Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.03.22  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Z Hodonína do Kyjova to mám kúsok :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.03.22  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

tms.....no, lesklou masku nechám. Stříbrné kruhy s paketem černé optiky nelze. Jedině později vyměnit přes ND. Už jsme to řešili s labelem a ten podotkl, že borci které zná a něco takového plánovali, nakonec zůstali u černých kruhů. Dám tomu čas a uvidím... ;-) Do Tanga už (asi) nepůjdu, i když na první pohled na fotkách v plném lesku vypadá moc dobře. Chtělo by to vidět naživo. Nechcete přijet do Kyjova na presso?.... >:D Červené prošívání na sedadlech se mě líbí, ale jde pouze s kůži. A kůže je pro mě... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.03.22  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Praděda - do Brna známému dorazila další RS3, tentokrát v červené a nemá tam tu černou lesklou masku. Neviděl jsem na živo, prej to není tak hrozné, není to úplně obyčejný plast jako na GTI dole v předním nárazníku a lépe z toho asi půjdou mouchy. Já bych tam ale nechal určitě stříbrné kruhy nebo je nalakoval na střední šedou. Takže v Brně a blízkém okolí 50 km už jezdí 3x zelená a 1x červená - jen co známe :-) Tady plus dalších 5 foto: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.03.22  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Freddie....vpředu má být motor a ne kufr. I Škoda to už dávno pochopila, jen Porsche je pořád zamrzlé v hluboké minulosti...... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.03.22  17:45

« Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Keď ja som ti nikdy nemal nadanie na slohové práce (preto tu není ani QV na MACZ).
    PS: k tomu bola nová A8 50tdi ako auto na rohlíky >:D
    PS: najviac si ten 5-dňový výlet odskákala pečienka (játra)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.03.22  17:41

« Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Fred: "hlavne po víkende strávenom za volantom v GT3 RS na okruhu"
    Tak kde je nejaký report? Ty si len tak odletíš do Barcelony, jazdíš na okruhu na jednom z najlepších okruhových áut na svete a nič k tomu nepovieš? :-O :-O
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.03.22  17:35

« Re: Re: Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

ja sa z toho chlapa pos,erem, ten predný kufor je krásne prístupný hlavne pre menších ludí. A keby si mal v kabíne aj ochranný rám tak tam môžes zavesiť igelitku s nákupom. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.03.22  17:32

...duplikát
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.22  17:30

pd7
    "Chápu", další pár dveří na odložení bundy/kabátu... 8-s
    P.S. To si můžeš dát i do kufru vpředu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.03.22  17:13

« Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

wl....911 Turbo S....palec nahoru za střešní okno, ale jinak....pro mě auto na howno, protože tomu chybí ještě jeden pár dveří....... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.03.22  17:08

« Re: Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

Áno bol by som max spokojný aj bez panorámy.
    Dnes som na to video natrafil a musí to byť fajn povozenie (ako asi všetky 911), hlavne po víkende strávenom za volantom v GT3 RS na okruhu.
    Turbo musí byť fakt "mazec".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.22  16:37

« Re: GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

iu
    Skoro ses trefil (nějaké to GéTé i eSko je tam taky), hlavně vědět generaci... >:D
    Borci z UkažKáru jsou na větvi z 911 Turbo S (mimochodem v Kreide, včetně pásů, prošití a okraje ciferníku otáčkoměru), nechápou trakci, prostě motor vzadu + awd:
    [odkaz]
    P.S. A má to i panoramu, děda i speedfred by byli spokojení.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.03.22  11:46

