Thomasino 26.02.22 12:49
« VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?
Už jsou ceny na VW T-ROC R. Když jsem rozumně nakonfiguroval, tak jsem na 1.4 mega s dph. Přemýšlím, jestli je to hodně, ale asi na dnešní dobu přiměřené. Ale chybí mu ten nový aktivní diferák, jako má Golf R, nebo Tiguan R, či RS3. Takže rozdíl asi 320 tisíc na srovnatelný konfig Tiguan R je odpovídající podle mě. Takový o něco vyšší Polo R ;-)
Market - ztráta 8000 je hodně v pohodě na 3 roky, operák na Golfa nebo Leona 1.5 TSI by byl dražší! :-) -
speedfred 26.02.22 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Takto si tú "investíciu" obhajujem iba sám pred sebou.
Nútený si asi nebol predávať Cupru R, či áno? Ja mám tiež záujemcu na AR ale čo mi ponúka mi príde málo a zatial ma predaj netlačí bo mám ešte lízing cca rok takže si ju radšej nehám doma. -
speedfred 26.02.22 08:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Ron: plne chápem v akej si situácii pretože to poznám keď končí lízing a oni predstavia takéto lákadlo. Pritom treba robiť ešte okolo baráku....
Tiež som si QV obhajoval sám pred sebou ako investičné auto. :-) No holt máme trochu drahší koníček a niekdy premýšlam či by nebolo dať sa radšej na šachy.
Tom: ja mám napr. strešné okná rád a viacmenej to vždy objednám ak je to možné. Za tie 2 položky je to ale slušná lata. -
Ronault. 26.02.22 07:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Přesně jak píšete iudexi a Markete, množství aut určených pro ČR se vyprodá dříve než já se do něj posadím. A ano, je to auto pro zábavu, ale pro mě by to muselo přesto pořád, minimálně prvních pár let, fungovat jako daily car, tedy i na vyzvedávání dvou dětí ze školky, prostě člověk by se i omezil, ale třeba to vyzkoušet, jestli to vůbec půjde.
speed: no přesně, jak jsek uviděl cenu Pola, tak ve mě hrklo, protože pro mě to v podstatě znamená, že v květnu mi končí leasing, tak si možná vzít i nový menší a vyřešeno... samozřejmě manželka na mě lehce zděšeně kouká, jestli to myslím vážně, když jsme si řekli, že se blížící konec leasingu hodí, když chceme dělat terasu, zahradu a plot >:D ale já argumentuju, že je to investiční auto, stejně jako nakonec evidentně je i obyčejné Polo GTI >:D
Jinak v PL GR86.vyjde o 40000 Kč dráž, ale nápad je to dobrý. -
speedfred 25.02.22 16:06
« Re: Re: Re: GR86
Ron: možno by som sa pozeral aj v PL po GR86 (na poolizovanie plastov a sedenie) máš to predsa blízko, trh je tam veľký a autá budú možno aj skôr.
PS : pozrel som ceny jazdených P GTI a bol som doslova zhrozený. Na druhej strane dobre pre teba ak náhodou.
Tom: tá cena za Tigi R je už .....neviem ako to slušne napísať. Do * čo sa to stalo s tými cenami? -
pradeda777 25.02.22 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
tms.....klídek....žádná smlouva o vstupu nebo ne-vstupu bývalých států Waršavské smlouvy do NATO není a ani nikdy nebyla. Je to Putinova další lež. [odkaz]
Rusko udělalo v 90tkách hlavně velkou chybu, že nevstoupilo do NATO také a bylo by po problémech a ještě by z toho Rusové (hlavně ti obyčejní) měli užitek. Místo šílených výdajů na zbrojení, by mohli peníze jít k obyčejným lidem, kteří je tenkrát (ale i dnes) tolik potřebovali.
