Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.21  09:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Lega. tak je celkom možné, že som po 25 rokoch jazdenia s manuálmi zabudol radiť >:D faktom ale je, že kulisa mi v žiadnom aute pred 3er nedrhla. Ad medziplyn: ten je automatický a veľmi precízny a dáva sa len pri podradzovaní z vyššej rýchlosti, nie pri radení z neutrálu. Inak význam medziplynu by som moc nepreceňoval, osobne považujem reči o radení päta-špička za takú automobilovú latinu, všetci petrolheadi o tom hovoria, nikto to nerobí (možno len tí, čo nikdy nejazdia v športe a nevytáčajú motor do maxima). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.04.21  20:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iudex: sorry, ale ak nevieš 15 sekúnd zaradiť dvojku, nehľadaj chybu v aute. >:D Ale vážne, niečo podobné sa zo začiatku stalo aj mne, dobré je napočítať do dvoch, ukľudniť sa a dvoječka tam v pohode zapadne. Silou to nikdy nejde. Akonáhle sa s autom zžiješ, pracuje perfektne, aj keď v tvojom prípade táto loď už možno odplávala. ;-) :-) Podobne ako pradedu by ma zaujímal ten medziplyn, to ti ten automat túroval motor v zodpovedajúcich otáčkach, kým to tam nezapadlo?

Tom, Arteon je hovadina, tzv trojdňové očarenie podobne ako pôvodné cc, cla a podobné chujoviny. Po krátkom očarení nasleduje vytriezvenie, človek zistí, že ten candy design sa rýchlo okuká a akurát je nepraktický, v podstate oproti GTIčku ti nič neprináša. Takže pekne vydrž, šúchaj nohami a v správny čas si vyraz po nového Golfa. You will thank me later...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  18:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....co s nimi už nemůžou hýbat jsou kurwa ti, kteří nedávali meziplyny, když eště s něma hýbat mohli........ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Jen ti, kteří s nimi ještě můžou hýbat... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Penzisti si potřebujú procvičovat klouby..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Penzisté Mají na Ptákoviny času dost, ale my, lidé v ProDuKtivním věku, to máme jinak. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....tož já nevím, jak mu fungují ty automatické meziplyny, ale na mojí 1er je to jen takové "šimrání" a tak si je raději dávám sám. Ty moje jsou určitě "poctivější"..... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Pokud vím, tak iudex tam má nastavené automatické meziplyny...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....no já přece "chválím" BMW manuál už sakra dlouho. >:-[] >:-[] Ale musím se přiznat, a určitě to není pro moje fanoušky překvapení, že jsem ještě výfuk nevětral a ani 7k ot na tachu neviděl. Ale chci se zeptat....když si podřazoval a šel z 3 - 2, použil jsi meziplyn? Řekl bych, že s meziplynem (pata/špička), by to neměl být problém. Já si řazení dolů bez meziplynu nedovedu představit...
    M3/4 x Drive není zatím na konfigurátoru, ale v základu to vidím někde na 2.5 - 2.6 mega.....což jsou stejný prachy jako za Macan GTS i s nějakými drobnostmi.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.04.21  09:48

Asi si málo tlačil kutáč do tej 2 >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.04.21  08:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

