Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 01.11.21 16:34
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Pradeda: gratulujem! Za mňa dobrá voľba, hb je praktickejší do mesta, menší a obratnejší ako sedan a to si chcel. A som rád za červenú, rozhodne lepšia ako biela.
Každopádne ako si už objednal, tak zabudni na dodatočné spochybňovanie a úvahy (iná farba, iná výbava) a teš sa na to, čo príde. :yes: -
-
pradeda777 01.11.21 15:27
« Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl....hahaha...na palici to opravdu je. Protože jestli se to rychle nenaučím, tak když budu jednou dlouho blokovat u baráku ulici, tak mě někdo palicí přes palici vezme.... ;-) >:D >:-[]
Sedan se nelíbí soudružce a myslím, že v červené nic moc a ze zelené mám strach....>:-[] -
white label 01.11.21 14:50
« Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Tak velká gratulace! Bude ti co závidět! :yes: ;-)
Ten poměr 70hb : 30sd přesně kopíruje to, v jakém poměru se RS3 prodává obecně od doby, kdy se nabízí dvě kar. verze. Škoda, že aspoň jedna z nich není jen s jedním párem dveří.
Včera si psal, že se ti sedan líbí víc, tak proč si ho nakonec nevzal?
Mně se aktuálně líbí obě verze RS3, u předchozí g. se mi sedan líbil víc.
Sedan je o 153 mm delší, o 5 kg těžší, o 74 litrů dražší, kufr má sice o 39 litrů víc (282/321), ale je méně praktický a neumí se zvětšit až na 1104 litrů, jako u hb. A hb má logicky víc místa vzadu na hlavu.
Co se designu zeleného sedanu týče, tak tam je zásadní podmínkou objednat kontrastní (černý lesk) lakování střechy, bez toho už je těch "reflexně" zelených velkých ploch příliš (a více než u hb).
[odkaz] -
pradeda777 01.11.21 14:47
« Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl.....dnes jsem ještě zkontroloval na RS3 pár věcí. Nájezd je zatím 574 km, což není zas tak moc, ale bylo mě řečeno, že na tento model je to za takovou krátkou dobu hodně. Nechtějí mít před prodejem (cca list 22) najeto víc než 5 000km.
Kufr je opravdu malý, ale bylo mě řečeno, že hlavně kvůli baterce, která sedí v kufru na podlaze s dalšími prkotinami a kryt podlahy v kufru tím pádem o pěkný kus zvedla. Pro 2 na dovolenou ok, ale jen tak tak. Střešní okno se vyklápí vzadu nahoru tak o 2 cm, což by mělo být na větrání dostatečné. Dálkové ovládání garážových vrat jsem tam nechal. Spárování s G mont elektronikou by prý neměl být problém. Ještě to potvrdí. Ale ovládání je přes infotainment.... >:-[] Je ale k dispozici rychlo-nastavení, které prý umožní rychlý přístup k této funkci. Tož uvidíme... ;-) -
white label 01.11.21 02:35
« RS3 Kyalami/Kyjov
Part 2
Takže znovu připomínám, že auto je pevné jako skála, i když má pět dveří a panoramu k tomu.
Řízení rychlé, přesné a na dnešní poměry ("němých" řízení) snad i trochu ukecané. Připomnělo mi to řízení v aktuální 911C 4S, i když to je hodně jiné auto
Větší vlna tlaku do sedačky přichází někdy kolem třech tisíc otáček, ale pak to stojí zato,
ovšem nenapadlo by mě to srovnávat s "turbodírami" z 80. let.
Brzdy na okresky s rezervou a bez chyby, navíc na autě byl kk, takže i na okruhu bude rezerva.
Ty šedé a bílé "háky", na příplatkových lesklých černých kolech, nejsou polepy, ale lakované, což jsem si, podle fotek, nemyslel. A nová technika zadní nápravy (TS) ukrojila z kufru celých 50 litrů objemu, proti A3/S3, takže objem kufru evokuje spíš Polo, než A3/Golf.
