pradeda777 30.03.21 15:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
wl píšeš....Na podobné srovnávačky takových nových aut budeme za chvíli pouze nostalgicky vzpomínat......kua, mě tato věc už straší delší dobu... ;-\ Zdá se, že ten nerovný boj s EU, ekofašisty a elektrolobby spalovací motory nemohou vyhrát.... ;-\ -
iudex 30.03.21 12:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
Tak bolo by chybou, keby nový model M3, pre značku mimoriadne dôležitá imidžovka nevyhral nad končiacou Giuliou. Aj čas na okruhu mala M3 lepší (43,9 vs 44,4 min.). Ale Julča sa v porovnávačkách drží statočne, prehráva na nepodstatných veciach ako je interiér či infotainment, kombinácia motor-riadenie-podvozok je stále špička. A napr. v týchto dvoch porovnávačkách by redaktori skôr volili Júliu: [odkaz]
iudex 29.03.21 16:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
Tu som našiel video z akcelerácie 340i s manuálom (čo je veľmi zriedkavé) a dvojku dotočí do cca. 68 mph = 108 kmh a trojku do cca. 105 mph = 168 kmh:
Ale pokiaľ si dobre pamätám GTI tak tam to bolo veľmi podobne ako Marketova Cupra (holt podobná technika), t.j. trojka do cca. 130 a štvorka do 180 kmh. -
pradeda777 29.03.21 14:49
Zvětšit se to dá (klikněte na options napravo a pak na Fullscreen), ale protože nahrávka nemá potřebné giga, tak je to rozmazané. Ale stejně jsem to sem dal hlavně k vůli tomu parádnímu zvuku......... ;-) Natáčel to kámoš, který nebyl zrovna profík, ale díky bohu alespoň za toto video. Jinak mám z mého působení na okruzích jen fotky. -
Dany 29.03.21 07:55
Ja nedám na trojke ani stovku. Môžem ísť dělat machra akurát do mesta a nie na nemeckú diaľnicu...
Po týždňovom homeofficovaní mi ten môj dáreček vypísal, aby som si skontroloval vstrekovače, asi nejaký pavúk... -
speedfred 28.03.21 22:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
Však ja to viem, len konštatujem a odpovedám. V dávnych časoch som experimentoval s rôznymi diferencialami na e30. To boli poriadne rozdiely.
Aj to je umenie toto vsetko nejako zladiť pre vývojový tím -
woody-alien 28.03.21 21:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
sf: Nj, jenže to je jinej svět. Auto skoro s třikrát vyšším výkonem než mám já. Pointa je v tom, že dotočená trojka někde mezi 140-150 km/h tacho je pro auto se 132 kW prostě hrozně dlouhá. Clio RS IV končilo s trojkou někde na 120-125 km/h....a taky to pak hezky jelo. -
iudex 28.03.21 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
Market: tak ja som dnes cestou do Kleine Karpaten (samozrejme v Nemecku >:-[] ) vyskúšal pokiaľ potiahne trojka. A pri 7000 rpm (áno, aj fúkaný R6 také zvláda) to bolo 170 kmh. Na štvorku nebola nemecká diaľnica pri Doľanoch dosť dlhá. ;-) -
woody-alien 26.03.21 17:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
iudex: Já jsem zrovna dneska ráno dekarbonizoval >:-[] na běžné (byť k tomu vhodné) okresce a právě ve snaze dotočit kvalt do červeného jsem se ocital v nehezkých číslech. To by někteří zastánci Toyoty a Volva s jejich maximálkou 180 (protože víc přece nikdy nejedeš, je to nelegální a vraždíš kytičky) asi omdlívali. -
iudex 26.03.21 09:34
« Re: Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
Tak pridávam sa, výkon sa dá využiť naplno, stačí stúpiť poriadne na plyn a vytočiť motor do otáčok maximálneho výkonu. Druhá vec je, že sa to dá tak na dvojke, trojke, na "nemeckej diaľnici" >:-[] aj na štvorke, kedy už človek ide skoro 200.
