Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.11.21  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov

iu
    Za mě je z těch tří, podle těch fotek, nejlepší ta na Peugeotu.
    To jsou ale spíš "okaté" metalízy, já mám raději červené se slabším metalickým efektem, z běžné produkce třeba červená Velvet od Škodovky, to je za mě mnohem lépe trefený odstín, než ta aktuální zvláštně "vínová" metalíza od VW. Přitom třeba Arteon před faceliftem měl taky pěknou červenou. A zase jsme u toho, že to není o barvě, ale o odstínu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.11.21  11:31

pd7
    To bude nejspíš Misano od Audi, kterou jsem tu zmiňoval.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.11.21  11:20

Za mňa najkrajšie červené farby sú tieto (z tých bežných áut, určite Ferrari a spol. majú tiež pekné červené):
    1. Mazda soul red crystal: [odkaz]
    2. Renault flamme rouge: [odkaz]
    3. Peugeot elixir rouge: [odkaz]
    Tom: aj Tvoja červená na CS je výborná.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.11.21  10:41

No to nevím. Ale tady je pěkná červená! :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.21  10:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov

Tady je hezká červená....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.11.21  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov

Praděda, dám ti pak kontakt na šikovného člověka v Brně co dělá celopolepy fólií a můžeš to každé 2 roky nechat změnit ;-) Bude to stát méně jako Carmin Red u Audi (60 tisíc) a ještě bude ochráněné auto :-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  22:50

« Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov

No nic se nestane, když si tu Gletscher prohlédnu ještě jednou a pořádně. Mají jich tam několik. Docela populární barva...musí se dobře prodávat....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  22:44

« Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov

Viděl jsem tu ledovcově bílou naživo a do křídy má nesmírně daleko...
    Takže bych zůstal u.Tanga...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  22:31

« Re: Re: Kyalami/Kyjov

wl....chtěl bych věřit, že ta Gletscher má ke křídě docela blízko.... ;-)
    [odkaz]
    A nebo raději zůstaneme u .....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  22:22

« Re: Kyalami/Kyjov

pd7
    Ne, na RS3 stojí individual lakování jen nějakých 60 tis. To se při 2mil. rozpočtu docela ztratí, ale ta čekačka.
    To bys pak mohl jít i do karmínově červené jak se ti líbila na Caymanu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  22:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Člověk by řekl, že na výběr těch barev moc není, ale tobě to vydrží tak do léta, dokud to půjde ještě změnit! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  22:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl.....ok. Senzory přidám. Za křídu by byl příplatek 100 000 Kč plus další čekačka.... ;-\ . Nebo zpět na bílou Gletscher? Tu jsem si ještě pořádně neprohlédl i když jsem ji měl na začátku také ve výběru ...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  21:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Samozřejmě vím, navíc pan Google taky funguje. Jsem se i díval jak je to daleko :-) Ale to bylo schválně.
    S čidlama TMPS souhlas, mám to už ve třetím BMW a je to dobrý. Hned víš jestli se za chladného počasí ty gumy už pořádně ohřály nebo ne a zda tomu můžeš nakládat. A v říjnu ty rozdíly byly velký.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  19:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Tak to má soudružka dobrý vkus, mně tam taky ten výrazný modrý akcent vadí a vadil by i mojí ženě... ;-)
    Když šedá RS3, tak křídová, na tom bych osobně trval, plus senzory tlaku a teploty na každém kole, což má i ta zelená kyjovská předváděčka, a mám to už z výroby i na svém památečním allroadu. Bez toho už bych auto nechtěl..., a má to jak MGTS tak 911GTS.
    To si tam přidej, místo těch červených třmenů. Není to sice v českém konfigurátoru, ale objednat to lze.
    Má to kód "7K3" a stojí to jen 200,- euro, což je o 100,- euro méně, než ty červeně lakované třmeny, které jsou naopak k ničemu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  18:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....je to jasný....Kemora to nebude.... ;-\ Ve stínu ok, ale na světle ta modrá moc převládá. A modrou soudružka také nemusi.... >:D >:-[].
    Třmeny budou černé.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  17:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Th
    Česky Varšava, polsky Warszawa.
    Je, Polsko je vůbec hodně zajímavé a námi (s předsudky) podceňováno....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  17:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Do Waršavy to má kousek, udělají si výlet ;-) To je prý celkem pěkný město >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  16:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Při čekačce cca 15 měsíců bych se toho nebál...
    Třeba tady má až takový šedofialový nádech:
    [odkaz]
    Což je za mě určitě lepší, než ten šedomodrý.
    Prostě jen podle fotek/videa je to těžké soudit...
    Tady mají šedý sedan ve Varšavě (20 fotek), na některých fotkách je šedý a na jiných zase úplně bleděmodrý! Takže podle fotek to fakt nepoznáš...
    [odkaz]
    A tady je kvalitní video (viz i rozlišení), kde je dobře vidět, jak je ta Kemora výrazně proměnlivá, právě i díky tomu, že je metalická.
    [odkaz]
    Tohle má možná k reálu nejblíž....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  16:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

