Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  12:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

"Můj" Cooper S......[odkaz]

A co vlastně za Toyotu Woody kupuje?????
    Kdyby mě ten Cooper S nevyšel, tak bych zvažoval i Aygo X v manuálu....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  12:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Cooper S som chcel kúpiť tento rok, oholiť na kost a spravit z neho nejaký “racing tool” za pár kačiek. Nakoniec to skončilo všetko inak.

Inak Wúdy s tou Kojotou máš peknú trpezlivosť, mňa by asi eblo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Freddie....tož ok. Já jel oba. 1.8 i 2.0 a můžu říct, že jako náhrada za Yariska jsou oba super. Ano, převážně do města, ale jak píše Mička, ani na dálnici se 2.0 "neztratí".... ;-) Já ho však kupuju jako univerzála. Až prodám M140i, tak by mělo být místo v garáži jen pro něj. Ale pokukuju i po Mini Cooper S jako rohlíkovým expressu. Tož na jaře uvidím.....
    Jinak.....moje nabídka platí.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  09:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Asi budem patriť k "tvojej" menšine ale mne sa CHR fakt páči, a ten tuningový obrázok co tu bol tak :yes: :yes: (no hej ešte mi chýba šiltovka dozadu). Ja som to auto skúšal myslim s 1.8 ale fakt mi ten pohon na moje jazdenie nereže. Do mesta ale inak super, myslim.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Freddie.....já myslel, že Honza Mička není blbec.....píše..."Už dlouho mě kompaktní crossover nenadchl tak jako dvoulitrová Toyota C-HR GR Sport. Z mého pohledu vypadá skvěle, má hodnotný interiér, bohatou výbavu a jezdí za málo. Hybridní pohon je bezproblémový a ze strany řidiče nevyžaduje specifický přístup. To si často myslí hlavně ti, kteří s ním nemají dost zkušeností, stojí na plynu jako na rýči a pak si stěžují na hluk motoru".

...jinak doporučuju otestovat a pak komentovat. Pokud se Ti nepodaří jeden k testu sehnat, tak budeš u mě vítán si ho projet až ho budu mít pod střechou a počasí dovolí. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  06:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dedo no super. Už len takýto športový “kvílič” nám tu chýbal.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.12.22  21:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Honza Mička a C-HR Sport 2.0 Hybrid [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  23:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

tms...tak takových kluků jsem v Austrálii znal spoustu. Nakonec si většinou ale pořídili závodní speciály a tahali je na okruhové klubové závody na přívěsu. Oni totiž v jednu chvíli zjistili, že dál upravovat cesťáky už nedávalo smysl. Plus je měli většinou na slickách a s těmi se na silnic nesmělo. A pak ono se každou chvíli něco jelo, protože každou chvíli některý z klubů pořádal klubový sprint, takže si těch závoďáků užili. Jezdilo se taky celý rok, protože tam zima jako tady u nás není. Velká výhoda... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.12.22  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

U Šenkýře si dokonce asi 3 lidi už koupili závodní verzi M4 specifikace GT4 (a jeden Mercedes GT ve verzi GT4), na takového to domácí okruhové ježdění >:-[] >:-[] No občas i zkusí nějaký závod, nebo zimní testování, jako jsou nyní v Portugalsku v Algarve - Portimau :-)
    Třeba tady ta barevná: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dany,,,,kamaráde, vím o čem mluvíš......been there....done that...... >:D >:D >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  13:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dedo, postup je snáď jasný. Zákazník kúpi najviacnajlepšie auto, začne jazdiť na okruhy, zistí, že mu to nestačí a už sa veze...
    Keď sa na to pozeráš od konca, tak by si šiel rovno pre Porsche. Potom začneš jazdiť okruhy, zistíš, že ti to nestačí a už sa vezeš... ;-)

Chlapci upravujú samozrejme aj ostrejšie kusy:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dany....video super! Jen by mě zajímalo, proč asi si borec vybral pro tuto aktivitu jako základ M2CS (s adaptivním podvozkem), když jako základ by snad postačila M2C?
    No, ale s přihlédnutím k tomu, na jaký level s těmi úpravami šel, tak na tom asi tak moc nezáleželo.....
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Technické okienko na piatoček: M2CS-R

