Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 03.11.22 15:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Civic type R to nebude
Tak to si úplne skromný, že GT4. Ale samozrejme oproti tej GT3 RS je to relatívne! skromná voľba. Ale keď sa bavíme o naozaj dostupných kupé, tak by stačila aj Toyota GR86, ktorú si ide Rasťo kúpiť, viď: [odkaz]
A inak troška kritika na Rasťa, tie posledné videá sú nejaké slabšie, ten jeho rečový prejav je taký slabší, zjavne si nič nepripraví a len spontánne kecá, čo ho napadne, no a keďže nemá rečový talent Mata Watsona, tak je to niekedy také rozpačité. -
pradeda777 02.11.22 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Civic type R to nebude
H.o.w.n.o driftoval....vyhýbal sem nešikovně propadlému kanálu.....a 3 týdny na to podruhé, když sem manévroval na úzké silnici s vysokým rantlem. Ještě štěstí, že sem čekal až na ten druhý škrábanec a nenechal to spravit hned po tom prvním. :-! -
pradeda777 02.11.22 12:13
« Re: Re: Re: Civic type R to nebude
iu .....3er se bliští jak psovi kulky..... ;-) Co tak nějaká jiná větší kola? Když si ji chceš ještě nějakou dobu nechat? :-! CTR? Já bych nelitoval. Mě se tato nová CTR jak známo nelíbí. To už raději tu GR86. A nebo GR Yariska....to by byl super rohlíkový express. Ale M140i se mě prodávat nechce. Ráfek už mám spravený, tak si budu muset od teď dávat na obrubníky velkýho bacha. ;-) Když ono je na ten pravý přední roh tak špatně vidět...a ani ten levý přední roh není žádná výhra...zlatý Yarisek.... ;-) -
Thomasino 02.11.22 10:48
« Re: Re: Re: Civic type R to nebude
Přesně to se dalo s tím CTR čekat, po tom co byly nějaké informace začátkem léta, že do ČR bude jen pár kusů. Na Slovensko tipuji že dostanou tak 4-5 ks na rok >:-[]
Neříkali kolik kusů na rok Slovensko dostane? Jinak v ČR jsou na prodej nějaké GR86, samozřejmě od spekulantů s navýšenou cenou >:-[] >:-[] -
iudex 02.11.22 08:24
« Re: Re: Civic type R to nebude
Tak kauza Civic je uzavretá. Na dopyt mi z Hondy oznámili, že CtR je vypredaný do konca roka 2024. Síce je to trochu zvláštne, keďže nie je známy štart predaja na Slovensku, ani cena, ale ľudia vraj zložili zálohy na blind.
Ad GR86: jo, to by asi pripadalo do úvahy.
Takže uvidíme, aká bude situácia takto o rok, kedy by som začal riešiť kúpu. A ak to bude stále takto zlé, tak proste zainvestujem trochu do 3ky a budem si ju užívať ďalej. Stále vyzerá ako nová, keď som ju teraz nechal nablýskať: [odkaz] -
pradeda777 31.10.22 14:00
« Re: Civic type R v USA
iu....GR Corolla je jen tříválec a v EU se prodávat nebude. Alespoň ne oficiálně.
Jinak pokud jsi již vzdal tu M2 i M240i xDrive, tak potom jak Ti radí tms....frkot k Hondě a dát cash deposit na dřevo.... ;-) Jestli Ti to vezmou?????
Civic benzín už není v nabídce na Honda stránkách. -
iudex 31.10.22 09:56
« Civic type R v USA
Tak Civic type R už má cenu v USA, je to 42895$, t.j. o 5000$ viac, ako predchodca: [odkaz] Takže tak nejak čakám aj zdraženie v EU, keď stál starý CtR 36590€, tak nový bude niekde okolo 42t€.
Inak aj v tej Amerike je CtR teraz pomerne drahý v porovnaní s konkurenciou, jediná výhoda, že netreba nič priplácať, je komplet vybavený.
GR Corolla stojí od 36t$, s nevyhnutnými samosvormi a farbou je to 38t: [odkaz] To je stále cca. 5t menej, ako Civic.
