokmi stalo niečo podobné (aj podobne skončil) - z odpočívadla vyrazil na diaľnici v protismere a zmietlo ho auto v ľavom pruhu. A to nebol žiadny sviatočný vodič a určite nebol za volantom neschopný. Len sa proste zišlo viacero zlých okolností (pravda okrem iného bola aj hmla) a bolo po ňom.

Tak že vyzerá Panamera lepšie ako predchodca nie je žiadny achievement, fakt ale je, že takto to Porsche robí: začnú zle a potom na tom desaťročia pracujú, kým to nevypiplajú do dokonalosti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  02:25

Leg
    Na druhou stranu aktuální Panamera vypadá nesrovnatelně lépe, než ta původní, ta měla opravdu zadek jak tlustá Berta.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  02:22

« Re: Re: Re: Život je jen náhoda

w-a
    Já tam ten odkaz nemám/nevidím, ale teď už aspoň vím proč...
    Viděl jsem až teď to video a máš asi pravdu, ten řidič dodávky to auto zaregistroval příliš pozdě, ani se moc nepokoušel vyhnout, i když mu ten kamioňák (který zareagoval nejlíp) udělal místo.
    Chápu, že někdo má zkrat a vjede omylem do protisměru, co už ale chápu méně, že normálně pokračuje v jízdě, když vidí auta "v protisměru".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.11.20  21:12

« Re: Re: Život je jen náhoda

wl: Je v tom odkazu u mého příspěvku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.11.20  20:40

« Re: Život je jen náhoda

A k té nehodě je někde video?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.11.20  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Label, iudex: je to tak, to auto samo osebe nevyzerá až tak zle ale keďže to má byť štvordverová verzia AMG-GT, očakávania sú vysoké, čo vedie ku sklamaniu. Pripadá mi to, ako keď po rokoch stretnete známeho, ktorého si pamätáte ako nabúchaného športovca a on je teraz nejako pri sebe. Nevyzerá zle, ale aj tak vás to zaskočí.

Ale Panamera, tá vyzerá tlsto aj pri GLS, tej nepomôže nič.

Bolo to v Bratislave, ale je možné, že to bol on. Značku si nepamätám.

Praděda: nejde len o autá, veci sa dejú v mnohých odvetviach, len ako človek žijúci autami to vnímaš, že sa to dotýka práve nich. Ja to vidím tak, že veci sa (bohužiaľ) nutne musia zmeniť, vývoj technológie aj ukazuje, že je svetlo na konci tunela. Bohužiaľ, teraz sme v tej nepríjemnej fáze, kedy jeden krok vpred znamená dva vzad.

Woody: to som si tiež všimol, kamión pred ním dávno odprataný na krajnicu a oni veselo fičia vedľa seba ďalej. Ale múdry za počítačom vie byť každý.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.11.20  19:15

« Život je jen náhoda

Včera byl smrťák na D8 u Lovosic. Starší paní vyjela z benzínky do protisměru.
    [odkaz]

Jel jsem v tu dobu do Roudnice a před cestou se rozhodoval jestli Leonem nudně po dálnici nebo Swiftem po okreskách, kde v tuhle dobu bývá provoz, takže té zábavy taky moc není. Ale stejně SSS vyhrál. Minul jsem to asi o 10 minut a že se něco děje, jsem zjistil, když jsem viděl kolony náklaďáků sjíždět za Lovosicema na okresku směr Terezín. Přepnul jsem si z USB na rádio a moderátor rádia FM tam říkal, že před chvílí projížděl kolem té benzínky, dotyčné auto zaregistroval jak se u pumpy řadí do protisměru, takže přibrzdil, troubil a mával na tu paní. Zjevně to nepomohlo. :'-(