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Zajímavost....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  09:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Videl si kmitať na nohy Sennu? >:D

[odkaz]

určite trénoval na bicygľu
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.12.22  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Umístění pohonu před zadní nápravou a zadní pohon, to je v pořádku, to chválím. Ale těma nohama se tam kmitá až moc, to pro mě není !! ;-) >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  08:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Thom, základom je stále zadný pohon s motorom uloženým pred zadnou nápravou. Či už sa jedná o EKO-BIO pohon, alebo špinavú elektriku (v podstate hybrid). >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

woody, keby to nebola pravda, tak by to bolo aj smiešne
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.12.22  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Člověk tady chvilku není a je z toho cyklokoutek >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  19:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wa: Aku Toyotu tak netrpezlivo ocakavas? GR86?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.12.22  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Heh, člověk tu chvíli není a tady mezitím bují debata jak z Cimrmana.

"Cimrmanův ansámbl proslul nezvykle rychlými přesuny. V době, kdy bylo jízdní kolo v západní Evropě přepychem horních deseti tisíc, u nás aparátem podivínů a v carském Rusku pouze předmětem vášnivým debat v anarchistických kroužcích, používal Cimrmanův umělecký soubor bicyklu zcela běžně." >:-[]

Problémy s dodáním nových pořádných aut i e-biků, jak píše wl, se ke vší smůle týkají i vozů nepořádných. Nechci se tu opakovat, ale nedá mi to, jelikož tragikomedie pokračuje.

2.11.2021 objednávka
    31.7.2022 předpokládaný termín dodání
    30.9.2022 nejzazší termín dodání podle smlouvy, možno vypovědět smlouvu bez sankce
    25.10.2022 vozu přidělen VIN kód = vůz je vyroben
    14.11.2022 určený termín dodání
    28.11.2022 posunutý termín dodání
    06.12.2022 dealer neví nic, ani kde vůz je, ani kdy dorazí
    07.12.2022 intervence u importéra Toyota CECZ
    15.12.2022 termín dodání odložen na Únor 2023, bez záruky
    28.02.2023 teroristický útok na centrálu Toyoty v ČR. Neznámý atentátník použil blíže neurčený japonský vůz. Z dobře informovaných zdrojů víme pouze to, že objem trhaviny byl 265 litrů, což odpovídá plně naloženému zavazadlovému prostoru teroristova vozu. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  18:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

GR Yariska nam od 1.12. podrazila...
    Zeby prve auto, na ktorom by som zarobil? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.12.22  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Jo, ten argument, že ebike Ti výrazne rozširuje rádius, teda dôjdeš tam, kam by si s normálnym bikom neprišiel (lebo kondička, vzdialenosť), beriem. Ako píše Dany, u nás sa dá ísť do Malých Karpát, tam je cyklotrás plno, len kým tam človek dopedáluje, tak je unavený. Ebike by toto riešil.
    Ale potom je tu ten "problémik", ako píše wl, že za cenu ebiku má woody solídnu motorku.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.12.22  12:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Sú také stúpania, kde by ťa s Ebikom ani nenapadlo a netreba ani do Vysokých Tatier. Stačí Vysoká, Skalnatá v Malých Karpatoch (sedemstovky). Ľahký bike hodíš na hrb a šľapeš. To už ale nie je o jazde na biku...
    Je to jak so všetkým, záleží čo jazdíš a čo od toho očakávaš. Ak máš fyzičku, na technickejšiu trať, na zjazdy je lepšie mať ľahký bajk. Vylezieš všetko. Možno nie tak rýchlo, ale vylezieš. Limitom je trakcia
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    Jj, viz já 11:35
    Na druhou stranu to používá dost lidi i na běžných asfaltových cyklostezkách s minimálním převýšením, a tam mi to smysl nedává...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wl: ano, v tom momente to tak je...
    ALE potom pride take stupanie, kde si to das na 2., alebo 3. stupen podpory a zrazu si niekde, kde by si bez ebiku nikdy nebol :-) napr. na Sliezkom dome v Tatrach :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

