white label 13.09.22  01:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

w-a
    Tohle na nějakou poštu v Horní/Dolní... stačilo, ale na banku by to chtělo něco svižnějšího... >:D

white label 13.09.22  01:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Dany
    Křídu už mám taky...

Thomasino 12.09.22  21:13

WL- už ses poptal na výši slevy? A reálný termín dodání?
    Iudex - na prodej M2c je ještě rok čas, dodání je tak rok ;-) Hlavně zatím jde o "prověřování trhu" a ceně. Jako za ceník to kupovat asi nehodlám.. Taky bych potřeboval vědět, kdy skoncí začínající krize. Potřebuji aby se to přibližně shodovalo s termínem dodání ;-) >:D

Dany 12.09.22  20:21

Woody, auto dobrý, budeme brať veľa >:D >:D >:D
    Bereme ťa do party ;-)

woody-alien 12.09.22  18:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Dany: Nechci se chvástat, ale já už při podobné příležitosti řídil....možná by to chtělo jiný auto, to se hádat nebudu. >:-[]

Dany 12.09.22  16:09

sf: voláme
    label: daj tie značky na kriedu a dohodnuté. ;-)

white label 12.09.22  15:56

sf/Dany
    Dodám falešné RZ, za 5%. ;-)

speedfred 12.09.22  15:10

Idem s tebou do toho Dany, auto je len to chce cvik na naskakovanie.

Dany 12.09.22  15:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Iudex, keď začínajú špekulovať o farbe, už je dva týždne v garáži >:D

Dany 12.09.22  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

serete ma. Kuklu mám, idem pozrieť banku...
    Nejaký vodič? :-!

white label 12.09.22  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

iu
    Myslím, že u Th je to už hlavně otázka zajímavého prodeje M2C. ;-)

white label 12.09.22  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

th
    TWL, já už jsem ti to objednal... :-O >:D

iudex 12.09.22  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Poznám už ja tie vaše "premýšľania" (Ty, wl, fred...). Keď v diskusii premýšľate, v reáli už handlujete s tromi predajcami naraz, príp. už máte objednané. ;-)

Thomasino 12.09.22  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Len se premýšlá >:-[] >:D

iudex 12.09.22  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Tak tu sa zase kupuje auto? A rovno Porsche? Tak to čumím. A zjavne je už rozhodnuté, keď Tom vyberá len farbu. Ak je tomu tak, potom veľká gratulácia a tichá závisť, Cayman je sen asi každého petrolheada a verzia GTS so šesťvalcom 4.0 je úplný ideál (GT4 by zrejme bol už moc hardcore na Tomov chrbát).
    Tom: :yes: :yes: :yes:

pradeda777 11.09.22  18:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

2.46 mil. Tak já se držel taky při zemi........samozřejmě manuál, Guards červená, sedadla std, audio taky, zákl. tempomat, vyhř. sedačky, pár asistentů a HomeLink. Budget 2.5 mil, takže ještě nějaká maličkost by se vešla...... :-! [odkaz]

Thomasino 11.09.22  14:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

No za rozumnou cenu teda nevím. Držel jsem se při zemi, vynechal jsem bohužel Alcantara interiér paket za 130 litrů, audio dal prostřední Bose, vynechal jsem adapt.tempomat, ale dal mírně lepší sedačky se 14-ti směry elektr.stavitelné a s PDK jsem na 2.6 míče. Moc procent slevu nečekám, dnes všude bída..

pradeda777 11.09.22  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Cayman GTS 4.0 je k mání pořád za rozumnou cenu a v manuálu. V základu prakticky za ty samé peníze jako RS3 se solidní výbavou. Ve žluté by to byla bomba, ale myslím, že pro klid a mír v rodině by to byla nakonec červená..... ;-) [odkaz]

Thomasino 11.09.22  12:03

« Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Já už mám na daily pořádné auto od koncernu a jsem s Tiguanem R spokojený! Teď už k němu jen dokoupit koncernového brášku s motorem uprostřed. Akorát tady váhám jestli automat, nebo manuál..
    WL - jasně že Shark Blue není metalíza a chybí mi tam ta třpytivost, ale to není skoro u žádných barev dneska, bohužel, jen ta stříbrná GT Silver. Ještě je tam nějaká nová šedozelená Aventuri, nebo tak nějak, ale zatím na ni nemám názor, chce to vidět na živo.

speedfred 11.09.22  07:47

« Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Bavíte sa tu o Poršákoch, čo tak si kúpiť aj poriadne auto na riadenie s motorom od koncernu keď tam už chcete ostať? >:-[]

