iudex 07.02.22 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Leg: ja som to tušil, že to nebude taký des, ako si naznačoval. Teda niežeby 29,1 kWh bolo málo, ako píšeš, takmer trojnásobok štandardu, ale proste zima a diaľnica maximálkou, to nie je revír pre mestskú elektrickú krabičku.
Takže sa teším, že som vyhral, aj keď teda bez vecnej odmeny (cez víkend som na chate dostal a vypil dosť tekutých darov, takže mi stačí na dlhšiu dobu). Snáď sa v električke aspoň niekedy preveziem. >:D
Dedo: farby áut v inzercii nevypovedajú nič o tom, ktorá farba je pekná, najviac sa logicky predávajú neutrálne/nevýrazné farby, priemerní ľudia sú proste opatrní. Chceš patriť do toho priemeru? ;-) Na lyžovačke bol kamarát s 320d v mineral grey. Vedľa sunset orange šedá myš, úplne nezaujímavá. Ale kupoval predvádzačku, tak bral, čo bolo; Ty si ale môžeš vybrať.
wl: asi radšej solídna šedá metalíza než nevydarená výrazná pastelová. Tá modrá na rozdiel od Kyalami sa mi nepáči a ešte je aj za príplatok. -
pradeda777 07.02.22 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Leg 07.02.22 15:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl: nový level je priplatiť si za čierne odznačiky a potom ich nechať strhnúť a ako náhradný diel kúpiť základné strieborné.
Inak áno, ja by som bral radšej RS3 ako sleepera, A3 sa mi zdá prezdobená už v základe (zlatá minulá generácia) a tento RS treatment mi vôbec nesedí. -
Leg 07.02.22 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iudex 32
speedfred viac ako 36
Thomasino 40
praděda 45
wl 48 (pôvodne 36 ale nechal sa zlákať na elektroskeptizmus)
woody 55
A víťazom sa stáva a držiteľom hodnotnej ceny sa nestáva ... tradááá ... iudex. Číslo dňa je totiž 29,1. Predpokladal som, že budete tipovať okolo 20, čo je dvojnásobok. To je ako keď iudexovo BMW v meste jazdí za 5 a zrazu na diaľnici za 9, aj keď táto analógia kríva na tri nohy. Čakal som, že vás ohúrim takmer trojnásobnou spotrebou proti letnému priemeru, ale nevyšlo, ohúrili ste vy mňa. >:D BTW podľa Thomasa z Autogefuhl Model Y pri 0 st. a 130 kmh berie 23 kWh/100km, tak to musím aj ja zmerať za nejakých ľudských podmienok, nie v úplnom extréme.
Takže ešte raz gratulácia iudexovi k prvému víťazstvu vo fotosúťaži bez fotky. >:D -
white label 07.02.22 15:07
iu
4. Kemora? Čekal bych tam od tebe spíš tu modrou Turbo...
Samotný exterier paket (bez toho pluska jen za černé kruhy/logo) v černém lesku je doslova za babku, tu cenu zásadněji zvyšují jiné (zbytečné) příplatky. -
white label 07.02.22 14:57
Řešit s dědou znovu/dál barvu RS3 už je zbytečné, ať si se soudružkou vyberou dle libosti... :-) ;-) -
white label 07.02.22 14:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Th, pd7
Ad ten poslední odkaz. Ono ta matná mřížka na novém čistém autě nevypadá zle, navíc na ní vyniknou víc ty kruhy v (černém) lesku. Problém je to hlavně na údržbu, když je ten matný plast mokrý, tak ok, ale jak uschne, tak zešedne. Kdežto v lesku to stačí dobře umýt a je to černé i po uschnutí.
Dobře je ten rozdíl vidět naživo na G6 GTI, kde ta část voštinové mřížky mezi předními světly je v lesku, ale dole v nárazníku naopak v matu. -
Thomasino 07.02.22 13:28
Souhlasím, řešit to takto složitě u auta za 2 mega je ze strany Audi dost trapné!