pd7
    S novými pořádnými e-koly i auty je to teď stejné, jsou drahé a přesto nejsou skladem a musí se na ně dlouho čekat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    "...ten najnizsi, ktory ti v zasade kompenzuje vahu ebiku a jeho odpor,..."
    To zní jako nahrávka na smeč, protože v tomto režimu to e-kolo vlastně moc nedává smysl a vypadá to jako vyhozené prachy. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:35

iu
    Jak píší ogaři, s MTB ebikem se vydáš i tam, kde by tě to s normálním kolem ani nenapadlo (nekonečné táhlé prudké stoupáky apod.), a pak budeš muset makat jako na normálním kole na "normální" trati a nejen "trochu šlapat". Chce si to zkusit v tom prudkém dlouhém táhlém, ideálně někde v horské oblasti.
    E-kolobka je na to, vozit si pr.del, ne na sport a taky většina z nich opravdu prudké stoupání nedává, pokud teda jezdec neváží 30kg i s ponožkama.
    "Sranda" je hlavně to, že dnes pořádný MTB e-bike stojí skoro stejně, jako woodyho nová dospělá motorka.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.12.22  10:50

Na normálnom biku potrebuješ mať kondičku, aby si niečo videl, zažil. Kedysi (dávno) som dával hrebeňovku po Štefánikovej až po Biely Kríž s tým že po Karpaty som šiel po vlastnej ose. Dnes by som umrel v polovičke cesty tam. Ebike sprostredkuje tento zážitok širším masám. Záleží na používaní. Ja sám by som sa teraz nevedel rozhodnúť, či ísť do čo najmenšej váhy (karbónové kolesá sú najviac), alebo pomôcť tej svojej ne-kondičke. Každým ďalším rokom sa asi prikláňam k pohonu...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  09:17

iu: Kym som ebike naskusil, mal som uplne rovnaky nazor ako ty. Vieš, ono strasne zalezi na tom, aky stupen podpory si das, ci iba ten najnizsi, ktory ti v zasade kompenzuje vahu ebiku a jeho odpor, alebo najvyssi, ktory je pre dochodcov a dedkov... :-)
    Ja som jazdil v lete skoro 1000 km mesačne a mozem ti povedat, ze som schudol 5 kg a objavil som vo svojom okoli take lesne a polne cesty, kopce a miesta v prirode, kde by som sa v zivote na normalnom biku nedostal...

S ekolobezkami suhlasim a duplom nechapem samovrahov, ktori si kupia ekolobezky s max. rychlostou vyse 40 km/h, kde s tymi pidi riadidielkami a malickymi kolieskami je to o zivot. Neraz ma taky samovrah predbehol, ked ja som isiel cca 30 km/h a on okolo mna preletel aspon 50 km/h... To je vazne o zivot...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.12.22  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Sranda je, že tie bicykle dnes stoja toľko, čo dakedy (menšie) autá. >:-[] 8-s
    Popravde ja som zatiaľ ebikom (ani ekolobežkám) moc neprišiel na chuť, príde mi, že v dnešnej dobe bicykel je športové náčinie (a nie ako dakedy nutnosť pre ľudí, čo nemali na auto), teda jazdím na bicykli preto, že si chcem trochu zamakať. No a baterkové bicykle idú tak trochu proti tej myšlienke. Aj keď beriem, že na tom ebiku stále aspoň trochu šliapem, na rozdiel od ekolobežky. Tam sa ľudia tvária športovo, že sú na vzduchu a robia niečo pre zdravie, ale reálne len pasívne stoja a vezú sa. Ešte rozumiem dôchodcom, ktorí už nevládzu a chcú podporu, ale pri zdravom človeku mi to moc zmysel nedáva.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.12.22  08:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Ach jo....já věděl, že to tak jednou dopadne.....Číňani přesedli s kol do aut a my zase z aut na kola....já to věděl....já to tušil....ach jo... :'-( :'-( :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  08:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wl: no stary 3 mesacny s 2500 km najazdenymi som predal o 700 eur lacnejsie oproti nakupu a novy (lepsi) bol o 500 eur drahsi ako stary, cize vysledok je doplatok 1200 eur...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  01:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

1000 euro tě stálo co, ta výměna biku?
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  22:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Neviem ti poradit, nesedel som na tom...
    Parametre to ma na papieri OK, len neviem najst kolko kg to vazi...
    Cena je uz ale dost vysoka...