Btw: Těžko se to hodnotí, ale připadá mi, že řidič dodávky nečuměl moc dopředu a kromě závěrečného brzdění toho pro vyhnutí se moc neudělal. A ten řidič, co to natáčel, si jel pořád svoje. Dostal jsem se do podobné, nikoliv stejné, situace už párkrát. Většinou když mě někdo nebezpečně předjížděl v místě kde nebylo vidět a potkal v protisměru auto, a viděl jsem že to smrdí dlouho dopředu, pročež jsem dlouho před (případným) incidentem už hodně brzdil a kýbloval se z dosahu případných letících částí aut.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.11.20  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

iu..........jsem v šoku.... :-O Opravdu bych nečekal, že i Ty podlehneš ekofašistické propagandě. Ale chápu, že tlak ze všech stran je ohromný a na obranu stávajících "čistých" spalováků se už téměř žádný novinář nedokáže postavit ze strachu, že by mohl přijít o práci,. Aktuálně panuje ve světě (nejen) v tomto směru autocenzura. O tom nemůže být pochyb! Já jsem totiž ještě nečetl žádnou věrohodnou studii, která by dokazovala, že zákaz výroby a provoz dnešních "čistých" spalováků zachrání a nebo významně přispěje k záchraně planety. Nejsem proti využívání elektromobilů ve městech. Ano, co nejčistší vzduch ve městech by měla být priorita. I když dnešní situace co se týče čistoty vzduchu je nesrovnatelně lepší než před 30ti léty. Raději bych viděl, aby z měst zmizely různé staré dýmovnice, které ulice zasmraďují. Momentálně však města daleko víc než "dýmovnice", zasmraďují nezodpovědní občané, kteří topí nekvalitními palivy v nekvalitních kotlích. Soudružka manželka každý den nadává, že si k vůli tomu smradu nemůže ani v baráku vyvětrat. A to prosím u nás ve městě je všude zaveden plyn! Tady vidím to svinstvo, kde politici chtějí aby motoristé nesli tíhu boje za čistý vzduch, protože tam neztratí téměř žádný hlas, ale opravdových smraďochů se nedotknou, protože to jsou (zrovna jako majitelé dýmovnic) jejich voliči. Ano, su n.a.s.r.a.n.ý.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.11.20  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Matných modrých 4-d je víc. Jeden kousek je i tady a o dalším konkrétní vím i v Blavě.
    Legovi rozumím, Vedle klasického MB GT (2-d) vypadá GT 4-d až nepatřičně a není to jen o počtu dveří. To auto je (na sportovní auto) celkově přerostlé, změna poměru šířky/délky zabíjí původní kouzlo designu GT. Ohledně designu je to skoro jako porovnávat 911ku a Panameru, o které už tradičně tvrdím, že vypadá (ta aktuální klasická) relativně dobře jen do chvíle, než se vedle ní postaví 911ka.
    Klasické MB GT vypadá výborně, i jako sportovní auto, vedle něj vypadá sourozenec 4-d spíš jako přerostlý rychlý dopravní prostředek, z profilu nápadně připomínající aktuální klasickou Panameru.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.11.20  13:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg: ak si ho videl v TT, tak ten je kolegov, pokiaľ viem matne modrý GT 4-door je v TT len jeden, denne okolo neho chodím a s hodnotením, že je obtlstlé, si dovolím nesúhlasiť, za mňa vyzerá parádne. Každopádne majiteľ mal predtým S-Klasse, takže prechod na "nejakého Japonca" by neprichádzal do úvahy, proste ako si sám písal, v TT je Mercedes imidžovo top a nejaký Lexus môže mať aj dvanásťvalec, nedotiahne sa.
    K emisiám sa nejdem vyjadrovať, tu som vnútorne rozorvaný, na jednej strane som petrolhead a emisné škrtenie motorov a vymieranie športiakov ma neskutočne ser_e, na druhej strane chcem, aby aj moje deti žili vo svete, kde je dýchateľná atmosféra, slony ešte nevymreli a nezaplavia nás odpadky kompletne, takže nechcem nadávať na "zlú EÚ", ako je to dobrým zvykom. Takže to beriem ako fakt, že ma čaká v živote už asi len jedno nové poriadne benzínové auto a potom koniec, len tie baterky (viď koniec čistých spaľovákov od 2030). ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.11.20  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Za černouška i dlouho před ním. Například bezolovnatý benzin měli v USA zavedený daleko dřív než Evropa. Kvůli tomu musela již 70 letech minulého století Toyota vyrábět speciální verze nízko-kompresních motorů jen pro USA trh. Já byl u toho.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.11.20  10:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Aha, takže za Barracka boli prísnejšie emisie v USA ako v EU, napriek tomu sa tam dlhodobo predávajú autá ako IS350, ktoré nám zlá zlá EU zakazuje kvôli emisiám. To mi nejako nevychádza. [odkaz]