Thomasino 25.02.22 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Z tohoto pohledu to bude zajímavé. Německo se cuká k pořádným sankcím (už dříve blokovalo prodej zdraní na Ukrajinu z Estonska), díky závislosti na ruském plynu (přes 50%) a nahradit kapalným by bylo 3x dražší. Možná se GreenDeal odsouvá, nebo se prostě Ukrajina přenechá Rusku (což mi přijde hrozné), ale pak nevím kde se ta jejich rozpínavost zastaví (být Slovákama, skoro bych se bál). Nemluvě o tom, že tady teď budeme mít (i na Slovensku) desítky až stovky tisíc ukrajinců navíc. Kolegyni jeden zrovna dělá koupelnu, furt telefonuje a odpoledne jede asi přes Slovensko k hranicím s Ukrajinou, kam mu ženu a 2 děti doveze nějaký známý a pak si je odveze sem. Což naprosto chápu, choval bych se stejně. Nevím jestli Ukrajina požádala o vstup do Nato, ale jestli ano, na základě toho bych tam normálně poslal vojáky a letadla NATO a Rusko zastavil. Tohle si nemůže ten dement dovolovat. Samozřejmě je to riziko že to přeroste ve velkou válku >:-[] 8-s
Ale taky jsem někde četl něco o tom, že se kdysi dávno Británie, Francie a Německo zavázali ve smlouvě k tomu (po spojení Německa kolem roku 89-90), že se západní blok a NATO nebude přibližovat na východ k Rusku, nakonec je v NATO Polsko, ČR i SK. A Teď tam směřovala Ukrajina, takže obavy Ruska jsou tak trochu i částečně oprávněné. Ale doufám, že to byly nějaký FejkNews. -
woody-alien 25.02.22 10:49
« Re: Re: Re: Re: Re: GR86
iudex: Možná tomu, že tu s námi i nadále budou "normální" auta, přispějí samotní Rusáci. Už teď se to v médiích hemží hesly, že Green Deal skončil nebo se přinejmenším o hodně odloží. A stejný efekt to může mít na emisní limity u dopravy a celkově na to jednostranné elektrošílenství.
Jinak se tu o tom taky nechci šířit, ale to co si Putin teď dovolil, je jen důsledkem dlouhodobého ustupování ruským choutkám, včetně Krymu. -
Market 25.02.22 09:09
« Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Iu:
Mas pravdu. GR86 kvotu na 2022 nebude problem vypredat aj bez vyskušania. Preto su dileri majstri "svetla" a zlavy nedavaju.
Ak by som GR86 ja objednaval (co je pravdepodobne tak na 40%), tak ho objednam na jesen 2022 a bude aj zlava :-)
Inak, ja som TYGRa kupil bez toho, aby som v nom jazdil, iba som v nom sedel a videl tie nadsene videa vsetkych moto novinárov po celom svete.
A teraz si na neho pomaly uz zvykam... Aj vcera som si dal takmer jarnych cca 50 km :-) -
iudex 25.02.22 08:43
« Re: Re: Re: Re: GR86
Market: aj mňa to serie, ja stále hovorím, že Rusákov tie imperiálne dobyvateľské ambície nikdy neprešli a história potvrdzuje, že akonáhle majú príležitosť, rozpínajú sa všade. A ak im prejde Ukrajina, ich dobyvateľské ambície to len zvýši. Ale nechcem to riešiť na stránkach o autách.
wl: len ako som písal, tie showroomové autá prídu až o 7 až 9 mesiacov (možno u vás to bude rýchlejšie, ste väčší a zaujímavejší trh, ale tiež to bude ešte chvíľu trvať), takže Ron si bude môcť vyskúšať kompatibilitu svojho pozadia so sedačkou až potom. A to sa môže stať, že dovtedy sa kvóty pre ČR vykúpia tými, ktorí objednajú bez skúšania (a tipujem, že ich bude hodne). A s tým budú predajcovia aj operovať a robiť ramená, ako píše Market. Ale možno to nebude také horúce, ako ukazuje TYGR, ktorý mal byť len limitkou a nie je. Tak možno ani GR86 tu nebude len avizované dva roky a bude priestor aj na vyskúšanie pred objednaním. Ale skôr by som veril tomu, že minimálne tento prvý rok sa tých pár kusov pre naše krajiny predá skôr, ako vôbec budú k dispozícii predvádzačky, lebo v rámci toho hypu veľké množstvo ľudí objedná bez vyskúšania.