A pre kontext, BMW 230i v Amerike vyjde (v mojej skromnej konfigurácii) 38775 eur: [odkaz]
Naopak Golf R tam vyjde 44290$ (a zaujímavosť, je to manuál). -
pradeda777 30.10.22 09:20
« Re: Re: Re: Re: Nové PORSCHE Centrum v Brně
Neodolal sem ..........z diskuze na FB.........Martin Reiser
Toyota CH-R je hipsterské auto, které není pro konzervativní a lidi 40+ až na výjimky. Jinam něco, co bylo dávno jasné, mimo lidí, co hráli třetinu dospělého života hry, je to, že klasická tlačítka jsou jasně lepší, předeším bezpečnější. Tedy pro ty, pro které je auto užitečný nástroj pro dopravu z A do B, pro ty, kteří vidí pokračování her na mobilu/PC to tak být nemusí, ovšem i tito mohou být nebezpeční okolí a někoho zabít/zmrzačit. -
Dany 28.10.22 12:12
« Re: Re: Re: X-ring
wl: kde si bol s borovičkou? Niečo som zmeškal? :-!
Fred, ne že není, budem to mať dlho a hlboko vryté ;-)
PS: bol som presvedčený, že budem jazdiť vlastným autom. Spustené tlaky, natankovaná stovka, dokonca aj krytky nábojov som zhodil, lebo som ich tam posledne nechal (to tá odstredivá sila). Jak som sa previezol na Xku, tak som uznal, že by to bolo ...asi smiešne -
Thomasino 27.10.22 18:42
« Nové PORSCHE Centrum v Brně
Tak jsem se byl dneska podívat na nové PORSCHE Centrum v Brně Slatině a trochu si pohovořit o konfiguraci Caymana GTS nebo GT4 >:-[] Tož pěkné to tam mají !! :-) Také jsem tam měl krátký sraz se známým, co si GT4 před 2 týdny převzal. Tady pár fotek ;-) [odkaz]
-
Dany 27.10.22 10:43
« X-ring
Ako už tradícia káže, ráno na ringu sa začína s kocovinou a po prebdenej noci .
Situáciu navyše komplikovala vlezlá hmla a oslizlý asfalt.
Ako sa hovorí, je to ako so ženou, keď zmizne, tak je krásny deň...
A krásny naozaj bol, plný vzrušenia a tak. Vo vzduchu sa miešali výpary benzínu a alkoholu. Ale dosť bolo rozkoše, vyhodíme sedačku.
Ak by to bolo ešte pre niekoho tu prekvapením, tak rozuzlenie je dole v galérii.
Karbónový monokok z ktorého trčia placaté závesy, ovešaný karbónovými spojlermi, prahmi, difúzormi, ale neni to tuning zlatý pane.
Motor z GTI/S3 spolu s prevodovkou s kratučkou pákou a superkrátkymi dráhami. Odnímateľný volant s tlačítkami.
Už súkanie dnu s upínaním, nasadzovaním volantu a procesom štartovania (sám majiteľ ma v tom úplne iný šport) je zážitok, ktorý vám rozochveje ruky.
Odkašle, odpľuvne ako správny chuligán a už zvezenie po parkovisku dáva tušiť o čom to bude.
Ľahkosť, razancia, presnosť, tuhosť, úžasný zvuk ovtoreného sania. Už druhé kolečko po parkingu si dávam šmykom a prišlo mi to úplne samozrejmé, ako keby som mal na ňom najazdené tisíce.
Výjazd na trať bol taký rozpačitý. Nikto z nás si nepamätá trať, natož správnu stopu. Brzdné body ťaháme z rukáva.
Oslizlý asfalt si pýta svoju daň a chladné semislicky nedokážu preniesť výkon požadovaný jazdcom. Na trati bolo pomerne riedko, takže hodiny boli skôr zaujímavým spestrením, ako problémom.
Ako hmla mizla a trať schla, tak už aj krúženie vyzeralo trochu okruhovo. Zabudnite na všetky plechovky, toto je úplne iný level. Zadok škŕkaš po asfalte, pred sebou iba odhalené pruženie, karbónom prekryté koleso, máš chuť šúchať v zákrute rukou po asfalte ako zo surfu po vode...
Otvorená koncepcia tomu dáva iba korunu, všetko je ďaleko intenzívnejšie. Zrazu sa dostavujú prvé nevoľnosti, preťaženia krku a otlačené kosti.
Zažili sme spolu štyri polhodinovky a myslím, že sme mali všetci tak akurát. Preťaženia sa postupne zvyšovali a keby som mal absolvovať ešte jeden výjazd, tak asi vrhnem tie dobré halászle.
Chalan na modrom, mladšom, výkonnejšom (300k) kúsku hovorí niečo o zadných brzdách, veľkom krídle, slickoch, úpravách...