Dany 11.09.22  07:09

Thom, paráda. Za mňa Miami alebo GT silver

Dany 11.09.22  07:01

« Re: Dvojspojka na moto Honda

Zrovna posledne bol s nami chalan na NC s DCT. Aj som to chcel skúsiť, ale nenašiel som úsek, kde by som bol na tom radšej. Jasné, že sme to predebatovali a má to aj svoje neduhy. V normálnom režime že často podtáča motor a hrá to typicky na spotrebu. V Sku, že je to potom lepšie, ala DSG. A samozrejme nevie predvídať, takže narazíš na situáciu a musí si to prechrúmať. Veĺké dvojvalce s ňou budú mať asi ľachšiu spoluprácu.
    Dvojvalec má svoje pozitíva aj negatíva, tak ako každá. K NT by mi viac sedel štvorvalec a keby použili Včko, bolo by to úplne najvác

Dany 11.09.22  06:44

« Re: mototrip - Dany mě dostal...

label, ty si musel oranžového Caymana vidieť už 2x ;-)

white label 10.09.22  23:09

« Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Th
    Podle této fotky by to mohla být i Guards Red, musel bych to vidět naživo. Jako vínová to na této fotce nevypadá.
    Carmin Red je zářivě červená hlavně na přímém slunci.
    Ta kovově stříbrnošedá kola vypadají dobře, ale ta žraločí modrá taky není metalická, a tam ti ten tvůj třpyt nechybí?

Thomasino 10.09.22  23:00

« Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Leda by to byla nějaká jiná obyčejná vínová. Ale když je to 911 GTS, tak to byla na 90% Carmin Red : [odkaz] Jako z dálky je pěkná, ještě tak z 5 metrů, ale z blízka vypadá celkem obyčejně a nemá hloubku. Ale stále o hodně lepší jako základní žlutá nebo červená..
    Asi jsem mezitím náročnější, když jsem tam viděl tolik pěkných zajímavých barev >:-[]
    Za mě nyní jasná volba je SHARK BLUE a šedé kola. Tady je na GT4: [odkaz]
    Jinak souhlas, GT Silver by se drahušce nelíbila, ale prosadil bych si ji :-) Ale raději dám +40 za tu modrou, ikdyž to není metla. Stejně na to přijde fólie.
    Šedý kola ala Cayman GTS jsou vidět tady u GT Silver barvy: [odkaz] Až by mě šedá nebavila, hodili bychom polep Martini nebo Rothmans ;-)
    P.S.: Pradědo, za mě žlutá ne, ani na ITR.

white label 10.09.22  22:48

Th
    Ty si taky dobrý "třpit". >:D
    S GT Silver by tě tvoje "stará" vystěhovala z domu... >:-[]

P.S. Mimochodem Karmin rot si viděl naživo už u Dědy v Kyjově na Macanu GTS a tehdy si o žádném velkém zklamání nemluvil, ani nepsal. Na slunku je to nádherně zářící (a přitom sytý) červený odstín.
    Nevím, proč by se muselo zrovna sportovní auto (typu Cayman/911) třpytit, jak vánoční ozdoba...
    GT silver je povedená klasika, která nic nezkazí (naopak), ale barevné metalízy mi k vyloženě sportovnímu autu přijdou spíš kýčovité (čest výjimkám)...

pradeda777 10.09.22  20:21

« Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

tms.....tak u mě jasně vede ten žlutý Cayman. V Austrálii jsem jednu dobu zvažoval žlutou ITR, ale soudružka manželka mě to rozmluvila. (Že já ji vůl tenkrát poslechl.... ;-) >:D >:-[] )

Thomasino 10.09.22  19:23

« Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Dneska jsem měl tu čest svézt se jako spolujezdec ve starém Porsche 911 (964) do Bratislavy na velký sraz Porsche. Spousta krásných aut. Jak si tak přemýšlím o tom Caymanu GTS a myslel jsem si, že bych bral barvu Carmin Red, tak na živo velké zklamání, ta barva má sice pěkný odstín, ale chybí jí hloubka a třpit :-( Zaujala mě světle modrá Miami Blue [odkaz] a také stříbrno šedá GT Silver, která má v sobě hloubku a krásně se třpytí >:-[] [odkaz] A nebo také příplatková SHARK Blue: [odkaz]
    KOMPLET GALERIE: [odkaz]

white label 10.09.22  18:19

« Re: Re: Dvojspojka na moto Honda

w-a
    Taky jsme došli na téma dvouhrnek vs čtyřhrnek u litrových/nadlitrových motorů.
    Podle nich na delší cestování má dvouhrnek (logickou) výhodu v lepším krouťáku už v nižších otáčkách, takže na dálnici si dost rychlý, aniž bys to musel víc točit..., což má samo svá zřejmá pozitiva.

white label 10.09.22  18:01

« Re: Re: Dvojspojka na moto Honda

Koncern VW jako úspěšný průkopník dvojspojek do HH a Honda pro změnu do moto, přitom třeba zrovna CTR ji nemá v nabídce (alternativně) do dneška...
    Svého času jsem velmi vážně uvažoval o VFR 1200F s DCT.