Moj prvy ebike (najazdil som na nom za 3 mesiace 2500 km) bol hlinikovy, zdvih 120 mm a kedze sa mi vobec nepacili tie zvary na rame, tak som ho vymenil za ten karbonovy, ktory ziaden zvar nema a je o 1kg lahši :-) Cela ta sranda ma stala vyše 1000 Eur. Kazdy sme troska uchylny svojim sposobom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Já bych chtěl právě spíš celohliníkový rám.
    Mám vyhlédlé tohle:
    [odkaz]
    Ale ani za ty prachy ho pořád nejsou schopni dodat.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  21:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Ak sa nemylim, tak vsetky 140 (vyska zdvihu tlmica) maju:
    C:62® Monocoque Advanced Twin Mold Technology, Aluminium 6061 T6 Rear Triangle
    To znamena, ze hlavny ram je karbon a zadna stavba je hlinik...

Potom ma CUBE aj celokarbonove ramy, kde by sa usetrilo na hmotnosti asi okolo 1 kg, ale to uz bolo o dost drahsie, takze na to som sa vyprdol... Ale pozeral som to niekedy na jar, uz presne nepamatam detaily.

Ono, keby mal clovek vsetko takto detailne preluskavat, tak by tym zadrbal cely svoj volny cas. A to sa mi nechce.

P.S.: Teraz uz par hodin pozeram a pocuvam vyfuky na TYGRa a uz len z toho ma ide slak trafit kolko ich je a ako su rozdielne drahe a zvuk pocujem len na YT... No vyber si :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    Díky. Všechno jen rámy v karbonu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

pd7
    Jsem stydlín... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.12.22  20:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

wl......tak to si byl Ty? Hned se mě zdál nějak povědomý....tož měl si aspoň říct ahoj.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  20:02

« Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Aktualny cennik je tu:
    [odkaz]

Zaujimave ale je, ze moj model je SL a tento uz v aktualnej ponuke nie je...
    Je uz asi nedostupny, napr. tu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  19:44

« Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    Díky. Ceny k tomu někde najdu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

pd7
    Myslíš toho transgenderového zdravotního bratra, co tam zrovna zaskakoval? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  16:35

Dedo: [odkaz]

A este by som doplnil, ze aspon tretina ludi si to kupila iba preto, ze to povodne mala byt limitka na 25000 kusov, co sa casom zmenilo.
    Aj ked neviem, aka situaci je teraz.
    Pre mna na moje okresky je toto momentalne ideal a ak to budem casom tunit na 300 konikov, tak to bude snad aj dozivotny partner... :-)
    P.S.: Skoda tvarov a ceny novej M2 :-(
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.12.22  16:20

Market.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.12.22  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Možno chodia konštruktéri tomu istému firemnému očnému ako dedo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  14:29

Deny:

Skrutili sa niekomu ramena pri sviznejsej jazde na okreske? Pochybujem... :-!
    Ja sa nemam kde inde ist povozit uplne na hrane, resp mam: Slovakiaring je iba vyse 300 km daleko...
    A blbnut na nejakej sotoline (polnej, alebo lesnej ceste), tak to by bolo super, ale za prve nie je kde a za druhe, to auto by to v serii vydrzalo iba chvilku (tam by ten podvozok daval zmysel).
    Predpokladam, ze vsetky tie ujmy boli sposobene narazom do hlbokeho vytlku na ceste, resp. rezanim zakruty cez priekopu, bocnym nazarom na obrubnik pri blbnuti a pod...
    Ti Toyota konstrukreri predsa nemozu byt uplni dementi, aby nevedeli co robia. Ale samozrejme, nic nie je take dobre, aby nemohlo byt lepsie...
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.12.22  14:08