Pradědo, no tak na bílé je skoro jedno jaké kde budou lištičky ;-) >:D Dej tam jen ten "spoiler" který hodí masku a zadní výplň v nárazníku do černé a zůstanou ti loga a nápisy stříbrné. Kdyby náhodou dole ty vstupy vzduchu byly matný, což ale nevypadá dle těch fotek hotových aut na Mobile.de, tak ten malý kousek nechat nastříkat do lesku bude drobnost.
A tímto končíme výběr barev a lištiček u RS3 !! Taky jsem doufal, že objednávkou u Pradědy to skončilo a ono nééé >:D >:D Z tebe ten prodejce popravdě musí mít radost, ty se mu "vyplatíš" !! >:D >:D
Já poslal prodejci mejl s konfigem Tigiho-R, on nabídku, stavil jsem se za 2 dny podepsat smlouvu a od té doby jsem mu akorát 2x zavolal co nového s termínem, plus jeden mejl kolik vlastně utáhne Tigi-R na kouli (2,2T). Jo a on volal pár dní po podepsání, že černý střešní lyžiny nejdou ke stříbrným lištám kolem oken a přední masce, že to je (další) chyba v konfigurátoru. Tak jsme vyhodili ven. Black paket tady nechci. Prostě rychlá akce, žadný sra.ní s mladou paní! >:D Ale té pracnosti možná odpovídala vysoká sleva ;-)
A za mě Tango normální běžná barva, nic nekřičí jako žlutá nebo zelená. To auto bílou barvou zabiješ a bude z toho obyčejná A3 s 1,5 TSI :-( Plus bude věčně špinavé, nebo došudlanej lak. -
iudex 07.02.22 13:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Nič nekričí, červená je úplne normálna farba, žiadny zvýrazňovač ako je Kyalami, tam ešte chápem, že pre niekoho to môže byť už príliš, ale Tango je decentná farba.
Moje poradie je: 1. Tango red, 2. Kyalami green (naviac u nás bez príplatku), 3. Python yellow, 4. Kemora grey.
V príplatkoch som na strane Lega, toto auto je o motore a štvorkolke s torque splitterom, už tak drahé auto by som teda nepredražoval zbytočnosťami ako sú štyri druhy príplatkovej masky. -
pradeda777 07.02.22 13:14
iu....ok...já bych bral červenou, ale to Tango přece jen moc "řve". Chtělo by to ale tmavší odstín. Třeba takový Karmín nebo tu, co jsem měl na MPS gen II. [odkaz]
Ale vypláznout další "balík" za individual colour to se mě opravdu nechce....a bílá se líbí i soudružce, tak není co řešit. Poslední 2 BMW byly také v bílé a i poslední Honda v AU byla bílá.... ;-) -
pradeda777 07.02.22 13:01
Leg....Ok.....abych nestál opodál (teď jsem se vrátil od zubaře, huba mě brní a ještě krvácím....přišel sem o 6 vpravo dole...kurwa... >:-[] Tož vydržela skoro 75 roků, tak bych neměl tolik nadávat... >:-[]
Já tipuju 45 kW.... ;-) -
iudex 07.02.22 13:00
A ja naivný som si myslel, že podpísaním objednávky Tvoj nekonečný výber skončil. But the show goes on and on... >:D
Nechaj masku v základe a nebudeš musieť riešiť, že ti zatmavia aj logo, ktoré nechceš. Biela je podľa mňa druhá najhoršia farba, hneď po čiernej, ale proti gustu...
Leg: jj, lištička rulez.
Inak na Tvoju spotrebu som fakt zvedavý, na jednej strane viem, že EV neznášajú zimu a záťaž, takže to asi pôjde hore, na druhej strane mám pocit, že si naschvál nastavil tie tipy na vysoké čísla a nakoniec nás prekvapíš, aký je ten baterkáč úsporný aj pod záťažou.