Závěrečný díl "zítra". -
pradeda777 31.10.21 16:36
« Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Z nového článku na ACZ. "Zvlášť v zelené Kyalami vypadá nová RS 3 úžasně. Vidíte, koupit si ji můžete jako sedan i sportback, já bych asi vybral zelený sedan. Nádherné auto. Zelená je samozřejmě velmi výrazná, neviděl bych to ale jako takový úlet na hranici vkusu jako podobný odstín u tuším loni testované RS Q8". Hmmmm...Machi by bral zelenou a sedan...????? Ano, musím se přiznat, že sedan se mě taky líbí víc než HB. Kurňa, ale co potom? Místo HH...HS?...:-D
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
pradeda777 31.10.21 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu...tak barva je už vyřešena. Bude to Tango. Naživo je barva světlejší než na konfigurátoru. Na sluníčku docela hezká. Není to ale ten super červený "Ferrari odstín", který by byl The Best! :-( Dám ji hned nawaxovat (Diamond shine premium wax), aby měla vysoký lesk a na předek pak čirou fólii. Ještě prokrastinuju nad dálk. ovládáním vrat. WL mě upozornil na problém se zavíráním, pokud odcházím z garáže vraty. Musel bych totiž mít u sebe další ovladač. Ten ale stejně mám permanentně v osobní brašně, protože ho potřebuju, když jezdíme s Yarisem. Tož nevím. (Úspora 5700 kč). Pokud to půjde spárovat s našimi vraty, tak to tam asi nechám. :-! -
white label 31.10.21 11:44
« RS3 Kyalami/Kyjov
Part 1
Ano, byl jsem včera projet tu zelenou RS3 (hrozná cesta, 2 hod. tam a 2 hod. z5 8-s ), bohužel jen krátce, ale i tak mě stihla nadchnout. O předváděčku je takový zájem, že musí předváděcí jízdy omezovat, a to jak jejich četnost, tak délku, na žádné jiné předváděčce jim tak rychle nenaskakovaly km.
Díky níže uložené sedačce se mi do RS3 nasedalo znatelně lépe, než do běžné A3, i když jsou přední dveře stejně krátké. Sedačky jsou skvělé (v alcantaře budou ještě lepší), akorát výška integrované opěrky je tak max. na výšku do 185 cm, ale to je problém většiny aut (Porsche je na tom v tomto ohledu o poznání lépe). Hned po nastartování vás příjemně naladí návykový zvuk R5, který je ve sportovních režimech zřetelně výraznější, než v RSQ3, což je samozřejmě dobře. Naopak zvenku je zvuk RSQ3 (se sport. výfukem!) spíš o něco málo agresivnější, což je pravděpodobně dáno dřívějším datumem narození RSQ3.
Už po ujetí pár metrů cítíte jak je auto neskutečně tuhé (na 5dv. hb až neuvěřitelně) a přitom není (na 19") vůbec prkenné, a to ani ve sportovních režimech, kam se dnes v tomto ohledu dostaly podvozky je skvělé.
Pokračování později... -
iudex 31.10.21 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Pradeda: wl sa chystá napísať svoje dojmy z RS3, vraj ho tiež dosť oslovila. A to je u majiteľa 911ky čo povedať. Popravde ak by som vyberal auto podľa svojich preferencií a potrieb, money no object, bola by to práve RS3. Ako mojím snom zostáva M3 Competition xdrive, to je ideál. Ale popravde na druhé auto v rodine už zbytočne veľké. To RS3 je velkostne akurát. R5 bol vždy famózny a teraz aj tá špičková štvorkolka. Mať na ňu, idem do nej. Ale nemám. >:-[]
Tak daj zajtra vedieť, čo si napokon objednal. -
pradeda777 29.10.21 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....ještě k té samolepce RS3 na předváděčce. Nevím, proč by tam nemohla zůstat na furt. I takový Macan GTS má na postranní liště emblem GTS a je tam na furt. Tož když si to může "dovolit" Porsche, tak proč ne Audi? Ano, jasně, tam to tolik "neřve", ale přece... ;-) >:-[] [odkaz] -
pradeda777 29.10.21 14:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....na 1x za rok velké tuningové show v Exhibition building jsem v Austrálii chodil pravidelně. Tuning bylo v Austrálii velmi populární. Nejen mechanické, ale také vizuální. Tady jsem ještě nebyl, i když plakáty které zvou do Vyškova na Tuning motor party tu jsou pravidelně na městě vylepeny. Nemůžu tedy porovnával. Ale jak píšeš...není tuning jako tuning. Fabrika se obvykle drží při zemi, protože potřebuje oslovit co nejvíc zákazníků. Na opačném konci spektra jsou zase "rozevlátí borci", pro které sky´s the limit... >:D A tak je to v pořádku. Je to totiž součástí svobody projevu. Já mám třeba nálepku TAG HEUER na hodinkách a vůbec mě nenapadlo, že bych ji měl odstranit...... >:D >:-[] -
white label 29.10.21 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Jak správně píšeš, ta samolepka na předváděčce sedí právě proto, že je to předváděčka! ;-)
Podobnou samolepku najdeš i na jiném novém zboží, třeba na vystavené spotřební elektronice apod. Primárně to má hodnotu informační (abys snadno zjistil název toho, co tě zaujalo), a je to vidět na první pohled i z větší vzdálenosti. Někdo si takové nálepky nechává na hifi věži, někdo třeba i na brýlích...