woody-alien 10.09.22  17:50

« Re: Dvojspojka na moto Honda

wl: Taky jsem na tohle téma narazil. Speciálně Honda je s DCT dost úspěšná u modelů,kde je v nabídce jako alternativa. Africa, NT1100, NC750X, litrovej Rebel....

white label 10.09.22  13:40

« Dvojspojka na moto Honda

w-a/all
    Já jsem měl zase docela zajímavý rozhovor jak jsem byl teď v Hondě ve ValMezu.
    Kecali jsme s majitelem motosalonu a zákazníkem, který měnil zánovní Afriku s manuálem za novou, úplně stejnou, ale s dvojspojkou. Říkal, že většinou, kdo ji jednou zažije, už manuál nechce. Dokonce prý nějaký instruktor, který učí motorkáře ovládat Afriku i v terénu, má taky Afriku s dvojspojkou...
    A majitel motosalonu mi potvrdil, že verze, které jsou s manuálem i dvojspojkou se mnohem víc/líp prodávají s dvojspojkou, takže na salon už bere jen dvojspojky, pokud jsou alternativně v nabídce. To bych nečekal...

white label 10.09.22  13:17

« mototrip - Dany mě dostal...

Dany mě dostal, prý: "Ten oranžový Cayman bol jeho. [odkaz]"
    Klikám hned zvědavě na odkaz, a tam... špagety! :-O >:D >:-[] :yes:

speedfred 10.09.22  00:28

« Re: Re: mototrip

....hmmmm, tu sa dejú veci. Samé výlety a párty >:D

woody-alien 09.09.22  20:03

« Re: mototrip

Dany: Fakt parádní výlet :yes: :yes: :yes: K tomu až absurdně komická situace z dneška. Na parkovišti před prací mě odchytil manžel jedné mojí kolegyně, kterej od ní ví o celé mojí odysee s motorkou a sám jezdí Afriku. Takže kromě toho, že mi chválil výběr (motorkáři jsou úplně stejní "značkaři" jako autíčkáři) se dále vyloženě nadšeně rozbásnil o tom, jak budu začínat, jak budu určitě pokračovat a co všechno krásného mě čeká a jak se projedeme a kdesi cosi. A přesně v tuhle chvíli by podle mě měla imaginární kamera zašvenkovat z detailního záběru jeho rozzářeného obličeje na ty dvě berle, co ho držely na nohou, neboť se asi před měsícem docela slušně rozsekal, když vlítnul do nějaký megadíry.A Afrika jen těsně unikla totálce. >:-[]

PS: O Hornetovi už mluvili někteří prodejci, když jsem zoufale sháněl cébéčko. Ale reálné informace neměli žádné. No, tak se to začíná vybarvovat.

pradeda777 09.09.22  16:24

« Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Hi there......měli jsme se soudružkou poklidný týden v Puppu ve Varech a i počasí nám přálo. Vyhnal jsem pavouky z baby M a vypálil saze z výfuku.... ;-) D1 i D6 fungovala bez problémů. Kus nové dálnice kolem Lubence určitě cestě do Varů moc pomohl. Vloni jsme ještě těsně před otevřením nového úseku tam museli absolvovat krkolomnou objížďku. Znám lidi, co kvůli situaci na D6 jezdili z Prahy do Varů po D7 přes Chomutov. Dnes už to není třeba. Na cestu zpět jsem natankoval u OMV za 44.60 Kč/l MaxxMotion Natural 100Plus, aby si i baby M na dovolené trochu "pochutnala". [odkaz] Pocitově tam nějaký rozdíl snad byl, ale mohlo to být opravdu jen pocitově, protože i na normální 98oct benzin "letí" baby M jako raketa... ;-)

pradeda777 09.09.22  15:45

Pro okruháře....[odkaz]

Dany 09.09.22  13:49

« Re: Re: Re: And the winner is....

woody:

Hornet už dostane paralelný dvojvalec, takže budeš mať posledného mohykána z posledných ;-)

Dany 09.09.22  12:29

« Re: Re: mototrip

iudex, Thom: Parádne bolo, až mi je sprosto, že zas zarezávam ;-\
    Tiež mi jazdecky viac sedia Alpy, sú viac rozťahané. Ideálne by bolo tankovať v Slovinsku pod 1,50, jazdiť v Alpách a stravovať sa v Taliansku, aj s kávou samozrejme.
    V Taliansku sme narazili na čašníka, Macedónca, mal v minulosti nejaké Československé frajerky a keď počul, že rozprávame po slovensky tak nám vytrhol jedálne lístky z ruky, že od nám spraví večeru. Také špagety som jakživ nejedol. K tomu vínko samozrejme. Ten oranžový Cayman bol jeho. [odkaz]
    V Rakúsku sme narazili na deda, odhadom tak k sedemdesiatke, na Honde Integra jednostopej, ktorý prešiel za 3 mesiace celú Európu.
    Asi ma to začne baviť >:D

Thom, tiež parádna akcia.