« GR86 a.k.a. duchovný nástupca Porsche

pre woodyho: tu je test GR86 a totálne ju vychválili v zmysle: všetky nedostatky predchodcu odstránené, hovoria o duchovnom nástupcovi Porsche 944: [odkaz]
    Tiež pekné porovnanie s predokolkou GGTI; človek má fakt chuť si ísť jednu objednať. >:D
    wl: keby si mal človek pamätať každú výbavovú fičúru každého Tomovho auta... Ja som rád, že si pamätám, že Ty máš 911 GT3 RS. >:D >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.22  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iu....musel bych to řídit já, abych tomu věřil..... ;-) >:D >:-[] (Ale bez mučení se přiznám, že když jsem jezdil okruhy, tak jsem preferoval FWD).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.22  19:28

« Re: Re: Re: Re: RS3

iu
    Thomasino si přece připlácel za lepší/větší brzdy na M2C..., jsme to tu i párkrát řešili.
    Tak mladý člověk a tak krátká paměť... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.22  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iudex - mám tam stále seriové, ale příplatkové, větší brzdy 400mm se šestipístky (mimochodem výrobce Brembo) a na okresky a podobné malé okruhy úplně v pohodě. Je to první eMkové BMW, které z výroby slušně brzdí (podle mnohých). Ale pár lidí je utahalo i na okreskách, ale tam to bude rukama, teda spíše nohama >:-[] Jsou fakt velký, je třeba je nejdříve trochu ohřát. [odkaz] / [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.03.22  15:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

deda: je to možné, ale väčšiu výpovednú hodnotu má, ak to testuje ten istý šofér v rovnaký deň, ako je to vo videu. A keďže RS3 bola podstatne rýchlejšia v priamke ako M240i (0-100 km/h aj 100-200 km/h, viď AutomannTV na YT), znamená to, že na okruhu, v zákrutách musí mať podvozkovo navrch bavorák, keď dokázal ten deficit vo výkone a rýchlosti stiahnuť.
    Tým ale nechcem povedať, že máš zrušiť objednávku RS3 či nebodaj zmeniť farbu na nejakú rýchlejšiu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.22  15:18

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iu.....z diskuze pod videem....Uwe Sener already did 1:57.3 for the RS3 in Sport Auto 1/2022.....
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.03.22  12:36

« Re: Re: Re: Re: RS3

Tom: výborné fotky, fotograf umí. Inak Ty si menil aj brzdové kotúče? Lebo tieto obrovské taniere nie sú séria. Čo tam máš?
    Aj ja budem musieť v blízkej dobe meniť brzdy, ale len platničky, už mi začínajú pískať.
    Tu je track-duel RS3ky a M240i na Hockenheimringu: v podstate identický čas, rozdiel jediná desatinka (čo je úspech M240i, keďže je slabšia a nejde o plnotučný M model): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.03.22  21:33

« Re: Re: Re: RS3

Včera jsem si byl zase trošku zablbnout v Hradci, ke konci jsme dělali nějaké jízdní fotky s driftíky, kdy byl fotograf v otevřeném kufru hatchbacku, budou z toho pak skvělé fotky. Tady první 2 super fotky, plus nějaké další, jako třeba skupinka 5x M2 (2x CS) atd..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.03.22  20:19

« Re: Re: RS3

wl.....ano, ta zlatá na RS3 je jiná....taková mdlá bronzová... ;-) Nevím jestli Audi nabízí možnost individuálního laku na kolech... asi ne. To co vidíme je asi dílem nějakého AM úpravce.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.03.22  18:22

« Re: RS3

pd7
    Ale to je úplně jiná zlatá (žlutá), než na té černé RS3.
    Teď jsou trendy odstíny ve stylu neodymu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.03.22  09:49

« Re: RS3

Tady klasika.....myslím, že to byla jedna z prvních vlaštovek .....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.03.22  21:09