Pro kvalitu optického tuningu není vždy jednoznačně určující, jestli ho dělá fabrika, nebo až následně majitel vozu, ale pravděpodobnost, že tomu někdo spíš ublíží, než pomůže, je u amatérů nesrovnatelně větší, než u profíků. Stačí se dívat kolem sebe, případně zajít na nějaký ten tzv. tuning sraz. 8-s -
iudex 29.10.21 12:25
Tom: zaujímavé káry. Každopádne Tvoje eMko sa tam rozhodne nestratilo, začínam mať pocit, že Tvoja generácia je krajšia než tá nová (aj keď tam je zatiaľ len M240i, takže M2 sa nedá úplne porovnať), minimálne farba určite (na tej novej mi fialová vôbec nesedí). :yes:
-
Thomasino 28.10.21 20:15
Jako že bych si na emko dal samolepky BMW ///M, Brembo, Michelin, Ravenol ?? ;-) >:-[]
Asi nééé, tak jak jsem to doplnil karbonem mi to bohatě stačí >:-[] >:-[]
Dneska na Ecce Homo mraky pěkných aut, snad kolem 80-ti, především krásný oranžový McLaren, prej 765LT. Tady máte nějaké fotky. Já vytáhl tentokrát M2 :-)
[odkaz]
-
pradeda777 28.10.21 17:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu...ok. Ale musíš uznat, že ta samolepka RS3 na zelené předváděčce sedí.... :-! Něco málo na tento způsob bych chtěl "realizovat". Plus nějaké decentní červené maličkosti.... ;-) Možná červený proužek na podběhu....?
Celou červenou kastlu asi ne. Červená co je v nabídce není zrovna ten správný odstín. A do individuálních nepůjdu. Zelená je nebezpečná, jak už bylo řečeno. Šedá taky ne. Tak zbývá jen ta bílá metalíza. Ještě jsem ji neviděl, ale věřím, že bude ok..... ;-)
Mě samolepky Remus, Sparco a podobné vůbec nevadily, pokud si jejich součástky na voze měl a já je vždy měl. Samozřejmě samolepkami polepené celé přední dveře od shora až dolů to bylo i pro mě přes čáru. -
iudex 28.10.21 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pradeda: presne tento štýl tuningu (t.j. dolepené nápisy) mi nesedí, nielen tá samolepka Audi quattro mi pripomína nálepky typu Remus či Sparco, ktorými boli oblepené Civicy z 90tok. Ako ja netvrdím, že to odmietam principiálne, sám som pri GTI v minulosti uvažoval nad nejakým dodatočnou červenou linkou na boku a takéto decentné ozvláštnenie napr. červeným pásikom je fajn.
A nie je to tak, že priamo od výrobcu je to vždy OK a aftermarket je vždy zlý. Aj priamo od výrobcu to môže byť nevkusné, viď napr. i20N, je to priamo fabrický tuning, ale z môjho pohľadu už za čiarou.