Leg 07.02.22 12:53
Thom: ale zapojiť si sa mohol, tie vaše nekonečné lištičky a logá tu tiež nikoho nezaujímajú a prečítame si o tom viac ako dosť. >:D
Ináč neviem, jedno logo také a druhé také ... ja viem, že naraz ich nie je vidieť, ale nie je to divné? u auta za dve mega? :-)
Takže zatiaľ (kua prehrabať sa tými paketmi bola fuška, neviem či som niekoho neprehliadol):
iudex 32
speedfred viac ako 36
wl 48 (pôvodne 36 ale nechal sa zlákať na elektroskeptizmus)
woody 55
Ešte niečo dorobím a bude vyhlásenie víťazov a odovzdávanie nevecných cien. Dovtedy stále môžete tipovať, ak sem teda ešte niekto chodí. >:D -
pradeda777 07.02.22 12:37
tms ...no jo. Ale takto přijdeš o hezký RS3 badge na masce. S paketem černé optiky víc než půlka RS3 badge je totiž začerněná.....Ale na druhé straně RS3 badge vzadu je pak v černé, což vypadá na bílé Gletscher moc dobře.
Ale vypadá to tak, že budou muset být obě ty věci a pak kruhy a RS3 badge dopředu se budou muset řešit přes náhradní díly. :-! Takže ne úspora, ale ještě nějaký ten peníz navíc.... ;-)
A vůz bude v Gletscher bílé.... ;-) >:D >:-[] -
speedfred 07.02.22 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu: teba to to nejako furt ťahá na ten sever Slovenska. Asi je tam krásne a sňah? :*)
Tak si nekupujte Avdy a máte po probléme s lištami a nárazníkmi :-( , je keď už čítam vyber farby tak nad Vami premýšľam. Asi to mám inak. -
Thomasino 07.02.22 11:22
Mimochodem koukal ses třeba na Mobile.de v Německu na auta u dealerů? Už jich tam pár je, tak vidíš různé kombinace. Ten celo-černý předek mají teda všechny, co jsem namátkově prohlédl. [odkaz]
Jen tady mě zaujala šedá limuzína se stříbrným paketem a stříbrnými koly, to se mi celkem líbí, ale hodí se to podle mě jen k této šedé Daytona :-) [odkaz]
Ve finále to není vůbec špatné v té modré s černými doplňky: [odkaz] [odkaz]
VIDEO: [odkaz]
Ale tady je šedá se stříbrnými nápisy a logy, dole ty vstupy vzduchu má ale v lesklé černé, tak já ti už nevím >:D [odkaz] A tady na videu i se stříbrnými koly, to u nás nejdou vůbec asi: [odkaz] -
Thomasino 07.02.22 11:08
"černé elementy" v předním nárazníku jsou prej jen ty vstupy vzduchu dole v nárazníku, viz. foto a červeně označení: [odkaz]
Ale to by ti měl umět snad prodejce v Kyjově vše vysvětlit, ne?? Bojím se, že když nedáš paket Plus, že to dole budeš mít jako jediné v matné tmavě šedé. Nechal bych si od prodejce vysvětlit, pak tu objednávku doladil a nechal si písemně potvrdit, že to je tak a tak, jak to chceš, aby pak nebylo sporů o tom, že ti to říkal. Tohle je tak debilně udělané, že tady fakt nevíš >:-[] 8-s A takto v červené s těmito koly a černými nápisy je to OK, max. pak koupit stříbrné logo dopředu: [odkaz] -
pradeda777 07.02.22 11:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
tms....paket černé optiky optiky plus:
- černě lakovaný lem mřížky chladiče Audi Singleframe
- černé elementy v předním a zadním nárazníku
- Audi kruhy v černé barvě
To by potom znamenalo, že tento paket bude nutnost při objednání položky přední spoiler v leskle černé barvě...ale...pokud si tu položku vybereš samostatně, tak tě to nenutí si také přikoupit paket černé optiky plus. Na obrázku i vzadu dojde ke změně ale kruhy zůstávají chromové. Takže prakticky člověk platí za Audi kruhy v černé barvě 8800.- ;-\
Ano, souhlasím....kruhy v předu vypadají líp v chromu. Už jsem to sondoval s prodejcem. Dá se to přikoupit a vyměnit. Ale bacha. I RS3 badge na masce vypadá líp bez paketu černé optiky. Pak by asi nejlepší řešení bylo....objednat jen položku přední spoiler v leskle černé barvě za 3000.- a dodatečně černé lesklé kruhy na zadek. Úspora cca 5800.- :-! Kruhy v předu i RS3 badge na masce by zůstaly as per standard. -
white label 07.02.22 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Ten ext. paket černé lesklé optiky se u nás debilně jmenuje "Přední spojler v černé barvě...".