Thomasino 09.09.22  10:48

DANY - Parádní výlet a pěkné fotky!! :yes: :yes:
    Alpy já miluji, letos jsem byl 2x. Příští rok bych rád zase do Dolomit :-)
    Já jsem se byl aspoň kouknout ve středu na TrackDay od Corners na brněnském okruhu (nejezdil jsem, svoji M2 na okruh neberu), potkat se s pár známýma, očumovat pěkný káry (např. Cayman GT4 RS, nebo závodní Lambo, či avizované starší eMkové BMW k výročí 50 let divize BMW M). No a včera večer na gril párty v brněnském BMW servise CarTec, kam jezdím na servis (a kupoval jsem u nich dvě eMka, jen to poslední jsem musel vzít v Renocaru, protože CarTec již neměl volnou kvótu na konci výroby) Vezla nás drahá polovička Yarýskem, tak jsem si mohl po dlouhé době dát i nějaké vínko, k tomu skvělému masíčku >:-[] >:-[]

iudex 09.09.22  09:52

« Re: mototrip

Dany: parádny trip, Alpy v lete sú nádherné a na motorke to musel byť ešte oveľa intenzívnejší zážitok, ako na aute. :yes:

Dany 08.09.22  09:35

« mototrip

Čavte,

vrátil som sa z mototripu, tak sa trochu podelím. Pôvodný plán bol vo Viedni naložiť motorky na vlak a zobudiť sa ráno v Lichtenštajnsku, pojazdiť a po vlastnej osi sa vrátiť domov. Predpoveď počasia a upršané Rakúsko nás prinútilo ísť po vlastnej osi na Graz popri daždi a ráno sa rozhodnúť či potiahneme na Rumunsko, alebo sa rozjasní nad Dolomitmi. Celé mi to skomplikovalo ešte obutie. Dohadovali sme sa na poslednú chvíľku a dúfal som, že sezónu dorazím na starých bačkorkách. Gumy som na rýchlo objednal, ale nenašiel som toho, čo by ma prezul. Vyrazil som na starých a dúfal že prezujem niekde v civilizovanej zemi. Presun po diaľnici im neprospel, tak sme hneď v Grazi hľadali gumy a servis. Podarilo sa až v piatom servise. Čerstvo obutý sme vyrazili na Slovinsko a popri Soči sme tiahli na Mangard. Tam sa mi nakoniec páčilo najviac. Bolo nás tam len pár a trafili sme dobrý čas. Nasledujúci deň sme sa presunuli do Dolomitov, kde sme prejazdili 2 dni, Bolzano, Merano, Solden, Marmelada... Vracáky mi moc nesedeli a ani preplnené cesty a vrcholky, ale príroda krásna. Navyše samé Ferrari, Porsche, Caterhamy, Atomy, Astony ... Radosť pozerať a počúvať. Následne presun do Rakúska, kde sme ešte chceli prejsť cez Grosglockner. Nakoniec nás odradila už tak 700km dlhá trasa domov, -2° na vrcholku a hlásené sneženie. Uznali sme, že nemáme zimné gumy a zahájili cestu dom. Celkovo sme urazili cez 2t km pri priemernej rýchlosti 103 km/h, obrúsil som bočný stojan :-! a priemerná spotreba bola 5,3. Budem na to ešte dlho rád spomínať

Mangard:

iudex 02.09.22  10:37

« Re: Re: Civic type R

Tom: jo, je fakt, že Clubsport má handicap v podobe povinného automatu a iba preto je ťažší, ale... to je jeho problém, ;-) ja automat nechcem, takže by som mal ľahšie auto. A i keby boli rovnako ťažké, je to výhra Civicu, lebo je to auto skoro 4,6m dlhé a napriek tomu váži rovnako ako podstatne menší Golf.
    S tou obmedzenou dostupnosťou budeš mať asi pravdu, tipujem, že to bude podobne ako GR86, len čo ho predstavili, o pár dní boli kvóty minuté a stiahli ho aj zo stránky, dovidenia možno o rok. Takže to bude chcieť sledovať a hneď kontaktovať predajcov. A tipujem, že žiadne vyjednávačky o cene nebudú, v štýle ber za plnú cenu a hneď, alebo nechaj tak.

Thomasino 02.09.22  10:25

« Re: Civic type R

iudex - CTR má sice hmotnost 1430 a GTI Clubsport 1461 kg (to mám v techničáku a je to vč. nádrže 90% plné a řidiče 75 kg), ale GTI CS je s automatem a CTR z manuálem, Takže kdyby mělo CTR taky automat, je stejně těžké ;-) >:-[] Každopádně bude CTR hodně povedené, a pokud by ti malý krok zpátky k FWD nevadil, bude stát CTR určitě za to !! Ale bude jich fakt málo. Musel bys už nyní mít objednáno a doufat, že na tebe vyjde řada. A pak až teprve řešit prodej 330i, až ho budeš mít. Mimochodem se jedu za týden v sobotu 10.9. podívat pod Bratislavský hrad na sraz Porsche, nechystáš se také? Nebo WL?

white label 31.08.22  19:30

« Re: Civic type R

iu
    Kdo chce fwd "HLB" s manuálem, tak to bere. Vypadá to výrazně líp, než minulá g.
    Akorát ten povinný "šantánový" interier, červ. sedačky i koberečky včetně těch spodních!

