Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 16.01.21 16:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Thomasino: Já mluvím německy plynule. Píšou tam, že Clubsport bude novým oblíbeným autem gay komunity a mužů s malým přirozením, jízdně je to někde mezi Roburem a ZILem a brzdovka se leje do chladiče.... >:-[] >:D -
pradeda777 14.01.21 12:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
tms........jo kamaráde...driftování mám již dávno za sebou. Já driftoval a to i na motorce, když slovo driftování pro toto bláznění ještě neexistovalo. Říkalo se tomu jezdit smykem nebo šusem. Teď už su v klidu. "Been there...done that", jak říkají Australáci. Tak si užívej pokud tě to baví a zdraví dovolí. :-! -
Thomasino 14.01.21 11:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Praděda - to že nemáš na M140i zimní gumy mi přijde velká škoda, na čerstvém sněhu je to teprve zábava !! A nemáš to daleko např. na Pezinskú babu na SK, nebo do Beskyd apod. Přijde mi to nevyužité to auto pak >:-[] Akorát to opečováváš pro dalšího majitele, který to stejně asi neocení, ale hlavně tobě to může být jedno. A na čerstvém sněhu se tomu nic nestane. -
Thomasino 14.01.21 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Market - ano, Cupra má v karbonu, ale to je už celkem detail, s karbonem si hraji na eMku :-) Určitě budou výrobci, co to budou umět nahradit za karbon, stejně jako přední splitter.
WL - taky myslím, že na druhém videu se to hodně blíží reálu (a doufám v to).
IUDEX - ten interiér bude taková moje zkouška nervů, co skoro-dědek jako já vydrží. Prý to hlasové ovládání ale už celkem funguje, nicméně uvidíme >:-[] Na druhou stranu potřebuji akorát občas přepnout rádio a přepínat jízdní režim, na což je tam naštěstí tlačítko a pak ještě zmáčknout jednou na tom dotykovém displeji. Kvalita materiálů uvnitř Golfa 8 mi teda přijde upřímně o kousek horší jako jsem měl u šestkového GTI, nebo byla u GTI 7. Ojebávají to více a více :-( Ale CTR je na tom s kvalitou uvnitř podobně, asi o něco hůře podle mě, tam si na kvalitní interiér moc nehrají. Jezdit to snad bude dobře a na zábavu mám kdyžtak jiné auto. -
iudex 14.01.21 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Tom: už som sa vyjadril, že Clubsport je najlepšie vyzerajúci Golf a v červenej metle na 19kach Estoril je to úplne najlepšia konfigurácia. Za mňa zboku a zozadu paráda, nie som si stále istý tým predkom, pôsobí stále trochu kórejsky, tiež tú svietiacu lištu by som musel vidieť naživo, ale celkovo je to zvonku výborné. Horšie je to už zvnútra, jeden z mála príkladov, keď novší je horší ako predchodca (interiér G7.5 bol bez chybičky).
Inak fakt som zvedavý na prvé porovnania GTICS so 128ti, na bavorák sú prvé ohlasy pozitívne (unisono v štýle: zábavnejší než M135i). -
pradeda777 14.01.21 00:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
tms....ano, barva na CS je moc pěkná. I křídlo je very nice....měl jsem podobné na mé MPS gen. II. Také se mě líbí červené (body colour) boomerangy po stranách na předním nárazníku....very cool indeed... ;-) Jako univerzál by bylo ok........... :-! Jen ten infotainment...nevím... nevím... 8-s -
pradeda777 13.01.21 11:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
wl.....iudex si nedělal srandu......už teď lituje, že se "pochválil".... >:-[] ;-) Já bych to taky bral, kdyby mě to nabídli, ale držel bych hubu...a to už su "nižší riziková skupina". ;-) :-! Cibulková má také větší prsa než iudex..... >:D ;-) >:-[] [odkaz] -
iudex 13.01.21 09:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Ron: som očipovaný, ale nejdem to rozvádzať, lebo je okolo toho zbytočná hystéria, každopádne podľa tých laxne definovaných pravidiel som patril do prvej vlny a keď mi očkovanie ponúkli, tak som to prijal.