A to plusko jsou jen černé kruhy vpředu/vzadu a nápis RS 3 vzadu.
Takže potřebuješ obojí. -
Thomasino 07.02.22 10:48
iudex - driftíky ?? No vida. Tak dojeď potrénovat za necelé 2 týdny v sobotu 19.2. od 14 hodin na Polygon do Hradce, je tam další akce: [odkaz] Budu tam zase na odpolední část od 13 hodin ( 3000 Kč ). Dá se tam pak přespat v nedalekém penzionu (vyzkoušeno): [odkaz]
Jako ty lištičky a pakety jsou ale v tomto případě důležité, Audi to má úplně debilně udělané a ještě hůře přeložené. A nechceš si objednat auto po slevě za 1,7 až 1,8 mega CZK a pak máš takový hnusný čumák v matném šedém plastu: [odkaz]
iudex 07.02.22 10:30
Popravde debata, či má byť lištička v spodnom nárazníku lesklá čierna, alebo matná čierna, to už asi ide cez moju rozlišovaciu schopnosť. Aby vôbec auto toľko hodín jazdilo, koľko sa vyberá jeho farba a lištičky. >:-[]
Ja som teraz moje auto využil na maximum vo všetkých smeroch a režimoch, kufor natrieskaný po vrch lyžiarskou výbavou, cesty so snehom či ujazdenými koľajami, občas nejaký driftík pre radosť, proste používal som auto na to, na čo slúži. :-) -
Thomasino 07.02.22 10:10
Paket černé optiky PLUS je prej jen loga a znaky v černé barvě. To znamená že záleží na barvě auta, aby to ladilo. Doufám, že tu nijakou bílou si rozmyslíš a zůstaneš u červené Tango ;-) Ale v obou případech bych tam i tento paket dal, aby to bylo všechno v černé. Na druhou stranu se mi to logo vpředu v černé nelíbí, tam bych ho nechal stříbrné. Ale to vzadu zase černé. Ale dokoupit dodatečně příp. jen stříbrné logo nebude takový problém. -
pradeda777 07.02.22 09:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl/tms....překlad z němčiny. Co dodat? :-(
Ještě stále nejsem moudrý z toho, jak spolu souvisí paket černé optiky plus a přední spoiler v leskle černé barvě. Vysvětluji si to tak, že pokud chci tu lesklou barvu na předku a na zadku, tak musím objednat i paket černé optiky? Jinak by potom stačilo objednat pouze tu položku přední spoiler v leskle černé barvě? -
iudex 07.02.22 09:02
« Re: Re: Re: Made in Japan
Leg: tak sa aj ja zapojím do tipovačky. Budem optimista a tipnem si 32 kWh/100 km. Vychádzam zo svojho úsporného benzínu >:D , ktorý včerajšiu cestu zo zasneženého Liptova (v ľavom po diaľnici, plus poskakovanie na jednotke v Ružomberku a okolo Strečna) absolvoval so spotrebou 8,7l na sto. -
white label 07.02.22 01:10
Th
Jo, je to exterier paket v lesklém (černém) provedení, který obsahuje (přeloženo z němčiny googlem):
"Přední spoiler v černé barvě s diamantovou síťovinou v lesklé černé barvě; ve sportovním, dynamickém designu; vpředu s velkými přívody vzduchu v černé barvě; Přední spoiler, boční lišty, vložky bočních prahů a vložka difuzoru ve vysoce lesklé černé."
Tou "diamantovou síťovinou" je myšlena mřížka chladiče zasazená do masky SF. A vložky (bočních prahů) jsou prolisy, které jsou v základu černé matné s tímto paketem černé lesklé, nebo mohou být v karbonu, o čemž v českém konfigurátoru taky není ani zmínka.