Ja by som teda rozhodne nič viac nepotreboval. Už v tomto setupe by som sa hľadal pomerne dlho. Jazda po okreskách potom musí byť ďalší level zážitku, ale aj viac nebezpečný.
Fred díky
[odkaz] -
speedfred 27.10.22 09:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Človek na chvílku zmizne a už ohovárajú >:D
Dany vidíš na boxera som zabudol.
PS1: jediný eko dopravný prostriedok čo som mal(bicykel) mi nedávno ukradli.
PS2:robím papiere na loď. -
iudex 27.10.22 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Fred: Ty provokatér, že pokles na štvorvalec... v KTM! Taký pokles by sme tu všetci brali. A aj Dany si ten Tvoj "pokles" na Slovakiaringu pochvaľoval. Plus taký detail, tú V8 aj V6 furt máš, takže ide o doplnok.
Woody: no možno som nereálny optimista a ako píšeš možno to automobilky radšej zarežú všetko. Aj keď asi si zaregistroval že Euro 7 výrazne zmäkčili, fakticky to pre benzíniaky nebude znamenať žiadne sprísnenie. Sám som zvedavý, čo bude o dva roky k dispozícii a ako dopadnem. Popravde pripúšťam čokoľvek od i30N cez M340i až po hybridnú Toyotu. >:D -
woody-alien 27.10.22 08:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Dany: Speedfred na to jde chytře. Společně s válci redukuje i počet kol. No a jestli hodlá v tomhle trendu pokračovat i s normou Euro7, pak bude další sraz v Mnichově Hradišti opravdu zajímavý. >:-[]
[odkaz] -
-
pradeda777 26.10.22 20:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
M performance díly pro novou M2 [odkaz]
Mě se to líbí....až na ty divná křidélka na blatnících...jo a jen k vůli těm středovým výfukům, bych si to koupil....ty jsou BOMBA. -
woody-alien 26.10.22 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Thom: Vůči GTI-P bych FoST za pokles nepovažoval, vůči BMW (tomu konkrétnímu s šestiválcem) ano. Ale jak jsem Iudexe poznal, on nepatří mezi ty, kdo by si potřebovali na něco hrát. Ostatně jako naštěstí všichni ostatní tady, které znám. Sám jsem zvědav, kterým směrem povede jeho cesta. Jen poněkud pesimisticky nesdílím ten názor, že až se konečně možná uklidní dodavatelsko-odběratelský řetězec, bude dost čipů a já nevím čeho všeho, tak se vše vrátí do starých dobrých kolejí. Podle mě už se to nestane.....a zejména ne u řidičsky zajímavých aut.
PS: Po téměř roce mi dnes přišla zpráva, že mému VOZU >:-[] byl přidělen VIN, tudíž ho už na lince splácali a míří do ČR. Tak teď hlavně, aby někdo nezačal bombardovat vlaky. >:D -
pradeda777 26.10.22 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Právě sem se vrátil od doktora z vakcinace a po cestě sem viděl zaparkované nějaké hezké auto. Bylo to ID.4 Opravdu hezké, velmi moderní střih....skoro jako z Hvězdných válek. Kapku větší...cca 4.7m...do města pro mě možná až moc. Ale jinak moc pěkné. Dočetl jsem se že váží skoro 2.2 tuny. Je to tedy pořádný cvalík.... >:D
-
-
pradeda777 26.10.22 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Už je to tady.....Australia’s first hydrogen car comes to market, complete with charging stations in just 5 minutes. The car travels 900 kilometers with the tank full and purifies the air as it moves forward. For the first time, hydrogen fuel cell technology is being applied serialized in a commercial car and, above all, it allows for such important autonomy, with very reduced charging times. This is Hyundai Nexo, a small-cylinder car that beats all car manufacturers in the world and sets a sustainability record, with a charge of 6.27 kilograms of hydrogen that purifies 449,100 liters of air during e The journey (as much as the consumption of breathing of 33 people for a whole day) and it only emits water down your exhaust pipe. This car produces no CO2 or other polluting emissions; just think that an equivalent vehicle, with a traditional combustion engine, emits about 126 kg of CO2 at the same distance. The hydrogen engine thus enters the automobile market and intends to join the electric one among the sustainable mobility solutions the world is adopting. Hyundai thus becomes the first automaker in the world to produce a hydrogen fuel cell vehicle for the market. The car is equipped with a hydrogen fuel cell system that, to generate electricity, passes the gas through a membrane structure where it meets the air taken from the external environment, a process that feeds an electric motor. The excess electricity generated, including energy stored during braking, is stored in a lithium-ion battery. Reposting the next takes 5 min. The first country to put the car on sale was Australia, where the first gas stations were also built. A true vision of a sustainable future. -
iudex 26.10.22 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tom: ako píšeš, ísť do Focusu ST by som považoval za pokles (plus konkrétne Focus ma dosť odradil prechodom na celodotykový intriér; to už aj VW oznámil, že sa čiastočne vráti k fyzickým tlačidlám). Ak znovu hotheč, tak len úplnú špičku ako je práve CtR, eventuálne iný 300k+ hotheč. Ale keďže už aj Golf R stojí cez 50t eur a furt je to len mainstream so štvorvalcom, tak by som išiel rovno do M240i.