Takže principiálne si viem predstaviť, že na bielej RS3 bude nejaké dodatočné ozvláštnenie (lebo samotná biela je nudná), ale ako píšem je tam vysoké riziko, že to bude prehnané a nevkusné. Ja by som to proste neriešil a kúpil farbu (červenú, zelenú), ktorá na rozdiel od bielej nebude pýtať nejaké dodatočné doplnky a úpravy. -
pradeda777 28.10.21 11:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Freddie....Už jsem to psal jinde. Nejvíc mě zaujalo, že se RS3 řídí a chová jako FWD, což mě vyhovuje. Pocitově mě to připomnělo poslední 2 Hondy, co jsem měl v Austrálii a kterých jsem si moc užíval. Motor má podobný výkon jako 1 er, ale chová se jinak. V dynamic mode je to bouřlivák, kdežto 1 er i ve sport+ je kliďas. Interiér je paráda, ale infotainment vezme nějakou chvíli se v něm zorientovat. Zatím jen vím, kde je na volantu RS tlačítko...>:D. Podvozek a N/V je na úrovni 1 er. Sedadla jsou komfortnější než u 1 er.
Ano, "čekačka" je v tuto chvíli 15 měsíců. Ale to se může měnit. Oběma směry... :-! -
pradeda777 28.10.21 11:17
« Re: Re: Re: Re: RS3
iu...ok, ale neodpověděl si mi na první 4 věty. A to mě moc zajímá, protože jsem se s tím setkával i v Austrálii. Když fabrika udělala nějaký visuální tuning, tak to bylo u stáda ok. Ale jakmile by si něco podobného nalepil na auto Johnny Somebody, tak to byl kýč/nevkus. A to mě sra.lo. Jak to, že červené doplňky na 128ti jsou ok, ale kdybych si něco podobného nalepil nebo nechal nalepit já na RS3, tak už by to nebylo ok? -
iudex 28.10.21 10:02
« Re: Re: Re: RS3
deda: Ja síce principiálne aftermarket tuning neodsudzujem (naopak pri technických úpravách to môže byť veľmi prínosné, od bŕzd cez podvozok po motor), ale vo vzťahu k optickému tuningu som veľmi opatrný až skeptický. Realita ukazuje, že na jeden vydarený optický aftermarket tuning pripadá deväť nevydarených a nevkusných. Takže nevylučujem, že aj RS3 sa dá dodatočne vkusne opticky vytuniť, najmä ak to zoberie do rúk renomovaný úpravca, voči domácemu tuningu typu farebné nálepky som ale dosť rezervovaný. Ale to je individuálna vec, vieš že mne sa nepáčia ani Tvoje polepy 1er, kdežto Tebe áno, takže asi v tých osobných preferenciách a vkuse bude pes zakopaný. ;-) -
pradeda777 28.10.21 09:42
« Re: Re: RS3
iu....nějak Ti nerozumím. Píšeš, že na BMW ty červené doplňky bílou zpestřují a na bílé RS3 by ji nezpestřovaly? V obou případech by přece šlo o optické zpestřování, ne? Nezáleží přece na tom, jestli ty doplňky na vůz přidá fabrika nebo majitel. Důležité je, aby se výsledek líbil majiteli. To už jsme tu řešili kdysi dávno. Vypadá to tak, že když nějaká cinkrlátka a polepy přidá na vůz fabrika, tak je to pro stádo ok, ale jakmile se objeví nějaká individuální úprava, tak je to pro stádo nepřijatelné. Bohužel to je typická stádová mentalita, pod kterou se já nepodepisuji. :-! -
iudex 28.10.21 08:27
« Re: RS3
wl: mne sa tie červené doplnky na 128ti páčia a najlepšie vyniknú na bielej, takže tu - napriek svojmu principiálnemu odmietaniu bielej - musím povedať, že by som zvažoval práve bielu. Ale žiaľ BMW tam dáva iba obyčajnú pastelovú, keby aspoň dali mineral white metalízu. Tu sa naopak výrazná farba s červenými doplnkami bije, preto logicky dali na červenej a modrej tie doplnky do čierneho laku. Inak pre 128ti pribudli v konfigurátore dve nové šedé farby: skyscraper grey a matná forzen pure grey, ktoré sa kombinujú s červenými doplnkami. Matná kvôli cene 2500 eur vypadáva z hry, ale tá metalíza by možno šla: [odkaz]
Ale kým na BMW tú bielu spestrujú tie červené doplnky, na RS3 takéto niečo chýba a preto pôsobí biela RS3 tak fádne, ako píše Tom. A nejakému optickému aftermarket tuningu by som sa určite vyhol, na aute za 2 mil. Kč proste neprijateľné. -
woody-alien 27.10.21 22:45
« Seat Leon Bosozoku
Nedá mi to a musím se "pochlubit" vskutku bizarní nehodou, která se mi stala včera. Vyrážel jsem z Ústí na D8 směr Praha a na dvouproudé silnici se držel v levém pruhu. Viděl jsem v dálce před sebou ve svém pruhu na zemi ležet něco, co vypadalo jako papírový kartón tak cca 60x60 cm. Než jsem to stihl promyslet, zprava se přede mě do levého přesunul jeden Karoq, tu věc přejel a vířením vzduchu lehce nadzvihl.