A nějaký český Pepík/Lojza to místo černého lesklého ext. paketu, nazval podle překladu pouhého začátku popisu celého paketu.
white label 07.02.22 01:04
Leg
V černé je RS3 opticky spíš sleeper, má blíž k S3, se všemi pro i proti.
I kdyby tohle (japonské) auto bylo ve stavu nového auta, tak dva a půl mega bych za něj prostě nedal. -
Leg 06.02.22 23:44
To sú tie výhody prémie: tieto výbavové ale aj technické nuansy a zákutia umožnujú objednať často horšie auto, než si myslíš. A niekedy si za to aj priplatíš. >:D -
woody-alien 06.02.22 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Thom: Dobrá investigativní práce :yes: ;-) Ne že by mně osobně to k něčemu bylo, ale na znalosti prodejce bych nesázel. A když už i ví, tak třeba neupozorní. -
Leg 06.02.22 23:31
No tak ste ma donútili sadnúť si ku konfigurátoru a nič lepšie ako toto som nevyprodukoval [odkaz] Čierna aspoň zamaskuje tie obrovské otvory a strieborné kolesá, zrkadlá a výfuky tomu dávajú trochu šťavu. Ak by zato stál zvuk príplatkového výfuku, strpel by som aj čierne koncovky. Nezaškrtal som skoro nič a 67000€.
wl: dnes už nové auto s feelingom týchto youngtimerov ťažko kúpiš, tak zachovalé kúsky nielen japoncov letia strmo nahor. BTW pamätám si, že nejakú final edition S2000 sa zúfalo snažili u nás predávať niekde v pásme 900000-milión sk a nikto to nechcel. To mohlo byť tak 2008 a ja som na to ešte vtedy nemal. -
Thomasino 06.02.22 22:56
Na českým konfigurátoru je to úplně debilně popsané. Prodejce by to měl ale snad vědět. Ten "přední spoiler v černé lesklé" za 3000 Kč je i výplň v zadním nárazníku dole a hlavně ta výplň masky. Když si to konfiguruješ na monitoru a ten obrázek nalevo dáš větší a napravo necháš jen úzký sloupec výbavy, a napravo změníš ty 3 položky s černými prvky, tak vidíš nalevo jak se to mění (a měníš si předek a zadek). Ty máš štěstí, že to nemáš zaplánovaný do výroby a máš možnost to změnit. Ten známej je z toho teď nešťastnej, že to bude v matné tmavé šedé a vypadat jako levná mrtka >:-[] >:-[] Je to důležitější položka než to PLUS s černými logy a nápisy (což navíc stojí výrazně více) a u toho záleží na barvě auta. -
pradeda777 06.02.22 18:54
tms...ok díky. Ale o zadním černém plastu není u této položky žádná zmínka. Píše se pouze o předním RS spoileru v černé lesklé barvě. Ale měl jsem tušení, že půjde o celou masku. Takže další 3 000.-, ale dobrá investice, jak se zdá..... :-! -
Thomasino 06.02.22 18:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Pradědo - teď jsme to samé řešili na FB. Ten "přední spoiler" je blbě přeložený a je to celý vnitřek masky v lesklé černé, jeden chudák to nemá a auto mu zřejmě nepůjde už změnit, protože se má brzo vyrábět a bude to vypadat s matnou mřížkou jako Social Edition >:-[] To samé vzadu dole ten černý plast je v základu v matné tmavé šedé, nebo tímto hodíš do lesklé černé. V německém konfigurátoru je to správně. Viz. následující 4 fotky pro tebe: [odkaz] -
pradeda777 06.02.22 10:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....tož jakási změna nastane, když v konf. zvětšíš obrázek vozu, zatickneš položku přední spoiler v lesklé barvě, vyčkáš změny obrázku a následně položku odebereš, tak přijde ke změně bez načtení obrázku. Změní se ale celá maska, což by nasvědčovalo tomu, že celá maska včetně bočních průduchů bude nastříkána v lesklé barvě. Proč píší přední RS spoiler je záhadou. Mrkni se na to v němčině. Možná že jde v tomto případě jen o špatný překlad do češtiny. -
white label 05.02.22 22:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Ten černý spojler vpředu je paní Kolombová/záhada od začátku.