dedo: počkaj, pozriem do peňaženky... nooo, zajtra ešte nie. >:D
    Každopádne za mňa najlepšia verzia M3 a ten vypínateľný (!) xdrive je super, to by som bral do čohokoľvek.
    Inak k tomu skvelému bavoráckemu manuálu: minule som trochu vyvetral výfuk a pozrel sa, ako to vyzerá pri 7000 otáčkach. A keď som podraďoval z 3 na 2, tak sa mi to proste zaseklo a nešlo dať do dvojky. Až po opakovanom a veľmi jemnom radení si nechala povedať, ale to som stratil tak 15 sekúnd. Takže Legova a dinarova teória, že bavorácke manuály najlepšie fungujú, keď na ne zatlačíš, moc neplatí. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  07:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Formentor/Macan/Stelvio shootout...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  07:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....už je to tady. Kupujeme???? >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.04.21  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Tom: ako písal wl, keď sa Ty ideš na niečo "len pozrieť", to akoby pradeda už rovno platil kúpnu cenu. >:D Ale tie skoky hore-dolu medzi triedami máte podobné. >:-[]
    Inak Arteon sa už dlho páči aj mne, športovo elegantný, pritom priestranný a praktický liftback, teda poslúžil by aj ako rodinné vozidlo. Lenže tá cena Rka je šialená (ale platí to pre celý model), 1,73M Kč (66t €) cenník a 1,48M (57t €) po zľave, za to chcem prémiu so šesťvalcom a nie mainstream s R4. 8-s
    Okrem toho k takejto veľkej rodinnej káre mi akosi dvojliter vyhnaný na 320k nesedí, ak by som Arteon zvažoval, tak v takej racionálnej verzii so 140 kW TSI, ak by sa cena dostala na nejakých max. 35t.
    P.S. Celkovo mám pocit, že aktuálne nie je dobrá doba na kúpu nového auta. Okrem zdražovania je to aj nedostupnosť áut, dlhé čakačky, rôzne komplikácie vo výrobe. Čo viem, tak naša trnavská fabrika Stellantis má veľké problémy, chýbajú čipy a i., rušia zmeny a majú na dvore tisíce áut, ktoré čakajú´na súčiastky (teda auto je zložené, ale keď príde súčiastka, musí ísť znova na linku, rozobrať a zase zmontovať). K tomu problémy s fluktuáciou a zamestnancami, kvôli korone a obmedzeniam cestovania, čo sa dotklo Srbov, ktorých tu robí strašne veľa. A ako som čítal, tak sa to dotklo aj Volkswagenu, ten kvôli chýbajúcim čipom zastavuje v Blave výrobu SUV na 2 týždne. Podobne aj žilinská Kia.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Hmotnost musíš srovnávat spíš s GR.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

To se mi právě líbí že je to praktický liftback s pátýma dveřma :-) Jen to má skoro 4.9 metru :-( A navíc 200 kg proti GTI CS.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Není to sice sedan, ale liftback/fastback, ale to je detail. >:-[] ;-)
    Konečně bys měl taky něco delšího... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

To nebude. Přeskočil bych období blbnutí na okruhu k období "usedlejší pán po padesátce se silným sportovním sedanem" >:-[] >:-[] No musel bych tam občas vzít M2 :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.04.21  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Arteon je pohľadné auto ale mňa moc neoslovilo. Keď sa pozriem ešte na tú cenu tak :no: :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Jako, že bys ho vzal místo GTI CS? Ale Ar-R na ty tvoje okruhy moc vhodný nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Asi by to šlo ještě změnit ;-) Motor a brzdy jsou stejné, jen Arteon je hezčí, ale o dost dražší a taky možná až moc dlouhý :-!
    Tady je i s výbavou a cenou: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    U tebe pohrávat si s myšlenkou, je jako u dědy, když už to má v garáži... >:D
    Máš e-shop na respirátory a testy? >:-[]
    Můžeš mít i v červené, jako GTI CS:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

