Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 03.11.21 22:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl.....ok. Senzory přidám. Za křídu by byl příplatek 100 000 Kč plus další čekačka.... ;-\ . Nebo zpět na bílou Gletscher? Tu jsem si ještě pořádně neprohlédl i když jsem ji měl na začátku také ve výběru ...... :-! -
Thomasino 03.11.21 21:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Samozřejmě vím, navíc pan Google taky funguje. Jsem se i díval jak je to daleko :-) Ale to bylo schválně.
S čidlama TMPS souhlas, mám to už ve třetím BMW a je to dobrý. Hned víš jestli se za chladného počasí ty gumy už pořádně ohřály nebo ne a zda tomu můžeš nakládat. A v říjnu ty rozdíly byly velký. -
white label 03.11.21 19:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Tak to má soudružka dobrý vkus, mně tam taky ten výrazný modrý akcent vadí a vadil by i mojí ženě... ;-)
Když šedá RS3, tak křídová, na tom bych osobně trval, plus senzory tlaku a teploty na každém kole, což má i ta zelená kyjovská předváděčka, a mám to už z výroby i na svém památečním allroadu. Bez toho už bych auto nechtěl..., a má to jak MGTS tak 911GTS.
To si tam přidej, místo těch červených třmenů. Není to sice v českém konfigurátoru, ale objednat to lze.
Má to kód "7K3" a stojí to jen 200,- euro, což je o 100,- euro méně, než ty červeně lakované třmeny, které jsou naopak k ničemu. -
pradeda777 03.11.21 18:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl....je to jasný....Kemora to nebude.... ;-\ Ve stínu ok, ale na světle ta modrá moc převládá. A modrou soudružka také nemusi.... >:D >:-[].
Třmeny budou černé.... :-! -
white label 03.11.21 16:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Při čekačce cca 15 měsíců bych se toho nebál...
Třeba tady má až takový šedofialový nádech:
[odkaz]
Což je za mě určitě lepší, než ten šedomodrý.
Prostě jen podle fotek/videa je to těžké soudit...
Tady mají šedý sedan ve Varšavě (20 fotek), na některých fotkách je šedý a na jiných zase úplně bleděmodrý! Takže podle fotek to fakt nepoznáš...
[odkaz]
A tady je kvalitní video (viz i rozlišení), kde je dobře vidět, jak je ta Kemora výrazně proměnlivá, právě i díky tomu, že je metalická.
[odkaz]
Tohle má možná k reálu nejblíž.... -
white label 03.11.21 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
iu
Vidíš, a já bych se zase naopak u té Kemory obával, že tam právě ty modré odstíny budou... >:D ... a proto bych si ji nevybral, dokud bych ji neviděl naživo, a ideálně rovnou na RS3. ;-)
-
white label 03.11.21 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Odkaz na šedé barvy nejede...
Nejlepší šedá pro RS3 by byla Kreide a nejlepší červená Karmin (obě od Porsche).
Červená Misano od Audi, by taky byla lepší, než to Tango. -
white label 03.11.21 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Th
Bohužel to není jen moje vášeň, kéž by by to tak bylo. Když jsem kupoval 911 v kreide doufal jsem, že to bude barva k vidění na Porsche vzácně, neatraktivní šedý odstín za masný příplatek. Přesný opak je dnes pravdou, jedna z aktuálně nejžádanějších barev u Porsche, příplatek nepříplatek. -
white label 03.11.21 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Th
Je to metalická barva i kdyby ses stavěl na uši. >:D
Dokazovat to fotkama, nebo videem je mimo. Dnes je spousta metalických barev, kde to není snadné poznat ani naživo (viz i ta ledovcově bílá, nebo červená Tango na RS3) a přesto to prokazatelně jsou metalické laky. ;-) -
white label 03.11.21 13:49
pd7
Jsem ti psal, že mě překvapilo, že v té galerii vypadá Kemora spíš jako Nardo, že v konfigurátoru a na videu jde víc do modra, což já moc nemusím.