« RS3

pd7
    K těm zlatobronzovým kolům může být jakákoli neutrální barva, černá, bílá i šedá, včetně stříbrné...
    I některé odstíny zelené a modré.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.03.22  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

wl....ještě aby mě někdo nutil.... >:-[] Já si je objednal bez nucení. Ale nemám zlatá kola... >:-[] Černá nebo tmavá kastla a zlatá kola ok....ale viděl jsem i bílou M2C se zlatýma kolama a šlo to. Ale všechno bez červených třmenů.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.03.22  12:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

pd7
    Žádná tragédie to není, ale hlavně tě nikdo nenutí připlácet si za červené třmeny... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.03.22  17:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

wl....to jo...ale ty červené třmeny s touto kombinací nic moc.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.03.22  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

pd7
    Ta zlatobronzová kola vypadají minimálně o level líp, než ta černá...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.03.22  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

RS3 Black with gold wheels? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.22  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

w-a....jiná země....jiný mrav a jiná kuchyň..... ;-) >:D >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.03.22  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

pd: Zase málokteré auto se může pochlubit, že má tolik odkládacích prostor......v exteriéru. >:D Tohle "vícestupňové" spojlerování ve výsledku znamená, že to má víc fochů než lecjaká skříň z IKEY. >:-[]

Za mě je to děs...obvykle netrpím představou, že bych se měl stydět za jakékoliv auto, ale tohle je vzácná výjimka. A může to jezdit jak chce. Umravnění designu nové C-TR je rozhodně krok správným směrem, i když (jak trefně poznamenal white label) minicirkus Trumpeto >:D zůstane.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.22  15:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

tms....no ono teď víc záleží na šíleném Ras-putinovi, co si budu kupovat.....může to být i ten Yaris Cross, ale to až v Austrálii..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.22  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

CTR se 3 spoilery......."a není to málo ?", řekl by Jára Cimrman........[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.03.22  11:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

pd7
    Někteří si minulou CTR koupili i přesto jak vypadá.
    Věk bych do toho obecně netahal, viděl jsem v ní víc seniorů, než juniorů a třeba můj syn by si ji nekoupil právě kvůli lacinému/kýčovitému designu, ale on nenosí ani kšiltovku kšiltem dozadu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.03.22  10:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

To nedává smysl, mít k jedné předokolce RS3 (já vím, akoro čtyřkolka) druhou předokolku a zase hatchback. Raději si kup na pohodlné ježdění ten Yaris Cross, nebo Corrolu Cross apod. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.22  09:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

tms.....souhlas...u mě ideálně nějaké menší nenápadné rodinné kombi (bílá RS3 s černo-červenou střechou... >:D ) a k tomu CTR coby "rohlíkový express" a na kratší "výpady" do okolí..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.22  09:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

iu....tož nevím, pro některé "starší prďole" byl ten poslední design možná "difficult to swallow", ale prodával se dobře. Což by naznačovalo, že opravdoví "petrolheadi" s tím problém neměli. Pokud si ale Honda marketing people spočítali, že ten nový design "pro prďole" bude víc profitable, tak je to jasný. Jestli bude nový CTR opravdu vypadat tak jako v Tvém odkaze (a bílá... ;-) ), tak bych také měl zájem...(rohlíkový express.... ;-) ) Jen připomínám, že Honda výrobu vozů v UK ukončila a CTR se budou dovážet z Japonska. Což, co se týče kvality bude plus, ale co se týče dostupnosti na trhu to bude asi naopak..... podstatně horší.... ;-\ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.03.22  14:48

iu
    Ta nová Honda CTR vypadá nadějně..., žádný cirkus Humberto, jen vzadu dole minicirkus Trumpeto.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.03.22  14:41

pd7
    U nás jen 5,2°C, ale pocitově na nule! :no:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.03.22  14:37

dedo: A vyžadovala to dôvodne. Pretože všetci síce uznávali, že CtR je jazdne kráľ HH, ale reálni kupujúci ho odmietali pre ten pubertálny dizajn. A čo je pre automobilku dôležitejšie, platonické uznanie ľudí, ktorí si ho ale nekúpili, alebo skutočné predaje a peniaze?
    Ak niečo v Honde veľmi nepos_rú, tak CtR bude stále špička medzi HH a naviac už dizajn nebude prekážkou kúpy. A ja budem jeden zo záujemcov. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.22  14:28

tms....designový záměr u posledního CTR byl provokovat. A to se povedlo na 1. Tento nový už provokovat nebude. To je jasný. Já si myslím, že je to škoda. Protože tím nový stylem, se CTR zařadil do "stáda". A to je opravdu škoda. Možná to tak Honda účtárna vyžadovala. Ani bych se v dnešní době nedivil.... >:-[] V Kyjově je dnes 11°C. Paráda...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.03.22  14:24