sf
    Aspoň si to osaháš, a když ti to sedne, přikoupíš i v 1:1. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  13:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Sakryš - ten Arteon R se mi tůůůze líbí !! Skoro si pohrávám s myšlenkou... Pojedu se na něj podívat :-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.04.21  08:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Jasnačka, už mám objednané ale v mierke 1:18. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.04.21  07:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Freddie´s next car....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.21  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Ano, ale hovorově se to používá i obecně pro původní obyvatele, podobně jako třeba Jepp, nebo Lux. My jsme to dřív používali i pro místní původní domorodce v okolních obcích.
    Aborigine může být i domorodec v obecnější rovině.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.21  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....Křováci jsou v Jižní Africe. [odkaz]
    Domorodní Australané jsou Aboriginies [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.21  14:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Superhonda... :yes:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.21  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu
    Ten polep Remus není tak hrozný, jen měl být menší, ale jinak ještě celkem OK i na dnešní dobu. Horší je ten velký šikmý polep/"flastr" na zadním blatníku...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.21  13:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    "Křovák", jako původní obyvatel dané oblasti... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.21  11:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....vidím, že tě musím dovzdělat v české australštině.....Ozík = Australan z australského Aussie = Australan..........není zač...... ;-) >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.04.21  09:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl: iný kraj, iný vkus a hlavne iná doba. Ja som nikdy nebol na nápisy, ale v minulosti k tomu tuningová scéna pristupovala ústretovejšie, najmä pri japonských autách (dodnes vídať staré Civicy s takými nápismi typu Remus, Sparco a pod.). Až časom sa prechádzalo k decentnejším vzhľadovým úpravám.
    Inak pre zaujímavosť som pozrel ceny Cupry. Už je k dispozícii aj základný motor 180 kW. A je zaujímavé, že Cupra s týmto motorom (má len DSG) je výrazne lacnejšia ako GTI, oproti porovnateľnému GTI s DSG o cca. 2800 eur a stále lacnejšia, ako GTI s manuálom (a to aj kombík).
    Cupra DSG 32.840 € (kombi 33.560 €)
    GTI man. 33.770 €
    GTI DSG 35.620 €
    Zaujímavé, že pri 300k verzii už taký rozdiel nie je, tam stojí Cupra 38100 a GTI Clubsport 39100 €.
    Teda také horúce s tou "prémiovosťou" Cupry to nebude, keď stojí výrazne menej, ako mainstreamový VW.
    Ak by som išiel po HH s manuálom, Cupra vypadáva a logicky zostáva len GTI. Ale pri DSG je tá cena Cupry výhodná, plus má výhodu v podobe kombíka.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.21  17:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    A ten kantor to byla náplava odkud, nebo to byl původní místní křovák? >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.21  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.04.21  15:05

PD: jasne, suhlasim... Ja som to skor myslel tak, ze sa asi nenajde nikto, kto by tam chcel mat radsej ten original, ako samosvorny...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

mkt.....šak píšu, že to bude gratis....jo a ten origo dif je užitečný, protože se jen tak pohledem nedá poznat, že je na voze samosvor. Ale když máš origo diff v krabici, tak je to celkem jasné. No a pak člověk nikdy neví. Dif na voze klekne a pak se takový rezervní dif sakra hodí, protože kupovat nový by byla sakra nákladná záležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....jen pro Tvoje info voe, tu červenou Integru ode mě koupil starší Ozík, kantor z místní Monash Univerzity.....petrolhead z Honda klubu..... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  14:11

wl....kua vidím, že ta pandemie má na Tebe blahý vliv, když přicházíš s takovýma avantgardníma nápadama.....škoda Tě v Česku..... :-! >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.21  13:38

Market 13:27
    33000
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.04.21  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Original diferencial a radicku asi nebude chciet nikto. Ved tam uz mas samosvor a short shift.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.21  13:10

pd7
    "Jo, a vkusné nápisy se mě líbí. Líbili se i kolegům v Toyotě a pak i kupci."
    Takže takových tam bylo evidentně víc, myslím tu náplavu z východní Evropy... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.21  13:02

pd7
    Vidím, že bílé zadní lampy se z Polska vozily i do Austrálie (vím, jen nadsázka)... >:D ;-)
    Když máš tak velkou nálepku Remus nad výfukem, tak bys mohl mít u reflektorů třeba Hella, u stěračů BOSCH a u zámku do dveří FAB, no a za zadním sklem klasika: "Jezdím na Castrol", ať ta holota vidí..., kdo z vás to má... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  11:47