-
-
pradeda777 03.11.21 12:38
tms....tož je to metalíza a těžko říct jak moc se třpytí. No měla by. A když se ošetří Diamond waxem, tak by to mělo být fajné. Bohužel tato barva není zatím v Kyjově k vidění. -
iudex 03.11.21 12:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Vidím to presne ako Tom. Teda tá šedá je nudná a nezaujímavá, tie modré odtiene, ktoré sa ukazujú v konfigurátore na fotkách nie sú a pôsobí to proste obyčajne a nudne. V kombinácii s čiernou to bude také prázdne a nudné ešte viac ako v bielej. Tak presne ako píše Tom: ak nemáš odvahu na výraznú zelenú, nechaj aspoň tú červenú. -
pradeda777 03.11.21 12:30
tms...ok, ale já ji měl originálně taky vybranou. Až moja začala reptat, tak jsem se začal dívat jinde. Napřed ta zelená no a potom ta červená. Ale bacha. Toto není jen tak nějaká šedá. Je to spíš šedomodrá a s pár červenými doplňky se dá hezky oživit. Už jen ty červené třmeny ji dost pomohou......ta červená kastla je zkrátka MOC červená....[odkaz] Tohle bude pro kmety přece jen přijatelnější. [odkaz] -
Thomasino 03.11.21 12:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
NUDA, NUDA, ŠEĎ :-O :'-( 8-s :no:
To je tak na obyčejnou A3 ,ale na RS3 ?? Tím to podle mě hodně zabiješ :-(
Nenech se zviklat Lejblovou vášní pro nudnou všudypřítomnou šeď a vyber podle sebe! ;-)
Chápu že na zelenou nemáte odvahu, taky bych možná neměl, ale červená je OK. Těchto odstínů šedé teď jezdí mraky. Soused vyměnil svoji A8 v černé za podobnou šedou S8 a nic moc. Navíc k takovému autu se už vůbec nehodí. Na mě to vždy působí, jako základovka bez metalízy, jako že majitel už neměl na příplatek za metlu. -
pradeda777 03.11.21 12:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Tož teď sedím se soudružkou u počítače a díváme se znovu na obrázky. Vypadá to tak, že nakonec přece jen "přešla do Komory"......... ;-) :-! >:-[] Pro starší a staré jedince to přece je taková nenápadnější barva. A jde víc k barvě (zbývajících) vlasů.... ;-) >:D >:-[] [odkaz] -
white label 03.11.21 08:32
V komoře v podpalubí taky nic v Kemoře nebylo.
Jen ta uni Nardo na RSQ3 sb.
Kdybych mé ženě (ale i dospělým synům) ukázal tu galerii k RS3, tak vybere/ou šedou.
14letá dcera by vybrala zelenou. -
pradeda777 03.11.21 08:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl.....už to máááám.. :yes: RS3 v té šedé Kemora vypadá tak správně "nas.ra.ně" a to je ono. Dodává ji takovou extra agresi a naštvanost...... ;-) >:D >:-[] [odkaz]
Červená je naopak taková veselá.......;-) >:D >:-[] -
pradeda777 03.11.21 08:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
tms....soudružka má od určité doby zafixovanou představu, že šedé a černé auto není na silnici dobře vidět a proto není bezpečné. No a do určité míry má pravdu, ale neměla by to být zase definitivní stopka, když se někomu daná barva hodně líbí. Musí ale potom jezdit opatrněji....... ;-) >:D >:-[] -
Thomasino 02.11.21 19:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
V tomhle jsme za jedno. Na pěkné sportovní auto patří pěkná barva! Ale u daily auta bych v některých případech udělal výjimku, jednak když moc není na výběr a odstín šedé nebo stříbrné je pěkný a ladí k autu :-) -
pradeda777 02.11.21 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl.....ano, ta šedá Kemora vypadá moc dobře. Já ji měl hned na začátku vybranou jako favorita. S pár červenýma doplňkama by byla super. ALE. Soudružka není na šedé a černé barvy.....takže ničevó... ;-\
Žlutá je moc hořčicová, kdyby byla jako tady ta na A klasse AMG.... [odkaz]
....tak by to bylo o něčem jiném. Já bych ji ale stejně nebral.....
Ano, ten zbytek střechy nechám polepit..... :yes: -
white label 02.11.21 13:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Kontrastní černá střecha jde jen na sedan, to psali hned při představení nové RS.