Pri tom bavoráku som vychádzal z poslednej debaty s predajcom, kde mi na 240i/340i vedel dať 8%.
Ale ako som písal, teraz to nie je ani aktuálne, ani rozumné, práve som čítal analýzu, že ešte v 2023 budú výrobné obmedzenia (chýbajúce čipy, káblové zväzky...) a naplno by sa mala výroba rozbehnúť až v 2024 (kedy práve plánujem výmenu).
Dedo: mne rozhodne nejde o nejaký pocit výnimočnosti, necítim sa v BMW niečím viac ako v napr. v Honde, na to som už dosť starý, plus ako sám píšeš, prémie sú dnes plné cesty, notabene u nás v Trnave, kde je pomaly viac Mercedesov ako Škodoviek. 340i mám najmä kvôli šesťvalcu, ak by Mazda vyrobila 6ku s tým 3,0R6, čo bude v CX-60, bez váhania a bez predsudkov prejdem do Mazdy. A napokon nemám problém sa vrátiť k mainstreamovému hatchbacku, len to musí byť fakt špičkové auto, výkonovo blízke 340ke.
P.S. ďakujem Migovi za mínusky, už si ma našiel aj tu. -
pradeda777 26.10.22 13:23
Ok. Já měl za to, že u iudexů nějaký Ford před časem figuroval.... 8-s
A bacha. Bavoráků už líce všude mraky. I u nás. Už to není nějaká zvláštnost. Ano, většinou to jsou ojetiny, ale vrtuli na kastly mají a těžko říct jestli je majitelé koupili nové nebo byly přivezeny z Německa.....v každém případě punc výjimečnosti je už pryč.... :-! A to samé platí i o Audině i MB.... :-!
Jinak, já bych se za Focus ST nestyděl. Pokud funguje tak dobře jak o něm píší, tak je to cajk. :-! -
Thomasino 26.10.22 12:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
No nevím, ale těžko bude chtít IUDEX "klesnout" na úroveň Fordu, z BMW a před tím VW...
Ta M240i xDrive se mi jeví pro něj jako dobrá volba. Ale na slevu 10% asi zapomeň, prý nyní tak 5-8% u velkých zákazníků. Ale možná máte jinak nastaveno na Slovensku.. -
Thomasino 25.10.22 16:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
To je jen potřeba se naučit toho nebát a v bezpečném prostředí poznat limity auta >:-[] Na druhou stranu, když se ti občas nesvírá pozadí u rychlého průjezdu nebo šlápnutí na plyn, kdy přemýšlíš jestli to ty zadní gumy ještě ustojí, tak je to houby zábava a málo adrenalinu !! ;-) >:D
Mimochodem v neděli jsem jel z Hradce a nechal jsem vzadu ty zimní co mám na driftování, vpředu ty letní PS 4s, tak jsem musel trochu opatrněji a sledoval jsem na displeji jaký je tlak a teplota v pneu. Ono na zimních na mokru to ESP neuhlídá, jak jsem si již vyzkoušel právě v Hradci. -
iudex 25.10.22 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tom: ako auto po Tebe by som v pohode kúpil, je jednak krásne a určite v top stave, len je to mimo môj badžet (cca. 68t), plus trošku obava z RWD, takže ak by som sa odhodlal ísť do kupé, tak radšej nové M240i xDrive (59t cenník, s malou zľavou to odhadujem na 54t).