Market:
    Ja by som zas ako prvé zainvestoval do tých ramien. Myslím že Mišo Karpat robil rozbor podvozku a vtedy sa podivovali nad subtílnosťou ramien. Z garáže potvrdzujú, že sa tie ramená reálne krútia. To samé o sebe nerobí tvrdšie auto. Možno nejaké jednotky percent, keď sa stratí pružnosť materiálu...
    Parádne je, že niekto tú cestu prešlapal, testoval, vytriedil a ponúka overené, relatívne lacné riešenie :yes:

Nespraví to takú radosť ako nový výfuk, no
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  13:08

« Re: Re: Re: YaGRis

Dany:
    Samozrejme 500 konikov pri vyse 20.000 eurovej investicii je uplna blbost.
    preto ja by som siel do upravy ECU, mozno ten blow off a teoreticky sanie a hlucnejsi vyfuk... A podvozok necham aky je, ja nepotrebujem tvrdsi okruhovy, ja jazdim okresky a tie su obcas dost hrbolate.

Inak, pri okreskach je podla mna 5000 interval prehnany a zadny diff sa prehrieva ludom hlavne pri dlhom blbnuti na snehu, alebo nejakej dlhej okruhovej zaberacke v SPORT mode 30:70.
    Pradedo:
    Na zaklade akej analyzy konstatujes, ze sa toho ludia uz zbavuju?
    Lebo ludia sa zbavuju aj Hondy CHR, BMW M2, Porsche 911 a aj novch AUDI RS3... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.12.22  10:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Dedo, daj fotku. To posúdime my, či dobre vidíš >:D
  • « 10 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.12.22  09:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

wl.....u očního sem byl nedávno. Sestřička byla sexy, takže vidím ještě docela obstojně... >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.12.22  09:50

Dany....Yaris úpravy....přesně....už jen údržba (podle videa) stock GR musí být killer. Není divu, že se ho "normální" kupci tak brzy zbavují. Zůstávají pravděpodobně jen ti skalní, co ho regulérně využijí na sportování případně i na závody.
  • 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.12.22  07:50

« CTR

Rasťo v novej CTR

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.12.22  07:44

« Re: Re: YaGRis

Market, jasné, dá sa zvýšiť výkon pomerne radikálne na všetkom. Potrebuje niekto 500 koní z 1,5l v Yariskovi? Životnosť 3 motory na sezónu?
    Mne sa páči konzervatívny prístup, že riešia problematické veci, že hľadajú balanc medzi prínosom a cenou úpravy. Trošku ma zaráža, ako často doporučujú meniť olej a ako sa prepína zadný dif.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 13.12.22  20:56

ja mam uz druhy a tento:
    [odkaz]
    a preco zrovna tento? nakolko sa minuly rok nedalo kupit pomaly nic, tak som zobral to co bolo skladom a bolo presne v mojom rozpocte.
    Hlavny argument bol ten BOSCH motor a 750 baterka a karbon ram... Nerobil som k tomu ziaden extra prieskum a analyzu... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.12.22  20:50

« Re: Re: YaGRis

Market
    Do jakého MTB ebiku konkrétně a proč zrovna do něj?
    Díky.
    Já měl teď na podzim půjčeno na víkend tohle:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.12.22  20:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

pd7
    Kdys byl naposledy u očního? >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 13.12.22  20:06

« Re: YaGRis

Dany:
    Ano, videl som to video, urcite zaujimave...
    Pomaly zacinam aj ja uvazovat o navyseni vykonu zhruba na tych cca 300 konikov, ale fakt iba pomaly. Toto leto som sa zamiloval do MTB ebiku a tomu a jazde v prirode som venoval volny cas...