Tak ako skoro vždy v živote, aj tu bude asi skutočnosť trochu komplikovanejšia. Okrem neustále sa sprísňujúcich emisných noriem (o čom by sme sa mohli baviť tiež dlho) v zásade vstupujú do hry aj iné faktory, ako ceny áut, ceny palív, očakávania dizajn a stav cestnej siete a hustota prevádzky. Vo výsledku ale platí, že tieto veľkoobjemové motory skoro nikto nechce a petrolheadi v oldschool vnímaní sú u nás niche within a niche. Inak povedané, aj v mojom okolí mám kopec ľudí, ktorí sa považujú za autíčkarov (a do áut vrážajú pomerne veľkú časť svojich príjmov), ale v zásade takmer nikto nepovažuje trebárz úbytok viacvalcov za problém. Šesťvalce si kupujú v zásade do áut veľkosti X5 apod a keď sa ich spýtam, či im nevadí štvorvalec napr. v XC60 T8, odpoveď je, že to má 400 koní, čo by človek ešte chcel. To že sa človek cielene pohybuje v kruhoch, kde sa M2-ky kupujú obrok ešte neznamená, že drvivá väčšina fanúšikov áut tieto autá nevníma iba ako fascináciu a v živote by ich kúpu reálne nezvažovala.

Zrovna včera som si prvý krát zblízka obzrel AMG-GT 4 door, v matnej modrej. Je úplne fascinujúce, že auto s markantami svalnatého športiaku (hlavne riešenie predku a zadku) naživo pôsobí značne obtlstlo a nepekne. Myslím, že aj CLS oproti tomuto vyzerá štíhlo. Čo je ešte fascinujúcejšie je koľko sa ich a im podobných (zdravím Panameru) u nás predá. Naproti tomu taký elegán ako Lexus LC som na ceste videl raz, a to má k dispozícii "zakázaný" veľkoobjemový atmosférický osemvalec, a až na infotainment je hodnotený veľmi pozitívne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.11.20  23:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg...kdyby sem měl Gen III MPS, tak sem nikdy nekoupil Yarise. Yarise sem totiž koupil, až když sem prodal Gen II MPS a koupil X5 a ta byla na "hop sem hop tam" moc velká... ;-) No a 1er jsem koupil místo X5, ale Yarise jsem si nechal, protože soudružka se s nim párkrát svezla a chtěla si ho nechat. Ona totiž s Yarisem jezdila už v Austrálii. No ale teď už nejezdí, ale Yaris je na "hop sem hop tam" perfekt a protože máme velkou garáž tak ho stále máme.... ;-) Už tomu rozumíš?
    Btw, Donald alespoň na čas zastavil v US ekošílence. Proto mají teď v US mírnější emisní restrikce než my v EU. Před tím to bylo naopak. Ano, mohl je ještě zvolnit, ale petrolheads v US jsou mu určitě vděčni za to, že "nedržel krok" s EU.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.11.20  20:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Dědo, a nie je jedno či ti prach v garáži sadá na Mazdu alebo na BMW?

Donalda by som do toho neťahal, po štyroch rokoch pri kormidle sa to tam moc hothatchmi nehemží a na pozícii najpredávanejšieho malého sportsedanu nesedí Lexus IS350 ale ... wait for it ... Tesla Model 3. Ale redneck si tam môže kúpiť dvatsaťlitrový sedemnásťvalcový pickup, to zas hej.

Ja už mám tiež prezuté. Pri UP!e som mimoriadne ocenil malé 15ky, ktoré človek nosí v jednej ruke.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.11.20  16:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Taky mě překvapilo, že se značkou GR do toho CHR nenasadili trochu GRRRRRR motor.. ;-) Asi bojují s flotilovými emisemi. No, mě se CHR s GR paketem líbí. Ale nám, mě i soudružce, se CHR líbí i bez paketu.... ;-) Jo MPS? Budu se už opakovat, ale kdyby v roce 2014/15 přišla nová generace (III) M3 MPS s 300k, tak s ní jezdím ještě dnes. Mazda si nedovolí nazvat M3 Turbo MPS, protože má s většího obsahu ještě nižší výkon než měly MPS gen. I a II. S Trumpem měla Mazda alespoň šanci tu MPS v US realizovat, ale s novým "zeleným" prezidentem v Bílém domě it is "no way Jose"... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.11.20  08:53