Market: tak Tvoju Cupru by som nepodceňoval, je to 310 koní v relatívne malom a ľahkom aute (tipujem tak 1370 kíl). Ja mám síce o pár koní naviac, ale v podstatne väčšom a ťažšom aute (1675 kg), takže s výnimkou akcelerácie z miesta (lebo štvorkolka) by mala Cupra R zrejme navrch.
Inak tomu Tvojmu budúcemu prckovi som videl namerať stovku za 5,1s, to je len o desatinku menej ako má písaná moja 340i. :yes:
P.S. Spoiler nalepený, už je zo mňa oficiálne garážový tuner. :-) -
Market 25.03.21 17:58
« Re: Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
A presne aj to je dovod mojho vykonoveho downgrade :-)
Tiez sa niekedy az "zlaknem", ked sa mi podari pozabudnut (samozrejme na nemeckej dialnici) a tachometer ukazuje "divne" cisla... :-!
A to nemam ani zdaleka pod zadkom taky vykon, ako maju tie vase tatose... -
white label 25.03.21 16:59
« Re: Re: Re: QV Turbo v perfektním stavu
sf
Tak vidíš, že vím... ;-)
A ještě k tomu tvému: "Nech mi ale niekto vysvetlí na akého čerta sa robia tak silné autá..."
Špatná otázka, dělají se pro ty, kteří je kupují, nechci ukazovat prstem. >:-[]
Lepší otázka by byla, na co si někteří tak silná auta kupují?
To mi připomnělo, když woody poprvé naživo v garáži viděl rozpláclého brouka a loGicky se pTal, jeStli se ten jeho potenciál vůbec dá, na normální cestě, využít? A byla to dobrá otázka... -
speedfred 25.03.21 13:54
« QV Turbo v perfektním stavu
Tak som bol dnes v Brne po auto a po dlhom čase sa zviezol peknými okreskami.
Nech mi ale niekto vysvetlí na akého čerta sa robia tak silné autá.... trochu som sa krotil a cez dve kilá ale nešiel.
PS: a aj tie krivo umiestnené výfucky tomu pasujú. -
white label 24.03.21 14:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám Porsche 911 Turbo S (991.1) v perfektním stavu
pd7
Tak to je hrůza...
To je hybridní design/konfigurace výfuku ala CTR/Lexus/JQV
P.S. Obecně nefandím více jak dvěma koncovkám výfuku, je to zbytečná hmotnost navíc a ani to nevypadá líp, než jedna/dvě pořádné, naopak. A platí to i u motorek, kde je top - všechny výfukové svody do jediného tlumiče.
Vidím v tom asociaci - čím více pruhů, tím více adidas. -
pradeda777 24.03.21 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Prodám Porsche 911 Turbo S (991.1) v perfektním stavu
white label 24.03.21 13:38
« Re: Re: Re: Re: Prodám Porsche 911 Turbo S (991.1) v perfektním stavu
pd7
Ale já přece logicky píšu právě o těch kouzelnících, kteří dělají ze dvou nebo tří jedno, a pak do inzerátu napíší "v perfektním stavu".
V tomto případě navíc "přilepená" zadní část (z vrakoviště) skrývá hodně silný (Turbo S) motor za zadní nápravou! -
iudex 24.03.21 13:12
« Re: Re: Re: Re: Prodám Porsche 911 Turbo S (991.1) v perfektním stavu
Tak ja by som tiež nepodceňoval šikovných garážových majstrov, častokrát sú ďaleko schopnejší, ako tí mechanici a.k.a. vymieňači dielov v autorizovanom servise. Label ale myslí tie ich produkty, ktoré sa predávajú ako "jazdenky v dobrom stave" a to skutočne môže byť na hrane zákona.