Ale o level lepsie video je toto, kde popisuje co ma zmysel a co nie a kolko ta uprava prihodi na vykone. Dostali sa na vyse 500 konikov:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.12.22  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Dany....no vidíš....vlastně nevidíš.... ;-) >:D >:-[]
    Borci se TYGRů už zbavují....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.12.22  15:18

:yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 13.12.22  14:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Dedo, tak TYGR je na jazdenie, nie na vypadanie. Ja By som riešil výlučne funkčné záležitosti. Začal by som u podvozku čo nie je vidieť ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.12.22  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Dany....v tieni Body kitu pro C-HR......tož myslím, že Body kit na C-HR vypadá pořád líp než upravený TGRYaris.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.12.22  14:17

« Re: YaGRis

Dany.....(video)..šikovná reklama pro servis..... ;-) >:D >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 13.12.22  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

V tieni Body kitu pro C-HR sa tu kupuje farebné PorŠa :yes:
    Na Caymana by mi pasovala živšia farba. Svetlá modrá, zelená, červená...
    Šedo-zelená je zaujímavá, nie že nie...
  • 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 13.12.22  13:21

« YaGRis

Market: zaujímavé úpravy na Yariskovi

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.12.22  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

pd7

Letitého Macana jsem tam nečekal.... :-O :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.12.22  22:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

The best driver´s cars in UK 2023 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.12.22  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

A joooo... 991.2... Přehlédl jsem... OK, OK...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.22  22:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Th
    Však já psal hlavně o 991.2
    Menší rozměry 718 jsou samozřejmě na okresce výhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.12.22  20:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

Za mě je teda 911 992 už moc široká, ikdyž stále celkem pěkná. Nárůst 5cm na šířku je hodně, proti 991. To je už stejné síťky jako M2 Competition (185cm).. Naopak Cayman zůstal na šířce 180cm, jako byla 911 991, což mi na úzké okresky přijde fajn. S M2 mám občas už co dělat abych se vyhnul nějakému autobusu nebo dodávce. Taky důvod proč jsem tehdy před koupí M240i zavrhl ještě širšího Mustanga.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.12.22  20:33

Freddie.....white colour rules.... :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.22  20:31

sf
    :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.12.22  20:17

tms.....máš pravdu. Auto má něco za sebou. Nevím, kdo jim radil s těmi fotografiemi, ale tuto bych tam asi nedal. [odkaz]
    Na druhé straně auto bude dobře zajeté......a já jsem viděl i horší gumy po jednom sprintu na okruhu..... :-! Stačí jen párkrát zajet v zatáčce až na ripples a na okraji gumy je to hned znát.... :-!
    A tady ten test potvrdil, co píšeš o nepohodlných sedadlech a tuhém podvozku...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.12.22  19:47

No a už sme doma, znova farby. >:D
    Tiež som si vybral bielu na KTM aby som moc nekričal do sveta. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.22  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

iu
    Souhlasím s tím, že 911 žádnou výraznější barvu nepotřebuje, sochy se taky nedělají v "barvách", nejenže to nepotřebují, ale bylo by to naopak kontraproduktivní.
    Proto je za mě křídová top "barva" pro 911 ( >:-[] ;-) ) a v Lipsku, kde jsem viděl naživo 991.2 (včetně GT2RS) ve všech možných barvách se mi to jen potvrdilo, např. přímo vedle nás u hotelu parkoval Berdych s 911R v GT Silver.
    U 718 to (za mě) sice platí taky, ale ne tolik, jako u designové "plnotučnější" (a nesrovnatelně tradičnější) 911. Z některých úhlů (hlavně zepředu) 718ce, dle mě, sluší víc dobře trefená barva (viz karmin), než nebarva
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.12.22  18:01

Ta je evidentně trošku olítaná na okruhu, koukni dobře na ty kraje pneu :-)
    Navíc cena je skoro jako za novou. To bych raději 200 přidal a měl novou. Hlavně GT4 je už na okresky moc tvrdá a tyto sedačky rozhodně nechci.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.12.22  17:02

Go Tom Go...... :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.12.22  16:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

wl: ako píšeš najlepšie je vidieť naživo, fotky bývajú klamlivé. Na druhej strane zastávam názor, že Cayman i 911 majú také geniálne tvary, že im žiadna farba neublíži (dokonca ani kriedová >:-[] ), takže v zásade Tom nemôže spraviť chybu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.12.22  16:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

tms....tady je parádní červená GT4 pro Tebe. Vezmou i Tvoji M2C na proti-účet...chce to jen trochu handlování (vem s sebou labela) a máš parádního Ježíška.... ......[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…