Thomasino 24.02.22 23:23
« Re: Re: Re: GR86
Trošku mimo téma GR86. Dneska jsem se stavil podívat ve Svitavách na jednu skladovku Tiguana R v modré, když jsem jel kolem. Zbytečně našlapaná výbavou, ale když jsme se s prodejcem bavili, tak se prej takto našláplé prodávají lépe. Na mě teda přehnané. Jinak přiznal že panoramatické střechy vržou a snižují tuhost auta.. Co jsem si ale všiml až dneska, že když to má Black paket, tak kolem oken sice zmizí stříbrné lišty, ale ty černé nejsou lakované, ale normálně matné gumové :'-( U auta skoro za 2 míče? [odkaz]
Jinak malé SUV kupé Taigo pěkné z venku, ale uvnitř samé tvrdé plasty jako dříve T-Roc :-( -
Ronault. 24.02.22 22:53
« Re: Re: GR86
Situace je děsivá, hlavně při poslechu rétoriky Putlera jeho 141 milionu poddaných...
Nicméně, pojďme raději na GR86. Přiznám se, že mě cenovka natolik rozhodila, že jsem se díval za kolik se prodává Polo, které dnes bylo na první garančce (6 086 Kč za v podstatě jen výměnu oleje a kabinového filtru 8-s , budiž pochválen levný Citroen), což mě opět položilo, jak může být dvouleté auto drahé a v podstatě jedno jediné na prodej v ČR... :-O Nicméně pokud bude dodávka za 7 až 9 měsíců jen na showroom všude a nepůjde jej vyzkoušet, zároveň bude omezené množství, tak je to docela problém... už jsem zmínil jinde, že bez vyzkoušení třeba kompatibility sedadel a mé Evropské zadnice, si moc nedokážu představit 8-s -
pradeda777 24.02.22 13:17
« Re: Re: GR86
mkt...tak tak...maringotky se pohly směrem na západ. Zanedlouho budete mít zase společnou hranici s Ruskem. Vy, ale na rozdíl od Ukrajinců, máte velkou výhodu v tom, že jste členy NATO. Ale pro jistotu, byste měli začít "zajišťovat" všechny vlastizrádce (patou kolonu), kteří by vám mohli v blízké budoucnosti napáchat spoustu škod. :-! -
iudex 24.02.22 11:44
« GR86
Len tak pre porovnanie som si nakonfiguroval 2er kupé ako alternatívu k GR86. A najskromnejšia konfigurácia (230i RWD, M Sport) mi vychádza na 48471 eur:
Ten dramatický cenový odstup od GR86 potvrdzuje, že to fakticky nebudú konkurenti. Alebo inak, ak by som chcel dostupné zadokolkové kupé, je GR86 bez alternatívy. Pri 2er už by som rovno priplatil za šesťvalec, rovnako vybavená M240i mi vychádza na 56t:
Ten cenový odstup R4 vs R6 je teda necelých 8t eur a to je prijateľné za 129 koní naviac, šesťvalec a xdrive; príplatok za R6 pri 3er je až 12t eur. -
iudex 24.02.22 11:35
« GR86
Len tak zo zaujímavosti som oslovil miestne dílerstvo Toyoty ohľadom GR86. Práve dnes objednávajú svoju GR86ku, vraj je dodacia lehota 7 až 9 mesiacov. 8-s A toto ich auto nebude predvádzacie, len showroomové.
A čo sa týka ceny, absolútne žiadna zľava, rezolútne cenníková cena. Ale to sa pri tej solídnej základnej cene a pri tom záujme asi dalo čakať. ;-\ -
Thomasino 23.02.22 09:52
« Re: Re: Re: Woodyho sen je tu
Na GR86 se chystá hodně lidí a hodně to má již objednané. Včetně Jakuba Rejlka z Fasteru. Myslím, že spíše bude problém nějaké sehnat pak. Nějakou hromadnou objednávku dělá Jedetoshop např. Taky bych volil vyšší výbavu, už kvůli sedačkám.
Jinak s novým autem vždy vybírám druhé kola na zimu, to jooo, dříve to bylo na okruh, ale na to už prdím, rukavice jsem pověsil na hřebík >:-[] -
iudex 23.02.22 08:11
« Re: Re: Woodyho sen je tu
woody: nie, Tom už postúpil do ďalšieho levelu, on hneď po kúpe auta objednáva druhé. >:D Ale ono aj základ by sa dal, má všetko podstatné, ako píšeš gumy sa dajú vymeniť, 18ky ani alcantara nie sú nutné a pri kupéčku, ktoré nebude jazdiť denne, zrejme ani to vyhrievanie a za 850t + farba je hotové auto, ktoré nemá (a nebude mať) na trhu konkurenciu.