Když ho tam dáš, tak se na konf. nic nezmění a ani na fotkách nikde není. 8-s
Tahle kola jsou lepší určitě. -
pradeda777 05.02.22 19:19
wl....looks like it....asi to bude ta ledovcová. Zredukoval jsem i výbavu na přání a přidal ty 360°parkovací kamery. Vrátil jsem zpět i kola s lesklýma ploškama, protože když je kastla bílá, tak se to vizuálně nebije.[odkaz]
Ještě zvažuju nabídku "přední spoiler v lesklé černé barvě", ale nevím přesně co to obnáší a jak to vypadá naživo.... -
white label 05.02.22 16:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Ideální sleeper super car pro tebe. Je to kur... rychlé, přitom nenápadné (k vůli sousedům), bílé, ...a má to 5 dveří a šíbr! >:D
P.S. Začínám věřit, že ta RS3 bude nakonec taky bílá... -
Thomasino 04.02.22 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Mě podmínka 9 měsíců nevadí! >:-[] Většinou prodávám nejdříve po roce (Leon Cupra, GTI Clubsport), nebo po dvou (Ateca, Golf Sportvan 2.5 roku), jen M240i šla po 8 měsících >:D
A co si ZASE objednal!?? -
woody-alien 04.02.22 18:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl: ;-) No nevím, abys nakonec nelitoval.
Jinak se tady řeší aktuální slevy/neslevy. Momentálně žádné auto neobjednávám, tak nevím. Ale objednával jsem v listopadu a to jsem se s trochou snahy dostal na 30% slevu z ceníkové ceny. ALE.
Za prvé - mám ve smlouvě pár podmínek, při jejichž nedodržení bych měl povinnost slevu doplatit. A jedna z nich by nepotěšila Thomasina - nesmím auto prodat dříve než za devět měsíců od pořízení. >:D ;-)
Za druhé - ceníková cena tohoto konkrétního auta je zjevně na slevy nastavená, takže si opravdu nemyslím, jakej jsem vyjednávací geroj. Za úspěch se dá považovat jenom těch pár posledních procent, co jsme domluvili.
A za třetí - raději se mě neptejte, o jaké auto vlastně jde. >:D >:D >:D -
woody-alien 04.02.22 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Leg: Pravděpodobnost toho, že to trefím, je asi stejně velká jako že vyhraju ve Sportce (obzvlášť když vůbec nesázím >:-[] ), ale co bych pro srandu neudělal. A jelikož o tom vím houby, přiznávám, že jsem mrknul na spritmonitor a prohlédl si ty největší "střelce", co mají s e-upem celkový průměr přes 20 kWh/100. Jejich průměrná (do dobití k dobití) maxima se pohybují i nad 35 kWh/100, kdy se dá předpokládat, že část z počtu kilometrů jedou i klidně.. Ty jsi v tomhle svém "úsporném" režimu jel celých 20 km....takže já si tipnu třeba 55 kWh/100. -
white label 04.02.22 15:36
pd7
Ten odstín červené na té druhé MPS znám a vašeho Yarise jsem taky viděl naživo, a za mě teda nebe a dudy. Ta červená na MPS byla OK.
Takže nakonec zase nejspíš bílá metla, jo...