ITR byla klasika. Tam nikdo disky neměnil. Ale mechanicky byla po úpravách úplně někde jinde než standard. Jo, a vkusné nápisy se mě líbí. Líbili se i kolegům v Toyotě a pak i kupci. Zaplať pánbůh že jsou lidé, kteří nemají rádi jen boring "šeď"........ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.04.21  09:53

dedo: táto Tvoja Integra vyzerala dobre, farba, disky, kolesá pekne vypĺňali podbehy (zjavne aftermarket s malým ET), všetko fajn, až na tie tvoje obľúbené nápisy (chýba ešte No fear! >:-[] ) paráda.
    Paradoxne na type R (neskoršej?) si mal menšie disky: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  08:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Vážení....všechny ty modifikace co plánuju udělat jsou reversible. Takže. Když si zachovám originální součástky, které bych před prodejem znovu na vůz namontoval, tak se nic neděje. A zbytek bych prodal po prodeji auta. Mám již dvě věci tak odložené. Originální diferenciál a řadičku. Ale ty jsem plánoval přidat k vozu při prodeji anyway. Stejným způsobem jsem většinou postupoval v minulosti v Austrálii, když jsem prodával modifikované auta. Některá ale byla upravená mechanicky a ty pak šly na prodej "as was"....:-! Tuto Hondu Integru VTiR jsem prodal i s polepy, protože ji borec "miloval" přesně tak jak byla namašlená..... :-! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl.....věci i lidé stárnou hlavně podle toho jak dostávají v životě zabrat...... :-! A mezi pannou a starou pannou není "funkčně" vůbec žádný rozdíl.....obě jsou "nefunkční"..... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.21  07:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Nice photos.....[odkaz]
    v=1582124608[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.04.21  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Pradědo, jestli s tím nejezdíš na Sport+ nebo Sport s vypnutým ESP, nemá smysl řešit nějaký PowerPack na plyn od Rémusu, protože ses evidentně nepřiblížil ani k hranicím auta 8-s
    Navíc nemáš OPF, takže nad 5000 otáček to má slušný zvuk. Jen to nad těch 5000 musíš občas pouštět! ;-) :-)
    Navíc kdyby ses náhodou opravdu rozhodl to prodat, tak nezprzněné v seriovém stavu se bude prodávat mnohem lépe!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.04.21  21:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Dedo, panna bude mat cenu iba ak ju zachovas v panenskom stave (seriovom).
    Vykasli sa na vyfuk a power kit...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.04.21  20:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Ale auta stárnou rychleji, než lidi (spíš podobně jako čivavy), a mezi pannou a starou pannou je sakra rozdíl...
    >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.21  20:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Freddie....pamatuj si, že moja panna má do přechodu ještě kurwa daleko.....bude mět teprve 5 roků a eště se ani nenaučila jezdit ve sport+..... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.04.21  18:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

sorry už nebudem. :-( zapamätaj si ale že panna je žiadaná keď je ešte mladá a nie po prechode. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.21  15:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Freddie.....vieš čo? Sereš ma.... ;-) >:-[] Neumíš číst? Píšu tu několikrát, že chci, aby panna byla neposkvrněná a prošla vyšetřením na STK bez úhony..... ;-) >:D A ještě jedna věc. Odstranění katov se často projeví duněním pod podlahou, což je, a hlavně na dálnici na sviňu.... ;-) >:-[] Pamatuji si, že jsem potom pracně sháněl velký kus asbestové tkaniny a rval ji mezi výfukovou rouru a podlahu.... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.04.21  15:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

dedo: jedna vyrývačná. Bola 140i vôbec na diaľnici?
    Ono úplne fajn zvuk dosiahneš vyhodením katov, býva taký medzikus ako náhrada. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.21  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....klapka ve výfuku. Ta se na chvilku otvírá, hned po nastartování. Za jízdy se ve sport režimu hlasitost výfuku také zvyšuje. Nevím jestli se klapka otvírá naplno, ale rozdíl tam je. Ono existuje snadné řešení jak nechat klapku otevřenou stále. Stačí jen odpojit káblík, co vede ke klapce. No, vyzkouším to a třeba koupím jen karbonové koncovky. :-! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.21  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