Na inú tému: včera u nás konečne napadol prvý sneh a tak som sa cestou domov zastavil na dvoch parkoviskách trochu si zablbnúť. A konštatujem (opakovane), že bavorácky xdrive je pre mňa ideálny. Po úplnom vypnutí DSC ide zadok pekne bokom, ale keď už mám pocit, že je to príliš a strácam nad ním kontrolu, pekne potiahne predok a auto mierne zrovná. Len sa nesmiem zľaknúť a musím držať plyn. Proste tam, kde by sa čistá RWD už stočila do hodín, xdrive to mierne zrovná predkom do kontrolovaného driftu, pričom je ale stále cítiť, že na zadku je viac výkonu. Teda samozrejme nie je to učebnicové a nejde mi to ešte dobre, predsalen človek má trochu obavy, keď sa také nie úplne malé auto hrnie bokom a hlavne keď je parkovisko malé a obrubníky blízko, ale aj taký slabý šofér ako ja to s ním vie akotak zvládať. Takže ako hovorím, pre mňa je xdrive úplný ideál. :-) -
Ronault. 12.01.21 21:37
« Re: Re: Re: Re: Re: 2021
iudex: Ty, jak to, že jsi očipovaný? :-O Pokud se nepletu, nejsi zrovna riziková skupina a Slovensko taky nemá vakcín tolik, že by bylo na každého? To je u vás takové snadné, jak se "podařilo" té tenistce? :-O 8-s
Já jsem taky teda "očipovaný" první dávkou, ale jako zdravotník pracující přímo na Covid oddělení jsem přece jen riziková skupina. Horší je, že naočkovali mě v pondělí a než mi zabrala vakcína, tak mě Covid dostal a jsem pozitivní 8-s A to jsem až do očkování i přitom, že jsem na Covid oddělení mnoho hodin týdně a pacienty s Covidem ošetřuju (co nám zbyde, když z Ortopedie máme Covid oddělení :'-( ) vydržel celou dobu negativní, to jsem ověřoval dle protilátek... A to jsme tak dopadli hned dva, škoda na nás vakcíny >:D -
Market 12.01.21 16:06
« Re: Re: elektrický jezdec
toto dokaze ta ich apka:
This app is used to match with thetrackey, compatible devices: bluetooth 4.0, Android 4.4 and later system. One can control the other through Bluetooth. The following are functions of this app.
First of all, searching the Bluetooth of thetrackey. Tap the Scan icon in the Device List to connect with thetrackey, then the app will show its name and also you can rename it as you like.
Second, tap the name of thetrackey and come to the main interface. Now you can control the thetrackey.
Basically speaking, when thetrackey goes out of range, the app will alert you with sound, vibration and flash. Alarm can be set on key finder, phone, or both.
So the main function of this app is to find objects that are with thetrackey. Tap the icon in the bottom of the screen, the thetrackey will alert with sound to inform you where to find your objects.
Also, the app can be used as Remote Shutter. Tap the camera icon to launch camera in the app. Press the button on the thetrackey to trigger the phone take picture or video. -
Market 12.01.21 15:59
« Re: Re: elektrický jezdec
pd:
Ja som take nieco dokonca uz aj objednal a ked som zacal zistovat, ako to funguje, tak som objednavku okamzite zrusil. Na peniaze som cakal 2 mesiace po 20 urgenciach a mailoch.
To co som objednal ja, bolo cez bluetooth, teda ziadne GPS a satelity. Auto by mi to naslo iba vtedy, keby okolo neho isiel niekto zo zapnutym bluetooth a s tou ich nainstalovanou apkou... Cize nikdy :-)
Mne a nechce citat, ako toto konkretne fuguje, ale skus si to poriadne nastudovat, aby si nedopadol ako ja :-)
To by pomohlo najst tak kluce v dome, alebo penazenku, cize veci v dosahu bletooth z telefonu, urcite nie auto na Ukrajine... -
pradeda777 09.01.21 19:58
« Re: Re: Re: MEGA TEST HOTHATCH
tms.....sezení v Yarisu. Už sem to tu psal. Posaz v novém Yarise je o dost níž než v tom mém starém. A to mám sedadlo max nahoře. Takže "moje oblíbené" N/V ... :no: Jinak, jak už člověk sedí za volantem je to ok. Zatím neprodávám....čekám na Yaris Cross....nebo je tu také CHR, které se nám hodně líbí...... ;-) [odkaz] -
Thomasino 09.01.21 19:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Prý mu sedí PS SuperSport více než 4s. Já mám naopak o něco lepší pocit ze 4s, přijdou mi lepivější.
P.S.: V konfigurátoru GTI CS300 se objevilo konečně audio Harman Kardon za 13.400 Kč, ale velká NAVI je pak levnější o 8100 Kč, takže ikdyž ho nutně nepotřebuji, nakonec jsme ho tam přidali také, protože rozdíl 5300 Kč je už zanedbatelný a z pohledu případného prodeje za X let to je lepší :-)
[odkaz] -
Market 08.01.21 16:02
« Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Iu: Dakujem
Michelin PILOT SPORT 4 S 235/35 R19 91Y od 142 Eur
Continental SportContact 6 MO1 91Y XL FR 235/35/R19 91Y od 135 Eur
Goodyear EAGLE F1 SUPERSPORT 91Y XL AO 235/35/R19 91Y od 135 Eur
Ceny su skoro rovnake, predbezne pojdem do tych MPS 4S...
Rozhodnutie prehodnostim, iba ak by niekto vedel o podobne dobrych a vyrazne lacnejsich... -
iudex 08.01.21 15:36
« Re: Re: Re: Re: 2021
Špičkou je jasne Michelin Pilot Sport 4S, vyhráva väčšinu testov. Vysoko sa umiestňuje aj nový Continental Sport Contact 6. Mojím favoritom na letné UHP by ale bol Goodyear Eagle F1 Supersport. Špičková guma porovnateľná s vyššieuvedenými, ale o niečo lacnejšia.