Btw. po dlhých colných peripetiách spoiler dorazil: [odkaz]
Ak by niekto z vás chcel, dám mu kupón 10% zľavu na ďalší nákup. Ja už mimo únie nič nekupujem. >:-[] -
pradeda777 24.03.21 12:40
« Re: Re: Re: Prodám Porsche 911 Turbo S (991.1) v perfektním stavu
Tož bacha. Nemluvím o místních kouzelnících, kteří dělají ze dvou nebo tří vraků jedno jakžtakž pojízdné auto na prodej. Když je pořádně odvedená práce, tak auto po bourače může být solidnější, než originál z fabriky, kde se šetřilo na materiálu, počtu bodových svárů i na protikorozním ošetření. Samozřejmě klíčová je pořádně odvedená práce. Tu umí většina borců co se věnují restauraci vzácných veteránů. A těm se on právě dost věnoval. -
white label 23.03.21 13:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf R
Jak píše sf, individuální ježdění mezi okresy je brnkačka, stačí si napsat papír, a je to.
Známá teď přijela autem (Audi A1 na českých/zlínských RZ) z Itálie a nechtěli po ní nikde nic, stačilo říct tranzit.
Prostě hlavní je se z toho nepo... -
Thomasino 23.03.21 09:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf R
Konfigurace v pořádku, u té M2c, je tam o něco více výbavy než mám já, to hlavní tam je. Jako větší brzdy, lepší sedačky, vyhřívané přední sedačky. Určitě bych nemusel Komfortní přístupový systém, snadněji se to krade, ale chápu že to pohodlí se někomu líbí. Harmana jsem taky vynechal, po zkušenosti s M240i kde jsem to měl a rozdíl na levnější a lehčí HiFi je minimální. -
speedfred 23.03.21 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf R
Teraz jazdím celkom hodne v rámci ČR a bol som aj na SK - no problém. Takto jazdí ale hodne ľudí. Túto paniku vyvolávajú iba média, ľudia neznalý majú strach a čudujú sa ako je možné že sa dá cestovať. Robím to ako WA, vypíšem,orazitkujem papier a ide sa. >:-[]
Salóny sú tak isto otvorené, len sa trá telefonicky dohodnúť.
Chcem opáčiť toľko vychvaľovanú X5 45e. :-!
iu : aha, Briti sú už mimo EU. -
iudex 23.03.21 08:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf R
dedo: fred je "domáci", on by cez hranice nemusel a ak áno, ako pre pendlera preňho platí výnimka. Inak sakramentsky rád by som dal nejaké stretko, ale cez hranice mi ani komplet očkovanie nepomôže, aj tak by som po návrate musel ísť do karantény. Celkove ma to už dosť ser_e, nikam sa nedá ísť a k tomu takéto depresívne medziobdobie, ani zima, ani jar. A ani len ten blbý spoiler mi nechcú precliť, aby som si spravil aspoň malú radosť. >:-[] :'-( -
woody-alien 23.03.21 06:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf R
wl: Tvl, do Zlína ? Tolik kontrol na hranicích (okresů) bych asi nezvládl. >:-[] V neděli jsem jel do práce sám samotinkej po ránu a zastavila mě patrola. Jeden zleva, druhej zprava, třetí mi oblizoval SPZky. Podávám jim papír z práce, docela dlouho to studovali až jsem začínal mít pochybnosti o jejich gramotnosti. A pak že prej mi tam chybí datum platnosti. Já na to, že to platí dokud mě nevyhoděj. :-) A oni ne, že tam musí být datum platnosti....třeba do 31.12. Tak já jsem ten papír vzal, vytáhl propisku a dopsal tam ten datum. Teď na mě koukali.... a já no co, vždyť já jsem vedoucí, kdo jiný by to tam měl vyplnit. >:-[]
Ohlasoval som Ťa tu v súvislosti s mojou prvou skúsenosťou s EV, ale asi si to prehliadol.
Inak ja konkrétne mám nový spoiler na 3er, konečne som auto umyl a odfotil, tak tu je pár mobiloviek: