Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.02.22  15:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tms...zpráva... :yes: Byl jsem zvědavý, jestli jste "udělali" ty Pustevny, protože na TV ukazovali, že tam byl přes víkend velký šrumec. No, "vadné" koleno to vyřešilo za Vás.... :-! Tu Bystřici - Valmez jezdí i Label a byla mě taky doporučena. Já jezdím Luhačovice - Vsetín - Valmez. Přes tu Bystřici se mě zdá být hodně dědin a to nemám rád. Ale zkusit....to asi zkusím.... ;-)
    Na Skanzenu jsme se soudružkou už také byli, ale pouze na menší spodní části u řeky a tam jsme si dali i oběd. U Labela pak kávičku a kejčíček ;-) Viděli jsme tam i roubenku, kterou skanzenu daroval nějaký Labelův předek. Příště "uděláme" tu větší horní část.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.02.22  15:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Tak kámoš už dneska přebíral RS3, snad ji brzo uvidím na živo. Za mě ta zelená je moc, taky mi chybí vidtelná loga Audi, ale holt jsem už starý při.zdi.sr.áč >:-[] >:D [odkaz] (plus 2 foto)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.02.22  15:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

woody: ono dosť záleží, ako to auto používaš, ak chceš čisto pre seba či ako víkendovku, nie je problém ani RWD. Pre auto, ktoré jazdí denne, nezriedka zaskakuje za rodinný kombík a jazdí veľa do hôr, notabene ak má vyšší výkon, je RWD problém. Minule som obchádzal RWD 3er, ktorá sa beznádejne snažila pohnúť do len mierneho zasneženého kopca, ktorý predokolky dávali s prehľadom. Teda pri predokolke nie je problém, ale čisto zadný pohon (s motorom vpredu a nezaťaženým zadkom) je z hľadiska trakcie asi najhoršia varianta a RWD je na rodinné auto či zimné daily už obmedzujúce. [odkaz]
    P.S. speedfred určite bude argumentovať, že aj s 510k zadokolkou sa dá lietať po zasneženej Orave. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.02.22  13:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

iudex: Nechci to absolutně porovnávat, ty jezdíš do hor, já tady mám spíš rovinky nebo velká převýšení na krátkém úseku ale stejně končím někde v nadmořských výškách do 500, 600 mnm.

Dále samozřejmě rozdíl FWD-RWD, nicméně tuhle zimu už jsem si z jistých technických důvodů dostatečně zajezdil na sněhu i námraze se Swiftem. Na letních gumách a ještě k tomu letních, co už jsou na konci života. A i když těch 230 Nm není bůhvíco, tak při té hmotnosti auta se s tím taky nedá jezdit bez rozmyslu. A v případě GR86 nemluvíme o nějaký přemotorovaný, nevyzpytatelný bestii, takže z toho nemám žádné obavy.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.02.22  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

S tím RWD to do hor moc není, to je fakt. Takže si nech 340i a k tomu přikoupíš na víkendy (a jako investici ;-) ) ještě GR86 >:-[ Spotřeba pod 10 s R6 je dobrá, já se pod 11 dostanu s M2 málokdy!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.02.22  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Tom: na jar ten Rožnov určite dám.
    Ja som včera minul nádrž rýchlym preletom do hôr na skialp a späť, priemerná rýchlosť cez 120 kmh asi hovorí za všetko. >:D S ohľadom na tú rýchlosť je spotreba 9,47 l veľmi slušná. Inak mám pocit, že túto zimu celkom využívam xdrive a len sa utvrdzujem v tom, že čistú RWD pre daily car nechcem (takže GR86 prenechávam woodymu).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.02.22  11:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Tak hlásíme, že v Rožnově v oblíbené kavárně na náměstí je vše v pořádku, kafe je stále velmi dobré, zákusky také ;-) >:-[] Už se těšíme na jaro na zmrzlinu. Rádi jsme zase po čase viděli a pokecali s White Labelem. Pak jsme byli na procházce kolem Skanzenu, původní plán s výletem na Pustevny jsme museli odložit kvůli mému zlobivému kolenu. Na oběd jsme šli do Villy Rosenaw, je to sice poněkud dražší, ale jednou za čas když je ten Valentýn, proč ne. Vepř.panenka s hříbkovou omáčkou z Lišek a gratinované brambory byl přímo kulinářský zážitek (380,- Kč). Pak na kafe v Classics Sports Cars, kouknout zase na starý sporťáky: [odkaz] (a další 3 foto)
    Jeli jsme oblíbenou trasou přes Kroměříž, Bystřici a Val.Meziříčí. Ten úsek Bystřice - Val.Mez. přes Osičko mám moc rád!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.02.22  08:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Freddie....."ochrana"...možná dnes ještě ne, ale až ruští fašisté zaberou celou Ukrajinu a budete mít s nimi společnou hranici, tak potom bude všechno jinak..... :-! :-! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.02.22  08:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tms....hmmm..."lucky him"... :-( Já si ještě sakra počkám. Na mobile,de/cz bych si vybral už dnes. Nebyla by to sice 100% moje výbava, ale byl bych připraven ledasco oželet....třeba střešní okno... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.02.22  05:56

« leasing plastů v RS3

2x
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.02.22  05:55

« Re: leasing plastů v RS3

Sedan má ale lepšiu prdelku a pri olizovaní to je dôlezitý detail.
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.22  23:32

« leasing plastů v RS3

sf
    Na olizování plastů je snad jedno, jestli je to hb, nebo sedan... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.02.22  22:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

No myslím že není o čo stáť tou “ochranou”.

Tam u Vás majú aj RS3 v sedane? Len tak na čumendu a olízanie plastov.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.22  20:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Myslím že srpen nebo září. Ale měl tlačenku přes import.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.02.22  20:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Od nás z Kyjova je to do Kuchyně jenom kúsek (cca 60 km), tak to budeme chráněni taky... >:D
    Kdy borec RS3 objednával?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.22  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Aspoň jsou chránění !! Ono jde asi celkem o prd, nečekal bych mohutné létání... Nebo??
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.02.22  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tms....lucky him..... :-! Kdy objednával?
    V Trnavě oslavují to podepsání dohody s US ohledně letiště Kuchyňa..... ;-) >:D >:-[] Oni to tam mají kúsek.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.22  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Ty joo, vy taky furt něco slavíte!! >:-[] >:D
    OK, tak zkusíme jindy.. My tam asi jedeme tak jako tak :-)
    Praděda - tak kámošovi to v Brně už přišlo, zelenej žabák. Inspirace žábou Kambo je u Audi jasná!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.22  13:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Tom: zraz by bol fajn, dlho sme sa nevideli, avšak termín nevyhovuje, bude rodinná oslava. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.02.22  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Vylepšený Hyundai Ioniq 5 dostal nové akumulátory a digitální zrcátka Po stránce designu pak modernizovaný Hyundai Ioniq 5 nabídne nové možnosti kombinací, včetně nelakovaných černých nárazníků s černými ozdobnými lištami v kombinaci s projekčním LED osvětlením.

Vidíte, i Korejci budou mít černé ozdobné lištičky........ ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.22  11:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

iudex - jooo, to vypadá dobře :yes: A co takhle zítra malý výlet do Beskyd, v 11 hodin kafe v jedné vyhlášené kavárně na náměstí v Rožnově a pak výlet na Pustevny a na vyhlídku? My se tam na 90% chystáme. Dlouho jsem tě neviděl, vyvez rodinku na výlet ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.02.22  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Ok. Možnost výběru téměř všeho se za posledních 30 let značně rozšířila. Hodně do toho procesu v poslední době zasáhl internet, který umožnil lidem aby si z tepla domova mohli zboží virtuálně prohlédnout, popřípadě i objednat. Platí to i pro auta. No a pak je tu konkurence a zájem o zákazníka. No a co jiný zákazník....to jiné "chutě". Jeden má rád lesklé lištičky, jiný matné a další třeba žádné. Obchodník je chce ve svém zájmu uspokojit všechny a to pak vede k tlaku na výrobce, aby svoji výrobu tomu přizpůsobil. ALE. Protože
    přání jsou neomezená a kapacita u výrobců omezená, musí nutně přijít ke kompromisům. A proto Golf R a TR mají jen omezenou nabídku barev. Dá se to ale řešit v systému individuálních barev. Nevím jestli je ta možnost u VW, ale u Audi ta možnost je.
    Btw, mě se možnost konfigurace líbí, i když ve finále může někdy být poněkud stressující..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.22  08:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Súhlasím s Legom, možnosti nekonečnej konfigurácie sú niekedy kontraproduktívne a vedú k tomu, čo tu názorne predvádza pradeda. Nehovorím, že to treba vybaviť ako Japonci dvomi balíkmi a dovidenia, ale zase vyberať si zo 4 verzií prednej masky, to je na hlavu.
    Keď spomínam Japoncov, viete, čo by vzniklo, keby som zavrel na noc našu Ma6 a trojkový bavorák do jednej garáže? >:-[] Mazda 6 so zadným pohonom a 3,0 R6: [odkaz]
    To sa javí ako ideálny nástupca našej dvojice, japonská kvalita (a cena) skombinovaná s fúkaným R6 s 350k a zadok preferujúcim AWD. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.02.22  23:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Ďeda th: to je tak, keď máš možnosť si vybrať ako bude vyzerať odznačik a či budeš mať lištičky lesklé alebo matné, akej farby budú nitky na sedadlách, či budú svetlá s led alebo matrixom alebo laserom (sa divím, že v základe nie sú H7), tak potom máš celý sklad zas..tý lištami a maskami a na farebné plechy už neostal priestor.

Celý tento systém konfigurovania si auta do posledného detailu je stupídny. Kedysi človek k hothatchu dostal kolesá, trošku iné nárazníky, dve plaketky, výfuk a nazdar. A ako dobre tie autá vyzerali. Koho zaujíma, či má auto lesklú alebo tmavú masku? Ak majú matnú verziu pre social edition tak topku za trojnásobok nech dajú kľudne v lesku ale nech nenas..jú ľudí tým, že im doručia niečo čo nechceli iba kvôli tomu, že z nich chcú vytiahnuť ešte ďalšiu stovku. Druhá vec je, že to ľudia zbytočne prežívajú… človek to potom aj tak zaparkuje doma a už to nerieši.

Btw dnešná jazda v krásnom počasí, vedľa mňa na semafore zastavil 8g type-r v kráásne vydetailovanej čiernej, ale holy cow, v takom ufe by som sa normálne hanbil jazdiť.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.02.22  22:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Jen to omezení barev někdy nedává smysl, když pro nejvyšší model sníží počet barev. Viz. Golf R, kde se nedají vybrat barvy pro běžné Golfy a mimo odstíny černé a bílé se nabízí jediná barva, modrá Lapiz. Podobně u Tiguana R, kde si můžeš vybrat zase jen bílou, stříbrnou, 2x šedou, černou a pak už jen modrou Lapiz. Tady jsem měl tedy volbu jasnou, když nechci bílé, šedé a rozhodně ne černé auta...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.02.22  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tms.....v 21 století a s úrovní dostupných technologií by neměl být v lakovně problém nastříkat kastly jakoukoliv barvou nebo jejím odstínem. Problém je s koordinací přísunu potřebných barevných dílů (v sytému JIT) na montážní linku a s nedostatkem skladovacího prostoru jak ve skladech (u dodavate i v automobilce), tak i na lince. Navíc je potřeba řadu dílů rotovat, což je v případě barevných dílů další komplikace. Proto automobilky nabízí jen omezený výběr barev a za individuální barvu si nechají tvrdě zaplatit. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.02.22  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Th
    Tak tak... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.02.22  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Co furt máte s lištami, RS3 žádné nemá...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.02.22  20:35

S motorem je to jednoduché. Jsme skromní, spokojíme se vždy s tím nejlepším u daného modelu. Tam není co vybírat. S barvama je to horší!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.02.22  18:01

Žádné boční lišty, prolisy!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.02.22  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

wl....ok. Na ty boční lišty jsem se nedíval. Zajedu se na to zítra mrknout.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.02.22  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Vy by ste si mali naprv vybrať farbu, potom pakety s lištami a nakoniec k tomu dopasovať nejaké auto. A kľudne môže byť aj bez motora, to je tá posledná vec na aute. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.02.22  11:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

pd7
    Je to ext. paket, takže předek/zadek a boční prolisy v prahu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.02.22  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tms....no, změnili, už to mám i v upravené objednávce....ale...pořád je tam zmíněn jen předek a ne zadek....ale na nové předváděčce je v lesku i voštinový zadek. Tož su moc zvědavý jak to dopadne. Prodejce mě ujistil, že bude předek i zadek.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.02.22  22:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Iudex: neviem to vysvetliť, ale z nejakého dôvodu mi to vadí menej ako bobor na štvorke. Vlastne, zvykol som si na fl sedmičky, X7, jednotku aj iX. Len tie bobrie zuby stále nedávam. A vlastne si stále neviem zvyknúť na to, že u prémiového výrobcu si stále na niečo musím zvykať. ;-\

Thom: asi sem chodí niekto od Audi a už to nevládal čítať. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.02.22  21:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Praděda - tak už to Audi opravilo v tom konfigurátoru, s tou maskou v lesklé černé, díky tomu známému co to neměl objednané a na poslední chvíli měnili. Nyní se to jmenuje (místo předního spoileru):
    Voštinová výplň singleframe masky v leskle černé barvě (3000,- Kč) >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.22  12:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

iu....."horses for courses"..... >:D :-!
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.02.22  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Tak je čas mu ju nakonfigurovať so všetkými ozdobami a lištičkami >:D >:D , wooooody ju len pôjde zaplatiť.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.22  12:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

To je des. S prehľadom najškaredšie BMW. To radšej pozeraj "woodyho" GR86: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.22  12:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

New 2AT go go go....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.02.22  09:09

….všetko bude v starých dobrých koľajách keď je nejaké kupé a moto doma. :yes:
    Hmmmm, nechcená lyžovačka to by sa páčila aj mne. >:D
    Bol som sa posánkovať na lyžiach v Špindlerovom mlýne (prvý krát) a prevláda jemné sklamanie. O Slovenkých horách nemám nejakú super mienku (cena vs služby) ale máme to dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.22  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

woody: OK, to dáva zmysel. A súčasne týmto krokom smeruješ bližšie k tomu, čo v Tvojom prípade prorokujem už dlhšie: totiž že si jedného dňa kúpiš Toyotu GR86. :-)
    Ako píšeš obrovské 7 až 9 miestne MPV je silný argument na to, aby si nemusel mať aj druhé praktické auto a mohlo to byť kupé, nepraktické, zábavné a čisto pre Teba. :yes:
    Takže cestu si si vydláždil ideálne. A súčasne keďže GR86 sa bude predávať iba 2 roky, tak to zrejme ani nebude dlho trvať, kým tu zahlásiš, že vyberáš... farbu. >:D
    Ja sa tiež teoreticky s takouto myšlienkou občas pohrávam, ale zrejme ešte nie je vhodná doba, keď stále potrebujeme dve praktické autá. Minulý týždeň som neplánovane musel ísť na lyžovačku svojím autom a to som bol rád, že je to relatívne praktický sedan v štvorkolke; so zadokolkovým dvojdverákom ako je GR86 by som to nedal, priestorovo ani trakciou. Aj keď taká M240i by polovicu problému riešila (xdrive), priestorový problém zostáva.
    Ad moto a vetranie hlavy: tak každý podľa svojich možností, fred vetrá hlavu na brutálnej 1250ke, woody zvažuje vetanie hlavy na nejakej 600vke a ja musím vetrať hlavu iba na lyžiach šliapaním do kopca. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.22  23:21

sf: No, takový je plán. Tak doufám, že mi do toho něco nevleze a taky že to stihnu. PS: To tvoje větrání hlavy ale bude sakra jiný level... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.02.22  21:35

Tak ja som tiež kúpil mašinu na vyvetranie hlavy a občasný výlet.
    Ako ťa tu čítam tak bude časom nejaký kupé športiačik?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.22  19:55

sf: Já sice mám rád tvrdší hudbu (Motorhead ani moc ne), ale můj rozsah je hodně široký. Včetně Depeche Mode. V období kolem Black Celebration, Music for the Masses a Violator jsem je poslouchal hodně. Ale i v té době jsem ještě spíš poslouchal jistého Roberta Smithe nebo Jello Biafru. ;-) Docela mě baví představa, že by v reklamě na Golf nebyl Gahan ale právě Biafra. A ti různí milí lidičkové by si neprozpěvovali People are people, ale třeba Holiday in Cambodia nebo California Über Alles. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.22  19:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

iudex: Je to součást plánu "rozevřít nůžky". Nemít dvě auta, jedno více praktické a druhé méně praktické. Ale mít jednoho naprostého univerzála a druhé jenom pro sebe, žádný ohledy na počet dveří nebo kufr. Jenom jsem nejdřív myslel, že ještě dám nějaké MPV. Nabídka je ale tristní a o cenách nemluvím. A když jsem si pak vyzkoušel, jak variabilní je prostor v Proace (během chvilky máš volný střed auta, zadek auta nebo třeba jednu třetinu ale od zadku až úplně dopředu, přičemž to není dlouhé ani pět metrů a dá se s tím zajet i do podzemních garáží....tak jsem to prostě vzal. Plus samozřejmě ta sleva byla zajímavá.

Ono popravdě, Leon se dá s přimhouřením všech očí považovat za jízdně zajímavé auto jedině prázdné. Jakmile jedeš s pasažéry nebo nákladem, tak je to stejně na nic. A navíc sice nepodnikám v tom smyslu, že bych musel převážet nějaké zboží, ale nemožnost něco většího vozit mě už dost otravovala. Ani dětí víc už mít nebudu, ale velmi často je vozím s jejich kamarády na různé akce, kde se vozí bagáž nebo kola atd.

Na ten dnešní provoz stačí i ten dvoulitrovej nafťák a jsem přesvědčen, že na 90% cest ani nepocítím žádnou újmu stran dynamiky.

Ale jasně, zajímavější bude určitě výměna toho druhého auta...až k ní dojde. Plus pořád mám cukání na nějakou mašinu, nic krutého, nějakou pohodičku na vyvětrání hlavy.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.02.22  19:39

« Re: Re: Re: Milujeme Slovensko!

Wl: čo sa čuduješ, mňa keby nechali šoférovať niečo, čo nemá volant, tiež by som si musel dať “na odvahu”. >:D

Za mojich čias už boli depešáci retro, trochu som ich počúval, ale už to nebolo ono. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.02.22  19:22

« Re: Re: Milujeme Slovensko!

iu
    Jak píše woody, takhle občas nadává kdekdo, akorát se to běžně nevysílá v TV.
    Strojvůdce, který umí udělat z osobáku rychlík, to je jiný majstrštyk! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.22  19:18

iudex: ten koment jsem slyšel... >:D :yes: Na druhou stranu takhle v zápalu práce nadává kdekdo. Jenom by mě zajímalo, kdo to pustil ven. Tomu bych "poděkoval".
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.02.22  18:23

iu....se mnou byl na vojně v Jihlavě nějaký Merčiak a nadávat uměl taky "pěkně".... >:D Třeba to byl jeho otec nebo děda..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.02.22  17:49

« Re: Milujeme Slovensko!

wl, to je nič, hviezdou na Slovensku je aktuálne športový moderátor Merčiak a jeho koment na olympiáde: [odkaz] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.02.22  14:02

« Milujeme Slovensko!

