Thomasino 23.01.22 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Protože mi podvozek v Tigi-R přišel o hodně lepší, než v RS Q3 a ten motor to pro mě nevyvážil. Kdyby RS Q3 měla ten novej diferák, tak klidně těch 250 litrů navíc dám, bohužel nemá. -
pradeda777 23.01.22 12:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
tms.....tož ano....ta modrá RS Q3 vypadá moc dobře. I v tom základě. Proč ses vlastně nakonec rozhodl pro toho Tigouše? Cenově to už není takový rozdíl....a měl bys pořádný motor....a ne nějaký u.s.r.a.n.ý čtyřhrnek.... >:D No a nemusel by ses stydět před sousedy.... >:D -
Thomasino 23.01.22 11:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
...ikdyž jsem měl v plánech jako 2. variantu RS Q3 v bledě modré se stříbrnými koly a doplňky, protože to je v základu a dát to celé do černé mi přišlo zbytečné a taky až moc drahé >:-[] >:-[]
[odkaz] (plus druhé foto)
praděda7 23.01.22 07:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
tms...tož ano, raději černé doplňky. Ale borec se rozhodl zůstat s originálními koly (jsou to originály?) no a k těm pak ten alu paket sedí. Černý pak k černým kolům....[odkaz] -
speedfred 22.01.22 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Priatelia ďakujem za podporu. Keď bude najhoršie tak si pôjdem ešte po jedno do DE.
Údajne by tam mali byť nejaké podvozkové diely od VW , to mám ale iba z počutia.
Na denných 20-40km to stačí, nabíjať je kde. Som niečo ako Teslafanszákazník = beta testovač. -
woody-alien 22.01.22 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Thom: >:-[]
speedfred: Čuměl jsem na to na mobilu a netušil o co jde. Kde na to najdeš případně servis ?
Jinak ty už ty auta kupuješ, jak jeden známej známýho z Roudnice. Ten pracuje v Praze a bydlí v Roudnici. A před časem se u něj rozvinula dosud neznámá porucha. Prostě když šel kolem Ááááááček v Chabrech, tak musel nutně koupit nějakou "voňavku". A když už dovezl domů pátej, šestej kousek, tak to jeho žena nevydržela a musel k psychologovi. >:-[] -
Thomasino 22.01.22 00:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
No tak s tím srazem to musíme stihnout celkem brzo, nejlépe hned začátkem jara >:-[]
Trochu černého humoru:
V rámci Green Dealu a ekologie se uvědomělým občanům doporučuje kupovat auta pouze s certifikací GRETY Thunbergové. Poznáte je podle písmen „GT“ nebo "GR" v typu vozu, popřípadě vozy s označením GT-R (Greta Thunberg - Recommended) >:D >:D
speedfred 21.01.22 21:55
Takže ešte k moto:
vč som bol omakať plasty na Harlejovy Pan America a velmi velmi sa mi to páčilo. Zabila to ešte cenovka tak mám nad čím premýšlať. Necelých 400t za fungeľ novú aj keď základnú moto.
Honda Afrika tak isto veľmi fajn aj keď trochu drahšia.
No ale to podstatné. Po ceste na slintačky som kúpil do práce elektromobil. Nejaký nemecký užitkáč Elektroscoooooter scoooby dú (Streetscooter). Skúšobná jazda skôr sklamanie ale na denné poskakovanie to bude snaď ok. Odpichy sa žiadne nekonajú, rámus ako v starej Oravke (vlak) ale brzdí, zatáča to a snaď povozí aj nejaký náklad.
Čo ma ale pozitívne prekvapilo tak je rýchlosť kúrenia a ako bonus to má aj vyhrievané čelné okno s šoférovu sedačku.
Koniec správ. -
Leg 21.01.22 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Iudex: tak s tichuanom ťa za zbohatlíka nebudú mať ani v Sobranciach, toho by som sa nebál. >:D
Tom: nepýtal si sa ho načo má tú keramiku? Skôr som mal vždy za to, že ak im človek nedáva do hrba, tak sú skôr kontraproduktívne.