Následně ta věc zmizela, tak jsem měl zato, že jsem ji přejel taky. To už ovšem začal Leon vydávat jiné než své obvyklé ruchy a ve zpěťáku jsem zjistil, že za mnou ta věc už není. V duchu jsme si zanadával a po chvíli zajel ke kraji, kde bylo možné zastavit. Myslel jsem totiž, že se mi ten kartón šprajcl někde pod autem.
Tak jsem vystoupil a začal hledat, ale pod autem nic nebylo. Až když jsem přišel k předku, tak jsem zjistil, o co šlo. Ten kartón totiž byl kus sololitu tak cca 5 mm tlustého a momentálně byl doslova elegantně zaseklý ve spodní mřížce předního nárazníku. Vyrval jsem to ven, mřížka pochopitelně rozsekaná, ale držela pohromadě a vlastně to ani není moc vidět. Příležitostně ji vyměním.
Ale aspoň mě pobavilo, že než jsem zastavil, tak jsem pro ostatní účastníky silničního provozu mohl vypadat jako vyznavač extrémního japonského tuningu. >:-[] >:-[] >:-[]
[odkaz]
A pochopitelně jsem byl rád, že se sololit ve svém letu zastavil dřív než dorazil k chladiči. -
Thomasino 27.10.21 20:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Na zelenou zase můžeš namalovat kytičky! >:-[]
Fredie - tak když už si tam jeli zkusit RS Q3 lidi z Beskyd i od Brna, tak se konečně po letech dokopal zajet celých 5 km k dealerovi taky ;-) Zvláště když se každý kvartál zdražuje o 3-5% >:D -
pradeda777 27.10.21 20:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
tms...pro někoho je bílá nuda....pro jiného příležitost jak ji vyšperkovat.... :-! A bílá je pro tu aktivitu nejideálnější barva. Malíři také začínají v 99% s bílím plátnem.... ;-) [odkaz]
Už jen ty červené třmeny tu bílou pozvednou. Už teď vidím, kde bych přidal ještě jeden, dva červené prvky a bingo....s 140i jsem to bohužel nestačil realizovat.....
[odkaz] -
pradeda777 27.10.21 17:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
wl...s těma krytkama zrcátek máš asi pravdu. Tmavá budou lepší. :yes
Bílou met. Gletscher ještě zkontroluji namístě, ale přikláním se k ní teď již víc než k té červené. Ta červená mě připadá nějak moc obyčejná. Dne ráno jsem ve městě obhlížel jednu A3 v té barvě a nijak mě nenadchla. Ono vlastně je audin v té barvě k vidění velmi málo.... ;-\ :
Finálová verze v Gletscher s tmavými zrcátky
[odkaz] -
Thomasino 27.10.21 17:22
« Velký sraz na ECCE HOMO 28.10.2021 od 11 hod
Jen pro zajímavost. Dnes jsem byl nechat GTI CS přezut a vzal sebou váhu, abych zvážil origo kola:
Volkswagen Estoril 8x19 ET50 weight 8,6 kg :yes: To není na original kola vůbec špatný !! :-)
[odkaz]
Jo a zítra po 11-té bude velký sraz sportovních aut nahoře nad ECCE HOMO nad Šternberkem :-) -
white label 27.10.21 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
pd7
Pokud ti (vám) to Tango naživo úplně nesedlo, tak je to problém...
Klasickou uni bílou bych ti dnes rozmlouval (podobně jako iudex), ale tu metalickou Gletscher by zase chtělo vidět naživo. Pokud by to třeba byla "skoro obdoba" stříbrné Hockenheim silver, proč ne, ale to spíš nebude.
Bílou Gletscher by tam na něčem mít mohli.
To spíš tu modrošedou metlu Kemora tam asi mít na ničem nebudou, leda na nějakém novém zkrato Audi.