[odkaz] -
iudex 25.10.22 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Ako tak čítam o type R, tak to bude fakt problém kúpiť. Do Ameriky už doviezli prvé kusy: [odkaz] ale špecifikáciu určil výrobca; teda nielen kupujúci, ale ani díleri si nemohli auto nakonfigurovať. Takže to bude v štýle ber alebo nechaj tak. To fakt nevyzerá dobre pre Európu, o to menej malé Slovensko. Takže nielenže nebude predvádzačka, ale ešte ani auto podľa vlastného výberu. :-/
Ale ako povedal woody, keď nechcú predávať, nech nechajú tak, auto nie je vajce Fabergé, aby som skočil po jedinom, čo je na trhu a ešte oňho licitoval.
-
Thomasino 24.10.22 18:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Na GTI jsem měl zimní Hankook W330 a jsou super. Oproti předchozím W320 co jsem rok před tim koupil na M2, jsou o poznání lepší. Nakonec jsem loni na předek M2 taky koupil novější W330 a bylo to znát. Ty původní W320 mám nyní na drifty (vzadu, přední nechávám letní PS 4s). Na Tigouše jsem koupil Bridgestone, tuším LM005, podle testů v TOP3, zvláště s preferencí sucha a mokra. [odkaz] -
pradeda777 24.10.22 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
iu....tož ano, asi to budou ty Goodyear nebo Hankook. Ale ani ty Bridgestone nebo Falken nevylučuju. Já osobně mám velmi dobré zkušenosti s Bridgestone, ale to byly jen letní pneu. Ty Falken jsou sympatické tím, že jsou v testu nejtišší a při jízdě na elektriku bych to asi ocenil..... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 24.10.22 16:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
tms.....driftování Ti jde.... :yes: Žluté Porsche v jednom momentě....very nice....
Se zimákama je to jak se slivovicú....čím starší....tím lepší.... ;-) >:D >:-[] Pokud nejsou na bocích žádné prasklinky a vzorek dostatečně hluboký, tak jsou pořád cajk....já bych se jich nebál....speciálně pokud jezdíte jen klíďopíďo po městě.... :-! Jo, a taky prodávají přípravek na "oživení" gumy. Ten jsem již použil na 1er. -
iudex 24.10.22 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tak oni aj v tom teste zdôrazňujú, že výsledok veľmi záleží na tom, čo od tej celoročky čakáš. Keď vieš, že snehu je u vás málo a keď aj bude, proste nebudeš jazdiť, tak toto kritérium nie je dôležité a väčší zmysel má pozerať na výsledky na suchu a vode. V kombinácii wet + dry vyzerajú najlepšie Goodyeary a Hankooky, tak pre Tvoj spôsob použitia by som vyberal z tej dvojice (prvé stoja 95 eur, druhé 85 eur/kus).
Tom: chválim Tvoj progres v driftovaní, robíš to čisto a pekne plynule, na rozdiel od niektorých účastníkov, ktorí to sekajú. :-) -
Thomasino 24.10.22 14:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Pradědo, jestli chceš, zimáky z Jarýska ti vrátím, zavazí mi v garážích a jsou 10 let staré, na tom si netroufáme :-) >:-[] Ani za 500 Kč za komplet je nikdo ve skupině YARIS CZ/SK nechce :-( -
pradeda777 24.10.22 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
iu....thanks....ok, tož Michelinky na sněhu....ok, ale to není pro mě důležité. Jednak je tu u nás sníh na silnici tak 2-3x za zimu a já nikam daleko bych ve sněhu nejel, protože nemusím. Plus jsou taky nejdražší. Škoda, že neuvádějí výdrž/nájezd. To by byla pro mě zajímavá informace. Já bude preferovat pneu s nízkým hlukem a dry handling. Já to vidím na Falken nebo Bridgestone, možná Hankook.
The Michelin CrossClimate 2 wins the test in the balanced scoring, but does drop down to third in the mild climate results. Why? The CrossClimate 2 is quite frankly ridiculously good in the snow, Tyre Reviews ran the all season test alongside the winter test in the same size and if the Crossclimate 2 was in the winter tyre test, it would have been better than half of the winter tyres in the snow! It also had a very low rolling resistance, and it had the shortest dry braking, the CrossClimate party piece. However, it seems to have lost its significant lead in the dry, just 1.5% ahead of the hankook in dry braking, and it no longer has the subjective lead in dry handling, the Bridgestone won that show. But the biggest reason it could only finish third in the mild climate results was because of its wet performance, it was great in straight aquaplaning but it was only midpack in wet braking and struggled a little during the wet handling laps. The CrossClimate 2 is certainly an exceptional all season tire, and worthy of the test winning award, but we hope for the next generation of CrossClimate Michelin trade some of that incredible snow performance for a little more ability in the dry and particularly the wet to bring back the "summer tyre with winter capabilities" theme the Crossclimate is so loved for. -
iudex 24.10.22 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Tu je aktuálny komplexný test celoročných gúm, treba si ho prelúskať celý: [odkaz]
Opakujem, som odporcom celoročných pneu, ale ak má pradeda jazdiť v lete na zimných či naopak, tak to určite radšej solídnu celoročnú gumu. Napr. pri Michelin CrossClimate 2 píšu, že je na snehu lepšia než polovica čisto zimných gúm: "The CrossClimate 2 is quite frankly ridiculously good in the snow, Tyre Reviews ran the all season test alongside the winter test in the same size and if the Crossclimate 2 was in the winter tyre test, it would have been better than half of the winter tyres in the snow!"