iu
    Vidíš, a já bych se zase naopak u té Kemory obával, že tam právě ty modré odstíny budou... >:D ... a proto bych si ji nevybral, dokud bych ji neviděl naživo, a ideálně rovnou na RS3. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  15:43

pd7
    Pokud se ptáš na můj subjektivní názor, tak já bych za červené třmeny nepřiplácel a nechal černé. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  15:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Proto píšu, že je to nutné vidět naživo...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  15:37

pd7
    Odkaz na šedé barvy nejede...
    Nejlepší šedá pro RS3 by byla Kreide a nejlepší červená Karmin (obě od Porsche).
    Červená Misano od Audi, by taky byla lepší, než to Tango.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  14:59

wl....když zůstanu u Tanga, tak bych asi mohl zrušit ty červeně lakované brzdové třmeny...zbytečně moc červené... :-!
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  14:49

wl....šedé barvy....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  14:04

pd7
    Tou červenou nic nezkazíš.
    Pokud by individuální lakování výrazně neprodlužovalo dodací lhůtu, šel bych do něj.
    Jenže prodlužuje...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  14:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Th
    Bohužel to není jen moje vášeň, kéž by by to tak bylo. Když jsem kupoval 911 v kreide doufal jsem, že to bude barva k vidění na Porsche vzácně, neatraktivní šedý odstín za masný příplatek. Přesný opak je dnes pravdou, jedna z aktuálně nejžádanějších barev u Porsche, příplatek nepříplatek.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  13:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....velký rozdíl tady.....[odkaz]
    a tady ....[odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  13:53

Th
    Je to metalická barva i kdyby ses stavěl na uši. >:D
    Dokazovat to fotkama, nebo videem je mimo. Dnes je spousta metalických barev, kde to není snadné poznat ani naživo (viz i ta ledovcově bílá, nebo červená Tango na RS3) a přesto to prokazatelně jsou metalické laky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....ok, ale nevím jak dlouho budu muset čekat než se nějaká objeví a aby pak nebylo pozdě na změnu barvy..... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  13:49

pd7
    Jsem ti psal, že mě překvapilo, že v té galerii vypadá Kemora spíš jako Nardo, že v konfigurátoru a na videu jde víc do modra, což já moc nemusím.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  13:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Dokud tu šedou Kemoru neuvidíte naživo, nemá cenu vážně uvažovat o změně... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  13:43

wl....tady na tomto videu je ta Kamora nějaká divná...moc světlá....tož nevím nevím...ještě stále "tančím Tango"...... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.11.21  12:53

Možno sa tak narodila (bez perlete) a možno je to Maybeline. :*)
    Mal si radšej ísť do R8 (tam by som zniesol aj tú plotovku) a nie do RS3. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  12:38

Tady je na RS3. Pastelová. Žádný třpyt a lesk. Jako lepší asi než černá nebo bílá, ale zůstal bych u červené metly :-) P.S.: Žádný vosk třpytu nepomůže!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  12:38

tms....tož je to metalíza a těžko říct jak moc se třpytí. No měla by. A když se ošetří Diamond waxem, tak by to mělo být fajné. Bohužel tato barva není zatím v Kyjově k vidění.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.11.21  12:33

Vidím to presne ako Tom. Teda tá šedá je nudná a nezaujímavá, tie modré odtiene, ktoré sa ukazujú v konfigurátore na fotkách nie sú a pôsobí to proste obyčajne a nudne. V kombinácii s čiernou to bude také prázdne a nudné ešte viac ako v bielej. Tak presne ako píše Tom: ak nemáš odvahu na výraznú zelenú, nechaj aspoň tú červenú.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  12:32