Inak aj podľa debaty na hlavnej sa javí, že GR86 s tou cenou oslovila viacerých a myslím, že to bude v rámci petrolheadskej komunity hit. A podľa prvých recenzií sa javí, že zaslúžene. Naviac s tou plánovanou dobou výroby len 2 roky to bude future classic. Takže kľudne sa húp ešte nejaký čas, ja verím, že "do roka a do dňa" bude mať Swišť športovejšieho nástupcu. :-) A možno predbehneš aj dedovu RS3. -
woody-alien 22.02.22 23:55
« Re: Woodyho sen je tu
iudex: Viděl jsem na home page, že se pro rozhodování používá nový výraz - houpat se. Takže ne, neobjednávám, houpu se. ;-) Ale to jsem věděl, že to nepůjde ráz na ráz. Mimochodem mě pobavila debata o tom, jak raději rovnou koupit Executive, že přece nekoupíš nový auto a nebudeš hned měnit gumy. Ano, zní to logicky, ale Thomasino by se nám vysmál, ten gumy mění první a hned následuje podvozek a brzdy. >:D -
Market 22.02.22 12:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Woodyho sen je tu
iu: Ano, v zime s tym moze byt zabava. Ved tu v okoli sa ich cez zimu uz aj par pootlkalo. Mal som minimalne dva telefonaty, aku mam SPZ, lebo to videli tam a hentam naburane :-)
SF: Ja som zatial mal cipnutu iba Octaviu 1.9 TDI a tam to bolo citit dostatocne. Ale podla tohoto (aj ked cip inej firmy) je to zda sa fajn.
iudex 22.02.22 09:59
« Woodyho sen je tu
Woody, je to tu, GR86 u vás za 850t Kč: [odkaz] Už objednávaš? ;-)
Český cenník: [odkaz]
Ale kým v ČR sa splnil sľub Toyoty, že GR86 bude lacnejšia, ako GR Yaris (850 vs 899t), tak u nás ako obvykle je to inak a GR86 začína cenovo až nad Yarisom, od 33990 eur.
A ako pozerám výbavu, tak síce základ nie je zlý (samosvor, autoklíma, LEDky), ale určite treba vyššiu výbavu Executive, kde sú 18ky so slušnými gumami (Pilot Sport 4 oproti eko-gumám Primacy v základe), alcantarové sedadlá s vyhrievaním. Takže cena 920t Kč (u nás 36390 eur). -
iudex 21.02.22 14:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S8
Tom: pozeral som, koľko sa na Slovensku minulý rok predalo Caymanov a nie je v tabuľke žiaden. Ale je tam 11 Boxsterov, tak možno to dali spolu (asi že rovnaká rodina 718). Takže si nemyslím, že tých 28 záujemcov o Cayman GT4 je moc reálnych, skôr taký psychologický tlak predajcu. Pre dokreslenie na SK sa predalo 35 911tok a 27 Taycanov (to je fakt dosť vysoké číslo, viac ako Panamer). -
Thomasino 21.02.22 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: S8
Samozřejmě 718 :-) Překlep. Chce objednat GT4 RS, ale nejsou kvóty, nebo nemohou v dané zemi objednat, protože mají prodaný málo elektrických Taycanů >:D Na Slovensku mají mít 5 ks, se zelenými emisemi jsou na tom dobře (asi tam jezdí hodně Taycanů), ale na těch 5 aut mají prý 28 zájemců >:-[] >:D Kupodivu nepomáhá, že má už GT4 a Spyder :'-( -
iudex 21.02.22 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: S8
Porsche 917 Spyder? Nie je to proste 718 Boxster?
Lebo pod 917 Spyder mi našlo toto: [odkaz]
A 918 Spyder si asi tiež nemyslel: [odkaz]
wl: to tvrdím ja, oranžová sa mi dlhodobo páči, teda ak nie je moc divoká a to Papaya nie je. Ako mne sa páči aj Karminrot, to by bola moja druhá voľba. Ale oranžová je jednak nová a teda neopozeraná a tiež je to štandardná metalíza, na rozdiel od drahej karmínovej.