A naopak Bridgestone je výborná na suchu, je to skôr letná guma s nejakými zimnými schopnosťami.
Takže môj názor je: nechať M140i na kvalitných letných a v zime ju nejazdiť a na allroundera CHR, čo bude jazdiť stále (ale stále s minimálnym dedovým nájazdom) dať kvalitné celoročky, napr. Micheliny. -
pradeda777 23.10.22 12:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
iu...ok. Já jen, že šance je, že C-HR bude dodáno na zimácích a dealer nebude ochoten je vyměnit za celoroční. Pak bych je raději nechal na voze i přes léto, než je na jaře přezouvat na celoročky a zimáky by pak jen zabíraly místo v garáži. -
pradeda777 23.10.22 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
iu....sledoval sem celé video, ale ve vyhodnocení jednoznačné nezaznělo ano nebo ne pro celoroční pneu.
Pro C-HR jsem předběžně objednal i set zimních kol s pneu za 40 000 Kč, ale zvažuju, že to zruším a dám na něj ty celoročky. Nevím, jak se budou v Toyotě tvářit, ale zkusím to. Popřípadě budu napřed používat ty letní co přijdou s vozem a na zimu pak přezuju na celoročky a už je na voze nechám. Další věc je, že pokud C-HR dorazí ještě na zimu, uvidím na jakých pneu ji dostanu. Logicky by mělo být na zimních. Což by bylo ok, protože bych je pak nechal na voze i v létě a až by se poroučely, přešel bych na ty celoročky.
Teď už jenom, aby C-HR dorazilo než zamrzne, abych nemusel pro rohlíky chodit pěšky s nudlou u nosu.... ;-) >:D >:-[] -
iudex 22.10.22 21:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
Ja to vidím presne tak, ako woody či label, teda celoročné gumy sú v lete horšie ako priemerné letné a v zime horšie ako priemerné zimné. Takže radšej dať na zimu lacné zimné Barumky ako akékoľvek celoročné.
ALE! Ak pradeda jazdí toľko, koľko jazdí (rozumej skoro nič) a nechce prezúvať, priznáva, že na Yarise nechal v lete zimáky, tak to už je tá (kvalitná) celoročná guma lepším riešením (obdobne keby neprezúval na zimné a chcel jazdiť aj v zime na letných). Ono aj tie celoročné gumy dobrých značiek sa za poslednú dobu dosť zlepšili, začal to Michelin so svojimi Cross Climate. Tu je test celoročných pneu a okrem víťaza Cross Climate 2 vyšli dobre aj Contíky AllSeasonContact či Bridgestone Weather Control: [odkaz]
Osobne ale myslím, že 1er nebude v zime vôbec jazdiť (keď tu bude CHR ako univerzál) a zimáky či celoročky na BMW nebude treba vôbec riešiť. ;-) -
pradeda777 22.10.22 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
wl....tož dyť sem Vám už psal, že M140i je teď používáno jako rohlíkový express a doba je zlá, tak by se mohl spokojit s kompromisním obutím......... ;-) Na druhé straně jsem se ještě nerozhodl, který vůz bude plnit roli rohlíkového expressu až dorazí C-HR.... :
Edit. Ale to je přece jasné. Málem jsem zapomněl. Budu přece jezdit s C-HR na elektriku... ;-) -
woody-alien 22.10.22 10:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimní kola na 1er
praděda: No právě o tom wl píše. Gumy na "klíďopíďo" ježdění jsou při "neklíďopíďo" ježdění o ničem. Takže ano, máš tam blbější gumy....ale zato celej rok. :yes:
Jak by řekl Pyrrhos - Ještě jedno takové vítězství a jsme zničeni. >:-[]