Thomasino 04.02.22 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
S těmi stříbrnými lištami je to podle mě jak u kterého typu auta a samozřejmě dle barvy. U světle modré RS3 bych stříbrné lišty kolem oken nechtěl, tam spíše černé, protože jde o sportovní auto. Ale když jsem vybíral RS Q3, tak tam mi ta stříbrná maska, stříbrné lišty kolem oken a stříbrné kola k sobě ladily. A u mého Tiguana R se dá také vybrat, jestli necháš stříbrnou masku a máš stříbrné lišty kolem oken (plus zrcátka, střešní lyžiny, lišty na dveřích dole a nárazníku vzadu), nebo dáš Black paket, a máš masku uvnitř černou (ale stříbrný okraje) a černé lišty kolem oken (plus dole na dveřích a na nárazníku vzadu). Mě to s Black paketem hodně připomíná T Roc a přijde mi, že ty stříbrný prvky k té tmavě modré pěkně ladí, takže jsem to nechal ve stříbrné :-) Tady je pohromadě vidět oboje ;-) [odkaz]
- ale jak znám White Labela, ten by to dal do černé! >:-[] Jinak více fotek s Black paketem je třeba tady na Garaz.cz, protože ten jeden novinářský kus co byl tady v ČR ho měl taky (a měl jsem ho i já pak půjčený) [odkaz] -
pradeda777 04.02.22 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....na vysvětlenou....MPS...byly obě předváděčky. Bral bych tenkrát raději bílou, ale musel bych dlouho čekat. (I když ne tak dlouho jak budu letos čekat na RS3... ;-) ) Ta druhá červená MPS gen.2 byla přijatelnější, protože odstín byl tmavší. Řekl bych ...docela blízko tomu odstínu u Yarise. [odkaz]
Tango je přece jen o dost jasnější..."křiklavější"... ;-) Ale ne až nepříjemně.... ;-)
Gletscher White je stále ve hře a pomalu se stává favoritem.... ;-)
>[odkaz] -
white label 04.02.22 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Na německém konf. RS3 přidali možnost čtyř kamer za slušných 800,- euro, přičemž samostatná zadní kamera stojí 410,- euro (u nás 12.100,-).
P.S. Jinak za mě, být RS3 v té usedlé vínové ("červenohnědé", viz tvůj odkaz), co má soudružka na Yarisu, tak tragédie, to už pak raději tu bílou... -
Leg 04.02.22 12:04
Wl: uvidíme, či sa ešte niekto zapojí.
G5 v bielej, s červenou lištou a brzdami, s čierno-leštenými diskami a červeným károm bola na tú dobu priekopnícka kombinácia, ktorej to fakt sekne. Bohužiaľ, už sme ju videli toľkokrát, že výrazne stratila svoje čaro a na nové auto by som o nej ani náhodou neuvažoval. [odkaz]
Ja by som zvolil tú retro modrú z RS2 s tvojimi diskami a alu paketom (na ňom mi vadia strieborné lišty okien, zbytok vhodne dopĺňa čierne prvky, ktorých je príliš veľa). Keby som nechcel čakať o rok dlhšie, asi by som šiel do Daytony, aspoň na nej trochu zanikne ten čierny ksicht.
Ale ako správne píše Thomasino, nemám 2 mega navyše a aj keby som mal, tak si za ne nekúpim hothatch, tak ma to nemusí trápiť. >:D -
white label 04.02.22 11:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Ma3MPS jsi měl obě červené a nevadilo ti to, ne?
Takže ta bílá Gletscher je stále ve hře?
Mně se bílá "omrzela" tak nějak obecně, po té mohutné dlouhotrvající bílé vlně.
Takže za mně na RS3 raději to tango, než ledovec.
PS. Ale na G5 GTI je (podle mě) bílá dodnes nejlepší volbou, z toho mála, co bylo tehdy v nabídce.