P.S. Podle toho štítku na palubce to vypadá na limitovanou produkci.

iudex 31.08.22  16:33

« Civic type R

Zatiaľ neoficiálne údaje hovoria, že nový tajpár má výkon 243 kW (330k). To prekonáva aj môj trojliter, ktorý má 240 kW. A aj hmotnosť 1430 kg je veľmi solídna vhľadom na tie rozmery a výkon (menej ako GTI Clubsport). Fakt sa mi ten tajpár pozdáva čím ďalej, tým viac.

pradeda777 26.08.22  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Chtěl bych ještě dodat, že právě proto jsem si připlatil za 18" dojezdovku, abych měl jistotu, že nebude nějaký zádrhel..... ;-) >:D >:-[]

Thomasino 26.08.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Chtěl bych ještě dodat. Kdybys ho náhodou musel použít, tak nejspíše bude pasovat jen na zadní kolo a na přední ho možná nedáš kvůli brzdám !! >:-[] >:D Ikdyž M140i je nemá moc velké. Ale dej bacha, ať nedopadneš jako známej, co si prorazil kolo před pár lety na D1 v noci na Meganu R.S. 275 Trophy, zavolal si Renault asistenci a oni tu dojezdovku dali na přední brzdy a pak měl pěkně odřený brzdiče protože to bylo hodně natěsno !! >:D >:D

pradeda777 26.08.22  10:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Chtěl bych ještě dodat.....kdyby jste se někdo někdy rozhodl si pořídit dojezdové kolo, tak ho jednak nechte napřed venku pořádně "vysmrádnout" a pak, než ho dáte do auta, ho dejte ještě do ochranného obalu. Jinak vám puch z čínské gumy zamoří celé auto. :-!

Thomasino 25.08.22  21:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Iudex - eMkové modely a také M Performance modely (M140i/M240i) nemají (naštěstí) runflety a mají lepící sadu. U M Performance modelů si šlo za runflety tuším připlatit. Ale nevím proč by to kdo dělal, každý se jich snaží zbavit >:-[]

pradeda777 25.08.22  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

iu....RFT nebyli pro M140i ani v nabídce. I tak bych je nechtěl, protože jsou dost tvrdé a já v té době víc myslel na to, aby 1er moc nedrncala.
    Tak lepící sadu 1er má, ale já jsem jednou zažil situaci, kdy byla guma po defektu tak poničená, že by ta sada nepomohla. Já tedy teď vsadil na jistotu. No a asistence by mě v tom případě také nepomohla. Leda že by přivezli s sebou i rezervu. Já bych ji spíš volal, aby mě tu moji rezervu nasadili.... ;-)

iudex 25.08.22  10:23

« Re: Re: Re: Re: Re: And the winner is....

deda: 1er nemá štandardne run-flaty? To sa divím. Ja ich mám. Niežeby som to považoval za nejakú výhru, na budúci rok, keď kúpim nové letné, dám normálne (lepší komfort + nižšia cena), ale aspoň nateraz rezervu riešiť nemusím.
    A i keby si nemal RFT, pri Tvojich nájazdoch vláčiť rezervu mi príde zbytočné, ako píšeš aj tak by si volal asistenciu. Nanajvýš by som kúpil lepiaci sprej na defekty.

pradeda777 25.08.22  10:16

« Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Včera mě dodali objednané ocelové dojezdové kolo R18 5X120X72,6 s příslušenstvím na 1er. Píšu tu o tom, protože jsem byl nemile překvapen, jak těžké může takové kolo být. Schválně jsem ho zvážil. 16.5 kg. No, odhadoval jsem to minimálně na 20. Ale to asi bude věkem.... ;-) (Už teď mám bobky z toho, že bych byl nucen ho někdy použít. Asi bych zavolal asistenci... ;-) ). Hever a další prkotiny se mě podařilo umístit pod podlahu, ale kolo samozřejmě "odpočívá" v kufru. Na zavazadla pro dva je tam pořád místa dost. Jasný, neplánuju to kolo s sebou vláčet stále. Jen když vyrazíme někam dál. Tož vypadá to tak, že M140i bude ještě nějakou dobu sloužit.... ;-)

Dany 24.08.22  07:36

« Re: Re: Re: And the winner is....