417 na diaľnici je slušný mozgový výplach. Dúfam že nikoho nezabije. -
iudex 21.01.22 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Tom: vždy je to o porovnávaní, ak susedia majú Scalu 1,0TSI, tak Ťa s 320k hot-SUV budú vnímať ako rozožraného zbohatlíka. Ale potom sused môže mať SQ7 a zrazu pôsobí Tigi ako autíčko pre ženy. >:D Takže to znamená, že máš (budeš mať) práve tak akurátne auto, veľkostne aj výkonovo. ;-)
Inak snáď stihneme nejaký zraz ešte kým máš GTI, to by som si popravde veľmi rád skúsil, oveľa skôr ako Tiguana.
Inak zvesti sa šíria, že BMW citeľne obmedzilo zľavy, vraj štandardom sú len jednociferné zľavy a dostať sa na dvojciferné je fakt problém. O 20% už vraj človek môže len snívať. Možno to niekedy pôjdem skúsiť, len tak pre kľud duše, že mám byť spokojný s tým, čo mám. :-) -
praděda7 20.01.22 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
tms....že jsi zmínil tu RS Q3. Kdyby totiž neměli v tu dobu v Top Centrum tu zelenou předváděčku RS 3 a prodejce mě ji nenabídl na vyzkoušení po jízdě v RS Q3, tak jsem dnes v RS Q3 již nějakou dobu jezdil. Měli tam jednu "on the floor" v šedé Nardo.a tu bych asi bral. Ovšem....člověk míní....Pán Bůh mění.... ;-) -
Thomasino 20.01.22 20:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
417 km/hod je už slušnej frmol. Osobně jsem jel max. 280 jako spolujezdec v 911 GT3 a 250 v MRS když jsem řídil :-)
Jinak soused si domů dovezl novou Audi SQ7 v bílé barvě a keramiky brzdy (něco přes 3 mega minimálně), přesněji řečeno s tím bude jezdit hlavně jeho žena (a 3 děti), před tím měla předchozí Q7 3,0 TDI. Sám jezdí už 2 roky v sedanu S8 (benzín). Tahle SQ7 už není diesel, ale benzinový osmiválec se dvěma turby a výkonem 500 koní. Má to celkem slušný zvuk i v nízkých otáčkách >:-[] Jako občas jsem si říkal, že koupit RS Q3 (400 koní) už je rozežranost, že to nepotřebuji, stejně tak Tigouše R s 320 koníky, ale vedle tohoto monstra (fakt je to hrozně velké, 507x197cm) si budu skoro připadat jako chudý soused!! >:D >:D [odkaz] -
Leg 19.01.22 22:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Wl: to je problém rýchlych motoriek (a do značnej miery aj áut), jazdiť s nimi veľmi rýchlo je relatívne, ako píšeš, brnkačka. Ale keď nastane pr..er, možnosti riešiť ho sú často veľmi obmedzené a cena za (nie nutne svoju) chybu veľmi vysoká. Ja naopak chcem niečo, čo odo mňa chce maximálne úsilie až sa zapotím, ale na druhej strane nehrozí, že za svoju chybu zaplatím cenu najvyššiu.
Děda: nie som expert na superšporty, ale myslím že vidím edíciu TDF (Tour de France), ktorá vznikla v obmedzenom počte a ľudia sa za ňou išli potrhať. Ak to trochu nadsadím, myslím, že skôr bude rarita kúsok čo má viac ako 1900 km. Väčšina asi bohužiaľ stojí v zbierkach s ďalšími (desiatkami) podobných súkmeňovcov a von sa dostanú len zriedka, ak vôbec. A to nehovorím o tom že podobné garáže sú často niekde v púšti arabského poloostrova alebo podobných miestach, kde si vozi Ferrari určite prídu na svoje. -
white label 19.01.22 20:04
w-a
Těch 200 km/h, na takové motorce (výkonné a dobře "kapotované"), je nic, to jen ve dlouhém táhlém zatáhneš za plyn (trochu se ti na chviličku odlepí přední kolo) a máš tam 2+ kila během okamžiku, že ani nevíš kde se ti tam najednou vzaly. A pokud ti zrovna nic nevletí do cesty, je to vlastně brnkačka i na nějaké té okresce. Samozřejmě si musíš dobře hlídat zatáčky a všechna možná připojení k aktuální trase/cestě.