Th
    "Ale u HotHatche mi dává už v dnešní době asi více smysl automat (ještě před 5 lety bych to nenapsal!)"
    Díky za potvrzení mého vizionářství (já to praktikoval už před 15! lety)... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.03.22  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Uvidíme jak bude ve finále vypadat, ale minulá generace byla hodně ulítlá, ne každému to sedělo, tady bude lehce usedlejší, ale asi ne tak moc jako dříve Golf GTI 6 a 7.
    Ale u HotHatche mi dává už v dnešní době asi více smysl automat (ještě před 5 lety bych to nenapsal!), pokud to chceš na daily, ikdyž věřím že spousta lidí by to chtěla s manuálem. Ideálně mít ale nějaké rodinné kombi nebo SUV a k tomu např. tu Toyotu GR86 >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.22  07:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Hmmm......ztratil se tu jeden můj příspěvek..... :-O :-O :-O Tož eště jednú.....
    Nová CTR už nebude mít ten správný šmrnc. Spíš nuda.. ;-\ Mechanicky ok, ale visuálně moc velký krok zpět..... ;-\ Souhlas s iu...a tím tříválcem v GR Corolla....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.03.22  16:17

« Re: Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Type R bude poslední pořádný slušný HH >:-[] :yes: Jen bude asi chybět volba automatu :-( Tříválec v HH velikosti Golf fakt neberu !!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.03.22  14:58

« Re: Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Tak príchod Corolly GR vítam, ale na myšlienku, že hotheč nižšej strednej triedy s 300 koňmi bude poháňať trojvalec si asi budem musieť chvíľu zvykať. 8-s
    To by som sa skôr zameral na budúci Civic type R s normálnym motorom.
    Btw pre spestrenie čo si kúpil jeden diskusný kolega z ACZ: [odkaz]
    Trošku iná liga ako hotheče. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.03.22  13:42

« Re: Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

GR Corolla [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.03.22  08:14

« Re: Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Tom: jo, fotograf zjavne umí, výborné fotky, najmä tie posledné dve sú špičkové. A inak krásna farba na rebelovi, takú by som chcel: [odkaz] >:D
    Nejaké fotky Ti môžem poslať na WhatsApp.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.22  20:26

« Konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci

Tak po 2 týdnech máme konečně fotky z klouzání na Polygonu v Hradci, ten fotograf je fakt šikovný. Za těch 6 hodin zvládl asi 470 fotek, já vám z toho tady pár vybral, aby jste měli přehled jaké tam byly káry :-) Tuto sobotu je tam další ježdění, tak si jedu zase trošku zablbnout, než nám ten benzín zdraží nad 50 kaček za litr >:-[] [odkaz]
    iudex - pěkná krátká recenze na T-Roc. Snad pak pošleš i nějaké fotky z dovči a ubytování, Algarve mě osobně hodně zajímá, rád bych tam taky někdy zaletěl. Ideální by bylo to naplánovat na dobu, kdy tam v lednu nebo únoru má testování s klienty Šěnkýř Motorsport a já bych si splnil svůj sen a projel se pár kol na okruhu Portimao. Pro mě to je třetí NEJ okruh v Evropě a ještě mi chybí do mé "sbírky" po SPA a Nordschleife ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.03.22  12:39