Kola s polepy jsou lepší, než ta celočerná, ale za mě ty základní vypadají nejlíp.
Proč tam nechceš nechat ta černá lesklá zrcátka, k té černé panoramě a kolům to sedí. -
white label 27.10.21 16:33
« RS3
iu
Jo, těch 3,1s je nesmyls.
Pokud si to video (viz odkaz) viděl celé, tak se tam potvrdil můj předpoklad, že RS3 bude v DR rychlejší, než A45s, a to i přes výkonový deficit RS3. A v pružném zrychlení by ten rozdíl byl ještě větší, ve prospěch RS3. Mimochodem na čtvrt míle porazila RS3 i M2CS a taky RS4. Jediná z celé skupiny se dostala pod 12 s.
S tou zelenou Kyalami je to zajímavé, když u nás vyšel nejdřív jen ceník, tak byla bez příplatku jen šedá (metalická) Kemora, stejně jako v D, PL, nebo v UK.
Pak přišel český konfigurátor s tím, že zelená je v základu a ta šedá za běžný metalický příplatek. Říkal jsem si chyba v našem konfigurátoru (nic nového), jenže pak se ta "chyba" objevila nejen i u vás, ale taky v Maďarsku, Rakousku, nebo Švýcarsku.
Takže všude tam je v základu zelená, ale v D, PL a UK je v základu ta šedá.
A v Maďarsku je v základu dokonce nejen zelená Kyalami, ale i modrá Turbo. Takže u nás stojí ta modrá Turbo stejně jako metla, u vás polovinu a v HU je bez příplatku. A v D je pro změnu zelená Kyalami o 100 euro dražší, než modrá Turbo.
Je v tom slušný hokej, nic podobného u Audi nepamatuji. -
pradeda777 27.10.21 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
-
iudex 27.10.21 13:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Ja by som sa prihováral za ponechanie červenej. Naživo ju poznám a je to pekný odtieň, nie je to síce mazďácka red crystal soul, ale stále pekná. Biela mi osobne príde ako služobácka, jej popularita skončila tak 5 rokov dozadu. Ak by som ale silou-mocou mal mať na RS3 nefarbu (čo pri výbere pekných výrazných farieb pri RS3 nie je potreba), tak skôr by som zvažoval kemora šedú alebo klasiku daytona perleťovú.
Nechaj Ty tú červenú, je pekná, zároveň nekričí ako kyalami (a o.i. bude lepšie predávať). -
pradeda777 27.10.21 12:30
iu...taky si myslím. Rychlá je ok. Ale na 3.1/100 nevím nevím. Že by ten nový diferák byl tak dobrý? :-O
Červená ? ....ten Tango odstín mě pořád jaksi nesedí.... 8-s Byl by to risk..... :-! -
pradeda777 27.10.21 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
wl....zelená nebude, to je jasný. Ale ta červená taky není úplně to pravé "ořechové". Nevím nevím, jestli to nakonec nebude zase ta bílá...Bílá Gletscher. Vsadíme na jistotu? Asi jo. Šedou soudružka nechce. Má k ní nějakou fobii. Takže do individuálek jít netřeba. Do pondělka to musím rozetnout. Dostal jsem v nabídce (přes velkého Guru) taky o něco lepší slevu. Není to milion, ale každá sleva, i ta malá, potěší.... ;-) Změnil jsem i kola.
Takže poslední verze: [odkaz] -
iudex 27.10.21 11:55
To je podozrivé. Mat Watson nameral 0-60 mph (96 kmh) za 3,63s: [odkaz] Takže stovka za 3,1s nie je moc uveriteľná.
Čo nijak neznižuje fakt, že RS3 je aj s oficiálnym časom brutálne rýchla a má efektívny launch control.
wl: ja by som tú zelenú kyalami asi aj zvažoval. Naviac na rozdiel od GB je u nás bez príplatku. Do finále by som dal aj žltú python, je nová a neopozeraná. Každopádne červená tango je istota, to by bola asi prvá voľba. -
white label 26.10.21 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
pd7
"Just don’t spec it in Kyalami green."
"The new paint options are Kemora Grey (a no-cost option) or Kyalami Green (Ł575 on the options list) by the way - with the latter being quite excellently eye-bleed and almost fluorescent. You wouldn’t miss it, although you probably would regret it after six months." >:D
[odkaz]
Takže jak si tu sám taky psal: "Zelená je wow, ale čumět na ni každý den? S tím bych asi těžce zápasil...."