EDIT: tak už som sa zorientoval, je to 718 Spyder: [odkaz] -
Thomasino 21.02.22 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: S8
Jinak v sobotu jsem byl zase zablbnout na Polygonu v Hradci, tady 3 fotečky a hlavně se stavil známej s Porškou 917 Spyder 4,0 s pěknou matnou fólií a Akrapem, pěkný vozítko! >:-[] [odkaz]
Jsou na tom plastický nápisy Rothmans, jako má barevně na Caymanu GT4, ale je to vidět jen zblízka a na fotkách skoro vůbec. [odkaz]
Thomasino 21.02.22 12:57
« Re: Re: Re: Re: S8
Taky by byl o hodně dražší než Tigi-R, politicky méně korektní (to by mě v práci sežrali), z tohoto pohledu obyčejná značka jako VW je vhodnější :-! Jediný problém budu mít asi se sedačkou s krátkým sedákem, ale časem kdyžtak koupím v Polsku nějaké S-Line sedačky Audi a vyměním a bude klid >:-[] >:-[] -
iudex 21.02.22 12:46
« Re: Re: Re: S8
Oranžová papaya, za mňa jasná voľba z tej ponuky na Macana. Oživí to auto a zároveň nie je krikľavá, za mňa krajšia (a lacnejšia) alternatíva ku Karminrot.
Ale inak o Macane s 2,0 (notabene T) si myslím to, čo som písal na ACZ, za mňa proste Macan má mať V6, s R4 je to taký drahý mainstream a rozhodne to nebude konkurent pre ostrý Tiguan R. -
Thomasino 21.02.22 12:04
« Re: Macan T
No s barvou bych zase chvilku ladil a vybíral, tohle byla první volba z toho mála co tam je. Nejraději bych Carmin Red, ale nevím jestli by se mi chtělo vypláznout dalších 40 litrů >:-[] Spíše bych je dal za 21" s označením 911 Turbo, takové chci mimochodem pak na Tigouše :-) [odkaz]
Možná bych šel do té oranžové, ikdyž jednu podobnou barvu doma máme: [odkaz] Nebo bych skončil u Carmin Red (foto za tím). Ale stejně se mi ten nový čumák líbí méně než dříve. Vadí mi moc té šedé dole uprostřed. Možná k tmavší modré to ladí lépe.. -
Thomasino 21.02.22 11:35
« Re: Farbičky
Sakryš, to nemohli toho Macana T představit o půl roku dříve? To by mi smysl dávalo >:-[]
Výkonově bych to přežil, ikdyž je to "jen" čtyřválec a o 60 koní slabší než Tiguan R a nemá ten nový diferák. Ale podvozek nově naladili a nyní více preferují zadní nápravu. [odkaz]
Jinak koukám, že u Audi stále frčí kombinace tmaší modré a stříbrných prvků ;-) [odkaz] -
woody-alien 18.02.22 19:24
« Re: Re: Re: Re: Kemora vs Nardo
pd77: Nejdřív si připlatím za exteriérový paket, aby to nevypadalo jak social edition...a pak to radši ještě zmáknu fólií, aby to nevypadalo tak blbě. >:-[] A zatímco Alfisti by SPZky nejraději zakázali, protože jim hyzdí předek auta, tak Audisti se k SPZkám modlí, aby jim ten předek vylepšily. >:D -
Leg 18.02.22 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší setkání se zelenou žábou :-)
Dědo, tá červená RS3 vyzerá parádne. Škoda, že je to len skica, a namiesto tohoto sa do výroby dostala čierna tlama. A aj nečierne odznačiky tomu celkom pomáhajú.
Label: Samozrejme tam mala byť GT silber. Zrkadielka mám tak 50:50 a čierny paket som “nebral” kvôli výfuku.
Ja som v 991 či 992 ani nesedel, tak nemôžem povedať, čo je lepšie. Vizuálne ale v takmer všetkých verziách 991. Musím ti dať po čase zapravdu, že 992 je tak trochu tlstá berta, na GT3 sa mi nepáči predok a minule okolo mňa prešlo Turbo S a mal som pocit, že okolo ide cirkus. Celkovo za mňa vizuálne topka 991.2 GT3, asi touring (a samozrejme erko)
Otázka je, či je v tomto prípade možnosť voľby správna. Ja osobne by som sa nevedel rozhodnúť medzi automatom a manuálom a som si istý, že by som svoju voľbu spätne intenzívne prehodnocoval. A možno oľutoval. :-) Na druhej strane ten, čo si to auto reálne kupuje asi vie čo chce a potom to, že si môže vybrať je super.
TYGR ostáva doma alebo za 2-3 roky pôjde aj on?