« Orlen PL

Tuším někdo se ptal, teď v této chvíli při platbě přes Revolut jsou ceny na Orlenu
    Verva 98- 35.30 Kč
    Verva diesel 36.30 Kč
    Efecta 95 33.80 Kč
    Diesel 36.10 Kč

Zvláštní je ten minimální rozdíl mezi vervou dieselem a dieselem. Jo a v celém polsku je zákaz tankování do kanystrů ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.03.22  12:01

« Re: Re: T-roc minirecenzia

Deda: už je po holiday. A dnes som si v 3ke uvedomil, aké je všetko tuhé a pevné oproti tomu T-rocu, najmä spojka. Ale takto mi to vyhovuje, určite viac, ako to mäkučké ľahučké naladenie T-rocu. Ale verím, že to platí len pre základný trojvalec a dvojliter, notabene Rko budú primerane tuhé.
    Ale zase som pozeral, že faceliftovaný T-roc už má zase viac dotykového ovládania v interiéri, od klímy až po volant. A to by mi asi dosť vadilo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.03.22  05:58

« Re: T-roc minirecenzia

GR:S3:M135...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.03.22  20:24

« Re: T-roc minirecenzia

iu...T-roc byl jednu chvíli i na mém Schindlerově seznamu...líbí se nám. Vlastně ještě stále je, protože jestli se nevrátíme do Austrálie, tak by 1.5 L R-line pořád mohl být "ten" univerzál, protože RS3 to asi nebude....a kdo ví jestli vůbec bude... >:-[] Pokud se situace bude i nadále vyostřovat, tak objednávku zruším. Zdá se, že jsi byl s "kamenem" spokojen až na ten u.s.r.a.n.ý tříhrnek....Yaris Cross je taky tříhrnek.... >:-[] Užívejte si holiday... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.22  11:08

« T-roc minirecenzia

deda: len dovolenka. Inak chválim za ochotu poskytnúť svoj barák chudákom utečencom, aj my dávame náš byt k dispozícii utekajúcim Ukrajincom. Ale poďme radšej k autám.
    Týždeň som brázdil južné Portugalsko v tomto: [odkaz]
    [odkaz]
    VW T-roc, r.v. 2021 (cca. 5000 km), 1,0TSI, manuál, nejaká stredná výbava (autoklíma, adaptívny tempomat, kopec asistenčných systémov (asistenčné systémy síce sú otravné, ale raz mi predkolízny systém zachránil plechy, keď som pri vyparkovávaní nedával dosť pozor a skoro som nacúval do prichádzajúceho auta).
    A celkovo fajn auto, je to VW s jeho v zásade prívetivým a intuitívnym ovládaním, avšak s výnimkou dotykového infotainmentu, ktorý som sa za týždeň nenaučil poriadne používať. Teda pomenoval by som to tak, že to, čo je zhodné s predošlými Volkswagenmi funguje jednoducho a intuitívne (ovládanie klímy a svetiel kolečkami), novoty však idú proti tej intuitívnosti. Priestor prekvapivo slušný vpredu aj vzadu, je to obdoba Golfu s väčším miestom nad hlavou. Avšak interiérovo a materiálovo je to skôr Polo. Je tu cítiť šetrenie, plasty sú tvrdé, niekde spred spolujazdca sa občas ozývalo vŕzganie, čo bolo dosť otravné. Jazdné vlastnosti typický VW, tuhšie, no stále komfortné, aj keď veľké nerovnosti spôsobili buchnutie (to sa Golfu 7 nestávalo). Celkovo je auto naladené tak mestsky, žensky, rozumej všetko ide ľahúčko, bez odporu, čo je v meste fajn a ženám bude vyhovovať, pre mňa to bolo až moc ľahké a precitlivelé, od bŕzd cez posilovač až po spojku. A napokon motor, čo dodať, klasika litrový trojvalček, kto tvrdí, že tú koncepciu R3 nepočuť, tak je asi hluchý, najmä rozjazdy na jednotke znamenali typické trojvalcové vrčanie. Motor je taký typický stredový turbobenzín, t.j. treba sa dostať cez spodné pásmo, kde vôbec neťahá (tomu je ale prispôsobená prevodovka, hlavne nižšie prevody sú krátke a človek sa ani nenazdá a točí 4000), od 2500 do 4000 je to ideál, vyššie už to zase viac hučí ako ťahá. Ale v tom strednom pásme fajn, tam sa motor cíti najlepšie a je tichý a aj dostatočne výkonný pre normálne použitie. Proste človek sa s ním musí naučiť pracovať, nie je to veľkoobjemový motor, že ťahá v akýchkoľvek otáčkach na akomkoľvek stupni. Spotreba najnižšia na okreskách, tam v pohode okolo 5,5, v meste tiež slušná, medzi 6 a 7, najvyššia na diaľnici, tam je to okolo 7,5 l.
    Inak manželke sa auto prekvapivo páčilo, oceňovala jeho vnútorný priestor pri kompaktných vonkajších rozmeroch, veľké presklenie a výborný výhľad.
    Ja by som si to auto teoreticky vedel tiež predstaviť, avšak len s poriadnym motorom, t.j. 2,0TSI. Či rovno vo verzii R, to si už nie som istý s ohľadom na cenu, to auto pôsobí kvalitatívne viac ako Polo než ako Golf a za zdvihnuté, hoci veľmi rýchle "Polo" by som asi tú cenu nedal. Takže ideál 2,0TSI 140 kW.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.03.22  08:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Woody: ja som tankoval v garáži a nikto odo mňa nič nevhcel. >:D ale je pravda, že od začiatku roka mi chodia účty za elektrinu zhruba o 20€ vyššie.