woody: som úprimne rád, že to nakoniec takto dopadlo, aj keď až na Ježiška.
    Sú to rozdielne postavené motorky a je to tak dobre. Neviem ako má teraz Kawa naladené 650ky a zrejme každú trochu inak. Z Versysu si pamätám najvýraznejší ťah medzi 6 až 8 t. Honda bude hrať vo vyšších rozhodne väčšie divadlo ;-)
    Sedlo je tiež alchýmia tak ako všetko. Či je dobré zistíš po 500, 1000 km v sedle. Mäkké sa vie presedieť a tvrdšie, ktoré nevyzerá byť pohodlné, nakoniec spraví lepšiu službu.
    Vrchol "usadenia" predstavuje podľa mňa XR, kde je vyslovene lavór:

Prajem šťastné dodanie ;-)

woody-alien 23.08.22  21:34

« Re: Re: And the winner is....

Dany: Díky. Jo, věnoval jsem se tomu docela dost a ve finále mezi CB650R a Z650RS rozhodl jen pocit. U Hondy jsem se cítil víc spojenej s mašinou, přijemně ukotvenej v sedle a přitom ne stísněně. U Kawy jsem seděl spíš NA motorce, což samo o sobě není špatně, ale měl jsem pocit, že se na tom plošším sedle tak nějak plácám. A výhodu, kterou tohle řešení nabízí, že se můžeš bez problémů posunout dál a získat víc prostoru, zase moc nevyužiju. Motoricky jsou to tak trochu jiné světy, Kawa ti to servíruje takovým tím turbo způsobem, už ve výrazně nižších otáčkách, u Hondy je to docela dlouho klídek a frkot začíná až kolem 7.000. Takže se na ní dají v poklidu sbírat zkušenosti a zároveň to (aspoň pro mě) nebude hned adept na prodej, jakmile se trochu rozjezdím. A defnitivním štemplem na tohle moje rozhodnutí pak bylo, že Kawa by stejně byla až příští rok, v termínu aktuálně zahaleném tajemstvím, a cébéčko (apoň to jedno jediné) bylo prostě k dispozici.

PS: Taky se těším na nějaké setkání. :-)

pradeda777 23.08.22  16:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

tms....do požitku z jízdy nezadatelně patří i nemyslet na spotřebu...... ;-) >:D >:-[]

Thomasino 23.08.22  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Počkej, jakej požitek z jízdy ?? Tady žádný není !! >:-[] >:D >:D
    Maximálně že si mohu za jízdy v mírných kopcích zapínat a vypínat tlačítko "TURBO 1", schované pod tlačítkem Sport (drží otáčky výše a krouťák je vyšší), případně před předjížděním nebo větším kopcem zmáčknout i tlačítko "TURBO 2" (vypnout klimatizaci) >:D >:D Ale tlačítko TURBO 1 se dá nahradit tím, že si podřadím pádlem na volantu, což dělám i u Tiguana, takže je to skoro podobné ;-) Je teda s podivem, že tady u Yaríska jsou pádla pod volantem!

pradeda777 23.08.22  09:22

tms....to píšu já....ale já su staromódní.... :-) >:D >:-[]
    Yaris. Ano, spotřeba nebyla nijak zázračná. Já ji měl dlouhodobě na 8.3 a většina z toho jízdy po městě. Na druhé straně já se spotřebou nijak nestresuju a ani ji nesleduju. To by mě bralo požitek z jízdy. ;-) >:D >:-[]

Dany 23.08.22  08:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Iudex, za tie roky už podobnú situáciu asi zažil každý. Mne sa niečo podobné stalo na bicykli. Na úzkej ceste baba v protismere začala predbiehať a asi v panike, že sa nezmestí skočila na brzdu. V šmyku ju pretočilo cez vlastný pruh a skončila pretočená v mojom pruhu za mnou. Vtedy som sa skoro prisr.l o sedačku.

Posledne mi takto v sekunde preletel pred očami zajac, na motorke, po tme, po búrke... keď som išiel od whita. Myslím, že som mu pristrihol chlpy na chvoste.

Ešteže to má takéto šťastné konce

Dany 23.08.22  07:52

« Re: And the winner is....

woody, gratulujem k výberu :yes:
    Venoval si tomu kopec času, tak určite vyhral najlepší. Honda ako jediná z výberu ponúka štvorvalec, predpoklad lepšieho podvozku a bŕzd a v neposlednom rade vyšší výkon.
    Teším a na stretnutie ;-)

kolega kúpil červenú

Thomasino 22.08.22  18:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Praděda- píšeš ty, několikrát ženatý? >:-[]
    Dneska jsme na Yaríska dali celoroční Continentalky, jsou tišší jak původní letní GoodYear. Ale taky to byly 10 let staré tvrdé puky :-)
    Jinak dnešní popojiždění po městě spotřeba jen těsně pod 9 litrů. S Tigoušem běžné za 12 to už není o moc více :-O Ikdyž možná do toho palubák počítal i včerejší ježdění, kdy řídila drahuška a učil jsem ji jezit po meste. To se jezdilo dost pomalu. Plus výuka parkování. Resetoval jsem to před pár dny.