A je to metalíza co se lehce třpytí? Nebo taková ta pastelová, nudná, netřpytivá?
    Jestli první případ, tak pak OK. Ale chce to vždy vidět na živo.
    Našel jsem ji na R8, vypadá spíše jako pastelové bez třpytu, za mě nic moc:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  12:30

tms...ok, ale já ji měl originálně taky vybranou. Až moja začala reptat, tak jsem se začal dívat jinde. Napřed ta zelená no a potom ta červená. Ale bacha. Toto není jen tak nějaká šedá. Je to spíš šedomodrá a s pár červenými doplňky se dá hezky oživit. Už jen ty červené třmeny ji dost pomohou......ta červená kastla je zkrátka MOC červená....[odkaz] Tohle bude pro kmety přece jen přijatelnější. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.21  12:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

NUDA, NUDA, ŠEĎ :-O :'-( 8-s :no:
    To je tak na obyčejnou A3 ,ale na RS3 ?? Tím to podle mě hodně zabiješ :-(
    Nenech se zviklat Lejblovou vášní pro nudnou všudypřítomnou šeď a vyber podle sebe! ;-)
    Chápu že na zelenou nemáte odvahu, taky bych možná neměl, ale červená je OK. Těchto odstínů šedé teď jezdí mraky. Soused vyměnil svoji A8 v černé za podobnou šedou S8 a nic moc. Navíc k takovému autu se už vůbec nehodí. Na mě to vždy působí, jako základovka bez metalízy, jako že majitel už neměl na příplatek za metlu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Tož teď sedím se soudružkou u počítače a díváme se znovu na obrázky. Vypadá to tak, že nakonec přece jen "přešla do Komory"......... ;-) :-! >:-[] Pro starší a staré jedince to přece je taková nenápadnější barva. A jde víc k barvě (zbývajících) vlasů.... ;-) >:D >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  09:47

Kdyby měli předváděčku v metalické Kemoře, třeba by se soudružce líbila...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  09:44

Komplet germánská garáž, to bys přece japonským chlebodárcům neudělal, i když za 2SV to byli vlastně spojenci. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  09:32

wl....tož místo Yarinka by byla nová 2AT ok.... :-! Nevypadá vůbec zle...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  09:26

wl....zajímavé, že ta Nardo RSQ3 co stojí v showroomu se soudružce celkem líbila. Ale to bylo v době, kdy se ještě o barvě nerozhodovalo.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  08:47

pd7
    Nechceš ještě změnit objednávku...
    [odkaz]
    >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  08:32

V komoře v podpalubí taky nic v Kemoře nebylo.
    Jen ta uni Nardo na RSQ3 sb.
    Kdybych mé ženě (ale i dospělým synům) ukázal tu galerii k RS3, tak vybere/ou šedou.
    14letá dcera by vybrala zelenou.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  08:31

wl...v komoře ne, ale třeba mají něco zašité v podpalubí... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Teď v sobotu v Kemoře nic v komoře neměli.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  08:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....zavolám borcovi a zeptám se ho. Třeba tam mají něco v "Komoře"...... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  08:22

wl....čiervená... ;-) >:D >:-[] [odkaz]
    Čiervená je taková červenější červená.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Jo, na těch fotkách je to OK, ale chtělo by to vidět i v reálu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.21  08:11

pd7
    "čiervené" >:D :yes:
    Jak Babiš! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  08:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl.....už to máááám.. :yes: RS3 v té šedé Kemora vypadá tak správně "nas.ra.ně" a to je ono. Dodává ji takovou extra agresi a naštvanost...... ;-) >:D >:-[] [odkaz]

Červená je naopak taková veselá.......;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  08:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

tms....soudružka má od určité doby zafixovanou představu, že šedé a černé auto není na silnici dobře vidět a proto není bezpečné. No a do určité míry má pravdu, ale neměla by to být zase definitivní stopka, když se někomu daná barva hodně líbí. Musí ale potom jezdit opatrněji....... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.11.21  07:42

Freddie.....športové auto na farbu nejazdí......len ty čiervené sú rýchlejší... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.11.21  05:18

No…..a už sú znova pri farbách >:D . Športové auto na farbu nejazdí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  22:30

I ne(utrální)barvy jsou barvy.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.21  20:36

Barva je barva a ne 50 odstínů šedé, včetně bílé, stříbrné a černé >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  19:31

Definuj pojem "pěkná barva".
    "Pěknou barvu" dělá především konkrétní odstín, vymezovat se obecně (předem) proti barvám/nebarvám je zbytečná omezenost.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.21  19:22

V tomhle jsme za jedno. Na pěkné sportovní auto patří pěkná barva! Ale u daily auta bych v některých případech udělal výjimku, jednak když moc není na výběr a odstín šedé nebo stříbrné je pěkný a ladí k autu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  19:07