Na plukovníka sadá prach, plnil som ho naposledy v polke januára.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.03.22  08:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

tms....pozdě...na barák už máme kupce.... ;-) >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.03.22  23:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Jestli budeš chtít odletět, dej vědět, zajedu k vám pro klíče od baráku a budeme tam jezdit o vikendu jako na chalupu a udržovat provozuschopný ;-)
    Případně kontrolovat ty ukrajinky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

tms.....to je ok. Potřebujeme tu víc obyvatel. A my máme barák velký...klidně 2-3 mladé Ukrajinky (bez děcek) tu ubytujeme.... :-!
    Ale je tu ještě jedna věc...pořád řešíme barvu na RS3.....neměli bychom raději řešit zrušení objednávky a letenku do Austrálie ???? Situace se poněkud přiostřuje.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.03.22  21:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Iudex může být Lisabonu v klidu, kam emigroval, ale ty Pradědo by ses měl bát. Víš jak ukrajinci vyslovují Kyjev? No přece Kyjov. Asi u vás teď stoupne počet obyvatel..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

iu....Lisabon? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  20:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

VII....ale houno, stačí malinká chyba pří výrobě článků a hned je tu zkrat a buuuum EV v neuhasitelných plamenech..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 04.03.22  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

[odkaz]

12dní stará zpráva. Připadá ti, že tam nezmiňují hořící elektromobily?
    Samovznícení elektromobilů se děje asi tak často, jako samovznícení spalovacích aut jen to kdejaký zoufalý auto plátek zveličuje.
    To, že je problém je uhasit, je samozřejmě nepříjemný fakt.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.03.22  17:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

1,94 EUR = no tak to je už za PADE >:-[] >:D
    Doufám, že si dáváte náš oblíbený zákuseček Pastel de nata! ;-) K jejih kafíčku vražedná kombinace :-)
    Jinak VERVA 100 za 46,50
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.03.22  17:27

Lisabon: pred chvíľou som tankoval N95 za 1.94 €.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Ale jinak mě cena benzinu nijak nevzrušuje, protože jsem si v Luhačovicích koupi nové zimní boty Reiker, takže si může šílený ras Putin n.a.s.r.a.t...... >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  16:34