Ty máš s tou panoramou "větší půlku" střechy černou automaticky. To je taková podivná koncernovwá anomálie, že ti k panoramě nechají půlku střechy v barvě karoserie. 8-s
U hb bych ten zbytek střechy polepil lesklou! černou folií, ať se to sjednotí a ztratí se i ta černá bradavička vzadu ("ploutvička"). -
white label 02.11.21 13:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
pd7
Viděl jsi tu galerii k RS3 z Řecka tady na a.cz?
Je tam červený a šedý hb a zelený a žlutý sedan. Za mě je nejhorší ten odstín žluté.
Ale ta šedá Kemora tam ani zdaleka nejde do modra tak, jako v konfigurátoru, nebo jinde na fotkách/videu, vypadá tam spíš jako šedá Nardo z RSQ3:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ta šedá by ale musela mít ty "kovové" bezpříplatkové 19", na těch by vypadala o level líp.
-
Thomasino 02.11.21 12:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
IUDEX - Hezky napsané. Mimochodem, RS3 neumí posílat většinu výkonu na zadek. Je to stále FWD Haldex, co umí poslat až 50% dozadu a z těch 50-ti procent pak až 100% na jedno kolo :-) Takže stále velmi bezpečné. Ale konečně i hodně zábavné!! Tvoje 340i xDrive, co umí dozadu dát 70%, bude v zimě na sněhu asi stále zábavnější. Těžko říct, musí se porovnat. -
pradeda777 02.11.21 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
iu....ok. Je to tak. Za ty peníze "muziky" (servisu) dost málo.... :-!
Zelená. Tož z 10 objednávek 4 zelené (2 sed. a 2 HB) to už by trendu napovídalo. (Jistě tomu pomohla ta zelená předváděčka). Nechtěl bych jich ale na silnici potkávat nějak moc.... ;-) >:D >:-[] Barvu lze ještě změnit... ;-) >:D >:-[]
[odkaz] -
iudex 02.11.21 11:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Deda: "Zahrnuje servisní úkony předepsané výrobcem" A práve v tom je pes zakopaný. Ja mám 5-ročný servis, teda teoreticky by som nemusel nič robiť a platiť, v reále ale chodím rovnako často do iného servisu a platím si to. Pretože 3er má servisný interval 2 roky alebo 30t km. Toľko ale olej v aute nenechám, okrem zábehu mením každý rok. Ale to by mi v BMW neakceptovali, lebo to nie je "predpísané výrobcom". Takže reálne som za doterajších 39t km a 3,5 roka menil olej v BMW len raz, kdežto mimo BMW trikrát. Takže za takéto niečo by som určite nepriplácal.
Ad farba: zelená je zjavne trendy, BMW už aj na veľké autá dá výraznú zelenú, napr. na 8er Java green: [odkaz]
Za mňa už moc veľké auto na tak výraznú farbu, na kompakt ale v pohode. -
pradeda777 02.11.21 10:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Dále jsem zjistil, že černá střecha lze na sedan only. Na HB nelze. Což je škoda.
Objevil jsem také nabídku na servis 5 let 90kkm za 33100 Kč, kterou jsem neobjednal, protože jsem si ji nevšiml. (Možná na konf. v tu dobu ani nebyla..?.) Na 1er jsem tuto věc měl. Co myslíte? Vyplatí se s přihlédnutím k tomu co si servis dnes účtuje? Jasný, ty km asi nenajedu, ale 1x za rok servis by to chtělo. ALE. Píší: "Zahrnuje servisní úkony předepsané výrobcem"...což by ovšem znamenalo, že za ty extra servise bych stejně platil já....tož teď nevím....? 8-s
Prodlouženou záruku na 5 let jsem ještě před objednávkou zrušil, protože dealer nabízí plus 2 roky sám. 15300 Kč za 1 rok záruky extra ? :-O
Ford už má také kermit zelenou....[odkaz] -
iudex 02.11.21 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
RS3 a M2C sú síce koncepčne úplne iná liga, zároveň sú si ale veľmi blízke a možno ich porovnávať. Lebo sú to proste nadupané kompakty s cca. 400k a brutálnou dynamikou, posledné viacvalce v segmente a tiež z najdrahších v segmente.