Th
    Jasně, stejně jako tvoje "soudružka"..., kterou taky musíš (minimálně v tomto ohledu) poslouchat!
    >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.21  18:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Soudružka má pravdu!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  14:52

pd7
    Ta šedá Kemora je metalická (naživo na slunku to může být zajímavé) a třeba v D, nebo v PL je bezpříplatková...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.11.21  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl.....ano, ta šedá Kemora vypadá moc dobře. Já ji měl hned na začátku vybranou jako favorita. S pár červenýma doplňkama by byla super. ALE. Soudružka není na šedé a černé barvy.....takže ničevó... ;-\
    Žlutá je moc hořčicová, kdyby byla jako tady ta na A klasse AMG.... [odkaz]
    ....tak by to bylo o něčem jiném. Já bych ji ale stejně nebral.....

Ano, ten zbytek střechy nechám polepit..... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  13:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Kontrastní černá střecha jde jen na sedan, to psali hned při představení nové RS.
    Ty máš s tou panoramou "větší půlku" střechy černou automaticky. To je taková podivná koncernovwá anomálie, že ti k panoramě nechají půlku střechy v barvě karoserie. 8-s
    U hb bych ten zbytek střechy polepil lesklou! černou folií, ať se to sjednotí a ztratí se i ta černá bradavička vzadu ("ploutvička").
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.21  13:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Viděl jsi tu galerii k RS3 z Řecka tady na a.cz?
    Je tam červený a šedý hb a zelený a žlutý sedan. Za mě je nejhorší ten odstín žluté.
    Ale ta šedá Kemora tam ani zdaleka nejde do modra tak, jako v konfigurátoru, nebo jinde na fotkách/videu, vypadá tam spíš jako šedá Nardo z RSQ3:
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ta šedá by ale musela mít ty "kovové" bezpříplatkové 19", na těch by vypadala o level líp.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.21  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

IUDEX - Hezky napsané. Mimochodem, RS3 neumí posílat většinu výkonu na zadek. Je to stále FWD Haldex, co umí poslat až 50% dozadu a z těch 50-ti procent pak až 100% na jedno kolo :-) Takže stále velmi bezpečné. Ale konečně i hodně zábavné!! Tvoje 340i xDrive, co umí dozadu dát 70%, bude v zimě na sněhu asi stále zábavnější. Těžko říct, musí se porovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.11.21  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

iu....ok. Je to tak. Za ty peníze "muziky" (servisu) dost málo.... :-!
    Zelená. Tož z 10 objednávek 4 zelené (2 sed. a 2 HB) to už by trendu napovídalo. (Jistě tomu pomohla ta zelená předváděčka). Nechtěl bych jich ale na silnici potkávat nějak moc.... ;-) >:D >:-[] Barvu lze ještě změnit... ;-) >:D >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.11.21  11:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Deda: "Zahrnuje servisní úkony předepsané výrobcem" A práve v tom je pes zakopaný. Ja mám 5-ročný servis, teda teoreticky by som nemusel nič robiť a platiť, v reále ale chodím rovnako často do iného servisu a platím si to. Pretože 3er má servisný interval 2 roky alebo 30t km. Toľko ale olej v aute nenechám, okrem zábehu mením každý rok. Ale to by mi v BMW neakceptovali, lebo to nie je "predpísané výrobcom". Takže reálne som za doterajších 39t km a 3,5 roka menil olej v BMW len raz, kdežto mimo BMW trikrát. Takže za takéto niečo by som určite nepriplácal.
    Ad farba: zelená je zjavne trendy, BMW už aj na veľké autá dá výraznú zelenú, napr. na 8er Java green: [odkaz]
    Za mňa už moc veľké auto na tak výraznú farbu, na kompakt ale v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.11.21  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Dále jsem zjistil, že černá střecha lze na sedan only. Na HB nelze. Což je škoda.
    Objevil jsem také nabídku na servis 5 let 90kkm za 33100 Kč, kterou jsem neobjednal, protože jsem si ji nevšiml. (Možná na konf. v tu dobu ani nebyla..?.) Na 1er jsem tuto věc měl. Co myslíte? Vyplatí se s přihlédnutím k tomu co si servis dnes účtuje? Jasný, ty km asi nenajedu, ale 1x za rok servis by to chtělo. ALE. Píší: "Zahrnuje servisní úkony předepsané výrobcem"...což by ovšem znamenalo, že za ty extra servise bych stejně platil já....tož teď nevím....? 8-s
    Prodlouženou záruku na 5 let jsem ještě před objednávkou zrušil, protože dealer nabízí plus 2 roky sám. 15300 Kč za 1 rok záruky extra ? :-O
    Ford už má také kermit zelenou....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.11.21  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