« Re: Re: Re: Re: Veyron

Niežeby ma CHR zaujímalo, ale i tak, to označenie GR zvádza očakávať niečo nadupané (rovnako ako Yaris GR), avšak je to len "GR-line", teda forma bez obsahu: "there are no powertrain upgrades, in this case meaning the same 90kW 1.8-litre four-cylinder petrol-electric set-up."
    To už je zaujímavejšia zámorská Hyundai Sonata N-line, ktorá má motor 2,5Turbo s 290k: [odkaz]
    Alebo americká Mazda 3 Turbo, tiež 2,5T s 250k (a to sa ani neoznačuje športovým prídomkom ako MPS či Mazdaspeed).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.11.20  09:28

« Re: Re: Re: Veyron

GR.... in... CHR.... in.... Aussie.........
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.11.20  19:37

« Re: Re: Re: Veyron

Přezouvám si sám. Přehazuji kola. Jen Yarise a mám to zmáknutý tak za hoďku a půl i s přifouknutím. M140i si s plnou nádrží po letním spánku užívá spánku zimního. Zhruba každé 3 týdny dobíjím baterii. Jo a taky jsem na zimu přifouknul gumy a občas s ní trochu pohnu..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 16.11.20  18:57

« Re: Re: Veyron

ja mam Passata prezuteho uz 2 tyzdne a druhe zenske do mesta ma celorocne pneu.
    Cupra na jar dostane nove gumy, neviem ci PS CUP 2, alebo PS 4S...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.11.20  18:22

« Re: Re: Veyron

Jedu přezouvat až ve čtvrtek a zatím to bude jen GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.11.20  16:52

« Re: Veyron

Máte už prezuté? Ja zatiaľ napoly, 6ka áno, 3er nie. Na Mazdu dorazili nové disky a v reále tie Borbety Y vyzerajú lepšie, než som čakal (teda skôr ako som sa obával pri takom zostupe vo veľkosti disku). Keď bude auto umyté, odfotím. Inak v tej súvislosti ma celkom prekvapilo, aký cenový rozdiel je medzi 17 a 19". Ja som čakal nejakú stovku-dve, ale ono je to dramaticky viac. Sada 17" gúm a diskov vyšla na 977 eur, kdežto 19" (tie isté mmodely) na 1631 eur. Celkom dosť.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.11.20  13:14

« Veyron

iu
    Minimálně na Slovensku určitě... >:-[]
    Ještě, že my máme poctivého "československého" premiéra s čistou minulostí, který jde ostatním příkladem. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.11.20  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Jeden malý postreh: na Slovensku boli len dvaja majitelia Bugatti Veyron. A obidvaja sedia momentálne vo väzbe, resp. vo výkone trestu. Tak nakoniec tá téza, že na také autá sa nedá zarobiť čistým spôsobom a poctivou prácou, nebude taká chybná. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.20  01:59

« Re: Re: Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

w-a
    Jako obvykle, parádně napsáno...! :yes: :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.11.20  23:44

« Re: Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Já taky rozumím tomu, co chtěl Market vyjádřit. Člověk má v sobě často představy, jak VŠECHNO bylo dřív nějaké lepší, ořechovější, nesvázané moderními blbostmi. A někdy je ten návrat do starých časů holt zklamání, a to i když jste tu starou dobu zažili. Pocit ze stejného auta dnes nebude tentýž jako když jste v něm jeli v době, kdy to auto vládlo světu a vy sami jste tehdy sedlali tak maximálně olítanou stopětku. A to ani nemluvím o tom, že často bývají ta auta v takovém stavu, že Vaculíkova legendární poznámka o dvojkové Octávii zametající s 3-er je vlastně pravdivá.

No, naštěstí jsou i jiné příklady. Moje nedávná zkušenost s Lamalovým Cliem 3 RS k nim patří. V první fázi je to ovšem stejné. Po přesednutí z nového či skoro nového auta chvilku nechápavě hledíte, co všechno se kdysi sneslo pod názvem interiér. Působí to omšele, zoufale zastarale a je to celý nějaký divný. Pak se rozjedete a ovládací prvky, brzda, spojka, plyn, šaltpáka - musíte si na to zvykat ale hlavně to nepůsobí vůbec důvěryhodně. A vůbec nejhorší je, že to legendami opředené auto pořádně nejede. To že je ten vychvalovanej atmo dvoulitr, po kterém všichni pláčou ? To že je auto, které má přinášet ty pravé řidičské zážitky ?