M2C je taký automatický sen petrolheadov, len niekedy plagátový, keď nie každý, kto po nej túži a má na ňu si ju aj kúpi, lebo sa zľakne tej premotorovanej zadokolky, resp. ak sa nezľakne a kúpi, tak môže mať rešpekt a neobjaví jej potenciál (notabene keď je s manuálom). Rešpekt tým, ktorí na to majú gule a vedia také auto využiť na ceste i okruhu (Tom, fred...).
Kdežto RS3 bude zvládnuteľné v podstate pre všetkých vďaka štvorkolke a keďže vie prenášať aj väčšinu krútiaku na zadok, tak aj nejakú zábavu poskytne, nie takú, ako zadokolková M2, ale v reále na bežných cestách bude väčšinou rýchlejšia.
Sám asi viem, ako by som sa rozhodol, síce BMW a malé agilné kupé s R6 a RWD sú lákadlom a petrolhead vnútri hovorí, že to treba aspoň raz v živote skúsiť, ale hlava hovorí, že na to nemám a bolo by to možno viac frustrácie z nevyužitého potenciálu, plus praktické deficity pri daily care (zimné výlety do hôr a pod.), takže by nakoniec zvíťazila praktickosť a využiteľnejší výkon RS3.
A čím viac jazdím s 3er, tým viac sa utvrdzujem, že táto koncepcia "zadok preferujúcej štvorkolky" mi dokonale vyhovuje. Je tam cítiť ten hnaný zadok a sklony k pretáčavosti, ale veľmi dobre kontrolované a bezpečné, takže ten výkon je reálne využiteľný vždy. Cez víkend som otočil Tatry a cestou cez horský prechod Čertovica som si užil xdrive. S RWD by som nikdy nemal odvahu dať plný na inom ako rovnom úseku (čo na horskom prechode nie je takmer nikdy).
Ak by som dal RWD šancu, tak asi len so slabším motorom ako je R6, možno tak 230i, aby ten zadok nebol tak preťažený. Ale to už by nebol daily driver, ale víkendovka.
P.S. Tom: furt nikto nič na Tvoje narážky... ;-) -
Thomasino 01.11.21 21:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Tak jasně že je to chválení vlastní garáže (a investice), ale myslím, že to nebude jen můj názor. Každopádně jsou to trochu jinak zaměřená auta, těžko to srovnávat :-)
Nová RS3 umí být jak super daily, tak umí i pobavit. M2c je hlavně na to pobavení, ale na daily to moc není >:-[] -
white label 01.11.21 21:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
Th
Říká se tomu chválení vlastní garáže... ;-)
Řekl bych, že jde v obou případech o skvělá auta, byť na to jde každé z nich jinak, navíc tvoje M2C už si dneska (nové) nekoupíš, ani kdybys byl ochoten čekat 5 let. -
pradeda777 01.11.21 17:54
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl....sedan RS3 jako kupé 2dv....by byl super. Mohl by být i kratší se zadními sedadly jako nouzovky. ALE. Protože vím, co by s tím bylo extra práce posunout B sloupek dozadu a ty náklady na nové formy pro lisy....to by neprosadila ani Alenka Schillerová z Říše divů.... ;-) >:D >:-[]
-
pradeda777 01.11.21 17:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov
wl....já měl taky za to, že ovladač vrat bude součástí stropní konzole. Bohužel je to výsledek neustálé honby za šetřením všude a všelijak. V mém případě tam konzole už je...pro ovládání střešního okna, tak by to neměl být problém. Ale musela by pro to být další součástka plus další wiring loom....atd.... znám to dobře z Toyoty... ;-\
Za mě je z těch tří, podle těch fotek, nejlepší ta na Peugeotu.
To jsou ale spíš "okaté" metalízy, já mám raději červené se slabším metalickým efektem, z běžné produkce třeba červená Velvet od Škodovky, to je za mě mnohem lépe trefený odstín, než ta aktuální zvláštně "vínová" metalíza od VW. Přitom třeba Arteon před faceliftem měl taky pěknou červenou. A zase jsme u toho, že to není o barvě, ale o odstínu.