RS3 a M2C sú síce koncepčne úplne iná liga, zároveň sú si ale veľmi blízke a možno ich porovnávať. Lebo sú to proste nadupané kompakty s cca. 400k a brutálnou dynamikou, posledné viacvalce v segmente a tiež z najdrahších v segmente.
    M2C je taký automatický sen petrolheadov, len niekedy plagátový, keď nie každý, kto po nej túži a má na ňu si ju aj kúpi, lebo sa zľakne tej premotorovanej zadokolky, resp. ak sa nezľakne a kúpi, tak môže mať rešpekt a neobjaví jej potenciál (notabene keď je s manuálom). Rešpekt tým, ktorí na to majú gule a vedia také auto využiť na ceste i okruhu (Tom, fred...).
    Kdežto RS3 bude zvládnuteľné v podstate pre všetkých vďaka štvorkolke a keďže vie prenášať aj väčšinu krútiaku na zadok, tak aj nejakú zábavu poskytne, nie takú, ako zadokolková M2, ale v reále na bežných cestách bude väčšinou rýchlejšia.
    Sám asi viem, ako by som sa rozhodol, síce BMW a malé agilné kupé s R6 a RWD sú lákadlom a petrolhead vnútri hovorí, že to treba aspoň raz v živote skúsiť, ale hlava hovorí, že na to nemám a bolo by to možno viac frustrácie z nevyužitého potenciálu, plus praktické deficity pri daily care (zimné výlety do hôr a pod.), takže by nakoniec zvíťazila praktickosť a využiteľnejší výkon RS3.
    A čím viac jazdím s 3er, tým viac sa utvrdzujem, že táto koncepcia "zadok preferujúcej štvorkolky" mi dokonale vyhovuje. Je tam cítiť ten hnaný zadok a sklony k pretáčavosti, ale veľmi dobre kontrolované a bezpečné, takže ten výkon je reálne využiteľný vždy. Cez víkend som otočil Tatry a cestou cez horský prechod Čertovica som si užil xdrive. S RWD by som nikdy nemal odvahu dať plný na inom ako rovnom úseku (čo na horskom prechode nie je takmer nikdy).
    Ak by som dal RWD šancu, tak asi len so slabším motorom ako je R6, možno tak 230i, aby ten zadok nebol tak preťažený. Ale to už by nebol daily driver, ale víkendovka.
    P.S. Tom: furt nikto nič na Tvoje narážky... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.21  21:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Tak jasně že je to chválení vlastní garáže (a investice), ale myslím, že to nebude jen můj názor. Každopádně jsou to trochu jinak zaměřená auta, těžko to srovnávat :-)
    Nová RS3 umí být jak super daily, tak umí i pobavit. M2c je hlavně na to pobavení, ale na daily to moc není >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Th
    Říká se tomu chválení vlastní garáže... ;-)
    Řekl bych, že jde v obou případech o skvělá auta, byť na to jde každé z nich jinak, navíc tvoje M2C už si dneska (nové) nekoupíš, ani kdybys byl ochoten čekat 5 let.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.21  20:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Z těch dvou nových jooo, to je fakt >:-[] >:D
    Ale nebudeme to raději srovnávat s M2c, abychom mu nekazili radost ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  19:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Th
    Nejste, on nakonec dostane lepší auto... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.21  18:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Tak to jsme na tom stejně >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  18:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

mkt....díky....čekačka....cca 15 měsíců... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 01.11.21  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

gratulujem dedo... :-)
    ako dlho budes na auto cakat?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....sedan RS3 jako kupé 2dv....by byl super. Mohl by být i kratší se zadními sedadly jako nouzovky. ALE. Protože vím, co by s tím bylo extra práce posunout B sloupek dozadu a ty náklady na nové formy pro lisy....to by neprosadila ani Alenka Schillerová z Říše divů.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  17:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....já měl taky za to, že ovladač vrat bude součástí stropní konzole. Bohužel je to výsledek neustálé honby za šetřením všude a všelijak. V mém případě tam konzole už je...pro ovládání střešního okna, tak by to neměl být problém. Ale musela by pro to být další součástka plus další wiring loom....atd.... znám to dobře z Toyoty... ;-\
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…