tms....tak o tom Race bez rezonátoru jsem četl na baby BMW a na dálnici je to prý průser....nedoporučuje se.... :-! Pro mě je také důležité, abych neměl problém s borci na STK.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.04.21  13:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Tady v BMW chtějí za montáž Rámuse na M2c asi 9000 Kč, ale to byl jen zadní tlumič a koncovky. Dávali jednomu ten nehomologovaný Race, co má pak už slušný zvuk, když se otevřou klapky. Pak není podle mě ani potřeba střední trubka. Ale odložil jsem to o tok, asi stejně dám dražšího a lehčího Atrapa >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.04.21  11:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

dedo: Keď Ti ide o vylepšenie zvuku, vieš o tom, že až v Sporte(+) sa otvára klapka vo výfuku? Fred Ti neradí zle, skús ten režim a ušetríš za kúpu Remusu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.21  11:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Powerbox je 18kkč. Sport+? Já to tam snad ani nemám. Musím se podívat...... >:D Tož samotný výfuk je jen 21.5 kkč, ale pak je tam homologovaná střední čast s rezonátorem...20.2 kkč, Právě tato část má zvuk vylepšit nejvíc. No a pak karbonové koncovky za 14.5 kkč ...no nekup to..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.04.21  22:42

« Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Inflácia nejako narástla za tie 3 roky, bo mojich 27 a tvojich 72 je rozdiel :-) . Powerbox zas není tak drahý a neviem na čo ti je keď neprepínaš ani do SPORT+. :-) Montáž som si robil sám, ale na AR mi spomínali tak cca 5t Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  22:23

« Re: Re: Re: Haraburdy

Ok, to su rád. Já to spočítal od katu i s karbonovýma koncovkama na 72kkč i s powerboxem, což není tak nejhorší.... :-! Kolik myslíš bude montáž? Dalších 10kkč?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.04.21  18:41

« Re: Re: Haraburdy

Rámus som si montoval na 235 a je to homologované takže no problém. Zvukovo to moc nepomohlo, a to som vymenil od katu fšetko :-) dozadu. Bola tam ale slušná uspora hmotnosti.
    Cenofka bola myslím 27tis, xcel som aj na QV ale cez 80 tis :-( asi za to nedám.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  18:05

« Re: Haraburdy

Freddie uklidni se. Já to kupovat nebudu, protože jak už jsem dříve napsal, neměl bych pro něj využití. Okresky mě již nelákají a jako rohlíkového expressu by jej byla škoda. Já teď spíš přemýšlím o Rámusu plus powerbox na 1er dřív než Rámus zkrachuje. Jen by mě zajímalo, jak to potom bude s STK? Myslím, že powerbox nebude problém, protože ten se dá jednoduše odpojit, ale výfuk to nevím. Možná by bylo dobře, si originální výfuk uskladnit a v případě nouze ho znovu namontovat. Rámus má údajně teď smlouvu s řadou BMW dealerů, kteří jejich výfuky montují.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

mkt....určitě bude, ale ti za něj budou chtít prémiovou cenu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 13.04.21  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Iudex:
    mas pravdu, ale urcite bude par majitelov, ktori sa budu o TYGeR pekne starat a rozumne si ho uzivat a nie ho humplovat ako amater rallye auto...
    Ten majitel vo videu to auto naozaj vyuziva na 100% a ako sam priznal, aut uz rozbil neurekom, lebo len tak sa daju najst ich hranice. A myslim si, ze aj tento jeho milacik skor ci neskor skonci mimo cestu... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.04.21  14:39

« Haraburdy

dedo: keď to bude 600 s DPH tak sa možno dohodneme. >:D Milion mi príde za to vcelku dosť, obávam sa ale že za 5 rokov budeme nostalgicky spomínať na tú peknú cenu.

iu: ten čas letí, prvé nové auto som kupoval v 2011 Scénárika.
    Jarina by som kupoval iba preto aby dostával za uši, tam by asi nevadil nejaký šrám.