A v rychlostech kolem 200 (a víc) moc nevystrkovat pracky z krytí kapotáže. -
praděda7 19.01.22 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Mistr světa F1 Kimi Räikkonen prodává jedno ze svých Ferrari. Bylo vyráběno mezi lety 2015 až 2017 V čem je speciální? Najeto má pouhých 1900 km. Kurňa a potom že jen mě stojí auto pořád v garáži...a ono aj Kimimu......:-D[odkaz] -
Leg 19.01.22 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Či 220 alebo 300 je na moto asi jedno. Ak nastane problém, už s tým moc nespravíš a máš to viac-menej na istotu. >:D To je ako chodiť po lane v desiatich alebo 100 metroch. :-)
Tiež som v prvých rokoch vlastnenia výkonnejšieho vozu rád predbiehal kolóny v “nekresťanských” rýchlostiach (ale mal som polovičný výkon ako ty), ale potom sa začne človek zamýšlať, čo by sa stalo, keby sa druhý vodič v poradí rozhodol predbiehať a nepozrel do späťáku a radšej som si vždy počkal. -
speedfred 19.01.22 13:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
....a bolo to na okreske >:D kúsok od nás. Na vrchole jemného stúpania som mal 260 tak si hovorím že to chvíľu podržim ešte dolu. Reálne to bolo asi hodne menej.
Pocit keď som išiel v poho pretože to chceš udržať na ceste a až potom som premýšlal nad všetkým možným.
iu : 220 je kdejaká prehľadná a prázdna okreska. -
iudex 19.01.22 12:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Jo, taká rýchlosť je brutalita už na aute, nieto ešte na moto. To mi pripomína Dinarovu reakciu na klasické petrolheadské reči aj tu na ACZ, že rýchlosť v priamke je nuda: a išiel si už vyše 300 kmh? Pretože to je dosť veľký adrenalín a nie nuda.
Btw. ja som nešiel tuším cez 220. -
white label 19.01.22 11:50
sf
Tak potom, pokud chceš něco s podobnou "výkonovou rezervou", tak ten seznam kandidátů musíš poněkud upravit... ;-)
Jaké jsi měl pocity ve 310 v jedné stopě? Mimochodem to je maximálka i u 911 GTS 991.2
Nevím kdo a kde by jel na motorce těch 400 km/h? 8-s -
speedfred 18.01.22 18:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
To vieš už sa trochu bojím ale občas treba obehnúť auto a zistíš že si obehol kolónu na konci ktorej máš rýchlosť až ťa mrazí či teší podľa momentálneho duševného rozpoloženia >:D
Kawa s kompresorom mi stačila, tá mala údajne 215PS ale tomu moc neverím. -
white label 18.01.22 11:39
« Re: Re: MG Audace
w-a
To víš, že jo, taky už nějakou chvíli není Audace v nabídce, dnes by už musel mít kat. jako benzínová dodávka... ;-)
Zřejmě jen otázka času, kdy budou chtít GPF i do moto... 8-s
A motorka na baterky, to bude žúžo, dobíjecí kabel(y) v batohu! ;-\ -
woody-alien 18.01.22 06:08
« Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Leg: Netuším, jestli se sf už za volantem bojí, ale řidítka by mohla být léčba šokem. A to ani nemluvím o tom, že zrovna (snad se nepletu) sf tady kdysi řešil provozní náklady na letadlo. >:D Takže kudy půjdou jeho kroky je ve hvězdách. Speciálně pro sf: Ve hvězdách je jen slovní obrat, ne že si hned půjdeš zjišťovat ceny do prodejny raketoplánů. >:-[] -
white label 18.01.22 00:04
« Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Leg
Při správné volbě barvy plukowníka (colonel) jsem tě podporoval hned na první dobrou a jak píšeš, čas správnou volbu jen potvrzuje, hlavní je, že se pořád líbí tobě. :yes:
Aktuální popularita zelené už dorazila dokonce i k Moto Guzzi:
Leg 17.01.22 23:05
« Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
iudex: jednotka sa ti oproti tvojmu autu nepáči, ale treba povedať, že súčasná trojka oproti tvojej tiež nie je žiadne terno. Otázka je, čo refreshom trojky získaš... viem čo stratíš a na čom si dosť zakladáš - kutáč. :-) Osobne som tipoval, že buď si trojku necháš veľmi dlho alebo sa vrátiš k hothatchom. Tak som zvedavý, či mi to vyjde.