A když už skoro z povinnosti projedete pár zatáček a chcete to vzdát s výmluvou, že nechcete majiteli poškodit ten klenot, něco se stane. Já vlastně ani nevím co. Možná na vás štěkne motor, když jste ho moc rychle pustili z otáček, možná konečně ucítíte tu práci podvozku, když prudce uberete plyn v zatáčce...nevím. Ale najednou to chcete zkusit ještě jednou a pořádně. A zjistíte, že ten hlavní rozdíl je v tom, že tohle auto za vás nic neudělá. Dneska se vám to automobilky snaží dodat na talířku, všechny ty sport režimy, drift módy, launch controly, automatické meziplyny, změny naladění podvozku tlačítkem. Ani v nejmenším se při svém řidičském "umění" nesnažím tohle shazovat a tvrdit, že mi efektivita dnešních aut je nepříjemná. Naopak. Jenom je pak střet s realitou starších legend o to tvrdší. A tak najednou v tom Cliu dřepíte jako přikovaní, snažíte se co můžete nedělat chyby, neztrácet rychlost, vyždímat z toho co zvládnete. A i když to neumíte ani z jedné setiny jako Walter R., cítíte, že ŘÍDÍTE. Motor na vás poštěkává dál ale spíš povzbudivě a už je to v rychlostech, kdy původně podivně naladěnej podvozek začíná pracovat a dává dokonalej smysl. To "zoufalé" řazení nesmyslně dlouhou šaltpákou vám tam začne padat jak po másle a za spolupráci vašich dolních končetin by se nestyděl ani bubeník hard-coreové kapely. Záda máte zpocený, čelo orosený a čas neexistuje. A nakonec se vám z toho auta vůbec nechce vystoupit. Když pak jedete domů svým moderním vozem, najednou ho vůbec neproháníte, jak jste zvyklí, protože v hlavě vám buší docela jiné zážitky.

Pro tohle miluju auta. Ne, asi bych něco takového nechtěl na denní provoz ale coby víkendovka má výlet do starých časů někdy smysl.

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 13.11.20  20:14

« Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Ako píše label, tých 700 km asi stálo za to, aby si sa dozvedel že staré autá nie sú pre teba. V kľude môžeš túto kapitolu uzavrieť a venovať sa tým novým.

100000 km a pekný lak vôbec nie sú zárukou toho, že auto nie je dávno za zenitom. 25 rokov je vo veku auta veľmi veľa, materiály a zvary sú unavené, gumy začínajú práchnivieť a ak niekto jazdil so svojou M3 v priemere 4000 km ročne, dá sa očakávať, že veľká časť z nich bola v náročnom záprahu. To nie je 300000 piánko po diaľniciach behom 6 rokov...

Mám taký pocit, že komponenty podvozkov na eMkách bývajú často kvôli neodpruženej hmotnosti z ľahších a chúlostivejších materiálov a tiež menej robustnej konštrukcie.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.11.20  00:11

« Re: Re: Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Až to bolo zo Švédska tak tam je to asi skorodované od solenia. Autá tam dostávajú pekný záhul.
    Až na podvozku nie sú menené silentbloky tak može byť tým.Guma bude za tie roky už mŕtva.
    e36 jedine kupé a to isté aj takú (dedovo) M140i.
    Ja mám ešte aj Ďubľo 2 dverové >:D (valník)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 12.11.20  20:23

wl: Auto bolo povodom zo Svedska a mal tam vypis STK kilometrov. Mozno to auto ma naozaj iba tolko najazdene, ale povodny majitel si tie km poriadne uzival.

Thom: Ano, ten zazitok s M2 ale s manualom by som si rad skusil...
    Len to uz je financne trocha moc, to by musela ist CUPRA z domu...

EDIT: A este som zabudol spomenut, ze brzdy (brzdice ci ako sa to vlastne vola) boli dost hrdzave a nejak mi ich stav vobec nepasoval ku zachovalemu zvysku auta.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  20:02

Th
    A druhá, velmi podstatná věc je, že nikdy přesně nevíš, co všechno už má ten podvozek, potažmo auto, za sebou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.20  20:00

« Re: Re: Re: CupRa vs M3 e36

Mrkt
    Taky to není moc pravděpodobné, že to mělo najeto jen tolik km, kolik uvádí aktuální majitel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…