woody-alien 22.08.22  17:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iudex: Tak to gratuluju, žes z toho takhle vyvázl. Zažil jsem něco podobného tak cca 2 roky zpátky. Byla to jedna z těch situací, kterou nemůžeš ovlivnit. Jel jsem po okresce poblíž Boleslavi v docela hustém dešti za kamionem a vyhlížel, jak ho za zatáčkou možná předjedu. Jenže z tý zatáčky v protisměru vyjel pick-up Mitsu L200. Nejspíš jel jenom na zadek, protože v nijak zvláštní rychlosti chytil přetáčivej smyk, viděl jsem jak zkouší kontra ale moc tomu nepomohl, Mitsu chvilku jakoby zaváhalo aby pak s o to větší vervou opustilo svojí stranu silnice a jelo korbou přímo na nás. Uhnout nebylo kam. Naštěstí pro mě pick-up trefil ten kamion přede mnou. Nejdřív korbou, pak kabinou a nakonec se odrazil zpátky, kde už zůstal stát. Byla to otázka možná půl vteřiny, kdy by trefil místo kamionu mě a Leon by zřejmě jako odrazová plocha fungoval o dost hůř.

iudex 22.08.22  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Jarok určite nie, tam riskuješ otočenie na strechu a to býva z hľadiska následkov (zranení) horšie než čelný náraz (na ktoré sú tie autá najviac testované). Plus keď vyletíš do jarku a ten príves ťa minie, teda nedôjde ku kolízii, môžeš mať problém vôbec preukázať, že si tam nevyletel z vlastnej viny, ale ťa ohrozoval neidentifikovaný príves. Takže som len držal rovno volant a brzdil. Každopádne i keby som to prežil bez ujmy, auto by bolo s istotou na totálku rozbité. A bolo by mi slabou útechou, že mi to nahradí poisťovňa vinníka. Čo by som si za poistné plnenie kúpil? Novú Fabiu?
    Takže dnes som mal sakra šťastie.

Thomasino 22.08.22  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iudex - ženich neměl rifle, jen ty látkové slušné kalhoty byly světle modré a z dálky možná jako rifle vypadaly.
    No pěkná příhoda teda, jsem se spotil i za tebe!! To už tak leda vybíráš, jestli příkop nebo přívěs v čumáku. Příkop možná lepší, ale taky záleží jak vypadal.

pradeda777 22.08.22  09:45

iu....len spotené čelo...???? ;-) >:D >:-[]

pradeda777 22.08.22  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

tms.......ten Tvůj kámoš Norbert musí být dost staromódní charakter, že se chtěl ženit. Asi ho k tomu přinutila soudružka nevěsta..... ;-) >:D >:-[]

iudex 22.08.22  08:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Tom: pomerne neortodoxná svadba, na jednej strane Rolls Royce, na druhej ženích v rifliach. Snáď ste si to ako hostia nemuseli platiť (kamoška bola nedávno pozvaná na svadbu do Brna a bola dosť nemilo prekvapená tým, že si museli ako hostia útratu platiť 8-s ).
    wl: nechal som ju tam, kde jej je dobre, v katalógu predražených individual farieb. >:-[]
    Inak dnes ráno som zažil povestný moment, keď človeku prebehne pred očami celý život v sekunde. Idem si 90kou mimo mesto, mierne prší, keď tu zrazu pickupu v protismere v miernej zákrute odstrelí príves a začne lietať z jedného pruhu do druhého. Zadupal som brzdu do podlahy, ale na mokrej ceste sa gumy nemohli zaprieť do asfaltu, len ABS vrčalo a bolo mi jasné, že toto neubrzdím. Už som sa videl, ako ma ten príves zmietne z cesty, nebolo kam uhnúť. Našťastie v poslednej sekunde sa ten príves trochu zrovnal a uhol z môjho pruhu. Ešte stále mám spotené... čelo. 8-s

Thomasino 21.08.22  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Včera jsme měli takovou malou Spanilou jízdu českého BMW M Clubu na ranč ke Kroměříži na svatbu Norberta Mikulce, spoluzakladatele "Czech M Clubu", instruktora BMW a šéfa instruktorů na Polygonu Brno. Norberta jsem poprvé zažil před 5 lety na Slovakiaringu na BMW M Drive Tour, pak na xDrive Tour v Krkonoších, několikrát na Polygonu v Brně, párkrát na eMkových srazech Renocaru, nebo na uvádění několika TOP modelů, včetně M2 Competition v Renocaru :-) Mimochodem měl na svatbě také Maroše Čabáka z TopSpeed.sk (tady nalevo [odkaz] ), tak jsme prohodili pár slov. Byl překvapený, kolik lidí z M Clubu dojelo i přes nepřízeň počasí (většina z Prahy). Tady nějaké fotky, plus následné fotky za touto: [odkaz]