[odkaz]
    >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.02.22  13:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

sf
    Jaký problém?
    Tak aspoň sundáš dépéháčko....
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.02.22  12:43

No relatívne zaujímavá cena aj keď stále vysoká. Čo mám ale info ten tento rok bude s novými moto asi stále problém a tak keď mi nesadne pôjde z domu a možno na tom ani “neprodělám”.
    Ostáva v CZ a bude na firmu, potrebujem rýchle presuny po stavbách a aspoň nebudem stáť v kolónach >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.02.22  12:01

sf
    Tak to asi byla i za zajímavou cenu...
    Budeš to mít na SK značkách?
    Fakt pěkná a bude pořád dobře vypadat, i za 20-30 let. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.02.22  09:22

Správné logo na mašině! Chválím :-) A gratuluji. Mě tam teda chybí 2 kola a pár válců, ale chápu >:-[]
    Depešáci nic. Motorhead jsem kdysi taky poslouchal, ale to bylo už dost tvrdý, spíše Metallica, Accept, Motley Crue, Iron Maiden, Judas Priest... Pak hlavně Pink Floyd, Nightwish, Rolling Stones, Dire Straits, Evanescence, ale klidně nyní i Queen, Mylene Farmer, Eric Clapton atd >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.02.22  09:04

fred: ja som bol depešák, aj ten Motorhead som len vygúglil, ale aspoň to viem, že woody bol práve v tom druhom tábore.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.02.22  09:01

Pozerám že tu je samý metalista (Motorhead), depešáci ništ? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.02.22  08:43

« Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

fred: moto vyzerá parádne, špeciálne v tej bavoráckej farebnej kombinácii. :yes:
    woody: a prečo veľkú dodávku/MPV? Podnikať už nepodnikáš a 9-člennú rodinu nemáš. Inak ale ako pozerám z hľadiska priestoru za peniaze je to asi výborná kúpa (resp. všeobecne táto kategória osobákov prerobených z dodávok je najdostupnejšia a pri postupnom vymieraní veľkých MPV asi jediná možnosť pre plnohodnotnú dopravu 7+ osôb).
    Inak k tej Proace som sa dostal cez Motorhead aj ja, ale Leg je rýchly ako blesk.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.02.22  07:58

Reálne fungľovka uplne nie ,ale z právneho hľadiska ešte áno (km a staroba). Je to dovezené z DE priamo od BMW.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.02.22  00:11

sf
    Krasavice! :yes:
    To je funglovka (vypadá tak)?
    Tak ať si s ní hodně užiješ!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.02.22  23:39

« Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

tutok je tak narýchlo : [odkaz]

Keď budem mať čas tak ju vypustím z kurtov a nafotím. A mám k temu aj 3x kufer.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.22  23:14

« Re: Re: Kvíz - nové auto

sf
    Kde je nějaká fotka tvého GéeSa? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  21:57

Ron: Přesně tak. Ani jsem úplně tímhle směrem nemířil, ale zalíbila se mi ta kombinace prostoru, mimořádné variability a ještě přijatelných rozměrů.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.02.22  21:51

« Re: Kvíz - nové auto

woody: vygooglil som si kto zomrel 28.12.15 a potom to už išlo samo - Lemmy - Motorhead - Ace of Spades - ProAce. Chcel som si aj overiť, či všetko ostatné sedí, ale nič z toho, čo som vedel, mojej teórii neodporovalo a tak som vystrelil. :-)

fred: no hej, ale to tvoje je veľká skriňa, ktorá predpokladám prázdna nejazdí. Ale v konečnom dôsledku si si tipol dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  21:43

sf: Ne, nemůžeš, ale už je to jedno. ;-)

Gratulace k mašině :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.22  21:00

Legacy byl rychlejší, ale taky bych to tipoval, kdybych si vzpomněl jak se ta japonská verze Spacetourera jmenuje...
    Jinak mě pomohlo to, že odveze více jak 5 lidí, dvoulitr a to, že tíhneš k dodávkách
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.02.22  20:34

WA: ja asi nemôžem hrať, všakže?