Pro UK má RS3 adaptivní podvozek v sérii!
Chválí nejvíc právě podvozek (i na rozbitých okreskách), řízení a motor.
Jinak ten zadní "diferák" sebral kufru 50 litrů proti předchozí g.
Já bych si ji objednal (v individuálním lakování) v křídově šedé (Porsche color), u RS3 za to nechtějí žádnou velkou dardu, jenže se tím teď výrazně prodlužuje dodací lhůta.
Přitom známý mi teď říkal, že u BMW mu naopak díky individuálnímu lakování dodací lhůtu naopak zkrátili. -
pradeda777 26.10.21 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
tms....sorry, ale já mám se střešním oknem jen ty nejlepší zkušenosti. (50 roků....) V Austrálii nám "sun roof" stačila i v Queenslandu v tropech a s malýma děckama. To ještě tenkrát (70-80tá léta) nebyla klíma (aircon) v autech běžná. Stačí jen trochu pootevřené, aby mohl vzduch proudit a přehřátý vzduch v úrovní obličeje unikat ven, a hned je člověku lepší. Pootevřené okna nemám rád....je z nich kravál a průvan. ;-\ -
white label 26.10.21 20:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Jinak v českém konfigurátoru je u RS3 stále chyba, jediná bezpříplatková barva není zelená Kyalami, ale metalická (modro)šedá Kemora. -
white label 26.10.21 18:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Prodejce má pravdu, panorama je relativně populární příplatek, dokonce i třeba na 911 GTS je to docela často vidět, je z toho pak taková "skorotarga". Znám pár lidí, kteří si bez toho svoje auto nedovedou představit.
Kromě hmotnosti na nesprávné místě mi na tom vadí, že voda zateče pod úroveň skla panoramy, a až tam je to odvodněné malými kanálky, které se časem mohou poměrně snadno zanést a pak je z toho průser. Plus možná porucha v (po)otevřeném stavu, začne pršet a je to taky v pr... -
Thomasino 26.10.21 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Dědo - na větrání ti stačí klima a pravé přední okno plus levé zadní. Ty další 2 tam nejsou potřeba >:-[] Střešní je na houby, akorát táhne na krk.
Tak ještě že vím o jedné zelené HatchBack co je tak nějak navíc a nemá střešní okno. Akorát má zase na houby ty kožený sedačky 8-s Ale nemá tu zbytečnou NAVI, stačí Smartphone interface.
Tam jako nejde dát vyhřívání volantu?? To je jako v Atece, kde to šlo v dražším Karoqu a levnější Atece nééé >:D -
pradeda777 26.10.21 17:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
tms.....adaptivní tempomat je v základní výbavě..... :-!
Střešní okno zůstane. Na extra váhu se.ru. Okno je důležité na větrání. Předváděčka ho má taky. Prodejce říkal, že je často požadované. Já vím,...prodejce.... ;-)
Hrob je na čtvrtém řádku od středového bodu s velkým křížem dolů vlevo....to najdeš. Na hrobě je u pomníku umělecký výtvor ze součástek motoru, který tam umístili bráchovi spoluzávodníci po tom co loni po novém roku zemřel. ;-\ Stačí jezdit 1x za měsíc.... ;-) >:D >:-[]
Ano, NAVI je hodně drahá věc, ale tuším, že bez NAVI by se vůz hůř prodával....
8-s -
white label 26.10.21 16:49
pd7
Příjemná na omak je (na volantu), když je nová, ale časem už to tak příjemné není a pak je třeba to "přečalounit", což je (podle mě) zbytečný opruz. Kůže na volantu se mnohem líp udržuje, protože je prakticky omyvatelná/"otíratelná". Stačí po každém zajetí do garáže utřít vlhkým hadříkem a vydrží věčně. Když sedáš za volant, nemáš vždy možnost umýt si pořádně ruce (plus pot), takže volant je, co se týče "kontaminace", nejexponovanějším místem interiéru, a alcantara je (proti hladké kůži) "lepší" sběrač/zásobník špíny, který jen tak nesetřeš. -
pradeda777 26.10.21 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
wl...RSDP místo RSDP+ jsem vybral, abych se zbavil většiny těch červených věcí v interiéru, ale zachoval si alcantaru na volantu. Jinak to nejde. Takový je i volant v předváděčce a je to velice příjemný na "omak". Také to nebude v zimě tolik studit a vyhřívaný volant není v nabídce. (To je divné?) :-O -
white label 26.10.21 15:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
pd7
Pokud si dal místo RSDP+ "jen" RSDP, tak si ušetřil 5.800,- Kč, za které si tam toho moc nekoupíš.