Mal som Magdu 323GTR po Bérešovi (relly jazdec) a vcelku to jazdilo slušne aj po tom ťažkom živote u neho. To GTR s TYGR-om mi prídu ako rovnaké autá ale z iných dekád. Tiež tam boli fakt poctivé svorné diferáky, 3 dver, turbo motor s manuálom.... ja blb že som ju predal.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Tady je jeden nový v bílé.....koupil bych, ale za míň než 750kkč bych ho s 10kkm po 4 letech neprodával..... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.04.21  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

fred: jak doteraz? Veď 2er aj Giulia boli nové autá.
    Inak súhlasím s dedom, práve Yaris GR bude auto, ktoré bude dostávať za uši poriadne od majiteľov. Viď tento test s majiteľom TYGRa: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  13:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Na moju pannu mě kua nešahej....... >:D Doteraz si kupoval......ok....ale moc záleží na tom co za auto kupuješ. Víš sám, že takový auto jako Jarinek GRRR nebude majitel hýčkat....a ty asi nebudeš na světě tak dlouho na to, aby jsi našel nějakýho za 200kkč. To by musel být 4x přes střechu a zohlý jak bumerang od stromu, který ho zastavil.... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.04.21  12:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Doteraz som autá kupoval ako jazdené a možno aj po 10-tom majiteľovi a nejako som to preskákal. Keď bude Jarík za 200tis Kč tak ho zoberiem a celý prekopem takže bude ešte v lepšom stave ako "dedova panna". >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.04.21  12:44

« NS se Sabine

Zajímaví (starší) video se Sabine, Tiffem, M6 a 911 CS (991.1)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.04.21  12:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Freddie....secondhand bych Jarinka grrrr nikdy nekupoval, protože všechny budou mít za sebou dost těžký život. Asi tak jako 4x rozvedená baba..... ;-) >:-[] Jedině kdybych si ho koupil já............ >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 13.04.21  09:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Celkom pekný fičák na Nordšlajfe s TYGR-om, keď dáme dolu cca 28s tak je to celkom slušný čas BTG. Asi si ho raz kúpim, nový ale nie to mi príde celkom dosť €€€€€€.

PS: do toho Vašeho klubu sa ale nechcem pridávať.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.04.21  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Yarísek válí aj na okruhu, pekná jazda redaktora Sport auto na NBR: [odkaz] A málokedy sa vidí, že auto ide na Ringu svojou maximálkou.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.04.21  11:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

iu...tož ano, řídicky i prakticky (rohlíkový express...>:D ) by mě to taky táhlo víc k Jarinkovi, ale GR86 vypadá daleko líp a je to přece jen kupátko a má v útrobách alespoň "u.s.r.a.n.ý" čtyřhrnek... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.04.21  10:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

dedo: vitaj v klube. >:D
    K dileme GR86 vs GR Yaris: ako priaznivec HH by som jednoznačne volil Yaríska, ani nie tak kvôli vyššiemu výkonu a lepšej dynamike, ale hlavne kvôli tej progresívnej štvorkolke s dvomi samosvormi a tomu, ako vďaka nej jazdí cesta-necesta, proste malé rallye auto.
    Btw. malý postreh z dnešnej cesty do BA: prekvapivo veľa Tesiel som stretol, 3, S, X, normálne tu zažívajú boom (a asi ľudia postupne čerpajú zabukované dotácie). Ale ako z klišé obrazu, všetky poctivo v pravom pruhu za nákladiakmi. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.04.21  08:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

HALOOOOOOO.....spadl řetěz? Já už mám po druhé dávce (ne z kulometu... >:-[] ) a za 14 dní bych měl být plně imunní......... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.04.21  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

mkt....Toyota ...oh what a feeling....u mě Yaris Cross a GR86.....su zvědavý, jestli a nebo kdy Toyota vyrukuje s Yaris Cross GR...konkurence již má nějaká "želízka v ohni"...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 10.04.21  09:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise

Vedel by som si o rok predstaviť nasledovnú garáž:
    TYGeR a k tomu GR86 :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…