Já tankoval předevčírem v Kyjově 95ku za 39,40. Ale dnes to už asi bude jinak... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.03.22  16:29

tms.....u Daytony jsem byl už 2x, 1x dokonce u Dakoty...(wl.... ;-) ) Ale je to moc smutná barva a soudružka říká, že není vůbec bezpečná, protože je na silnici lehce přehlédnutelná. To má (zase jednou) pravdu... ;-) No a Tango jsem už definitivně vzdal. Ten odstín červené se mě už přestal líbit. Chtělo by to trochu tmavší červenou. To bych ale musel jít do individuálních laků za 96300.-. A to mě za ty prachy nestojí... ;-\ Gletscher trochu vylepším....už mám plán....vše představím "in due course".... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.03.22  13:45

Brno před chvilkou 42,50 za NAT 95
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.03.22  12:23

Tak chlapi, hlašte ceny benzínu. Ráno mě informoval white label, u nás to bylo prakticky stejný.

Takže kolik teď u vás stojí benzín na nějaký normální pumpě....jestli se cena za litr ještě udává v korunách/eurech nebo už za to chtějí ledvinu... 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.03.22  11:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Praděda - zatím nejlepší kombinace na RS3 co jsem viděl ;-) nechci ale rozvířit další dlouhou debatu o barvách a lištičkách, jen koukni a pak běž změnit tu nudnou bílou za Daytonu nebo Tango >:-[] [odkaz] / [odkaz]
    Jinak problémy s dodávkami kabelových svazků z ukrajinské továrny se týkají také výroby ve Wolfsburgu, kde se vyrábí mimo jiné i Tiguan, takže možná se mi to čekání protáhne kvůli dementnímu Putinovi :-(
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.03.22  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

VII ....mýlíš se....zatajovali až do potopení.... :-! Samovznícení je fakt. A děje se poměrně často, protože výrobci baterií nemají efektivní kontrolu kvality. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 03.03.22  20:59

« Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Příznávali to od úplného počátku, že jsou tam i elektromobily, které hoří, takže nechápu, co to tady meleš o zamlčujících svi...
    Samovznícení je domněnka, která se šíří inetrnetem. Co bylo doopravdy příčinou asi nikdo neřekne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.03.22  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Leg.....su rád, že moje provokace "zabrala"..... :yes: >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.03.22  14:06

« Re: Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Harris upgradoval Comp na CS. A obalil ho do plukovníckej, asi sa chystá na Ukrajinu. [odkaz]

Děda: Evidentne máš tieseň ty. Z elektromobilov. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.03.22  10:06

« Re: Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Požár na lodi....konečně se přiznávají jak to bylo.......[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.03.22  08:29

Co kluci? Padla na vás tíseň? Nebo je to jen jarní únava?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.03.22  16:49

[odkaz]
    Swině zamlčují, že požár nešlo uhasit, protože loď byla plná elektroaut (EV). Jedno nebo několik z nich se samovznítilo, což je u EV stále nevyřešený problém. Posádka neměla proti tomuto ohni (lithiových baterií) žádnou šanci a proto loď rychle opustila a nechala ji svému osudu.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.02.22  13:18

« Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Th: V pripade, ak by to bolo daily auto tak mas samozrejme pravdu.
    Ale ak je to tretie auto v rodine (cize iba pre radost), tak to tam zapocitat musis... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.22  12:35

« Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

Market - pojistky se nepočítají, s něčím jezdit musíš vždycky >:-[] Benzín už vůbec ne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.02.22  11:08

« Re: Re: Re: VW T-ROC R za 1.4 mega je hodně nebo ne?

SF: Dnes v tejto politickej situacii by som povedal, ze uz ostava navzdy...
    Za normalnych okolnosti by existovali potencalni nastupcovia a to: GR86, alebo buduca M2 s manualom... Ale M2 by som kupoval len v tom pripade, ze by to kamos kupil na firmu s odpoctom DPH...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…