Anyway, plukowník green is the new black (fakt neviem ako sa povie plukovník po anglicky a ani ma to nezaujíma :-) ). Po roku sa mne osobne farba páči ešte viac ako na začiatku, a nielen mne. A nejde o klasické komplimenty typu "hm, pekná farba" ale o komentáre náhodných okoloidúcich, ktorí netušia, že aj majiteľ vozu sa náhodou nachádza v ich blízkosti.
A ako bonus, v tejto farbe som videl za rok a pol tri Lexusy: Jedna importérska UX, ktorú som musel aktívne vyhľadať, aby som vôbec vedel, ako vyzerá farba naživo, druhé LC na showroome pri preberaní auta (to bola fakt šupa) a ešte jedno náhodné NX zaparkované na ulici. Takže buď som divný ja alebo ľudia nevedia, čo vyzerá dobre. :-)
Ale treba povedať, že tomuto štýlu farby robí medvediu službu noša podobných odtieňov zelenej, ktoré sú totálne nezáživné a tuctové, také "škodovkové". Ako napríklad posledná tmavozelená na ... Škodovkách"
speedfred: nestíham to tu úplne sledovať, ale tuším si spomínal, že už sa bojíš za volantom. No a v posledných príspevkoch sa tu začína skloňovať slovo začínajúce na Haya a končiace na busa. Tak neviem čo si o tom mám myslieť. >:D -
white label 17.01.22 16:46
« Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Já bych to pořadí zelených prohodil a na první místo dal určitě Verde ermes. Naživo vypadá ještě líp, než na tom odkazu.
Z toho co je přímo v konfigurátoru bych bral metalickou Dravitgrau, v konfigurátoru sice vypadá nenápadně, ale naživo má koule. -
iudex 17.01.22 14:36
« Re: Moto Guzzi a Sršeň
wl: ad 16.01. 12:35 "barvu už máš vybranou". No veruže nemám. ;-) Ideál by bola nejaká pekná zelená, ale pre 3er žiadna (mimo individual) nie je, takže aktuálne by som váhal medzi mojou Sunset oranžovou a modrou Portimao. Sunset je krajšia, ale nebudem mať dvakrát tú istú farbu, takže by to bola asi Portimao. Ale s faceliftom určite príde nejaká nová farba, takže potom uvidíme.
Mimochodom cez víkend som sa utvrdil v tom, že 1er to nebude. Ako som parkoval vedľa M135i v typickej modrej Misano, tak som definitívne dospel k záveru, že 1er je škaredá. Hotheče mám rád a chcel som mať rád aj 1er, ale to auto s tými dvojnásobne väčšími obličkami ako na mojej 3er spredu pôsobí robustnejšie a vyššie ako 3er, fakt trochu smerom k minivanu (čo obzvlášť vadí pri HH, ktorý by mal pôsobiť nižšie). Takže ak BMW, tak 2er/3er, v opačnom prípade pôjdem do mainstreamu, napr. CtR. -
white label 17.01.22 12:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
sf
Tu cenu V100 Mandello odhaduji, podle výbavy, zhruba na 400 - 500 tis Kč!
Stačí se pro srovnání podívat na podobně moderně vybavené Aprilky.