Elektro: vychádzal som z toho že ja mám 30kWh batériu a nedá to ani 100km a ten tvoj EV nebude na tom lepšie. Fakt som nikam nepozeral a len si tipol.
    Tak a a GS už je v garáži, moc do zbierky nepasuje keď to má len 100kW >:-[] nejaký podmerečný výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.02.22  20:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

wl....no právě....v Kyjově je objedná pouze jedna bílá Gletscher a na mobile.de/cz jich také není moc....tady objednávají velkou většinou zelenou a pár červených. Zelená je v základu bez příplatku a předváděčka je také zelená a je to také "nová" barva a "chytlavá" tak asi proto. Takže kdybych vzal tu Gletscher, tak bych byl docela výjimka.....ale ani s Tangem bych nešel se stádem.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  19:14

« Re: Re: Re: Kvíz - nové auto

Leg: Tak to bylo vážně rychlé.... ;-) :yes: Jen tak pro zajímavost, co pro tebe bylo nejsilnějším vodítkem ?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.02.22  18:58

Proace
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.02.22  18:20

Kia Sorento? Tak ta nee, ta má 2.2 diesel. Kodiak má taky jiný objem, jak benzín, tak diesel Navíc je trochu německý:-) Tak nevím..
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  18:17

« Kvíz - nové auto

A abyste se při čekání na svoje nová auta nenudili, připravil jsem jednoduchý kvíz, jenž by vás měl snadno a rychle dovést k poznání, která že to kreatura mi bude pár let dělat společnost. ;-)

1. Čekací doba 6-9 měsíců (to Vám fakt pomůže >:D )
    2. Odveze (legálně) více než 5 osob
    3. Logo na kapotě nepatří žádné německé ani francouzské značce
    4. Objem motoru 1997 ccm
    5. Pokud od hodnoty rozvoru odečtete výšku vozidla, dostanete výsledek 136,5 cm
    6. Ceníková cena této verze přesahuje 1 million Kč včetně DPH (u mě konkrétně o 47t)
    7. V názvu modelu najdete ukrytý odkaz na možná nejslavnější skladbu hudebníka, který zemřel 28.12.2015 v Los Angeles.

A to by mělo bezpochyby stačit. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  18:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

wl: Mohl jsem být druhý, ale díky woodymu... Sorry jako. >:-[] >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.02.22  18:05

« Re: RS3

Taky se ne nadarmo říká, že je dobré kupovat auta podobného typu tak jak je promuje na fotkách a videích automobilka ;-) Oni dobré vědí proč to tak mají. A taky se to pak dobře prodává >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.22  17:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Leg: Těsně vedle.... >:D >:D >:D Mno, nechal jsem se zblbnout týpkama ze spritmonitoru, kteří maj celkovej průměr bohatě přes 20kWh/100 a jednorázový klidně bohatě přes 30.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.22  17:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iu
    "...asi radšej solídna šedá metalíza než nevydarená výrazná pastelová."
    S tím samo souhlasím.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.22  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

pd7
    No vida, křída! Ta jiná kola by to k ní chtělo.
    Dovedu si představit vybírat si barvu podle toho jak se mi líbí a dovedu si představit zohlednit u toho i to, ve kterých barvách se prodává nejvíc.
    Ale naopak, pokud si skoro všichni berou (svého času) např. bílou, tak mě to logicky spíš odrazuje, než láká/přesvědčí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.22  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Leg
    Mohl jsem být druhý, ale díky woodymu... >:D >:-[]
    P.S. Úplně původně jsem chtěl dát 33, ale stejně ani to by mi na zlato nestačilo... a nic jiného, než zlato, mě nezajímá! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.02.22  16:35

Kapacita baterky je 36,8 kWh, pri spotrebe 55 nám vychádza dojazd 67 km, to už by bol dosť masaker. Takto je to 127 a to ešte spotreba celkom rýchlo klesala. Po zídení z diaľnice som šiel ešte obec-neobec ďalších 20 km a už tam svietila dvacka.

tom: no vidíš, a to si sa nechcel zúčastniť. >:D

iudex: presne tak, že je farba málo rozšírená je jednoznačná výhoda.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…