white label 19.08.22  19:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Kdes nechal Verde Ermes??? :-O

pradeda777 19.08.22  15:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iu....CTR 2023 červená je moc povedená. Ani bílá by mě nevadila. ALE. CTR 2023 už nemá s originální CTR nic společného. Jak už jsem psal dřív a jinde, tato nová CTR už není ani HB. Je to takový protáhlý liftback a mě osobně tento styling nesedí.
    Tmavá modrá na 3er taky není nic pro mě. I když na velkém sedanu se to dá.... ;-)
    Já bych tu 3ku bral v Skyscraper Grey [odkaz]

Thomasino 19.08.22  12:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Když se domluvíme na nějaký termín na Slovakiaringu na Polygonu, pokud tam nějaké takové volné klouzání také dělají, tak rád přijedu. Jestli jedu 2 hodiny do Hradce, nebo 2 hodiny na Slovakiaring, to je mi celkem jedno :-)
    Type R bude poslední skvělý HotHatch, ale do ČR jich bude prý jen pár kusů, na SK tím pádem asi ještě méně. To bys musel na tom začít už teď intenzivně pracovat.
    P.S.: V neděli cestou z Hradce jsem zastavil na benzince na kafe a vedle mě ženská v M340i sedan v příplatkové Tanzanite Blue a vypadalo to hodně dobře [odkaz]

speedfred 19.08.22  12:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iu dohodnime SK-ring a trochu sa pošmýkame.

Mám celkom problém sa prihlasiť do MACZ, neviem prečo.

iudex 19.08.22  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Presne ako píšeš, výber farieb sa zúžil, sunset orange vypadla, z farieb je to teda len Portimao blue alebo Melbourne red. A Melbourne je dosť nevydarený odtieň červenej, preto zostáva len modrá.
    Alebo potom tajpár: [odkaz]
    Inak pekné fotky, vidieť, že si zadokolku užívaš. Tiež by som si také niečo skúsil, keby to bolo niekde nablízku.

Thomasino 19.08.22  11:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Modrá ? :-O Ale proč ne... Ani nevím co je za barvy u M340i po fejsu... Kouknu... Edit: AHA! Tam moc barev není :-(
    Tady doplněné fotky z předminulého Hradce a první fotky z posledního Hradce před týdnem. Některé jsou hooodně povedené !! :-)
    [odkaz] - a následné fotky

iudex 19.08.22  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Thomasino 19.08.22  09:09

« Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Myslím, že plán koupit za 2 roky před koncem modelu M340i je rozhodně dobrý !! :yes: :yes: Sedan nebo kombi ??

iudex 19.08.22  08:42

« Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Tom: ako mi vysvetlil Mig35, som chudák, čo rieši peniaze, takže nebudem kupovať nič, uskromním sa so starým šesťvalcovým bavorákom. >:-[] Ten je najlepšie zabehnutý (za 4 roky 48t km), nič mi tam nechýba, takže tentokrát obvyklý interval 4 roky predĺžim. Pred nástupom Euro7 o 2 roky (a teda koncom čistých spaľovákov) kúpim ešte posledný poriadny benzín, či už vydá na M340i, alebo len na i30N.
    Alebo sa na poriadne autá vykašlem a kúpim hybridný Yaris. >:D

Thomasino 18.08.22  15:17

« Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

IUDEX - a co budeš ty objednávat? ;-) Kam směřují tvé myšlenky? Výměna 340i za M340i ?? Dnes jsem koukal kvůli známému, kterému někdo nabral zezadu jeho předchozí M3 a má to na totálku (ikdyž to moc nevypadalo), na skladovky nových M3 (přišlo mejlem od BMW) a ve verzi Comp. xDrive to stojí 3,2 míče !! Asi moc vybavené. Jsou v ČR 4 kousky. :-( Takže asi je tohle moje poslední eMko >:D
    Já tady mohu tak maximálně psát o tom, jak jsem byl v sobotu zase driftit na Polygonu v Hradci. Což mě dost baví, takhle jednou za 1,5 - 2 měsíce a už mám pocit že mi to i celkem jde.. Ale už jsem rozhodnutý, že tam přes zimu koupím lepší sedačku řidiče, abych tam tak nelítal a daly se tam dát 4-bodové pásy. A nebo o tom, jak jsme objednali auto "na okruh", ale ten městský okruh, malého Yarise 1,5i atmosféru >:-[] >:-[] Bohužel s převodovkou CVT, která to trochu utlumí :-O

iudex 18.08.22  15:10

« Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Tak ja by som diskutoval aj i inom ako Yarisovi, napr. kto si akú hračku na okruh kúpil či aký nadupaný daily driver ide kúpiť, ale to nie je na mne. ;-)

white label 18.08.22  01:42

« TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...