Já bych naopak ten alcantarový volant nechtěl, na rozdíl od sedaček má alcantara na volantu výrazně kratší životnost, než kůže... -
Thomasino 26.10.21 15:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Ještě mi z tama vyndej tu prosklenou střechu co hodí nesmyslně váhu nahoru, kde ji nechceš >:-[] Pak ji od tebe rád podědím ;-) Klidně i každý druhý týden budu jezdit zapalovat svíčku na hrob do Kyjova, cesta je tam pěkná a kafe mají v Pražírně docela slušné >:-[] >:D >:D
S proklenou střechou takový HotHatch nikdo nebude chtít :-( Jo prosím tě, a dej nám tam taky adaptivní tempomat. Hlídání průhů není třeba, ale adapt.tempomat je na dlouhé cesty fajn...
Audi smartphone interface - to je fajn, aby se to spojilo na Smartphone a WAZE. NAVI tam není pak vůbec nutná, stejně funguje blbě. Ten WAZE je výrazně lepší. U RS3 to jde tuším objednat bez NAVI ten interface, u jiných modelů Audi bohužel ne (třeba A4/S4). -
pradeda777 26.10.21 14:24
tms...The burbling five-cylinder motor sounds genuine for the most part, and although it works through a blanket of turbo lag that softens mid-range throttle inputs, it’s bristling with vigour and intensity once on boost. Waiting a second for the car’s thrust to chime in somehow only makes the car feel quicker when it does take off.
To je přesně to o čem jsem psal včera....turbo lag....neboli turbo díra....ale také přinese more adrenalinu, když tubo zapracuje naplno.... -
pradeda777 26.10.21 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
Právě jsme se vrátili z hradu.....ehhhm... z Audi i se soudružkou.....byli jsme RS3 ještě jednou projet, aby jsme si ujasnili ten podvozek a barvu. Soudružce se sice zelená líbí, ale nakonec "neprošla do dalšího kola" protože jsme prý na takovou barvu moc staří. A tak to zůstane u té červené, kvůli které jsme museli znovu do "sklepa". Ten červený vůz je Q3 SB. R8 tam mají čtyři a krátce po tom, co jsme se vrátili z testovací jízdy, tak jedna zrovna vyjížděla na testovací jízdu....ten zvuk.....no úplně na orgasmus.... >:D :-! >:-[]
Hned jak jsme do auta nasedli, tak nás kůže pěkně zastudila. Vyhřívání sedadel to sice za chvíli vyřešilo, ale i tak to bylo nepříjemné. No a další věc....jak by se to chovalo v létě...no nic. Kůže nebude..a RS designový paket plus taky ne. >:-[] Zůstane jen základní RS designový paket hlavně kvůli volantu potaženém alcantarou.
Místo toho jsme přidali Audi smartphone interface a Audi connect Navigation a infotainment (hlavně kvůli dalšímu prodeji mladším borcům... ;-) ) -
iudex 26.10.21 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom
w-a: platí to bez ohľadu na značku, kamarátka chcela nový Mercedes, tiež ročná čakačka, tak nakoniec zobrala zánovné z programu Junge Sterne (inak parádny allrounder E400d All-terrain: [odkaz]
Ad RS3: prebehol som pár recenzií a sú veľmi pochvalné až nadšené, ak sa niečo kritizuje, v prvom rade je to vysoká cena. Chvála ide ale na to podstatné, jazdné vlastnosti a novú štvorkolku a samozrejme motor a jeho charakter. Takže úprimne závidím pradedovi, že ide do nej. Za mňa škoda, že táto chytrá štvorkolka nie je už v S3, to by som aj zvažoval, notabene keď je u nás lacnejšia ako Golf R, kde mám výhrady k tomu interiéru.
bude červená....[odkaz]