Vybírej dobře, jak říká jedno staré italské přísloví:
"Je lepší mít ségru v bordelu, než bráchu s japonskou motorkou..." >:-[] >:D -
speedfred 17.01.22 12:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
Na čoper či krujzer som asi ešte nedorástol a nikdy ma nelákali až na Diavela/V-Max a teraz tá Guzina. Diavel/ V-Max majú celkom slušnú spotrebu pneu ale havne mizerný dojazd na nádrž, posed je tiež otázny.
Expedíciu neplánujem ale nejaké Turecko, Rumunsko, Nórsko či južná ITA na pár dní prečo nie? Už kujeme plány na tento rok a čas si nájdem (musím!).
Cestovné endurá (také SUV-éčka) majú fakt pohodlný posed ,veľmi dobrú ochranu pred vetrom či dažďom a slušné podvozky. Dojazdy na nádrž cca 300km +. V poslednej dobe sú už aj hodne výkoné keď má XR 160 a Multistrada už 170PS :-! . Pritom tie moto sa dokážu plaziť 70-90 km/h a keď za to zatiahneš tak v kľude aj cez 200+.
PS: ono by bol ideál mať tak 2-3 moto v garáži.
iudex 17.01.22 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
Fred: Ja som v oblasti moto úplný laik a preto sa možno naivne spýtam: prečo hľadáš univerzála? Chápal by som to, ak by si zvykol robiť viacdňové tripy, chodiť na expedície do Rumunska a pod. Tam má zmysel veľká cestovná mašina so štítom, kuframi a pod., čo okrem ciest zvládne aj ľahký terén, teda ako spomínaná BMW R 1250 GS.
Ale na mototuristiku asi nemáš čas, zrejme chceš skôr rýchlosť a kratšie jazdné zážitky. Prečo sa teda vyhýbať niečomu obratnejšiemu a ostrejšiemu? Nemusí to byť rovno superšportová žiletka, ale proste niečo agilnejšie ako je adventure. Zrovna na ČT chodí taká cestovná séria, ako borci cestujú po južnej Amerike a majú tie bavoráky, OK, na daný účel asi najlepšie, ale to sú hovädá, s ktorými (naloženými ako na expedíciu treba) je aj problém manipulovať.
A naopak ak by nešlo o rýchlosť, ale o vychutnávanie krajiny, prečo nie chopper/cruiser?
Dany 17.01.22 09:24
« Re: Re: Re: moto 2022
Haybusa taky dobrý, ty maximalista. >:D
Ale tiež som nad ňou rozmýšľal, len keď som vyberal ja, tak bola strašne škaredá. Teraz je to ináč.
Guzina, keď som videl prvé zábery z Eicma, tak sa mi skôr nepáčila. Teraz som sa možno aj zaľúbil >:-[]
V85 ti bude málo, naviac je to dosť malá moto. Tak na kávičku
Suzuki GT vyzerá dosť zaujímavo. Hlavne zobrali motor z GSX a nesnažili sa ho ladiť (podladiť) -
white label 17.01.22 01:11
« Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
V100 bude stát o dost víc, ale o kolik těžko říct. V100 má větší, silnější a už vodou chlazený motor. Navíc jako první moto na světě má i aktivní aerodynamiku, tohle je fakt sportovně-cestovní moto 2v1. Letmo uložené zadní kolo (se středovou dírou) s kardanem, to je umělecké dílo. :yes: -
pradeda777 15.01.22 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
iu....dobrý plán. Jen tak z hecu jsem si M340i xDrive nakonfiguroval. Bez střešního okna a řekl bych (u mě) bez zbytečností, jsem se dostal až k 2 mil. V základu je něco málo přes 1.7 mil. Já bych na Tvém místě tak dlouho neotálel. Určitě se bude zase zdražovat. Leda, že by Ti potom moc chybělo šaltrování.... ;-) >:D >:-[] -
iudex 15.01.22 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Ja to vidím tak, že tak o 3 roky, keď bude súčasná 3er G20 končiť, kúpim M340i a to bude asi moje posledné spaľovacie auto. Možno už nasledujúca 3er nebude mať ani čistý spalovák, len hybridy. -