Leg 04.02.22 11:08
« Tipovačka s e-up!om
Vidím, že zasa sa to tu točí okolo toho istého (farby), tak si dovolím vyhlásiť menšiu tipovaciu súťaž. Hlavným prínosom má byť rozšírenie povedomia o vlastnostiach a úskaliach našej “budúcnosti” a síce elektromobility. :-)
Začnem zoširoka, aby ste sa mali od čoho odraziť a aby som do toho vniesol trochu kontextu. Už som sem písal, že v teplotách nad cca 20 stupňov a v mestkej a medzimestkej premávke s minimálnimi jazdami po diaľniciach sa na e-up!e jazdí za cca 11 kWh/100 km, bez akéhokoľvek obmedzovania čo sa týka komfortu či dynamiky. V tomto režime sa dá pomerne jednoducho absolvovať 280 km trasa bez nabíjania a ešte pár km zostane, to mám overené. Bohužiaľ, pri so stúpajúcou rýchlosťou a klesajúcou teplotou spotreba strmo stúpa. Nedávno sa ale naskytla celkom dobrá príležitosť vyskúšať, kde je až strop. Tu je teda zadanie:
Je tmavá zimná noc, -5 st. a sneží. Cca 10 minút predtým, než prídem k autu zapínam kúrenie. Odomykám, spúšťam kúrenie naplno, takisto vyhrievanie sedačky a oboch okien, ometám karosériu a okná a po pár minútach si dávam dole bundu a sadám za volant. Vyrážam, prejdem pár stoviek metrov cez mesto a odbočujem na prázdnu diaľnicu. Tá je mokrá, sneží tak, že nie je obmedzená vidiťeľnosť, tak hurá plný a už to fičí 135 v obmedzovači. Zima, vnútri pekne teplučko, mokrá cesta, mierne sneženie, nedokonale ometené auto. Schválne si skúste tipnúť, aké číslo ukazoval indikátor priemernej spotreby po 20 km, než som dal dolu nohu z plynu… :-! :-) -
pradeda777 04.02.22 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....bílá je u mě ok. Poslední 2 BMW byla v AW, poslední Honda v AU byla v Championship White a tato Gletscher bílá vypadá ještě líp. Má modrý nádech a to se mě líbí. AW i CHW jsou spíš do žluta. CHW byla ještě víc do žluta než AW.
Nablískaná Tango RS5 v salonu looks great, ale jak dlouho bude great než mě omrzí.....??? Kdyby byla ve vínově červené jako Yaris [odkaz] ,tak té bych se nebál, ale s Tangem mám pořád obavy.....
Kola jsme již řešili a shodli jsme se, že se neshodneme..... ;-) [odkaz] -
white label 03.02.22 17:53
iu
Není to křída (viz 17:44), ale stejně soudit vhodnost odstínu podle podobných konfigurátorů nelze. Jasně, že RS3 nebude v žádné barvě ani zdaleka vypadat tak dobře jako 911. Prostě základ je obyč. 5dv hb, který by po výměně loga klidně mohla nabízet třeba i Škoda, což mimochodem o designu současné řady A3 tvrdí i moje žena.
Křídová na RS3, proč ne? Já zase pro změnu nechápu jak si někdo může dát na M2C SsO, když byla v nabídce parádní HhS. Proti gustu... ;-)
P.S. Tobě se třeba z těch výraznějších barev líbí ta žlutá Python, která mně se z nich naopak líbí nejmíň.
..."garage queen" byla načasována tzv. za minutu dvanáct. -
Thomasino 03.02.22 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Vlastně mě to zvyšování cen nevadí, když mám jedno objednané a staré není ještě prodané, takže mám vlastně jedno navíc >:-[] >:D Ale uvidíme, zda se povede, že to bude první auto co prodám dráž než jsem koupil >:-[] -
iudex 03.02.22 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Preboha nie, takúto kriedovú bielu na RS3 nikdy. Popravde 911ka je jediné auto, na ktorom tá farba vyzerá dobre, a to nie je zásluha farby, ale výlučne auta (911ka je ako chudá modelka, na ktorej hocijaká handra vyzerá dobre).
wl: všetci sme v rokoch 2017 až 2020 kúpili dobre. Problém je pri nás, čo tie autá normálne používame a budeme niekedy chcieť/musieť vymeniť, že síce dobre predáme, ale kúpime len za súčasné brutálne ceny. Pre Tvoju garage queen to neplatí, to bude jasná future classic, budúci navoňaný veterán a tzv. auto do truhly. ;-) -
speedfred 03.02.22 16:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Na predaj okrem jedného pána ma netlačí ništ, akurát mám z toho auta akoby strach. Nie z výkonu ale z toho okolo čo sme spolu zažili.
Neviem či by som niečo hneď kupoval po prípadnom predaji , tak ten Cayman GTS, A 110 či Supra by ma lákali na víkendovú kochačku.
Uvidime, tento sa wíkend asi rozhodne.