V tomto teste letných 19" UHP vyhrali spoločne Michelin a Continental, Goodyear druhý: [odkaz] -
Thomasino 08.01.21 14:27
« Re: Re: 2021
iudex - ano, ano !! Jeden anglický redaktor co má nyní svoje GTI TCR označil základní GTI 8 za lepší auto kupodivu. A CS má jiné naladění podvozku, jiné odklony, stabilizátory, kratší zpřevodování, lepší brzdy, větší turbo atd.
P.S.: Tady jeden test CS300: [odkaz] -
iudex 08.01.21 14:01
« Re: 2021
Deda: už som začipovaný, tak môžem písať. >:D Len teda dúfam, že očkovanie nebude mať negatvne nsldk*č€đĐ[[]łŁŁ$$ßß>:-[] >:-[]
Tom: v jednom teste som zachytil, že nový GGTI sa posunul smerom hot oproti predchodcovi, na rozdiel od Octavie RS, ktorá zostala "len" rýchlym cesťákom" a teda že rozdiel medzi nimi sa zväčšil. Takže ak už bežné GTI je živšie ako predchodca , tak Clubsport bude ešte ostrejší a dravší a v tomto smere voči nemu ako HH nebudú zrejme žiadne výhrady. Tie podľa mňa budú len v tom, čo sa vytýka základnému Golfu, teda infotainment, celodotykovosť a nevyladenosť systému. -
Thomasino 08.01.21 13:55
« Re: Re: MEGA TEST HOTHATCH
Ty by ses tam rozhodně nevešel, na to hned zapomeň. To je tak pro Pradědu, Ronaulta apod. Je to sezení vysoko ikdyž to dáš co nejníže dolů. Dost nepovedené. Viděl jsem ho už na živo. Pro lidi tak do 180cm bych řekl, možná o chlup více když urvou prostřední zpětné zrcátko. -
Thomasino 08.01.21 12:48
« MEGA TEST HOTHATCH
Tady je zajímavý velký test HotHatch:
[odkaz]
Vlastně asi nepíšou nic nového a jiného. Jestli jsem se svojí lámavou angličtou s překladačem pochopil. Máme počkat na GTI Clubsport, nebo si koupit CTR. Což tady ale už nejde. A komu stačí velikostí Jarda a nevadí to vysoké sezení, tak si má koupit Jardu >:-[] -
pradeda777 30.12.20 23:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vianoce
Moje Rko by vyšlo na 1.4mil (vč. střešního okna). Ale ten ne(výběr) barev nechápu.....já bych zůstal u bílé. Cenově Rko stále patří do kategorie "nepřehnané"...... :-! -
iudex 30.12.20 17:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vianoce
Tom: tak ako vieš F30 xdrive môže driftovať defaultne (AWD s preferenciou zadku), nemusím si ani priplácať za driftmód (bežný Golf R to nemá, je to až súčasťou príplatkového R performance balíka za 2020 eur). :-)
Takže o triedu menšie mainstreamové auto s menším a štvorvalcovým motorom by mi za vyššiu cenu* dalo len to, čo už dávno mám. To je super ponuka. >:-[]
Každopádne bez ohľadu na cenu to bude výborné auto, prekonávajúce sesterskú prémiovú S3 a zrejme aj ostatnú prémiovú konkurenciu v podobe A35AMG a M135i.
* Pri mojej špecifikácii Rka (modrá lapiz, performance paket, winter paket) je cenníkovka 48620€, pri zľave 10% je to 44019€.
-
Thomasino 30.12.20 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vianoce
iudex - vidíš, s tím bys mohl bezpečněji házek bočky než s M140i RWD ;-) >:-[]
Takže výměna za 340i ??
Prdd - můžeme pak na chvilku udělat výměnu M140i s fofrklackem za GTI CS300 ;-) -
pradeda777 30.12.20 15:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vianoce
iu....tož já taky koupil M140i naslepo. Předváděčka v tu dobu byla jen M135i automat. Nevím, nevím jestli bych do toho manuálu tenkrát šel, pokud bych si ho mohl předem odzkoušet. A navíc jsem v tu dobu byl ještě zpovykaný z MPS, kde manuál fungoval jedna báseň. Jel sem sice před objednáním M3 v manuálu, ale tam ta řadička šla docela dobře. Asi. Myslím......? Proto su teď víc opatrný. Možná až moc. Bude to taky tím, že mě nic "netlačí". Ale ten GGTI CS bych si rád odzkoušel, až zase Tom přijede do Kyjova na kávu..... ;-)
[odkaz]
Podobný záver tu: [odkaz]
Človek by povedal, že to sa dalo očakávať, že BMW bude lepšie ako VW, ale pri porovnávačkách M135i to tak nebolo. Btw. 128ti hodnotia ako lepšiu voľbu než M135i. Stále ale čakám na porovnávačku s Clubsportom, to je primeranejší súper než základné GTI.
P.S. včera som zase zašiel na parkovisko trochu sa potočiť, ale potom sa začali zastavovať ľudia a krútiť hlavami, tak som sa radšej pobral. Ľudia nemajú pochopenie pre zimnú zábavu. >:D